Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kielikorva

Kielikorva on Kotimaisten kielten keskuksen podcast. Kielikorvassa keskustellaan ajattomista ja aina ajankohtaisista kieliasioista. Kielikorva-podcast jatkaa Yleisradion Kielikorva-ohjelman (1969–2008) perinnettä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 3 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 5.9.2018.

Kielikorva: marraskuu 2018

Julkaistu 6.11.2018

Marraskuun Kielikorvassa keskustellaan maahanmuuttajasanakirjoista. Jaksossa tarjotaan lisäksi vastauksia kielenkäyttäjiä askarruttaneisiin kysymyksiin ja kuullaan kielenhuoltajien ja kouluttajien saamasta palautteesta. Kielikorvan vieraina ovat Suomi–somali-sanakirjan toimittaja Liban Ali Hersi ja Suomi–kurmandži-sanakirjan toimittaja Husein Muhammed. Ohjelman juontavat Lotta Jalava ja Risto Uusikoski.

Kielikorva: lokakuu 2018

Julkaistu 4.10.2018

Lokakuun Kielikorva-podcastissa keskustellaan Kotimaisten kielten keskuksen Nimiarkistosta. Jaksossa perehdytään lisäksi syksyn uudissanoihin, syksyyn liittyvien sanojen alkuperään, paikannimiin, joissa on viittauksia vuodenaikoihin, sekä pilkunviilauksen olemukseen. Vieraana on Nimiarkistossa työskentelevä erityisasiantuntija Helinä Uusitalo. Ohjelman juontavat Kotuksen Lotta Jalava ja Risto Uusikoski.

Kielikorva: syyskuu 2018

Julkaistu 5.9.2018

Ensimmäisessä Kielikorva-podcastissa keskustellaan Yleisradion kieliohjelmien historiasta, uudissanoista ja kielenhuollon muutoksista. Puhetta on myös podcastien olemuksesta ja Kielikorvan luonteesta. Vieraina ovat Kotuksen johtaja Ulla-Maija Forsberg ja pitkän linjan kotuslainen Riitta Eronen. Ohjelman juontavat Kotuksen Lotta Jalava ja Risto Uusikoski.

Takaisin podcastien listaan