Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Iso Kolmonen

Iso kolmonen on potra podcast isoista aiheista. Laura, Marjukka ja Tuomas kokoontuvat sunnuntaisin keskustelemaan kehollisuudesta, koosta ja kaljasta - läskistä näkökulmasta. Tieteellistä pohdintaa tai tarkkaa lähteiden käyttöä on turha meiltä odottaa. Puhumme asioista ja niiden kupeelta omista kokemuksistamme käsin, emmekä halua loukata ketään. ISO KOLMONEN LAURA - "vitun syvällinen" ihminen, jonka lempiruoka on Taffelin valkosipulidippi. MARJUKKA - Ulvilan Adele, joka on kokeillut kaikkia laihdutuskuureja. TUOMAS - huoliteltu ja värikäs lapsimies, joka pukeutuu sipsiraitaverkkareihin. Tervetuloa seuraamme! // Logo: Venla Vaattovaara Bannerin kuva: Paula Kesäläinen

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 15 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 9.7.2017.

Läski ja lihoaminen

Julkaistu 11.3.2018

Iso kolmosen kolmoskauden ensimmäinen jakso on täällä - isompana, läskimpänä ja kenties hieman sekavampana. Ensimmäisessä jaksossa sujahdamme laihduttamiseen nailonsukkahousun lailla: vaikeesti ja epämukavasti. Kehopositiivisena aikakautena on entistä tärkeämpää antaa muille kehonrauhaa, armoa, sekä unohtaa laihdutuspakotteet. Mutta mitäs sitten kun unohtuu se tärkein, eli armo itseä kohtaan? Onko ok sanoa, että haluan laihduttaa, saako työpaikan kahvihuoneessa syödä pullaa ja kuinka ison numeron läski saa pullasta tehdä? Uskallatteko te, hyvät kuulijat, marmattaa laihduttamisestanne julkisesti? Ja onko ylipäänsä kukaan enää laihiksella vai onks se “niin 90’s?” Jaksossa opimme myös, mikä on polykini (vrt. bikini) ja pohdimme biorytmejä (huom. eivät ole joukkotuhoaseita, vaikka saattavat siltä kuulostaa).

Läski ja sairaus (vieraana Lotta Aarikka)

Julkaistu 3.12.2017

Iso kolmosen kakkoskauden viimeisessä jaksossa vieraana on kirjoittaja, tutkija, yhteiskuntavaikuttaja ja yleisesti vaan tosi hyvä muija, Lotta Aarikka. Lotan elämään on viime vuosien ajan vaikuttanut kilpirauhasen vajaatoiminta, joka on muuttanut Lotan kehonkuvaa. Läski nähdään yhteiskuntamme heikkoutena, sekä taakkana, jonka veronmaksajat joutuvat kantamaan. Kuuntele, kuinka lepsusti askelmittarista puhutaan ja kuinka helppoa on laihduttaa kun vaihtaa voin margariiniin (not), kävelee autoilun sijaan (not) tai lopettaa valkoisten jauhojen käyttämisen (not).

Läski ja rohkeus (vieraana Tytti Shemeikka)

Julkaistu 19.11.2017

Läskit baarissa omaan läskikoppiinsa, jonne ei saa viedä juomia, ainoastaan vettyneitä Marie-keksejä! Ison kolmosen ensimmäisenä vieraana ikinä on Vaakakapinan ihana ja inspiroiva Tytti Shemeikka, joka valottaa Tuomakselle, Marjukalle ja Lauralle omaa läskihistoriaansa ja kokemuksiaan niin terveydenhuollosta, burleskista kuin nettikeskusteluistakin.

Läski ja huumori

Julkaistu 12.11.2017

Kaksi läskiä ylitti tien ja toinen kaatui. Mielikuvat pyylevistä ihmisistä jokapäiväisissä toilailuissa saa nauramaan ja läskivitsit ovat vähintään yhtä tiukassa kuin trikoopöksyt pullerolla. Läskin näkökulmasta ei kuitenkaan naurata. Läskiin kohdistettu vitsi ei auta häntä ulos ovesta vaan saa pahimmillaan pysymään peiton alla toinen käsi konvehtirasiassa. Kuka saa kertoa läskivitsin ja kuka saa nauraa? Saako läski vitsailla itsestään vai onko myös itseironia jätettävä kotiin piiloon mummokalsareiden viereen? Tässä jaksossa Laura, Tuomas ja Marjukka ratkovat läskihuumorin mysteerejä ja kertovat surkuhupaisimpia lihavuusmuistojaan. Kuuntele, jaa ja ÄLÄ laske liukumäessä (kuunneltuasi ymmärrät miksi se ei kannata)!

Läski ja seurustelu

Julkaistu 5.11.2017

Läski ja seurustelu - siinä vasta pulma! Tai ainakin paljon puhetta herättävä keskustelunaihe. Tällä kertaa pääset kanssamme deittailunörtin neuvonantajaksi, kiehahtamaan ihmismarkkinoiden äärellä ja luomaan unelmien profiilia Tenderiin (juu, Tenderiin.) Kuuntele uusin jaksomme ja kerro omista deittailukokemuksistasi: oletko joutunut selittelemään kehoasi treffeillä tai laittanut kuvaa mittatikun kanssa profiiliisi?

Läski ja laihdutustuotteet

Julkaistu 29.10.2017

Tämän viikon Iso kolmosessa Laura, Tuomas ja Marjukka keskustelevat laihdutustuotteista. Tutustu kanssamme Varvuksiin ja mieti miltä sininen perunamuusi voisi maistua. Tapaat myös totuuksia laukovan Kuponkiuutispossun, sekä pohdit kuinka saunateltassa voisi hikoilla. Ostos-TV:ssä ja internetissä myytävät laihdutustuotteet ovat miljardibisnes ja mietimme tällä viikolla miksi me haksahdamme niihin aina uudelleen (Marjukka tosin useammin kuin muut). Kuuntele, jaa, ja älä käytä penniäkään Abtroniciin!

Läski ja historia

Julkaistu 22.10.2017

Iso kolmonen paneutuu kauneusihanteiden ja läskin historiaan!

Läski ja Hal ja iso rakkaus

Julkaistu 15.10.2017

Spoiler alert! Älä katso elokuvaa Hal ja iso rakkaus - me teimme sen, ja kutsumme teidät surumieliseen äänimaisemaan, jossa yritetään analysoida 2000-luvun alun epäonnistunutta yritystä tehdä ajatuksellista komediaa.

Läski ja alastomuus

Julkaistu 8.10.2017

Iso kolmonen on täällä taas: paljaampana ja isompana kuin koskaan! Toisen kauden ensimmäisessä jaksossa Iso kolmonen pohtii alastomuutta ja seksiä - ja tietty janssoninkiusausta ja kivihautaa Halti-tunturilla. Häpeä, luottamus ja alastomuus ovat tiiviisti yhteen kietoutunut paketti, jota Tuomas, Marjukka ja Laura yrittävät jäsentää omien kokemustensa kautta. Kuuntele Iso kolmonen ja kerro meille mietteesi nakupelleilystä: läski ja alastomuus, uhka vai mahdollisuus?

Läski ja ruoka

Julkaistu 13.8.2017

Rakastamme ruokaa, mutta suhteemme siihen ei ole helppo. Ruoka tarjoaa lohtua mielipahaan, se yhdistää meidät läheisiin ihmisiin ja nostaa mieleen muistoja, hyvässä ja pahassa. Tässä kesäkauden viimeisessä jaksossa puhumme lempiruoistamme, salasyömingeistä ja toivomme ruokarauhaa. Tunnistatko itsesi keskustelustamme?

Läski ja läskistä puhuminen

Julkaistu 6.8.2017

Pullero, ihraperse, möhömaha, pläski, fädäri, sotanorsu, tankkeri. Vaikka läski ei olisi rakas, on sillä monta nimeä. Iltalehdet puivat julkkisten lihomisia ja laihtumisia, televisiosta tuuttaa jos minkämoista superduperdieettiä ja laihduttajat ovat modernin yhteiskunnan sankareita. Ison kolmosen viides (ja ekan kauden toiseksi viimeinen!) jakso käsittelee siitä, miten lihavuudesta puhutaan ja miten me itse siitä puhumme.

Läski ja laihdutuskuurit

Julkaistu 30.7.2017

Maistuisiko kananmuna ja valkoviini? Samalla aterialla, neljä kertaa päivässä. Entäpä kaalikeitto - viikon ajan joka päivä? Terveyslehdet tursuavat erilaisia laihdutuskuureja ympäri vuotta. Milloin pitää päästä rantakuntoon, milloin pitää karistaa ylimääräiset joulukilot pois. Ympärillämme olevat kauneusihanteet ajavat meitä lihavia tekemään laihduttamisen eteen välillä aivan järjettömiäkin päätöksiä, joista harva ratkaisu on kauaskantoinen. Ison kolmosen neljännessä jaksossa pureudumme laihduttamiseen, sekopäisiin ruokavalioihin ja kananmuniin ja valkoviiniin. Kuuntele, kommentoi ja ÄLÄ laihduta podcastissa kuulluilla menetelmillä.

Läski ja ihanteet

Julkaistu 23.7.2017

Teini-iässä poikabändit tekivät vaikutuksen, nykyään ihailee jotain sellaista, mitä itsellään ei ole. Ulkoa ja sisältä kumpuavat ihanteet voivat aiheuttaa paineita, joita vastaan keksitään erilaisia lyömäaseita. Tällä viikolla Iso kolmonen pureutuu ihailuun, ihanteisiin ja ihastuksiin. Kuuntele ja kerro meille, mitä sinä ihailet itsessäsi tai toisissa?

Läski ja vaatteet

Julkaistu 16.7.2017

Oli kavereilla kaikilla Jamekset, mutta minä ostin ne mihin mahduin… Vaatteet kuvastavat sitä, keitä me olemme, mistä me pidämme, keitä me ihailemme. Vaatteiden avulla pyritään sulautumaan osaksi ympäröivää maisemaa yhtä lailla kuin tulemaan näkyväksi. Tämän viikon Iso kolmonen -podcastissa Tuomas, Marjukka ja Laura puhuvat pukimista, pukukopeista ja painosta. Kuuntele ja kerro meille, mikä on sun lempivaate!

Läski ja liikunta

Julkaistu 9.7.2017

Jaksossa työtamma ja Usain Bolt lähtevät kilpasille, matkaavat koululiikuntamuistoihin ja uhoavat punanaamaselfieillä. Podcastissa keskustelemme aiheesta omista lähtökohdistamme käsin hurtilla huumorilla höystettynä. Emme lupaa vastauksia mihinkään - jos kysymyksiä kuitenkin herää, laita viestiä!

Takaisin podcastien listaan