Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Iso Kolmonen

Iso kolmonen on potra podcast isoista aiheista. Laura, Marjukka ja Tuomas kokoontuvat sunnuntaisin keskustelemaan kehollisuudesta, koosta ja kaljasta - läskistä näkökulmasta. Tieteellistä pohdintaa tai tarkkaa lähteiden käyttöä on turha meiltä odottaa. Puhumme asioista ja niiden kupeelta omista kokemuksistamme käsin, emmekä halua loukata ketään. ISO KOLMONEN LAURA - "vitun syvällinen" ihminen, jonka lempiruoka on Taffelin valkosipulidippi. MARJUKKA - Ulvilan Adele, joka on kokeillut kaikkia laihdutuskuureja. TUOMAS - huoliteltu ja värikäs lapsimies, joka pukeutuu sipsiraitaverkkareihin. Tervetuloa seuraamme! // Logo: Venla Vaattovaara Bannerin kuva: Paula Kesäläinen

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 28 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 9.7.2017.

Läski ja elämänmuutos

Julkaistu 26.8.2018

Iso kolmosen neloskauden viimeisessä jaksossa kolme isoa kolmosta keskustelevat elämänmuutoksesta. Nopea googlettaminen osoittaa, että kun pohditaan elämänmuutosta, ajatellaan usein laihduttamista. Iso kolmonen kyseenalaistaa, miksi elämänmuutos on mielessämme sama asia kuin ulkoinen muutos. Listaamme elämämme aikana tehtyjä elämänmuutoksia ja pureudumme siihen, mikä on elämänmuutokseen ajava voima. Kerromme myös mikä yhdistää laihdutussovelluksia ja kultteja. Niin ja myös Lauran toteemieläin paljastetaan. Iso kolmonen kiittää kaikkia neloskaudella mukana olleita vanhoja ja uusia kuuntelijoita! Ihanaa kun löysitte kuunnelmiemme pariin ja uutta kautta odotellessa voittekin kuunnella vanhoja jaksoja muistoja verestääksenne! KERRO MEILLE MISTÄ SINÄ HALUAISIT MEIDÄN PUHUVAN? Otamme vastaan ilolla keskustelunaiheita ja jos haluaisit tulla juttelemaan kanssamme studioon (ööhmm jonkun meidän kotiin), ehdota sitä rohkeesti! Ota yhteyttä isokolmonenpodcast@gmail.com, tai Instassa @isokolmonenpodcast. Ootte ihania, muistakaa laittaa pää pilviin ja käsi sipsikulhoon! Puspus!

Läski ja valta

Julkaistu 19.8.2018

Onko lihava vallanpitäjä luotettava? Olisiko Jeesuksella ollut enemmän valtaa lihavana? Tuoko lihavuus naiselle valtaa? Tämän viikon jaksossa tunteet kiihtyvät kun tutustumme erilaisiin valtoihin. Tarkastelun kohteena ovat mm. virkavalta, taivahanvalta ja itsevalta. Saammeko testamentata vallan toiselle, esimerkiksi jollekin läski-instanssille, joka tekisi puolestamme päätökset kehoomme liittyen? Neloskauden toiseksi viimeisessä jaksossa huitelemme vallattomina vallan rajoilla ja teemme alkuun katsauksen Amy Schumerin tähdittämään I feel pretty -elokuvaan. Kuuntele kuinka murot muhjuuntuvat kulhoon passiivis-aggressiivisten loukkausten saattelemana ja kuinka lanseeramme jäätelöpuikkoaiheisen kesäpelin! Kuuntele, kommentoi ja jaa! Seuraa myös Instassa @isokolmonenpodcast ja pusuiii!!

Läski ja terveys

Julkaistu 12.8.2018

Klikkiotsikko: Oletko sinäkin aina puhunut terveydestä väärin? Läskin parhaat terveysvinkit kaikille! Tämänkertaisessa jaksossa teemme sopimuksen: terveydellä saa ja pitää leikkiä. Tai ainakin tarkastella terveyttä ja hyvinvointia kokonaisvaltaisesti ja puhua muustakin kuin painoindeksistä. Sairaudenhoitoyhteiskunnassa on hyvä olla hyppäämättä Tuonelan virtaan, mutta vähän voi syyttää kaveria läskeistään. Kuuntele tämä, niin pysyt terveysasioissa ajan tasalla.

Läski ja transformaatio (vieraana Timja)

Julkaistu 5.8.2018

Miltä tuntuu, kun kehossa on ristiriita, ja mitä ajatuksia sen ristiriidan ratkaiseminen aiheuttaa? Ihana vieraamme, Timja, kuuli kutsumme ja tuli keskustelemaan kanssamme transprosessin herättämistä ajatuksista. Pitkä ja polveileva keskustelu käsittelee muun muassa transprosessissa ilmenevää läskifobiaa ja kiepauttaa kauneuden vaatimuksen kautta nyhtökaurahyllyille. Lopulta mielen ovi raottuu ja voimme kokea sivistyksen tunteita. Meidän isojen kolmosten sukupuolikokemus vastaa pääosin oletuksia, eli olemme cis-sukupuolisia, ja muun- tai transsukupuolisuuden kokemukset ovat meille vieraita. Emme halua kysymyksillämme tai ajatuksillamme loukata ketään, emmekä myöskään rinnasta lihavuuden kokemusta kehodysforiaan tai sukupuolikokemukseen. Mikäli sukupuolen moninaisuus ja transsukupuolisuus herättää kysymyksiä, suosittelemme tutustumaan transtukipisteen materiaaleihin: http://transtukipiste.fi/materiaali/

Läski ja onni

Julkaistu 29.7.2018

Miten onnea mitataan ja voiko läski olla onnellinen? Laura, Marjukka ja Tuomas sukeltavat tyytyväisyyden syvään päähän ja käyvät tiukkaakin debattia siitä, onko kehon ja mielen onnellisuudella yhteyttä. Internetissä näkyvästi läski ja onnellinen herättää tunteita ja on antikapitalistinen teko. Vaikka vossikan ohiajo yrittääkin häiritä keskittymiskykyämme, käsittelemme kehon ja mielen välistä yhteyttä ja läskin onnellisuutta omista kokemuksistamme käsin. Jos sinulla on käsissäsi avaimet onneen, laitathan lusikkasi soppaan ja kerrot kommenteissa tai yksityisviestillä, miten itse tuot elämääsi onnea!

Läski ja seksi (vieraana Susanna)

Julkaistu 22.7.2018

Seksihelteet ovat jumahtaneet Suomen ylle, joten mistä muustakaan Iso kolmonen voisi keskustella kuin kesäyössä kohtaamisesta. Yritämme päästä yli poskien punastelusta ja puhua suoraan seksistä vieraamme, ihanan ja suorapuheisen Susannan kanssa. Käsittelyssä on niin ulkonäköpaineiden kuin suorituspaineiden vaikutus fyysilliseen kanssakäymiseen kuin itsekunnioituksen ja omien rajojen tuntemisen tärkeys jörnimistilanteissa. Keskustelussa pohditaan sitä, keitä saa haluta ja ketkä saavat haluta, suostuvatko läskit mihin tahansa, kuka tykkää Nick Carterista ja mikä edustaa sipulirenkaita Sexi-Raxissa. Pitääkö läskin tuntea rajansa ja tykätä vain luokan toisiksi komeimmasta pojasta, kun viehätysvoima ei tietenkään voi riittää ykköskastiin saakka? Jaksossa kuullaan myös harvinainen hetki, kun kaksi läskiä saa samanaikaisen heureka!-hetken.

Läski ja tulevaisuus

Julkaistu 15.7.2018

Miltä näyttää kehopositiivisuuden tulevaisuus? Olemmeko kaikki pian robottiraajoin paranneltuja überkehoja, jotka elävät mielten maailmassa? Tekevätkö kehopositiivisuus ja teknologia meistä kehottomia vai palaammeko metsästäjä-keräilijöiksi, jolloin vahvimmat ovat taas voittajia? Iso kolmonen aloittaa uuden kesäkautensa hyppäämällä syvään päähän. Profeetta Laura kaivaa kivitaulut esiin ja pohtii, missä minä lopun ja robotti alkaa, tulevaisuudentutkija Tuomas ei usko, että tietokoneet loogisuudessaan voivat koskaan saavuttaa ihmismielen epäloogisuutta ja mieltemme myllyttäjä Marjukka tekee suuren paljastuksen. Kuuntele uusin jakso NYT äläkä vasta tulevaisuudessa, sillä siihen mennessä robotti on saattanut jo korvata sinutkin!

Läski ja tanssikengät (vieraana Eevaleena Vuorenmaa alias Eve JaMami)

Julkaistu 3.6.2018

YLLÄRIBONUSJAKSO YLLÄTTÄÄ KAIKKI! Iso kolmosen ylläribonusjaksossa päästään juttelemaan kehopositiivisuuden keisarinnan, tanssija-koreografi Eevaleena Vuorenmaan kanssa. Iso kolmonen teippasi tanssikengät jalkaan ja jutteli ihka oikean tanssijan kanssa. Tämä tanssija ei olekaan mikään perinteinen ballerina, vaan sen sijaan kyseessä on dancehall-maailmasta tunnettu Eve JaMami, joka on tituleerannut itseänsä nimellä Fat dancer. Eve ohjaa useita tanssiryhmiä, tanssii, toimii koreografina ja on läski. Eve kertoo Iso kolmoselle millaista on ihan oikeasti tehdä töitä keholla, jonka useat tahot uskovat olevan vääränlainen. Tanssijat ja tanssijoiden kehot kohtaavat odotuksia, niin fyysisiltä ominaisuuksiltaan kuin ulkomuodoltaankin - kaikki tietävät minkälainen on "tanssijan vartalo". Eve haastaa tanssiskeneä avaamaan mieltään erilaisille kehoille ja omalla työllään ja kropallaan osoittaa, että kaikki kehot toimivat, kunhan niitä osataan hallita. Kuuntele, kuinka mietimme liian suurella intohimolla Pakko tanssia -ohjelman tuomaria ja kuulemme ne vääryydet, mitä Eve joutuu päivittäin työssään kohtaamaan - ihan vaan tanssiessaan. Iso kolmonen jatkaa kesätaukoaan vielä pienen pätkän, mutta palaa vielä kesän aikana uusilla jaksoilla ja aatteilla. Mitä sinä haluaisit kuulla? Joko olisi aika suuren sipsivertailun? Odotellessasi voit pistää kuulokkeet päähän ja kuunnella vanhoja jaksoja ja nauttia omasta kehostasi. Voit halutessasi antaa meille arvosanan iTunesissa ja voit seurata meitä Facebookissa tai Instagramissa @isokolmonenpodcast Puspus, rakastetaan teitä! <3

Läski ja työ

Julkaistu 15.4.2018

Kevään viimeisessä jaksossa Iso kolmonen hakkaa vasaraa seinään ja puhuu työstä! Ulkonäkö vaikuttaa työmarkkinoilla, joten läski on aina altavastaajan asemassa nykyisten kauneusihanteiden jyllätessä. Onko läskin parasta yrittää sulautua tapettiin vai alkaa huulenheittäjäksi á la Jethro ja kompensoida epämiellyttävää ulkonäköään muilla avuilla? Entä miten lihavuus vaikuttaa palkkaukseen? Tällä kertaa mukana sekä täysin randomeja internet-lähteitä että validia tieteellistä tutkimusta.

Läski ja laiha (vieraana Mertta Hätinen)

Julkaistu 8.4.2018

Ison kolmosen jakso pureutuu huumorin kautta käsitteeseen laiha, ja keskustelee ilman kehollisia komplekseja elämäänsä viettävän ihmisen kanssa. Tuttuun tapaan hurttia huumoria sisältävän jakson vieraana on Randolfin hipat -lifestyleblogin toinen kirjoittaja, Mertta Hätinen.

Läski ja elintaso

Julkaistu 1.4.2018

Tällä kertaa Iso kolmonen puraisee syvälle elintason juustokimpaleeseen ja pohtii nykyisiä litteitä elintasomahoja. Läskikin voi vetää luottokortin tappiin ja suihkuruskettaa (vai ruiskuruskettaa?) itsensä, mutta kannustaako halpa pullaleipä tulevaisuudessa lihavan proletariaatin barrikadeille maratoonarihallitsijoitamme vastaan? Iso kolmonen pohtii, onko hyvätuloisen velvollisuus yhteiskuntaa kohtaan pitää huolta terveydestään, ja lisäksi jaksossa selviää perimmäinen syy Lauran yrittäjyydelle. Kuuntele ja kerro, millaiseksi sinä kuvittelet elintasomahan!

Läski ja häpeä

Julkaistu 25.3.2018

ISO KOLMOSEN KOLMOSKAUDEN KOLMOSJAKSO ON TÄÄLLÄ (333)! Jakson aiheena tällä kertaa häpeä ja se miten se koetaan. Häpeä on kokemus, joka koetaan eri tavoin eri vaiheissa elämää, mutta mikä ajaa häpeään ja voiko sen selättää? Keskustelu kimpoilee jälleen kaupan kassapieruista surumielisempiin sfääreihin, mutta lupaamme antaa neuvoja siihen, miten tulee käyttäytyä jos on vahingossa alasti. Huom.! Jos haluat käyttää podcastiamme juoma- tai muuhun laskemiseen perustuvaan peliin, suosittelemme tässä jaksossa laskemaan erilaisia häpyalueen eufemismeja. Kuuntele jakso, jaa, kerro mielipiteesi ja lakkaa jo se häpeäminen! Löydymme myös instassa @isokolmonenpodcast, hophop, meitä seuraamaan!

Läski ja mieli

Julkaistu 18.3.2018

Jos yhtäkkiä heräisi ja ruumis olisikin läskin sijasta standardi-fab, olisiko sitä vähemmän oma itsensä? Tällä viikolla Iso kolmonen puhuu sipsiä suussa siitä, miten keho ja mieli käsittävät läskiyttä. Jutut aaltoilevat Vauva.fi-keskusteluista Descartesiin, soijatortillaan ja rekkaan, joka peruuttaa suoraan Tallinnan-laivasta Tuomaksen ikkunasta läpi. Mieli ja ruumis saavat Marjukan, Lauran ja Tuomaksen pohtimaan filosofisia kysymyksiä, analysoimaan veromarkoilla tehtyä journalismia ja ruotimaan sitä, kuinka kehon muutokset heijastuvat mieleen. Onko läski kuitenkin vain mielentila ja ajattelevatko laihat todella eri tavalla kuin me fädärit?

Läski ja lihoaminen

Julkaistu 11.3.2018

Iso kolmosen kolmoskauden ensimmäinen jakso on täällä - isompana, läskimpänä ja kenties hieman sekavampana. Ensimmäisessä jaksossa sujahdamme laihduttamiseen nailonsukkahousun lailla: vaikeesti ja epämukavasti. Kehopositiivisena aikakautena on entistä tärkeämpää antaa muille kehonrauhaa, armoa, sekä unohtaa laihdutuspakotteet. Mutta mitäs sitten kun unohtuu se tärkein, eli armo itseä kohtaan? Onko ok sanoa, että haluan laihduttaa, saako työpaikan kahvihuoneessa syödä pullaa ja kuinka ison numeron läski saa pullasta tehdä? Uskallatteko te, hyvät kuulijat, marmattaa laihduttamisestanne julkisesti? Ja onko ylipäänsä kukaan enää laihiksella vai onks se “niin 90’s?” Jaksossa opimme myös, mikä on polykini (vrt. bikini) ja pohdimme biorytmejä (huom. eivät ole joukkotuhoaseita, vaikka saattavat siltä kuulostaa).

Läski ja sairaus (vieraana Lotta Aarikka)

Julkaistu 3.12.2017

Iso kolmosen kakkoskauden viimeisessä jaksossa vieraana on kirjoittaja, tutkija, yhteiskuntavaikuttaja ja yleisesti vaan tosi hyvä muija, Lotta Aarikka. Lotan elämään on viime vuosien ajan vaikuttanut kilpirauhasen vajaatoiminta, joka on muuttanut Lotan kehonkuvaa. Läski nähdään yhteiskuntamme heikkoutena, sekä taakkana, jonka veronmaksajat joutuvat kantamaan. Kuuntele, kuinka lepsusti askelmittarista puhutaan ja kuinka helppoa on laihduttaa kun vaihtaa voin margariiniin (not), kävelee autoilun sijaan (not) tai lopettaa valkoisten jauhojen käyttämisen (not).

Läski ja rohkeus (vieraana Tytti Shemeikka)

Julkaistu 19.11.2017

Läskit baarissa omaan läskikoppiinsa, jonne ei saa viedä juomia, ainoastaan vettyneitä Marie-keksejä! Ison kolmosen ensimmäisenä vieraana ikinä on Vaakakapinan ihana ja inspiroiva Tytti Shemeikka, joka valottaa Tuomakselle, Marjukalle ja Lauralle omaa läskihistoriaansa ja kokemuksiaan niin terveydenhuollosta, burleskista kuin nettikeskusteluistakin.

Läski ja huumori

Julkaistu 12.11.2017

Kaksi läskiä ylitti tien ja toinen kaatui. Mielikuvat pyylevistä ihmisistä jokapäiväisissä toilailuissa saa nauramaan ja läskivitsit ovat vähintään yhtä tiukassa kuin trikoopöksyt pullerolla. Läskin näkökulmasta ei kuitenkaan naurata. Läskiin kohdistettu vitsi ei auta häntä ulos ovesta vaan saa pahimmillaan pysymään peiton alla toinen käsi konvehtirasiassa. Kuka saa kertoa läskivitsin ja kuka saa nauraa? Saako läski vitsailla itsestään vai onko myös itseironia jätettävä kotiin piiloon mummokalsareiden viereen? Tässä jaksossa Laura, Tuomas ja Marjukka ratkovat läskihuumorin mysteerejä ja kertovat surkuhupaisimpia lihavuusmuistojaan. Kuuntele, jaa ja ÄLÄ laske liukumäessä (kuunneltuasi ymmärrät miksi se ei kannata)!

Läski ja seurustelu

Julkaistu 5.11.2017

Läski ja seurustelu - siinä vasta pulma! Tai ainakin paljon puhetta herättävä keskustelunaihe. Tällä kertaa pääset kanssamme deittailunörtin neuvonantajaksi, kiehahtamaan ihmismarkkinoiden äärellä ja luomaan unelmien profiilia Tenderiin (juu, Tenderiin.) Kuuntele uusin jaksomme ja kerro omista deittailukokemuksistasi: oletko joutunut selittelemään kehoasi treffeillä tai laittanut kuvaa mittatikun kanssa profiiliisi?

Läski ja laihdutustuotteet

Julkaistu 29.10.2017

Tämän viikon Iso kolmosessa Laura, Tuomas ja Marjukka keskustelevat laihdutustuotteista. Tutustu kanssamme Varvuksiin ja mieti miltä sininen perunamuusi voisi maistua. Tapaat myös totuuksia laukovan Kuponkiuutispossun, sekä pohdit kuinka saunateltassa voisi hikoilla. Ostos-TV:ssä ja internetissä myytävät laihdutustuotteet ovat miljardibisnes ja mietimme tällä viikolla miksi me haksahdamme niihin aina uudelleen (Marjukka tosin useammin kuin muut). Kuuntele, jaa, ja älä käytä penniäkään Abtroniciin!

Läski ja historia

Julkaistu 22.10.2017

Iso kolmonen paneutuu kauneusihanteiden ja läskin historiaan!

Läski ja Hal ja iso rakkaus

Julkaistu 15.10.2017

Spoiler alert! Älä katso elokuvaa Hal ja iso rakkaus - me teimme sen, ja kutsumme teidät surumieliseen äänimaisemaan, jossa yritetään analysoida 2000-luvun alun epäonnistunutta yritystä tehdä ajatuksellista komediaa.

Läski ja alastomuus

Julkaistu 8.10.2017

Iso kolmonen on täällä taas: paljaampana ja isompana kuin koskaan! Toisen kauden ensimmäisessä jaksossa Iso kolmonen pohtii alastomuutta ja seksiä - ja tietty janssoninkiusausta ja kivihautaa Halti-tunturilla. Häpeä, luottamus ja alastomuus ovat tiiviisti yhteen kietoutunut paketti, jota Tuomas, Marjukka ja Laura yrittävät jäsentää omien kokemustensa kautta. Kuuntele Iso kolmonen ja kerro meille mietteesi nakupelleilystä: läski ja alastomuus, uhka vai mahdollisuus?

Läski ja ruoka

Julkaistu 13.8.2017

Rakastamme ruokaa, mutta suhteemme siihen ei ole helppo. Ruoka tarjoaa lohtua mielipahaan, se yhdistää meidät läheisiin ihmisiin ja nostaa mieleen muistoja, hyvässä ja pahassa. Tässä kesäkauden viimeisessä jaksossa puhumme lempiruoistamme, salasyömingeistä ja toivomme ruokarauhaa. Tunnistatko itsesi keskustelustamme?

Läski ja läskistä puhuminen

Julkaistu 6.8.2017

Pullero, ihraperse, möhömaha, pläski, fädäri, sotanorsu, tankkeri. Vaikka läski ei olisi rakas, on sillä monta nimeä. Iltalehdet puivat julkkisten lihomisia ja laihtumisia, televisiosta tuuttaa jos minkämoista superduperdieettiä ja laihduttajat ovat modernin yhteiskunnan sankareita. Ison kolmosen viides (ja ekan kauden toiseksi viimeinen!) jakso käsittelee siitä, miten lihavuudesta puhutaan ja miten me itse siitä puhumme.

Läski ja laihdutuskuurit

Julkaistu 30.7.2017

Maistuisiko kananmuna ja valkoviini? Samalla aterialla, neljä kertaa päivässä. Entäpä kaalikeitto - viikon ajan joka päivä? Terveyslehdet tursuavat erilaisia laihdutuskuureja ympäri vuotta. Milloin pitää päästä rantakuntoon, milloin pitää karistaa ylimääräiset joulukilot pois. Ympärillämme olevat kauneusihanteet ajavat meitä lihavia tekemään laihduttamisen eteen välillä aivan järjettömiäkin päätöksiä, joista harva ratkaisu on kauaskantoinen. Ison kolmosen neljännessä jaksossa pureudumme laihduttamiseen, sekopäisiin ruokavalioihin ja kananmuniin ja valkoviiniin. Kuuntele, kommentoi ja ÄLÄ laihduta podcastissa kuulluilla menetelmillä.

Läski ja ihanteet

Julkaistu 23.7.2017

Teini-iässä poikabändit tekivät vaikutuksen, nykyään ihailee jotain sellaista, mitä itsellään ei ole. Ulkoa ja sisältä kumpuavat ihanteet voivat aiheuttaa paineita, joita vastaan keksitään erilaisia lyömäaseita. Tällä viikolla Iso kolmonen pureutuu ihailuun, ihanteisiin ja ihastuksiin. Kuuntele ja kerro meille, mitä sinä ihailet itsessäsi tai toisissa?

Läski ja vaatteet

Julkaistu 16.7.2017

Oli kavereilla kaikilla Jamekset, mutta minä ostin ne mihin mahduin… Vaatteet kuvastavat sitä, keitä me olemme, mistä me pidämme, keitä me ihailemme. Vaatteiden avulla pyritään sulautumaan osaksi ympäröivää maisemaa yhtä lailla kuin tulemaan näkyväksi. Tämän viikon Iso kolmonen -podcastissa Tuomas, Marjukka ja Laura puhuvat pukimista, pukukopeista ja painosta. Kuuntele ja kerro meille, mikä on sun lempivaate!

Läski ja liikunta

Julkaistu 9.7.2017

Jaksossa työtamma ja Usain Bolt lähtevät kilpasille, matkaavat koululiikuntamuistoihin ja uhoavat punanaamaselfieillä. Podcastissa keskustelemme aiheesta omista lähtökohdistamme käsin hurtilla huumorilla höystettynä. Emme lupaa vastauksia mihinkään - jos kysymyksiä kuitenkin herää, laita viestiä!

Takaisin podcastien listaan