Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Olohuone

Astu sisään somettajien Janne Naakan ja Valtteri Sandbergin olohuoneeseen, missä tuoksuu kauralatte, raikuu nauru ja rikotaan tabuja. Heidän sohvalle istuu toisinaan myös julkisuudesta tuttuja vieraita.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 15 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 11.5.2018.

15. PALOIN LOPPUUN

Julkaistu 15.11.2018

Viime vuonna Janne nukahti kesken työpalaverin. Hän paloi täysin loppuun. Jaksossa Valtteri ja Janne kertovat, mikä on saanut heidät uupumaan ja mitä ovat oppineet siitä kantapään kautta.

14. KAUPALLISET YHTEISTYÖT ÄRSYTTÄVÄT

Julkaistu 1.11.2018

Tässä jaksossa suosittu kauneustubettaja Henry Harjusola liittyy Jannen ja Valtterin seuraan keskustelemaan kaupallisista yhteistöistä sosiaalisessa mediassa. Kolmikko pyysi mobiiliviestintäsovelluksen Jodelin anonyymiä kansaa esittämään kysymyksiä ja mielipiteitä aiheeseen liittyen, joihin he nyt vastaavat. Kuka kolmikosta on saanut huomautuksen Mainonnan eettiseltä neuvostolta? Miksi yhteistöiden palkkioista vaietaan? Kuuntele jakso ja selvitä vastaus näihin ja moniin muihin kiperiin kysymyksiin.

13. MEIDÄN SUURIMMAT PELOT

Julkaistu 26.10.2018

Tässä jaksossa Janne ja Valtteri kertovat suurimmat pelkonsa, sekä puhuvat myös heidän oudommista, kevyemmistä peloista. Janne kertoo epämiellyttävästä tilanteesta, jossa mies ahdisteli ja seurasi häntä kaupungilla. Valtteri puolestaan avautuu siitä, miksi ei tiedä voiko hän koskaan hankkia lasta.

12. OLISINPA TIENNYT TÄMÄN ENNEN KUIN...

Julkaistu 20.10.2018

"...laitoin karvanpoistovaahtoa geniaalialueelleni", toteaa Valtteri. Tässä jaksossa kaksikko miettii asioita, jotka olisivat tehneet toisin, jos pääsisivät nyt ajassa taaksepäin. Minkä vahingon Janne haluaisi välttää leikkaussalissa? Entä mistä Valtteri haluaisi varoittaa aknen kanssa kamppailevia ihmisiä? Kuuntele jakso ja ota selvää.

11. KOULUTUS TURHAA VAI TÄRKEÄÄ?

Julkaistu 11.10.2018

Janne ja Valtteri jakavat jaksossa koulutushistoriansa ala-asteelta nykypäivään saakka. He kertovat unelma-ammateistaan, mitkä ovat vaihtuneet iän ja opiskelujen myötä useasti. Jaksossa puntaroidaan myös koulutuksen tärkeyttä, kumpi on nykypäivänä tärkeämpää koulutus vai kokemus?

10. VIERAANA VAI ISÄNTÄNÄ?

Julkaistu 4.10.2018

Tässä jaksossa Janne ja Valtteri jakavat kokemuksiaan niin isäntänä kuin vieraana olemisesta – millaisia vieraita he itse ovat ja mitkä asiat kylässä käyvissä ihmisissä ärsyttää? He ihmettelevät miksi likainen laukku täytyy tuoda tiskipöydälle ja kertovat parhaat vinkit kakkalla käymiseen, jos on kavereita käymässä kylässä.

9. ME MUUTETAAN POIS HELSINGISTÄ

Julkaistu 27.9.2018

Janne ja Valtteri kertovat tämänkertaisessa jaksossa suuria uutisia - he muuttavat! He paljastavat miksi muuttavat kahdestaan 111m² asuntoon ja miksi he muuttavat pois Helsingistä. Sen lisäksi, että kaksikko puhuu muuttamisesta, tulevasta asunnosta ja sen sisustamisesta, he kertovat myös kokemuksia Helsingissä asumisesta. Kaupallinen yhteistyö Desenion kanssa.

8. TULOEROT PARISUHTEESSA

Julkaistu 20.9.2018

Miten parisuhde toimii, kun tuloerot ovat saman talouden jakavien Valtterin ja Jannen välillä jopa 70 000 euroa vuodessa? Jaksossa pariskunta avautuu tuloeroista aiheutuvista riidoista ja kertoo miten yhteiset menot heillä jaetaan. Elääkö toinen toisen kustannuksella vai ovatko molemmat itsenäisiä?

7. INTROVERTTI JA EKSTROVERTTI PARISUHTEESSA

Julkaistu 7.7.2018

Valtteri ja Janne keskustelevat tässä jaksossa introvertin ja ekstrovertin eroista. Jaksossa selviää millaisia haasteita ja hyötyjä nämä persoonallisuuden orientoitumisen piirteet tuovat miesten elämään ja miten parisuhde toimii, kun toinen on enemmän sisään ja toinen enemmän ulospäin suuntautunut.

6. VITTU KUN VITUTTAA

Julkaistu 22.6.2018

Meitä kaikkia välillä vituttaa, joitain useammin ja joitain harvemmin. Myös Jannea ja Valtteria vituttaa joskus, kuten kyseisen jakson nauhotuksissa. Miehet kertovat ärsyttävistä asioista ja tilanteista, joihin moni voi varmasti samaistua. Heillä, kuten kaikilla meistä on myös omia ärsytyksen kohteita, jotka saavat heidän tunteet pintaan, mutta joita muut eivät välttämättä ole tulleet edes ajatelleeksi.

5. MILLAINEN MIEHEN PITÄÄ OLLA?

Julkaistu 15.6.2018

Mediassa tuodaan usein esiin naisten monimuotoisuutta. Monissa mainoskampanjoissa poseeraa naiset ylistämässä erilaisuuttaan, ensimmäinen on laiha, toinen isokokoinen, kolmas tatuoitu ja neljäs meikitön. Miehet ovat mainoksissa aina samasta muotista veistettyjä, lihaksikkaita ja pelottomia. Miehet ja miehisyys nähdään usein yhdenlaisena, vaikka kaikki miehet ovat naisten tavoin erilaisia. Jaksossa Janne ja Valtteri käsittelevät siitä, kuinka huolestuttavan kapeakatseinen nyky-yhteiskunnan muovaama mieskuva on. Valtteri paljastaa siitä seuranneen hänelle pahaa ahdistusta, jonka myötä sai vapautuksen asevelvollisuudesta. Miehet kertovat tilanteista, joissa heidän miehisyyttä on vähätelty ja pohtivat mikä tekee miehestä miehen.

4. FEIKKI SOME W/ ALEXA DAGMAR

Julkaistu 31.5.2018

Kuluneiden vuosien aikana sosiaalisen median sisältö on muuttunut harkituksi ja viimeistellyksi. Vaikuttajat lavastavat Instagramissa arkisia hetkiä esimerkiksi asettelemalla aamiaiskuvaan lehden, jota he eivät ole koskaan lukeneet tai merkkilaukkunsa. Kuvien käsittely ei jää enää värisävyjen säätöön vaan kuvaan saatetaan editoidessa lisätä aurinko tai lintuparvi. Itsensä leikkaaminen ja siirtäminen netistä ladattuun maisemakuvaan ei ole myöskään instagrammaajien keskuudessa ennen näkemätöntä. Vaikuttajat editoivat kuvissaan pyllyä pyöreämmäksi, vyötäröä hoikemmaksi ja nenää pienemmäksi. Somevaikuttajien Janne Naakan ja Valtteri Sandbergin sohvalle on saapunut keskustelemaan somen aitoudesta suosittu bloggaaja Alexa Dagmar. Jannen ja Alexan elämä näyttää somessa täydelliseltä, mutta onko heidän elämänsä sellaista kuin he seuraajilleen kertovat? Jaksossa kolmikko kertoo asioista, joita lavastavat sosiaalisessa mediassa ja miksi he tekevät niin. Missä menee raja?

3. TOTUUS TÄYTEAINEISTA & PLASTIIKKAKIRURGIASTA W/ HENRY HARJUSOLA

Julkaistu 24.5.2018

Jaksossa käsitellään pistoshoitoja, plastiikkakirurgiaa, sekä kehonmuokkausta. Jannen ja Valtterin sohvalle vieraaksi saapui suoraan Espanjasta leikkayspöydältä uuden takapuolen hankkinut kauneustubettaja Henry Harjusola, jolla on kokemuksia useista esteettisistä hoidoista. Keskustelun pääpaino on pistoshoidoissa, sillä niistä kaikilla on usean vuoden kokemus. Jaksossa paljastetaan mitä hoitoja kolmikko on käynyt läpi, ja mitä he haluaisivat tulevaisuudessa tehdä ja miksi. Janne kertoo epäonnistuneesta pistoshoidoista, sekä syistä sen taustalla. Usein kyseiset esteettiset toimenpiteet yhdistetään huonoon itsetuntoon, mutta linkittyvätkö ne todellisuudessa toisiinsa? Jaksossa otetaan kantaa myös pistoshoitojen ja plastiikkakirurgian yleistymiseen, sekä promoamiseen. Valtteri ja Henry kertovat, miksi haluavat mainostaa kyseisiä hoitoja sosiaalisessa mediassa ja Janne kertoo syynsä sille, miksi ei ole aiemmin halunnut puhua toimenpiteistä julkisesti.

2. HYI, V*TUN HU*RA! W/ UINO

Julkaistu 17.5.2018

Tällä kertaa Jannen ja Valtterin sohvalle istui vieras, pitkänlinjan bloggaaja Aino Rossi Uino -blogista. Jaksossa käsitellään negatiivisiä kommentteja; millaisia kommentteja he ovat saaneet, onko niissä perää ja miltä ne tuntuu. He keskustelevat myös valheellisista juoruista, mitä ovat itsestään lukeneet ja paljastavat miten tilanteet ovat todellisuudessa menneet. Kaverukset pohtivat mikä saa vieraat ihmiset haukkumaan juuri heitä sosiaalisessa mediassa muun muassa v*tun hu*riksi ja homoiksi.

1. PARISUHDE SOMESSA

Julkaistu 11.5.2018

Suurimmalle osalle kuulioista Janne ja Valtteri ovat varmasti tuttuja, mutta tässä jaksossa he tutustuttavat teidät heihin pariskuntana. Jaksossa paljastetaan miten he tapasivat, millaisia vaiheita heidän suhteessa on ollut ja miltä tuntuu, kun parisuhde on ollut alusta saakka satojen tuhansien silmäparien tarkkailtavana. He tekivät aikoinaan päätöksen, että eivät näytä parisuhdettaan enää sosiaalisessa mediassa samalla tavalla kuin alussa. Jannesta ja Valtterista tuntui oudolta ja väärältä, että lehtihaastattelujen kuvauksissa heitä pyydettiin suutelemaan tai lukijat toivoivat heiltä pusukuvia blogeihin. Kuin heidän parisuhteensa olisi jokin esitys ja suutelunsa show, josta voi toivoa uusintaesityksiä ja jolla voi kasvattaa lehtien myyntiä. Suutelemisen pitäisi olla heidän mielestään osoitus rakkaudesta toista ihmistä kohtaan. Ensimmäistä kertaa he puhuvat julkisesti myös erostaan; siitä mikä ajoi heidät eroon ja kuinka he selvisivät siitä pariskuntana.

Takaisin podcastien listaan