Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Antti X Antti - Kaksinkertainen katsaus popmusiikkiin

Antti X Antti on Antti Granlundin ja Antti Hietalan isännöimä podcast, jossa käydään kaksinkertaisesti läpi relevanteimmat kysymykset, spekulaatiot ja teoriat niin suomalaiseen kuin kansainväliseenkin popmusiikkiin liittyen.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 173 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 17.1.2018.

164. Antti X Antti tekee biisejä tekoälyllä! Mikä on Beyoncén suuri suunnitelma, ja kuka on Eli1ah?

Julkaistu 11.4.2024

Antti X Antti tekee paluun yli puolen vuoden tauon jälkeen! Uudessa jaksossa puhumme Beyoncén uudesta country-vaikutteissesta albumista ja hänen suuresta suunnitelmastaan, joka on alkanut jo vähintään kuusi vuotta sitten. Lontoolainen dj, manageri, promoottori ja puhuja Elijas (ig: eli1ah) esittää teräviä havaintoja musiikkibisneksestä. Mitä meidän pitäisi ajatella hänen väitteistään? Ja teemme musiikkia tekoälyllä, joka alkaa olla jo melkoisen taitava. Ovatko biisileirit ja bulkkituotannot kohta historiaa? Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme Kacey Musgravesin uutta albumia ja Samae Koskisen rohkeasti kantaaottavaa uutta singleä. Dig it!

163. Flow Festival 2023 Special! (Pusha T, 070 Shake, Christine and the Queens, Blur jne.)

Julkaistu 6.9.2023

Antti X Antti -podcast vieraili Flow'ssa kolmen päivän ajan. Näimme AIVAN HIRVEÄN määrän keikkoja, joista keskustelimme pitkään ja innostuneesti.

162. Epäjohdonmukaisten tanssiaiset - mikä meni pieleen ja miksi? Plus Flow Festival -ennakko!

Julkaistu 10.8.2023

Antti X Antti -podcastin 162. jaksossa keskustellaan Kuusamossa järjestetystä tapahtumasta Epäjohdonmukaisten tanssiaiset, jotka kärsivät suurista tuotanto-ongelmista festivaalin alusta saakka tapahtuman ennenaikaiseen loppuun asti. Mitä virheitä tuotantopuolella tehtiin? Miten on mahdollista, että viranomaiset edes antoivat tapahtuman alkaa? Ja toisaalta, mitä suomalaisen tapahtuma-alan pitäisi oppia Epiksistä? Sukellamme myös Flow Festivalin 2023 tarjontaan, kun molemmat Antit luottelevat kultakin päivältä 3-4 suosikkiesiintyjäänsä. Dig it!

161. Ruisrock 2023 (Lil Nas X, Yeat, Erika Vikman jne.) ja kohti Uusi Tampere -festivaalia

Julkaistu 19.7.2023

Antti X Antti -podcastin 161. jaksossa puhutaan Ruisrockin sunnuntaista ja Uusi Tampere -festivaalista. Muistamme myös edesmenneitä Miki Liukkosta ja Sari Peltoniemeä.

160. SIDEWAYS 2023 SPECIAL! (Upeat M83 ja Phoenix, kamala Interpol)

Julkaistu 26.6.2023

Antti X Antti -podcastin 160. jaksossa käsitellään Sideways-festaria. Miten pääesiintyjät Phoenix, Interpol ja M83 lunastivat? Kuinka hyvänä koemme festarialueen? Mikä on Suomen paras (tai parhaita) rokkibändejä tällä hetkellä? Mitä Pehmoainon pitäisi muutta esiintymisissään? Millä perusteella Knife Girl on noussut livenä ns. seuraavalle levelille? Kuuntele, niin tiedät!

159. Suuri Sideways-ennakko! Ja mikä kuvastaa tämän hetken popmusiikkia?

Julkaistu 7.6.2023

Antti X Antti -podcastin 159. jaksossa esitellään Sideways-festivaalin tarjontaa. Miten suhtaudumme Phoenixiin, Interpoliin ja M83:een? Maistuvatko Samuli Putro ja Anna Puu? Mistä saattaa tulla viikonlopun suurin biletyskeikka? Puhumme vielä hetken Käärijän biisistä ja vastaamme sympaattiseen kysymykseen dj-musasta, eli miksi klubeilla ei soi vain hittimusiikki.

158. Kritiikin kuolema - 5 keinoa, joilla kulttuurijournalistit karkoittivat yleisönsä

Julkaistu 26.5.2023

Antti X Antti -podcastin 158. jaksossa keskustellaan kritiikistä ja kulttuurijournalismista. Miksi kritiikillä menee nykyään niin huonosti - ja onko asialle enää mitään tehtävissä? Käsittelemme tapoja, joilla kulttuurijournalistit ovat karkoittaneet yleisönsä. Kiira Korven runoteos mainitaan ja alkuun puhumme myös hieman Käärijästä!

157. Ruusujen vaikeat Melankolia-albumit - ja miten nostalgia on ymmärretty väärin

Julkaistu 16.5.2023

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa keskustelaan Ruusut-yhtyeen massiivisesta Melankolia-tupla-albumista ja yhtyeen Helsingin Sanomille antamasta haastattelusta, jossa he syyttivät suuria levy-yhtiöitä "suomalaisen musiikkikulttuurin järjestelmällisestä ankeutuksesta". Miikka Koivisto totesi: "Suomalaiset rakastavat nostalgiaa, sillä se tuo heille turvaa. Tuntuu olevan kova vietti siihen, että laitetaan vaipat jalkaan ja Maustetytöt soimaan." Mitä mieltä olemme levystä ja nostalgian oletetusta tuhoavasta voimasta? Kuuntele, niin tiedät! -Antit

156. Miksi Suomen musiikkiala ei ole tasa-arvoinen - mitä asialle voi tehdä?

Julkaistu 5.4.2023

Antti X Antti -podcastin 156. jaksossa käsitellään Teoston tutkimusta Suomen musiikkialan tasa-arvosta. Näyttää vahvasti siltä, että vallalla on yhä tilanne, jossa miehet eivät edes huomaa tasa-arvo-ongelmia, vaikka ne ovat muille arkipäivää. Tutkimuksen voi lukea täältä: https://www.teosto.fi/tutkimus-nais-ja-miesmusiikintekijoilla-taysin-eri-kasitys-alan-tasa-arvoisuudesta-musiikkiala-ryhtyy-toimenpiteisiin/ Keskustelemme myös Antti Tuiskun ja Madboialin peruttuun yhteistyöhön. Johtuiko yhteistyön peruminen homofobiasta - ja kuka siihen mahdollisesti syyllistyi?

155. Miten Rihannan Super Bowl -esitys pitäisi tulkita? Ja 6 albumia, jotka muuttivat meitä

Julkaistu 23.2.2023

Antti X Antti -podcastin 155. jaksossa käsitellään Super Bowlin vuoden 2023 puoliaikashow'ta, jonka ainoana esiintyjänä oli Rihanna. Miten esityksen voi tulkita, miten se sijoittuu Super Bowlin puoliaikaesitysten historiaan ja miksi se oli niin merkittävä? Otamme myös osaa alkuvuodesta Instagramissa kiertäneeseen 6 albumus that changed my life -haasteeseen. Mitkä levyt ovat vaikuttaneet meidän elämäämme poikkeuksellisen paljon? Kuuntele, niin tiedät! ps. Mun tietokoneeni hajosi, minkä vuoksi tämä jakso viivästyi ja se on saatettu julkaisumuotoon suurin piirtein kasettimankkaa vastaavalla köppäteknologialla. Siksi esim. tunnarit puuttuvat tällä kertaa kokonaan.

154. SUURI UMK2023-BIISIRAATI! (vieraana Euroviisu-intoilija Catta Oras)

Julkaistu 10.2.2023

Antti X Antti -podcastin 154. jaksossa sukelletaan Uuden Musiikin Kilpailuun 2023. Saimme vieraaksi Tampereen Kulttuurikamari Oy:n myyntikoordinaattori Catta Oraksen, joka on seurannut Euroviisuja ja Suomen karsintoja vuosien ajan. Hän on myös kahdesti ollut ns. mestoissa Euroviisuja seuraamassa ja kirjoittanut lopputyönsä aiheesta. Keskustelemme ensin Uuden Musiikin Kilpailusta yleisesti, minkä jälkeen arvioimme Suomen seitsemän UMK-ehdokasta. Kuka voittaa, mikä biisi jää viimeiseksi? Keira – No Business On The Dancefloor Benjamin – Hoida mut Robin Packalen – Girls Like You Lxandra – Something To Lose Käärijä – Cha Cha Cha KUUMAA – Ylivoimainen Portion Boys - Samaa taivasta katsotaan Kuuntele, niin tiedät!

153. Miksi UMK kiinnostaa - ja Emma Gaala ei? Ja pitääkö musiikin olla nykyään henkilökohtaista?

Julkaistu 2.2.2023

Antti X Antti -podcastin 153. jaksossa keskustellaan kahdesta alkuvuoden merkittävästä musiikkitapahtumasta: Uuden musiikin kilpailusta ja Emma Gaalasta. Tänä vuonna keskustelu on pyörinyt lähes ainoastaan UMK:n ympärillä, ja Emma Gaala on jäänyt sen varjoon hienoista esiintyjistä ja upeista puitteista huolimatta. Miksi UMK herättää keskustelua - ja miten Emma Gaalan pitäisi ottaa oppia Yleltä? Puhumme myös valtavirtamusiikin henkilökohtaisuudesta. Vain elämää opetti koko Suomen itkemään artistien tarinoiden parissa. Jatkuuko autofiktiivisen iskelmäpopin kulku myös tällä vuosikymmenellä vai olisiko jo aika siirtyä eteenpäin? Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme muun muassa Vuoret-yhtyeen albumia. Dig it! -Antit

152. COMEBACK SPECIAL! Mitä tapahtui vuonna 2022? Miley Cyruksen videon easter eggit

Julkaistu 25.1.2023

Antti X Antti on tehnyt paluun! Liian pitkäksi venyneen tauon jälkeen vuosi on vaihtunut uuteen, joten on syytä ynnätä vuoden 2022 musajuttuja. Parhaiden biisien ja levyjen lisäksi keskustelemme yleisellä tasolla viime vuoden virtauksista - jotka olivat jopa huolestuttavan leutoja. AIheenamme on myös Miley Cyruksen uusi single Flowers ja varsinkin sen ns. easter eggejä täynnä oleva musiikkivideo. Miten Miley Cyrus käänsi eronsa markkinointikamppanjaksi? Kuuntele, niin tiedät! -Antit

151. Miten Music x Median Industry Awardsin pitää muuttua?

Julkaistu 20.10.2022

Antti X Antti -podcastin 151. jaksossa keskustellaan gaaloista ja palkinnoista. Sony Music nosti esiin kuuman keskustelunaiheen Music X Median Indistry Awardsin palkitsemistavasta, joka on vuosien ajan koettu epäreiluksi. Vertaamme eri palkintojen jakokriteerejä. Antti G:llä on kokemusta kuudesta eri tavasta jakaa palkintoja - joko työntekijänä, raatilaisena, ehdokkaana, äänestäjänä, hakemusten kirjoittajana tai välillä voittajanakin. Iskelmä Gaala, Teosto-palkinto, Indie Awards, Radio Gaala, Emma Gaala, Industry Awards. Miten nämä eroavat toisistaan, mikä Industry Awardsin äänestysmallissa on mennyt pieleen ja mikä tärkeintä, miten Industry Awardsin pitäisi muuttua, jotta palkinnosta tulisi uskottavampi ja tärkeämpi alan sisällä? Keskustelemme myös Lost in Musicin keikoista. Miten koimme Nelma U:n, Arpan, Erika Sirolan ja Elia Lombardinin livet? Kuuntele, niin tiedät!

150. Miksi kotimaiset valtavirtatähdet lopettavat huipuilla? (Antti Tuisku, Chisu, Cheek, Vesala)

Julkaistu 23.9.2022

Antti X Antti -podcastin 150. jaksossa käsitellään kuuntelijaltamme tullutta kysymystä: miksi niin moni suosionsa huipulla oleva kotimainen artisti on päättänyt jäädyttää uransa? Esimerkkeinä tästä Cheek, Antti Tuisku ja Chisu. Podcastin äänittämisen jälkeen myös Paula Vesala kertoi, että hän jää ainakin Vesala-nimellä tehdystä urasta vuosien tauolle. Sattumalta käsittelimme myös häntä, vaikka emme vielä tietäneetkään artistin lopettamispäätöksestä. Listaamme myös suosikkimme kuun vaihteessa järjestettävän Lost in Music -kaupunkifestivaalin tarjonnasta. Dig it! -Antit

149. Festarikesä ja RH Entertainment, mitä tapahtui? Ja mikä parantaisi Arpan ja Vestan keikkoja?

Julkaistu 5.9.2022

Antti X Antti -podcastin 149. jaksossa ruoditaan festivaalikesää 2022. Suomen Kuvalehti julkaisi 1. syyskuuta artikkelin Kaikkien aikojen festarikesä, jonka mukaan "festivaalien liikatarjonta johti peruutettuihin tapahtumiin ja vaarallisiin lavarakennelmiin". Kiinnostavaksi tilanteen tekee se, että etujärjestö SOA:n tilastoimista festivaaliperuutuksista kaksi kolmasosaa oli suomalaisen RH Entertainmentin tapahtumia. Mistä on kyse - ja minkä on muututtava? Puhumme (lopulta!) myös kunnolla aiheesta, johon podcastin aikaisemmissa jaksoissa on viitattu. Toinen Anteista rakastaa sekä Arpan että Vestan musiikkia, mutta on joutunut pettymään heidän keikkoihinsa. Mistä kenkä puristaa? Kuuntele, niin tiedät!

148. FLOW SPECIAL! (Isaac Sene, Erika Vikman, Malla, Florence and the Machine etc.)

Julkaistu 19.8.2022

Antti X Antti -podcastin 149. jaksossa ollaan Flow Festivalilla, tai oikeammin matkalla sieltä kotiin. Näimme perjantain ja lauantain aikana kymmeniä keikkoja niin isoilta, pieniltä kuin keskikokoisiltakin artisteilta. Podcastissa puhutaan tietysti musiikista, mutta pohdimme myös Flow'n olemusta vuonna 2022. Miten Suviladen alue toimi 30 000 ihmisen puristuksessa? Miten Flow Festivalia performoidaan – ja miten se vaikuttaa festivaalin tulevaisuuteen? Minkälainen suhde valtavirtaan Flow’lla on? Kuuntele, niin tiedät!

147. Kohti Flow Festivalia 2022! (Gorillaz, Sherelle, Yeboyah, Bikini Kill jne.)

Julkaistu 10.8.2022

HEIIIIIIIII! Antti X Antti -podcastin 148. jaksossa valmistaudutaan Flow Festivaaliin 2022. Juhlitaanko Flow'ta viimeistä kertaa Suvilahdessa? Minkälaisilla odotuksilla lähdemme festareille kolmen vuoden tauon jälkeen? Kuka on Antti H:n suosikkiesiintyjä? Minkä toiveen Antti G esittää Arppa-yhtyeelle. Ja minkälainen olisi meidän unelmiemme top5 Flow-esiintyjät -lista? Kuuntele, niin tiedät! -Antit

Kohti Uusi Tampere -festivaalia!

Julkaistu 21.7.2022

Antti X Antti -podcast palaa 147. jaksossaan pikaisesti kesälomalta juuri ennen Uusi Tampere -festivaalia, joka järjestetäänTampereen Hiedanrannan tehdasmiljöössä 22. - 23. heinäkuuta.

146. Sideways 2022 SPECIAL! (Pehmoaino, Vesta, The Avalanches, Uusi Fantasia, Dungen, Babel etc.)

Julkaistu 23.6.2022

Antti X Antti -podcastin 146. jakso tehtiin lauantaina Sideways-festivaaleilta. Näimme ison tukun loistavia keikkoja ja muutaman hieman heikomman. Keskustelemme muun muassa näistä: Lxandra Litku Klemetti Astrid Swan Ryley Walker Passenger Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Mogwai Vesta Kissa Uusi Fantasia Antti Autio Yona Maustetytöt X Agents Dungen Babel Pehmoaino Yeboyah The Avalanches Altin Gün Vanishing Twin Vesala Lisäksi perustelemme, miksi enää ei ole perusteltua verrata Sidewaysia ja Flow Festivalia. Dig it!

145. Sideways 2022 ennakko! (+ Joalin, Pehmoaino, ILON, You Must Remember This)

Julkaistu 16.6.2022

Antti X Antti -podcastin 145. jaksossa intoillaan juuri alkaneesta festarikesästä ja Sideways Festivalista, joka järjestetään Helsingissä 16. - 18. kesäkuuta. SIdewaysissa esiintyvät tänä vuonna muun muassa Róisín Murphy, Big Thief, Yves Tumor, Caribou, Mogwai, The Avalanches, Maustetytöt X Agents, Floating Points, Dungen, Yeboyah,Pambikallio, Pehmoaino ja lukuisat muut. Ihanaa! Puhumme myös suomalaisen somesupertähti Joalinin musiikkiuran startista. 3,6 miljoonan ig-seuraajan Joalin Loukamaa julkaisi keskiviikkona 15. kesäkuuta debyyttisinkun/biisin Angelito, jonka on säveltänyt Jori Sjöroos. Mitä mieltä olemme siitä? Älä nuku tämän ohi -osiossa toinen Antti hehkuttelee You Must Remember This -podcastia ja toinen Antti suomalaisen ILONin uutta singleä Skater Girls. Dig it!

144. Miksi musiikintekijät pakotetaan TikTok-tähdiksi? Ja mihin Teosto-palkintoa tarvitaan?

Julkaistu 27.5.2022

144. Miksi musiikintekijät pakotetaan TikTok-tähdiksi? Ja mihin Teosto-palkintoa tarvitaan? by Antti X Antti

143. MARS SPECIAL! Miksi kaikki uusi mielenkiintoinen musiikki on naisten tekemää?

Julkaistu 6.5.2022

Antti X Antti -podcast vieraili Seinäjoella musiikin ammattilaistapahtuma MARSissa, jossa podcastimme oli osa seminaariohjelmaa. Keskustelimme viime vuonna tekemistämme pandemia-ajan ennustuksista ja pohdimme kuuntelijan meille lähettämää kysymystä: Miksi kaikki uusi mielenkiintoinen musiikki on naisten tekemää?

142. Mitä musiikkia jääkiekkopeleissä pitäisi soittaa? Ja miksi Mestarit kaivettiin historiasta?

Julkaistu 14.4.2022

Antti X Antti -podcastin 142. jaksossa puhutaan jääkiekosta! Tampereella sekä Ilves että Tappara selvisivät välieriin, ja ottelut uudessa Nokia Areenassa ovat olleet viihdyttäviä tilaisuuksia. Vaan mikä musiikki sopii kiekkopeleihin - ja mikä ei? Mestarit Areenalla -kohu on laantunut, mutta keskustelemme asian innoittamana sen erästä sivujuonteesta. Eli siitä, miksi viihdebisneksessä Suomessa ja maailmalla kaivetaan vanhoja konsepteja uusiokäyttöön, vaikka hyvin voitaisiin myös keksiä jotain uutta ja erilaista. Älä nuku tämän ohi -osiossa hehkuttelemme muun muassa Pehmoainon viiden tähden popbiisiä Haluun takas mun perhoset. Dig it!

141. Kanye West -dokumentointia, livekeikkoja ja outo tapaus Spotifyn tekijänoikeuksista

Julkaistu 24.3.2022

Antti X Antti -podcastin 141. jaksossa hehkutellaan War On Drugsin keikkaa ja Tampereen uuden Nokia Areenan akustiikkaa. Katsoimme myös Netflixissä vast'ikään ilmestyneen Kanye West -dokumentin Jeen-Yuhs, joka herätti monta ajatusta Kanyen nerokkaasta menneisyydestä ja surkeasta nykyhetkestä. Keskustelemme jälleen streamaus-ajan mielenkiintoisista ilmiöistä, kun TikTokissa hitiksi on nuossut kappale, joka on uploadattu Spotifyhin ilmeisesti tekijänoikeuksista piittaamatta. Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme muun muassa Vestan uutta albumia.

140. Kenen syy uuden valtavirtamusiikin kuolema on? Ja suuri UMK2022-BIISIRAATI!

Julkaistu 23.2.2022

Antti X Antti -podcastin 140. jaksossa käsittelemme uuden valtavirtamusiikin ahdinkoa vanhojen hittien rohmutessa yhä suuremman osan kuuntelusta. Mikä on vääjäämätöntä kehitystä - ja toisaalta mihin asioihin musiikintekijät ja bisnestyypit voisivat vaikuttaa, että hittejä tehtäisiin tulevaisuudessakin? Kuuntelimme myös Suomen tämän vuoden UMK-ehdokkaat ja laitoimme ne mieleiseemme järjestykseen. Minkä biisin Antti X Antti -podcast lähettäisi Euroviisuihin? Kuuntele, niin tiedät! -Antit

139. Muutama tärkeä asia Spotify-kohusta ja pari vastausta kuuntelijakysymyksiin

Julkaistu 17.2.2022

Antti X Antti -podcastin 139. jaksossa vastaamme muutamiin kysymyksiin. Miten me olemme tavanneet? Minkä vuoksi Lyytistä pidetään? Mites UMK? Mitkä asiat ovat jääneet vaivaamaan Spotify-keskustelussa toista Anttia?

138. Onko menestyksen perässä muutettava Helsinkiin? Ja miksi Hesarin Top100-lista epäonnistui?

Julkaistu 8.2.2022

Antti X Antti -podcastin 138. jaksossa käsitellään Matti Huhdan eli Seren meille lähettämää kysymystä: "Olisi kysymys Anteille. Aamulehti aloittelee juttusarjaa Tampere-räpistä. Skannatessani paikallisia tekijöitä mainitsin toimittajalle, että Tampereelta on eräänlainen aivovuoto Helsinkiin. En tiedä ovatko tuntemani tekijät lähteneet tosissaan breikkaamaan, tekemään ammattia itselleen vai pelkästään saamaan isompia leivänmuruja. Osa on saattanut lähteä muistakin syistä: rakkaus, duuni, maiseman vaihto jne. Joka tapauksessa suunta on selvä, eikä se ole sattuma. Kysymykseen... 2000-luvun alussa oli vielä vallalla käsitys, että musauran voi tehdä Tampereelta tai muusta saman kokoluokan taajamasta käsin, ilman maakunnallista leimaa. 2010-luvulla viimeistään Helsingistä tuli eräänlainen Los Angeles, jonne melkein kaikki kansallisiksi artisteiksi tosissaan pyrkivät lähtivät. En tiedä tarkkaan miten rockin ja popin saralla, mutta eiköhän sama ilmiö näy sielläkin. Samaan aikaan kuitenkin Tampereen vetovoima yleisesti on tapissaan. Poikkeuksia tietysti on, mutta tunnistatteko saman kehityksen? Milloin se on alkanut ja johtuuko se vain Helsingin koosta, maantieteestä ja alan keskittymisestä? Minkä pitäisi muuttua, ettei ilmiö vahvistuisi? Onko tässä edes mitään ongelmaa? Lyhyesti: Pitääkö artistin muuttaa Helsinkiin, jos haluaa breikata?" Vastaamme kysymykseen! Käsittelemme myös Helsingin Sanomien mielestämme epäonnistunutta sadan maailman parhaan biisin listaa. Mikä meni pieleen ja miten tällaiset listat pitäisi tehdä? Lisäksi toinen Antti hehkuttelee tenniksen ihanuutta! -Antit

137. Vuoden 2021 parhaat biisit ja albumit SPECIAL!

Julkaistu 14.1.2022

Antti X Antti -podcastin mammuttimaisessa 137. jaksossa listataan vuoden 2021 parhaat kotimaiset ja ulkomaiset biisit ja albumit. Molemmat Antit ovat tehneet omat top5-listansa, joten biisejä ja levyjä on käsittelyssä noin 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 = 40! Tai ei ihan, kun jonkin verran nää menee päällekkäin.

136. Artistien keikkaliksat SPECIAL! Ja mitä tapahtui Basso ja Suomiräp-radioiden kuuntelulle?

Julkaistu 9.12.2021

Antti X Antti -podcastin 136. jaksossa käsitellään artistien keikkaliksoja. Kannattaako aloittelevien bändien tehdä keikkoja ilmaiseksi? Vaikuttaako tapahtuman koko palkkioiden suuruuteen? Mites promokeikat, ok vai ei ok? Miten laskutus kannattaa hoitaa? Mistä tapahtuman järjestäjä oikeasti maksaa? Sisältyvätkö matka- ja hotellikulut keikkaliksaan? Vastaamme näihin ja moneen muuhun kysyykseen. Alussa käsitellään kahden radiokanavan kuuntelijaprofiilin muutosta. Ketkä nykyään kuuntelevat Basso- ja Suomiräp-radioita? Älä nuku tämän ohi -osiossa hehkuttelemme muun muassa Sarparannan sekä Karin Mäkirannan aliaksen Ada Aikin uusia biisejä. -Antit

135. Flow-julkistuksia, Politiikka-Suomea ja Drill-musiikin yhteiskunnallisuuksia

Julkaistu 24.11.2021

Antti X Antti -podcastin 135. jaksossa keskustelemme osin yllättävistä Flow-julkistuksista ja toiveen vuoksi Ylen Politiikka-Suomi-sarjasta. Suurin keskustelu käydään syksyn isosta aiheesta, drill-musiikista, katujen väkivaltaisuudesta ja sanojen vaarallisuudesta. Kuinka paljon populaarikulttuurin kuvasto muokkaa todellisuutta ja voidaanko popmusiikkia, hiphopia tai vaikka äärimetallia syyttää yhteiskunnallisista ongelmista? Tai toisaalta, onko biisien sanoilla mitään vaikutusta ympäröivään maailmaan? Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme muun muassa artistin Hannnu hämmentävän upeaa, 26-minuuttista teosta Tupsulakintiellä.

134. Miksi suomalainen valtavirtamusiikki on henkitoreissaan? Ja onko drum'n'bass tullut takaisin?

Julkaistu 8.11.2021

Taas on pohdittu, puhuttu, äänitetty ja julkaistu! Tarjolla olisi tunti ja yksitoista minuuttia mukaansatempaavaa musiikkijutustelua. Käsittelemme tällä kertaa kolmea aihetta: 1. Helsingin Sanomat julkaisi 17. lokakuuta kritiikin Miki Liukkosen romaanista Elämä: esipuhe, johon kirjailija vastasi myöhemmin samana päivänä ig-postauksessaan kutsumalla sitä "todelliseksi kirjallisuuskritiikin pohjanoteeraukseksi". Mikä kritiikissä onnistui - ja mikä ei? 2. Palaamme myös yhteen lempiaiheistamme: drum'n'bassin vääjäämättömään comebackiin! Millä perusteella on syytä odottaa, että vuosien ajan epämuodikkaana pidetty genre onkin taas suosittua, ja jopa tyylikästä? 3. Jakson pisin keskustelu liittyy suomalaiseen valtavirtamusiikkiin ja sen tilaan. Jos vielä 5-6 vuotta sitten kotimainen poprockiskelmä, ns. Vain elämää -core oli suositumpaa kuin koskaan, nyt sen vetovoima on laskussa, niin stream- kuin radiopuolellakin. Miksi valtavirtamusiikki ei enää kelpaa niin kuin ennen, ja mihin se kenties johtaa. Ja mikä tärkeintä, voisiko asialle tehdä jotain? -Antit https://open.spotify.com/episode/6WwWQlaUnkAFcyX1FMd4gy?si=z10BxniWTUG6XbOzLIbXQQ

Viisi maailman pelottavinta biisiä [UUSINTA]

Julkaistu 28.10.2021

Halloweenin kunniaksi Antti X Antti -podcastissa uusitaan keskustelu vuodelta 2018, jolloin molemmat Antit listasivat viisi mielestään pelottavinta biisiä maailmassa.

133. LOST IN MUSIC 2021 SPECIAL! (feat. Pietu Sepponen & Martin Linnakoski)

Julkaistu 21.10.2021

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa käsitellään Lost In Music -kaupunkifestivaalia. Näimme kahden päivän aikana Tampereella hirmuisen määrän artiseja ja yhtyeitä: Pihjala (Tre-talo) William (Tre-talo) Ilon (Klubi) Jesse Markin (Pakkahuone) New Ro (Telakka) Yeboyah (Pakkahuone) Louie Blue (Klubi) Moon Shot (Pakkahuone) Astrid Swan (Telakka) Arppa (Klubi) Ursus Factory (Pakkahuone) Sepikka (Vapriikki) Sarparanta (G Livelab) Jori Sjöroos (Olympia) Teksti-tv 666 (G Livelab) Malla (Olympia) Vesta (Pakkahuone) Ketkä onnistuivat, ketkä onnistuiva ERINOMAISESTI ja kuka ei niin hyvin? Äänessä ovat lisäksi Jesse Markinin manageri, Vild Musicin Martin Linnankoski sekä promoottori Pietu Sepponen. Keikoilla on ihanaa!

132. Kulttuurisen omimisen ymmärtämistä, kysymys Kacey Musgravesista ja kammottava Woodstock ´99

Julkaistu 8.10.2021

132. Kulttuurisen omimisen ymmärtämistä, kysymys Kacey Musgravesista ja kammottava Woodstock ´99 by Antti X Antti

Viisi ohjetta Lost In Musiciin valmistautuville artisteille [UUSINTA]

Julkaistu 6.10.2021

Tästä pesee uusintajakso syksyltä 2019! Puhuimme tuolloin Antti X Antti -podcastissa siitä, mitä artistien pitäisi ottaa huomioon ennen tärkeää keikkaa. Kun esimerkiksi Lost In Music -kaupunkifestivaaleilla yleisössä saattaa olla lukuisia ohjelmatoimistojen tai levy-yhtiöiden edustajia, ylimääräistä hytinää on melkoisesti. Ajattelimme, että nämä ohjeet sopivat oikein hyvin myös ennen vuoden 2021 Lost In Music -festivaalia.

131. Miksi musabisnes ei arvosta lauluntekijöitä? Ja miksi Anna Eriksson vihaa viihdettä?

Julkaistu 23.9.2021

Antti X Antti -podcastin 131. jaksossa keskustellaan kahdesta kesän tunteita herättäneestä aiheesta. Suomalainen biisitehtailu on ammattimaisempaa kuin koskaan - kaikki artistit ja levy-yhtiöt janoavat hittejä, jotka ovat samaan aikaan tarttuvia, helppoja ja samaistuttavia. Miksi siis laulunkirjoittajille ei makseta palkkaa - niin kuin esimerkiksi tuottajille? Anna Eriksson avautui heinäkuussa Helsingin Sanomissa lempiaiheestaan, taiteen viihteellistymisestä ja viihteen merkityksettömyydestä. Oliko hänellä pointti - vai eikö Eriksson vain enää ymmärrä nykymaailmaa? Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme muun muassa uuden Final Girl -yhtyeen debyyttijulkaisua ja Pekko Käpin uutta albumia.

130. LOST IN MUSIC -ennakko! Mitkä kymmenen keikkaa aiomme ainakin nähdä?

Julkaistu 10.9.2021

130. LOST IN MUSIC -ennakko! Mitkä kymmenen keikkaa aiomme ainakin nähdä? by Antti X Antti

129. #Punkstoo - mitä on tapahduttava, että asiat oikeasti muuttuisivat?

Julkaistu 2.9.2021

Antti X Antti -podcast palaa kesätauolta! Keskustelussa suomalaista musiikkikenttää järysyttänyt ja järkyttänyt #Punkstoo. Keskustelemme myös Magenta Skycoden comeback-keikasta ja hehkuttelemme McCartney 3,2,1 -sarjaa sekä Iisa Pajulan Itke, kirjoita, laula -kirjaa.

128. Tarvitseeko musabisnes enää alle 30-vuotiaita? Ja viisi ihmistyyppiä, joita DJ ei halua kohdata

Julkaistu 18.6.2021

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa puhutaan musiikkibisneksen keski-ikäistymisestä ja keskiluokkaistumisesta. Jos vielä parikymmentä vuotta sitten yli 25-vuotias tuntui olevan jo liian vanha festareille, nykyään suuri osa Suomen kesätapahtumista on suunnattu keski-ikäisille. Mikä muuttui - ja onko alle 30-vuotiailla enää muuta käyttöä musabisnekselle kuin se, että heistä tulisi tulevaisuudessa keski-ikäisiä festafikävijöitä? Lisäksi Antti Hietala listaa viisi + yksi ihmistyyppiä, joita dj:t eivät haluaisi työssään kohdata. Älä nuku tämän ohi -osiossa hehkuttelemme muun muassa uutta Knife Girliä, Burning Heartsia ja Tiitu Takalon sarjakuva-albumia.

127. Puolivuosikatsauksia, kulttuurialan hiljaisia kärsijöitä ja ilmaislippukorppikotkia

Julkaistu 10.6.2021

127. Puolivuosikatsauksia, kulttuurialan hiljaisia kärsijöitä ja ilmaislippukorppikotkia by Antti X Antti

126. Itsebrändäys ja minäkuvan murentuminen pandemia-aikana - ja uuden Sanni-singlen nerokas loppu

Julkaistu 27.5.2021

126. Itsebrändäys ja minäkuvan murentuminen pandemia-aikana - ja uuden Sanni-singlen nerokas loppu by Antti X Antti

125. Maksulliset Spotify-soittolistapalvelut - hyötyä vai huijausta? Ja superlatiivien vaarat

Julkaistu 17.5.2021

125. Maksulliset Spotify-soittolistapalvelut - hyötyä vai huijausta? Ja superlatiivien vaarat by Antti X Antti

124. Mistä elementeistä hyvä albumikokonaisuus muodostuu?

Julkaistu 29.4.2021

Saimme kysymyksen Jarilta! "Kiinnostais kuulla analyysia hittilevyjen - tai ylipäätään hyvän levykokonaisuuden anatomiasta. Siis onko olemassa jotain hittilevyn kaavaa, tai onko teillä havaintoja mitkä asiat tekee levystä kokonaisuutena eheän. Tarkoitan siis sellaisia asioita, kuten onko hyvällä levyllä aina teema, mitä merkitystä on biisijärjestyksellä, millaista draaman kaarta, kuinka monta slovaria vs tykitystä, kuinka paljon musiikillisten teemojen toistoa, soundien konsistenttius jne jne jne..." Aiheesta syntyi kokonainen jakso. Älä nuku tämän ohi -osiossa meillä onkin viisi kotimaista biisiä: Moshimoshi, Babel, Joel Herttua, Pambikallio ja Yona. -Antit

123. MARS Special! Mitä musiikkimaailmassa tapahtuu pandemian jälkeen?

Julkaistu 7.4.2021

Antti X Antti -podcastin 123. jaksossa pureudutaan pandemian jälkeiseen aikaan. Aiheen meille antoi Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen, joka toimii myös MARS-musiikkitapahtuman organisaatiossa. Tehtävänanto oli seuraava: "MARS haastaa muutaman suomalaisen musiikkipodcastin pohtimaan omasta näkökulmastaan käsin, miltä musa- ja tapahtumabisnes näyttää pandemian jälkeen. Mitkä vaikutukset dominoivat kenttää lyhytaikaisesti, mitkä kauaskantoisemmin ja millaisia jälkiä on tullut ehkä jopa jäädäkseen?" Keskustelemme muun muassa tapahtumabisneksen mahdollisuuksista tulevana kesänä ja sitä seuraavana, radiosta ja artistien kiihtyvästä kilpailusta sekä artistein uusista ansaintamalleista. Esitämme myös joitain toiveita sen suhteen, miten musiikkialasta saataisiin turvallisempi työntekijöiden näkökulmasta, jos jossain vaiheessa kohtaamme uuden kriisin.

122. Miten musadiggarin pää kestää bisnestä? Ja LEVYRAATI! feat. Handshaking, Malla, Sarparanta ym.

Julkaistu 2.4.2021

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa käsitellään Lost Boys -dokumenttia ja sen poistamista Yle Areenasta. Johtuiko poisto K18-merkinnästä - vai toiko Lost Boysin aihe huumeet liian lähelle ihmisten arkea? Vastaamme myös kysymykseen, miten musiikinrakastajien pää kestää musabisnestä. Anteista toinenhan lopetti musabisneksen, kun toinen on ollut kaupallisessa radiossa töissä jo yli 15 vuotta. Mitkä asiat ovat henkisesti raskaita ja miten niistä selviää? Järjestimme taas levyraadin, jossa kuuntelimme viisi uutta kotimaista biisiä: Keko Salata – Koska mä pelkään Handshaking – Permanent Teeth Malla – Miksi oottaisin Sarparanta – Aavemaisemaa YB026 - Steppasin Partyy (feat. Nuteh Jonez) Älä nuku tämän ohi -osio lykättiin seuraavaan kertaan, koska tästä tuli taas yli puolitoistatuntinen möhkäle. Dig it!

121. Mitä musabisnes voi oppia Saatana saapuu Moskovaan -streamistä & Kalle Kinoksen INSTALIVE!

Julkaistu 16.3.2021

121. Mitä musabisnes voi oppia Saatana saapuu Moskovaan -streamistä & Kalle Kinoksen INSTALIVE! by Antti X Antti

120. Suomiräp, Ylen Mist sä tuut? -sarja ja hiphopin juurien unohtaminen

Julkaistu 8.3.2021

120. Suomiräp, Ylen Mist sä tuut? -sarja ja hiphopin juurien unohtaminen by Antti X Antti

119. Suuri DAFT PUNK SPECIAL!

Julkaistu 3.3.2021

2000-luvun merkittävin elektronisen musiikin yhtye Daft Punk kertoi lopettavansa. Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa käsittelemme Guy-Manuel de Homem-Christon ja Thomas Bangalterin luomaa musiikkia albumi kerrallaan.

118. Indierockin kiinnostavuuksia, musiikin kulutustottumuksia ja parhaita videopelejä

Julkaistu 12.2.2021

Antti X Antti -podcastin 118. jaksossa vastaillaan kahteen kuuntelijakysymykseen ja listataan Anttien kaikkien aikojen videopelisuosikkeja.

117. Viisi asiaa, jotka estävät artistia pääsemästä valtavirtaan - ja viisi korjausehdotusta!

Julkaistu 3.2.2021

Antti X Antti podcastin 117. jaksossa analysoidaan asioita, jotka ovat esteenä artistin ja valtavirtasuosion välissä.

116. Emmat, Plague Rave, Ariel Pinkin cancelointi ja SUURI UMK2021-LEVYRAATI!

Julkaistu 27.1.2021

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa keskustelemme Emma Gaalan ehdokasjulkistuksista, korona-ajan bileistä eli ns. plague raveista, Ariel Pinkin trumpismista ja tieteen vastaisista kommenteista ja käymme läpi kaikki UMK21-biisit. Jos halua loikata suoraan johonkin keskusteluun, tässä ajolista: 3.24 Emma Gaala -ehdokkaat julkistettiin 16.32 Plague Rave ja Ariel Pink – onko aika canceloida? 44.08 Laitamme UMK21-ehdokkaat järjestykseen! 1.10.36 Älä nuku tämän ohi -biisit Dig it!

115. Miten 2020 muutti musiikkibisnestä? Mitä biisintekijät voivat oppia Drivers Licence -hitistä?

Julkaistu 19.1.2021

115. Miten 2020 muutti musiikkibisnestä? Mitä biisintekijät voivat oppia Drivers Licence -hitistä? by Antti X Antti

114. Vuoden 2020 parhaat biisit ja albumit SPECIAL!

Julkaistu 17.12.2020

Antti X Antti -podcastin mammuttimaisessa 114. jaksossa listataan vuoden 2020 parhaat kotimaiset ja ulkomaiset biisit ja albumit. Molemmat Antit ovat tehneet omat top5-listansa, joten biisejä ja levyjä on käsittelyssä noin 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 = 40! Tai ei ihan, kun jonkin verran nää menee päällekkäin.

113. Kotimaisia räppibiiffejä ja Spotifyn vuosilistoja

Julkaistu 7.12.2020

113. Kotimaisia räppibiiffejä ja Spotifyn vuosilistoja by Antti X Antti

112. Pehmopojuja ja festarijulkistuksia (feat. pehmopoju_destroyer_69)

Julkaistu 1.12.2020

112. Pehmopojuja ja festarijulkistuksia (feat. pehmopoju_destroyer_69) by Antti X Antti

111. Jori Sjöroosin uusi SJÖROOTS-albumi - puhdistautumista, mestarillisuutta vai kiusantekoa?

Julkaistu 23.11.2020

111. Jori Sjöroosin uusi SJÖROOTS-albumi - puhdistautumista, mestarillisuutta vai kiusantekoa? by Antti X Antti

110. Levyraati! (feat. KO:MI, Moon Shot, Nelma U, New Ro, Roivanen, Runo & Noraturi)

Julkaistu 16.11.2020

Antti X Antti -podcastin 110. jaksossa keskustellaan ammattimaisesta tai jopa teollisesta biisien kirjoittamisesta ja toisaalta yhtyeistä, joilla on ollut lupa musiikillisiin tutkimusmatkoihin. Voisiko nykyään olla mahdollista luoda samanlainen kaupallinen ura, jonka vaikkapa Ismo Alanko tai J. Karjalainen ovat luoneet, hittilevyineen ja taiteellisine kokeiluineen? Vai onko koko musiikkibisnes isojen levy-yhtiöiden ja biisinkirjoitustiimien valtaama? Järjestimme myös levyraadin, jossa arvioimme kuusi uutta kotimaista kappaletta. KO:MI - Seven Things Moon Shot - Big Bang Nelma U - Naakkapuut New Ro - Cropcircles Roivanen - Vpun Mehu Runo & Noraturi - Ei on ei Kuka voitti, mikä sytytti, mihin petyimme? Kuuntele, niin tiedät! -Antit

109. Haluaako Livenation muusikoista kevytyrittäjiä? Ja teini-iän parhaita levyjä!

Julkaistu 9.11.2020

109. Haluaako Livenation muusikoista kevytyrittäjiä? Ja teini-iän parhaita levyjä! by Antti X Antti

108. Miksi jotkut artistit eivät saa tilaa musamediassa? Ja kaikkien aikojen livekeikat!

Julkaistu 2.11.2020

108. Miksi jotkut artistit eivät saa tilaa musamediassa? Ja kaikkien aikojen livekeikat! by Antti X Antti

107. Miksi musafanien maku ei näy valtavirrassa? Tinze ja twerkin unohdetut juuret, mistä oli kyse?

Julkaistu 26.10.2020

107. Miksi musafanien maku ei näy valtavirrassa? Tinze ja twerkin unohdetut juuret, mistä oli kyse? by Antti X Antti

106. Musiikinkuuntelu Suomessa -tutkimus - mikä muuttui? Onnistuiko YleX:n Nosteessa-sarja?

Julkaistu 12.10.2020

106. Musiikinkuuntelu Suomessa -tutkimus - mikä muuttui? Onnistuiko YleX:n Nosteessa-sarja? by Antti X Antti

105. Ruusujen Kevätuhri-albumin tekstianalyysejä ja parhaita tv-tunnareita

Julkaistu 5.10.2020

"JAKSO SATAVIIS, SAAVU SINNE SIIS!" -Kikka Taas olis musiikkipuhetta tarjolla, kokonaiset tunti ja kaksikymmentäkaksi minuuttia! Aiheita meillä on tällä kertaa kaksi, mutta niihin perehdytään sitäkin tiukemmalla ottella. Ruusut julkaisi toukokuun lopussa kakkosalbuminsa Kevätuhri. Analysoimme sen merkityksiä ja vastaamme muun muassa kysymyksiin: 1. Miten Ruusujen Kevätuhrin tarina rinnastuu Igor Stravinskyn Kevätuhri-baletin tarinaan? 2. Miten Ari Asterin Midsommar-elokuva rinnastuu Stravinskyn Kevätuhri-elokuvaan ja Ruusujen Kevätuhri-albumiin? 3. Sekä Kevätuhrin, Kevätuhrin että Midsommarin ytimessä on rituaalinen tanssi. Miten nämä tanssit eroavat toisistaan? 4. Mikä rooli on albumin ensimmäisellä kappaleella Pyhä kevät? 5. Miksi DJ Kridlokk viittaa Studio Julmahuvin klassiseen Roudasta rospuuttoon -sketsiin? 6. Minkälaisina vertauskuvina toimivat laukauksen äänet, Ringa Mannerin laulun efektointi ja tuulen vaikutus ihmiseen? 7. Mistä valo muodostuu? Niin että syvässä päässä uidaan, jeee! Top femma -osiossa listaamme kaikkien aikojen suosikkimme tv-sarjojen tunnnusmusiikeista, ja Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme M fb:n uutta levyä ja erityisesti sen yhtä biisiä sekä Pharaoh Overlordin uutta levyä ja sen yhtä biisiä. -Antit Tästä muihin palveluihin: Spotify: https://open.spotify.com/show/3RhZEwHRnkOqY1rhiYvVVH iTunes: https://itunes.apple.com/fi/podcast/antti-x-antti-kaksinkertainen-katsaus-popmusiikkiin/id1336440647?fbclid aCast: https://www.acast.com/anttixantti Stitcher: https://www.stitcher.com/podcast/antti-granlund/antti-x-antti-kaksinkertainen-katsaus-popmusiikkiin

104. Spotifyn pre-saven tietoturvaongelmia, Behmin albumin arviointia ja parhaita heavy-albumeita

Julkaistu 27.9.2020

104. Spotifyn pre-saven tietoturvaongelmia, Behmin albumin arviointia ja parhaita heavy-albumeita by Antti X Antti

103. Basso ja SuomiRäp - Mitä oikein tapahtui, ja mitä seuraavaksi tapahtuu?

Julkaistu 21.9.2020

Antti X Antti -podcastin 103. jaksossa käsitellään kahta radiokanavaa, Bassoa ja SuomiRäpiä. Niistä jälkimmäinen aloitti yllättäen Basson taajuuksilla 14. syyskuuta, mikä johti uutisointiin siitä, että Basso olisi kuopattu kaikessa hiljaisuudessa. Kahden päivän päästä kuitenkin kerrottiin, että Basso palaisi 30. syyskuuta valtakunnallisena radiokanavana. Oma soppansa syntyi, kun Radiomedian myymällä mainospaikalla alkoi valtaosalla Suomen kaupallisista radiokanavista kuulua perussuomalaisten mainoksia. Moni luuli, että juuri aloittanut SuomiRäp oli ensitöikseen myynyt mainontaa PS:lle, vaikka oikeasti kanava ei ollut saanut mainoksista lainkaan rahaa. Miten näin pääsi käymään, ja minkälainen tulevaisuus Bassoa ja SuomiRäpiä odottaa? Siitä on kanssamme keskustelemassa Bauer Median toimitusjohtaja Sami Tenkanen. Top femmassaa listaamme kaikkien aikojen suosikkilevykauppamme, Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme muun muassa Mummypowderin uutta singelä.

102. Miksi Williamista ei pidetä? Ja kuka lopetti radion musiikkiohjelmien jälkikuuntelun?

Julkaistu 15.9.2020

102. Miksi Williamista ei pidetä? Ja kuka lopetti radion musiikkiohjelmien jälkikuuntelun? by Antti X Antti

101. Parhaita kotimaisia käännösbiisejä ja Pave Maijasen nerokkuutta

Julkaistu 7.9.2020

101. Parhaita kotimaisia käännösbiisejä ja Pave Maijasen nerokkuutta by Antti X Antti

100. Parhaita kitarasooloja, parhaita The Wire -hahmoja ja uusia #blacklivesmatter-heräämisiä

Julkaistu 31.8.2020

100. Parhaita kitarasooloja, parhaita The Wire -hahmoja ja uusia #blacklivesmatter-heräämisiä by Antti X Antti

99. Tapahtumien tuottamista, parhaita ei-Spotify-biisejä ja viimeinen keskustelu rockin kuolemasta

Julkaistu 22.8.2020

Antti X Antti -podcastin 99. jaksossa keskustellaan tapahtumien tuottamisesta poikkeusoloissa. Koronarajoituksia on höllennetty, mutta tapahtumien järjestäjällä on vielä paljon pohdittavaa, jotta kävijöiden turvallisuus voidaan taata. Miltä tilanne näyttää järjestäjän näkökulmasta? Keskustelemme myös rockmusiikista. Mikä osa siitä on kapseloitunut, kuka tappoi rockin innovatiivisuuden ja ketkä ovat rockin viimeiset toivot? Ja tietysti: onko sillä enää mitään väliä, kun nuoret ovat joka tapauksessa suunnanneet ihan muualle? Aloitamme myös uuden ohjelmaosion, Top femman. Tällä kertaa listaamme molempien suosikkibiisit niiden joukosta, jotka eivät ole Spotifyssa. Älä nuku tämän ohi osiossa palvomme yhdessä vuoden kenties parasta biisiä, Litku Klemetin kasaritunnelmointia Mona.

98. Urheilua, tv-sarjoja ja musiikkia - eli mitä kesällä tapahtui?

Julkaistu 14.8.2020

Antti X Antti on palannut kesälomalta! Päivitimme kuulumisia ja keskustelimme kuuntelemastamme musiikista ja katsomistamme tv-sarjoista ja leffoista. Mietimme myös, onko mikä on ominaista vuoden 2020 musiikkimaailmalle, vai onko mikään? Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme Gim Kordia, six impalaa, Tiga & Hudson Mohawkea ja The Stance Brothersia.

Tommishockin somepostaus - Mitä tehdä, kun kokonaisen genren aikaikkuna menee kiinni? [UUSINTA]

Julkaistu 17.6.2020

Rap-artisti, tuottaja, äänimies Tommishock kirjoitti joulukuussa 2019 seuraavan Instagram-postauksen: "Tullut paljon kyselyitä soolomusiikista. ⁣ ⁣ Käydään läpi:⁣ Vinyyliä ei tullut, koska riskitalous⁣ Kahta viikkoa ennen julkaisua keikkamyyjä RIP⁣ Kaksi haastattelua, joista molemmat jäi jonnekin⁣ Yksi 3/5 arvio⁣ 650800 striimiä total⁣ Keikkarundi: Täysin mahdoton⁣ Lopputulos: Luksusautojen hautausmaa⁣ ⁣ Millään ei ole mitään väliä, voin sanoa ilman defenssejä tai selityksiä. Levystä tuli sellainen kuin piti, se on lopulta ainut asia mihin mä voin vaikuttaa. Kaikki muu on muiden käsissä. Lue vaikka Nälkä ja Yle kulttuuricocktailin haastikset: tiesin jo 2017, et aikaikkuna sulkeutumassa, ei vain itseltäni, vaan monelta muultakin, genren saturaatiopiste saavutettu. Ajat muuttuu, kun demografia vaihtuu. Mä oon räpännyt vuodesta 1999, se on kakskyt vuotta. Saanut musiikilta kaiken mitä pyytänyt ja paljon enemmän. ⁣ ⁣ Ainut syy miksi jatkan on tarve tehdä biisejä, jotka eläisi kauemmin ku ite. Täysin rehellisesti. Tulevat projektit tulee kun tulee, ei paineita, ei pelleilyä, ei mitään ylisanoja: vain soundilla ja tekstillä väliä. Tommi räppää piste avi." Antti X Antti käsitteli asiaa 6. joulukuuta 2019 julkaistussa jaksossa.

97. Puolivuosikatsaus 2020! Mikä on ollut parasta ja mitä olemme oppineet?

Julkaistu 12.6.2020

Vika jakso ennen kesälomaa! Puhuimme kuluneesta, sangen poikkeuksellisesta vuodesta ja ynnäilimme asioita yhteen. Puhuimme esim näistä: 1. Urban music -termi on syystäkin moukaroitu tänä keväänä historiaan. Miten se aikanaan syntyi, miten sitä on käytetty ulkomaillla ja miten Suomessa, ja miksi on hyvä käyttää jotain muuta termiä sen tilalla? 2. Musiikkibisneksen rasismikeskustelu on käynnistynyt Suomessakin #blacklivesmatter in jälkeen. Kuitenkin suuri osa valtaapitävistä on ollut aika hiljaa asian suhteen, muutamaa somepostausta lukuun ottamatta. Miten suomalainen muzajengi saadaan oikeasti käsittelemään aihetta? 3. Vuosi on ollut kotimaisten julkaisujen suhteen erittäin rikas, eikä koronan vuoksi albumeja ole muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta lähdetty lykkäilemään. Uutta musiikkia ovat julkaisseet muun muassa Ruusut​, Litku Klemetti​, Vesta​, Gracias - Official​, F virallinen​, Lauri Haav​, Karina​, Paperi T & Khid​, ALMA​, Vesala​, Antti Tuisku Official​, SOFA virallinen​, Maustetytöt​ ja monet muut. Miltä esimerkiksi Maustetyttöjen, Vestan ja Litkun vuosi 2020 näyttää? 4. Valitsimme myös vuoden 2020 suosikkialbumimme ja -biisimme tähän mennessä. Älä nuku tämän ohi -osiossa kehutaan Kairon; IRSE!​n uutta singleä. Hyvää kesää, elokuussa palataan asiaan! -Antit Tästä muihin palveluihin: Spotify: https://open.spotify.com/show/3RhZEwHRnkOqY1rhiYvVVH iTunes: https://itunes.apple.com/fi/podcast/antti-x-antti-kaksinkertainen-katsaus-popmusiikkiin/id1336440647?fbclid aCast: https://www.acast.com/anttixantti Stitcher: https://www.stitcher.com/podcast/antti-granlund/antti-x-antti-kaksinkertainen-katsaus-popmusiikkiin https://www.podplay.com/fi/podcast/79901/antti-x-antti-kaksinkertainen-katsaus-popmusiikkiin

96. Tinzen musiikkiura, #blacklivesmatter ja LiveFIN (feat. Jenna Lahtinen)

Julkaistu 5.6.2020

96. Tinzen musiikkiura, #blacklivesmatter ja LiveFIN (feat. Jenna Lahtinen) by Antti X Antti

95. Ruusut Kevätuhri SPECIAL! Miten mestariteos syntyi? (feat. Miikka Koivisto)

Julkaistu 29.5.2020

95. Ruusut Kevätuhri SPECIAL! Miten mestariteos syntyi? (feat. Miikka Koivisto) by Antti X Antti

94. Mitä Suomen biisileireille tapahtui, ja mitä tuli tilalle? Ja Paperi T & Khid, mitä mieltä?

Julkaistu 22.5.2020

OOOOOOUKEEEEEIIIIIII! Täälläpä taas olisi tarjolla tunnin verran rentoa, mutta asiasisältönsä puolesta väkevää musiikkipuhetta. 1. Meiltä on pyydetty paljon mielipidettä Paperi T:n ja Khidin yhteislevystä HBD RIP. Kuuntelimme levyn ja puhuimme siitä. HBD RIP on sangen iloton kokonaisuus. Mitä muuta se on? 2. Biisileirit ovat majailleet musiikkibisnesken mystisessä nurkassa. Moni tietää, että sellaisia on järjestetty, harvalla on ensikäden tietoa siitä, mitä leirillä oikeasti tapahtuu - ja vielä harvempi on sellaiselle osallistunut. Ja tulevaisuudessa vielä harvempi, sillä biisileirejä ei enää järjestetä samaan tapaan kuin aikaisemmin. Mitä tapahtui? 3. Mikä oli biisileireissä hyvää, ja toisaalta mitkä asiat osoittautuivat ongelmallisiksi? 4. Millä tavalla artisteille haalitaan nykyään biisejä? 5. Ja toisaalta leirit eivät ole kokonaan jääneet historiaan vaan muuntautuneet hieman. Niin että miten ja millaisiksi? 6. Ja miten lauluja kirjoittavat ja tuottavat ihmiset tekevät työtään? Miten ideoita kootaan ja miten niitä prosessoidaan? 7. Ja mitä tekemistä John Lennonin Imagine-biisillä on tämän kaiken kanssa? Otimme keskusteluamme varten yhteyttä moniin musiikkialan ammattilaisiin. Oman näkemyksensä asiasta kertoivat muun muassa Kaiku Entertainmentin Pekka Ruuska, KHY Suomen Musiikin Kari Hynninen ja Iskelmän iltapäiväjuontaja Satu Kotonen, joka aloitti joitakin kuukausia sitten Kaiku Songsilla lauluideoiden kehittäjänä ja konseptoijana. Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme Charli XCX:n ja Sam Shinglerin uusia biisejä. -Antti Tästä muihin palveluihin: Spotify: https://open.spotify.com/show/3RhZEwHRnkOqY1rhiYvVVH iTunes: https://itunes.apple.com/fi/podcast/antti-x-antti-kaksinkertainen-katsaus-popmusiikkiin/id1336440647?fbclid aCast: https://www.acast.com/anttixantti Stitcher: https://www.stitcher.com/podcast/antti-granlund/antti-x-antti-kaksinkertainen-katsaus-popmusiikkiin

93. Alman ja Lauri Haavin debyyttialbumien analyysejä & upeita suomalaisia musiikkihetkiä

Julkaistu 15.5.2020

93. Alman ja Lauri Haavin debyyttialbumien analyysejä & upeita suomalaisia musiikkihetkiä by Antti X Antti

92. Streamkeikkojen tulevaisuus - eli mitä pitää tehdä, että niitä jaksettaisiin katsoa?

Julkaistu 8.5.2020

92. Streamkeikkojen tulevaisuus - eli mitä pitää tehdä, että niitä jaksettaisiin katsoa? by Antti X Antti

91. Miten TikTok ja musabisnes sopivat yhteen? Onko Fiona Applen uusi albumi 10/10? (fixattu)

Julkaistu 5.5.2020

Tämän jakson eka upload ei kuulunut kaikissa palveluissa kunnolla. Kokeillaan uusiksi! Antti X Antti podcastin tässä jaksossa puhutaan streamikeikoista, Fiona Applen ylistetystä albumista Fetch the Bolt Cutters ja TikTokista, joka on noussut niin merkittäväksi sosiaalisen median alustaksi, että sen vaikutus näkyy streamilistoilla. Miten Post Malonen Nirvana-keikka onnistui? Mikä oli hienoa ja mikä harmillista Dungenin streamikeikalla? Mikä Fiona Applen uudessa albumissa on mestarillista ja mikä mielestämme ei aivan? Mikä on albumin nimikappaleen rinnakaisbiisi, ja mitä lisää se tuo tekstin tulkintaan? Onko Fetch the Bolt Cutters kotinauhoitus ja huipputuontanto? Mitä TikTok on musabisnesmielessä? Miksi ns. huonot biisit toimivat TikTokissa - ja miksi Drake julkaisi sellaisen? Onko järkeä signata artistia, jonka biisi trendaa TikTokissa muutaman viikon ja unohtuu sen jälkeen? Minkälaisia biisejä TikTokiin on syytä syöttää, vai onko syytä? Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme tamperelaisen Maajon uutta Lost Road -biisiä ja erästä yhdistelmää, johon liittyyvät sämpylät, appelsiini ja Vampire Weekend.

91. Miten TikTok ja musabisnes sopivat yhteen? Onko Fiona Applen uusi albumi 10/10?

Julkaistu 4.5.2020

Antti X Antti podcastin tässä jaksossa puhutaan streamikeikoista, Fiona Applen ylistetystä albumista Fetch the Bolt Cutters ja TikTokista, joka on noussut niin merkittäväksi sosiaalisen median alustaksi, että sen vaikutus näkyy streamilistoilla. Miten Post Malonen Nirvana-keikka onnistui? Mikä oli hienoa ja mikä harmillista Dungenin streamikeikalla? Mikä Fiona Applen uudessa albumissa on mestarillista ja mikä mielestämme ei aivan? Mikä on albumin nimikappaleen rinnakaisbiisi, ja mitä lisää se tuo tekstin tulkintaan? Onko Fetch the Bolt Cutters kotinauhoitus ja huipputuontanto? Mitä TikTok on musabisnesmielessä? Miksi ns. huonot biisit toimivat TikTokissa - ja miksi Drake julkaisi sellaisen? Onko järkeä signata artistia, jonka biisi trendaa TikTokissa muutaman viikon ja unohtuu sen jälkeen? Minkälaisia biisejä TikTokiin on syytä syöttää, vai onko syytä? Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme tamperelaisen Maajon uutta Lost Road -biisiä ja erästä yhdistelmää, johon liittyyvät sämpylät, appelsiini ja Vampire Weekend.

90. Festariperuutuksia, innovatiivisia musiikkikikkoja ja koripalloa!

Julkaistu 24.4.2020

Antti X Antti -podcast on taas täällä! - juhlimme Jesse Markinin Teosto-palkintoa - pohdimme peruuntunutta festarikesää ja mietimme, mistä jäämme paitsi - keskustelemme musiikin ja merkitysten yhdistelmästä, eli miten sanojen voimaa voi vahvistaa melodian, rytmin tai vaikkapa kaiun avulla - hehkuttelemme Netflixin korisdokumenttia Alkuvitsissä mainitaan Popeda ja juusto!

89. Babel-yhtyeen hehkuttelua, keskustelulautojen menneisyyksiä ja Drum’n’bassin vahva comeback

Julkaistu 3.4.2020

Tällä kertaa Antti X Antti -podcastissa keskustellaan Karin Mäkirannan ja Mikko Pykärin uudesta Babel-yhtyeestä, jonka ensimmäiset biisit julkaistaan 7. huhtikuuta. Keskustelemme myös keskusteluboardien aikakaudesta ja toinen Antti kuljettaa meidät Drum’n’bassin historian lävitse 90-luvun alkupuolelta vuoteen 2020.

88. Parhaita ruotsinkielisiä biisejä ever!

Julkaistu 27.3.2020

88. Parhaita ruotsinkielisiä biisejä ever! by Antti X Antti

87. Muutama ajatus live- ja stream-keikkojen tulevaisuudesta

Julkaistu 23.3.2020

87. Muutama ajatus live- ja stream-keikkojen tulevaisuudesta by Antti X Antti

86. Menetettyjä UMK-mahdollisuuksia ja upeita albumeita (Tame Impala, Grimes, Karina)

Julkaistu 13.3.2020

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa keskustelemme aluksi koronaviruksen vaikutuksista tapahtuma-alaan. Keskustelu käytiin kaksi tuntia ennen kuin hallitus esitti, ettei Suomessa järjestettäisi yli 500 hengen tapahtumia. Nyt tilanne esiintyjien ja keikkajärjestäjien näkökulmasta on tietysti vielä huolestuttavampi. Keskustelimme myös UMK:sta. Miksi oli niin sääli, ettei Erika Vikmania valittu Suomen Euroviisu-edustajaksi (mikäli koko kisaa järjestetään)? Mikä teki Vikmanista poikkeuksellisen artistin? Miksi Aksel Kankaanranta voitti, ja miten äänestysjärjestelmä vaikutti siihen? Oliko UMK kokonaisuutena onnistunut? Alkuvuodesta on ilmestynyt upeita albumeita. Keskustelimme kolmesta: Tame Impalan The Slow Rushista, Grimesin Miss Anthropocenestä ja Karinan 2:sta. Etsimme vastauksia kysymyksiin: Mikä The Slow Rushissa koskettaa? Onko se mestariteos vai ei? Voiko sitä kuunnella sanoituskeskeisesti? Mikä yhdistää Grimesin ja Trent Reznorin? Onko drum’n’bass tullut takaisin? Mikä tekee Miss Anthropocenestä niin kiehtovan levyn? Miten peurat juoksevat? Minkälaista roolia sähkökitarat esittävät 2-albumin tulkinnassa? Mitä on vapaus Karinan teksteissä? Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme The Holyn ja Kyyneleen uusia biisejä.

85. Femmoja, MARSia ja albumien tulkintaa (sisältää kunnollisen Maustetytöt-analyysin!)

Julkaistu 21.2.2020

85. Femmoja, MARSia ja albumien tulkintaa (sisältää kunnollisen Maustetytöt-analyysin!) by Antti X Antti

84. Suuri ajankohtaisjakso! Emmat! Chisu! Teharit! Strokes! Antti Tuisku! Teosto-palkinto! etc etc!

Julkaistu 14.2.2020

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa käsitellään lukuisia ajankohtaisia aiheita. Miksi juuri kukaan ei puhu Chisun käsittämättömästä Emma-voitosta? MIkä on poikkeuksellista Tehosekoittimen Emma-keikassa? Miten Emma-palkintojen äänestyskäyttäytymistä pitää uudistaa? (yksinkertainen & toteuttamiskelpoinen muutos) YleX:llä töissä ollut Ida Karimaa siirtyi Monspille. Mitä mieltä olemme? Pietu Sepponen nimitettiin Lost In Musicin promoottoriksi. Mitä mieltä olemme? Millä mielin odotamme The Strokesin Flow'n keikkaa? Ja mitä ajattelemme Antti Tuiskun levystä, uskonnollisuudesta ja uskovaisuudesta yleisesti suomalaisessa populaarimusiikissa? Teosto-palkinnon ehdokkaat julkistettiin. Minkälainen palkinto tämä on? Ja paljon muuta! Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme The Strokesia ja Karinaa.

83. Indie Awards, Detaljin valoisa tulevaisuus ja oikea syy kriitikkojen makutottumusten muutokseen

Julkaistu 4.2.2020

Täällä taas! Tällä kertaa keskustelemme Antti X Antti -podcastissa Tavastialla tammikuun lopulla järjestetyistä Indie Awardseista, Detaljin potentiaalista ulkomailla ja kriitikkojen melkoisesta makutottumusten muutoksesta viime vuosikymmenellä - ainakin, jos verrataan vuosituhannen ensimmäiseen vuosikymmeneen. Älä nuku tämän ohi -osiossa suosittelemme Combat Rock -dokkaria ja RALLIROCKIA!

82. Gaaloja, Flow-toiveita ja Evelinan harmillinen Ariana Grande -klooni

Julkaistu 24.1.2020

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa keskustelemme musiikkialan gaaloista ja palkinnoista, listaamme Flow Festivalin toiveitamme ja hämmästelemme Evelinan uuden Hitaasti-singlen yhtäläisyyksiä Ariana Granden vuonna 2018 julkaistuun breathiniin. Älä nuku tämä ohi osiossa kehumme Lätsää, Lynchiä ja Miinaharavaa!

81. Vain elämään uusi suunta, nostalgiaa ja outoa pelkoa indien olemuksesta

Julkaistu 17.1.2020

Tällä kertaa Antti X Antti -podcastisse keskustelemme muun muassa seuraavista aiheista: Vain elämään ja Warnerin tiet erosivat. Miksi ja mitähän nyt tapahtuu? Mikä on nostalgiaa ja mikä ei ole - ja minkä takia nostalgia on niin iso bisnes? Mikä outo pelko nousi toisen Antin mieleen kesken erään ihanan indiekonsertin?

80. Suomen uusia radiokanavia ja tärkeää pohdintaa Antti X Antin olemisesta

Julkaistu 10.1.2020

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa puhutaan Suomen uudistuneesta radiokentästä. Vuosi 2020 toi mukanaan uudistuneen Aito Iskelmän ja laajentuneet Radio Helsingin sekä Kasarin ja Ysärin. Mitä vaikutusta niillä on kuunteluun ja vaikkapa suomalaisiin tapahtumiin? Käsittelemme myös saamaamme palautetta liittyen podcastin muotoon ja tapaan käsitellä aiheita. Ja pakkohan meidän oli keskustella myös hieman Pyhimyksestä. Älä nuku tämän ohi -osiossa kehujen kohteena Arppa ja Joni Ekman!

79. Vuoden 2019 parhaita musiikkiasioita ja lisää toiveita tulevalle vuosikymmenelle

Julkaistu 20.12.2019

Antti X Antti -podcastin vuoden 2019 viimeisessä jaksossa katsomme muutamallakin tavalla taaksepäin. Listaamme molempien Anttien Top5-albumit ja -biisit, ja niiden lisäksi parhaan elokuvan, tv-sarjan, sarjakuvan ja pizzakastikkeen. Tsekkaamme myös, miten vuosi sitten tekemämme ennustukset toteutuivat ja toinen Antti kertoo kolme toivetta tulevalle vuosikymmenelle.

78. Viisi toivetta suomalaiselle musiikkibisnekselle ja Tommishockin silmiä avaava somepostaus

Julkaistu 6.12.2019

Antti X Antti -podcastis tässä jaksossa luomme katseemme kohta alkavaan uuteen vuosikymmeneen. Toinen antti toivoo, että 2020-luvulla... 1. ...kriitikot kääntäisivät katseensa hieman enemmän teokseen ja hieman enemmän pois maailmasta. 2. ...artistipromoa tekevät ymmärtäisivät paremmin sosiaalisen median ja massamedian välisen eron. 3. ...mediatalot eivät omisi artisteja tai sulkisi heitä ulos. 4. ....Yle laajentaisi musiikkijournalismiaan myös televisioon. 5. ...pienemmät bändit ja artistit uskaltaisivat taas unelmoida kaupallisesta menestyksestä. Miten niin näin? Kuuntele, niin tiedät! Lisäksi keskustelemme Tommishockin Instagram-postauksesta, jossa hän avaa sitä, miksi ei lähtenyt kiertueelle ja muun muassa miksi hänen tuorein albuminsa ei ilmestynyt vinyylinä. Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme Horseface-yhtyettä, Tame Impalan uutta sinkkua ja Watchmen-sarjan soundtrackia.

77. Musiikkivideon kuolemia, Emma Gaala -kohuja ja Ville Ahosen etsintää (feat. Katja Vauhkonen)

Julkaistu 29.11.2019

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa käsittelemme musiikkivideoita. Miksi aikanaan niin tärkeä formaatti on katoamassa kokonaan ainakin Suomessa? Ruusut ja Vesta eivät ole edes tehneet yhtään videota, ja valtaosaa ei juuri kukaan katso. Miten asian näkee manageri Katja Vauhkonen? Keskustelemme myös Rumban skuuppaamasta Emma-raatikohusta, kun Maustetytöt ilmeisesti pudotettiin pois ehdokaslistoilta aikaisemmin esillä olleiden rasismisyytösten noustua esiin. Miksi näin kävi, ja olisiko pitänyt käydä jotenkin toisin? Lisäksi otimme selvää, mitä tapahtui loistavan Minä ja Ville Ahonen -yhtyeen Ville Ahoselle.

76. Onnistuiko Soundin äänestys? Onko uutisointi pääsylipuista totta? Miltä poptähti saa näyttää?

Julkaistu 22.11.2019

76. Onnistuiko Soundin äänestys? Onko uutisointi pääsylipuista totta? Miltä poptähti saa näyttää? by Antti X Antti

75. Mitä odotamme Särkänniemen tapahtumarannalta, ja tarvitsisiko Pyhimys ymmärtäjän taiteelleen?

Julkaistu 14.11.2019

75. Mitä odotamme Särkänniemen tapahtumarannalta, ja tarvitsisiko Pyhimys ymmärtäjän taiteelleen? by Antti X Antti

74. Miksi Vain elämää onnistuu ja UMK ei? Mites Twin Peaks? Tai Joker-elokuva? Tai rockin paluu?

Julkaistu 8.11.2019

74. Miksi Vain elämää onnistuu ja UMK ei? Mites Twin Peaks? Tai Joker-elokuva? Tai rockin paluu? by Antti X Antti

73. STEREO-yhtyeen kaupallisia strategioita ja Pyhimyksen outoa itsesääliä

Julkaistu 1.11.2019

73. STEREO-yhtyeen kaupallisia strategioita ja Pyhimyksen outoa itsesääliä by Antti X Antti

72. Suomalaisen valtavirran uusia jakoja ja vuosikymmenen tanssittavimpia hipsteridiscobiisejä

Julkaistu 25.10.2019

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa keskustelemme muun muassa seuraavista asioista: 1. Miksi rock ei kuollutkaan ja mitä siitä seuraa? 2. Miten suomalainen valtavirta on jakautunut? 3. ...eli miksi näyttää sitä, että on olemassa aikuisten valtavirta, Sporifyn valtavirta ja vielä Ylen valtavirta? 4. Miksi Chisu esiintyy Emma Gaalassa, vaikka alla on kaupallisesti menestymätön albumi? 5. Ja miksi Vain elämää -biisit eivät soi radiossa, vaikka ne kansoittavat noin puolet Suomen Spotifyn Top 50 -listasta? 6. Mitkä kappaleet tanssittivat HTDJ-klubilla tällä vuosikymmenellä? 7. Ja mitkä viisi pointtia Antti H nostaa aiheeseen liittyen? Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme Luukas Ojan ja Nikita Titovin musiikkia.

71. Vuosikymmenen parhaat albumit SPECIAL!

Julkaistu 21.10.2019

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa käymme läpi molempien Anttien top20-suosikkilevyt 2010-luvulta.

70. Lost In Musicin ytimessä! (The Hearing, Luukas Oja, Olivera, Elias Gould, Lauri Haav jne.)

Julkaistu 10.10.2019

Antti X Antti -podcast sukelsi Tampereella järjestettävän kaupunkifestivaalin Lost In Musicin pyörteisiin. Miten Maustetytöt pärjäsivät Pakkahuoneen isolla lavalla? Miten The Hearing eli Ringa Manner on muuttanut esiintymistään? Onko syytä olettaa, että Luukas Oja on vuoden 2020 iso juttu? Millä tavalla Olivera onnistui? Miksi Elias Gould ehkä ei onnistunut? Vetosiko Antti Autio trio-muodossa? Innostuimmeko Lauri Haavin habista ja räpeistä? Onko JVG hyvä vai ainoastaan suosittu? Ja miksi on tärkeää intoilla enemmän inklusiivisista kuin eksklusiivisista tilaisuuksista? Älä nuku tämän ohi -osiossa hehkuttelemme Danny Brownin, Angel Olsenin ja Tumppi Varosen uutuuksia. Tällä kertaa äänessä ovat lyhyehkösti myös musiikkimogulit Esa Tontti ja Tomi Nordlund sekä toimittaja ja yleisnero Antti Lähde.

69. Viisi ohjetta Lost In Musiciin valmistautuville artisteille & Jansku Kuusela, mitä tapahtui?

Julkaistu 27.9.2019

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa puhutaan siitä, mitä artistien pitäisi ottaa huomioon ennen tärkeää keikkaa. Kun esimerkiksi Lost In Music -kaupunkifestivaaleilla yleisössä saattaa olla lukuisia ohjelmatoimistojen tai levy-yhtiöiden edustajia, ylimääräistä hytinää on melkoisesti. Saimme aiheen Oliveralta, oikealta nimeltään Katriina Ullakolta, joka esiintyy perjantaina LIMissä. Lisäksi käsittelemme yhtä Suomen kaikkien aikojen biisinkirjoittajaa, Karkkiautomaatti ja Liekki-yhtyeistä tuttua Janne "Jansku" Kuuselaa. Mitä hänelle tapahtui? Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme Tampereen Teatterin loistavaa Notre Damen kellonsoittajaa.

68. Minne menet Oy Basso Media Ltd? Haastattelussa toimitusjohtaja Riikka Reunanen

Julkaistu 20.9.2019

Ja näin sitä mennään taas! Niin kuin viime viikolla lupasimme, keskustelu Bassosta jatkuu. Saimme Basso Media Oy:n toimitusjohtajan Riikka Reunasen mukaan kertomaan Bassoradion muutoksesta, sen syistä ja yhtiön tulevaisuudesta. 1. Minkä vuoksi suurin osa Bassoradion erikoisohjelmista loppuu? 2. Muuttuuko Bassoradion musiikkilinja, eli tuleeko kanavasta "uusi YleX"? 3. Oliko niin kuin epäilimme, että kaupallisten radioiden ja Gramexin välinen sopimuskiista oli yhtenä syynä ohjelmien lopettamiseen? 4. Onko Basso Media kaupan - ostajina vaikkapa Bauer tai Nelonen? 5. Basso on viimein päässyt voitolle, mutta kuinka paljon siihen on investoitu? Ovatko nämä summat mitenkään suhteessa toisiinsa? 6. Mikä on VidCast ja miten se liittyy Basso Median tulevaisuuteen? 7. ...eli korvataanko Bassoradion erikoisohjelmat joukkoistetulla sisällöllä? 8. Basso on saanut kaksi uutta radiotoimilupaa, joiden pohjalle on tarkoitus rakentaa kaksi kokonaan uutta brändiä. Onko tästä jotain uutta sanottavaa? 9. Mitä sanottavaa Riikka Reunasella on niille, joiden erikoisohjelma nyt loppuu? Esimerkiksi tällaisia! Lisäksi hehkuttelemme meidän levyraadin ennätyspisteillä voittanutta Altın Günia sekä sataprossasen upeaa Lemmenpyssyt feat, Hannibal, Tykopaatti & Leo Luxxxus -singleä. Tästä muihin palveluihin: Spotify: https://open.spotify.com/show/3RhZEwHRnkOqY1rhiYvVVH iTunes: https://itunes.apple.com/fi/podcast/antti-x-antti-kaksinkertainen-katsaus-popmusiikkiin/id1336440647?fbclid aCast: https://www.acast.com/anttixantti Stitcher: https://www.stitcher.com/podcast/antti-granlund/antti-x-antti-kaksinkertainen-katsaus-popmusiikkiin

67. Miksi Bassoradion muutos on kipeä mutta pakollinen? Ja miten tästä pitäisi jatkaa?

Julkaistu 12.9.2019

67. Miksi Bassoradion muutos on kipeä mutta pakollinen? Ja miten tästä pitäisi jatkaa? by Antti X Antti

66. Industry Awardseja, unohdettuja räppäreitä ja hajonnut musiikkikone

Julkaistu 9.9.2019

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa iloitaan saamastamme ehdokkuudesta VUODEN KOTIMAISENA MUSIIKKIMEDIANA, pohditaan nykyisen musiikkikoneen hajoamista (streamit pilalla, classic rock pilalla, Vain elämää pilalla), kerrotaan, mitä tapahtui White Girl Mobille ja hehkutellaan neljää upeaa biisiä!

65. Suuri Lost In Music -ennakko ja sovittelevaa puhetta feminismistä

Julkaistu 29.8.2019

Tässä Antti X Antti -podcastin jaksossa käymme läpi melkoisen määrän Tampereella lokakuun alussa järjestettävän Lost In Music -festivaalin esiintyjistä. Keskityimme lähinnä niihin artisteihin, jotka eivät ole aikaisemmin olleet meidän puheissamme esillä. Muun muassa: Antti Autio Benjamin Blind Channel Block of Flats Izzy Bunny Cyan Kicks Sturle Dagsland Detalji Kovalevyrokki Gabriel Lion The Hearing Holmala Iiris Kukka Janne Masalin Joku Iiris Lauri Haav Linkopii Janne Masalin Olivera Vagabond Hearts Älä nuku tämän ohi -osiossa suosittelemme erästä upeaa mixausta ja Paris Is Burning -dokumenttia, jonka jälkimainingeissa sanomme myös muutaman sanan tällä viikolla käydystä feministikeskustelusta.

64. Flow-analyysejä, uusia radiokanavia ja Pariisin Kevään nykyinen linja

Julkaistu 22.8.2019

64. Flow-analyysejä, uusia radiokanavia ja Pariisin Kevään nykyinen linja by Antti X Antti

63. Flow SPECIAL! (Robyn! Tame Impala! Chisu! Jesse Markin! Iisa! Elias Gould! Alma! Melurajat!)

Julkaistu 14.8.2019

Antti X Antti teki tänäkin vuonna spessulähetyksen Flow Festivalilta.

62. Kesäfestarointia ja Flow 2019 -huumaa! (Apulanta, Chisu, Ville Valo & Agents, Jesse Markin yms.)

Julkaistu 8.8.2019

Antti X Antti palaa kesätauon jälkeen massiivisella tuplajaksolla! Ensin keskustelemme tunnin verran kesän festarionnistujista ja epäonnistujista, sitten listaamme Flow Festivalin suosikkimme. Avaintermejä: Apulannan onnistuminen, Chisun epäonnistuminen, Agentsin onnistuminen mutta Ville Valon epäonnistuminen. Maustetytöt jees, Jesse Markin TODELLAKIN jees! Flow'sta puhumme niin monesta, ettei niitä kannata tähän listata. Kuunte itse! Älä nuku tämän ohi osiossa suosittelemme Jari Raasteen ihastuttavaa Ilmalaiva-biisiä. Nähdään Flow'ssa!

Myöhästyneet yllätysterveiset Uusi Tampere -festareilta!

Julkaistu 2.8.2019

Hyvää kesää! Me juteltiin vartin verran mukavia pari viikkoa sitten Uusi Tampere -festarin yhteydessä. Sit tapahtui asioita ja juttelu oli jäädä julkaisematta. Mutta tässä se on! Ens viikolla Antti X Antti palaa ns, oikeaan päiväjärjestykseen.

Oliko oikein puhua Almasta floppina? [UUSINTA]

Julkaistu 7.7.2019

Suomen viime vuosien suurin popmenestyjä Alma esiintyi viikonloppuna Ruisrockissa. Yhdessä välispiikissään hän kommentoi kevään "ilkeitä kirjoituksia" ja viittasi niihin myös Iltalehden ja Ilta-Sanomien haastattelussa. Käytännössä Alma tarkoitti Helsingin Sanomien kommenttia: "Luvattua esikois­levyä ei kuulu ja kiertue siirrettiin syksyyn: Onko Almasta tulossa suuren luokan floppi?" https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006063568.html Antti X Antti käsitteli Almaa ja Hesarin kirjoitusta 12. huhtikuuta julkaistussa jaksossa.

61. Sideways SPECIAL 2/2! (feat. Hot Chip, Danny Brown, Maustetytöt, D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. jne.)

Julkaistu 14.6.2019

61. Sideways SPECIAL 2/2! (feat. Hot Chip, Danny Brown, Maustetytöt, D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. jne.) by Antti X Antti

60. Sideways SPECIAL 1/2! (feat. Suede, Chisu, Ruusut, Pykäri, HENRIK! & Johannes Kinnunen)

Julkaistu 11.6.2019

Antti X Antti -podcast festaroi Sidewaysissa perjantaina ja lauantaina. Special-podcastin ensimmäisessä lähetyksessä keskustellaan festivaalin järjestäjän Johannes Kinnusen kanssa Sidewaysin tapahtumapaikasta, filosofiasta, bändeistä ja festarin tulevaisuudesta. Keskenämme puimme muun muassa Sueden, Chisun, Pykärin, HENRIK!in ja Ruusujen keikkoja. Dig it!

59. Vuoden 2019 ilmiöitä (feat. Pyhimys, Maustetytöt, Hesari ja musiikkijournalismi)

Julkaistu 6.6.2019

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa keskustellaan kuluneen vuoden yllättävistä ilmiöistä suomalaisessa musiikkikentässä. Miksi Pyhimyksestä tuli niin suosittu? Oliko Pyhimyksen ja Saimaan yhteislevy hyvä idea? Miten kävi niin, että Maustetytöistä keskusteleminen nousi suuremmaksi ilmiöksi kuin itse Maustetytöt? Onko Helsingin Sanomien nykyinen musiikkikirjoittaminen hyvästä vai ei? Onko isojen levy-yhtiöiden harjoittama haastattelupolitiikka tuhoamassa suomalaisen musiikkijournalismin? Kuuntele, niin tiedät! Älä nuku tämän ohi -osiossa hehkuttelemme Chisun ja Pykärin biisejä.

58. Sidewaysin esiintyjiä, kaupunkifestivaalin olemuksia ja hyvä ehdotus Euroviisu-ehdokkaasta

Julkaistu 24.5.2019

Tässä Antti X Antti -podcastin jaksossa hehkutellaan Sideways-festivaalin tämän kesän esiintyjälistaa ja keskustellaan nykyaikaisen kaupunkifestivaalin olemuksesta. Palaamme myös vielä hetkeksi Euroviisu-keskusteluun ja teemme ehdotuksen siitä, mitkä asiat pitäisi nostaa tärkeiksi Suomen edustajaa päätettäessä. Mikä etu Sidewaysin ajankohdalla on muihin suomalaisiin festareihin nähden? Miten Sidewaysin identiteetti rakentuu - ja missä asioissa festarin syvin olemus eroaa vaikkapa Flow'sta? Miltä Sidewaysin artistitarjonta näyttää verrattuna aikaisempiin vuosiin? Onko festarin alueohjelma vain kiva lisä vai onko sillä oikeasti merkitystä? Vieläkö Suede kiinnostaa? Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme K-X-P:n ja H.C. Slimin (eli Joose Keskitalon) uusia tuotoksia.

57. G Livelabin toimintasuunnitelmia ja Euroviisujen kolme umpikujaa (feat. Annamaija Saarela)

Julkaistu 16.5.2019

Tällä kertaa Antti X Antti -podcastissa keskustellaan Muusikkojenliiton omistamasta keikkapaikasta G Livelabista. Niistä ensimmäinen avatiin Helsinkiin Pienen Roobertinkadun ja Yrjönkadun kulmaan elokuussa 2016, ja toinen avaa loppukesän aikana Tampereen keskustassa sijaitsevan Frenckellin tehtaan vanhan pannuhuoneen tiloihin. Keskustelimme G Livelab Tampereen toimitusjohtajan Annamaija Saarelan kanssa aiheesta. Kuinka suuret taloudellisen paineet Saarelalla on niskassaan? Miksi G Livelab satsaa niin paljon äänenlaatuun? Miten lippujen hinnat määräytyvät? Miksi G Livelabin genrevalkoima on niin laaja, ja onko se toimiva valinta? Keskustelimme Saarelan kanssa myös suomalaisen musiikkibisneksen tasa-arvoisuudesta. Ollaanko siinä menty eteenpäin, ja mitä esimerkiksi festivaalijärjestäjät voisivat tehdä asian hyväksi? Lisäksi puimme Euroviisuja, jotka herättivät tänä vuonna vähemmän keskustelua kuin kenties koskaan. Daruden ja Sebastian Rejmanin biisi ei missään nimessä lukeudu suomalaisen euroviisuhistorian heikoimpiin, mutta silti heidän ympärillään leijui negatiivisuuden aura. Saavatko he syyttää siitä itseään? Ja toisaalta mitä Ylen pitäisi tehdä? Ehdokkaan kutsuminen ei ole hyvä keino. Isot levy-yhtiöt eivät halua lähettää artistejaan kisaan. UMK ei tuottanut tarpeeksi laadukkaita ehdokkaita. Olemmeko umpikujassa? Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme SebastiAnin ja (käääääks!) The Strokesin uusia biisejä.

56. Countryrapin nousu ja Vesalan Vesala-albumin lopullinen tulkinta

Julkaistu 10.5.2019

JA TÄÄLLÄ SITÄ TAAS OLLAAN! Tällä kertaa ennakoimme seuraavaa suurta trendiä, countryn ja hiphopin liittoa, josta Lil Nas X:n Old Town Road -biisi on yksi esimerkki. Lisäksi teemme tulkinnan Vesalan kolme vuotta täyttävästä Vesala-albumista. Harva, jos kukaan, on nimittäin huomannut sen olevan kolmiosainen teema-albumi. Miksi Old Town Road ei aluksi kelvannut Billboardin Country-listalle ja mitä sitten tapahtui? Miksi countrya ja hip hopia on aikaisemmin yhdistelty popmusiikissa niin vähän? Minkä nuorison suosiman somepalvelun kautta on nykyään mahdollista tehdä hittejä? Ja miten Vesalan debyyttialbumia pitäisi kuunnella? Mitkä kolme rakkaustarinaa levyllä kuvataan? Minkälainen intertekstuaalinen viittaus on singlessä Tytöt ei soita kitaraa? Kenelle Ruotsin euroviisut -kappaleessa lauletaan? Miksi Älä droppaa mun tunnelmaa sopii niin hyvin albumin tunnelmaan - vaikka toisin on väitetty? Mitä on tapahtunut ennen Tavallinen nainen -biisiä? Miten Sinuun minä jään eroaa albumin muista kappaleista? Kuuntele, niin tiedät! Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme Melon ja Jesse Markinin uusia biisejä.

55. Radion ja Gramexin kiistoja, kesäfestareiden olemuksia ja indiebändien keikkaliksoja

Julkaistu 3.5.2019

55. Radion ja Gramexin kiistoja, kesäfestareiden olemuksia ja indiebändien keikkaliksoja by Antti X Antti

54. Coachella-festivaalin olemuksia ja Kulttuuritoimitus.fi (feat. Mira Shemeikka ja Antti Lähde)

Julkaistu 26.4.2019

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa keskustellaan Coachella-festarista ja 10. toukokuuta toimintansa aloittavasta Kulttuuritoimitus.fi:stä.

53. Mitä, jos unelmat eivät toteudukaan? (LCMDF & Ilari Hämäläinen)

Julkaistu 19.4.2019

Antti X Antti -podcastissa käsitellään tällä viikolla unelmia, haaveita ja tavoitteita. Eli kun on musabizneksessä, töitä riittää ja yleisöäkin, mutta silti tuntuu, ettei saa sitä, mitä haluaa? Esimerkkeinä meillä on Emma ja Mia Kemppaisen yhtye LCMDF, jonka Musabisnespäiväkirjat-dokumentti ilmestyi Yle Areenaan tällä viikolla, ja Ilari Hämäläinen, joka pääsee myös itse ääneen. Hämäläinen kirjoittaa ja tuottaa omaa musiikkiaan, on esiintynyt lukuisissa musikaaleissa ja monien artistien bändeissä (Pete Parkkonen, Kaija Koo, Katri Ylander jne.), eli tienaa elantonsa musiikkia esittämällä, mutta silti hänellä on tunne, että haaveet ovat karkaamassa ulottumattomiin. Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme Mark Ronsonin ja Lykke Lin uutta singleä sekä Aleksi Pahkalan Local Al -biisiä. https://www.facebook.com/anttixantti/

52. Musiikintekijöiden oikeuksia, Robynin loistokkuutta ja Alman pelätty floppaus

Julkaistu 12.4.2019

Antti X Antti -podcastin tässä jaksossa käsitellään ensin uutta tekijänoikeuslakia ja arvonlisäveron muutoksia artistin näkökulmasta. Keskustelemme myös Helsingin Sanomien Alma-artikkelista ja Robynin kivisestä tiestä yhdeksi popmusiikin suunnannäyttäjistä. Ja Ylen Aikuiset-sarjasta myös! Älä nuku tämän ohi -osiossa kehumme artistia joku iiris sekä Death Hawks ja Tryer -bändejä.

51. Jussi Hakulisen räyhäämistä ja loistavia biisilyriikoita

Julkaistu 5.4.2019

51. Jussi Hakulisen räyhäämistä ja loistavia biisilyriikoita by Antti X Antti

50. SPECIAL JUHLAJAKSO! Kymmenen kysymystä musiikista

Julkaistu 29.3.2019

Antti X Antti -podcastin 50. jaksossa vastaamme kymmeneen musiikkiaiheiseen kysymykseen. Ne ovat nämä: 1. Mikä oli eka albumi, jonka ostit omalla rahalla? 2. Kuka tai ketkä ovat vaikuttaneet musiikkimakuusi eniten? (Ei bändejä tai artisteja tähän, vaan kavereita / musatoimittajia / perheejäseniä tms.) 3. Jos sinun pitäisi yhdellä biisillä määritellä teini-ikäsi niin mikä se olisi? 4. Minkä kappaleen assosioit ensirakkauteesi? 5. Mikä on paras keikka jonka olet nähnyt? 6. Mikä on suurin virhe, jonka olet tehnyt ”musadiggarin taipaleellasi”? Voi liittyä omiin tekemisiin, bändeihin, ihan mihin vain. 7. Mikä on kaikkien aikojen paras biisi? VAIN YKSI! 8. Mitä biisiä toivoisit deejiiltä, jos olisit tilanteessa jossa haluaisit tanssia mutta voisit toivoa vain yhtä biisiä? 9. Jos saisit nähdä yhden keikan miltä tahansa bändiltä missä tahansa ajassa, mikä se olisi? (esim. Elvis vuonna 1957.) 10. Miksi pidät musiikista? Vastaukset ovat sangen henkilökohtaisia, joten... TÄMÄ LIENEE ANTTI X ANTTIN HENKILÖKOHTAISIN UUSI PODCAST!

49. Uusien artistien lanseerausta ja itse luodun hypen vaaroja

Julkaistu 21.3.2019

49. Uusien artistien lanseerausta ja itse luodun hypen vaaroja by Antti X Antti

48. Miksi Rumba kuolee - ja olisiko sen voinut estää?

Julkaistu 15.3.2019

Vuonna 1983 perustettu perinteinen musiikkimedia Rumba ilmestyy viimeistä kertaa printtiversiona toukokuussa 2019. Mikä tähän johti, olisiko sen voinut estää ja mikä voisi olla musiikkimedian tulevaisuus Suomessa ja ulkomailla? Näihin kysymyksiin haetaan vastausta Antti X Antti -podcastin tuoreessa jaksossa. Lisäksi hehkuttelemme mansegaze-bändi Radio Supernovaa ja Aino Louhen upeaa sarjakuvaromaania Mielikuvitustyttö.

47. The Prodigyn merkittävyyttä, Raptorin kunnianpalautusta ja M/S Romanticin neroutta

Julkaistu 8.3.2019

Antti X Antti -podcastin uudessa jaksossa keskustellaan The Prodigyn jättämästä perinnöstä, suomiräpin vaikean palan - Raptorin - merkittävyydestä, Ylen M/S Romantic -sarjan neroudesta, Samuli Putron loistavasta uudesta albumista, M-yhtyeen yhtä loistavasta uudesta albumista ja Ninni Forever Bandin upeasta uudesta biisistä. 1. Miksi The Prodigy oli niin merkittävä yhtye - ja miksi bändin tekemiset eivät tällä vuosituhannella enää juur kiinnostaneet ketään? 2. Oliko Raptori pelkkä huumoriräpyhtye - ja jos ei ollut, mitä muuta se oli? 3. Miksi M/S Romantic on niin tärkeä kotimainen draamasarja? 4. Millä perusteella toinen Antti pitää Samuli Putron Pienet rukoukset -albumia viiden tähden mestariteoksena? 5. Millä perusteella toinen Antti pitää M-yhtyeen uutta levyä juuri oikeanlaisena eteenpäin menemisenä? 6. Ja millä perusteella Ninni Forever Bandin uusi biisi on ihana? Kuuntele, niin tiedät!

46. Maustetyttöjen rasismisyytöksiä, The Wiren hienouksia ja nu metalin väistämätön comeback

Julkaistu 22.2.2019

46. Maustetyttöjen rasismisyytöksiä, The Wiren hienouksia ja nu metalin väistämätön comeback by Antti X Antti

45. HYPE SPECIAL 2019! (IBE, Maustetytöt, Stereo, Ellips, Jori Sjöroos, Juha Tapio jne.)

Julkaistu 14.2.2019

Antti X Antti -podcastin 45. jaksossa puhutaan uudesta kotimaisesta musiikista. Kerromme mielipiteemme muun muassa IBEn, Maustetyttöjen, Stereon, Ellipsin, Jori Sjöroosin ja Juha Tapion uusista singleistä. Lisäksi kunnioitamme tällä viikolla kuollutta Olli Lindholmia ja keskustelemme Valoa Festivalin ja Ruishelmen keikoista. Mikä on hyvää, mikä on kamalaa, mikä on ihanaa ja mitä Antti ei ymmärrä? Ja miten on käynyt niin, että Juha Tapio laulaa masturboinnista? Kuuntele, niin tiedät!

BONUS: Miksi Emma Gaala on sellainen kuin on? Ja onko Suomeen syntynyt musiikkihirviö?

Julkaistu 7.2.2019

Huonoja uutisia. Koska toinen Antti on varsin kiireinen, emme ehtineet tehdä varsinaista Antti X Antti -podcastin jaksoa tällä viikolla. Mutta toisaalta tarjolla on yhden Antin pohdintaa suomalaisen musiikin raskaasta sarjasta. Miksi Emma Gaala on sellainen kuin se nykyään on: valtavassa paikassa järjestettävä tv-spektaakkeli, jossa isot tähdet esiintyvät, Nelosen juontajat puhuvat ja Mikael Gabriel avautuu? Kuka Emmoissa voittaa ja millä perusteella - ja kuka palkinnot oikeasti jakaa? Ja onko Nelosesta tullut sellainen hirviö, jonka Iltalehden artikkeli viime lauantaina maalasi? Millä osa-alueella ei, millä osa-alueella ehkä? Vai onko ollenkaan. Tällaisia juttuja tällä viikolla. Muzabizneksestä ei sit tulevissa jaksoissa, ellei oo IHAN pakko.

44. Fyre Festivalin kamaluuksia ja muitakin festivaalikamaluuksia

Julkaistu 30.1.2019

Antti X Antti -podcastin tuoreessa jaksossa keskustellaan Netflixin Fyre Festival -dokumentin jälkimainingeissa paitsi kyseisestä katastrofifestarista, myös festivaaleista yleensä. Ja jonkin verran myös Instagram-posettamisen olemuksesta. Älä nuku tämän ohi -osiossa hehkuttelemme monia juttuja, esim. Lizzoa, Lake Jonsia, M-yhtyettä ja Tyranttia.

43. Radion kuuntelijalukuja ja Weezerin KAMMOTTAVAN uuden levyn kauhistelua

Julkaistu 25.1.2019

43. Radion kuuntelijalukuja ja Weezerin KAMMOTTAVAN uuden levyn kauhistelua by Antti X Antti

42. Vuoden 2009 muistelua, vuoden 2018 radioanalyysejä ja huonoja nimiä bändeille

Julkaistu 18.1.2019

Uusimmassa jaksossa teemme seuraavia asioita: Antti kertoo vitsin! Listaamme Eurosonicin tyhmänimisimmät bändit! 10 year memen innoittamana puhumme musiikkivuodesta 2009! Analysoimme radion soitetuimpia biisejä 2018 ja kerromme, mitä lista kertoo suomalaisesta valtavirtamusiikista! Hehkuttelemme Miljoonasateen uuttabiisiä, erästä Netflix-sarjaa ja erästä kotimaista lyhytdokkaria! Anna palaa / halaa / kuuntele / ja jaa!

41. Emma Gaalan olemuksia, hyvän musiikin kriteerejä ja Beastie Boysin neroutta

Julkaistu 11.1.2019

Antti X Antti podcastin 41. jaksossa pureudutaan suomalaisen menestyneen musiikin suurjuhlaan, Emma Gaalaan. Tai tarkemminkin hyvän musiikin olemukseen. Antti H listaa viisi syytä, miksi Beastie Boys on aina relevantti. Lisäksi hehkuttelemma kahta kotimaista biisiä, Kasperin ja Aavikon uutuuksia. Minkälaista musiikkia Emma Gaalassa pitäisi palkita: hyvin myynyttä vai merkittävää - vai sekä että? Mikä ihmisen luontainen ominaisuus määrittelee kaupallisuutta? Millä perusteella hyperkaupallinen musiikki on myös hyvää? Ja miksi on surkeaa, jos VAIN SE peruste huomioidaan Emma Gaalassa? Kuuntele, niin tiedät!

40. Vuoden 2018 merkittävimpiä julkaisuja ja tulevan vuoden suuntauksia

Julkaistu 3.1.2019

Antti X Antti -podcastin joulutauko on ohi! Jopa mammuttimaisen pitkäksi venynyt paussi velvoitti jopa mammuttimaisen pitkäksi venyvän paluujakson tekemiseen. Mitkä olivat vuoden 2018 parhaat levyt ja miksi? Mikä oli ominaista kuluneelle musiikkivuodelle? Kuka epäonnistui, kuka ei? Mitä odotamme vuodelta 2019? Ja mitä mieltä olemme Juice-elokuvasta? Kuuntele, niin tiedät!

39. Kaikkien aikojen parhaat kotimaiset biisit SPECIAL!

Julkaistu 7.12.2018

Antti X Antti -podcastin Antit sukeltavat omien musiikkimakujensa keskustaan listaamalla kaikkien aikojen kotimaiset suosikkibiisinsä. Molempien Top10-listat ovat vahvan henkilökohtaisia ja AIVAN KIPEÄN LAADUKKAITA! Ei paljastuksia tässä, kuuntele ja ihastu! Ja paljasta ihmeessä oma Top10-listasi kommenteissa.

38. Nelonen Median kohukauppoja, Bomfunkkien paluita ja pieni kysymys musiikista

Julkaistu 28.11.2018

Sanoma Media Finland osti tällä viikolla osuuden musiikkiyhtiö Kaiku Entertainmentistä eli Sanomilla on nyt tv-kanavia, radioasemia, sanomalehtiä, festivaaleja ja levy-yhtiö. Mihin tämä johtaa? Sitä kommentoivat Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso ja Kaiku Entertainmentin toimitusjohtaja Pekka Ruuska. 1. Onko Nelosen omilla artisteilla täst'edes etuoikeus televisioon, festareille ja radioiden soittolistoille? 2. Mitä Sanoman tiedotteessa mainitut synergiaedut tarkoittavat? 3. Jakautuuko suomalainen musiikkibisnes tulevaisuudessa Nelosen artisteihin ja "niihin muihin"? Olisiko tämä hyvä vai huono juttu? 4. Vaikuttaako kauppa Ilta-Sanomien ja Helsingin Sanomien uutisointiin ko. artistien kohdalla? 5. Aikooko Sanoma haalia muiden levy-yhtiöiden tähtiä omaan talliinsa? 6. ELI ONKO MEIDÄN MITÄÄN PELKÄÄMINEN? Kuuntele, niin tiedät! Lisäksi keskustelemme Bomfunk MC'sin paluusta ja eräästä mielenkiintoisesta musiikkikysymyksestä, jonka Jari Sarasvuo esitti Twitterissä. Älä nuku tämän ohi -osiossa hehkuttelemme Melody's Echo Chamberia ja The Hearingia.

37. Kultalevyjen kuolemia, 2Pacin ongelmallisuutta ja Jussi Hietalan hyvästit Pariisin Keväälle

Julkaistu 22.11.2018

Meillä on taas vieras! Ääneen pääsee Pariisin Kevään jättänyt muusikko Jussi Hietala, joka kertoo, miksi kyllästyi kiertämiseen ja musabisnekseen, vaikka kaverit olivat rakkaita ja bändin musiikki loistavaa. Puhumme myös kulta- ja platinalevyjen lopullisesta ja peruuttamattomasta kuolemasta, Netflixin Hip-Hop Evolution -sarjan herättämistä kysymyksistä ja eräästä huijauksesta, jonka toinen Antti todisti Juice Leskisen keikalla Hämeenlinnan maauimalassa. Älä nuku tämän ohi -isoissa hehkutellaan Vestan ja Adikian uusia biisejä.

36. Syrjinnänvastaisuutta, kuuntelijakysymyksiä ja Slush Musicin loppu

Julkaistu 15.11.2018

Antti X Antti -podcastissa olla tällä kertaa ns. joka puolella. Kun viime viikkoina olemme käsitelleet 1-3 aihetta laajasti, nyt keskustelussa oli seitsemän eri asiaa: 1. Anttien loppupuheenvuorot Tuukka Temosen -kuohuntaa herättäneestä vierailusta & Antti G:n kaksi oikaisua & kysymys jokaiselle kulttuurialas keskusteluun osallistuvalle. 2. Slush Music loppui kaikessa hiljaisuudessa, miksi näin kävi? 3. Valomerkki.club pyrkii lopettamaan häirinnän ja syrjinnän klubeilla. Mistä on kysymys? 4. Mitä on artistipromootio, mitä se voi olla ja minkälaisia esimerkkejä onnistuneista promokeisseistä meillä on tarjolla? 5. Kingston Wallin elossa olevat jäsenet yhdistävät ensi vuonna voimansa Von Hertzen Brothersin kanssa ja lähtevät muisto/paluukiertueelle. Onko se siisti vai nolo juttu? 6. Suomalainen NEØV julkaisi upean indiebiisin Person I Used To Be. Voiko indiemusiikki enää sykähdyttää niin kuin ennen? 7. Suomalainen duo Illuusio julkaisi ensimmäisen singlensä Illuusio. Mihin parivaljakko tähtää?

35. Vieraana Tuukka Temonen! Valmentaja-kritiikkejä, katsojalukujen syitä ja julkisia loanheittoja

Julkaistu 6.11.2018

Tähän asti tapahtunutta: Jari Sarasvuosta kertova Valmentaja-elokuva ei kerännyt elokuvateattereihin kuin reilut 10 000 katsojaa. Helsingin Sanomien kriitikko Anton Vanha-Majamaa antoi sille yhden tähden. Temonen hyökkäsi sosiaalisessa mediassa Vanha-Majamaata vastaan kutsumalla tätä muun muassa vellihousuksi. Antti X Antti -podcastissa Temosta kehotettiin tekemään vastaisuudessa parempia elokuvia. JA NYT TEMONEN ON PODCASTIN VIERAANA! Miksi Valmentaja Temosen mukaan floppasi? Miksi sitä markkinoitiin lauseella: "Tule ja närkästy"? Miksi Temonen hyökkäilee julkisuudessa kriitikoidensa kimppuun - eikä heidän kirjoitustensa? Minkä vuoksi Vanha-Majamaa antoi Temosen mukaan elokuvalle yhden tähden - ja miten se liittyy Vanha-Majamaan ja Laura Frimanin ensi vuonna ilmestyvään Mikael Gabriel -kirjaan? Kuuntele, niin tiedät!

34. Levyarvioiden arvostelua, maailman pelottavimpia biisejä ja kaksi upeaa albumia

Julkaistu 1.11.2018

Antti X Antti -podcastin 34. jaksossa arvioidaan muutamia levyarvioita ja keskustellaan yleisemminkinkin taidekritiikistä. Halloweenin kunniaksi esittelemme viisi oikeasti pelottavaa ja jopa pahan olon tuovaa musiikkikappaletta ja hehkuttelemme Robynin ja Vuorien uusia albumeita. Miksi Pitchfork epäonnistui Daft Punkin Discoveryn-albumin kritiikissään? Mitä yhden tähden arvio yleensä tarkoittaa? Miten taideteoksen arvo muuttuu ajassa? Miksi Hamburger Lady on saanut nimen Hamburger Lady? Kuuntele, niin tiedät!

33. Kriitikoille rähjääviä Temosia, floppialbumeiden anatomiaa ja syvien liikutusten aiheita

Julkaistu 25.10.2018

Antti X Antti -podcastin 33. jaksossa käsitellään kriitikon artistin usein ongelmallista suhdetta ja esitetään keino, jolla taidekritiikki saataisiin ns. seuraavalle tasolle. Lisäksi puhumme television kykykisojen kautta julkaistuista floppialbumeista ja mietimme, miksi ne ovat flopanneet. Älä nuku tämän ohi -isoissa hehkutetaan Versace Henrikin yllättävää uutta punkalbumia ja J. Karjalaisen upeaa Terve, Sirkka Lautamies -biisiä.

32. Yllättäviä näkökulmia livemusiikkiin ja Gasellien inspiroiva menestyspolku

Julkaistu 11.10.2018

Antti X Antti -podcastin uudessa jaksossa käsitellään Lost In Music -festarin keikkoja useista eri näkökulmistä seuraavien otsikoiden alla: The Holy - Aika, tunne ja draaman kasvattaminen Ruusut - Äänen nelijako keikkasoundissa Iisa - Riskinotto ja uuden materiaalin tulkitseminen Paperi T - Yleisökontaktin ja oman sanoman vaikea liitto HÄN - Suomirock on sanoituksissa Kynnet - Keikkameiningin Sweet spot -teoria TEKSTI-TV 666 - Kaaoksen luominen Okei, tuosta ei vielä ihan tarkkaan saa selvää, mistä puhutaan, mutta itse jaksosta saa! Lisäksi ihailemme Gasellien nousua menestykseen ilman suurien kaupallisten radiokanavien vetoapua ja suosittelemme tuoretta y-sukupolvesta kertovaa kirjaa.

31. Suomenkielisen musiikin laskusuhdanteita ja häpeämättömyyspalkintoja

Julkaistu 4.10.2018

Antti X Antti -podcastin 31. jaksossa puhutaan Helsingin Sanomien artikkelista, jossa käsiteltiin suomalaisten artistien menestystä - tai menestyksettömyyttä - ulkomailla. Lisäksi toinen Antti jakoi kaksi häpeämättömyyspalkintoa. Älä nuku tämän ohi -osiossa hehkuteltiin Rami Vierulan ja Lana Del Reyn uusia biisejä.

30. Luovan alan palkkioita, Lost In Music -hehkuttelua ja suuri Red Hot Chili Peppers -vääntö

Julkaistu 27.9.2018

Antti X Antti -podcastin uudessa jaksossa keskustellaan luovan työn tekijöiden palkoista ja niihin liittyvistä älyttömistä uutisista, käydään vääntö siitä, onko Red Hot Chili Peppers maailman kaikkien aikojen huonoin bändi j suositellaan Tampereella järjestettävän Lost In Music -kaupunkifestivaalin keikkoja. Miksi keskustelu Kaarina Hazardin ja Mikko Roihan 50 000 euron videoista oli niin surkea ? Miksi Red Hot Chili Peppers on kaikkien aikojen huonoin rockbändi - tai miksi ei ole? Mitä iltaa kukaan indiediggari ei voi missata Lost In Musicissa? Kuuntele, niin tiedät! Älä nuku tämän ohi -osiossa kehutaan Pää Kiin uutta biisiä ja esitellään oikeasti inspiroiva, mielenkiintoista sisältöä tarjoava nettisivu!

29. Autotunen mahdollisuuksia, Thom Yorken kamaluuksia ja LCMDF:n onnistumisia

Julkaistu 21.9.2018

Antti X Antti -podcastin uudessa jaksossa keskustellaan autotunesta, eli efektistä, joka on mullistanut populaarimusiikin viimeisen 20 vuoden aikana. Se mikä alkoi hauskana kikkana ja muuttui nopeasti heikkojen laulajien apuvälineeksi, on tullut määrittäväksi osaksi useita musiikin genrejä. Vastapainoksi puhumme orgaanisesta musiikista ja sen (vähäisistä) mahdollisuuksista tulla jälleen muotiin, vaikka ainakin Ville Valo & Agents kantaa kortensa kekoon loistavan uuden singlensä avulla. Keskustelemme myös LCMDG:n uudesta singlestä ja Emma Kemppaisen somepostauksesta, jossa hän kertoi loppuunpalamisestaan, väännämme Thom Yorken kyvystä laulaa lauluja - ja Antti H tekee ensimmäiset veikkauksensa Flow Festival 2019:n esiintyjistä!

28. Pyhimyksen pointteja, Jenni Vartiaisen epäonnistumisia ja Olli Lindholmin vääristelyjä

Julkaistu 13.9.2018

Antti X Antti -podcastin uudessa jaksossa keskustellaan Pyhimyksen eli Mikko Kuoppalan kirjoituksesta, jossa käsiteltiin artistin osallistumista Vain elämää -ohjelmaan, Nelosen valta-asemaa musiikkibisneksessä ja valtavirta-artistien suhtautumista menestymismahdollisuuksiinsa. Kirjoituksesta päästiin kätevästi Jenni Vartiaisen Monologi-albumiin, joka ei vaikuta Suomen suosituimman artistin arvoiselta teokselta. Lisäksi toinen Anteista pitää palopuheen, jossa syytetään internetiä ja puolustetaan Olli Lindholmia. Älä nuku tämän ohi -osiossa kehutaan Ultramariinin ja Rosita Luun uusia biisejä.

27. Industry Awardsin pelisääntöjä, keikkalippujen hintoja ja Ruusujen debyyttialbumin analyysiä

Julkaistu 6.9.2018

Antti X Antti -podcastin uudessa jaksossa puhutaan Musiikki & Median yhteydessä järjestettävän Industry Awardsin pelisäännöistä, keikkalippujen hintojen muodostumisesta ja Ruusut-yhtyeen debyyttialbumin ansioista. Ketkä voittavat Industry Awardsissa ja millä perusteella? Miten saada palkinto, jos sellaista ei ole koskaan saanut? Onko Vestan 25 euron keikkalippu jo liian kallis? Mikä on ahneutta ja mikä ei? Miten lipun hinta jyvitetään eri toimijoiden kesken? Onko Ruusut oikeasti uudistamassa kotimaista popmusiikkia? Kuuntele, niin tiedät! Älä nuku tämän ohi -osiossa kehutaan ruotsalaisen Radio Deptin ja kotimaisen Linkopiin uusia biisejä.

26. Totuuksia Cheekistä, unelmia Popconista ja näkemyksiä podcasteista

Julkaistu 30.8.2018

Antti X Antti -podcastin uudessa jaksossa puhutaan alkuun Anttien vierailusta Ylen Podcast-päivässä, jossa BBC:n, Ylen ja Helsingin Sanomien asiantuntijat puhuivat podcastien tulevaisuudesta. Visioimme myös, minkälainen olisi popmusiikin Tubecon, jossa nuoret pääsisivät tapaamaan musiikkimaailman idoleitaan. Cheek lopetti uransa viime viikonloppuna ja sai - kenties viimeistä kertaa - lukuisat ihmiset kirjoittamaan urastaan ja menestyksestään. Toisen Antin mielestä iso osa hänen suosiotaan on kuitenkin ymmärretty väärin. Miksi Cheekin levyt eivät ole myyneet yhtä paljon kuin joidenkin muiden Suomen huipputähtien? Miten on mahdollista, että viime vuonna radion kuunnelluimpien kappaleiden listalla oli vain yksi Cheekin single, ja sekin vasta sijalla 196? Missä kahdessa asiassa hän on poikkeuksellisen hyvä? Kuuntele, niin tiedät! Älä nuku tämän ohi -osiossa esittelyssä ovat Panssarijuna ja Jesse Markin.

25. Festaritotuuksia, tasa-arvohankkeita ja rinnakkaisia musiikkitodellisuuksia

Julkaistu 24.8.2018

Antti X Antti -podcastin uudessa jaksossa käydään läpi kesäfestareiden erilaisuuksia, kuullaan Antin Arien Pinkin keikalla keksimä teoria rinnakkaisesta musiikkitodellisuudesta, tehdään huomiota tapahtumien tasa-arvoisempaan sukupuolijakaumaan tähtäävästä Keychange-hankkeesta ja raivotaan erään rockbändin ylituotteistamiselle. Miksi Weekendin ja Blockfestin ympärillä käydystä kohusta ei ole juurikaan haittaa ko. festareille? Mikä on perimmäinen totuus kesätapahtumista? Miten Hannah Gadsbyn stand up -esitys Nanette liittyy sukupuolten väliseen tasa-arvoon suomalaisessa festarikentässä? Mitä, jos Ariel Pink olisikin yhtä suosittu kuin Queen? Kuuntele, niin tiedät! Älä nuku tämän ohi -osiossa hehkutetaan The Holyn ja Jori Hulkkosen uusia sinkkuja.

24. Flow Festival SPECIAL!

Julkaistu 14.8.2018

Antti X Antti -podcastin kahdeskymmenesneljäs jakso äänitettiin lauantain ja sunnuntain aikana Flow Festivalin humussa. Näimme hirveän määrän keikkoja ja ihmisiä, koimme pettymyksen ja hurman tunteita, rakastimme ja turhauduimme - ja puhuimme siitä kaikesta. Ihastuttavat cameo-roolit käyvät tekemässä Mikko Pykäri, Kasper Strömman, Iisa ja Mikko Meriläinen. Oliko Shamen keikka niin huikea rokkenrollshow kuin jotkut hehkuttivat? Onnistuiko Anna Puu intergalaktisessa levynjulkkarikeikassaan? Esiintyikö Lauryn Hill niin huonosti kuin Helsingin Sanomat väitti? Lunastivatko Charlotte Gainsbourg ja Kendrick Lamar vuortenkorkuisiksi nousseet odotukset? Mikä oli Antin mielestä kaikkien aikojen upein hetki suomalaisen indien historiassa? Entä toisen Antin? Mitä mieltä Iisa oli Lykke Listä ja Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen Kendrick Lamarista? Onko ok räpätä kovaan ääneen yleisössä kaikki Paperi T:n lainit? Kuuntele, niin tiedät vastaukset näihin ja tosi moneen muuhun kysymykseen!

23. Uutta Tamperetta, kapenevia mainstream-unelmia ja Flow-huumaa

Julkaistu 10.8.2018

Antti X Antti -podcast tekee uljaan paluun kesätauon jälkeen! Keskustelemme Uusi Tampere -festivaalista, Suomi Areenassa käydystä Kuka tekee tulevaisuuden tähdet? -paneelista ja listaamme suosikkimme Flow Festivalin laajasta tarjonnasta. Miten Kuivaamo toimii keikkapaikkana? Mitä tapahtui Vestalle? Entä Litkulle? Mikä Mikko Koivusipilän lause sai Antin entistä pessimistisemmäksi, kun puhutaan uusien artistien mahdollisuudesta murtautua valtavirtaan? Mikä tekee Taylor Swiftistä maailman suurimman tähden, eikä viidenneksi suurinta? Missä Antti ja Antti hengaavat Flow´n aikana? Kuuntele, niin tiedät!

22. Sideways SPECIAL! (Paperi T, Ruusut, Teksti-tv 666, Vesta, The National etc.)

Julkaistu 11.6.2018

Antti X Antti -podcastin kahdeskymmenestoinen jakso tehtiin sunnuntaina Sideways-festivaalin sisäpihalta Cigarettes After Sexin ja Ezra Furmanin soittaessa taustalla. Miltä Paperi T:n uusi albumi kuulosti? Miksi Vesta ei ollut niin hyvä kuin odotettiin? Onnistuiko Ruusut? Millä perusteella Teksti-tv 666:n keikka oli yksi kaikkien aikojen parhaista? Kuuntele, niin tiedät!

21. Pori Jazzin mokailua, vuoden 2018 ilmiöitä ja Sideways-huumaa

Julkaistu 8.6.2018

Antti X Antti -podcastin tuoreimmassa jaksossa käydään läpi Pori Jazzin käsittämätön toimitusjohtajamoka, listataan tämän vuoden aikana esiin nousseet suuntauksen kotimaisessa musiikissa ja valmistaudutaan tänä viikonloppuna juhlittavaan Sideways-festariin. Miksi vuosi 2018 on niin toiveita herättävä? Mitä on positiivinen häpeä? Miten käy valtavirtaisen suomipoprockiskelmäräpin ja Vain elämää -sarjan? Mitkä ovat kaksi vuoden 2018 parasta biisiä tähän asti? Kuuntele, niin tiedät!

20. Parhaita covereita, vastauksia naiskysymykseen ja Madonnan Ray of Lightin puolustamista

Julkaistu 1.6.2018

Antti X Antti -podcastin kahdennessakymmenennessä jaksossa puhutaan Weezerin epäonnistuneesta Toto-coverista - ja esitellään yhdeksän oikein hyvää lainaversiota. Viime viikolla aloitettu keskustelu naisten vähäisestä määrästä festarilavoilla saa jaktoa, kun kysymme neuvoa feministi, tutkija, opettaja Minja Koskelalta. Jakoimme keskustelua myös Madonnan Ray of Light -albumista ja saimme ulkopuoliselta taholta erinomaisia perusteluja sille, miksi kyseessä on erinomainen levy - eikä laimea, niin kuin viime viikolla väitimme.

19. Paperi T:n uutuuksia, naisoletettujen festaribuukkauksia ja käsittämättömiä Madonna-suosikkeja

Julkaistu 27.5.2018

Antti X Antti -podcastin yhdeksännessätoista jaksossa sukelletaan suomalaisen musiikkikeskustelun syvään päähän, eli käsitellään Paperi T:n uusia biisejä ja nrgm.fi:n julmetusti julkisuutta saanutta selvitystä siitä, kuinka pieni osa suurten festivaalien esiintyjistä on naisia. Ihmettelemme myös yhä jatkuvaa Metallican covereihin liittyvää paskuuden saaga ja Madonna-äänestyksen biisijärjestystä. Älä nuku tämän ohi -sarjassa esittelyssä upeaa suomalaista indiepoppia ja kenties vuoden paras kotimainen albumi. Mitä ne ovat? Kuuntele, niin tiedät?

18. Metallican surkeutta, kesälevyjen ihanuutta ja sääntöjä livekeikoille

Julkaistu 18.5.2018

Antti X Antti -podcastin kahdeksannessatoista jaksossa palataan ruotuun käsittelemällä Euroviisuja, Metallican kiertueella kuultuja kamalia covereita ja niitä asioita, jotka voivat pelastaa tai tuhota livekeikan. Listaamme myös kesälevyjen ja -biisien aateliyksilöitä. Ketkä eivät kunnioita musiikkia? Mikä Michael Monroeta nolotti? Soiko Antin kesästereoissa Inner Circle? Miten yleisöä kunnioitetaan? Mikä uusi biisi liikutti, ja mikä yhtye on Tampereen best kept secret? Kuuntele, niin tiedät!

17. Antti x Antti x ps. tykitellään ExtraVaganza feat. Antti

Julkaistu 10.5.2018

Nyt on tarjolla herkkua! Antti X Antti ja ps. tykitellään -podcastien jäsenet yhdessä ja samassa jaksossa! Oskari Onninen, Niko Vartiainen, Antti Hietala, Antti Granlund ja sokerina pohjalla... Nuorgam-nettimediasta ja Aamulehdestä tuttu Antti Lähde! Mitä 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen indiestä jäi käteen? Miksi musiikkiblogit kuolivat? Pitäisikö kriitikoiden osata vielä tappaa? Kuuntele, niin tiedät!

16. Comebackeja ja Karkkiautomaatin Suudelmilla-albumin hehkutusta (Haastattelussa Sami Häikiö)

Julkaistu 4.5.2018

Antti X Antti -podcastin kuudennessatoista jaksossa käsitellään erilaisia comebackeja - onnistuneita ja vähemmän onnistuneita - ja sukelletaan Karkkiautomaatin 20 vuotta täyttävän Suudelmilla-albumiklassikon tekovaiheisiin bändissä soittaneen Sami Häikiön kanssa. Voiko kukaan onnistua comebackissa? Miksi Dingon jäsenet olivat surumielisiä ookoosti sujuneen festarikaikan jälkeen? Miten Suudelmilla syntyi? Kokiko oman Hawaii Sounds -yhtiönsa kautta albumin julkaissut Sami Häikiö taloudellisia paineita? Kuka lainasi Samille rahaa tiukan paikan tullen? Mikä oli Pekka Laineen rooli albumin tuotannossa? Onko Karkkiautomaatin comebackista puhuttu? Kuuntele, niin tiedät!

15. Kuolemaa, väkivaltaa, huumoria ja jalkapalloa

Julkaistu 27.4.2018

Antti X Antti -podcastin viidennessätoista jaksossa käsitellään Aviciin traagista kuolemaa ja hänestä tehtyä erinomaista dokumenttia, artististeja, joiden kuunteleminen on hankalaa heidän törkeiden tekojensa tai mielipiteidensä vuoksi, futislehteä, josta musiikkimedian pitäisi ottaa mallia ja yhtyeiden tyyliä. Mitä Netflixin Avicii-dokumentti paljasti - ja mitä jätti kertomatta? Onko väkivaltaisen tai muuten arveluttavan artistin musiikkia ok kuunnella? Mitä musiikkimediat voisivat oppia jalkapallolehdeltä? Mitä bändien pitäisi ajatella tyylistään, vai pitäisikö mitään? Kuuntele, niin tiedät!

14. Markkinajohtajia, Coachella-keikkoja ja keulakuvattomia bändejä

Julkaistu 23.4.2018

Antti X Antti -podcastin neljännessätoista osassa keskustellaan kummastusta herättäneesta Warner vs. Universal -markkinajohtajuustaistelusta, Beyoncén uskomattomasta Coachella-keikasta ja Elastisen uudesta supermainstream-biisistä. Vastaamme myös kysymykseen, onko bändillä mahdollisuutta breikata, jos sillä ei ole keulakuvaa. Miksi sekä Warner että Universal julistautuivat torstaina puolen tunnin välein markkinajohtajiksi? Miksi Blockfest myy hyvin mutta Weekend ei? Millä perusteella Beyoncén esiintyminen Coachellassa oli yksi kaikkien aikojen keikoista? Millä laulunaiheella räppäri voittaa Antin puolelleen? Tarvitseeko Litku Klemetin kasvaa? Kuuntele, niin tiedät!

BONUS: Menestyksen seitsemän polkua

Julkaistu 18.4.2018

Antti X Antti -podcastin bonusjakso kokoaa yhteen seitsemän viikon aikana läpikäydyt menestyksen polut: kaupallisen vetovoiman, sosiaalisen pääoman, mediaseksikkyyden, nettisuosion, radiosoiton, live-esiintymiset sekä levymyynnin/streamauksen. Kannattaako artistin solmia mainosdiilejä? Ketkä ovat naminamitsemppaajia? Miten haastatteluissa tulee käyttäytyä? Kuinka netissä voi onnistua tai epäonnistua? Kuka pääsee radioon ja miten? Onko bändin oltava hyvä livenä? Mitä hyötyä levymyynnistä vielä on? Kuuntele koko möhkälemäinen jakso, niin tiedät!

13. Ilmaisia näytöskeikkoja, vahvoja naisia ja paskoja nimiä bändeille

Julkaistu 13.4.2018

Antti X Antti -podcastin kolmannessatoista jaksossa keskustellaan Lost In Musicin kaltaisten show case -festareiden tarpeellisuudesta, Yö-yhtyeen tragikoomiseksi muuttuneesta oikeuskiistasta ja naisten rooleista urbaanissa musiikissa. Kuolemattomuuden 12 askelta -sarjassa käsitellään kielivalintaa ja bändin nimeämistä, ja biisisuosituksissa intoillaan sekä taiteellisesta että populaarista suomalaisesta musiikista. Kannattaako bändin mennä ilmaiseksi show case -keikalle? Miksi Jay Lewis ja Duffy Terävä erotettiin Yöstä? Mitä tapahtui naisten rooleille urbaanissa musiikissa? Kannattaako suomalaisen bändin esittää laulujaan englanniksi? Minkä superässän vinkin Antti antaa bändin nimeämiseen? Kuuntele, niin tiedät!

12. Kipeitä bändieroja, kuolemattomuuden askelia ja noloja mediaselfieitä

Julkaistu 6.4.2018

Antti X Antti -podcastin kahdennessatoista jaksossa puhutaan bändien hajoamiseen, jäsenten eroamiseen ja artistien lopettamiseen liittyvistä syistä ja seurauksista, otetaan ensimmäinen askel kohti kuolemattomuutta ja perustellaan, miksi toimittajien ei pitäisi mennä kaverikuviin julkkisten kanssa. Mitkä bändit ovat lopettaneet tyylikkäästi? Mitkä kivuliaasti? Kuka pettyi musiikkibisnekseen, kuka omiin unelmiinsa? Miksi yhtye kannattaa perustaa - ja miksi kysymys on tärkeä? Miksi artistin kannattaa halata toimittajaa? Rakastavatko molemmat Antit tällä viikolla kotimaista punkrokkia? Kuuntele, niin tiedät!

11. Huumeita, leffasoundtrackeja ja levymyynnin mahdollisuuksia

Julkaistu 30.3.2018

Antti X Antti -podcastin yhdennessätoista jaksossa keskustellaan huumeiden, viinan ja musiikkibisneksen liitosta, hyvistä elokuvien soundtrackeista ja levymyynnin romahtamisesta. Antti ja Antti esittelevät myös kaksi ässää kotimaista biisiä. Onko huumeista hyötyä vai haittaa musiikinteossa? Milloin Antilla oli kivaa kännissä? Mitkä ovat parhaita elokuvien lopputekstibiisejä? Onko levymyynnillä enää mitään merkitystä? Kuuntele, niin tiedät!

10. Poikkeuksellisia keikkoja, suuttuneita ihmisiä ja Mikko Pykärin totuuksia

Julkaistu 23.3.2018

Antti X Antti -podcastin kymmenennessä jaksossa keskustellaan livemusiikista, konserttien raja-aidoista, festarien merkityksestä, ilmiöiden luomisesta ja musiikista tuotteena. Keskusteluun osallistuu puhelimen välityksellä tuottaja-muusikko-nero Mikko Pykäri. Jakso sisältää myös harvinaisen "Arto Tuunela Kolmårdenin eläinpuistossa vuohena" -vitsin. Mitä kaikkea livekeikka voi olla? Miksi osa yleisöstä suuttui Mikko Pykärille taannoisen G Livelabin esiintymisen vuoksi? Miten Pykäri kokee konsertit - ja mihin hän itse pyrkii? Mitä hyötyä festareista on pienemmille bändeille? Ketä toinen Antti hehkuttaa ja toinen Antti rakastaa? Kuuntele, niin tiedät!

9. Sannin pornoilua, valkoisten miesten post-räppiä ja vinkkejä radioon pääsyyn

Julkaistu 15.3.2018

Antti X Antti -podcastin yhdeksännessä jaksossa keskustellaan Sannin uudesta Pornoo-biisistä ja yleisestä pelimerkkiteoriasta, TIPPAn ja Post Malonen uusista vaikutteista ja kulttuurisesta omimisesta ja siitä, kuinka vaikeaa on saada laulunsa radioon - mutta miten se on mahdollista. Mitä biisiä Pornoo lainaa suoraan? Onko TIPPAn uusi linja aidompi kuin se vanha? Onko Post Malonea syytetty aiheesta kulttuurisesta omimisesta? Kuinka pääset radioon ja mitkä asiat ovat esteenä? Miksi Antti haluaa puida nyrkkiä synthwavelle? Mikä tamperelainen rokkibändi on rautaa? Ketä suomalaisartistia Antti vertaa Grimesiin? Kuuntele, niin tiedät!

8. Kitaramusiikin mahdollisuuksia, modernin biisin anatomiaa ja nettisuosiota

Julkaistu 9.3.2018

Antti X Antti -podcastin kahdeksannessa jaksossa keskustellaan kitaramusiikin paluusta, modernin biisin anatomiasta (esimerkkinä Kendrick Lamarin King’s Dead)ja suomalaisten artistien nettisuosiosta. Miksi kitarabändin katosivat? Miten ne voisivat tulla takaisi, vai ovatko ne jo tulleet? Mitkä neljä asiaa voimme oppia King's Dead -biisistä? Miksi netin nopea suosio on niin haurasta? Kuinka Spotifyn streamauskerrat vertautuvat radiossa soitettujen biisien kuuntelijamääriin? Kenestä hip hop -suosikista Antti ja Antti ovat eri mieltä? Kuuntele, niin tiedät!

7. Saara Aallon menestysmahdollisuuksia, englanninkielistä valtavirtaa ja mediaseksikkyyttä

Julkaistu 2.3.2018

Antti X Antti -podcastin seitsemännessä jaksossa keskustellaan Saara Aallon urasta, Yle Puheen musiikkiuudistuksesta, suomalaisten artistien mahdollisuuksista menestyä englannin kielellä, mediaseksikkyydestä ja oudosta tavasta nimetä albumit mixtapeiksi. Mitä helvettiä ihmiset luulevat tietävänsä Saara Aallon urasta? Mihin Yle Puhe tarvitsee musiikkia? Onko enkunkielellä mahdollisuutta menestyä suomalaisessa valtavirrassa? Mitä on mediaseksikkyys ja miten artisti voi hankkia sitä? Eroaako mixtape albumista? Kuuntele, niin tiedät!

6. Spotify-totuuksia, hyvän livekeikan anatomiaa ja myyttinen Y Factor

Julkaistu 23.2.2018

Antti X Antti -podcastin kuudennessa jaksossa keskustellaan tuoreesta Spotify-tutkimuksesta, Valoa Festivalin onnistujista, hyvien livekeikkojen ominaisuuksista ja siitä, kun musiikissa on jotain pielessä. Mitä pienet toimijat voivat tehdä Spotifyn rahanjakomallin puristuksessa? Onnistuisiko bulgarialainen huijauskampanja? Mistä hyvät livekeikat rakentuvat? Miten Mikko Leppilammen tuore single todistaa, että suomalaisessa musiikkibisneksessä on vielä hyvää jäljellä? Kuuntele, niin tiedät!

5. Hirveitä epäonnistumisia, parhaita sporttibiisejä ja naminamitsemppausta

Julkaistu 16.2.2018

Antti X Antti -podcastin viidennessä jaksossa keskustellaan elokuva- ja musiikkialan kammottavista epäonnistumisista, oikeasti hyvien urheilubiisien anatomiasta ja verkostoitumisesta musiikkibisneksessä. Miten syntyy roskaa, vaikka budjetti on massiivinen? Mikä on kaikkien aikojen paras jääkiekkolaulu? Keitä ovat naminamitsemppaajaat ja miksi he hallitsevat musiikkibisnestä? Ovatko Antti ja Antti oikeasti rakastuneet geneeriseen altsuun ja suomalaiseen jazziin? Kuuntele, niin tiedät!

4. Kiroilua, musiikin etsintää ja menestyksen polkuja

Julkaistu 9.2.2018

Antti X Antti -podcastin neljännessä jaksossa keskustellaan dramaattisesta Vain elämää -käänteestä, keskinkertaisesta Emma Gaala -keskustelusta, musiikin etsimisestä, Mikael Gabrielin ja Nelosen yhteenotosta ja artistien kaupallisista yhteistöistä. Mistä musiikkia voi nykyään etsiä? Kannattiko Leon kiroilla? Miten artistien ja isojen mediatalojen sopimukset ovat muuttuneet? Kannattaako artistin lähteä isojen brändien mainosmannekiiniksi? Mikä on rumpuli? Kuuntele, niin tiedät!

3. Suuri aitous special! (Haastattelussa Leo Stillman, Litku Klemetti ja Samae Koskinen)

Julkaistu 2.2.2018

Antti X Antti -podcastin kolmannessa jaksossa keskustellaan aitoudesta. Kenelle se on tärkeää? Minkälainen artisti on aito, minkälainen ei? Miten lauluntekijät kokevat oman tuotantonsa? Aiheesta ovat keskustelemassa debyyttilevynsä viime vuonna julkaissut Leo Stillman, kriitikoiden ja indie-yleisön rakastama Litku Klemetti ja pitkän linjan laulaja-lauluntekijä Samae Koskinen, jolla on kokemusta sekä indiearvostuksesta että radiomenestyksestä. Mukana myös kaupallisen radion 4 ja puoli soundivaihtoehtoa sekä molempien Anttien tämän hetken suosikkibiisit.

2. Festareita, vallanpitäjiä ja kaupallista soundia

Julkaistu 26.1.2018

Antti X Antti -podcastin toisessa jaksossa puhutaan isojen festareiden(Sideways, Provinssi, Ruisrock, Ilosaari, Pori Jazz, Flow) artistikiinnityksistä, kaupallisen radiosoundin olemuksesta ja Suomalaisen musiikkibisneksen vallankäyttäjistä. Miltä tuleva festarikesä näyttää? Onko Flow-kiiman aika ohi? Miksi vain supertuottajien soundi kelpaa radioon? Pakkautuuko musabisneksen valta liian vähiin käsiin? Mihin kahteen biisiin Antti ja Antti ovat ihastuneet alkuvuoden aikana? Lopussa avoin kirje muusikko-tuottaja Riku Mattilalle. Kuuntele, niin tiedät!

1. Lasikattoja ja playback-esityksiä

Julkaistu 17.1.2018

Antti X Antti -podcastin ensimmäisessä jaksossa puhutaan vuoden 2017 parhaista asioista, Justin Timberlakesta, Emma Gaalasta sekä Vestan ja Litku Klemetin mahdollisuuksista murtautua valtavirran keskukseen. Onko Justin Timberlake vielä cool? Miksi Emma Gaala ei ole suomalaisen musiikin juhla? Miksi Popeda oikeasti perui esiintymisensä? Kumpi breikkaa tänä vuonna isommin, Vesta vai Litku, vai onko lasikatto jo saavutettu? Mikä on vuoden 2017 paras biisi? Mihin Antti sammui? Kuuntele, niin tiedät!

Takaisin podcastien listaan