Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Politbyroo

Viikon politikoinnit ja vähän talouttakin pakettiin joka perjantai. Ei totuus, mutta aika lähellä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 105 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 4.11.2016.

To Brexit or Not to Brexit?, kokoontumislaki, kohorttitutkimus ja vaihtoehtobudjetit - 16.11.2018

Julkaistu 16.11.2018

Brexit-sopimus on valmis – mutta voiko kukaan hyväksyä sitä, ja jos ei, niin mitä sitten tapahtuu? Kokoontumislain tiukentamisesta oli pakko jatkaa keskustelua. Lisäksi tutkailtiin 1987 ja 1997 syntyneiden tilannetta ja vaihtoehtobudjetteja.

SAK:n sekoilut, poliisin oikeudet, sote, USA:n välivaalit ja Stubb – 9.11.2018

Julkaistu 9.11.2018

Jos viime viikko oli hiljainen, tällä viikolla tapahtui sitäkin enemmän – jopa sote nytkähti eteenpäin. Vai nytkähtikö? Ainakin yksi asia muutti suuntaa, ja se oli SAK:n sympatiat.

Vihreiden pj-hässäkkä, välirauha irtisanomislaista, Merkelin exit, USA:n välivaalit – 2.11.2018

Julkaistu 2.11.2018

Vihreät valitsevat tilapäisen puheenjohtajan lauantaina. Miten prosessista tuli tällainen? Hallitus ja ay-liike sopivat riitansa, ainakin toistaiseksi. Merkel poistuu näyttämöltä, USA äänestää tiistaina välivaaleissa – miten käy?

Keskustan kaltoin kohtelu, irtisanomislaki ja vihreiden pj-tilanne – 25.10.2018

Julkaistu 25.10.2018

Tällä viikolla samat aiheet kuin niin monta kertaa ennenkin: keskusta, irtisanomislain viimeisimmät käänteet ja vihreiden puheenjohtajatilanne Aallon eroilmoituksen jälkeen. Vieraana Joonas Könttä (kesk).

Irtisanomislaki ja luottamusäänestys, puoluebarometri, EU-barometri – 19.10.2018

Julkaistu 19.10.2018

Vääntö irtisanomislaista jatkuu – oliko luottamusäänestyksestä iloa? Kuka hyötyy keskustelun jatkumisesta? Myös puolueisiin ja EU:hun suhtautuminen kiinnosti tällä muuten hieman hiljaisella (etelän) syyslomaviikolla.

100. jakso, myös videona! Ilmastoraportti, hallituksen luottamus, presidentin arvostelu - 12.10.2018

Julkaistu 12.10.2018

Viikon kuumin uutinen oli ilmastoraportti - mitä Suomessa tapahtuu seuraavaksi? Pmi Sipilä pyrkii korjaamaan hallituksen luottamusta mittauttamalla sen. Presidentti kuittailee arvostelijoilleen.

Lakot ja politiikka, iljettävät asiat, Stubbin komissiokisa – 5.10.2018

Julkaistu 5.10.2018

Vaalit selvästi lähestyvät: työmarkkinoilla rytisee ja kohut ovat herkässä. Samalla ainakin melkein sovittiin, että torilla tavataan (jos Stubb valitaan EPP:n kärkiehdokkaaksi).

Soinigaten jälkipyykki, venäläiset Airistolla, Siilasmaa/Ollila/Nokia – 25.9.2018

Julkaistu 25.9.2018

Tämän viikon Politbyroo jo tiistaina! Onneksi viikonlopulta aiheita riittää: Soinigatea ei varmasti ole vielä loppuun käsitelty, eikä myöskään Airiston touhuja. Odotamme mielenkiinnolla myös Siilasmaan kirjaa.

Soinin luottamus, viimeiset niitit ja Toivolan kiirastuli - 21.9.2018

Julkaistu 21.9.2018

Soinin luottamuksesta äänestetään, onko ainoa, joka saa toimia arvojensa mukaan Soini itse? #viimeinenniitti ei mennyt ihan putkeen - mitä tapahtui? Entä mikä menikään Toivolalla pieleen?

Ruotsin vaalit, ihmisroskat, Harkimon kirja, Aallon sairasloma – 14.9.2018

Julkaistu 14.9.2018

Seuraako Suomi ensi keväänä Ruotsin vaalien esimerkkiä – vai toisin päin? Viikon somekohuista tuloksena taas potkuja. Harkimo julkaisi kirjan tilataksista. Entä miten vihreät pärjäävät puheenjohtajan poissaollessa?

Irtisanomisten helpotus, kotoutuminen ja Risikon troikka (sote, lobbarit ja kristityt) – 7.9.2018

Julkaistu 7.9.2018

Hallitus aikoo heikentää irtisanomissuojaa – mitä tämä tarkoittaa työmarkkinoilla? OECD otti kantaa maahanmuuttajien kotouttamiseen. Käsittelyssä myös eduskunnan puheenjohtaja Risikon viime päivien ulostulot.

Macron-vierailu, budjetti, armeijan kasvisruoka, Suomen kuvalehti ja JSN – 31.8.2018

Julkaistu 31.8.2018

Macron ja Niinistö toivovat EU:n puolustusyhteistyön tiivistymistä, hallitus velkaantumisen loppumista, Jussi Niinistö enemmän lihaa asevelvollisille. Käsittelyssä myös median jäsentenväliset.

Kesän politiikkauutiset, puolueiden avaukset, Trumpin tilanne – 24.8.2018

Julkaistu 24.8.2018

Mitäs viime viikkoina politiikassa tapahtuikaan? Ainakin kesäkokouksia pidettiin, Liike Nyt sai uusia jäseniä ja Trump on taas askeleen lähempänä linnaa.

Kesäekstra: Trump, Putin sekä tulevien vaalien ensimmäinen pj-tentti

Julkaistu 20.7.2018

Trump ja Putin sekoittivat Helsingin liikenteen, mutta jäikö mitään muuta käteen? Kesäjaksossa pohditaan myös näiden vaalien ensimmäistä puolueiden puheenjohtajien tenttiä. Mukana jaksossa myös Hannu Oskala.

Politbyroo & vaalit: yhteenveto

Julkaistu 16.7.2018

Yhdeksän eduskuntapuolueen käsittelyn jälkeen on aika katsoa taaksepäin ja pohtia, miltä suomalaisen poliittinen kenttä näyttää noin yhdeksän kuukautta ennen eduskuntavaaleja. Koontijakson vieraaksi saapuu Ellun Kanojen Efekti-liiketoimintayksikön vetäjä ja vaikuttajaviestinnän konkari Erkki Perälä. Mitä keskusteluista jäi käteen? Kumpi voittaa, Orpo vai Rinne - ja miten käy keskustalle? Mitkä teemat tulevat hallitsemaan seuraavan hallituksen politiikka? Entä millä keinoilla vaalit voitetaan?

Politbyroo & vaalit: kokoomus

Julkaistu 11.7.2018

Politbyroo <3 vaalit -sarjan yhdeksännessä jaksossa käsitellään eduskuntapuolueista kokoomus. Yhteistyössä Ellun Kanojen kanssa tehtävän podcastin vieraaksi saapuu ministeri Kai Mykkänen. Millainen tilinpäätös kuluvasta hallituskaudesta tehdään kokoomuksessa? Puolue on pääministerikisassa vahvasti mukana: millä keinoilla ja viesteillä vaalien ykköspaikka saavutetaan? Entä miltä puolue näyttää liberaalin sinivihreän silmin? Viekö talouspolitiikka ja jääkö arvokysymyksille tilaa?

Politbyroo & vaalit: RKP

Julkaistu 4.7.2018

Ellun Kanojen kanssa tehtävän Politbyroo <3 vaalit -sarjan kahdeksannen jakson vieraana on RKP:n Ida Schauman, joka on ehdolla kansanedustajaksi ja tunnetaan muun muassa Anna-Maja Henrikssonin vastaehdokkaana puolueen puheenjohtajaksi. Voisiko RKP olla laajemmin suomalaisen liberaalin oikeiston puolue? Vai onko kielikysymys raison d'être, joka estää uusien kannattajien löytymisen? Miten oppositiokausi on sopinut pitkäaikaiselle hallituspuolueelle ja miltä tulevaisuus näyttää?

Politbyroo & vaalit: vihreät

Julkaistu 27.6.2018

Kansanedustaja Emma Kari saapuu vieraaksi Politbyroon ja Ellun Kanojen eduskuntavaalisarjan seitsemänteen jaksoon puhumaan vihreistä. Vaalikauden alussa vihreät mainittiin usein opposition henkisenä johtajana, mutta nyt puolue vaikuttaisi olevan laskevassa kannatustrendissä. Kuitenkin vihreiden kannatus on ennätyslukemissa, ja näillä näkyminen puolue kasvanee merkittävästi seuraavissa vaaleissa. Karin kanssa pohdimme, millä teemoilla vaaleihin mennään.

Hallituksen sote-vastine, lastentarhanopettajien palkat, kiristyvä siirtolaispolitiikka

Julkaistu 21.6.2018

Viimeiset sotet ennen lomia. Saavatko lastentarhanopettajat vihdoin korotuksensa? Syttyykö kolmas maailmansota? Jos ei, Politbyroon normijaksot palaavat taas eetteriin elokuussa!

Politbyroo & vaalit: SDP

Julkaistu 20.6.2018

Politbyroon ja Ellun Kanojen eduskuntavaalisarjan kuudennessa jaksossa kysellään puoluesihteeri Antton Rönnholmilta, mitä demarit tekevät oikein. SDP johtaa gallupeissa, ja vuonna 2018 puolue on muuttunut yhteiskunnallisen uudistamisen aloiteautomaatiksi. Miltä tulevaisuus näyttää ja mitä SDP:ssä ajatellaan seuraavan hallituskauden haasteista?

Kepun ja kok. puoluekokoukset, Trump/Kim/G6+1, totuus sote-notifikaatiosta?

Julkaistu 15.6.2018

Mitä tapahtui viime viikonloppuna? Siis keskustalaisten ja kokoomuslaisten elämässä. Trump laittaa maailmankirjoja sekaisin. Sekaisin on myös sote ja ehkä pääministeri sanomisissaan.

Politbyroo & vaalit: perussuomalaiset

Julkaistu 13.6.2018

Politbyroon ja Ellun Kanojen eduskuntavaalisarjan viidennessä jaksossa jatketaan keskustelua konservatismin tilasta perussuomalaisten Arja Juvosen kanssa. Mutta onko Juvonen itse oikeassa puolueessa? Entä mitä perussuomalaisille kuuluu sinisten lähdön jälkeen? Millainen puheenjohtaja Jussi Halla-aho on? Onko maahanmuuttovastaisuus ainut nyky-PS:n määrittävä tekijä?

Hallituksen (epä)varmuus, jazzien pikapotkut, naiset ja johtopaikat

Julkaistu 8.6.2018

Kysymysmerkit sote- ja maakuntauudistuksen ympärillä lisääntyvät. Ripeää toimintaa Pori Jazz -organisaatiolta. Pohdinnassa myös, mikseivät naiset hae johtopaikoille.

Politbyroo & vaalit: siniset

Julkaistu 6.6.2018

Eduskuntavaalisarjan neljännessä jaksossa Politbyroo vieraaksi saapuu Simon Elo. Keskustelu konservatismin tilasta Suomessa jatkuu. Voiko uusi puolue siniset löytää poliittisen ekolokeron jo varsin täydeltä puoluekentältä? Painaako ero perussuomalaisista vielä, ja miten puolue tekee eroa entisiin puoluekavereihinsa? Siniset on viiden ministerin hallituspuolue, mutta löytyykö kenttäorganisaatiota vaaleja tekemään? Eduskuntapuolueita käsittelevät erikoisjaksot tehdään yhteistyössä Ellun Kanojen kanssa.

Soinin aborttimatka, PeV ja valiokuntien avoimuus, työaikalain uudistus

Julkaistu 1.6.2018

Miten toimii se yhtälö, että ulkoministeri osallistuu virkamatkalla Suomen linjan vastaiseen mielenosoitukseen? Kuinka salassa perustuslaki- ja muiden valiokuntien asioita tulisi käsitellä? Käsittelyssä myös hallituksen esittämä työaikalain muutos.

Politbyroo & vaalit: kristillisdemokraatit

Julkaistu 30.5.2018

Ellun Kanoille tehtävän eduskuntavaalisarjan kolmannessa osassa jutellaan kristillisdemokraattien Sari Essayahin kanssa muun muassa konservatismista, kristillisdemokraattien ideologiasta ja arvokysymysten merkityksestä hallitusneuvotteluissa. Miltä konservatismin tulevaisuus näyttää Suomessa? Voisiko KD tehdä yhteistyötä perussuomalaisten ja sinisten kanssa?

Soten kohtalo, tiedustelulaki, uusi kansalaispalvelus?

Julkaistu 25.5.2018

Mihin suuntaan sote-viisari värähtelee? Tiedustelulaki näyttää ainakin menevän maaliin. Onko aika kypsä myös asevelvollisuuden muuttamisella tasa-arvoisemmaksi kansalaispalvelukseksi?

Politbyroo & vaalit: vasemmistoliitto

Julkaistu 23.5.2018

Politbyroon ja Ellun Kanojen eduskuntavaalisarja jatkuu keskustelulla vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin kanssa. Miksi puolueen kannatus ei liikahdakaan, vaikka puheenjohtaja on supersuosittu? Onko vasemmistosta hallituskumppaniksi vaalien jälkeen? Li muun muassa kertoo kynnyskysymyksensä hallitusneuvotteluihin.

Rajoitteet, soten vaikutusarvio, YLE:n herkkyys, SDP:n veroavaukset – 18.5.2018

Julkaistu 18.5.2018

Käsittelyssä viimeisin Koski-kohu, VM:n julkaisema vaikutusarvio sotesta, YLE:n päätoimittajan kommentit toimituksellisen linjan kritiikkiin sekä demarien tuoreimmat verottamisaikeet.

Politbyroo & vaalit: keskusta

Julkaistu 16.5.2018

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska saapuu Politbyroon vieraaksi. Taas! Yhteistyössä Ellun Kanojen kanssa toteutettavan eduskuntavaalisarjan ensimmäisessä osassa pohditaan keskustan tilaa ja tulevaisuutta. Tervetuloa mukaan!

Helteen siirtymä, Yrittäjien riidankylvö, talousviisaat, Iran

Julkaistu 11.5.2018

Helteen nimitys Teknologiateollisuuteen on kirvoittanut muutakin kuin onnitteluja. Onko se osoitus työmarkkinoiden riitaisuudesta, mitä SY vielä provosoi? Työmarkkinoita korjaisivat myös talousasiantuntijat, jotka ovat antaneet ehdotuksia hallitukselle. Mukana myös Iran-sopimuksen kohtalo.

Rinteen eläkelupaus, nukkuvat konservatiivit, EU:n rahoitus, sotekapina

Julkaistu 4.5.2018

Muuttuisiko Suomi oikeasti, jos kaikki äänestäisivät? Ruodittavana myös Rinteen eläkelupaus, EU:n rahoituskehys ja pääkaupunkiseudulla leviävä sotekritiikki.

Live: Hallituksen kapeneva enemmistö; Väyrynen/Kärnä, Liike Nyt, Lepomäki/kokoomus

Julkaistu 28.4.2018

Riittääkö hallituksella edustajia soteuudistuksen läpiviemiseen? Ja kumpi on parempi, Kärnä vai Väyrynen? Mukana myös Liike Nyt ja Lepomäen kokoomusanalyysi. Livelähetys Demos Helsingin toimistolta.

Harkimon uusi(n) liike, gallupit, kepun ps-kisa ja maakuntavaalit

Julkaistu 20.4.2018

Mitä Harkimo tavoittelee ja onko hänen agendalleen tilausta? HS-gallup petaa pääministerikisaa sd-kok -välille, keskusta vaihtaa avainpelureitaan. Sinisistä ehdotetaan maakuntavaalien siirtoa.

Kehysriihi, syrjäytyminen ja syntyvyys sekä sote-pisteytys

Julkaistu 13.4.2018

Kehysriihestä kajahti ei-niin-kovin-merkittäviä. Nuorten miesten syrjäytyminen on uusin syy heikkoon syntyvyyteen. Sote-pisteytys keskusteluttaa. Lopuksi myös viikon keput - eli kivihiilen kieltäminen mutta turpeen hyväksyminen.

KHO ja tp-hakijoiden oikeusturva; yritystuki"remontti", lobbarit/päättäjät, kepun ps-kisa – 6.4.2018

Julkaistu 6.4.2018

KHO:n presidentti lausui turvapaikanhakijoiden oikeusturvasta – tätä eivät kaikki arvostaneet. Entä mitä ihmettä yritystukityöryhmässä oikein tapahtui? Mukana myös lobbausta, pieniä piirejä, Hjallis ja tietty vähän kepulogiaa. (jakso nauhoitettu to 5.4.)

Sosiaaliturvan uudistus, diplomaattien karkotus, korruptio kunnissa/Suomessa – 29.3.2018

Julkaistu 29.3.2018

Kaikki haluavat uudistaa sosiaaliturvaa – onnistuuko se ensi hallitukselta? Onko Suomi nyt enemmän osa länttä, kun venäläisdiplomaatti sai lähtöpassit? Pääsiäisjakson lopuksi pohdittiin myös, miltä korruptio Suomessa näyttää.

Poliisi ja some-öyhötys, Facebook-skandaali, eriarvoisuusraportti, sähköpyörät ja mepit – 23.3.2018

Julkaistu 23.3.2018

Viikon ilmiöt käsittelyssä: vihapostin kohteeksi joutunut poliisi, Facebookin tietovuoto, hallituksen eriarvoisuuslinja sekä viimeisimmät älynväläykset.

Kansalaisaloitteiden tulevaisuus; Trump, britit, Venäjä ja Koreat; Nordean muutto – 16.3.2018

Julkaistu 16.3.2018

Miten kansainväliset suhteet kehittyvät, kun USA:ta johtaa ailahteleva Trump ja Venäjä horjuttaa järjestystä parhaansa mukaan? Keskustelua myös kansalaisaloitteiden vaikutuksesta politiikkaan sekä Nordean muutosta.

Sote-myrsky jatkuu, Trumpin kauppasota, päivähoidon palkat – 9.3.2018

Julkaistu 9.3.2018

Hallituksen sote-perustelut ontuvat – vai ontuvatko? Trump julistaa kauppasodan, pääkaupunkiseudulla kohistaan palkkakartellista. Myös Väyrynen mainittu!

Sotevene keikkuu, Sipilän EU-linja, Brother Christmas, yo-lakko – 2.3.2018

Julkaistu 2.3.2018

Mistä Lepomäen sote-irtiotto kumpuaa ja miten se vaikuttaa? Analyysin kohteina myös Sipilän/hallituksen EU-linja, HS:n Brother Christmas -uutisointi ja yliopistolakko.

USA:n asekeskustelu, tiedustelulait ja eduskunta, hallituspuolueiden kitka – 23.2.2018

Julkaistu 23.2.2018

Voisivatko USA:n aselait tällä kertaa oikeasti muuttua? Kotimaassa pohdituttaa tiedustelulakiin liittyvä poliittinen taktiikka sekä hallituspuolueiden tukkanuottaset.

Perhevapaat, eduskunta/hollitupa, Patria, THL ja huumeet – 16.2.2018

Julkaistu 16.2.2018

Perhevapaauudistus kaatui – yllättyikö kukaan? Käsittelyssä myös kansanedustajien työmarkkinat, suomalainen asevienti sekä huumeiden käytön rangaistavuus.

Tampereen yo:n ulosmarssi, HKI-Tallinna -tunneli, ministerikierrätys ja Saksan hallitus – 9.2.2018

Julkaistu 9.2.2018

Mikä Tampereen yliopistoprojektissa hiertää? Onko 16 miljardia tunneliin paljon vai vähän rahaa? Lisäksi keskustelussa kokoomuksen puhemies- ja ministerikierrätys sekä Saksan uusi hallituskoalitio.

Presidentinvaalien tilinpäätös ja analyysin analyysi, lakkopäivä

Julkaistu 31.1.2018

Millainen tunnelma jäi presidentinvaaleista ja mitä mieltä vaalianalyyseistä? Lisäksi tietty perjantain lakon taustat ja vaikutukset.

Tiedustelulaki, Sampo Terhon "paljastusblogit", Espoon metrotuska ja pressanvaalit – 26.1.2018

Julkaistu 26.1.2018

Miksi tiedustelulailla on kiire? Keskustelussa myös Sinisten politiikka-angsti, espoolaisten liityntäliikenne sekä viimeinen voitelu presidentinvaaleihin.

Vikat pressagallupit, perhevapaat, kirkon jäsentenväliset – 19.1.2018

Julkaistu 19.1.2018

Riittääkö pressanvaaleissa yksi kierros? Meneekö perhevapaauudistus kiville? Miksi kirkon liberaalit tappelevat keskenään?

Aktiivimalli, asevelvollisuus kaikille, Trump ja Vapaavuori – 12.1.2018

Julkaistu 12.1.2018

Neljäs kausi! Syynissä kohua herättänyt aktiivimalli, kokoomusnuorten asevelvollisuusavaus, sekä tuoreet arviot Trumpin ja Vapaavuoren pärjäämisestä.

#hesarigate, eduskunnan pikkujoulut, Veikkaus ja pressanvaalit – 22.12.2017

Julkaistu 20.12.2017

Vuoden vikassa jaksossa käsiteltiin monta tuttua aihetta sekä HS:n shokkitietovuoto. Vieraana The Ulkopolitistin päätoimittaja Timo Stewart.

Pressaehdokkaiden Nato-kannat, alkoholilakivääntö ja bitcoin-kupla – 15.12.2017

Julkaistu 15.12.2017

Miksi Nato-keskustelu on niin epäselvää? Mitä eduskunta aikoo tehdä alkoholilaille? Lisäksi Sini pohti suhdettaan bitcoiniin, sekä lähetimme terveiset Alabamaan.

Suomi100, uusnatsit, välikysymyssekoilu ja Väyrynen

Julkaistu 7.12.2017

Suomi 100 + pari päivää -jaksossa pohdittiin mm. poliisin ja vihreiden viestintää sekä pressakähinöitä. Myös kaksi mukia meni jakoon!

Paperittomat, demarinuorten alv-avaus, sukupuolten klubit - 1.12.2017

Julkaistu 1.12.2017

Mistä Helsingissä oikein päätettiin ja miksi? Kehuja demarinuorten ennakkoluulottomalle linjalle ja pohdintaa sukupuolen mukaan rajatuista järjestöistä.

Seksuaalirikostuomiot, työllistymiskyvyttömät, Venäjä-trollit ja Facebook – 24.11.2017

Julkaistu 24.11.2017

Vakavien aiheiden viikko: ovatko rikostuomiot kohdallaan; mikä on rakenteellisen työttömyyden aste; vaatiiko trollaus sensurointia?

Mehiläisen megaulkoistus, vaihtoehtobudjetit, yo-kokeet, Huhtasaari – 17.11.2017

Julkaistu 16.11.2017

Meri-Lapin sairaalaulkoistukseen kiteytyy monta mielenkiintoista ristiriitaa. Mukana iltapäiväjaksossa myös valtion budjetti 2018, pääsykoeuudistuksen seuraavat askeleet ja Huhtasaaren Puola-twiitit.

1-vuotis-live: #takakonttigate, viikon somekohut, Paratiisipaperit – 10.11.2017

Julkaistu 10.11.2017

Politbyroon 1-vuotisjuhlalähetyksen aiheina Suomen hallituksen (ehkä) tahaton komiikka, tuoreimmat somekohut Diarra & Arstila, sekä viikon uutispommi – vai suutari?

Vanhojen puolueiden vastaisku, pressanvaalitentti ja vasemmiston ökysafari – 3.11.2017

Julkaistu 3.11.2017

Persut ja vihreät vajoavat, kolme suurta jälleen kärjessä. Menossa mukana myös Sauli Niinistö ja marxilainen luokkateoria. Politbyroon 49. jakso!

"Hallituskriisi", Nalle ja perustuslaki, Nordean yt:t, valtion monopolit - 27.10.2017

Julkaistu 27.10.2017

Oliko hallituskriisi pelkkää näytelmää? Mielessä tänään myös perustuslaki, Nordean irtisanomiset sekä valtion monopolien moraali.

#metoo, sote ja hallitus, Suomen EMU-linja, viljelijöiden kriisituki – 20.10.2017

Julkaistu 20.10.2017

Vakavaa asiaa häirinnästä, sotesta ja hallituksesta (taas). Mielessämme myös Suomen suhtautuminen euroon sekä maanviljelijöiden ahdinko.

Vielä kerran vierailijalistat, seuraava sote-sopu, YLE ja Ukkola - 13.10.2017

Julkaistu 13.10.2017

Vierailijalistat julki - mitä niistä paljastuu? Meneekö sote jo vihdoin maaliin? Asialistalla myös YLE ja Ukkolan ylilyönti.

Vegasin isku, Katalonia, kaupungit vs. maaseutu ja poikien lukutaito – 6.10.2017

Julkaistu 6.10.2017

Politbyroon asialistalla tänään väkivaltaa, alueiden vastakkainasettelua sekä huolta poikien pärjäämisestä.

Saksan vaalit ja äärioikeisto, ilmastotavoitteet, Rovio ja nousukausi – 29.9.2017

Julkaistu 29.9.2017

Saksan vaaleissa meni pakka sekaisin – mitä vaikutuksia sillä on Suomelle ja EU:lle? Mielessä myös ilmastotavoitteet (MTK mainittu!) sekä nousukausi.

Taloustieteen huippuyksikkö, sukupuolineutraalit nimikkeet, tuloerot ja Haavisto – 22.9.2017

Julkaistu 22.9.2017

Syntyykö huipputaloustiedettä hallituksen toimin? Entä miten käy tuloerojen? Lisäksi puheenaiheina sukupuolineutraalit nimekkeet sekä Pekka Haaviston kampanja-avaus.

Vartia & vihreät, pääsykoeuudistus, eduskunnan vierailijatiedot 15.9.2017

Julkaistu 15.9.2017

Tänään Byroon pohdinnassa vihreiden yhtenäisyys Vartian osalta sekä kokoomuksen pääsykoeuudistuksen osalta. Lisäksi puhuttiin eduskunnan avoimuudesta ja lobbarirekisteristä.

Nordea, verottaja, Haatainen ja kansalaistottelemattomuus – 8.9.2017

Julkaistu 8.9.2017

Mankelissa jälleen viikon uutiset: pankkimaailma, Verohallinto sekä demarit. Lisäksi katsaus pakkopalautuksiin ja kansalaistottelemattomuuteen.

Niinistö & Trump, budjetti ja perhevapaat, Fjäder & verot – 1.9.2017

Julkaistu 1.9.2017

Syyskuun ekassa jaksossa (meta)keskustelua presidenteistä, sekä katsaukset budjettiin, perhevapaauudistukseen ja Akavan viestintästrategian toimivuuteen.

Turun isku ja politiikka, synnytystalkoot ja työntekijöiden TripAdvisor – 25.8.2017

Julkaistu 25.8.2017

Byroon pohdinnassa terrorin vaikutus politiikkaan, Antti Rinteen vaikutus syntyvyyteen ja Soininvaaran työllistymiseen. Toimiiko?

Viikon puoluegallup, piispanvaali, USA ja tolkun ihmiset – 18.8.2017

Julkaistu 18.8.2017

Demarit alas, vihreät ylös, SiTun kone ei käynnisty. Piispanvaalin lisäksi pohdittiin myös, miksi USA:ssa "kaksi ääripäätä" -puheenparsi ei lentänyt.

Johdon palkat, junaliikenteen yksityistäminen ja pressanvaalit – 11.8.2017

Julkaistu 11.8.2017

Uusi tuotantokausi on täällä! Agendalla palkkamaltti, junaliikenne ja presidenttikisat. Bonuksena pikakatsaus ydinsotaan ja Korean niemimaalle.

SuomiAreena special; Sininen tulevaisuus ja pressanvaalit – 12.7.2017

Julkaistu 13.7.2017

Kesätauko schmesätauko – tietty tehtiin jakso SuomiAreenasta, tuosta eliitin sikailuviikosta, vai miten se nyt olikaan? Metakeskustelun lisäksi myös pari oikeaa aihetta!

Sote ja perustuslaki, SDP:n pressaehdokkaat, kevään kertaus – 29.6.2017

Julkaistu 29.6.2017

Kevätkauden viimeisessä jaksossa puidaan sotea ja demarien pressa-asetelmaa, vuoden 2017 tapahtumia ja syksyn odotuksia.

Vihreiden suunta, persujen jäsentenväliset, tuoreet gallupit – 22.6.2017

Julkaistu 22.6.2017

Vihreiden pj-vaali ja puoluekokous, uudet ja vanhat persut, viimeisimmät gallupit ja USA:n voter study. Mihin suuntaan Suomen puoluekenttä menee?

Arvot vai pelin politiikkaa: persut, hallitus ja mitäs nyt – 15.6.2017

Julkaistu 15.6.2017

Poikkeuksellisen jännittävä politiikan viikko. Tässä shoutmatchissa pohdimme, mitä persuissa oikein tapahtui ja mistä hallituskriisissä olikaan kyse.

Hajoaako hallitus, UK-vaalit, vihreät naiset ja Suomen poliisi

Julkaistu 9.6.2017

Hajoaako Suomen hallitus, entä miten käy brittien? Ruodittiin myös kohut vihreiden pj-kisan ja Suomen poliisin ympärillä.

Vihreiden pj-skaba, pressanvaalit, alkoholilaki ja YLE

Julkaistu 2.6.2017

Pohdinnassa vaalit: sekä vihreiden pj- että Suomen presidentinsellaiset. Lisäksi aiheina viina ja YLE. Hauskaa oli. Erikoisvieraana Erkki Perälä.

Kiky-torstain erinomaiset kuulijakysymykset – 25.5.2017

Julkaistu 25.5.2017

Tällä viikolla pohdimme kuulijoiden kysymyksiä, mm. miksi sekaannuimme politiikkaan, ohjataanko virkamiesvalmistelua liikaa poliittisesti, ja mitä puolueet aikovat maakuntavaaleissa.

YLEgate, Helsinki & ydinvoima, keskustatunnelikoplaus – 19.5.2017

Julkaistu 19.5.2017

Politbyroon käsittelyssä YLE-kohun viime käänteet sekä Helsingin kaupunkipolitiikka: oliko valtuuston ydinvoimapäätöksellä mitään virkaa, entä mitä tuumataan Vapaavuoren tunneli+kävelykeskusta –koplauksesta?

FBI:n johdon potkut, tuoreet gallupit ja hallintarekisteri – 12.5.2017

Julkaistu 12.5.2017

Mitä Trumpin päässä liikkuu – tuliko FBI:n tutkinnasta liian iso uhka? Politbyroon tutkailussa myös kuntavaalien jälkeiset gallupit, sekä viimeisimmät käänteet hallintarekisteriuudistuksen osalta.

Tulevaisuuden valtiopäivät -extra Porvoosta – 5.5.2017

Julkaistu 5.5.2017

Tulevaisuuden valtiopäivät kokoontuivat Porvoossa 4.5. ja niin teki myös Politbyroo. Mitä jäi käteen – saatiinko demokratialle uusi suunta?

Kehysriihi, uudet ministerit, juhlarahakohu ja Ranskan vaalit – 28.4.2017

Julkaistu 28.4.2017

Olivatko ministerivalinnat kehysriihen tärkein tulos, vai jäikö käteen muutakin? Vappubyroon käsittelyssä myös juhlarahakohu ja Ranskan presidentinvaalit.

UK:n pikavaalit, Turkin äänestys, P-Korean uhittelu – 21.4.2017

Julkaistu 21.4.2017

Viime viikolla puhutti kuntavaalit, tänään pohdittiin onko maailmalla vielä toivoa: "kevyinä" aiheina Brexit, Turkki ja Pohjois-Korea.

Kuntavaalien jälkipuinti: kuka voitti, kuka hävisi, ja miksi? – 14.4.2017

Julkaistu 14.4.2017

Kuntavaali-extra! Mitä tulkintoja tuloksista voi vetää – mihin Suomen politiikka ja puolueet ovat menossa? Vieraana Hannu Oskala Helsingin vihreistä.

Suomi-Kiina -suhteet, afgaanipakolaiset ja kuntavaaliennuste – 7.4.2017

Julkaistu 7.4.2017

Maksaako Suomi hyvistä kauppasuhteista hyssyttelyllä? Mitä jäi käteen maanantain pakkopalautuskohusta – ja kenelle? Teemme myös kuntavaaliveikkauksen. Vieraana Rapportin tj Jari Järvenpää.

Kuntavaalit ja gallupit, sote-soppa ja viikon ay-pomosopimus

Julkaistu 31.3.2017

Syökö sotesta puhuminen oppositionkin kannatusta, kun päivän gallupin mukaan kolme suurinta puoluetta ovatkin taas tasoissa? Kuntavaalien ja soten lisäksi pohdimme, mistä Akavan johtajasopimushässäkässä on kyse.

YLE:n lankeemus, viinalaki ja suurmoskeija – 24.3.2017

Julkaistu 24.3.2017

Keskusteltavana yleläisten reaktiot JSN:n langettavaan päätökseen, hallituspuolueiden jaakobinpaini alkoholilain kanssa sekä Helsinkiin puuhailtava suurmoskeijahanke – vai moskeijat ylipäänsä?

Hollannin vaalit ja Halla-aho; Oriola-KD/Keskon apteekkikaupat – 17.3.2017

Julkaistu 17.3.2017

Oliko Hollannin vaalitulos populismin tappio? Hajoaako Suomen hallitus Halla-ahon valintaan? Lisäksi pohdimme, mitä Oriola-KD:n/Keskon suurinvestointi kertoo apteekkimarkkinoista.

EU:n tulevaisuus, persujen pj-vaali ja Sipilän ministerilupailut – 10.3.2017

Julkaistu 10.3.2017

Mihin EU jatkaa matkaansa vuoden 2017 jälkeen – pohdinnassa komission tuore white paper. Kuka valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi, ja perääntyykö Sipilä vihdoin ministerien määrässä?

Sote- ja maakuntauudistus, perhevapaamallit, kirkko & tasa-arvoinen avioliitto – 3.3.2017

Julkaistu 3.3.2017

Jos valinnanvapaus kaatuu, miten käy maakuntien? Saadaanko perhevapaauudistus vihdoin maaliin? Lisäksi Politbyroo pohtii ev.lut. kirkon hankalaa suhdetta tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

Vaalit, Lex Malmi, kotihoito ja turve, feat. Jouni Ovaska – 24.2.2017

Julkaistu 24.2.2017

Tällä viikolla erikoisvieraana keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska ja monta hyvää aihetta: vaalit, Lex Malmi, kotihoito ja turvekampanja.

Hallituksen vatulointi, keskitetyn sopimisen loppu, viikon Trump - 17.2.2017

Julkaistu 17.2.2017

Saako hallitus vietyä mitään päätöksiä loppuun asti? Miksi EK irtisanoutui keskitetyistä sopimuksista ja mitä siitä seuraa? Voiko Trumpin touhu jatkua? Ohjelmassa lyödään myös veto!

Pormestarikisa, lobbaridemarit, Päivärinnan lähtö Ylestä - 10.2.2017

Julkaistu 10.2.2017

Millä kärjillä puolueet lähtevät sähköistyneeseen Helsingin pormestarivaaliin? Kelpaako lobbari demarien puoluesihteeriksi? Eskaloituuko Ylen kriisi?

Sipilän synninpäästö, Trump, demarit ja soteuudistus - 3.2.2017

Julkaistu 3.2.2017

Tällä viikolla vastakkainasettelussa suuret johtajat ja media, demarien pj-kandidaatit, sekä kansalaisen ymmärrys ja valinnanvapaus.

Soinin seuraaja, talouspolitiikan arvio, Trumpin eka viikko - 27.1.2017

Julkaistu 27.1.2017

Mitä tapahtuu persuissa? Saavuttaako hallitus tavoitteensa? Mihin suuntaan Trumpin kausi vie maailmaa?

Maksuton joukkoliikenne, brexit, Vapaavuori, liikenneuudistus - 20.1.2017

Julkaistu 20.1.2017

Maksuton joukkoliikenne, brexit, Vapaavuori, liikenneuudistus - 20.1.2017 by Politbyroo

Poistuvat poliitikot, Sipilä ja Helsingin pormestarivaali - 14.1.2017

Julkaistu 14.1.2017

Miksi tähtipoliitikot lopettavat - viimeksi Männistö, Pajamäki ja Puoskari? Kumpi on enemmän pihalla, Sipilä vai media? Lisäksi tuumitaan hetki Stadin pormestarivaalia.

Politbyroo 23.12.2016 - jakso 10

Julkaistu 23.12.2016

Vuoden viimeinen jakso. Kuulijoiden toiveesta summataan 2016, kokoomuksen tila, Helsingin kuntavaalit ja vuoden 2017 ennusteet. Jatkuu 13.1.

Politbyroo 16.12.2016 - jakso 9

Julkaistu 16.12.2016

Politbyroon adventtijaksossa puidaan Yle-Sipilä-matsia, Trumpin viimeisimpiä tekoja sekä Homma-Messiaan paluuta.

Politbyroo 9.12.2016 - jakso 8

Julkaistu 9.12.2016

Tällä viikolla Politbyroon peukaloiden alla heikentyneet Pisa-tulokset, S-ryhmän turkisgate ja Postin tilanne.

Politbyroo 2.12.2016 - jakso 7

Julkaistu 2.12.2016

Viikon Politbyroon teemana valta, valtapelit ja median hallinta: Sipilä, Yle, Guggis ja demareiden pj-kisa(ttomuus).

Politbyroo 25.11.2016 - jakso 6

Julkaistu 25.11.2016

Synkän marraskuun päätteeksi tutkinnassa hallituksen ilmastostrategia, Euroopan parlamentin Turkki-linjaus ja viikonlopun feminismikohu.

Politbyroo 18.11.2016 - jakso 5

Julkaistu 18.11.2016

Tällä viikolla teemana julkisen rahan (väärin?)käyttö. Terrafamen kaivos, Länsimetro ja Helsingin kaupungin lähisuhdeviestintä.

Politbyroo 11.11.2016 - jakso 4

Julkaistu 11.11.2016

Erikoislähetys USA:n presidentinvaaleista. Miltä nyt tuntuu, miksi näin kävi, mitä seuraavaksi? Studiossa Korpinen, Parpala, Töyrylä.

Politbyroo - demojakso 14.10.2016

Julkaistu 4.11.2016

Politbyroo Demo 14.10.2016 - 8.00am. Ensin rajatulle yleisölle tehty jakso nyt kaikille kuunneltavana.

Politbyroo 21.10.2016 - jakso 1

Julkaistu 4.11.2016

Viikon (meitä) kiinnostavimmat uutiset paketissa. Juuri niin fiksua läppää kuin aamukahdeksalta voi odottaakin. Mukana Sini Korpinen, Juha Töyrylä ja Matti Parpala. Ensimmäinen jakso.

Politbyroo 28.10.2016 - jakso 2

Julkaistu 4.11.2016

Viikon (meitä) kiinnostavimmat uutiset paketissa. Juuri niin fiksua läppää kuin aamukahdeksalta voi odottaakin. Mukana Sini Korpinen, Juha Töyrylä ja Matti Parpala. Toinen jakso.

Politbyroo 4.11.2016 - jakso 3

Julkaistu 4.11.2016

Politbyroon käsittelyssä Guggis, verotiedot ja Lindtmanin listat. Juuri niin fiksua läppää kuin aamukahdeksalta voi odottaakin. Sini Korpinen, Juha Töyrylä ja Matti Parpala. Kolmas jakso.

Takaisin podcastien listaan