Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Patriisikellari

Patriisikellari on musiikkipodcast, jossa perehdytään musiikkimaailman aiheisiin, fiilistellään uutta musiikkia, keskustellaan artisteista ja ajankohtaisista tapahtumista. Patriisikellari käy syvemmin läpi musiikkiskenen tapahtumia ja pohtii yhteiskunnallisia ja askarruttavia kysymyksiä, kuten miksi naisartisteja kritisoidaan enemmän tai miksi jostain biisistä tulee hitti. Tätä podcastia ei tarvitse ottaa liian tosissaan. Instagram: @patriisikellari Kansikuva: Sointu Kilpeläinen

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 34 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 2.10.2020.

34. Patriisikellari testasi tämän hetken trendaavat artistituotteet: voittaja yllätti!

Julkaistu 5.5.2023

Jakso 34. Tämä on Patriisikellarin viimeinen jakso. Jäämme määrittelemättömän pituiselle tauolle. Jaksossa testaamme suosituimmat artistituotteet tällä hetkellä ja arvioimme ne. Jakso sisältää paljon naurua, suuääniä ja muistelua. Maistelemme myös alkoholia, mutta emme kannusta runsaaseen alkoholin käyttöön. Meihin saa edelleen yhteyden Instagramissa tai sähköpostitse [email protected]

KIITOS KAIKILLE KUUNTELIJOILLE NÄISTÄ VUOSISTA! <3

Rakkaudella Patriisikellari, Angela & Oona

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Testatut tuotteet järjestyksessä:

Ämmä-aamiainen, Etta x R-Kioski

Maapähkinä-banaanijäätelö, Gasellit x 3 kaveria

Coca-Cola Creations Movement, Rosalia

Mökkitie Lager, RPS

Iso Yö Imperial Stout, Maa Ilmasta x Paloaseman panimo

Valittu Tuisku 2022

Dark Rosé by Tuure Boelius 2022

33. Aina ollu tääl, haastattelussa Nisa & Jesse Markin: “Harva lopulta kysyy musiikista yhtään mitään”

Julkaistu 15.4.2023

Patriisikellarin teemajaksossa pureudutaan suomiräpin moniäänisyyteen, suomiräpin kieliin ja esimerkiksi luokkakysymykseen. Käsittelyssä ja pohja-aineistona jaksossa on Aina ollu tääl – Suomiräp 4.0 -kirja, jonka on kirjoittanut tutkija Elina Westinen.

Lisäksi äänessä ovat artistit Jesse Markin ja Nisa, jotka kertovat ajatuksiaan kirjasta, suomalaisuudesta ja musiikin tekemisestä.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


32. Harry Stylesin kohupuhe, Emmojen yllättäjät, Sam Smith vihan kohteena

Julkaistu 10.2.2023

Jakso 32. Suomessa jaettiin Emmoja ja Yhdysvalloissa Grammyja. Meillä on niistä molemmista mielipiteitä. Menivätkö vuoden albumi -palkinnot oikeille omistajille? Entä oliko Robin Packalenin asu Venäjä-mielinen?

Kohuja riitti. Kerromme suoran mielipiteemme Harry Stylesin puheesta ja lopuksi keskustelemme Sam Smithista ja vihapuheesta, jota hän on kohdannut.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Helsingin Sanomat, Rolling Stone, Iltalehti, Yle, Xamk (Tiktok), Vogue

31. UMK ajaa itsensä tuhoon, PK selvitti: mitä kuuluu All Dayn yhdenvertaisuussuunnitelmalle?

Julkaistu 13.1.2023

Jakso 31. Kävimme lokakuussa 2021 läpi ohjelmatoimisto All Dayn yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Vähän yli vuoden jälkeen kysyimme uudelleen, miten asiat ovat edenneet. Lisäksi käymme läpi tämän vuoden UMK-artistit ja annamme tuoreen arvion. UMK:n suosio on kasvanut, mutta meillä on epäilyksemme. Voiko suosio käydä jopa ohjelmaa vastaan?

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Iltalehti, Yle, All Day

30. Tokyo Bunny ja levy-yhtiöiden vastuu, bämä iskee jälleen, vuoden biisi- ja artistisuositukset

Julkaistu 30.12.2022

Jakso 30. Käymme läpi vuoden viimeisessä jaksossa rap-artisti Tokyo Bunnyn ympärillä ollutta kohua. Jos et ole aivan kärryillä tapauksesta, kuuntele jakso. Teimme yhteenvedon. Lisäksi kysymme, mikä on levy-yhtiön vastuu artisteja sainatessa. Bämä inspiroi räppäreitä ja keskustelemme jälleen yhdestä biisistä, josta ei kuitenkaan syntynyt kohua. Miksi ei? Lopuksi jaamme vuoden tulokas-, löytö- ja albumitittelit. Ketkä artistit ja biisit pitää tältä vuodelta tietää? Kuuntele ja poimi parhaimmat soittolistoillesi.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Ilta-Sanomat, Seiska, Spotify, Soundi, Yle, Pitchfork, Rumba, Dazed

29. Mietin ääneen -kohu, keskustelu räpin ongelmallisista lyriikoista lässähti kuin pannukakku, vuoden kuunnelluimmat artistit, Gettomasaa ei kiinnosta Keskisuomalainen

Julkaistu 2.12.2022

Jakso 29. Patriisikellari is back. Keskustelemme uuden kauden ensimmäisessä jaksossa Mietin ääneen -biisin ympärillä ollutta kohua. Miksi juuri kyseinen biisi ylitti rajan ja päästiinkö keskustelussa tällä kertaa eteenpäin? Lisäksi käymme läpi vuoden kuunnelluimpia artisteja ja biisejä. Mitä ne kertovat suomalaisten musatottumuksista. Lopuksi tarkastelemme Gettomasan ja Keskisuomalaisen biiffiä.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, YleX, Keskisuomalainen, Spotify, Iltalehti, Yle

28. Mentiinkö Mestarit Areenalla -kohussa liian pitkälle?, Jyrock-fiilistelyä, kiinnostavimmat artistit

Julkaistu 15.4.2022

Jakso 28. Patriisikellari ilahduttaa tauon jälkeen kuulijoitaan yhdellä uudella jaksolla. Keskustelemme Mestarit Areenalla -kohusta ja kerromme omat mielipiteemme siitä, mentiinkö asiassa liian pitkälle. Toisena aiheena käymme läpi Jyrockin artistikattausta, kiinnostavimpia artisteja ja festaritunnelmaa. Jaksossa myös kuulumisia ja seuraavia askelia.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA

vappuradiojkl.net

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Helsingin Sanomat, Iltalehti, Yle, jyrock.fi

27. Kanye Westin vastaisku striimipalveluille: Donda 2, dokkari, julkkisdraama, tarkastelussa Super Bowlin puoliaikashow, kansanjuhla näyttää keskisormea kulttuurialalle

Julkaistu 25.2.2022

Jakso 27. Puhumme jaksossa Kanye Westin Donda 2 -albumista ja sen ympärillä olevasta draamasta. Missä levy nyt oikein julkaistaan, ja onko kyseessä kannanotto suoratoistopalveluita vastaan? Ketkä kaikki julkkikset on vedetty mukaan tapahtumiin riippumatta ovatko he osa levyä tai eivät?

Keskustelemme myös tämän vuoden Super Bowlin puoliaikashow’sta. Oliko esitys pettymys vai legendaarinen? Lopuksi pureudumme hetkeksi urheilu- ja olympiahuumaan, joka ei ihan meihin asti tarttunut. Suomen urheilusankareille järjestettiin Olympiastadionilla ulkotapahtuma, mutta oliko tapahtuma enemmänkin haistatus kulttuurialalle.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Iltalehti, NME, Variety, Helsingin Sanomat, CNN, New York Post, Rolling Stone, Vulture, Jeen-yuhs: Kanye-trilogia (Netflix), Quartz, stemplayer.com

26. Spotify-kohu: Young vs. Rogan, uudet säännöt määrittelevät myös musiikkia, kannattaako suoratoistopalvelua vaihtaa?

Julkaistu 11.2.2022

Jakso 26. Käymme läpi kaksi viikkoa kestäneen Spotify-kohun, jossa laulaja-lauluntekijä Neil Young vaati suoratoistopalvelua valitsemaan itsensä ja Joe Roganin väliltä. Mitä kohun käänteet ovat saaneet aikaiseksi ja rajoittavatko Spotifyn uudet säännöt musiikkia liikaa? Lopuksi pohdimme, onko Spotifyn tilalle parempaa vaihtoehtoa tai haluammeko sille edes olevan sellaista. 

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Helsingin Sanomat, Iltalehti, Rumba, Spotify, Yle, Rolling Stone, Insider, YleX, Los Angeles Times, Variety, Tidal

Jukka Hätisen kommentti: https://www.rumba.fi/uutiset/kommentti-neil-young-sai-aikaan-suuremman-muutoksen-kuin-ehka-ajattelikaan/

Pinja Porvarin artikkeli: https://yle.fi/aihe/a/20-10001900

Rolling Stonen artikkeli: https://www.rollingstone.com/pro/features/fake-streams-indie-labels-spotify-tidal-846641/

HS Vision artikkeli: https://www.hs.fi/teknologia/art-2000002796778.html

25. UMK-hype kasvaa, ennakkosuosikit & heikoimmat lenkit, mitä tapahtuu musiikkikentällä 2022?

Julkaistu 28.1.2022

Jakso 25. Vuoden avausjaksossa keskustelemme tammikuun puhutuimmasta aiheesta eli Uuden Musiikin Kilpailusta. Miksi pelko euroviisuartistin leimasta on muuttunut suosiohakuiseksi yrittämiseksi? Ketkä ehdokkaista ovat ennakkosuosikkeja ja kenellä ei ole puhtaat jauhot pussissa? Lopuksi analysoimme, mitä vuosi 2022 tuo mukanaan: uusia julkaisuja, trendejä ja kohuja.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Yle, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Rumba, Soundi, Spotify

24. TEEMA: SEKSUAALISUUS MUSIIKISSA (Pitääkö seksillä aina kohauttaa?, Kuka määrittelee seksin kiinnostavuuden?, ongelmalliset lyriikat)

Julkaistu 8.12.2021

Jakso 24. Vuoden viimeisessä jaksossa keskustelemme seksuaalisuudesta musiikissa. Käymme läpi popin ja rockin historiaa ja seksisymboleita sekä ajankohtaisia esimerkkejä musiikista, jossa seksuaalisuus on pääteema. Pohdimme, kenellä on valtaa ja kuka määrittelee, milloin seksi on kiinnostavaa ja milloin tylsää. Luemme ongelmallisia lyriikoita, keskustelemme rakenteista niiden takaa ja lopuksi käymme läpi musiikkivideoissa esitettyjä sukupuolirooleja.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: The Guardian, Helsingin Sanomat, Soundi, NME, The New York Times, BBC, Genius, Rumba

Tutkimusartikkelit ja kirjallisuus:

The Influence of Sexual Music Videos on Adolescents’ Misogynistic Beliefs: The Role of Video Content, Gender, and Affective Engagement (Oosten & Valkenburg 2015)

Race and genre in the use of sexual objectification in female artists’ music videos (Frisby & Aubrey 2012)

Sexual Objectification in Music Videos: A Content Analysis Comparing Gender and Genre (Aubrey & Frisby 2011)

Panssaroitu maskuliinisuus: mies, väkivalta ja kulttuuri (Jokinen 2000)

Rockin seksuaalisuus (Lähteenmaa 1989)

Performing Desire: Female Sexuality in Popular Music (Sand & Suchet 1999)

Masculinity and femininity today (Palerm Marí & Thomson Salo 2013)

23. Janoammeko draamaa ja ilmiöitä enemmän kuin musiikkia? Taylor Swift järjestää munajahteja ja Adelen albumi hajottaa, Britney Spears -seuranta sai onnellisen lopun

Julkaistu 24.11.2021

Jakso 23. Who run the world? Uusimmassa jaksossa keskustelemme marraskuun uusista albumeista ja ilmiöistä niiden ympärillä. Pohdimme, riittääkö kuuntelijalle enää pelkkä musiikki vai pitääkö uuden julkaisun ympärillä olla aina draamaa tai kannanottoja. Kysymme myös, miksi toisten artistien pitää luoda nahkansa uudelleen ja uudelleen toisten vain julkaistaessa samantyylistä musiikkia. Päätämme jakson Britney-seurantaan.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Rolling Stone, YleX, Helsingin Sanomat, Taylor Swift (Instagram), TikTok, Billboard, Pitchfork, Spotify, The Guardian, Rumba, Soundi

22. Mitä Astroworldissä oikein tapahtui: mikä meni pieleen, Travis Scottin vastuu & salaliittoteoriat

Julkaistu 10.11.2021

Jakso 22. Keskitymme uusimmassa jaksossa vain yhteen aiheeseen, kun paneudumme Astroworld-festivaalien kauheisiin tapahtumiin, joissa kahdeksan menetti henkensä. Teemme yhteenvedon, mitä tällä hetkellä tiedetään tapahtuneesta. Pohdimme myös, mikä luultavasti meni pieleen ja miten pakkautumisen olisi voinut estää. Lopuksi käsittelemme Travis Scottin aikaisempia keikkoja, hänen vastuutaan artistina ja salaliittoteorioita, jotka kiertävät tapahtumien ympärillä.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: BBC, Daily Mail, CNN, Yle, The New York Times, Iltalehti, AP, Houston Chronicle, Youtube, TikTok, Rolling Stone, Astroworldfest-tili (Instagram), Billboard, The Sun, Stuff, Ilta-Sanomat, Turun Sanomat, Travis Scott: Look Mom I Can Fly -dokumentti (Netflix)

21. Lisääkö gangsta rap jengiväkivaltaa Suomessa?, Marin bilettää muusikoiden kanssa, lobbaako Anssi Kela Sanoma Mediaa?

Julkaistu 30.10.2021

Jakso 21. Ruotsalaisen räppäri Einárin kuolema herätti Suomessa keskustelun gangsta rapista. Tuoko musiikkigenre mukanaan jengiväkivaltaa ja rikollisuutta? Entä miksi Marinin bileet muusikoiden kanssa ovat olleet otsikoissa? Lopuksi käymme läpi Anssi Kelan ja Iltalehden välistä kränää. Nähtiinkö Vain Elämää -jaksossa mainos vai kaunis uratarina?

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Yle, Seiska, Facebook (Anssi Kelan sivu), Instagram (Sanna Marinin Stories), Iltalehti, Spotify, Cambridge Dictionary, SVT, Nelonen Media (Vain Elämää -jakso 4)


20. EXTRA: JYROCK 2021

Julkaistu 20.10.2021

Jakso 20. Patriisikellarin extra-jakso on ensimmäinen ja ehkä viimeinen luokkaansa. Jaksossa raportoimme sisäfestivaali Jyrockin tunnelmia ja fiilistelemme keikkoja. Jakso on todella kevyttä jutustelua, jonka tarkoituksena on osoittaa, kuinka paljon rakastamme livemusiikkia. Keskustelemme sekalaisesti, miten häirintäasiat oli hoidettu Jyrockissa, miten Tukholman kieli luonnistuu meiltä ja kuinka toinen meistä myöntää salaisen rakkautensa yhtä aliarvostettua soitinta kohtaan. Lisäksi Oona paljastaa jaksossa vuosien takaisen traumaattisen crowd surfing -kokemuksensa.

Bonuspisteitä saa, jos arvaa meidän TOP 3 -keikat, jotka sitten unohdimme luetella.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: jyrock.fi

19. Jyväskylä-räppäreiden syndrooma, yhdenvertaisuus musiikkialalla, Britney-update

Julkaistu 13.10.2021

Jakso 19. Tällä kertaa luvassa sekalainen jakso aina musiikkialan yhdenvertaisuudesta Britney Spearsiin. Käymme läpi Musiikinkuuntelu Suomessa 2021 -tutkimuksen tuloksia kriittisellä otteella ja lopuksi annamme keikka-arvostelun Pyrythekidin levyjulkkareista ja pohdimme, onko jyväskyläläisräppäreiden maine siunaus vai kirous.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Musiikinkuuntelu Suomessa 2021 -tutkimus, Rumba, All Day Agency, YleX

18. Chisu myöntää kulttuurisen omimisen, BTS-fanit jahtaavat James Cordenia, Nicki Minajin ja Valkoisen talon biiffi

Julkaistu 29.9.2021

Jakso 18. Jakson pääaiheena käsittelemme Chisun anteeksipyyntöä. Mitä virheitä Chisu on tehnyt ja menikö anteeksipyyntö nappiin?  Keskustelemme myös Nicki Minajin twiitin aiheuttamasta kohusta, johon puuttui niin terveysviranomaiset kuin Valkoinen talokin. Lopuksi hehkutamme fanittavia teinityttöjä ja käymme läpi, kuinka James Corden suututti heidät. 

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Forbes, The Washington Post, CBS News, Helsingin Sanomat, Iltalehti, Instagram, Twitter, Insider, Los Angeles Times

17. Mitä #punkstoolle kävi?, tarkastelussa Donda, ABBA teki paluun

Julkaistu 15.9.2021

Jakso 17. Patriisikellarin kolmannen kauden avausjaksossa käsittelyssä kesän polttavimmat puheenaiheet. Mitä #punkstoo-keskustelulle kävi? Muuttuiko mikään lopulta? Keskustelemme myös Kanye Westin ja Draken uusista albumeista sekä ongelmallisista miesartisteista. Lopuksi pohdimme, lähtisikö kumpikaan juontajista katsomaan ABBA-avatareja Lontooseen.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Yle, Billboard, BBC, Twitter, Iltalehti, Rolling Stone, U.S. Department of Health & Human Services (HIV.gov)

16. TEEMA: NAISRÄPPÄRIT

Julkaistu 7.5.2021

Jakso 16. Patriisikellarin kevään viimeisessä jaksossa puhumme naisräppäreistä. Millainen heidän asemansa on suomiräpskenessä? Miten misogynia vaikuttaa Suomen hiphop-kulttuuriin? Entä mitä vaaditaan, että ala olisi moninaisempi?

Mukana keskustelemassa tutkijatohtori Elina Westinen sekä räppärit Napsteri ja Rehtori. Jakso on tallenne Vappuradio JKL:ssä suorana lähetetystä ohjelmasta 23. huhtikuuta 2021.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Yle, Kuka kuuluu? -teos (toim. Rantakallio & Strand 2020), Jyväskylän yliopisto TAIA210-kurssin luentodiat, SuomiRäp, Blockfest, Spotify, Matriarkaatti

15. Mitä Williamin live-esiintyminen kertoo hänen laulutaidoistaan?, euroviisuhuumaa ja -draamaa

Julkaistu 16.4.2021

Jakso 15. Keskustelemme jaksossa rap-artisti Williamin viimeaikaisista live-esiintymisistä. Mitä ne kertovat artistin laulutaidoista? Sivuamme myös Auto-Tunen käyttöä. Lopuksi keskustelemme Euroviisuista ja huumasta, joka kasvaa toukokuun lähestyessä. Mitä draamaa mukaan on jo mahtunut?

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA

Vappuradio JKL: http://www.vappuradiojkl.net

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: YleX, Iltalehti, Yle, TikTok, PLATFORM live

14. Nyt sitä kaljaa, turhimmat musiikkiuutiset, kevään kovimmat musasuositukset

Julkaistu 2.4.2021

Jakso 14. !Emme kannusta runsaaseen alkoholin käyttöön, vaan suosittelemme kohtuullisuutta. Emmekä kannusta alaikäisiä juomaan alkoholia! Keväisessä jaksossa pohdimme, miksi Mouhouksen oluen on pannut lohjalainen eikä jyväskyläläinen panimo. Lisäksi käsittelemme erittäin tärkeitä musiikkimaailman aiheita. Lopuksi annamme omat kevätkuuntelusuosituksemme. Nämä artistit ja levyt kannattaa ottaa kuunteluun! Jakso on ennakkoäänitetty viikko sitten.

Instagram: @patriisikellari

PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA

Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod

Lähteet: Rumba, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat

13. TEEMA: Rasisminvastaista työtä pitää jatkaa suomalaisella musiikkikentällä

Julkaistu 19.3.2021

Jakso 13. Jatkamme teemajaksossa keskustelua rasismista ja rasisminvastaisesta työstä Suomen musiikkikentällä. Käymme läpi viime viikkojen keskustelua ja käännämme katseen kohti tulevaa. Pohdimme, millaisia tekoja pitäisi tehdä seuraavaksi.


Instagram: @patriisikellari


PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: Radio Helsinki, Jyväskylän yliopisto TAIA210-kurssin luentodiat, Jyväskylän yliopisto SPTP101-kurssin luentodiat



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

12. Mist sä tuut? meni metsään, missä keskustelu hiphop-kulttuurin juurista?, Pyhimyksen ulostulo

Julkaistu 5.3.2021

Jakso 12. Keskustelemme jaksossa Ylen Mist sä tuut? -dokumenttisarjasta. Missä kohdassa sarjaa mentiin metsään ja miksi? Käsittelemme hiphop-kulttuurin ja rapmusiikin historiaa, ja peilaamme sitä dokkarisarjan antiin. Puhumme myös siitä, miksi on tärkeää pohtia, kuka puhuu ja kuka pääsee ääneen esimerkiksi mediassa. Syvennymme Pyhimykseen ja hänen ulostuloonsa. Lopuksi käymme läpi Radio Helsingin tilannnetta.


Instagram: @patriisikellari


PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: Yle, Iltalehti, Ilta-Sanomat, YleX, The Format, pyhimys.com, Yle Areena, Jyväskylän yliopisto TAIA210-kurssin luentodiat, Finnpanel (kansallinen radiotutkimus)



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

11. Myykö Gasellit albumia, bisseä vai hyvinvointia?, Justin Timberlake pyysi anteeksi, kukaan ei kysynyt Lana Del Reyltä mitään

Julkaistu 19.2.2021

Jakso 11. Käsittelemme jaksossa sekalaisesti alkuvuoden tapahtumia. Puheenaiheina Gasellien uusi levy, Monspin mixtape, Justin Timberlaken anteeksipyyntö, The Weekendin Super Bowl -esitys, Lana Del Reyn epäkorrektit kommentit sekä Suomen tapahtuma-ala ja koronarajoitukset.


Instagram: @patriisikellari


PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: Yle, Helsingin Sanomat, Variety, Insider, Rumba, Instagram


CAN WE TALK – Lana Del Rey: https://www.youtube.com/watch?v=o2F6xrn3nUw&t=1s



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

10. TEEMA: TIKTOK (Pilaako TikTok musiikkibisneksen? Mitä TikTok tekee musiikkijournalismille? Miksi Drivers license toimii?)

Julkaistu 5.2.2021

Jakso 10. Patriisikellarin toinen teemajakso on täällä! Keskustelemme TikTokista ja sen vaikutuksista musiikkibisnekseen. Näemmekö sen mahdollisuutena vai pilaako TikTok musabisneksen? Entä mitä käy musiikkijournalismille tulevaisuudessa ja miten TikTok muovaa sitä? Käymme läpi myös TikTok-artisteja ja artisteja TikTokissa. Ja tietenkin myös Drivers Licenseä.


Instagram: @patriisikellari


PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: Yle, Helsingin Sanomat, Rolling Stone, Journalisti, Finnpanel (kansallinen radiotutkimus), Switched on Pop -podcast, Variety, kandidaatintutkielma (Nurmi 2020), TikTok



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

9. Miksi UMK kiinnostaa yhtäkkiä tunnettuja artisteja? Mikä on euroviisuartistin leima? Ja miksi brittiartistien ei ole järkevää tulla Suomeen?

Julkaistu 22.1.2021

Jakso 9. Patriisikellarin toinen kausi on täällä. Keskustelemme Uuden Musiikin Kilpailusta ja euroviisuartistin leimasta. Miksi suomalaisia artisteja ei enää pelota leimautuminen, vaan UMK:ssa on tänä vuonna kovin artistikattaus? Lopuksi käymme läpi brexitin tuomia viisumiongelmia. Onko brittiaristien enää kannattavaa tulla keikalle Suomeen?


Instagram: @patriisikellari


PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: Yle, Helsingin Sanomat, Voice.fi, NME, Ilta-Sanomat, The Times



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

8. Lukas Leon vs. Gettomasa -biiffin voittaja, mitä kuuluu Bassolle?, vuoden albumit, pettymykset ja löydöt

Julkaistu 11.12.2020

Jakso 8. Kauden viimeisessä jaksossa käsittelyssä Lukas Leonin ja Gettomasan välinen räppibiiffi. Kumpi lopulta voitti? Lisäksi palaamme Bassoradion äärelle ja keskustelemme, onko mikään muuttunut viime kertaisesta. Lopuksi käymme läpi vuoden albumeja, pettymyksiä ja löytöjä. Kuullaan taas ensi vuonna!


Instagram: @patriisikellari


PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: Klangi, Youtube, The Format, Instagram, Rumba, Facebook



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

7. Mistä oikein on kyse The Weekndin Grammy-kiistassa? Onko gaalojen aika jo ohi? Spotify julkisti kuunnelluimmat artistit

Julkaistu 4.12.2020

Jakso 7. Käsittelemme jaksossa The Weekndin esiin tuomaa ongelmaa: onko yhdysvaltalainen Grammy-gaala korruptoitunut? Vertaamme tilannetta Suomen Emma-gaalaan ja keskustelemme, onko gaalojen aika ohi. Lisäksi käymme läpi Spotifyn vuoden soitetuimpia artisteja.


Instagram: @patriisikellari


PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: Rumba, Helsingin Sanomat, Yle, Instagram, Rolling Stone, Spotify, BBC



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

6. Ovatko Maustetytöt oikeasti niin ankeita?, Harry Stylesin asuvalinnat eivät ole kohun arvoisia, Britney Spears hävisi jälleen

Julkaistu 20.11.2020

Jakso 6. Käsittelemme jaksossa Maustetyttöjen uutta albumia ja Maustetyttöjä itsessään. Onko kyseessä rooli vai ovatko he oikeasti niin ankeita? Lisäksi keskustelemme Harry Stylesistä, joka poseeraa uusimman Voguen kannessa. Miksi tästä tuli "kohu"? Muina aiheina Britney Spearsin huoltajuuskiista.


Instagram: @patriisikellari


PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: Rumba, Helsingin Sanomat, YleX, Vogue, Instagram



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

5. Artistit ottavat lahjuksia Spotifylta, Taylor Swift tekee tuotantonsa uudelleen, EMAs 2020 ennustukset

Julkaistu 6.11.2020

Jakso 5. Käsittelemme jaksossa Spotifyn uutta kokeilua ottaa artistien rojalteista osan pois näkyvyyttä vastaan. Onko tämä laiton lahjus vai yhteistyökuvio? Lisäksi keskustelemme, miksi Taylor Swift äänittää albuminsa uudelleen. Muina aiheina MTV:n European Music Awardsit ja joululaulut.


Instagram: @patriisikellari


PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: The Guardian, YleX, Rolling Stone, Billboard, Vanity Fair, Tumblr, Rumba, Yle



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

4. TEEMA: VAALIEXTRA (Tyler, the Creator äänestää ensimmäistä kertaa, Ariana Grande valloittaa Valkoisen talon, Snoop Dogg saakin äänestää)

Julkaistu 30.10.2020

Jakso 4. Patriisikellarin ensimmäinen teemajakso on täällä. Käsittelemme jaksossa Yhdysvaltojen presidentinvaaleja. Keskustelemme esimerkiksi siitä, kuka on leiponut Biden-keksejä, kuka lahjoo uudella musiikilla faneja äänestämään ja kuka twerkkaa. Ihmettelemme myös artisteja, jotka äänestävät ensimmäistä kertaa. Lisäksi käymme läpi, ketkä ovat team Trump ja ketkä team Biden.


Instagram: @patriisikellari


PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: Billboard, CNN, The New York Times, Yle, People, Twitter, Circle, Instagram, Bureau of the Census



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

3. Tinzen vastuu twerk queenina, Kanye West presidentiksi 2020, miesvaltainen räp-skene ja naiset avautuvat "tabuaiheista"

Julkaistu 23.10.2020

Jakso 3. Käsittelemme jaksossa Tinzen ympärillä olevaa twerk-keskustelua ja keskustelemme, miksi tanssia ei voi opettaa ilman, että ottaa huomioon sen historialliset ja kulttuuriset juuret. Hämmästelemme myös Kanye Westin presidenttiehdokkuutta ja sitä, miksi miesvaltaiseen räp-skeneen on niin vaikea päästä naisena. 


Instagram: @patriisikellari


PK:N PERJANTAILISTA: https://open.spotify.com/playlist/2OUraX4bsNGDc49rMmrgFq?si=EJqRlQX4RlCRATS5lelWCA


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: YleX, Helsingin Sanomat, Yle, Billboard, AP, Twitter



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2. Miten tukea musiikkialaa turvallisesti, Haloo Helsinki! palaa odotettua aikaisemmin, pelastaako musiikki kissat?

Julkaistu 9.10.2020

Jakso 2. Miten musiikkialaa voi tukea turvallisesti? Pohdimme, vaikuttavatko koronarajoitukset keikkakokemukseen ja uskaltaako keikoilla edes käydä. Haloo Helsinki! julkaisee uutta musiikkia. Lisäksi muita ajankohtaisia aiheita.


Instagram: @patriisikellari


Kalevauva.fi – Lupaa ettet hylkää mua #kissakriisi: https://youtu.be/7Cv064jdT3M


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: Yle, Helsingin Sanomat, Rumba, Soundi, Iltalehti, Tapahtumateollisuus ry, SEY, reiluntaiteenmanifesti.fi, THL



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1. Kun Bassoradiosta tuli SuomiRäp, Gettomasan ammatinvaihdos, tarvitseeko Billie Eilish oman dokkarin?

Julkaistu 2.10.2020

Jakso 1. Miten Bassoradiosta oikein tuli SuomiRäp? Gettomasa vaihtoi ammattia ja me kerromme, pukeeko uusi ala Masaa. Lisäksi muita ajankohtaisia aiheita.


Instagram: @patriisikellari


Musiikki: Chill Wave by Kevin MacLeod


Lähteet: Rumba, Helsingin Sanomat, Bauer Media



See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Takaisin podcastien listaan