Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Isälokero

Isälokero on podcast isistä ja isyydestä. Siinä ihmisiä lokeroimaan ja arvioimaan tottuneet opettajaisät Otto Kallioranta ja Antti Kanto lokeroivat isiä eri näkökulmista, mutta eivät säästele myöskään itseään; jokaisessa jaksossa kuullaan myös kriittinen itsearvio ja omien lasten tuomio. Kenen ei pitäisi alkaa isäksi ollenkaan? Millainen on riittävän hyvä isä, entä kiitettävä? Lähetä palautetta, kommentteja ja kysymyksiä osoitteeseen isalokero@gmail.com.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 5 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 11.1.2019.

Isyyden stressitesti - kun perheeseen tulee lapsi

Julkaistu 6.3.2019

Miten isät reagoivat, kun perheeseen tulee uusi lapsi? Millaisia toimintamalleja isillä on synnytyslaitoksella, entä kotona? Isälokerossa puhutaan miesimettämisestä ja kantoliinoista, mutta myös poissaolevista uraisistä.

Isä automekaanikkona ja konekasvattajana

Julkaistu 20.2.2019

On miehiä, joilla ei mene sormi koskaan suuhun koneiden teknisten ongelmien edessä. He näkevät hajonneessa autonromussa positiivisen haasteen. Toiset miehet taas ovat merkkihuoltoliikkeiden ja leasing-firmojen vakioasiakkaita. Jotkut ovat liikenteessä vaarallisia toheloita ja kasvattavat lapsistaankin samanlaisia muiden tielläliikkujien harmiksi. Isälokerossa keskustellaan isistä, miehistä, koneista ja öljystä. Haastattelussa isä, evp. rekkakuski, opettaja ja konemieshumanisti Matti Tokola.

Isä urheilukasvattajana

Julkaistu 6.2.2019

Miksi jotkut isät pelaavat, luistelevat, hiihtävät, laskettelevat ja painivat jatkuvasti lastensa kanssa ja lasten nukkuessa vielä itsekseenkin, toiset taas liikkuvat lähinnä sohvan ja jääkaapin väliä, jos sitäkään? Kolmannessa Isälokerossa ruoditaan isiä urheilukasvattajina ja liikkuvan ihmisen malleina sekä kysellään, onko ylisporttisuus edes tavoittelemisen arvoista.

Isä ruokakasvattajana

Julkaistu 23.1.2019

Jotkut miehet eivät osallistu perheiden ruokahuoltoon millään tavalla ja polttavat teevedenkin pohjaan. Millaisia nämä syöttiläsisät ovat ja miksi heistä on sellaisia tullut? Millainen ruuhkavuosien viikonloppukokki, entä viiden tähden kotikokki, täydellinen ruokakasvattaja? Isälokeron toisessa jaksossa puhutaan isistä ruokakasvattajina ja kotikokkeina.

Isyyden perusvaatimukset - käytös ja huolellisuus

Julkaistu 11.1.2019

Lasten käytöstä ja huolellisuutta arvioidaan jatkuvasti koulussa, ja heiltä odotetaan vähintään välttävää suoriutumista ihmisyyden perustaidoissa. Isäksi voi alkaa kuitenkin kuka hyvänsä. Pitäisikö vanhemmuuteenkin olla ajokortti? Kenen ei pitäisi alkaa isäksi ollenkaan? Millainen on ihmisyyden perustaidoiltaan välttävä isä, entä kiitettävä? Näitä pohtivat Isälokeron ensimmäisessä jaksossa Otto ja Antti.

Takaisin podcastien listaan