Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ruohonjuuri Podcast

Iloa ja elinvoimaa!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 14.4.2021.

Ruohonjuuri podcast | Aidon oliiviöljyn jäljillä

Julkaistu 31.5.2021

Oliiviöljyjä on moneen junaan – ja osa niistä on syytä jättää jopa asemalle. Aika ajoin oliiviöljy nousee otsikoihin ruokaväärennöksistä puhuttaessa. Väitetäänkin, että juuri oliiviöljy olisi maailman väärennetyin elintarvike ja valtavien myyntimääriensä vuoksi ruokahuijareille yksi tuottoisimmista tulonlähteistä. Mistä sitten voi luotettavasti tunnistaa aidon oliiviöljyn? Tässä podcastissa oliiviöljyasiantuntija Timo Tyynysniemi kertoo aiheesta lisää.

Ruohonjuuri podcast | Ubikinonista apua väsymyksen voittamiseen: Pharma Nord Katja Saarikoski

Julkaistu 28.5.2021

Kevään koittaessa moni tunnistaa kevätväsymyksen hiipivän kehoon. Kroppa tuntuu toisinaan nuutuneelta ja olo on kuin olmilla. Olisiko ubikinonista apua väsymyksen voittamiseen? Kuuntele Pharma Nordin Katja Saarikosken vinkit hyvinvointisi tueksi.

Ruohonjuuri podcast | Yrtit naisen elämän tukena: haastattelussa Varpu Tavi

Julkaistu 28.5.2021

Saksassa parikymmentä vuotta asunut filosofian maisteri, antropologi sekä kokonaisvaltaiseen terveyteen erikoistunut tietokirjailija, toimittaja ja bloggaaja Varpu Tavi kertoo, mistä yrtit ovat tulleet avuksemme ja missä vaiheessa elämää yrtit voivat tukea erityisesti naisen terveyttä. Syötävät yrtit ovat niitä alkuperäisiä, luonnon tarjoamia lääkkeitä. Osa yrteistä ei kuitenkaan sovi nautittavaksi suurissa määrin tai tietyissä elämäntilanteissa ollenkaan. Luonnosta apua hakevan on tuiki tärkeä tietää, mistä yrteistä on missäkin elämänvaiheessa hyötyä.

Ruohonjuuri podcast | Lääkinnälliset sienet, Jaakko Halmetoja

Julkaistu 28.5.2021

Mitä ovat lääkinnälliset sienet ja miten niitä voidaan käyttää terveyden tukena? Uusimmassa Ruohonjuuri podcastissa haastattelussa ravintovalmentaja Jaakko Halmetoja.

Ruohonjuuri podcast | Jaakko Halmetojan vinkit kevätväsymyksen voittamiseen

Julkaistu 28.5.2021

Kevään korvilla saattaa olo olla kuin olmilla ja voimat vähissä. Pitkä, pimeäkin talvi tuntuu joskus vaatineen veronsa ja elinvoimaa pitäisi saada ropautettua kroppaan. Itselle mieleinen liikunta, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio ja ajan viettäminen ystävien ja perheen kanssa auttavat varmasti asiaa... Mutta onko olemassa pikavinkkejä kevätväsymyksen karkottamiseen? Kuuntele ravintovalmentaja Jaakko Halmetojan niksit.

Ruohonjuuri podcast | Rohkeasti parempaan päin - Makrobiosin tarina

Julkaistu 19.5.2021

Makrobios on suomalainen luomuruuan pioneeri. Makrobioksen historia juontaa juurensa jo vuoteen 1984. Biologiaa ja vaihtoehtolääketieteitä maailmalla opiskellut Henrik Nyberg huomasi Suomeen palattuaan, että kauppojen luomutuotetarjonta ei palvellut hänen omia tarpeitaan tarpeeksi hyvin. Nyberg etsi työkaluja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja lähti liikkeelle vatsasta sekä vastuullisuudesta. Haastattelu luettavissa blogissamme: https://www.ruohonjuuri.fi/blogs/ajankohtaista/makrobios-luomuruoan-pioneeri

Ruohonjuuri podcast | Rohkeasti parempaan päin - Jalotofun tarina

Julkaistu 19.5.2021

Mikä tekee yrityksestä pioneerin? Ainakin niin vahva usko omaan juttuun, että uskaltaa rakentaa kasviproteiinin tuotannon Suomeen, Tammisaareen, vuonna 1989. Aikana, jolloin kasvissyönti oli maassamme hyvin harvinaista. Nykyään Jalotofu on alkuperäisen, rohkean vision ilmentymä.

Magnesiumin eri muotojen erot | Haastattelussa Puhdistamon tuotekehityspäällikkö Markus Lundström

Julkaistu 14.4.2021

Magnesium on yksi tärkeimmistä mineraaleista ihmisen aineenvaihdunnan ja hermoston kannalta. Lista magnesiumin hyödyistä on loputon ja tässä jaksossa keskustellaan niistä lisää Puhdistamon tuotekehityspäällikön Markus Lundströmin kanssa.

Takaisin podcastien listaan