Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kansan Filmiradio

Suomenkielinen podcast valokuvaamisesta, vedostamisesta, kameroista, elämästä ja low-fi -estetiikasta. Sähköposti: [email protected]

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 215 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 10.6.2019.

Jakso 213 kameroista ja valokuvista

Julkaistu 6.4.2024

Päivän epistolassa ihmetellään takatalvea, Ari kertoo uudesta 110 filkan Lomography-kamerastaan, Mikko on löytänyt faijansa vanhan Nikonin ja teettänyt kymppikuvia. Viimeinen 15 min on puhdasta horinaa ja itsekehua.

Jakso 212 Puhelinvastaajista ja monivalotuksista

Julkaistu 23.3.2024

Pari sanaa puhelinvastaajista, sitten houritaan valokuvauksesta ja aivan lopuksi monivalotuksista.

Jakso 211, silkkaa asiaa!

Julkaistu 9.3.2024

Harvinainen jakso, sillä offtopic loistaa lähes tyystin poissaolollaan! Käsittelyssä mm. Lomomatic 110 kompaktikamera, uudet juorut Ricoh/Pentax filmikamerasta ja yleistä hälinää filmeistä, laatikkokameroista ja vauvamasukuvista.

Jakso 210 Alkoholin tilaaminen ulkomailta, hifistely, keittiövaaka jne

Julkaistu 23.2.2024

Päivän saarnassa käydään läpi alkoholin hinnan kirot, päivitellään hifistejä, fiilistellää keittiövaa'an käyttöä kemikaalien mittauksessa ja pohditaan onnistuuko Mikko raskausvalokuvien ottamisessa viikonloppuna. Ari on saanut lupaa lähteä oikein ulkomaan reissulle, joten äänitämme vähän etukäteen tämän jakson. Oikein mukavaa hiihtolomaviikkoa kaikille, vai menikö se jo?

Jakso 209 ison formaatin pinnakkaisia, Ernemann Film K 6x6, ja uusi värifilmi josta ei mitään käryä

Julkaistu 10.2.2024

Päivän jaksossa rupatellaan pitkästä aikaa filmin valottamisesta, kamerana harvinainen Ernemann Film K 6x6 kamera, laakafilmin pinnakkaisten kanssa touhuamisesta sekä punavalo-otsalampun käytöstä pimiössä. Ynnä muusta. Ja vähän Adoxin uudesta värifilmistä.

Jakso 207 vihdoinkin!

Julkaistu 27.1.2024

Päivän jaksossa puhutaan sähköautoista, valokuvaamisesta ja viskistä. Viskintäyteistä viikonloppua!

Jakso 208 Autot hajoavat ja valokuvausprojektien vaikeudesta

Julkaistu 13.1.2024

Päivän saarnassa tuskaillaan ensin autojen hajoilua ja sitten sukelletaan valokuvausharrastuksen jaloon maailmaan.

Joulujakso 206 Harman Phoenix, kroppa lahoaa ja hyvää joulua!

Julkaistu 16.12.2023

Protip: Saat tästä jaksosta joulujakson kun kuuntelet sen jouluaattona! Päivän höpöttelyissä mm. keski-iän kriisi, työkiireet, stressin vaikutus luomistyöhön, tyhjien tilojen valokuvaus, Harman Phoenix 200 värifilmi ja yleistä jutustelua.

Jakso 205 "Hei millä sä oot kuvannut"

Julkaistu 2.12.2023

Päivän jaksossa juodaan Gambiinaa suoraan jengoilta ja arvuutellaan mitä kummaa ollaan puuhattu kameroiden kanssa.

Jakso 204 haastattelussa Mikko Kovasiipi

Julkaistu 18.11.2023

Päivän jaksossa heti kärkeen rankat avautumiset jonka jälkeen otamme haastatteluun "Michael Hardwingin" eli Kovasiiven Mikon, joka kertoo harrastamastaan valokuvataiteesta. https://www.mikkokovasiipi.com/

Jakso 203 Suu palaa

Julkaistu 4.11.2023

Päivän jaksossa poltetaan suu teellä, kehutaan puunkäsittelyaineita ja puhutaan otsalampuista. Paljon offtopiccia. Lopuksi ylistetään Alec Sothia. https://alecsoth.com/photography/

Jakso 202 Cinestill haastaa kaikki oikeuteen?

Julkaistu 21.10.2023

Päivän jaksossa höpötellään vaikka ja mistä, mutta erityisesti Cinestillin väitetystä haastejutusta, filmistä, infrapunafilmistä yms jne.

Jakso 201 skannaamisesta, laatikkokameroista ja Jörn Donner

Julkaistu 7.10.2023

Päivän saarnassa kaikkea mahdollista Jörkka Donnerista aina laatikkokameroihin. Päivän instagramsuositteluna Ron Zorman: https://www.instagram.com/rolleiz/

Jakso 200 Smenan korjaaminen nyrkillä, Konsta Punkka Kaaren Finnfotossa ja muuta hauskaa

Julkaistu 23.9.2023

Päivän epistolassa puhutaan valokuvauksesta, inspiroitumisesta ja ylipäätänsä hienoista asioista. Konsta Punkan valokuvanäyttely nähtävissä Kaaren Finnfotossa (2. krs) syyskuun loppuun asti. Päivän IG-suosituksena Clyde Butcher https://www.instagram.com/clydebutcher/

Jakso 199 liikennesuunnittelun kukkaset, uudet kamerat ja slow life

Julkaistu 9.9.2023

Ensin haukutaan liikennesuunnittelu, sitten puhutaan kameroista ja hitaasta elämästä.

Jakso 198 Kesätauko on ohitse ja sedät pohtivat mitä kaikkea on tapahtunut

Julkaistu 26.8.2023

Sedät ovat jälleen vauhdissa, tässä jaksossa houritaan menneestä kesästä ja pohditaan elämää.

Jakso 197 Harjun filmipuoti ja juhannnus

Julkaistu 23.6.2023

Päivän jakso on poikkeuksellisen pitkä, jotta kaikki pääsevät nauttimaan juhannuksesta kera Kansan Filmiradion. Kuuntelijalle on luvassa erikoisherkkua, sillä tässä jussijuhlajaksossa vieraanamme on Harjun Filmipuoti kertomassa toimistaan ja filosofiastaan!

Jakso 196 puhetta kameroista ja filmeistä

Julkaistu 3.6.2023

Sedät ovat vauhdissa jälleen, puhutaan Lomoapparatista, vähän lisää Ricoh/Pentaxin tulevasta filkkakamerasta, Foman uudesta ortokromaattisesta mustavalkofilmistä, filmien saatavuudesta ja hinnoista. Toiseksi viimeinen jakso ennen kesätaukoa, tämän jälkeen tulee vielä yksi "juhannusspesiaali" jonka jälkeen Filkkaradio jatkaa jälleen elokuussa. Muistakaa kesäfilmit: https://www.filmipuoti.fi/

Jakso 195 Mikon kirja, taideoikeudenkäynti ja Ricohin filmikamera

Julkaistu 27.5.2023

Päivän jaksossa Ari asettelee askelmerkit ja johdattaa tarinaa eteenpäin. Mikko on taas kirjoittanut kirjan, sitten hämmästellään poptaiteen vaikeutta nykyaikana ja pohditaan uusien filmikameroiden hintaa ja markkinaa. Päivän linkit: https://en.wikipedia.org/wiki/Andy_Warhol_Foundation_for_the_Visual_Arts,_Inc._v._Goldsmith ja https://bokeheditions.fi/julkaisut/tapetointi/

Jakso 194 Taiteen tukemisesta ja valokuvauksesta

Julkaistu 18.5.2023

Päivän jaksossa puhutaan sivumennen taiteen tukemisesta ja sen jälkeen vähän valokuvauksesta. Filmejä on kehitelty ja Instagrammia sekä Youtubea seurattu. Päivän linkit: How I Created a Photo Project that Launched my Fine Art Career https://youtu.be/bUgTfQNLJ4E ja How To Take Accidentally Wes Anderson Photos https://youtu.be/NDMPMftpkW0

Jakso 193 Tompereen murteen erikoisjakso

Julkaistu 13.5.2023

Oikeasti vain aluksi puhutaan Tamperetta.

Jakso 192 tänään suututamme lintukuvaajat ja pilkkijät

Julkaistu 6.5.2023

Päivän jaksossa oudot sedät suututtavat ihmisiä ja puhuvat valokuvauksesta. Käydään läpi liian kalliit kamerat, puhutaan vähän kuvaamisesta ja lopuksi Ari uhoaa miten on korjannut kameran.

Jakso 191 Mikä yhdistää pastakonetta ja Kodakia?

Julkaistu 28.4.2023

Päivän epistolassa mm. tasapainosta, kuntoilusta, lama-ajan Suomesta, pastakoneista, sähkölaskujen viikkaamisesta, Ektachromesta, Kodakin pikafilmikamerasta yms. Nastaa vappua!

Jakso 190 Patongeista, Lomostalgiasta ja kameroista

Julkaistu 22.4.2023

Päivän epistolassa käydään läpi kaikki tärkeimmät seikat rapeista leivistä ja rapeista neuvostokameroista. Ihmetellään tekoälyn voittamaa valokuvakilpailua ja kauhistellaan yleistä maailman menoa.

Jakso 189 Ja taas mennään

Julkaistu 15.4.2023

Tapetilla tekoäly, selffiet, puheradion häpeällinen alennustila, Lomostalgia ja Olli Jaakkola. https://bokeheditions.fi/lomostalgia/ https://holvi.com/shop/bokeh-kauppa/product/7712a83a09069dab133848184edde007/ https://hopeavedos.fi/

Jakso 188 Stereotesti, synttäreistä, tekoälystä ja vaaleista

Julkaistu 1.4.2023

Päivän jakso alkaa raflaavasti stereovastaanotintestillä, sitten puhumme vaaleista, somessa trollaamisesta, uustuotanto Rolleiflexistä ja tekoälystä.

Jakso 187 Kansan Vaalifilmiradio

Julkaistu 25.3.2023

Päivän jaksossa ei paljon puhuta valokuvauksesta, sillä Mikko on ollut miesflunssassa koko viikon. Sen sijaan vaalit ovat päivän sana, sen jälkeen päästään taas tutusti valokuvauksen maailmaan. Puhutaan mm. vanhoista digipokkareista.

Jakso 186 Aamulla äänitetty höpinäjakso

Julkaistu 18.3.2023

Päivän jaksoa äänitellään poikkeuksellisesti aamutuimaan, käsittelemme kaiken mahdollisen ja rupattelemme viime päivien valokuvaussessoista.

Jakso 185 Ihmisten lassoamisesta ja Kodak Browniesta ilman Aria

Julkaistu 11.3.2023

Yleisön pyynnöstä Kansan Filmiradion erikoisjakso josta Jaaksin osuudet on poistettu kokonaan! Päivän jaksossa pohditaan nuorison pahoinvointia ja puhutaan Kodak Brownieista. Ari on käynyt Virossa!

Jakso 185 Ihmisten lassoamisesta ja Kodak Browniesta

Julkaistu 11.3.2023

Päivän jaksossa pohditaan nuorison pahoinvointia ja puhutaan Kodak Brownieista. Ari on käynyt Virossa!

Jakso 184 yleistä jaarittelua

Julkaistu 1.3.2023

Päivän jaksossa puhutaan yleisellä tasolla vähän kaikesta. Mukana myös terve annos itsekehua, jahkailua ja muuta.

Jakso 183 Joka kodin asuntomarkkinat kohtaa filmikuvauspodcastin

Julkaistu 25.2.2023

Ensimmäiset 20 minuuttia huudetaan rakentamisen laadusta ja nykyautoista, sitten päästään asiaan. Mikko epäilee Arilla olevan kyky vääristää aika-avaruutta ympärillään, pohditaan miksi kauppareissu Prismaan kestää kuusi tuntia vaikka oikeasti touhuun menee kolme varttia, ja lopuksi kehutaan itseään ja toisia vuolaasti.

Jakso 182 Homonkeliumi

Julkaistu 18.2.2023

Homo sapiens, LOMO ja evankeliumi. Siitä tulee homonkeliumi kun Mikko on kingkong-energiajuomapäissään hallusinoinut olevansa mainostoimiston luova johtaja. Ari on ryypännyt pitkin Tamperetta ja ilmassa on vahva rappion tuntu. Saadaanko Santa Colorista laakafilmiversio, kenen kuono oli Mikon suussa ja ovatko suolatuikut turvallisia, osaan kysymyksistä ei saada vastausta ja niihin joihin saadaan, ei niihinkään saada.

Podcast jakso 181 Heijsan och lådakamera också

Julkaistu 11.2.2023

Mikko on käynyt Söderkullassa och Borgå ja unohtanut se suomi kieli. Ari tuskailee instaxgraflomolock-perän kanssa. Laatikkokamera on laulanut ja Smenallakin on kuvattu!

Jakso 180 Yllättävän lyhyt jakso

Julkaistu 4.2.2023

Sedät kärsivät TYÖ UUPUMUKSESTA. Mutta onneksi sentään jotain juttua piisaa. Todetaan, että hyvin meinattu on puoliksi suunniteltu.

Jakso 179 porilainen Tommi lausuu sanasen!

Julkaistu 28.1.2023

Päivän vieraana valokuvausharrastuksestaan ja taiteestaan meillä on puhumassa monialaexpertti Tommi Järvensivu!

Jakso 178 Dannystä, Smenasta, vedoksista ja työelämästä

Julkaistu 21.1.2023

Sedät ovat palanneet eetteriin joulutauoltaan ja jutut polveilevat Dannystä, Smenasta, gatekeeppauksesta aina työelämän kiemuroihin asti.

Jakso 177 Tekoäly sanelee kaiken ja sedät miettivät joulua

Julkaistu 23.12.2022

Joulu tulla jollottaa ja sedät pohtivat ääneen mitä meinaa Ricohin uutiset filmikamerain valmistuksen uudelleenaloittamisesta, samaan syssyyn puhutaan uusista rullafilmikoon Kentmereistä, vedostamisesta ja tekoälystä.

Jakso 176 Viinakaakao, sähkölasku ja vähän valokuvauksesta

Julkaistu 17.12.2022

Niitä ihmisiä, joita ei kiinnosta yhteiskunnallisten asioiden ruotiminen, suositellaan siirtymään suoraan kohtaan 29 minuuttia jolloin pääsemme valokuvaamisen makuun. Päivän jaksossa asiaa sähköstä, sen kuluista, vihreistä ja vähän valokuvauksesta!

Jakso 175 Rillipirut häslää

Julkaistu 10.12.2022

Päivän epistolassa saarnaa elämän kaikilla osa-alueilla, sivuamme myös valokuvaamista, Anselmi Adamsin kirjaa, Smenan korjausta yms. Ja neulomista.

Jakso nro 174 Emalimukeista ja neulomisesta

Julkaistu 3.12.2022

Mikä yhdistää emalimukeja, neulomista ja Santa Color 100 värifilmiä? No Kansan Filmiradio tietenkin! Puhutaan vähän asiasta ja vähän asian vierestä. Hämmästyttävänä yksityiskohtana Mikolla on lanttu leikannut ja hän on ollut yhteydessä miekkoseen joka taitaa vanerin laserleikkaamisen ja CNC-koneistamisen. Kotimaiset edukkaat linssilaudat mittojen mukaan löytyy Valkila Oy:ltä. Yhteystiedot: [email protected] ja 0407553825

Podcast jakso 173 Kameratorin riistäjät äänessä ja Santa 100 värifilmi

Julkaistu 26.11.2022

Hyvä jakso luvassa, sillä teknisten haasteiden takia Mikko ei juurikaan pääse ääneen. Studiovieraana Kameratorin pääriistäjä-kapitalisti ja väärällä tavalla sotahistoriasta kiinnostunut Jussi kertoo kuinka ostetaan Jenkkilästä värifilmiä peninkulman rullissa.

Podcast jakso 172 Twitteri kaatuu!

Julkaistu 19.11.2022

Herrajumala, äijä! Ootsää tosissas?! Ihan sairas äijä, v***u. Minkäs osion toimittaja sää oot? Siis äijä!! Ootsää… Siis Ville, mulle soittaa Filkkaradiosta äijä ja kysyy, että onks multa tullut kuva ulos!

Jakso 171 Talven pimeys, filmin prässäys, Popeda ja ilmastonmuutos

Julkaistu 12.11.2022

Päivän jaksossa Sedät äänittelevät jo aamupäivästä joten Kapitalistinen Systeemi ei ole vielä ehtinyt painaa heitä lysyyn. Siksi päivän aiheet menevät lennokkaasti Popedasta CCRn, Kievistä Pentaconiin ja HP5+n piinaamisesta ydinvoimaan.

Jakso 170 Yhteiskunta pettää eikä valo riitä kuvaamiseen

Julkaistu 5.11.2022

Systeemi on jälleen kussut pitkätukkaa linssiin, onneksi Nikon L35 TW on ehkä korjattu? Jaaksin Kiev vuotaa valoa. Onko mitään toivoa enää vai vajoavatko oudot sedät nyt talvimasennukseen? Lopussa muistetaan kuitenkin synailla.

Jakso 169 Jason Momoa, Leica ja ties vaikka mitä

Julkaistu 29.10.2022

Viikon virallinen miesihastus on Jason Momoa.

Jakso 168 teinejä haravoimassa

Julkaistu 22.10.2022

Miksi Ari on uhkaillut lapsia? Kuka potki lehtikasat ja soitettiinko poliisille? Mikä vikavalo palaa Mikon autossa, kuka kävi Hämeenlinnassa ja mitä Verkatehtaan pihalla voi tehdä? Voiko jodia laittaa myös Rodinaliin ja hunnuttuvatko filmit jos Putin räjäyttää ydinpommin? Kaikki tämä ja paljon muuta selviää päivän jaksossa!

Jakso 167 ATK pettää, kuvaamaan ehdi ja työstressi vaivaa

Julkaistu 15.10.2022

Päivän jaksossa raivarit tietokoneille, puhumme J. Rasmuksen kuvista sekä Kansan Filmiradion t-paidoista jotka ovat vihdoin valmiita!

Jakso 166 Kun filmikamera pettää ja syysflunssa iskee

Julkaistu 8.10.2022

Mikko on kipeä, Ari on kuvannut ruskaa. Pentax ME Super pettää ja Mikko vaihtaa digiin. Saako 25 vuotta vanhasta T-maxista enää kuvia, mistä reiästä kana pissii ja kuullaanko tänään synaa? Ruodimme ääneen kuulijamme Jyrin valokuvaa ja yritämme heti parantaa sitä, kuvan ja sen viritykset näkyvät Kansan Filmiradion Facebook- & Twitter-seinillä!

Podcast jakso 165 reikiä sukissa ja kolmas viikko ilman valokuvia

Julkaistu 1.10.2022

Miksi sukat eivät kestä? Miksi Mikko ei ole nyt kolmeen viikkoon ottanut valokuvaakaan? Kuka mitä ja häh? Normaalit sekoilut alkuun ja sitten päästään asiaan, puhumme valokuvista ja luemme lukijakirjeen ääneen!

Podcast jakso 164 Päivän sana on "sustainability"

Julkaistu 24.9.2022

Mikko on oppinut uuden hienostelusanan, kauhistellaan nykypäivän kertakäyttökulttuuria, sitten arvostellaan valokuvia ja annetaan hyviä vinkkejä, käsitellään myös että mitä saa kuvata ja mitä ehdottomasti ei. Alkuhorinat kestävät poikkeuksellisesti vain 20 min ja lopuksi Mikko soittaa itserakentamaansa huilua Arin synaillessa taustalla.

Jakso 163 skannaamisestakin

Julkaistu 17.9.2022

Päivän jaksossa piti puhua skannaamisesta, mutta ensimmäinen puolituntinen hörähtää päivän puheenaiheita ruotiessa. Hyvin sekava ja epätasapainoinen jakso, ei tosikoille!

Jakso 162 Huomattavan sekavaa jorinaa myös valokuvauksesta

Julkaistu 10.9.2022

Mikä yhdistää syna"musiikkia", kekseliäitä käyttötapoja filmipurkille, turvallisen tilan kaipuuta, Teslaa, megapinttiä valkoviiniä, kuvissa näkyviä vitkalaukaisijoita, ND1000 filttereitä ja kolmeen vuorokauteen venyvää resipookkia? No Kansan Filmiradio tietenkin. Aivan kipeä jakso luvassa, ei tosikoille.

Jakso 161 Smena hääkamerana, kovissynaus ja VW on paska auto

Julkaistu 3.9.2022

Päivän epistolassa terapiaa vailla olevat Filkkaradion sedät hourailevat autoista, Smenasta, vedostamisesta ja sitten Mikko kolaa hiton pitkään 4x5 Intrepidiään läjään ja selittää jotain filttereistä. Lopuksi on tavallistakin v-mäisempää synapelleilyä ja "hauskuttelua".

Jakso 160 Kesätauko on ohi ja sedät sekoilee

Julkaistu 27.8.2022

24x24, kino, keskari, laaka, likimain kaikki käsitellään paitsi Sanna Marinin bilekohu. Oikein hyvää loppukesää kaikille kuuntelijoille!

Podcast jakso 159 Hyvää juhannusta ja kesälomaa!

Julkaistu 25.6.2022

Viimeinen jakso ennen kesätaukoa, puhumme ummet ja lammet kaikesta mahdollisesta, mutta myös vähän valokuvauksesta.

Podcast jakso 158 Valokuvausjaarittelu to the max

Julkaistu 18.6.2022

Mitä yhteistä on Postin haukkumisella, Retsinalla, Bile-Ilmarilla, lomakameroilla ja synapelleilyllä? No ihan kaikki kun kyse on Kansan Filmiradiosta ja oudoista sedistä. Tällä viikolla ei ole vierasta joten taso romahtaa välittömästi tuttuun laidasta laitaan haahuiluun. Päivän aiheina kuitenkin 20t€ Leica, lomakamerat, digi-ihmettely, kameran korjaus puukitillä ja papereiden kehittäminen Rodinalilla.

Podcast Jakso 157 Allsång på Skansen ja vieraana Katri Lassila

Julkaistu 11.6.2022

Jätteroligt jakso luvassa! Första käy ilmi, että Mikko on nykyään suomenruotsalainen Michaels med Gant ylletröja. Sitten vakavoidutaan ja puhutaan Kameratorin Santa 100 värifilmistä ja grande finalena saamme vieraaksi legendaarisen Katri Lassilan!

Podcast jakso 156 Suuri taidekeskustelu ja Pingu-kamera-erikoisjakso

Julkaistu 4.6.2022

Päivän epistolassa kuullaan kummia kun ensin oudot sedät aloittavat raflaavasti haukkumalla kaikki puhelinmyyjät, sitten puhutaan kirjoittamisesta, valokuvauksesta ja taiteesta. Sitten puhutaan Pingu-kamerasta ja arvuutellaan kameroiden hintakehityksestä, höpötellään vuokraelokuvista ja elämästä. Hyvin epäkoherentti jakso.

Podcast jakso 155 hajonnut digikamera, hautajaiset ja vakuutushuijaus

Julkaistu 28.5.2022

Vakavien aiheiden jakso. Puhumme hajonneesta digikamerasta, siitä kuinka vakuutusyhtiöt ovat ponzihuijaus, valokuvan taiasta, hautajaisista ja lopuksi soitetaan synaa.

Jakso 154 haastattelussa Jan Knuutinen

Julkaistu 21.5.2022

Päivän saarnassa kuullaan valokuvaretkeilyn hienoudesta, oudot sedät piikittelevät toisiaan ja sitten studioon saadaan Ilfordin filmitehtaan noteeraama hieno nuorimies Jan Knuutinen puhumaan valokuvauksestaan ja kameroistaan. Janin osaamista voi ihmetella mm. hänen webbisivuillaan. https://www.janknuutinen.com/

jakso 153 Kansan Natottajakahelit laakafilmihuuruissa

Julkaistu 14.5.2022

Päivän jaksossa ihmetellään Nato-jäsenyyttä, puhutaan paljon valokuvaamisesta, sähköpyöristä, pyöräilystä, repun pakkaamisesta, isoformaatista, neulanreikäkuvista ja paperikuvien kehittämisestä Rodinalilla ym. Ikkuna melkein menee rikki ja meno on muutenkin vauhdikasta.

Kansan Filmiradio jakso 152 Intrepidistä mellotroniin

Julkaistu 7.5.2022

Ari on joutunut Kameratorin orja-armeijaan pakkotöihin, mutta karannut. Mikon tila ei ole turvallinen, sillä hänellä on itsediagnosoitu ADHD sekä neuroepätyypillisyys ja kaikki hänen ympärillään ovat luulosairaita. Miten Dremel pienoisporakone liittyy valokuvaukseen ja millainen kamera on Intrepid 4x5? Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

Podcast jakso 151 netistä tilaamista, uusia kameroita ja surkeaa keliä

Julkaistu 30.4.2022

Päivän jaksossa ihmetellään ulkomailta tilaamista, uusia kameroita, miksi Mikko jättää kätensä toistuvasti kolmijalan jalkojen väliin, miksi Arin vesiposti räjähti, onko Tampereella pakkasta ja muuta. Välillä jopa valokuvauksesta jotain.

Podcast jakso 150 pitkän viikon päätteeksi jaaritellaan vähän puhelimessa

Julkaistu 23.4.2022

Päivän jakso on Kansan Filmiradion sadasviideskymmenes! Päivän jaarittelujen jälkeen lörpötellään valokuvauksesta; Lomographyn Instax Wide "4x5 back" joka on aivan paska, Andreas Feininger, synapoppia ja niin edespäin.

Podcast jakso 149, neulanreikäilyä, kokeellista kehittämistä ja NFT-asiaa

Julkaistu 16.4.2022

Päivän jaksossa puhutaan viikon kuumista puheenaiheista, neulanreikäkuvailuista, Mikon vahingossa keksimästä kehitystavasta laakafilmille, Arin Porinreissusta sekä NFT-taiteen luomisesta.

Podcast jakso 148 Suuri demareiden ylistysjakso

Julkaistu 9.4.2022

Päivän jaksossa nauretaan demareille, haukutaan Venäjä, luetaan vihaista kuuntelijapalautetta, pilkataan vasemmistolaisia ja lopuksi jaaritellaan valokuvauksesta ja kameroista. Tosikoiden kannattaa skipata ensimmäiset 33 minuuttia.

Podcast jakso 147 Hoitajien lakko, viikon valokuvailut ja muuta

Julkaistu 2.4.2022

Päivän jaksossa ruoditaan hoitajien lakkoa ja yhteiskunnan nykytilaa, sitten jaaritellaan valokuvauksesta. Orkideoja ikkunalaudalla, värikehitys kotona ja kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä.

Podcast jakso 146 Uusia filmejä markkinoilla!

Julkaistu 26.3.2022

Päivän jauhamisissa käydään läpi menneen viikon filkkauutuudet: Kodak Colorplus 200 120, Cinestill D400 ja Fugu 400. Samalla jauhetaan ties ja vaikka mistä.

Podcast jakso 145 tanssimisesta, valokuvaamisesta ja Venäjän feodaalijärjestelmästä

Julkaistu 19.3.2022

Päivän jaksossa puhumme tanssimisesta, kapitalismista, elintasosta, Venäjän maaorjuudesta, keskiajasta ja valokuvaamisesta.

Podcast 144 päivän sotakuulumiset ja valokuvausspedeilyt

Julkaistu 12.3.2022

Päivän jaksossa horistaan sodasta ja valokuvaamisesta, ei kuitenkaan sotavalokuvaamisesta.

Podcast jakso 143 Ysäripokkarit, Kodak Brownie, Harjun filmipuoti jne

Julkaistu 5.3.2022

Päivän jaksossa taisteluväsymyksestä kärsivät sedät perkaavat syvimpiä tuntojaan, haukkuvat kameroita, tuskailevat ja kehuvat vuolaasti sekä Harjun Filmipuotia, että sponsoriaan Kameratoria.

Podcast jakso 142 Ukrainan sota, matkakuvaaminen ja filkkojen läpivalaisu

Julkaistu 26.2.2022

Päivän jaksossa puhutaan ummet ja lammet Ukrainan sotatilasta josta lennokkaasti siirrymme matkavalokuvaamiseen ja filkkojen läpivalaisuun lentokentällä. Paljon offtopiccia.

Podcast jakso 142 Kansan Filkkaradion talvilomajakso

Julkaistu 19.2.2022

Sedät ovat lomalla! Jaaksi katsoi pari jaksoa liikaa Narcosia, pimahti ja lähti Kolumbiaan puhumaan chicanoa ja salakuljettamaan tavaraa viidakon läpi. Mikko lähtee Espooseen ja aikoo valokuvata vain tikitoki-videoita kännykällä. Maailman kirjat ovat sekaisin. Kansan Filmiradion t-paidat, kassit ja koppalakit ovat tulossa myyntiin, alustavaa tilauskantaa selvitellään Google Formsin kautta joka löytyy pingattuna postauksena Kansan Filmiradion FB-sivuilta.

Podcast jakso 141, Olympus OM707 ja kaikkea muuta

Julkaistu 12.2.2022

Päivän jaksossa perus-räntit siitä miten ennen oli kaikki paremmin, Mikko ryystää teetä ja sitten ihmetellään kameraa joka "veti olyn konkkaan", nimittäin full automatic Olympus OM 707. Maailman hirvein kamera. Puffaamme Antti Nylenin ja Martti Jämsän valokuvakirjaa Kuoriutumattomat.

Podcast jakso 140 Kansan Päihdepolitiikkaradio

Julkaistu 5.2.2022

Päivän jakso aloitetaan raflaavasti kun Ari "Ei minun nuoruudessani" Jaaksi ja Mikko "cityhippi ja lumihiutale" Lehtonen puhuvat niinkin kevyestä aiheesta kuin sodasta huumeita vastaan, siitä onneksi päästään luistelemaan sujuvasti filkkakuvauksen jännään maailmaan. Poikkeuksellisesti alle tunnin mittainen jakso!

Podcast jakso 139 boomereista, kameroista ja prässäämisestä

Julkaistu 29.1.2022

Kuka on boomeri? Mitä on boomerius? Kannattaako vanhoilla pokkareilla edes kuvata ja kuinka humalassa Mikko on ollut edellisen jakson äänityksissä kun ei vieläkään osaa prässätä filmiä? Mukana myös normaalit itsekehut ja muiden haukkumiset. Ei tosikoille (tarkoittaa Jaria).

Jakso 138 Smena 8M valovuodot, Nikon L35WTAF ja paljon offtopiccia

Julkaistu 22.1.2022

Päivän saarnassa Filmikuvausmaailman Armi ja Danny jaarittelevat taas loppumattomasti keskustelun rönsyillessä laidasta laitaan. Ensiksi haukutaan koronadenialistit ja sitten kaikki muut, käy myös ilmi että Filkkaradion sedät uskovat maan olevan litteä. Ihmetellään Mikon Smenan valovuotoja ja puhutaan kameroista. Bill Gates liskovasalleineen moderoi tätä jaksoa.

Podcast jakso 137 kaikki on kielletty!

Julkaistu 15.1.2022

Filmivalokuvaajien painajaisten Sigfried & Roy ovat takaisin uuden vuoden kujeiden kera. Tuttuun tapaan ensin haukutaan posti, sitten nykytekniikka. Lopulta päästään myös valokuvaamisen maailmaan ja luvassa on rutkasti mielensäpahoittamista sillä Filkkaradion oudot sedät lataavat nyt tiskiin Filmivalokuvaamisen viisi ei kuusi ehdotonta sääntöä, joiden rikkomisesta seuraa ankarat rangaistukset. Lisäksi palataan viime vuoden spektaakkeliin, eli Kansan Filmiradion lowfi valokuvauskilpailuun ja loppupuheenvuoron saa voittaja Elias Kähkönen. Tervetuloa uusi vuosi!

Podcast jakso 136 Kansan Filmiradion Low-fi valokuvauskilpailun tulokset

Julkaistu 25.12.2021

Päivän epistolassa tuttuun tapaan ensin ärsytetään koronadenialisteja, sitten horistaan jostain ja lopuksi käydään vuolain sanankääntein läpi Kansan Filmiradion low-fi valokuvauskilpailun tulokset ja arvioidaan voittaneita töitä. Välissä Filkkaradion sedät soittavat happoteknoa.

Jakso 135 Liesa Cockstar Barncräck-kilpailu, Agfan APX 100 ja Aaron kuvan Aaron haastattelu

Julkaistu 18.12.2021

Joulu tulla jollottaa ja Kansan Filmiradion sedät vaipuvat yhä syvemmälle omaan kummalliseen maailmaansa josta muut ihmiset eivät ota selvää. Ohjelman normaaliin tyyliin ensin haukutaan koronadenialistit, sitten parit filmit ja lopulta massiivinen haastattelu jossa vieraana legendaarisen Aaron kuvan Aaro Monola. (Aaro ei tiennyt mikä on Smena 8M joten haastattelu meinattiin ensin heittää roskikseen)

Podcast jakso 134 sairastamisesta, neulanreikäkuvista ja valokuvauksesta

Julkaistu 11.12.2021

Kiire on jälleen vaivannut Filkkaradion outoja setiä ja valokuvaus on jäänyt vähemmälle. Onneksi löytyy tiukkoja mielipiteitä koronadenialisteista ja muuta sössötystä. Puhutaan myös neulanreikäkuvien vedostamisesta ja muusta valokuvauksesta.

Podcast osa 133 Kansan Filmiradion valokuvakilpailu, kuvausblokin päättyminen yms

Julkaistu 4.12.2021

Päivän jaksossa puhutaan vaihteeksi silkkaa asiaa: valokuvauksesta ja valokuvauskilpailusta.

Podcast jakso 132 ei niin kovin paljon valokuvauksesta

Julkaistu 27.11.2021

Poikkeuksellisen äänitystahdin takia kuvia ei ole juurikaan ehditty ottaa jaksojen välissä, onneksi elämässä sattuu ja tapahtuu jatkuvasti jotain joten tylsäksi ei käy. Jaksossa paljon lätinää asian ohi, ei tosikoille.

Podcast jakso 131 Nyt ei olla valokuvattu

Julkaistu 20.11.2021

Päivän jaksossa sekoillaan puhelinyhteyksien kanssa, Mikko on hukannut äitinsä eikä ottanut kuvan kuvaa koko viikolla. Arilla on ollut ongelmia auton kanssa. Saako alle viidellä kympillä kameran? Mitä löytyy Instagramista vai löytyykö? Sekoilua luvassa!

Podcast osa 130 Vaimon Pentax-pokkari ja yleistä masistelua

Julkaistu 13.11.2021

Päivän jakson ensimmäinen puolituntinen jaaritellaan sekavia, sitten päästään valokuvausaiheeseen. Mikko ei onnistunut vaimon Pentax-pokkarilla ottamaan mestariteoksia ja on siksi masentunut ja Ari kehuu itseään.

Podcast osa 129 Autohuoltoa ja järvikuvia

Julkaistu 6.11.2021

Päivän sekoiluissa jaaritellaan ummet ja lammet kaikkea maan ja taivaan väliltä. Päivän instasuosituksissa Roy Fraser ja Summitfoto.

Podcast 128 "normaali jakso"

Julkaistu 30.10.2021

Päivän turinasessiossa puhutaan mm. välioven asennuksesta, remontoinnista, asuntokaupasta, Kansan Filmiradion valokuvauskilpailusta!! Valokuvaamisesta, mustavalkokuvaamisesta, Kodak Ektra 22 EF "vakoojakamerasta", hämmästellään 110-filkkaa, ihmetellään usvaa ja usvakuvia. Tässä vielä linkki tomaattikeittoon: https://horinablogi.blogspot.com/2021/10/pirun-hyva-tomaattikeitto.html

Podcast 127 vieraana "house guest" Antti Nylén

Julkaistu 23.10.2021

Päivän jaksossa vieraana Antti Nylén puhumassa kirjastaan Johdatus filmiaikaan. Luvassa normaalia kohellusta ja tavallistakin koherentimpi vieras.

Podcast 126 yllätysvieras ja paljon puhetta valokuvaamisesta

Julkaistu 16.10.2021

Tänään yllätetään kaikki, ei haukuta postia vaan sen sijaan otetaan yllätysvieraaksi Pekka Keskinen, puhutaan pitkät pätkät valokuvaamisesta. Myös Pekan kissa saa sanoa sanottavansa.

Podcast osa 125 Postin haukkumista ja valokuvaamista

Julkaistu 9.10.2021

Päivän jaksossa Filmiradion sedät ratkaisevat Suomen työttömyysongelman, haukkuvat liikenteen ja sitten lopuksi jaarittelevat kameroista, valokuvauksesta ja kolmijaloista. Muistakaa Kansan Filmiradion hyvä huono valokuva-kilpailu! Puffaamme sitä! Lisäksi infoa tulevasta vieraasta!

Podcast osa 124 lörpöttelyjakso

Julkaistu 2.10.2021

Miksi wifi ei toimi? Mitä kaasua Ari suosittelee? Voiko orava ja harakka olla kavereita? Haukumme langattoman teknologian kaikkine kilkkeineen, tähän menee ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia. Sitten puhutaan valokuvauksesta ja haukutaan kaikki wokelumihiutaleet eli jos loukkaannut helposti, kannattaa tämä jakso skipata. Ari korjaa kameran vasaralla ja rautasahalla, Mikko oppii katsomaan auringon kulun kännykästä, tekniikka kehittyy ja Sedät tulevat vain kymmenen kaksikymmentä vuotta perässä. Myös puffaamme Kansan Filmiradion lo-fi valokuvakilpailua, seuratkaa hästägiä #kansanfilmiradionlofivalokuvauskilpailu, luvassa on mainetta ja kunniaa ja upeat palkinnot!

Podcast osa 123 FED 5 hajoaa, Grande Graflex ja muuta kamerapuhetta

Julkaistu 25.9.2021

Päivän jaksossa kauhistellaan Mikon hajonnutta FED 5-kameraa (reklamaatiota kirjoitetaan paraikaa!), puhutaan sentimaalisesta suhtautumisesta kameroihin, niiden korjaamisesta, Arin bajamajan kokoisesta Graflexista ja valokuvauksesta.

Podcast osa 122 kielipäätä, instaxtaidetta ja sähköskuuttien haukkumisen autuus

Julkaistu 18.9.2021

Päivän epistolassa jaaritellaan neuvostokameroista, elämästä, instaxruutujen rullaamisesta, siinä epäonnistumisesta, taidekuvista ja kirotuista sähköpotkulaudoista.

Podcast osa 121, Kansan Filmiradion valokuvauskilpailu

Julkaistu 11.9.2021

Päivän saarnassa puhutaan paljon valokuvauksesta ja valokuvaaja Gregory Crewdsonista, sitten Filkkaradion oudot sedät lanseeraavat uunituoreen valokuvauskilpailun! Kilvan aiheena on "Hyvä huono" eli mahtavalla tavalla kehnot valokuvat, tyyli ja media on vapaa, yksi kuva per osallistuja. Osallistua voi Instagramissa hashtagillä #kansanfilmiradionvalokuvauskilpailu sekä sähköpostilla [email protected]. Voittajien kuvat tullaan julkaisemaan sosiaalisen median kanavissa, eli jos tämä on sinulle ongelma; älä osallistu. Kansan Filmiradion toimittajat valitsevat voittajat. Palkinnot: 1. sija: Kultainen pokaali sekä 100€ lahjakortti Kameratorille. 2. sija: Vedenalaiskamera (testattu Ari Jaaksin toimesta) 3. sija: Kinorullallinen Santa Rae 125 -filmiä! Kilpailu alkaa nyt ja kestää joulukuun ensimmäiselle viikolle, eli aikaa on runsaasti ottaa se hyvä huono kuva. Low-fi estetiikkaan voi tutustua tässä jaksossa: https://soundcloud.com/user-481653229/pod_0000016

Podcast osa 120 pokkarikameralöytöjä ja muuta ihmettelyä

Julkaistu 4.9.2021

Jakso alkaa taas vauhdikkaasti tuotesijoittelulla, kehuilla ja mustamaalaamisella, hyvin pian, suorastaan epätyypillisen nopeasti päästään kuitenkin lörpöttelemään kameroista ja valokuvauksesta.

Podcast osa 119 Vahvasti horinapitoinen höpöttelyjakso

Julkaistu 28.8.2021

Osaako Mikko japania? Ovatko maahanmuuttajat laiskoja? Tuleeko maailmanloppu? Kuka kuvasi, mitä ja koska? Valokuvanäyttelyä pukkaa Arilla, pimiöhommat ei luista kummallakaan ja kännykkäkuvauksen puolta pidetään niin kovin, että melkein menee jo kerettiläiseksi koko Filmiradion touhu. Tätä jaksoa ei voi suositella tosikoille eikä kukkahatuille.

Podcast osa 118 olutpulloista, lihansyöjäkasveista ja valokuvaprojekteista

Julkaistu 21.8.2021

Päivän jaksossa höperehditään kaikkea offtopiccia olutpulloista aina lihansyöjäkasveihin. Välissä puhutaan myös valokuvauksesta, itsensä kriittisestä tarkastelusta ja muusta. Syyskauden avausjakso.

Podcast osa 117 valokuvanäyttelyistä, kolmedeestä ja valokuvaamisesta

Julkaistu 7.8.2021

Tämän viikon jaksossa Suomen Filmikuvausskenen Veikko Ennala ja Matti Jämsä spekuloivat mm. virtuaalitodellisuuden avulla järjestetyistä etävalokuvanäyttelyistä, pilkkaavat nykynuorisoa selkärangattomuudesta, nykytekniikkaa sen heikkoudesta, kehuvat vuolaasti itseään ja lopuksi jutustelevat menneistä ja tulevista valokuvausprojekteistaan. Ensi viikolla sedät makaavat krapulassa ja nauttivat elokuun lämpimästä keleistä, joten jakso on uusinta!

Podcast osa 116 Päivän lätinät

Julkaistu 31.7.2021

Päivän jaksossa äimistellään koronaa, ihmisiä, somea ja totta kai lopulta myös valokuvausta. Paljon offtopiccia.

Podcast osa 115 kesäloman tynkäjakso

Julkaistu 24.7.2021

Päivän jakso on vain puolet normaalista, sillä filkkaradion kahelit setäukot ovat lomamoodissa. Päivän aiheina mm. korona, turvavyöt, Rolleiflex ja röntgenfilmin valottaminen neulanreikäkameralla. Auringontäytteistä heinäkuuta alamais...siis kuulijoille!

Podcast osa 114 koiria, sähköautoja ja neuvostoliittolaisia sohvanjalkakitaroita

Julkaistu 17.7.2021

Mitä tahansa voi tapahtua ja tapahtuukin kun filkkaradion oudot sedät pääsevät taas ääneen. Helle jatkuu ja päät ovat pehmeinä, kuten jututkin. Puhe poukkoilee koirista sähköautoihin, jälleen koiriin ja lopulta puhutaan neuvostoliittolaisista kitaroista ja Kieveistä. Soittakaa ambulanssi, sedät ovat valmista kamaa osastolle!

Podcast osa 113 valokuvauksesta ja vedostamisesta

Julkaistu 10.7.2021

Päivän jaksossa käydään läpi viime päivien valokuvaamista, filmin kehitystä ja vedostamista. Mukana terve annos omakehua.

Podcast osa 112 suurin postinhaukkumis-, jaarittelu- ja itsekehujakso

Julkaistu 3.7.2021

Päivän jaksossa käy ilmi, että helle on tehnyt tehtävänsä ja oudot sedät ovat menneet tyystin pimeälle puolelle. Suomen posti haukutaan ihan lyttyyn ja keskustelu pyörii laidasta laitaan kuin pikkulapselta karannut hyrrä.

Podcast osa 111 hauskaa juhannusta!

Julkaistu 25.6.2021

Päivän saarnassa oudot sedät yrittävät puhua kameroista ja valokuvauksesta, mutta keskustelu lipsuu jatkuvasti erilaisiin grilleihin ja niiden tekniikoihin. Oikein hyvää juhannusta kaikille Kansan Filmiradion kuuntelijoille!

Podcast osa 110 Valokuvaajan etiikka

Julkaistu 19.6.2021

Päivän jupinoissa käsitellään mm. case Thermacell, Mamiyan 135mm f4.5, pari lukijakirjettä ja ennen kaikkea puhutaan valokuvaajan etiikasta, mitä saa kuvata, mitä ei saisi kuvata ja miten kuvat tulisi merkitä.

Podcast osa 109 Lomography Konstruktor

Julkaistu 12.6.2021

Päivän ohjelmassa jaaritellaan taas ummet ja lammet asian sivusta kunnes päästään jaarittelemaan valokuvaamisesta. Sitten puhutaan hetki Lomography Konstruktor-nimisestä rakennussarjakamerasta ja puffataan Helsingissä nähtävillä olevaa ulkoilmavalokuvanäyttelyä; https://fromhelsinkiwithlove.com/

Podcast osa 108 Kiev 6C, 60 ja 88

Julkaistu 5.6.2021

Päivän saarnassa käydään läpi filmiradiosetien tuorein höynähdys, eli sekoaminen ukranainalaisvalmisteisiin Kiev-keskiformaatin kameroihin. Samalla toki muutakin länkytystä aiheesta ja sen ympäriltä.

Podcast osa 107 normaalinarinaa valokuvauksen ympärillä

Julkaistu 29.5.2021

Päivän jaksossa ruoditaan sitä vaikeutta mikä liittyy hyvien kuvien ottamiseen, Ari paljastaa salaisuuden kuinka pääsi ottamaan läheltä kuvan purjeveneestä ja Mikolla on synkkä salaisuus johon liittyy digikamera. Myös Suomen Posti haukutaan ja yllytetään kansalaistottelemattomuuteen.

Podcast 106 vieraana Erkki Virkelä

Julkaistu 22.5.2021

Päivän jaksossa puhutaan Smenasta, Smenoista ja erityisesti legendaarisesta KADONNEESTA SMENASTA eli Smena 8AM -mallista jonka erikoisuus on vitjalaukaisin! Alkuintoilujen jälkeen saamme vieraaksemme Suomen Nikon kamereoiden grand old manin, Erkki Virkelän jonka ceeveestä löytyy mm. yli 30 vuoden ura kameroiden maahantuonnissa ja useamman tuhannen kameran henkilökohtainen kokoelma. Nikonin, Hasselbladin ja Canonin lisäksi tiedustelemme häneltä myös Smenoista. Lopuksi vielä mainos lauantain 22.5. suuresta Smenakävelystä!

Podcast osa 105 puhetta valokuvauksesta

Julkaistu 15.5.2021

Normaalijaarittelut kameroista ja valokuvauksesta. Puhutaan mm. Arno Rafael Minkkisestä ja vaikutteiden ottamisesta omaan valokuvaukseen.

Podcast osa 104 Viikon jaarittelut

Julkaistu 8.5.2021

Päivän jaksossa Filkkaradion tyystin kajahtaneet sedät horisevat tunnin verran edellisen viikon sekoiluistaan.

Podcast osa 103 Sunny 1000

Julkaistu 30.4.2021

Päivän epistolassa jaaritellaan loputtomasti veronkierrosta ja sitten "Seppo Keskinen", verkkosukkaentusiasti sekä amatöörivalokuvaaja kertoo Suomen kansalle uudesta valotusohjeestaan.

Podcast osa 102 tahaton vieras, Porin reissu ja Instax Mini pastakoneessa

Julkaistu 24.4.2021

Päivän erikoisjakso on äänitetty osin Mikon Hondassa, kiitos kiireiden, ohjelmassa on myös erikoisvieras Zorro-Rami, puhutaan Arin Porin kuvausreissusta sekä Reposaaresta, käydään pikaisesti läpi Instax Mini-värifilmin "hakkerointi" pastakoneen ja vanhuskameroiden avulla.

Podcast 101 arkista höpöttelyä

Julkaistu 17.4.2021

Päivän epistolassa jaaritellaan koronarokotuksista, pohditaan kuluneen viikon valokuvausasioita, tulevan viikon valokuvaussuunnitelmia ja puhutaan tarpeettoman pitkään 1980-luvun teknologiasta.

Podcastin SADAS jakso

Julkaistu 10.4.2021

Podcastin juhlajaksossa luodaan katse menneisyyteen, tulevaisuuteen, nykyisyyteen ja pohditaan filmikuvauksen eri nyansseja, low-fi estetiikan hienoutta ja kehutaan vähän itseämme.

Podcast osa 99 vieraana Antti Nylén

Julkaistu 3.4.2021

Päivän vieraana Antti Nylén. Sitä ennen ja sen jälkeen jopa normaalia pahempaa filmiradion vakiosekoilua.

Podcast osa 98 yleistä horinaa valokuvaamisesta ja valokuvista taas

Julkaistu 27.3.2021

Päivän jaksossa puhutaan kuluneen viikon valokuvauksista, Mikko ihmettelee "salaiselta ihailjalta" tulleita Applen Airpod-kuulokkeita, jaaritellaan loputtomasti valokuvista ja valokuvaamisesta. Lopuksi kiusoitellaan kuulijoita ensi viikon haastatteluvieraalla.

Podcast osa 97 vieraana Mäkitorpantie-valokuvankirjan luoja Tomi Hyttinen

Julkaistu 20.3.2021

Päivän jaksossa ruoditaan Ylen aamuohjelmat, erityisesti vakiosoittaja "rouva Espoosta", manaillaan työkiireitä kunnes linjalle saadaan Tomi Hyttinen kertomaan uunituoreesta valokuvakirjastaan "Mäkitorpantie - postikortteja kauppareissulta" jonka jälkeen meno onkin huomattavan koherenttia. Lämmin kiitos Tomi vierailusta!

Podcast 96 puhetta vedostamisesta, koronasta, youtubesta ja koronasta

Julkaistu 13.3.2021

Päivän jaksossa ajelehditaan vedostelupuuhista koronaan, sieltä vanhentuneen filmin kautta youtubeen ja takaisin koronaan.

Podcast osa 95 Kameralaukuista ja muuta höpinää

Julkaistu 6.3.2021

Päivän saarnassa kuunnellaan sekavaa jorinaa aiheesta kameralaukut ja reput ja aika paljon aiheen ohitsekin.

Podcast osa 94 Mikä on hyvä valokuva?

Julkaistu 27.2.2021

Päivän saarnassa pohditaan syvällisesti mikä tekee valokuvasta hyvän, kombuchan ylistyksestä pääsemme fläppitaululle tehtyjen muistiinpanojen kautta horinaan vahvasti subjektiivisesta kokonaisuudesta. Vahvasta asiaa pitkästä aikaa, ensi viikolla lupaamme sekoilla huolella.

Podcast 93 talvikuvaus ja yleistä ihmettelyä elämästä

Julkaistu 20.2.2021

Päivän jaksossa mietitään talvivalokuvauksen käytännön ongelmia, kritiikin vastaanottamista, vanhoja mainoksia. Paljon offtopiccia ja lopussa yllätyspaljastus Kansan Filmiradion fanituotteista.

Podcast osa 92 Suuri deppressiojakso

Julkaistu 13.2.2021

Päivän jaksossa synkistellään pandemian, huonojen valokuvien ja yleisen masistelun äärellä. Lopuksi suositellaan kuitenkin muutamaa instagramtiliä ja positiivisuus voittaa.

Podcast osa 91 puhetta kameroista, valokuvauksesta ja Mikon äidistä

Julkaistu 6.2.2021

Päivän jaksossa puhutaan pakkasesta, kameroista, paskoista kameroista, Mikon äidistä ja Smenasta. Ohjelmassa puretaan kertakäyttökamera osiin, mutta katsojat eivät pääse tästä nauttimaan koska tämä ei ole video.

Podcasta jakso 90 haastattelussa valokuvaaja Marko Rantanen

Julkaistu 30.1.2021

Päivän Filmiradiossa haastattelussa monipuolinen ja hyvää uraa luova valokuvaaja Marko Rantanen jonka tarkan analyysin edessä radion höynähtäneet juontajasedät suorastaan mykistyvät. Lisäksi puhumme neulanreikäkameran valmistamisesta ja vastaamme lukijakirjeeseen. Marko kuvaa märkää, kuivaa, 8x10 polaroidia ja filmiä. www.marko.fi www.ateljeemarkorantanen.com @markorantanen @ateljeemarkorantanen ja Instagrammissa: https://www.instagram.com/markorantanen_inprogress/

Podcast osa 89 Kansan ihan vaan Filmiradio

Julkaistu 23.1.2021

Miten aloe vera liittyy valokuvaukseen? Kukaan ei tiedä. Rima on matalalla edellisviikon vieraan, Tapio Haapalahden jälkeen, mutta ei niin matalaa rimaa etteikö Filmiradion höpsähtäneet juontajat pystyisi sitä alittamaan. Päivän jaksossa jaaritellaan niitä näitä ja vähän haukutaan kamerasnobeja.

Podcast osa 88 vieraana isoformaatin konkari Tapio Haapalahti

Julkaistu 16.1.2021

Päivän jaksossa informatiivinen pläjäys ison formaatin valokuvauksesta kun studiossa on vieraana kyseisen lajin grand old man Tapio Haapalahti! Kerrankin Filmiradion tärähtäneet sedät ovat itseään fiksummassa seurassa.

Podcast osa 87 Kansan Lemmikkieläinfilmiradio

Julkaistu 9.1.2021

Päivän jaksossa runsaasti offtopiccia Setien kauhistellessa nykyteknologiaa sekä eri pikaviestimien tietoturvaa, sen perään sivutaan koiria ja niiden kuvaamista. Paljon offtopiccia, vähän jutustelua arkivalokuvauksesta, lisää jutustelua koirista ja lopulta pyydämme kuulijoiltamme heitä askarruttavia kysymyksiä aiheesta: isommat formaatit, laakafilmi 4x5 ja siitä ylöspäin. [email protected]

Podcast osa 86 Uusi vuosi 2021 on täällä ja mitä mielessä?

Julkaistu 1.1.2021

Päivän jaksossa ruoditaan kulunutta vuotta ja luodaan katseita tulevaan.

Podcast folge 85 Deutsche Fotografie

Julkaistu 31.12.2020

Tagsüber sprechen die völlig verrückten Onkel des Radios fließend Deutsch wie die einheimischen Germanen! Für den Kaiser und das Vaterland! Sehr frohes neues Jahr 2021

Podcast osa 84 Loputonta jaarittelua ja pohdintaa hyvistä huonoista kuvista

Julkaistu 19.12.2020

Päivän jaksossa kuurot sedät arvuuttelevat mitä tapahtuu ja koska on joulu? Sitten haukutaan Leica-ihmiset. Miksi Ari on ollut Tampereella sillan alla kannabiksen käryssä ja miksi Mikko on kuorrutettu sahajauhoilla? Tähän kaikkeen ja siihen, että miksi huonot valokuvat ovat parhaita, saadaan vastaus tässä jaksossa.

Podcast osa 83 Covid Sputnik harasoo + kotona kuvaaminen

Julkaistu 12.12.2020

Päivän saarnassa kuullaan kummia, juontajasedät venyttelevät äänijänteitään ja puhuvat vierailla kielillä, eivät valitettavasti saksaksi. Arkipäivän pohdiskelu venyy laajalle aina koronapandemiasta Mikon aamun posteihin, välissä selviää kuinka kameralle käy kun se putoaa maahan, mitä mieltä Ari on rokotteista ja miksi LIDLin mainokset kiinnostavat molempia. Päivän jakson aihe oli muistaaksemme "asetelmien kuvaaminen yksin kotona pandemian aikana", siitäkin kuullaan pari lausetta. (Ulkomaisissa podcasteissa nk. "lockdown photography" käsiteltiin jo kesällä. Ja paremmin.)

Podcast osa 82 Horinajakso jossa sivutaan salamavalokuvausta

Julkaistu 5.12.2020

Päivän jaksossa jupistaan valokuvauksesta yleisellä tasolla kunhan ensin ollaan toivuttu järkytyksestä kun joku heitti lumipallon Mikon ikkunaan. Sitten haukutaan Zedu de Lucan tuore musiikkivideo, päästään jutustelemaan salamavalojen avulla väärinkuvaamisesta ja lopuksi horistaan saksan kielestä ja lusikassa nukkumisesta.

Podcast osa 81 kertakäyttökamerat & reilusti offtopiccia

Julkaistu 28.11.2020

Päivän jaaritteluissa käydään läpi kertakäyttöiset kamerat ja jaaritellaan laveasti muista "vastaavista" tuotteista. Myös huomattavan paljon höpinää valokuvauksesta ohi aiheen.

Podcast osa 80 Holga ja valokuvien arkistointi

Julkaistu 21.11.2020

Päivän jaksossa höpistään kiinalaisesta muovikamerasta nimeltä Holga, sen synnyttämistä kuvista ja valokuvien säilyttämisestä eri muodoissaan.

Podcast osa 79 Risukuvaus

Julkaistu 14.11.2020

Risukuvaus, keskustelua Jumalan kanssa kameran välityksellä vai tekotaiteellista paskaa? Rönsyilevään sävyyn asiasta keskustelemassa Filmiradion tärähteet sedät.

Podcast osa 78 Kenkäharjasta kolmijalkaan!

Julkaistu 7.11.2020

Päivän horinoissa lennetään korkealla ja kovaa, heti kärkeen puhumme kenkäharjasta sekä paristoista. Hyvin äkkiä käy ilmi, että paristot eli patterit näyttelevät turhan tärkeää roolia juontajasetien elämässä. Vahvasti omakehun hajussa päädytään lopulta jahkailemaan erilaisista kolmijaloista ja avoimen härskisti pummimme ohjelman sponsorilta "todella kallista" kolmijalkaa.

Podcast osa 77 Kansan Kekrifilmikuvausradio

Julkaistu 31.10.2020

Päivän jaksossa ihmetellään Arin laajaa yleissivistymättömyyttä juopotteluun liittyvien slangisanojen suhteen, sitten haukutaan ulkomaanpellet, Halloween, jenkit, jenkkien halloween ja niin edelleen. Pähkäillään myös sumun valokuvaamista ja perehdytään poikkeuksellisen pitkään ja koherenttiin lukijakirjeeseen. Lopuksi ruoditaan suomalaisten ruokasuhdetta ja kuullaan miksi Mikko aikoo polttaa paikallispoliitikon kekrijuhlan uhrinuotiolla jotta Angmarin noitakuningas saa manattua Yog-Sothothin ulottuvuuksien välisestä suuresta pimeästä.

Podcast osa 76 kotitekoisista kehitteistä ja reilusti offtopiccia

Julkaistu 24.10.2020

Päivän jaksossa puhutaan ihan kaikesta mahdollisesta ja ekan puolen tunnin jälkeen päästään kuulemaan jopa kotitekoisista kehitteistä. Vahva offtopic-varoitus.

Podcast osa 75 kuvien jälkikäsittelystä

Julkaistu 17.10.2020

Tänään puhumme kuvien jälkikäsittelystä, analogisesta ja digitaalisesta ja tällä kertaa päivän aihe on kuuntelijapalautteista poimittu! Muuten juttu leviää tuttuun tapaan, alkuun rehennellään, kehutaan itseä ja puhutaan toisten päälle. Jakson loppua kohden meno muuttuu koherentimmaksi kunnes lopuksi taas paletti leviää, kuten aina ennenkin. Nauttikaa!

Podcast osa 74 kameroiden ergonomiasta

Julkaistu 10.10.2020

Päivän jaarittelut koskevat kameroiden ergonomiaa yleisluonteisella tasolla.

Podcast osa 73 yleistä jaarittelua elämästä ja valokuvauksesta

Julkaistu 3.10.2020

Päivän jaksossa Filmiradion sedät lörpöttelevät ummet ja lammet valokuvauksesta yleisellä tasolla sekä elämästä.

Podcast osa 72 Kameroiden suljinäänet ja muuta hauskaa

Julkaistu 26.9.2020

Päivän saarnassa käydään läpi todella tärkeää asiaa, nimittäin kameroiden suljinääniä jotka kaksimiehisen raadin mukaan ovat oleellinen osa kuvaamisen nautintoa ja taiteenluomisen tuskaa. Juontajat ruotivat viinitermein eri suljintyyppien naksahduksia ja kolahduksia. Lopuksi eksytään sivupoluille.

Podcast osa 71 mahdotonta horinaa elämästä ja digikuvaamisesta

Julkaistu 19.9.2020

Päivän jaksossa sedät horisevat elämästä, työnteosta ja valokuvaamisesta. Kukaan ei tiedä mitä Mikko sählää koko ohjelman ajan ja mistä kaikki rapinat johtuvat. Ensi jaksossa lupaamme, että hän on humalassa.

Podcast osa 70 Kansan Vuokraleffa & Filmiradio

Julkaistu 12.9.2020

Päivän jaksossa palataan ajassa taaksepäin ja tullaan sieltä takaisin niin, että pamahdus vain käy. Paljon offtopiccia ilman topiccia.

Podcast osa 69 valokuvausaiheiset Youtube-kanavat

Julkaistu 5.9.2020

Päivän jaksossa ummehtuneet setäjuontajat ruotivat nykynuorison alennustilaa "you-tuubeksi" kutsutussa suoratoistopalvelussa. Ei tosikoille. Ei todellakaan.

Podcast osa 68 suuri kivunlievitys & Hasselbladin huolto -jakso

Julkaistu 29.8.2020

Päivän jaksossa sedät sekoilevat kivunlievytyksen maailmassa ja puhuvat Hasselbladin huolloista. Vahva horinafaktori.

Podcast 67 vastavalokuvaus ja muuta sekoilua

Julkaistu 22.8.2020

Päivän epistolassa pidetään kiinni lupauksista ja puhutaan vastavaloon kuvaamisesta ja vähän muustakin!

Podcast osa 66 lasagnea ja laajakulmaa

Julkaistu 16.8.2020

Päivän lörpötyksissä käydään läpi erilaisia ruoka-aiheisia juttuja ja samalla höpistään myös valokuvauksesta.

Podcast osa 65, kamerafiilistely ja neuvostotekniikan ylistysjakso

Julkaistu 9.8.2020

Pitkästä aikaa Filmiradion vähän kajahtaneet sedät malttavat turista myös kameroista; käydään läpi ainakin neuvostoliittolainen panoraamakamera FT-2 sekä Kansan Filmiradion kautta aikain ensimmäinen kuuntelijalahja: Lomo 135BC.

Podcast osa 64, suuri muuttofiilistely, filosofointi ja kameraihmettelyjakso

Julkaistu 3.8.2020

Päivän keskustelussa liikutaan sujuvasti arjen metafysiikasta neulanreikäkameroihin ja ihmetellään miten punaviini vaikuttaa ihmiseen. Ohjelman taustalla valmistetaan valkosipulikermaperunoita, erittäin vahva offtopic-varoitus kaikille helposti triggeröityville.

Podcast osa 63 Suuri kesätauko, kuuhulluus ja zinfandel -numero

Julkaistu 25.7.2020

Mikä yhdistää kuulentoa, zinfandel -punaviiniä, sekoilua, valokuvausta, hylättyjä hotelleja ja low-fi estetiikan arvostamista yli kaiken? Vastaus: Kansan Filmiradio. Suljetut hotellit joista muistellaan väärin ovat Vuoranta sekä Lahnajärvi: https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1253926 https://fi.wikipedia.org/wiki/Lahnaj%C3%A4rven_taukopaikka

Podcast osa 62 huomattavan levotonta jorinaa

Julkaistu 11.7.2020

Mistä meidän piti tänään puhua? No puhutaan myös kameroista ja valokuvauksesta.

Podcast osa 61 yleistä jorinaa elämästä ja valokuvauksesta

Julkaistu 4.7.2020

Päivän jaksossa sedät jaarittelevat ummet ja lammet, läpi käydään kaikki lastenkasvatuksesta asunnonvälitykseen. Sivuamme myös valokuvausta, vähän.

Podcast osa 60 6x15 kuvat itserakennetulla kameralla

Julkaistu 27.6.2020

Päivän jaksossa kauhistellaan kesän kuumuutta, lörpötellään asian sivusta ja puhutaan melkein joka jaksossa mainitun Lauri Aarnion itserakentamasta 6x15 formaatin kamerasta joka kuvaa melkein "superlaajakuvaa". Ari saa paskahalvauksen Mikon puheista ja ohjelman loppupuolella kuulemme ohjeet kuinka suorittaa hauska kuje puhelimella.

Podcast osa 59 Die Große Mittsommerfest episoden

Julkaistu 19.6.2020

Kansan Filmiradioksen suuri juhannusnumero, paljon horinaa keskikesän juhlasta, jaetaan hyviä elämänohjeita, puhutaan autoista, negatiivien säilyttämisestä ja sivutaan jonkin verran myös valokuvausta.

Podcast osa 58, kehittämisestä ja kehitteistä

Julkaistu 13.6.2020

Päivän epistolassa käymme läpi erilaisia kehitteitä ja puhutaan kehittämisestä yleensä. Jonkin verran horinaakin mukana.

Podcast 57 huomattavan sekavaa horinaa joka sivuaa valokuvausta

Julkaistu 6.6.2020

Miten Briggs & Stratton ruohonleikkurin korjaus liittyy filmikuvaukseen? Miksi Mikko nakkasi värifilmin vessanpönttöön? Missä Ari on käynyt kuvaamassa ja miksi valo on hanurista? Lopuksia haukutaan kaikki autoilijat. Ei tosikoille.

Podcast osa 56 Värifilmin kotikehityksestä ja yleistä höpinää kehitteistä

Julkaistu 30.5.2020

Viikon jaksossa filmikamerasedät ihmettelevät selkeitä todisteita siitä, että podcastilla ihan oikeasti on kuuntelijoita. Sitten spekuloidaan värifilmin kehittämisestä ja lopuksi Mikko yrittää haastaa riitaa eri kehitteiden käytöstä. Myös naapurin Aake setä mainitaan.

Podcast osa 55 Kansan horinafilmiradio

Julkaistu 16.5.2020

Päivän jakso on pitkästä aikaa lähes puhdasta offtopiccia; mikä onkaan se valtava rikos joka Mikko kohtaan on tehty ja miksei Jaaksi saanut ompelukonetta toimimaan? Kuka hukkasi saksan kielen sanakirjan, minne ja miksi?

Podcast osa 54 Kansan Filmiradion suuri valokuvauskilpailujakso

Julkaistu 9.5.2020

Vihdoin ja viimein Filmiradion lapsena päälleen pudotetut sedät pääsevät ruotimaan suuren valokuvauskilpailun tuloksia. Jakson alussa otetaan reilu offtopic-harppaus elokuvien maailmaan. Vahvaa sekoilua ilmassa.

Podcast osa 53 Kansan Leivontafilmiradio

Julkaistu 1.5.2020

Päivän epistolassa Filmiradion kajahtaneet setäukot ottavat harha-askeleen leivonnan ihmeelliseen maailmaan ja tekevät periaatepäätöksen kehua itseään tavallistakin pontevammin. Ja hauskaa vappua kaikille!

Podcast osa 52, omien kuvien analysointia ja itsetutkiskelua

Julkaistu 25.4.2020

Tässä jaksossa Filmiradion erikoiset sedät miettivät mitä ovat tänään ostaneet Alkosta ja suomivat itseään kovin sanoin kerratessaan aiemmin tekemiään virheitä. Koko jakso on itseasiassa varsinainen henkisen kasvun paikka.

Podcast osa 51 Pimiöstä päivää!

Julkaistu 18.4.2020

Tänään Filmiradion oudot sedät ovat menneet pimiöön ahertamaan ja pulisevat omiaan aiheeseen liittyen.

Podcast osa 50! Haastattelussa nuori mestari Elo Leppihalme

Julkaistu 14.4.2020

Pääsiäispohdintoja ja valokuvaajavieraana reipas kuusivuotias Elo.

Podcast osa 49, haastattelussa Kameratorin Jussi

Julkaistu 4.4.2020

Taas vaihteeksi Kansan Filmiradion kajahtaneet setäukkelit ovat itseään paremmassa seurassa kun "studioon" on saatu Kameratorin toimitusjohtaja Jussi.

Podcast osa 48 keskustelua valokuvaajista

Julkaistu 28.3.2020

Ärsyttävätkö toiset valokuvaajat? Tässä jaksossa ruoditaan toisia valokuvaajia, mutta pääpaino on vahvalla offtopicilla.

Podcast osa 47 suuri koronavirusjakso

Julkaistu 21.3.2020

Tässä jaksossa puhumme vähän koronavirusepidemiasta ja sen vaikutuksista valokuvausharrastukseen.

Podcast osa 46 "Full auto" huijausta vai paskojen kuvaajien salaisuus?

Julkaistu 14.3.2020

Täysautomaatilla kuvaaminen, huijausta vai laiskan kuvaajan pelastus? Mitä noloa on täysautomaatilla kuvaamisessa? Vai onko?

Podcast osa 45 Haastattelussa Kameratorin Juho

Julkaistu 6.3.2020

Haastattelussa Kameratorin Juho! Juho kertoo meille Camerarescue -projektista sekä valoittaa hieman taustoja Santa RAE 1000 filmistä, ensimmäisestä suomalaisesta filmibrändistä.

Podcast osa 44, löpinää filmikuvauksesta

Julkaistu 15.2.2020

Keskis-Pekan haastattelun jälkilöylyistä ollaan siirrytty taas tuttuun ja turvalliseen off topic -löpinään. Keskustelemme sujuvasti viimeaikaisista tempauksista ja muusta.

Podcast osa 43, vieraana Pekka Keskinen

Julkaistu 8.2.2020

Tämän päivän jaksossa vieraanamme on Paippisten Henri-Cartier Bressoniksikin tituleerattu Pekka Keskinen joka avaa kuvausfilosofiaansa ja muutenkin valoittaa kaikelle kansalle mistä hänen rakastamastaan katuvalokuvauksesta on kyse, varsinkin tässä tapauksessa kun kuvataan siten, että jälki on kuin 1950-luvulla. Pekka kuvaa Leica M6 TTL'llä ja hänen mainio nettisivustonsa löytyy osoitteesta; http://attemptsat35mm.com/

Podcast osa 42, valokuvauskerhot ja valokuvaus kaveriporukalla

Julkaistu 3.2.2020

Vuosi 2020 rullaa eteenpäin kovaa vauhtia ja valokuvauksen hassut sedät nauhottelevat rupisilla laitteillaan podcastiä kovaa tahtia. Päivän epistolassa valokuvauskerhot ja vastaava sosiaalinen toiminta valokuvauksen saralla. Onko valokuvauskerhoja vielä olemassa ja kuinka voimissaan ne olevat? Puhutaan myös "photo walkeista" ja mainitaan esimerkkinä Helsinki Facades -instagramtilin haltija Kristo Vedenoja joka on vetänyt photowalkkeja. Lopuksi keskustelu lähtee aivan lapasesta ja Ari & Mikko keskittyvät ruotimaan nuorison puhetta ja rivologisia ilmauksia. Piippauksia tulee paljon!

Podcast osa 41 Uusi vuosi, uudet kujeet, samat vanhat horisijat

Julkaistu 30.1.2020

Vuosi ja vuosikymmen? on vaihtunut, podcasti on ollut reilun kuukauden joulu & uudenvuoden tauolla ja sedät ovat nousseet kivien alta, ropsineet kuusenhavut ja joulukonvehtien kääreet yltään ja laittaneet äänityslaitteet tulille. Otetaan nopea katsaus tämän hetken kuvatilanteeseen ja turistaan muutenkin mukavia hetkisen aikaa.

Podcast osa 40 netistä ostaminen

Julkaistu 18.12.2019

Päivän epistolassa ebaystä ja netistä muutenkin ostaminen.

Podcast osa 39, liian hyvät kamerat

Julkaistu 14.12.2019

Voiko kamera olla liian hyvä? Tätä ja paljon muuta tämän päivän pläjäyksessä!

Podcast osa 38, Suuri Itä-Saksa nostalgiajakso

Julkaistu 27.11.2019

Berliinin muurin murtumisen 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi käymme läpi vähän Itä-Saksan ja muiden kom..itäblokin maiden kameroita. Horina ja porina on tuttuun tapaan sakeata

Podcast osa 37 Kansan juridistiikkafilmiradio

Julkaistu 23.11.2019

Päivän jaksossa "vihaiset sedät" puhuvat valokuvauksen juridisista seikoista, missä saa kuvata, ketä saa kuvata ja saako kuvia julkaista. Tätä jaksoa varten teimme taustatutkimusta ja ohjelmaa nauhoitettaessa läsnä on ollut jonkun lainoppineen nettisivu josta lakitekniset detaljit on ainakin jossain määrin tarkastettu. Jos joudut vankilaan meidän oppien takia, älä syytä meitä!

Podcast osa 36 Kansan filmikuvasuhderadio

Julkaistu 20.11.2019

Päivän jaksossa jutellaan niitä näitä kuvasuhteista ja ihmetellään panoraamakuvia ja -kuvausta.

Podcast osa 35 Kansan digikamera ja kännykkäkamerafilmiradio

Julkaistu 15.11.2019

Päivän jaksossa oudot sedät lähtevät aivan laukalle puhuessaan digikameroista ja kännykkäkameroista. Vahva offtopic -varoitus.

Podcast osa 34, Kuinka tulla hyväksi valokuvaajaksi

Julkaistu 6.11.2019

Tämän päivän jaksossa horisevat sedät yltävä aivan uudelle tasolle itsevarmuudessa ja omakehussa kun koko suomenkieliselle väestönosalle kerrotaan, kuinka tullaan hyväksi valokuvaajaksi.

Podcast osa 33, Kuvien tekeminen

Julkaistu 2.11.2019

Tässä jaksossa puhumme valokuvien tekemisestä prosessina. Vahvaa horinaa.

Podcast osa 32, huomattavan levotonta jorinaa valokuvaamisesta

Julkaistu 30.10.2019

Valokuvauksen outojen setien piti ihan oikeasti puhua jostain, mutta jaarittelut lähtevät laukalle jo heti alussa. Onneksi lopuksi onnistutaan kuitenkin puhumaan yövalokuvauksesta.

Podcast osa 31, haastattelussa kamerakorjaaja Toni

Julkaistu 25.10.2019

Tässä jaksossa kameroiden korjaamisesta kertoo Toni kameratorilta.

Podcast osa 30, "valokuvaajan blokki"

Julkaistu 16.10.2019

Aina valokuvaus ei maistu, mitä tekevät horisevat sedät silloin kun inspiraatio on minimissään ja tuntuu, että kaikki mitä voisi kuvata on jo kuvattu? Ja paremmin. Ja jonkun toisen toimesta?

Podcast osa 29, Kansan niksipirkkafilmiradio

Julkaistu 12.10.2019

Päivän jaksossa filmikuvauksen oudot sedät jaarittelevat ummet ja lammet mielestään kovinkin fiksuista tärpeistä jotka helpottavat valokuvausharrastusta.

Podcast osa 28, pimiössä työskentely

Julkaistu 5.10.2019

Tänään puhumme valokuvien vedostamisesta.

Podcast osa 27, suosikkipolttovälit

Julkaistu 4.10.2019

Tämän päivän jaksossa puhutaan suosikkopolttoväleistä ja erilaisista objektiiveista.

Podcast osa 26, bulkkilaturit ja bulkkilataus

Julkaistu 28.9.2019

Tässä jaksossa puhutaan bulkkilatureista ja bulkkifilmistä. Kuinka ladataan ja miksi edes ostaa kinofilmiä bulkkina.

Podcast osa 25, Kansan renesanssifilmiradio

Julkaistu 25.9.2019

Tämän päivän jaksossa sedät pöpisevät filmivalokuvaamisen renesanssivaiheesta ja samalla sivutaan nuorempien polvien innostuksesta vanhoihin "analogisiin juttuihin".

Podcast osa 24, kompaktikamerat ja pokkarit

Julkaistu 21.9.2019

Tässä jaksossa sedät lähtevät laukalle ja hupisevat ummet ja lammet menneen ajan pokkarikameroista.

Podcast osa 23, vähävalokuvaus ja muuta horinaa

Julkaistu 18.9.2019

Tässä jakossa puhutaan talvivalokuvauksesta ja kuvaamisesta vähäisessä valossa. Paljon offtopiccia.

Podcast osa 22, inhokkiaiheet valokuvauksessa

Julkaistu 14.9.2019

Inhokkiaiheet valokuvauksessa, mikä pilaa sommittelun? Lipputangon kasvaminen päästä ja sähköjohdot ainakin, sekä nykyaikaiset autot. Vahva horinafaktori.

Podcast osa 21, kauan odotettu suuri Smenanumero!

Julkaistu 11.9.2019

Smena 8M. Maailman valmistetuin kamera. Ja hienoin. Ja parhain. Tässä jaksossa filmikuvaussedät hehkuttavat njeuvostoliiton lahjaa maailmalle kyyneleet silmissään. On se ihana!

Podcast osa 20, Suuri juhlanumero!

Julkaistu 7.9.2019

Setien horina siirtyy aivan uudelle tasolle kun on juhlajakson aika! 20 jaksoa paketissa ja nyt on tullut aika vähän käydä läpi kuinka podcast syntyy ja saa muotonsa. Vahva offtopic varoitus keskustelun paisuessa kuin pullataikina.

Podcast osa 19 Taide kuuluu kaikille ja jokainen saa valokuvata

Julkaistu 4.9.2019

Tässä jaksossa puhutaan jokaisen oikeudesta olla luova omalla tavallaan ja siitä kuinka negatiiviset ihmiset pitää heivata roskikseen. Blogipostaus josta ohjelmassa puhutaan, löytyy täältä: https://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/2019/08/minakin-saan-tehda-taidetta.html

Podcast osa 18 filmin ominaisuuksista

Julkaistu 25.8.2019

Tässä jaksossa keskustelumme filmin ominaisuuksista, sen prässäämisestä, paijaamisesta, silittelystä ja ties mistä. Avaamme myös hieman näitä termejä ja pohdimme filmin kehittämisen eri aspekteja.

Podcast osa 17 luontokuvaus

Julkaistu 19.8.2019

Tässä jaksossa pohditaan luontokuvausta ei niin perinteikkäästä näkökulmasta. Tuttuun tapaan keskustelut karkaavat omille teilleen.

Podcast osa 16, Low-Fi estetiikka

Julkaistu 12.8.2019

Tänään lähtee höpinät vallan lapasesta kun sedät avautuvat oman esteettisen silmänsä näkemästä maailmasta jossa kamerat ovat muovia ja autot ruosteisia.

Podcast osa 15, katuvalokuvaus

Julkaistu 8.8.2019

Tämän päivän podcastissa filmikuvaushörhöt jupisevat katuvalokuvauksesta, sen tekniikasta ja historiasta. Ja höpsivät tietenkin paljon muutakin.

Podcast osa 14, kameroiden kunnostus ja korjaus

Julkaistu 29.7.2019

Filmiradion oudot sedät ovat edelleen kesäfiiliksissä ja juttelevat tänään kameroiden korjauksista. Kannattaako se ja miksi?

Podcast osa 13, lomatunnelmissa

Julkaistu 29.7.2019

Filmiradion sedät ovat lomatunnelmissa ja intoutuvat avautumaan lomafiiliksistään sekä lomakuvaamisen auvosta. Ja kehumaan itseään. Studiossa tänään Kiikalan David Hasselhoff ja Jurmalan nuori Tom Selleck.

Podcast osa 10, panorama Wide pic focus free

Julkaistu 10.7.2019

Tänään sedät juttelevat kammottavasta muovilimpusta, nimittäin panorama wide pic focus free kamerasta ja kuinka siitä tehdään "oikea" kamera.

Podcast osa 11, kuinka paljon maksaa filmille kuvaaminen?

Julkaistu 6.7.2019

Tässä jaksossa filmikuvaushörhömme Ari ja Mikko ruotivat harrastukseen käytettyjä rahoja ja välillä yltävät suorastaan kypsään suoritukseen tarkassa analyysissään.

Podcast osa 12, kaksisilmäiset kamerat eli TLR-kamerat

Julkaistu 6.7.2019

Tänään aiheenan kaksisilmäiset peilikamerat eli tuttavallisemmin TLR (Twin Lens Reflex) kamerat. Sekä paljon itsekehua.

Podcast osa 9, vedostaminen "oikeiksi valokuviksi"

Julkaistu 6.7.2019

Kuinka sujuu valokuvien tekeminen negatiiveista? Onko Mikolla tosiaan jätelavakamoista rakennettu suurennoskone? Kuinka on mahdollista saada aasinsilta vedostamisesta Helsinkiläisiin rautakauppoihin 1980-luvulla? Entäs valokuvauskeskustelu lomassa mainitut varastetut omenat ja Natsi-Saksan sotilaat?? Sedät eivät petä tälläkään kertaa vaan outoa horinaa on luvassa ja paljon! Kuuntele ja ylläty!

Podcast osa 8, höpinäpäivä

Julkaistu 2.7.2019

Tänään sedät ovat vauhdissa ja juttua lentää. Myös hihittelyä. Aiheet loikkivat Kodakin kertakäyttökamerasta veroilmoitukseen ja lain harmaalle alueelle. Kuuntelemalla selviää. Tätä jaksoa emme suosittele tosikoille.

Podcast osa 7, Zen ja valokuvauksen kunnossapito

Julkaistu 29.6.2019

Valokuvauksen oudot sedät horisevat tänään valokuvauksen fiiliksestä ja hienoisista nyansseista, kuulija voi samalla miettiä ovatko nämä sankarit tosiaan päässeet peruskoulusta kunnialla läpi.

Podcast osa 6, juhannustaikoja

Julkaistu 27.6.2019

Höpösedät ovat jälleen seikkailleet kamerat tanassa vahvassa etunojassa, heinänuha vaivaa ja virkayskä on vaihtunut niiskutukseen. Vai ovatko sedät liittyneet high societyyn ja nokkivat nyt koukkeinia nokkaan Hollywoodin malliin? Ari on ollut metsässä ja Mikko on ollut landella. Lisäksi tulee tunnustuksia rehujen kuvaamisesta ja käy ilmi, etteivät sedät ihan tiedä mistä horisevat mutta into korvaa faktaosaamisen.

Podcast osa 5, kamapäivä

Julkaistu 20.6.2019

Mihin "tuotteeseen" juontajapojat on tutustutettu kun kerran ensimmäinen näyte on ollut ilmainen? Miksi Lauri on stalkannut sekä Aria, että Mikkoa? Ovatko sedät jo aivan koukussa KAMAAN?

Podcast osa 4, Kansan musiikkfilmiradio

Julkaistu 18.6.2019

Tänään Kansan filmiradio muuttuu Kansan musiikkifilmiradioksi kun pirteät ja raikkaat juontajamme esittelevät Miikkali Leppihalmen tekemän hienon rallin "Smenassa fomaa". Raati antaa 19/5 pistettä. Youtube -linkki artistin tekeleeseen on tässä: https://youtu.be/Lal6HLO_4cw

Podcast osa 3, perehdymme kuuntelijapalautteeseen

Julkaistu 14.6.2019

Elävätkö filmikuvaussedät omaa unelmaansa merirosvoradion deejiinä vai pysyykö keskustelu valokuvauksessa? Kukaan ei tiedä! Tässä jaksossa perehdytään myös syväluotavaavasti kuuntelijapalautteeseen sekä avataan filmirulla lähetyksessä jotta sen salat tulisivat kaikille ilmi.

Podcast osa 2, miksi kuvaat ja yleistä horinaa

Julkaistu 11.6.2019

Miksi kuvata filmille? Miksi kuvata ylipäätänsä? Miksi Ari ampui lapset Smenalla? Yleistä horinaa ja jännittäviä hetkiä tämän päivän jaksossa!

Podcast osa 1 esittely

Julkaistu 10.6.2019

Kansan filmiradion kaikkien aikojen ensimmäinen jakso.

Takaisin podcastien listaan