Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kalankääreiksi

Keskustelu ei pääty kalankääreisiin. Etelä-Saimaan podcast kurkistaa uutisten taakse.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 4 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 13.2.2019.

Mistä Taipalsaaren yllätyskäänne johtui ja säilyykö Vehkataipaleen koulu?

Julkaistu 14.3.2019

Taipalsaaren kunnanvaltuusto ei yllättäen päättänytkään Vehkataipaleen koulun sulkemisesta, sillä kunnalla oli 1,7 miljoonan euron väärä käsitys. Koulua puolustamaan syntynyt kansanliike ei silti voi huokaista helpotuksesta, sillä kunnan taloustilanne ei ole erinomainen. Vehkataipaleen yli 60 oppilaan kyläkoulu on erityinen muun muassa siksi, että se sijaitsee niin lähellä Lappeenrannan kaupunkia. Voi olla, että Vehkataipale säilyy Etelä-Karjalan viimeisenä kyläkouluna.

Kaija Lankia kertoo, miksi kahvien juominen on toimittajalle niin tärkeää

Julkaistu 1.3.2019

Yli 40 vuotta toimittajana työskennelleellä Kaija Lankialla on viimeinen työpäivä Etelä-Saimaan toimituksessa. Elämäntyönsä Yhteissanomissa tehnyt Lankia kertoo miksi toimittajalle on niin tärkeä kahvitella haastateltavan kanssa ja kuinka hän uskoo, että Marx oli väärässä Lemin suhteen.

Pitäisikö yksinäisyyteen suhtautua kuin ilmastonmuutokseen?

Julkaistu 27.2.2019

Yhä useampi kärsii yksinäisyydestä, mutta siihen ei osata oikein suhtautua. Toisaalta yksinäisyyttä ei oteta vakavasti, ja sen ajatellaan olevan yksinäisen, hänen läheistensä ja naapurien vastuulla. Toisaalta yksinäisyydellä on vahva leima. Ehkä yksinäisyyden torjunnan pitäisi olla kaikkien yhteinen projekti samaan tapaan kuin ilmastonmuutos.

Voisivatko lumityöt tuoda turisteja Saimaalle?

Julkaistu 13.2.2019

Kaipaavatko talvimatkailijat tuntureita ja hiihtokeskuksia, vai olisiko ihan tavallisessa kävelyretkessä riittävästi eksotiikkaa? Entä voisiko saimaannorpan pesäkinosten kolaamisen valjastaa turistivetonaulaksi? Etelä-Saimaan ensimmäisessä Kalankääreiksi-podcastissa talvimatkailusta keskustelevat podaaja Juho Maijala ja toimittaja Helmi Muhonen.

Takaisin podcastien listaan