Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Urheilun ääni

Urheilupodcast tulosten takaa. Äänessä Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 93 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 10.2.2016.

Haastattelussa Tomi Auremaa – Veikkaus

Julkaistu 22.10.2020

Mistä tulee Veikkauksen monopolin oikeutus? Voisiko se olla Veikkauksen etu, jos markkinat avattaisiin? Onko Veikkaus oppinut mitään vääränlaiseksi todetusta mainonnastaan? Viikon vieraana on Veikkauksen viestintäpäällikkö Tomi Auremaa. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Ruben Rafkin – Sieltä voi tulla mitä vain!

Julkaistu 1.10.2020

Mitä sinä teit 14-vuotiaana? Ruben Rafkin muutti Yhdysvaltoihin pelaamaan jääkiekkoa. Nyt hän on palannut Suomeen, ja pelaa ensimmäiset liiga-ottelunsa TPS:n paidassa. Tässä on yksi liigakauden mielenkiintoisimmista pelaajista! Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Taika Koilahti – pituushyppääjä

Julkaistu 30.7.2020

Taika Koilahden kevät meni täysin uusiksi, kun hallikauden ensimmäisessä hypyssä tapahtui paha loukaantuminen. Tässä jaksossa Taika kertoo siitä, miten on päätynyt pituushyppääjäksi. Hän avaa myös tulevaisuuden suunnitelmiaan. Jakson aluksi valmentaja Tanja Nirkkonen kertoo millainen valmennettava Taika on. Loukkaantumisesta puhumme videolla, jonka löydät verkkosivultamme urheilunaani.com sekä Facebookistamme. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Tommi Pikkarainen – Futisfilosofi

Julkaistu 16.7.2020

Kumpi on helpompaa, sarjan voitto vai asemien säilyttäminen? Mistä nykyään löytyy laatua jalkapallossa? Näihin kysymyksiin ja moneen muuhun vastaa FC TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tommi Pikkarainen. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Valtteri Nieminen – Sulkapallomestari

Julkaistu 19.3.2020

Valtteri Nieminen voitti helmikuun alussa sulkapallon Suomen mestaruuden jopa omaksi yllätyksekseen. Miksi Valtterilla ei ole tällä hetkellä tavoitteita kansainvälisillä kentillä? Miten onnistuu lääkäriopintojen yhdistäminen tavoitteellisen harjoittelun kanssa? Pitääkö Valtterin aikatauluttaa oman vaimon näkeminen? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan tässä jaksossa. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen

Jouni Pihlaja – Mr. Futsal

Julkaistu 5.3.2020

Suomen miesten Futsal-maajoukkuen kohtaa Serbian kaksiosaisessa MM-karsinnan playoffissa 9.4. ja 12.4.2020. Jouni Pihlajaa voi hyvällä syyllä kutsua nimellä Suomen Mr. Futsal. Hän on ollut lajin parissa jo siitä lähtien, kun laji oli vasta ottamassa ensiaskeleitaan Suomessa. Pihlaja aloitti vuodenvaihteen jälkeen futsalin kilpailupäällikönä Palloliitossa ja aiemmin hän on työskennellyt muuan muassa maajoukkueen päävalmentajana. Suomi teki historiallisen tempun edetessään MM-kisojen kaksiosaiseen jatkokarsintaan. On aika kuulla miten Jouni Pihlaja ajattelee futsalin kehityksestä ja suunnasta.

Haastattelussa Risto Leino – Sattumalta selostajaksi

Julkaistu 14.2.2020

Risto Leino on selostanut radioon nelinumeroisen määrän jääkiekkomatseja. Tässä jaksossa kuulet miten hänen uransa alkoi, ja miten hän näkee radion tulevaisuuden.

Haastattelussa Matti Mattsson – Kova matka Tokion olympialaisiin

Julkaistu 24.1.2019

Matti Mattsson kohautti julistamalla Lontoon olympialaisten jälkeen, että "Riosta tulee kultaa." Uinti on raaka laji, sillä koko vuoden uurastus kulminoituu yhteen kilpailuun. Millaisin tavoittein Mattsson kulkee kohti Tokion kisoja 2020? Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Teemu Valtonen – Liigajoukkueen hieroja

Julkaistu 20.12.2018

Teemu Valtonen toimii jääkiekon SM-liigassa pelaavan KooKoon hierojana. Sen lisäksi hän auttaa toimessaan huoltajia. Valtosen mielestä häntä ja muita poissa parrasvaloista työskenteleviä työn raskaan raatajia osataan arvostaa – ainakin lajin sisältä päin. Valtonen on myös nähnyt toiminnan ammattimaistumisen. Teemu Valtosta kävivät haastattelemassa Urheilun äänen pojat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen KooKoon vieraillessa Porin Ässien vieraana.

Haastattelussa Harri Halme – Urheilumanageri

Julkaistu 23.11.2018

Pitääkö jokaisella huippu-urheilijalla olla manageri? Kuinka monta urheilijaa yhdellä managerilla voi olla "tallissaan"? Mm. näihin kysymyksiin vastaa huippumanageri Harri Halme. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen. Kuva: Jakke Nikkarinen

Haastattelussa Niko Saarinen – Tavoitteena Tokio 2020

Julkaistu 26.10.2018

18-vuotiaalla Niko Saarisella on kivikova tavoite – paikka olympialaisiin. Taekwondossa pudotetaan puolet painoluokista pois olympialaisissa, ja edelleen kisoihin otetaan vain 16 urheilijaa per painoluokka. Miten nuori suomalainen aikoo napata yhden näistä paikoista? Jopa paikka Tokion kisoihin 2020 on tavoitteena. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen

Haastattelussa Mikael Tolkki – videovalmentaja

Julkaistu 11.10.2018

Mikael Tolkki työskentelee videovalmentajana TPS:n jääkiekkojoukkueessa liigassa. Mitä kaikkea videolta katsotaan ja miksi nuori mies ryhtyy videovalmentajaksi? Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen

Haastattelussa Joni Malka: Maistuuko jenkkifutiksen EM-pronssi?

Julkaistu 16.8.2018

Suomi saavutti kesällä 2018 jenkkifutiksen EM-pronssia. Mikä lajin tila on Suomessa ja kuinka kova saavutus EM-kotikisojen kolmas sija onkaan? Viikon vieraana on mitalin saavuttaneessa maajoukkueessa sekä Porvoon Butchersissa pelaava Joni Malka. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Sami Kolamo - Median merkitys urheilun suurtapahtumissa

Julkaistu 14.6.2018

Mikä on median merkitys urheilun suurtapahtumissa? Millaisia asioita rajoitetaan julkisuudessa kisojen aikana? Viikon vieraana on futistohtori Sami Kolamo. Vuonna 2014 julkaistussa väitöskirjassaan Kolamo tutki kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n mediapeliä ja korruptiota Etelä-Afrikan mm-kisoissa 2010. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Tommi Pärmäkoski – Formuloista unelmaduuniin jääkiekkoliigaan

Julkaistu 29.3.2018

Tommi Pärmäkoski tuli tunnetuksi toimiessaan neljä Formula 1 maailmanmestaruutta voittaneen Sebastian Vettelin kuntovalmentajana. Nykyisin hän toimii jääkiekkoliigassa pelaavan Pelicansin fysiikkapuolella. Kuinka Pärmäkoski päätyi formuloihin? Mikä on hänen roolinsa Pelicansin vaihtoaitiossa? Puhutaanko Pärmäkoskien ruokapöydässä mistään muusta kuin urheilusta? Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Sakari Suominen – Olympiafinaali

Julkaistu 8.3.2018

Urheilun ääni tekee poikkeuksen ohjelmistoonsa ja haastattelee uudemman kerran jääkiekkoerotuomari Sakari Suomista. Suominen kävi jo aiemmin podcastin haastattelussa ja kertoi avoimesti tavoitteeksi tuomita olympiafinaalissa. Nyt tuo unelma ja tavoite on täyttynyt, joten on syytä mennä selvittämään niitä tunnelmia ja fiiliksiä tästä huippuhetkestä. Urheilun äänen toimittavat tuttuun tapaan Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Markku Kanerva – Uusi keino arvokisoihin

Julkaistu 15.2.2018

Tulevana syksynä pelataan ensimmäistä kertaa jalkapallon Kansojen liigaa, jossa osallistujamailla on mahdollisuus selvittää tie Euroopan mestaruuskilpailuihin. Suomi pelaa C-ryhmän lohkossa, jossa ovat mukana Kreikka, Unkari ja Viro. Urheilun ääni tapasi Suomen A-maajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan ja keskusteli hänen kanssaan uudesta kilpailusta. Urheilun äänen toimittajina ovat tuttuun tapaan Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Sakari Suominen - Tuomari matkalla olympialaisiin

Julkaistu 25.1.2018

Haastattelussa Sakari Suominen - Tuomari matkalla olympialaisiin by Urheilun ääni

Haastattelussa Arto Kuuluvainen - Urheilun sisäpiireissä

Julkaistu 11.1.2018

Haastattelussa Arto Kuuluvainen - Urheilun sisäpiireissä by Urheilun ääni

Haastattelussa Kim Laaksonen – Pool-biljardin ammattilainen

Julkaistu 21.12.2017

Pool-biljardi on kaikille tuttua, mutta medianäkyvyys lajilla on lähes nolla. Miten ihmeessä suomalainen nuori päätti tehdä biljardiharrastuksestaan ammatin? Toimittajina ovat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Tommi Kovanen – Miltä aivovamma tuntuu?

Julkaistu 16.11.2017

Tommi Kovasen elämä muuttui täysin, kun hän jäi jääkiekko-ottelussa taklauksen alle 26.1.2003. Tuo taklaus päätti urheilu-uran ja aiheutti Kovaselle aivovamman. Ohjelman julkaisuviikolla vietetään valtakunnallista aivovammaviikkoa. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Ossi Rumpunen – Lentopalloammattilainen

Julkaistu 9.11.2017

Lentopallomaajoukkue on saanut paljon näkyvyyttä viime vuosien arvokisaesiintymisten myötä. Maajoukkueen taso onkin niin kova, että kaikki ammattilaiset eivät mahdu joukkueeseen. Viikon vieraana on Ossi Rumpunen, Raision Loimun lentopalloammattilainen. Loimussa ottelukohtaisella sopimuksella pelaava Rumpunen kertoo muun muassa miksi ura Saksassa jäi toistaiseksi yhden kauden mittaiseksi, vaikka jatkosopimuskin olisi ollut tarjolla. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Missä menee Turun seudun koripallo?

Julkaistu 20.10.2017

Mahtuuko Turun seudulle jopa kaksi pääsarjajoukkuetta ja millainen taso 1A-divarissa on? Turusta löytyy mittavat perinteet koripallossa. Tällä hetkellä Turun seudun ylimmän tason joukkueet, Kristika Turku ja Kaarinan Ura Basket, pelaavat miesten 1A-divisioonassa. Molemmat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa tavoitella jollain aikavälillä nousua Korisliigaan. Viikon vieraina ovat Kristikan pelaaja Mikael Sandberg ja Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen

Mestis

Julkaistu 28.9.2017

Mestis on Suomen toiseksi seuratuin urheilusarja. Se pesee yleisömäärissä niin koripallon, lentopallon kuin salibandynkin. Speciaalijaksossamme ääneen pääsevät yhteensä 11 Mestiksen päävalmentajaa sekä kapteenia. Toimittajina ovat tuttuun tapaan Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastatttelussa Mika Koivunen – Liigan taso pelaaja-agentin silmin

Julkaistu 9.9.2017

Onko Liigan taso romahtanut? Pyrkiikö pelaaja-agentti vain maksimoimaan oman palkkionsa? Mitä tapahtuu, jos pelaaja jää penkin päähän vailla peliaikaa? Viikon vieraana on pelaaja-agentti Mika Koivunen. Toimittajina ovat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Antti Ruuskanen - Onko Suomen yleisurheilu aallonpohjassa?

Julkaistu 20.7.2017

Suomen yleisurheilun MM-joukkue uhkaa jäädä todella pieneksi ja todellisia menestyjäehdokkaita joukkueesta löytyy todella vähän. Miten tähän ollaan tultu ja ennen kaikkea miten tästä päästään eteenpäin? Viikon vieraana on keihäänheittäjä Antti Ruuskanen, joka terveenä olleessaan olisi potentiaalinen mitalikandidaatti Lontoon MM-kisoissa. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Satu Mikola – Pesäpallon World Cup

Julkaistu 12.7.2017

Turussa järjestetään pesäpallon World Cup. Se on yksi Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumista, mutta mistä ihmeestä oikein on kyse ja kuka siellä pelaa? Viikon vieraana on World Cupin järjestelyistä vastaava Varsinais-Suomen Pesis ry:n toiminnanjohtaja Satu Mikola. Toimittajina ovat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Jarno Saarinen – maailman paras

Julkaistu 3.7.2017

Erikoisjaksossamme tutustumme Jarno Saarisen uraan, Haastateltavina ovat Saarisen leski Soili Karme, veli Jari Sarinen sekä Jarnon urasta näyttelyn Turun pääkirjastoon koonnut Olli Saarnio. Toimittajina ovat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Tuomas Haanpää – Jääkiekon Suomen Cup palaa

Julkaistu 29.6.2017

Jääkiekon Suomen Cup palaa elokuussa 2017, kun kaikki Mestis-joukkueet ja suuri osa Suomisarjan joukkueista aloittavat kilpailun. Kaikkiaan mukana on 54 joukkuetta. Aikaisemmin Suomen Cupia on pelattu 12 kertaa, viimeksi kaudella 1970-1971. Mutta mitä Mestis-seurat saavat siitä, että lähtevät kilpailemaan Suomisarjan joukkueiden kanssa? Viikon vieraana on Cupia vahvasti eteenpäin vienyt Mestistä hallinnoivan Sarjaseurat ry:n hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Riitta Björkengren - Onko senioriurheilu urheilua?

Julkaistu 23.6.2017

Seniori-ikäiset urheilijat saavat osakseen paljon väheksyntää, mutta silti monissa eri lajeissa heille järjestetään arvokilpailuja. Tutustumme senioritason keilailun moninkertaiseen EM-mitalistiin Riitta Björkengreniin ja otamme selvää muun muassa siitä, että onko hän seniori vai urheilija? Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Janne Salmi – Jukolan viestin taikayö

Julkaistu 15.6.2017

Jukolan viesti on maailman suurin vuosittainen suunnistustapahtuma. Mikä tekee Jukolan yöstä taianomaisen? Voiko itseään kutsua suunnistajaksi, jos ei ole koskaan juossut Jukolassa? Viikon vieraana on Jukolassa 30 kertaa kilpaillut suunnistuksen maailmanmestari Janne Salmi. Toimittajina ovat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Ville Lintunen - Turun palloiluhalli susi jo syntyessään?

Julkaistu 8.6.2017

Turkuun valmistuu palloiluhalli, mutta vaarana on, ettei sille löydy kunnollisia käyttäjiä. Aiheesta keskustelee Viikon vieras, FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen, joka avaa myös seuransa laajenevaa hallibisnestä. Toimittajina Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Markus Teijula - Erilaisin metodein pikajuoksumenestyjäksi?

Julkaistu 1.6.2017

Yleisurheilu on laji, joka ei välttämättä tänä päivänä kuulu enää vetovoimaisimpien lajien joukkoon. Viikon vieraamme, Suomen tämän hetken suurin pikajuoksijalupaus Markus Teijula kuuluu kuitenkin niihin, jotka nauttivat yleisurheilusta. 19-vuotias naantalilainen harjoittelee hieman erilaisin metodein, mihin Suomessa yleisesti ollaan totuttu. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Juuso Nieminen - Pelasiko Leijonat liian hitaasti?

Julkaistu 25.5.2017

Jääkiekon MM-kisat päättyivät Leijonilta lopulta pronssiottelun tappioon ja siten neljänteen sijaan. Sijoitus on hyvä ottaen huomioon kaikki ne vaikeudet, joita maajoukkueemme kohtasi kisojen aikana. Nyt on aika tehdä yhteenveto päättyneistä kisoista. Viikon vieraana on U18-maajoukkueen MM-hopealle luotsannut Juuso Nieminen. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

MM-leijonien pelitapa puhuttaa

Julkaistu 18.5.2017

Suomi lähtee joka kevät MM-kisoihin menestys mielessä. Odotukset ovat korkealla myös Leijonien otteita seuraavien keskuudessa. Käynnissä olevien MM-kisojen aikana Suomen pelitapa on herättänyt keskustelua, sillä alkulohkossa maajoukkueen tulokset eivät täysin olleet odotetunlaisia. Urheilun äänen toimittajat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen keskustelevat aiheesta puolivälierien kynnyksellä.

Haastattelussa Eva Wahlström - nyrkkeilyn viehätys

Julkaistu 4.5.2017

Eva Wahlström on Suomen ainoa nainen, joka nyrkkeilee ammattilaisena. Wahlströmin ottelusaldo ammattilaisena on häkellyttävää luettavaa: 18 voittoa, 0 tappiota, 1 ratkaisematon. 36-vuotias Wahlström kertoo yhä haluavansa kehittyä nyrkkeilyssä.

Haastattelussa Robin Hull – Snooker tekee hulluksi

Julkaistu 1.5.2017

Snookerammattilainen Robin Hull viehättyy lajinsa vaikeudesta. 1990-luvun alkupuolella ammattilaisuransa aloittanut Hull jahtaa yhä ensimmäistä ranking-voittoaan ammattilaiskiertueella, ja uskoo vakaasti sen saavuttavansa.

Haastattelussa Joona Haarala – Tapahtumaohjauksen mestari

Julkaistu 27.4.2017

”Silloin kun urheilutapahtuma sujuu niin, ettei yleisö huomaa mitään kummallista, on takana valtavasti suunnittelua.” Edellisen lauseen takana on mies, jolla tuntuu olevan meitä muita enemmän tunteja vuorokaudessa. Päivätyönsä lisäksi hän tekee usein toisen työpäivän urheilutapahtumien ohjaajana. Kun seuraat videotaulun tapahtumia esimerkiksi Paavo Nurmi Gamesissa, Turkuhallissa HC TPS:n otteluissa tai salibandyn Superfinaalissa, on vastuussa useimmiten tämän viikon vieraamme Joona Haarala. Urheilun äänen toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Jussi Piha – Superfinaali huipentaa salibandykauden

Julkaistu 20.4.2017

Tulevana lauantaina suomalainen salibandyn sarjakausi saa huikean päätöksensä, kun niin miesten kuin naisten salibandyliigojen loppuottelut pelataan Helsingissä Hartwall Areenassa. Miesten finaalissa ottavat yhteen fuusioseura EräViikingit ja viime kauden mestaruuttaan puolustava Classic. Viikon vieraana on Classicin kapteeni Jussi Piha. Toimittajina Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen. Kuva: Esa Takalo.

Haastattelussa Akusti Salonen – Futismatsi pienissä palasissa

Julkaistu 13.4.2017

Jalkapallo-ottelusta voi saada enemmän irti otteluanalyysien avulla. Urheilun äänen viikon vieras Akusti Salonen on jalkapallovalmentaja, joka hyödyntää analyysejä valmistautuessaan oman joukkueensa seuraavaan otteluun sekä opiskellessaan lisää lajista. Tällä hetkellä Salonen työskentelee Åbo IFK:n valmennuksessa. Salosen ajatuksista ja analyyseistä voit lukea lisää hänen blogistaan: akuntehdas.wordpress.com

Haastattelussa Michael Pounds – Vilpas Koriskauden yllättäjä

Julkaistu 6.4.2017

Haastattelussa Michael Pounds – Vilpas Koriskauden yllättäjä by Urheilun ääni

Haastattelussa Marko Takomo – Mikä saa perustamaan hiihtoseuran?

Julkaistu 30.3.2017

Uuden hiihtoseuran perustaminen ei ole ihan jokapäiväistä. Keväällä 2016 Raisioon perustettiin SkiTeam105. Seurassa keskitytään kilpaurheiluun, eikä ainakaan vielä ole tarkoituskaan palvella kaikkia mahdollisia harrastajia. Viikon vieraana on SkiTeam105:n perustajiin kuuluva Marko Takomo. Parhaimmillaan Takomo on ollut yleisen sarjan SM-hiihdoissa sijalla 10. Veteraanisarjoissa SM-mitaleja on kertynyt useampia, niin hiihdosta kuin juoksusta, joista kaksi viimeisintä Tampereen SM-Hiihdoista 2017.

Haastattelussa "Osku" Grönman – Miksi urheilijan pää pettää?

Julkaistu 23.3.2017

Huippu-urheilussa urheilijan psyyke on kovilla. Koko elämä myös kilpailusuoritusten ulkopuolella asettaa kovat vaatimukset. Kuinka urheilija selviää isosta pettymyksestä tai vaikkapa urheilu-uran päätöksestä? Onko urheilijan psykologilla käynti häpeän aihe?

Haastattelussa Henrik Haapala – Kuluvan kauden jääkiekon SM-liigan läpilyönnit

Julkaistu 16.3.2017

Haastattelussa Henrik Haapala – Kuluvan kauden jääkiekon SM-liigan läpilyönnit by Urheilun ääni

Urheilun ääni -special - Urheiluakatemiat murroksessa

Julkaistu 9.3.2017

Huippu-urheilun resursseja keskitetään. Mitä tämä tarkoittaa urheiluakatemioiden kannalta? Kuka pitää huolta pienistä lajeista? Kuinka panostuksen saavat lajit valitaan? Viikon vieraina ovat Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman johtaja Simo Tarvonen, Turun seudun urheiluakatemian huippu-urheilukoordinaattori Mika Korpela sekä Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jiri Auranen.

Haastattelussa Melisa Niskanen - Suomen paras naisvesipalloilija

Julkaistu 2.3.2017

Haastattelussa Melisa Niskanen - Suomen paras naisvesipalloilija by Urheilun ääni

Haastattelussa Susanna Tapani – monen lajin multitalentti

Julkaistu 23.2.2017

Haastattelussa Susanna Tapani – monen lajin multitalentti by Urheilun ääni

Haastattelussa Pirjo Peltola – Ammunta on staattinen fysiikkalaji

Julkaistu 16.2.2017

Viikon vieraana on nuorten ampujien olympiavalmentaja Pirjo Peltola, joka omalla kilpaurallaan saavutti joukkuemaailmanmestaruuden sekä Soulin olympialaisissa 5. sijan.

Haastattelussa Heikki Laine – tuhansien Saku Koivu -korttien mies

Julkaistu 9.2.2017

Urheilun äänen viikon vieraana on raisiolainen jääkiekon ystävä Heikki Laine, joka on kerännyt runsaan 20 vuoden ajan Saku Koivuun liittyvää materiaalia. Kokoelmaan mahtuu niin jääkiekkokortteja, pelipaitoja kuin jääkiekkomailojakin. Urheilun äänessä sukelletaan keräilykulttuurin saloihin. Ohjelman toimittavat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Iivari Hovi – futiskulttuuri elää alasarjoissa

Julkaistu 2.2.2017

Haastattelussa Iivari Hovi – futiskulttuuri elää alasarjoissa by Urheilun ääni

Haastattelussa Mikko Hyyrynen – Monen roolin seuralegenda

Julkaistu 26.1.2017

Urheilun äänessä sukelletaan kotimaisen jalkapallon pariin, kun viikon vieraana on monen roolin Mikko Hyyrynen. Hyyrynen hoitaa FC TPS:ssä juniorivalmennuspäällikön tehtävien lisäksi edustusjoukkueen kakkosvalmentajan ja pelaajan hommia. Miten roolit on jaettu ja miten aika riittää kaikkeen, kysyvät Urheilun äänen toimittajat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Miika Elomon rehellinen henkilökuva

Julkaistu 19.1.2017

Miika Elomon rehellinen henkilökuva by Urheilun ääni

Haastattelussa Timo Ritakallio – Olympiakomitea vain muinaisjäänne?

Julkaistu 12.1.2017

Suomen olympiakomitea sai hiljattain uuden puheenjohtajan, kun Timo Ritakallio nappasi puheenjohtajan nuijan tehtävästä väistyneeltä Risto Niemiseltä. Olympiakomitea on instanssi, joka herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan. Urheilun äänessä tutustutaan puheenjohtaja Ritakallion mietteisiin muun muassa siitä, pitäisikö Suomessa oikeasti järjestää vielä olympialaiset. Kalenterivuoden 2017 ensimmäisen Urheilun äänen toimittajina ovat tuttuun tapaan Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Marko Ruohola – Uudenkaupungin Korihaiden uusi tuleminen

Julkaistu 15.12.2016

Uudenkaupungin Korihait on uudistanut toimintaansa isosti. Nyt menestystä haetaan pitkällä tähtäimellä. Viikon vieraana on Korihaiden toiminnanjohtaja Marko Ruohola. Toimittajina ovat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Roope Paltta – Jos ei halua kilpailla, pystyykö harrastamaan?

Julkaistu 1.12.2016

Haastattelussa Roope Paltta – Jos ei halua kilpailla, pystyykö harrastamaan? by Urheilun ääni

Haastattelussa Janne Hirvensalo – Mustavalkoisille sydämensä menettänyt

Julkaistu 24.11.2016

Urheilun äänessä pureudutaan tällä kertaan urheilun ytimeen, sillä aiheena on kannattaminen. Ilman kannattajia ja faneja ei olisi urheilua. Kannattajat luovat otteluissa tunnelman, jonka vuoksi suurempikin yleisö kiinnostuu ottelutapahtumista. Viikon vieras Janne Hirvensalo on kannattaja, joka menetti sydämensä TPS:lle vanhempiensa kautta. Viime kaudella Hirvensalo ajoi peräti 13 000 kilometriä seuratakseen TPS:n miesten ja naisten jalkapallojoukkueiden edesottamuksia. Lisäksi hän on tuttu näky myös jääkiekkokatsomoissa aina kun TPS pelaa.

Haastattelussa Hermanni Seppälä - Radion tulevaisuus pohdinnassa

Julkaistu 16.11.2016

Haastattelussa Hermanni Seppälä - Radion tulevaisuus pohdinnassa by Urheilun ääni

Haastattelussa Lauri Stenfors – Salibandykö huippu-urheilua?

Julkaistu 10.11.2016

Onko salibandy huippu-urheilua? Voidaanko puhua jopa ammattilaisurheilusta? Ovatko liigapelaajat huippukunnossa? Kuinka työn ja huippusalibandyn yhdistäminen onnistuu? Kuinka lajin pariin saadaan lisää katsojia? Viikon vieraana on TPS:n maajoukkuepuolustaja, uransa toisiin MM-kisoihin lähtevä Lauri Stenfors. Toimittajina ovat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Max Kolu – NHL-kykyjenetsijä

Julkaistu 3.11.2016

NHL-scoutin työ sisältää jatkuvaa matkustamista ja satoja otteluita vuodessa. Millaisia asioita scoutit pelaajista etsivät ja kuinka scoutin työhön päädytään? Entinen huippukiekkoilija Max Kolu toimii nykyään NHL-joukkue Arizona Coyotesin Euroopan kykyjenetsijänä.

Haastattelussa Shefki Kuqi ja Mika Laurikainen – Urheilun ääni -special osa 2: karsintaennakko

Julkaistu 28.10.2016

Veikkausliigan karsinta huipentuu. Fc Interin ja FC TPS:n päävalmentajat ennakoivat yhdessä ratkaisevaa ottelua.

Urheilun ääni -special: Veikkausliigan karsintaennakko

Julkaistu 25.10.2016

Jalkapallokausi 2016 huipentuu liigakarsintaan kahden turkulaisseuran kesken. FC Inter ja FC TPS taistelevat viimeisestä paikasta auringossa. Luoko paikallisasetelma jännitettä? Mitä Veikkausliigasta ulos jääminen tarkoittaa seuralle?

Haastattelussa Jouni Hyytiä – Erotuomareiden keskeinen rooli

Julkaistu 20.10.2016

Haastattelussa Jouni Hyytiä – Erotuomareiden keskeinen rooli by Urheilun ääni

Haastattelussa Michael Sundstén – Jäähän kohdistunut rakkaus

Julkaistu 13.10.2016

Urheilun äänen ruodinnassa on Michael Sundsténin kirja Jäähän kohdistunut rakkaus. 20 entistä ja nykyistä huippukiekkoilijaa kertovat kirjassa tarinansa omin sanoin.

Haastattelussa Jukka Lehtovaara ja Mika Laurikainen – Suomalaisen jalkapallon tila ja tulevaisuus

Julkaistu 6.10.2016

Mikä Huuhkajissa mättää? Pitäisikö Veikkausliigassa palata kaksinkertaiseen sarjaan? Kenen vastuulla on lasten ja nuorten valmennuksen taso? Spesiaalijaksossamme pureudumme suomalaisen futiksen kipukohtiin. Vieraina ovat FC Inter Turun maalivahti Jukka Lehtovaara sekä FC TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen. Toimittajina ovat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen

Haastattelussa Teemu Packalén – Väkivaltaa vai urheilua?

Julkaistu 29.9.2016

Vapaaottelu näyttäytyy suurelle yleisölle väkivaltana. Mutta mistä lajissa oikein onkaan kyse? UFC-ottelija Teemu Packalén kertoo.

Haastattelussa Mika Eskola – Miten jääkiekkoliiga kehittyy kohti 2020-lukua?

Julkaistu 22.9.2016

Haastattelussa Mika Eskola – Miten jääkiekkoliiga kehittyy kohti 2020-lukua? by Urheilun ääni

Haastattelussa Heikki Suhonen – Mitä maalien tekeminen vaatii?

Julkaistu 15.9.2016

Haastattelussa Heikki Suhonen – Mitä maalien tekeminen vaatii? by Urheilun ääni

Haastattelussa Mirko Jalava – Voiko tilastoihin luottaa?

Julkaistu 8.9.2016

Urheilun äänessä puhutaan poikkeuksellisesti metreistä ja senteistä sekä minuuteista ja sekunneista. Niitä vastaan ja niiden puolesta monissa lajeissa kilpaillaan. Voiko tilastoihin kuitenkaan enää täysin aukomattomasti luottaa? Harjoitetaanko yleisurheilussakin tulosmanipulaatiota kuten esimerkiksi jalkapallossa on koettu tapahtuvan. Viikon vieras on laajaa yleisurheilun tietokantaa yrityksensä Tilastopaja Oy:n kautta pyörittävä Mirko Jalava. Äänessä ovat jälleen kerran Jarkko Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Hannu Rautala – Enemmän tekoja, vähemmän sanoja

Julkaistu 1.9.2016

Haastattelussa Hannu Rautala – Enemmän tekoja, vähemmän sanoja by Urheilun ääni

Haastattelussa Heikki Kulta – Formuloiden perässä maailmalla

Julkaistu 24.8.2016

Haastattelussa Heikki Kulta – Formuloiden perässä maailmalla by Urheilun ääni

Haastattelussa Marko Yrjövuori – Suomalaisesta pikkukaupungista NBA-mestariksi

Julkaistu 18.8.2016

Fysioterapeutti Marko Yrjövuori päätti toteuttaa unelmansa ja lähteä Yhdysvaltoihin kokeilemaan siipiensä kantavuutta. Yrjövuori onnistui tavoitteessaan ja pääsi toimimaan ammattilaisurheilun parissa, aluksi NHL-seura Los Angeles Kingsin palveluksessa ja sittemmin NBA-seura Los Angeles Lakersin alaisuudessa. Urheilun äänen toimittajina ovat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Lukas Hradecky - ulkomaalaisvahvistus huippuliigassa

Julkaistu 11.8.2016

Haastattelussa Lukas Hradecky - ulkomaalaisvahvistus huippuliigassa by Urheilun ääni

Haastattelussa Ilkka Kanerva – Urheilu politiikan keppihevosena?

Julkaistu 4.8.2016

Onko urheilu politiikan keppihevonen? Viikon vireaana on kansanedustaja Ilkka Kanerva.

Haastattelussa Rasmus Ristolainen – Kuinka NHL-kiekkoilija treenaa kesällä?

Julkaistu 23.6.2016

Haastattelussa Rasmus Ristolainen – Kuinka NHL-kiekkoilija treenaa kesällä? by Urheilun ääni

Haastattelussa Antti Yli-Saunamäki – Pesäpallosta vientituote maailmalle?

Julkaistu 16.6.2016

Pesäpallo on Suomen ikioma kansallislaji. Missä tilassa laji lepää tällä hetkellä? Millaisena lajin parissa toimivat kokevat pesäpallon arvo-ottelun Itä-länsi? Entä olisiko pesäpallosta kansainväliseksi vientituotteeksi ja varteenotettavaksi kilpailulajiksi ympäri maailmaa? Viikon vieraana on Rauman Lukon naisten joukkueen pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki ja omat kommenttinsa antaa myös kahdeksan Suomen mestaruuden mies Mikko Korhonen. Pesäpallon pauloissa ovat juontajat Jarkko S. Laitinen ja Kimmo Muttilainen.

Haastattelussa Mika Laurikainen – Kuningaslajin taktiset hienoudet

Julkaistu 9.6.2016

Urheilun ääni sukeltaa tällä kertaa jalkapallon taktisiin yksityiskohtiin. Oppaana matkalla toimii FC TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

Haastattelussa Wilma Murto – ME-hyppääjä

Julkaistu 2.6.2016

Haastattelussa Wilma Murto – ME-hyppääjä by Urheilun ääni

Haastattelussa Lotta Richter ja Anni Heino – Voiko lahjakkuutta mitata?

Julkaistu 26.5.2016

Haastattelussa Lotta Richter ja Anni Heino – Voiko lahjakkuutta mitata? by Urheilun ääni

Haastattelussa Risto Dufva – Voittoon hinnalla millä hyvänsä?

Julkaistu 19.5.2016

Urheilussa on kyse kilpailemisesta ja ennen kaikkea voittamisesta. Miten voittamaan valmistaudutaan ja voiko voittamaan oppia? Urheilun ääni sukeltaa tällä kertaa urheilun syvimpään ytimeen, kun podcastissa keskustellaan voittamisesta. Jarkko S. Laitisen ja Kimmo Muttilaisen vieraana on jääkiekkoliigan Mikkelin Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva. Olisiko hän valmis voittamaan hinnalla millä hyvänsä?

Haastattelussa Antero Niittymäki – Joukkueen kokoamisen vaikeus

Julkaistu 11.5.2016

Joukkueen kokoamiseen vaikuttaa moni asia. HC TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kertoo oman näkemyksensä siitä, miten joukkue kootaan oikein.

Haastattelussa Kari Jalonen – Lopullisen MM-joukkueen muodostuminen on pitkä prosessi

Julkaistu 4.5.2016

Haastattelussa Kari Jalonen – Lopullisen MM-joukkueen muodostuminen on pitkä prosessi by Urheilun ääni

Haastattelussa Joonas Alanne – Elokuvantekijät haluavat osingoille urheilun suosiosta

Julkaistu 27.4.2016

Haastattelussa Joonas Alanne – Elokuvantekijät haluavat osingoille urheilun suosiosta by Urheilun ääni

Haastattelussa Oskari Forsman – Ykkönen - Suomen kilpailluin sarja?

Julkaistu 20.4.2016

Haastattelussa Oskari Forsman – Ykkönen - Suomen kilpailluin sarja? by Urheilun ääni

Haastattelussa Matti Härkönen – Urheiluselostaja - kansakunnan kaapin päällä

Julkaistu 13.4.2016

Haastattelussa Matti Härkönen – Urheiluselostaja - kansakunnan kaapin päällä by Urheilun ääni

Haastattelussa Henri Lehtonen – Ammattilaisuudessa Veikkausliigan tulevaisuus?

Julkaistu 6.4.2016

Haastattelussa Henri Lehtonen – Ammattilaisuudessa Veikkausliigan tulevaisuus? by Urheilun ääni

Haastattelussa Ray Ailus – Talousdopingilla koripallomestariksi?

Julkaistu 30.3.2016

Haastattelussa Ray Ailus – Talousdopingilla koripallomestariksi? by Urheilun ääni

Haastattelussa Elisa Hakanen – Nainen urheilujohtajana on yhä harvinaisuus

Julkaistu 23.3.2016

Haastattelussa Elisa Hakanen – Nainen urheilujohtajana on yhä harvinaisuus by Urheilun ääni

Haastattelussa Mikael Källman – Käsipallo - suomenruotsalaisten yksityisomaisuuttako?

Julkaistu 16.3.2016

Haastattelussa Mikael Källman – Käsipallo - suomenruotsalaisten yksityisomaisuuttako? by Urheilun ääni

Haastattelussa Petteri Sihvonen – Mystiset Pudotuspelit

Julkaistu 11.3.2016

Haastattelussa Petteri Sihvonen – Mystiset Pudotuspelit by Urheilun ääni

Haastattelussa Petteri Koski – Miksi fyysinen harjoittelu on peikko?

Julkaistu 3.3.2016

Haastattelussa Petteri Koski – Miksi fyysinen harjoittelu on peikko? by Urheilun ääni

Haastattelussa Kalle Sahlstedt – Urheilun ja opiskelun yhdistäminen - mission impossible?

Julkaistu 24.2.2016

Haastattelussa Kalle Sahlstedt – Urheilun ja opiskelun yhdistäminen - mission impossible? by Urheilun ääni

Haastattelussa Markus Kumpuoja – Jääpallo - nousukiitoa vai hiipuvaa nostalgiaa?

Julkaistu 18.2.2016

Haastattelussa Markus Kumpuoja – Jääpallo - nousukiitoa vai hiipuvaa nostalgiaa? by Urheilun ääni

Haastattelussa Tomi Kallio - kapteeni

Julkaistu 10.2.2016

Haastattelussa Tomi Kallio - kapteeni by Urheilun ääni

Takaisin podcastien listaan