Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Äititreffit

Äititreffeillä keskustellaan monipuolisesti äitiyteen sekä vanhemmuuteen liittyvistä teemoista rennon rehelliseen tyyliin sekä omia aitoja kokemuksia jakaen. Keskustelua vetämässä kolme äitiä: Sara Vanninen, Kaisa Turunen ja Janni Keituri. Kaikki meidän jaksot löytyvät podcast- ja äänikirjapalvelu Podimosta! Kun rekisteröidyt nyt, voit kuunnella Äititreffejä ja kaikkia Podimon sarjoja ja äänikirjoja 45 päivää ilmaiseksi! https://podimo.com/fi/aititreffit

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 26 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 12.2.2020.

88. Ulkonäköpaineet, botox ja vartalohäpeä

Julkaistu 29.2.2024

Kuinka usein me tunnemme ulkonäköpaineita ja miten ne vaikuttavat käyttäytymiseemme? Lomakuvat herättävät ihanien muistojen sijaan itseinhoa ja kavereiden kanssa saunominen voimakasta vartalohäpeää. Erilaisten kauneusoperaatioiden yleistyessä tulee miettineeksi: ovatko omatkaan otsarypyt sittenkään enää ok? Kipuilua aiheuttaa myös ristiriita: miten kasvattaa lapset hyväksymään itsensä sellaisina kuin ovat, jos äiti käy samaan aikaan "korjailemassa" omaa ulkonäköään.

81. Q&A - mitä lapsettomat haluavat tietää vanhemmuudesta ja perhearjesta

Julkaistu 22.2.2024

Mitä lapsettomat ystävämme ovat aina halunneet tietää vanhemmuudesta ja lapsiarjesta (mutta eivät ole kehdanneet kysyä)? Käsittelyssä mm. vanhemmuuden myötä murroksessa oleva minäkuva ja kiintymys, joka ei syttynytkään heti lapsen synnyttyä. Pohditaan kaduttaako lapsen hankkiminen koskaan ja listataan mitä asioita kaivataan eniten ajalta ennen lapsia.

68. Haluttomuus pikkulapsiarjessa

Julkaistu 10.11.2023

Äititreffien kuulijoista 90% on kokenut haluttomuutta vauva-/pikkulapsiarjessa ja myös me kuulumme tähän enemmistöön. Mistä haluttomuus on johtunut ja milloin sitä on koettu? Miten seksi on muuttunut lapsen myötä ja voiko sammuneen kipinän herättää eloon?

66. Parisuhteen pahin kriisi ja miten siitä selvittiin?

Julkaistu 2.11.2023

Parisuhde Q&A on täällä! Tapetilla suhteiden suurimmat kriisit ja haasteet. Miten niihin on päädytty ja miten niistä selvitty? Käsittelyssä myös seksiunet muista miehistä (ja naisista).

59. Kiusallinen kosinta ja hääbudjetti

Julkaistu 11.7.2023

Saran häät vol 2 lähestyvät ja hääspesiaali on täällä! Tapetilla kosintatilanteet ja turhimmat hääperinteet. Isän saattaminen alttarille jakaa mielipiteitä ja sukunimen vaihtaminen harmittaa. Saako kosintaan olla pettynyt? Paljonko meidän sormukset maksoivat ja miltä hääbudjetit ovat näyttäneet? Avioehto - yes or no?

32. Ulkonäköpaineita - harmaantunut tukka, kadonnut peppu ja vino hammasrivi

Julkaistu 27.12.2022

Ulkonäköön keskittyvä jakso tarjoaa tilityksen harmaantumisesta, ulkopuolisten kommenttien luomista epävarmuuksista, filttereistä ja kauneusoperaatioista. Kerromme myös miksi uimahalli on meidän mielestä hyvä apukeino ulkonäköpaineisiin ja millaisesta kauneustrendistä me haaveilemme.

30. Mikä vanhemmuudessa v*tuttaa?

Julkaistu 8.11.2022

Mitkä asiat ovat viime aikoina kiristäneet Äititreffiläisten pinnoja? Luvassa äitien "ryhmäränttäys" ajankohtaisista ärsytyksen aiheista lapsiperhearjen keskellä. Veren on saanut kiehumaan muun muassa ruoalla leikkiminen, sisarusten keskinäiset nahistelut sekä iki-ihana jokasyksyinen kuravaaterumba. Jakson aikana kukin saa päästellä höyryjä ulos ja uskomme, että aika moni pienten lasten vanhempi pysyy samaistumaan! Kaikki meidän jaksot löytyvät podcast- ja äänikirjapalvelu Podimosta. Kun rekisteröidyt nyt, voit kuunnella Äititreffejä ja kaikkia Podimon sarjoja ja äänikirjoja 60 päivää ilmaiseksi! podimo.com/fi/aititreffit

19. Synnytyksen pahimmat ja yllättävimmät

Julkaistu 30.8.2022

Äititreffien comeback-jaksossa aikamatkustamme synnytyspäiviin ja jaamme niiden tukalimmat, yllättävimmät ja kaikista ihanimmat hetket (vauvan syliin saamista ei lasketa). Kuka juoksi maratonin kahteen kertaan? Entä kuka häpeilee nousuhumalaisia sepostuksiaan kätilölle? Kun rekisteröidyt nyt, voit kuunnella Äititreffejä ja kaikkia Podimon sarjoja ja äänikirjoja koko loppuvuoden ilmaiseksi! https://podimo.com/fi/aititreffit

Jakso 18. Q&A - Kuulijoiden kysymykset

Julkaistu 26.8.2020

Mikä äitiyteen liittyvä ennakkoluulo ärsyttää eniten? Mitä mieltä unikoulusta? Entä valmissoseiden antamisesta vauvalle? Miten lapsi/lapset ovat vaikuttaneet parisuhteeseen? Mm. näihin kysymyksiin saadaan vastaus jaksossa.

Jakso 17. Lastenvaatefilosofiaa

Julkaistu 19.8.2020

Toivejakso lastenvaatteista pitää sisällään filosofista pohdintaa lastenvaatteiden hankinnasta; mitä, mistä ja milloin? Entä millä hinnalla? Jakson aikana jaamme konkreettisia vinkkejä ja suosituksia, mutta myös niitä hutiostoksia.

Jakso 16. Raskaudesta palautuminen

Julkaistu 12.8.2020

Raskausaika sekä synnytys ovat naisen kropalle valtava mullistus ja tästä kaikesta palautuminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Miltä oma kroppa raskauden sekä synnytyksen jälkeen tuntuu ja ovatko raskaudet muuttaneet meidän ajatuksiamme omasta kehonkuvasta? Jakson aikana vastataan myös niihin kysymyksiin palautumisesta, joita moni miettii, mutta ei kehtaa kysyä!

Jakso 15. Imetys

Julkaistu 5.8.2020

Tässä jaksossa kuullaan kaksi hyvin erilaista imetystaivalta. Pohditaan imetykseen liittyviä ennakkokäsityksiä, toiveita ja vahvoja mielipiteitä. Jakson aikana jutellaan avoimesti sekä imetyksen valo- että varjopuolista, niistä kipeistäkin kohdista, joista monet äidit valitettavasti vaikenevat.

Jakso 14. KESÄSPESIAALI: Hei hei mitä kuuluu?

Julkaistu 29.7.2020

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat. Hulinoita ja erilaisia vaiheita vaiheiden perään. Mikä on lapsiarjessa parasta just nyt? Entä mikä rasittavinta? Millaista on elo 4 kuukauden ja 1,5 vuotta vanhan tyypin kanssa?

Jakso 13. After synnytys: miksei kukaan kertonut näistä etukäteen?

Julkaistu 8.7.2020

Perhanan peräpukamat, jäätävät jälkisupistukset ja valtoimenaan valuva jälkivuoto. Äidin palautuminen alkaa heti synnytyssalista, mutta näistä kaiken kirjavista oireista ja vaivoista puhutaan paljon vähemmän ääneen kuin esimerkiksi raskaudesta ja itse synnytyksestä. Tässä jaksossa sukelletaan syvään päätyyn ja puhutaan avoimesti palautumisen ensimetreistä.

Jakso 12. Äitiys 2020-luvulla - Got it from my mama

Julkaistu 1.7.2020

Kaupallinen yhteistyö Viaplayn kanssa. Kuka vaihtoi lapsena Ruotsin risteilyllä salaa rymyvaatteisiin ja kuka pääsi mummon stailattavaksi valokuvia varten? Sekä äitiys että lapsuus näyttävät tänä päivänä hyvin erilaisilta kuin 30 vuotta sitten, mutta silti jotkut tavat toimia ovat yhä samoja ja periytyneet meille omilta äideiltämme, osa tahattomasti ja osa aivan tarkoituksella.

Jakso 11. Äititreffit x Nonsense - vauvabuumia, vertaistukea ja synnytystrilogioita

Julkaistu 24.6.2020

Äititreffeillä kylässä esikoisiaan odottavat Nonsensen Alexa ja Linda. Yhdessä vaihdetaan ajatuksia meneillään olevasta "vauvabuumista", vertaistuen merkityksestä sekä vauvoista somessa ja synnytysvideon julkaisemisesta netissä.

Jakso 10. Synnytyskertomuksia

Julkaistu 17.6.2020

Kuka huusi? Kuka kiroili? Leikattiinko eppari? Kaikki synnytykset ovat keskenään erilaisia, vaikka alatiesynnytyksen kaava onkin periaatteessa aina sama. Tässä jaksossa kuljetaan vaihe vaiheelta läpi meidän synnytyskertomusten ja todistetaan edellinen lause erittäin todeksi.

Jakso 9. Mikä ihmeen vauvakupla?

Julkaistu 10.6.2020

Mitä vauvakupla meidän mielestämme tarkoittaa ja miten meillä ovat ensimmäiset viikot vauvojen kanssa sujuneet. Voiko ihanalla vauvantuoksuisella uudella arjella olla myös vaietumpi puoli?

Jakso 8. Sydänääniä ja synnytysvalmennusta

Julkaistu 1.4.2020

Raskausajan matkalle mahtuu useampi neuvola- ja ultrakäynti. Enemmänkin, jos itse näin tahtoo. Osa odottavista käy myös läpi sokerirasitustestin sekä valmennuskurssit ja synnytyssairaalaan tutustumisen.

Jakso 7. Hankinnat vauvalle

Julkaistu 25.3.2020

Mitä vastasyntynyt tarvitsee vai tarvitseeko mitään? Minkälaisella paketilla pääsee alkuun? Ostaako uutena vai käytettynä? Jaksossa kuullaan meidän hankinnoista vauvalle ja mietteitä mm. äitiyspakkauksesta.

Jakso 6. Kysy kätilöltä!

Julkaistu 18.3.2020

Kannattaako synnytykseen valmistautua vai voiko synnärille saapua "go with the flow" -asenteella? Jaksossamme vieraana oleva kätilö vastaa tähän sekä lukuisiin muihin meidän ja kuulijoidemme kysymyksiin. Jaksossa selviää myös, mitä siihen mysteeriseen sairaalakassiin kannattaa pakata mukaan, kun lähtö tulee!

Jakso 5. Raskausajan himoja: karviaismarjoja ja maksamakkaraa

Julkaistu 11.3.2020

Raskaana ollessa ruokahimot tai vastaavasti ällötykset on tuttu juttu. Mitkä olivat meidän raskausajan quilty pleasure ruoat? Entä noudatimmeko kuinka tarkasti suositeltua ruokavaliota?

Jakso 4. #synnytystalkoot

Julkaistu 4.3.2020

Suomen alhainen syntyvyys on ollut tapetilla jo pidemmän aikaa ja puhuttaa edelleen. Kysyimme Äititreffien kuulijoilta, että mikä tavallisia suomalaisia ns. sukukypsässä iässä olevia naisia perheen perustamisessa mietityttää. Pystymmekö me osaltamme samaistumaan näihin fiiliksiin ja oliko mukana myös yllättäviäkin näkökantoja?

Jakso 3. Napakipuja ja sekopäisiä unia

Julkaistu 26.2.2020

Millaisena olemme kokeneet odotusajan - raskauden hehkua vai tuskien taivalta?

Jakso 2. Apua olen raskaana

Julkaistu 19.2.2020

Testi näyttää plussaa, mikä fiilis? Itkettääkö, naurattaako vai kauhistuttaako? Tässä jaksossa sukelletaan alkuraskauden tunnelmiin.

Jakso 1. Äititreffit - INTRO

Julkaistu 12.2.2020

Taustat Äititreffit-podcastin takaa - keitä olemme, podcastin syntytarina ja mitä tuleman pitää.

Takaisin podcastien listaan