Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Unelmaduunarit

Kuuntele tämä podcast, niin työstä häviää rangaistuksen maku! Podcastissa Satu Rämö ja Hanne Valtari juttelevat eri alojen unelmaduunareiden kanssa siitä, kuinka loikka unelmien töihin tehtiin - mikä onnistui ja mikä meni pieleen.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 14 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 8.9.2017.

14. Satun ja Hannen suunnittelupalaveri vuodelle 2018

Julkaistu 18.12.2017

Kas kehveliä, yksi vuosi duunia melkein paketissa! Tänään Unelmaduunarit-podcastin Satu ja Hanne summaavat yhteen kuluneen vuoden työt ja opit. Samalla kurkistetaan myös tulevaan. Miltä ensi vuosi näyttää työkalenterissa? Entä minkälainen on Unelmaduunarit-podcast vuonna 2018?

13. Satun ja Hannen työhuoneessa

Julkaistu 11.12.2017

Tämänkertaisessa jaksossa Unelmaduunarit-podcastin houstit Hanne Valtari ja Satu Rämö kasaavat palaveripöydälle kaikki vuoden hauskimmat työjutut ja nuoruuden kuumottavimmat työpaikat. Tervetuloa seuraamme!

12. Anna Perho: Teet enemmän, kun hosut vähemmän

Julkaistu 4.12.2017

Repeääkö sunkin kalenteri? Onko ongelmia ajanhallinnassa? Lupaatko tehdä liikoja - ja sitten kun aika ei riitätään, ottaa päähän? Vaikka vastaisitkin joka kohtaan ei, kuuntele silti tämä jakso. Ihan varmuuden vuoksi. Unelmaduunareissa vieraanamme ihana Anna Perho, joka paljastaa yksinkertaiset ja toimivat ajakäyttövinkit. Niiden avulla selätät kiireen ja saat enemmän aikaan vähemmämmällä hosumisella.

11. Marko Kilpi: Poliisi ja dekkarikirjailija ei halua valita vain yhtä työtä

Julkaistu 27.11.2017

Marko Kilpi on mainio esimerkki siitä, että aina ei ole pakko valita vain yhtä suosikkihommaa, vaan voi tehdä useampaa. Hän painaa duunia vanhempana konstaapelina ja on lisäksi palkittu rikoskirjailija. Tämän viikon Unelmaduunarit-jaksossa puhummekin useamman työintohimon yhdistämisestä. Miten Marko jakaa työviikkonsa ja -päivänsä? Miten aika voi riittää kaikkeen? Kuulemme myös tarinoita poliisimaijan takaosasta, kun asiakkaat tajuavat lukeneensa heidät kiinni ottaneen poliisin dekkareita.

10. Johanna Pawli: Entinen ekonomi teki joogaharrastuksesta itselleen työn

Julkaistu 20.11.2017

Johanna Pawli on entinen ekonomi, joka usean työuupumusnotkahduksen jälkeen lähti hakemaan elämälleen uutta suuntaa. Hän alkoi rakentaa joogaharrastuksestaan työtä ja lopulta neljä vuotta sitten perusti joogakoulu ja retriittikeidas Merijoogan. Tänään me Unelmaduunareissa puhummekin siitä, miten harrastuksesta voi tehdä itselleen työn. Miten Johanna käytännössä vaihtoi valkoiset kauluspaidat joogapöksyihin? Miten joogakoulun perustaminen onnistui taloudellisesti? Jaksossa Johanna jakaa vinkkinsä alanvaihtoon ja kertoo, miltä tuntuu, kun harrastuksesta tulee työ.

9. Elina Lepomäki: Paljonko omasta työstä kuuluisi saada liksaa?

Julkaistu 13.11.2017

Ex-pankkiiri, nykyinen kansanedustaja Elina Lepomäki on tehnyt töitä paikoissa, joissa on läsnä raha ja valta. Joskus rahaa on tullut paljon, joskus vähän. Monien palkkaneuvotteluiden kokemuksella Elina jakaa vinkkejä oman työn hinnoitteluun ja palkanpyyntöhetkiin. Tässä jaksossa puhumme siis palkasta, rahasta ja mm. kansanedustajan, pankkiirin, bloggaajan, valokuvaajan ja lastenhoitajan työn rahallisesta arvottamisesta. Jakson lopussa huomaamme, että työpanoksen rahallinen arviointi ei ole joka tilanteessa helppoa kokeneellekaan.

8. Joonas Laurila: Motivaatio syntyy tekemisen mielekkyydestä

Julkaistu 6.11.2017

Joonas Laurila sairastui 18-vuotiaana syöpään, jossa vaihtoehto oli jalan amputointi tai paranemismahdollisuuksiltaan epävarma leikkaus, jossa koko alkuperäinen jalkaterä puretaan. Joonas valitsi jälkimmäisen, parantui, opetteli uudestaan kävelemään ja tekee nykyään töitä juoksuvalmentajana. Mitä me voimme oppia Joonakselta motivaatiosta ja omien elämänarvojen tasapainosta? Keskustelemme myös siitä, miten rakastua maanantaipäiviin ja olisiko syytä ajatella lomaa yhden kesälomaköntin sijaan palauttavina siivuina pitkin vuotta. 

7. Maria Löfgren: Näin teet työelämästäsi parempaa

Julkaistu 29.10.2017

Vietämme aika ison osan elämästämme töissä. Jos työ ottaa enemmän kuin antaa, tilanne vaatii muutosta. Tapasimme työmarkkinaosaaja Maria Löfgrenin, jonka työnä on parantaa suomalaisten työelämää. Milloin pitäisi huolestua omasta jaksamisesta? Mitä sille voi tehdä? Pyysimme Marialta vinkkejä onnellisempaan työelämään ja kysyimme, viihtyykö hän itse omassa työssään.

6. Jari Oinonen: Työura ja onnellinen perhe -kombo ei tule itsestään

Julkaistu 23.10.2017

Vaativa työura ja pienet lapset. Univajetta, kurahaalareita ja korvatulehduksia. Palavereja, budjetteja ja tärkeitä päätöksiä. Miten perheen ja työn yhdistäminen ihan oikeasti onnistuu? Matkailualalla johtotehtävissä työskentelevä Jari Oinonen kertoo meille parhaat vinkit ruuhkavuosiin ja myös sen, mitä päätöstä hän eniten noissa vuosissa katuu. Tämän päivän jaksossa Satu Rämö ja Hanne Valtari käyvät Jarin kanssa suorapuheista keskustelua töissäkäyvien vanhempien arjesta.

5. Marjut Rahkola: Menestyvä Vimma syntyi kotiäitivuosina

Julkaistu 16.10.2017

Kätilöstä kuuden lapsen kotiäidiksi, sitten Marimekolle töihin ja oman designmerkin perustajaksi. Vimma on yksi suomalaisen lastenvaatesuunnittelun menestyjiä. Sen perustaja Marjut Rahkola on pyörittänyt vaatemerkkiä menestyksekkäästi jo useita vuosia - yritys on ollut jokaisena toimintavuotenaan voitollinen. Tämän päivän jaksossa Satu Rämö ja Hanne Valtari kuulevat Marjutin hurjan inspiroiva tarinan siitä, millaista designyrittämisen arki ihan oikeasti on ja kuinka siinä voi menestyä.

4. Jenni Rotonen: Pupulandiasta tuli täystyöllistävä ammatti

Julkaistu 9.10.2017

Minkälaista on ammattibloggaajan arki? Satu Rämö ja Hanne Valtari keskustelevat Jenni Rotosen kanssa, jonka Pupulandia-blogi on päivittynyt jo 10 vuoden ajan. Rotonen nauttii työnsä vapaudesta ja kokee menestymisenä sen, että pystyy elättämään itsensä yrittäjänä ja työllä josta pitää. Mistä ammattibloggaajan elanto sitten koostuu? Minkälainen hintalappu on kaupallisella yhteistyöllä Pupulandiassa? Jaksossa Jenni antaa myös vinkkinsä ammattibloggaamisesta haaveilevalle.

3. Ilkka Halava: Pian kaikki ikävät työt on automatisoitu

Julkaistu 2.10.2017

Miltä näyttää työn tulevaisuus? Tämän päivän jaksossa Satu Rämö ja Hanne Valtari keskustelevat tulevaisuustutkija Ilkka Halavan kanssa siitä, mikä on valttia työmarkkinoilla tulevaisuudessa. Kymmenen vuoden kuluessa kaikki suorittavat, likaiset ja vaaralliset työt automatisoidaan, mutta häviävien töiden tilalle tulee uusia. Myös työskentelypaikan ja työnantajan merkitys muuttuu. Tulevaisuudessa työ muuttaa ulos toimistoista ja suurin osa ihmisistä työllistää itse itsensä.

2. Janita Autio: Harrastelijasta halutuksi valokuvaajaksi

Julkaistu 25.9.2017

Opiskelu ei ole ainoa reitti unelma-ammattiin. Tämän päivän jaksossa Satu Rämö ja Hanne Valtari juttelevat​ parikymppisen​ valokuvaaja​n​ Janita Aution kanssa​​ siitä, ​kuinka loppututkinto ei todellakaan merkitse kaikkea. Vähintään yhtä tärkeää on rohkeus yrittää ja hyvät verkostot - eli tekemisen palo ja aito kiinnostus ihmisiin. Podcastissa ​Janita antaa myös vinkit siihen, kuinka rakentaa ​suosittu Instagram-kanava.

1. Antti Holma: Näin löytyy luovuus

Julkaistu 8.9.2017

Unelmaduunarit-podcastin ensimmäinen jakso on julkaistu tänään! Tämän päivän jaksossa Satu Rämö ja Hanne Valtari juttelevat näyttelijä-kirjailija Antti Holman kanssa avoimesti siitä, kuinka oma lahjakkuus lyötyy ja miten sitä kannattaa alkaa toteuttaa. Antti Holma piti itseään vielä Teatterikorkeakoulussa “rohtuneena, laihana ja ahdistuneena”. Mutta sitten tuli Facebook, härski ehdotus Kansallisteatterissa ja pari tosi tärkeää havaintoa. Nyt Holma on yksi Suomen työllistetyimpiä näyttelijöitä. Klikkaamalla alla olevaa kuvaa pääset kuuntelemaan jaksoa.

Takaisin podcastien listaan