Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Cafe au lait - Kahvihetkiä maaimalla

Millaista on suomalainen elämä ulkomailla? Tässä podcastissa Ranskassa asuvat Lilli ja Helena juovat kahvia eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa. Jokainen jakso noudattelee eri teemaa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 10.11.2016.

Cafe au lait - Muutto tuntemattomaan

Julkaistu 21.3.2017

Mirjam näki ilmoituksen ilmaisjakelulehdessä: joku halusi vaihtaa eteläeurooppalaisen asuntonsa kesämökkiin Suomessa. Optimistinen Mirjam otti ilmoittajiin yhteyttä - ja loppu onkin historiaa. Hän elää elämässään rohkeaa, suorastaan kadehdittavan ihanaa vaihetta.

Cafe au lait - Avioero ulkomailla

Julkaistu 15.3.2017

Kaikesta selviää, vaikkei asiat menisi ihan niin kuin on suunnitellut. Riikka kävi läpi rankan avioeroprosessin Brasiliassa, mistä kertoo tämänkertaisessa jaksossamme. Riikka selvisi vaikeuksista kaukana synnyinmaasta ja antaa kuulijoillemme tärkeitä vinkkejä.

Café au lait - Harrastuksen kautta kansalaiseksi

Julkaistu 8.3.2017

Asta lähti maailmalle yksin, mutta löysi paikkansa uudessa kotimaassa nopeasti. Sopeutumisessa auttoi intohimoksi muuttunut harrastus, sen kautta löytyi samanhenkisiä ystäviä ja lopulta jopa aviomies. Astan mielestä harrastus on paras tapa päästä osaksi yhteiskuntaa.

Café au lait - Kun nettitreffailu vie uuteen maahan

Julkaistu 27.2.2017

Päivin elämä Washingtonissa oli ruuhkaista. Hän oli paitsi yksinhuoltajaäiti, hän myös paiski töitä suomalaiselle medialle lähes vuorokauden ympäri. Yhtälössä ei ollut tilaa treffailulle muuten kuin internetissä. Tässä jaksossa Päivi kertoo hauskasti, millaista aikuisen naisen nettideittailu oli ja minne se loppujen lopuksi johti.

Unelma toteen

Julkaistu 22.2.2017

Uusimmassa jaksossa juttelemme Heidin kanssa, joka toteutti pitkäaikaisen unelmansa muuttamalla Thaimaahan. Onko arki vihreämpää aidan toisella puolella?

Kaukokaipuu

Julkaistu 26.1.2017

Pauliina vietti parhaat nuoruusvuotensa Etelä-Ranskassa. Elämä heitti hänet sittemmin takaisin Suomeen, mutta kaipuu etelään jäi. Ikävä pitää tiukassa otteessaan ja mietityttää päivittäin. Olisiko elämä siellä parempaa kuin Suomessa?

Lapset kouluun ulkomailla?

Julkaistu 24.1.2017

Kun hyvien koulujen Suomesta lähtee, joutuu lasten kouluvalintoja pähkäilemään uusilta kanteilta. Onko paikallinen koulu mistään kotoisin? Onko meillä varaa yksityiskouluun? Tällä kertaa soitamme Gran Canarialle, missä suomalainen Miia asuu yhdessä espanjalaisen miehensä ja pian kuusivuotiaan tyttärensä kanssa. Hänelle kouluasiat ovat hyvin ajankohtaisia.

Imetys

Julkaistu 18.1.2017

Onko Suomessa imetysmafia? Mitä imettävältä äidiltä odotetaan Ranskassa? Mitä me suomalaiset suorittajaäidit voisimme oppia keskieurooppalaisilta? Muun muassa näistä aiheista puhumme jo toistakymmentä vuotta Ranskassa asuneen Johannan kanssa.

Työ vailla paikkaa

Julkaistu 11.1.2017

Leenan perhe muuttaa usein miehen työn vuoksi. Siksi Leena on kehitellyt itselleen työn, joka muuttaa porukan mukana. Bloggausta, valmennuksia - mahdollisuuksia on miljoonia. Itsestään täytyy vain uskaltaa pitää ääntä.

Café au lait - Sopeutuminen

Julkaistu 3.1.2017

Kuinka sopeutua uuteen kulttuuriin? Mitä ympäröivästä voisi oppia? Tässä jaksossa haastattelemme Islannissa kymmenen vuotta asunutta Satu Rämöä, joka kirjoittaa suosittua Salamatkustaja-blogia. Hän tuntee islannin kielen, tietää maahiset ja vuorimöröt sekä tuntee jonkun joka tuntee maajoukkuejalkapalloilijan. Vuodet ovat muovanneet Sadusta 30-prosenttisen islantilaisen.

Café au lait - Työelämä

Julkaistu 13.12.2016

Joku lähtee oman työn perässä maailmalle, toinen puolison. Omasta työelämästä luopuminen voi tulla monelle eteen. Uuteen totutteleminen ei välttämättä ole helppoa. Omista kokemuksistaan Turkin työelämässä kertoo suosittu Ulkosuomalaisen äidin merkintöjä - blogia kirjoittava Petra.

Café au lait - Vauva-arki

Julkaistu 2.12.2016

Lapsi tulossa - nyt on hyvä aika lähteä ulkomaille! Monet päättävät muutosta siinä vaiheessa kun perhe kasvaa. Elämä maailmalla pikkuvauvan kanssa voi yllättää. Arki maailmalla ilman tuttuja tapoja ja turvaverkkoja voi olla hyvin rankkaa. Näistä kokemuksista kertoo Noora, joka on elänyt vauvan kanssa useassa eri maassa.

Cafe au lait - Pelko

Julkaistu 28.11.2016

- Äiti, kuollaanko me? - Henna, ei me kuolla. Terrori-iskuun joutunut Henna käy kanssamme läpi kesäistä kokemusta, joka muutti hänen elämänsä iäksi. Onko terrori-iskusta koskaan mahdollista selvitä kokonaan?

Paluumuutto

Julkaistu 21.11.2016

Millaista on palata takaisin Suomeen kolmenkymmenen ulkomaanvuoden jälkeen? Kuinka hoituvat eläkkeet? Lapset? Italian Umbriassa asunut Leila teki uskaliaan päätöksen ja palasi synnyinseuduilleen Tampereelle.

Cafe au lait - Parisuhde maailmalla

Julkaistu 16.11.2016

Tapaaminen, treffit, häät, uudet sukulaiset. Maailmalla parisuhteen alkumetrit näyttävät toiselta kuin Suomessa. Tässä jaksossa tapaamme Saudi-Arabiassa asuvan huippusuositun bloggaajan, Lauran, joka kertoo omista kokemuksistaan. Hänen Blue Abaya-blogillaan on yli 25 000 Facebook-tykkääjää!

Café au lait -podcastin tekijöiden esittely

Julkaistu 10.11.2016

Tässä esittelyjaksossa kerrotaan sisäpiiritietoa podcastin tekijöistä, Helenasta ja Lillistä.

Kahvihetkiä maailmalla: Luopuminen

Julkaistu 10.11.2016

Kun maailmalle muuttaa, joutuu luopumaan monesta asiasta. Juttelimme Kaliforniassa asuvan Päivin kanssa, jonka elämää ovat luopumiset muovanneet. Nyt edessä on jälleen uusi luopuminen, joka kuitenkin todennäköisesti antaa paljon enemmän kuin ottaa.

Takaisin podcastien listaan