Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Miekkailu-podcast

Suomen ylivoimaisesti paras ja ainoa podcast, joka keskittyy urheilumiekkailuun. Tekijäkaarti on Joonas Lyytinen ja Eki Karlsson. Podcast löytyy myös iTunesista ja kaikista suuremmista podcast-palveluista. Muistakaa tilata! Palautetta voi lähettää osoitteeseen miekkailupodcast@gmail.com

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 21.2.2018.

6. jakso - Viro, miekkailun pieni suurvalta. Vieraana valmentaja Peeter Nelis

Julkaistu 15.11.2018

Viro, miekkailun pieni suurvalta. Miten Virosta on tullut yksi viimeisten vuosikymmenien menesteneimpiä kalpamiekkailumaita? Miksi, miten ja kenen ansiosta kalpaan tuli nykyisenkaltainen passiivisuussääntö? Kuinka monta kertaa ja miten Suomi on onnistunut voittamaan Viron miekkailun saralla? (Kaksi: kerran autettuna ja toisen kerran ihan omilla ansioilla.) Näihin ja muihin eteläisen naapurimaan miekkailuun liittyviin kysymyksiin pureudutaan tämänkertaisessa podcast-jaksossa. Vieraana mittavan ja menestyksekkään uran valmentajana Virossa ja Suomessa tehnyt Peeter Nelis. Muistakaa tilata podcast esimerkiksi Applen tai muusta mieleisestäsi podcast-palvelusta. Saat uudet jaksot suoraan laitteeseesi niiden ilmennyttyä.

5. jakso - Suomen ainoa aikuisten arvokisamitalisti Minna Lehtola

Julkaistu 11.9.2018

Miekkailu-podcast palaa kesätauolta uusin jaksoin Joonaksen ja Ekin juontamana! Ensimmäisenä vieraana uudella kaudella on Suomen toistaiseksi ainoa aikuisten arvokisamitalisti ja viimeisin olympiaedustaja Minna Lehtola. Minna palasi vähän aikaa sitten pitkän tauon jälkeen miekkailun pariin ja toimii nyt liiton valmennuspäällikkönä. Miekkailun lähihistoriaa ja huippu-urheilun nykytilaa luvassa.

4. jakso – floretti Suomessa ja Oulun miekkailuseura. Vieraana suomenmestari Ruusa Degerman

Julkaistu 1.5.2018

Miekkailupodcastin neljännesä jaksossa perehdytään florettimiekkailun tilaan Suomessa Oulun miekkailuseuran Roosa Degermanin kanssa. Ruusa on hallitseva floretin suomenmestari, valmentaja ja toiminut Oulun miekkailuseurassa niin työntekijänä kuin puheenjohtajanakin. Ruusan kanssa keskustellaan florettimiekkailun lisäksi siitä mitä Oulun miekkailuseurassa on tehty oikein kun viidessätoista vuodessa seura on kasvanut tyhjästä yhdeksi Suomen mahtiseuroista. Miekkailupodcastin vakiokaarti on Eki Karlsson, Joonas Lyytinen ja Samuli Tarvainen. Löydät meidät Facebookista ja Twitteristä. Palautetta voi myös lähettää osoitteeseen miekkailupodcast@gmail.com.

3. jakso - All Stars Helsinki -kilpailu. Vieraana ammattimiekkailija Niko Vuorinen

Julkaistu 11.3.2018

Miekkailupodcastin kolmannessa jaksossa perehdytään kansainvälisen huippumiekkailun arkeen ja juhlaan Suomen ainoan ammattilaismiekkailijan Niko Vuorisen kanssa. Lisäksi keskustellaan suomalaisen miekkailun ehdottomasta huipputapahtumasta All Stars Helsinki -kilpailusta. Muistakaa kaikki tulla 7.4. GLO Art hotelliin katsomaan kansainvälisen huipputason miekkailua. Lippuja voi ostaa osoitteesta allstarshelsinki.wordpress.com. Miekkailupodcastin vakiokaarti on Eki Karlsson, Joonas Lyytinen ja Samuli Tarvainen. Löydät meidät Facebookista ja Twitteristä. Palautetta voi myös lähettää osoitteeseen miekkailupodcast@gmail.com.

bonussegmentti - urheilun yhteiskunnallinen peruste

Julkaistu 28.2.2018

Seuraavaan kansainvälistä huippumiekkailua ja All Stars Helsinki -kisaa käsittelevään jaksoon kertyi jopa liikaa materiaalia yhtä jaksoa varten. Tässä siis bonussegmenttinä keskustelua huippu-urheilun yhteiskunnallisesta perusteesta. Eki Karlssonin, Joonas Lyytisen ja Samuli Tarvaisen vieraana Suomen ainoa miekkailuammattilainen Niko Vuorinen

2. jakso - miten miekkailun voi aloittaa

Julkaistu 21.2.2018

Millainen urheilulaji miekkailu on? Miten sen voi aloittaa? Mitä varusteita siihen tarvitaan? Näihin ja moneen muuhun miekkailun aloittamista harkitsevan mieltä askarruttavaan kysymykseen antavat vastauksen Miekkailu-podcastin Joonas Lyytinen, Eki Karlsson ja Samuli Tarvainen.

1. jakso - johdanto

Julkaistu 21.2.2018

Ensimmäinen jakso, jossa esitellään podcastin tekijäkaarti ja käydään läpi mitä podcastilta on odotettavissa.

Takaisin podcastien listaan