Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Apunen

EVAn podcastissa Matti Apunen haastattelee ajankohtaisia vieraita

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.11.2016.

Maliranta-podcast: Onko perustulo vihreiden epärealistinen mantra, Antero Vartia?

Julkaistu 24.3.2017

Mistä puhutaan, kun puhutaan perustulosta? Onko sellaista ylipäätään mahdollista toteuttaa? Pitääkö Vihreät kaikkien opiskelijoiden puolia? Ovatko puunhalaajat taakka puolueelle? Milloin Antero Vartia loikkaa Kokoomukseen? Etlan tutkimusjohtaja Mika Malirannan vieraana Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia. Molemmat tiivistivät ohjelman lopuksi viestinsä Vihreille 140... LUE LISÄÄ »

Apunen-podcast: Teemu Laajasalo, onko kirkko punainen?

Julkaistu 10.3.2017

Kuinka populistinen Suomen evankelisluterilainen kirkko on? Kuuluko kapitalismi kirkkoon? Miksi Suomessa kateus ei ole synti? Millainen piispa Teemu Laajasalo olisi? Apusen vieraana on Kallion seurakunnan kirkkoherra, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja ja Helsingin piispanvaalin ehdokas Teemu Laajasalo. Laajasalo tiivisti ohjelman lopuksi 140... LUE LISÄÄ »

Maliranta-podcast: Onko kokoomus vieraantunut markkinataloudesta, Antti Häkkänen?

Julkaistu 24.2.2017

Ajaako kokoomus yksittäisten yritysten asiaa markkintalouden sijaan? Voiko Natoon mennä ilman kansan enemmistön hyväksyntää? Millaisia arvoja ovat koti, uskonto ja isänmaa tänä päivänä? Veikö keskusta kokoomusta sote-uudistuksessa, ja kuinka kalliiksi se tulee?

Podcastissa aiheesta keskustelee Etlan tutkimusjohtaja Mika Malirannan kanssa kokoomuksen varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Häkkänen.

Apunen-podcast: Miksi suomalaiset johtajat eivät osaa kertoa tarinoita?

Julkaistu 10.2.2017

Mihin ovat kadonneet hyvät tarinat? Mikä on faktan ja totuuden ero? Miksi kilpailukykysopimus on huono tarina? Millainen tarina olisi pelastanut Juha Sipilän tai Anne Bernerin ryöpytykseltä? Mistä koostuu hyvä lause? Matti Apusen kanssa hyvistä tarinoista keskustelee yrittäjä ja kirjailija Marko... LUE LISÄÄ »

Maliranta-podcast: Millainen olisi Tytti Tuppuraisen SDP?

Julkaistu 27.1.2017

Onko ammattiyhdistysliike SDP:lle kahle vai toimiva työpari? Minkä puolueiden kanssa Tytti Tuppuraisen johtama puolue muodostaisi hallituksen? Mureneeko hyvinvointivaltio, koska ihmiset ovat liian erilaisia? Miksi ”oikeistodemari” on lähes haukkumasana? Etlan tutkimusjohtaja Mika Malirannan vieraana podcastissa on SDP:n puheenjohtajaksi pyrkivä kansanedustaja Tytti... LUE LISÄÄ »

Apunen-podcast: Mistä Donald Trump on tehty?

Julkaistu 20.1.2017

Millainen on Yhdysvaltain tuore presidentti, poliittista elohopeaa oleva Donald Trump? Onko arvaamattomuus politiikan uusi musta? Menettikö media puhtautensa Yhdysvaltain presidentinvaalien uutisoinnissa? Apusen haastateltavana Trumpista kirjan kirjoittanut Helsingin Sanomien toimittaja Saska Saarikoski.

Apunen-podcast: Miksi hyväntekeväisyyttä vierastetaan?

Julkaistu 23.12.2016

Miksi veroja pidetään Suomessa hyväntekeväisyyttä parempana auttamiskeinona? Millä perusteilla ihmiset valitsevat kohteet, joihin he haluavat lahjoittaa aikaa ja rahaa?
Apunen-podcastin neljännessä jaksossa puhutaan hyväntekeväisyydestä. Apusen haastateltavana on liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Apunen-podcast: Miksei kaupungin anneta kasvaa?

Julkaistu 16.12.2016

Miksi Helsinkiä ei voida rakentaa ylöspäin? Miksi asumme ahtaasti ja kalliisti? Apunen-podcastin kolmannessa jaksossa puhutaan kaupunkisuunnittelusta. Matti Apusen haastateltavana on Helsingin kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki.

Apunen-podcast: Vieraana HS:n päätoimittaja Kaius Niemi – Onko journalismilla asenneongelma?

Julkaistu 2.12.2016

Matti Apunen haastattelee Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemeä median sokeista pisteistä, populismista ja läpinäkyvyyden puutteista.

Apunen-podcast: EVAn ensimmäinen podcast kyseenalaistaa kouluun liittyviä hokemia

Julkaistu 25.11.2016

Apunen-podcastin ensimmäisessä jaksossa puhutaan koulusta. Vieraana on koulutusasiantuntija ja suomalaisen peruskoulun lähettiläs Pasi Sahlberg.

Millaista valinnanvapautta suomalaisessa koulussa itse asiassa on? Onko Pisa-menestys merkki siitä, että koulussa on kaikki hyvin vai johtaako se harhaan? Ja ketä koulu oikeastaan palvelee – oppilaita, heidän vanhempiaan vai koulutusjärjestelmää itseään?

Takaisin podcastien listaan