Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Jumikemut

Kahden populaarikulttuurinarkkarin podcast, jossa jutellaan leffoista, tv-sarjoista ja Mielettömistä jutuista.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 16 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 21.2.2017.

Jumikemut vol. 16: Stranger Things 2 ja Thor: Ragnarök

Julkaistu 22.11.2017

Pienen syyslomailun jälkeen Jutta ja MIkko ovat vetreinä, kun aiheina on hittisarja Stranger Things ja supersankarikomedia Thor: Ragnarök. Lisäksi kuullaan Jutan mielipide Amazonin uusista Taru Sormusten Herrasta -sarjasuunnitelmista ja suositellaan Sweet Chili Dippejä viikon varrelle.

Jumikemut vol. 15: Blade Runner ja Harvey Weinstein -skandaali

Julkaistu 18.10.2017

Jumikemujen 15. jaksossa on normaalia vakavampi tunnelma, kun puheenaiheina on Harvey Weinstein -skandaali ja Blade Runner 2049 -elokuva. Haloo!:ssa aiheena on siis Hollywoodia järisyttävä Harvey Weinsteinin ympärillä pyörivä ahdisteluskandaali. Jakso on äänitetty 11. lokakuuta, minkä jälkeen kohu ja keskustelu uutisen ympärillä on vain kasvanut. Skandaalin lisäksi keskustellaan Harvey Weinsteinin asemasta Hollywoodissa. Pääaiheena on Denis Villeneuven ohjaama sci-fi-dystopia Blade Runner 2049, joka on jatko-osa vuonna 1982 julkaistulle Blade Runner -elokuvalle. Keskustelussa kiihkoillaan elokuvan mielettömästä ulkoasusta, elokuvan naishahmoista, Harrison Fordin näyttelemisestä ja elokuvaa kohdanneesta feminismikritiikistä. Ettei olisi liian vakavaa, niin jaksossa on puhetta myös Star Wars: The Last Jedi -lippujen hankkimisesta, Tähdet, tähdet -viihdekisasta ja Star Trek: Discover -uutuussarjasta. Tuu mukaan, nää on kivat kemut!

Jumikemut vol. 14: Emmy-gaala 2017 ja The Deuce

Julkaistu 4.10.2017

Jutan ja Mikon popkemujen 14. jaksossa puhetta tämän vuoden 17. syyskuuta juhlitusta Emmy-gaalasta ja HBO:n uutuussarjasta The Deuce. Pääaiheena on 17. syyskuuta juhlittu Emmy-gaala, jossa palkittiin amerikkalaisia tv-sarjoja. Suurimpia voittajia olivat Handmaid's Tale, Big Little Lies ja Veep. Käydään läpi juontaja Stephen Colbertin läpät, suurimmat sekä iloisimmat voittajat ja keskustellaan myös Emmy-gaalasta verrattuna Oscareihin. Haloo!:ssa on David Simonin uutuussarja The Deuce, jossa pyöritään 1970-luvun New Yorkin seksityö-piireissä. Sarjan elämänmakuinen ulkoasu miellyttää, Maggie Gyllenhaal ihastuttaa ja James Francon kaksoisrooli ei ärsytä. The Deucen ohella puhutaan vähän Simonin muista sarjoista The Wire ja Show Me A Hero. Lopussa tutusti viikon Sweet Chili Dippejä, joissa on tälle kertaa luvassa Myrskyn jälkeen -tv-sarja ja This One Summer -sarjakuvanovelli. Tuu mukaan, nää on kivat kamut!

Jumikemut vol. 13: Rakkautta & Anarkiaa ja Beguiled

Julkaistu 14.9.2017

Jumikemujen 13. jaksossa intoillaan 30-vuotisjuhlaansa viettävästä Rakkautta & Anarkiaa -leffafestarista. Jutta ja Mikko muistelevat menneiden vuosien suosikkileffoja, kohtaamisia ja tilanteita sekä antavat suosituksia vuoden 2017 festivaaleille. Haloo!:ssa jutellaan Sofia Coppolan uutuuselokuvasta Beguiled (Lumotut), joka on uusintaversio samannimisestä elokuvasta vuodelta 1971. Elokuvaa arvioidaan, ruoditaan ja tietenkin puhutaan myös elokuvan ympärillä kuohuneesta rasismikohusta. Sweet Chili Dippeinä on tällä kertaa Issa Raen Insecure-sarja, Alison Bechdelin Lepakkoelämää-sarjakuva sekä HBO:n animaatiosarja Bojack Horseman. Tuu mukaan, nää on kivat kemut!

Jumikemut vol. 12: Kesän recap ja syksyjuttujen ennakkointoilu

Julkaistu 7.9.2017

Lyhyen kesäloman jälkeen Jumikemuissa jutellaan edesmenneen kesän populaarikulttuurista: suosikki-, menestys- ja floppileffoista, kesän tv-sarjahiteistä (Twin Peaks ja Game of Thrones) ja tulevan syksyn innolla odotetuista kemujutuista kuten Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalista. Lopuksi jaellaan sweet chili dippi -vinkkejä, jotka ovat tällä viikolla Tobe Hopper ohjaama Texasin Moottorisahamurhaaja ja Taylor Swiftin uusi sinkku Look What You Made Me Do. Tuu mukaan, nää on kiva kemut.

Jumikemut vol. 11: Game of Thrones ja Dunkirk

Julkaistu 9.8.2017

Jumikemujen 11. jaksossa pääruokana on maailman suosituin kulttuurinen hittipihvi eli HBO:n megasarja Game of Thrones. Suuressa GOT-keskustelussa pohditaan syitä fantasiasarjan jättimenestyksen taustalla, fiilistellään lempihahmoja, spekuloidaan ja annetaan sarjan tekijöille raippaa. Vaikka emme puhukaan sarjan uusimmista seitsemännen kauden jaksoista, ei spoilereilta voi välttyä. Eli SPOILERALERT! Haloo!:ssa aiheena on Christopher Nolanin pauhaavan upea sotaelokuva Dunkirk. Lopuksi suositellaan tuttuun tapaan viikon Sweet Chili Dippejä. Tuu mukaan, nää on kiva kesäkemut!

Jumikemut vol. 10: Glow ja Spider-Man: Homecoming

Julkaistu 19.7.2017

Jo kymmenennet Jumikemut, bileet! Juhlan kunniaksi juttelemme Netflixin kesän kovimmasta sarjasta, 1980-luvun naispainijoista kertovasta Glow'sta sekä uudesta Spider-Manista, joka tuo ikonisen sankarihahmon viimein oikealle teinitasolle. Haloo! on tällä kertaa Turun Ruisrockista, jossa Jutta ja Mikko kävivät yhdessä. Mikä olikaan helteisen viikonlopun kovin keikka? Miksi Turku on niin mahtava kesällä? Sweet Chili Dippi -suositteluosiossa mukana tällä kertaa Riviera-korttelikinon Kallio Noir -kesäsarja sekä cosplay-pukuiluharrastus, jossa Suomi otti vastikään menestystä ihan Euroopan tasolla! Tuu mukaan, nää on hyvät kemut!

Jumikemut vol. 9: Komedian nykytila ja Star Warsin ohjaajaongelmat

Julkaistu 5.7.2017

Yhdeksännessä Jumikemut-jaksossa pohdiskellaan komedian nykytilaa; mikä mättää, mikä toimii ja mitkä jutut oli ennen paremmin. Keskustelussa vilahtavat tuoreet komediat Baywatch ja The Rough Night, suosikit viime vuosilta ja menneiltä vuosikymmeniltä. Lisäksi mietitään miksi tv:ssä komedia kukoistaa samalla kun leffoissa naurut ovat vähissä. Haloo!:ssa käsitellään ajankohtaista Star Wars -draamaa, kun aiheena on Lord & Miller -ohjaajakaksikon potkut tulevasta Han Solo -elokuvasta. Aiheen johdolla mietitään myös sitä, mikä on ohjaajan rooli Star Warsin kaltaisissa satoja miljoonia dollareita maksavissa franchise-elokuvissa. Sweet Chili Dippeinä masentava The Leftovers ja vähemmän masentava Radio Sodoma. Tuu mukaan, nää on kivat kemut!

Jumikemut vol. 8: Twin Peaks ja Wonder Woman

Julkaistu 14.6.2017

Kahdeksannessa Popkemut-jaksossa upotaan David Lynchin kieroon, outoon, hauskaan ja pelottavaankin maailmaan, kun aiheena on ohjaajamaestron Twin Peaks -tv-sarja ja erityisesti sen uusi, kolmas kausi. Haloo!:ssa ihastellaan kesäkuun alussa ensi-iltaan tullutta Wonder Woman -supersankarielokuvaa, joka teki Jumikemu-jengiin SUUREN vaikutuksen. Sweet Chili Dippeinä suositellaan ensimmäistä kertaa kirjaa ja tumblr-tiliä. Tuu mukaan, nää on kivat kemut!

Jumikemut vol. 7: Suuri Chris-spesiaali ja SNL

Julkaistu 31.5.2017

Jutan ja Mikon popkemujen seitsemännessä jaksossa ollaan ison kysymyksen ääressä: kuka Hollywood-Chriseista on parhain? Eli puhetta Evansista, Hemsworthista, Prattista ja Pinesta. Vaaleita, komeita ja toimintatähtimäisiä Chriseja vertaillaan viidessä kategoriassa, ja lopputulos yllätti jopa podcastaajat. Haloo!:ssa käydään läpi amerikkalaisen Saturday Night Live -sketsisarjan menestyksekästä, politiikan värittämää viimeisintä kautta. Käydään läpi lempisketsejä, näyttelijöitä ja sarjasta kauden jälkeen poistuneita näyttelijöitä. Tuu mukaan, nää on kivat kemut!

Jumikemut vol. 6: Get Out, The Handmaid's Tale ja Euroviisut

Julkaistu 10.5.2017

Jutan ja Mikon popkemujen kuudennessa jaksossa ollaan ajankohtaisuuksien äärellä, kun puheenaiheina ovat teemoiltaan surullisen ajankohtaiset Get Out -kauhutrilleri ja HBO:sta löytyvä The Handmaid's Tale -dystopiasarja. Lisäksi fiilistellään Mikon lempiaihetta eli Euroviisuja, jotka ovat parhaillaan käynnissä Ukrainan Kiovassa. Koska keskustelu on tällä(kin) kertaa aika spoileripitoista, niin tiedoksi että Get Outista puhutaan kohdassa 17.45-37.17 ja The Handmaid's Talen kolmesta ensimmäisestä jaksosta kohdassa 37.17-57.22. Nää on kivat kemut, tuu mukaan! :D

Jumikemut vol. 5: Kesäleffat 2017 ja Girls

Julkaistu 27.4.2017

Jumikemujen viidennessä jaksossa ollaan kesäisissä tunnelmissa, kun aiheena ovat tämän kesän ökykalliit blockbuster-elokuvat. Luvassa on siis ennakkointoilua elokuvista Guardians of the Galaxy 2, Alien: Covenant, Wonder Woman, Baywatch ja Dunkirk. Lisäksi raporttia siitä, kun tapasimme Shia LaBeoufin Kiasman Ars17-näyttelyssä. Toteutimme myös ensimmäisen kuuntelijatoiveen, kun analysoimme viime viikolla päättyneen Girlsin viimeistä kautta ja finaalia.

Jumikemut vol. 4: Ghost In The Shell ja Iholla

Julkaistu 11.4.2017

Jutan ja Mikon neljännessä jaksossa jutellaan tuoreesta Ghost In The Shell -filmatisoinnista, alkuperäisestä vuoden 1995 animeklassikosta sekä Jutan ja Mikon animemenneisyydestä. Haloo!-osiossa valitaan suosikkeja Iholla-ohjelman naisista ja lopuksi annetaan vinkkejä viikolla Viikon Sweet Chili Dippi -osioissa. Tuu mukaan, nää on kivat kemut!

Jumikemut vol. 3: Feud ja Ryan Murphy

Julkaistu 28.3.2017

Kolmansissa Jutan ja Mikon Popkemuissa fiilistellään HBO:n tuoretta, tositapahtumiin perustuvaa leffatähtidraamaa Feudia sekä puhutaan sarjan luojasta Ryan Murphysta. Murphy on amerikkalaisen nyky-tv:n supermenestyjä, jonka aikaansaannosta ovat mm. Glee, American Horror Story ja O.J. Simpson: American Crime Story. Lisäksi Mikko avautuu turhautumisestaan suomalaisen tv:n julkkistulvaan ja jakson päättää totutusti Viikon Sweet Chili Dippi -osio, jossa annetaan popkulttuurimenovinkkejä. Tuu messiin, nää on kivat kemut!

Jumikemut vol. 2: Teinisarjat

Julkaistu 8.3.2017

Jutan ja Mikon popkemujen toisessa jaksossa jutellaan ihanista, kamalista ja fanitettavista teinisarjoista. Läppää lentää ainakin SKAMista, Dawson's Creekista, Dark Angelista, My So Called Lifesta, OC:sta, Gossip Girlista ja Aliaksesta. Tietenkin piipahdetaan myös kemuttajien omissa teiniajoissa sekä muistellaan teini-Jutan ja teini-Mikon omia lempisarjoja. Aluksi höpistään vielä vähän Oscar-gaalasta ja lopuksi vinkataan viihdettä Viikon Sweet Chili -dippi -osiossa.

Jumikemut vol. 1: Oscarit

Julkaistu 21.2.2017

Ensimmäisissä jumikemuissa jutellaan Aki Kaurismäestä, vuoden 2017 Oscar-ehdokkaista ja annetaan katseluvinkkejä viikon Sweet Chili -dippi -osiossa.

Takaisin podcastien listaan