Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Webbidevaus.fi

Webbidevaus.fi -podcast on internetissä suunnilleen viikoittain ilmestyvä, web-kehityksestä kertova suomenkielinen puheradio-ohjelma.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 134 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 18.2.2018.

134. Niko Heikkilä: Ryhmäkoodaus

Julkaistu 1.6.2023

Mitä parikoodaus on? Entä pahamaineinen mob programming? Kuinka perustella asiakkaalle/kollegoille/pomolle, että itse asiassa 1 + 1 on enemmän kuin 2? Niko Heikkilä kertoo sinulle pari- ja porukkaohjelmoinnista kaiken, mitä siitä tarvitsee tietää.

133. Twitter tulessa

Julkaistu 2.3.2023

Hieman pidemmän podcast-paussin aikana IT-maailmassa on tapahtunut paljon! Jakso alkaa ei niin mieltä nostattavissa tunnelmissa Big Tech -irtisanomisten muodossa. Muita aiheita ovat Twitterin nykytilanne Elon Muskin johdossa, Anti-SPA-liike ja React-vastaisuus, iOS Web Push Notifikaatioiden ja Container Queryjen saapuminen, uudenlainen lähestyminen web-sivuihin Arc-selaimen muodossa sekä tekoälyn nostama huomio.

132. Yksinkertaiset miehet monimutkaisessa maailmassa

Julkaistu 21.8.2022

Jakson kantavana teemana toimii yksinkertaistaminen. Kesän aikana Tommi päivitti omaa sivuprojektiaan poistamalla Tailwindin ja lisäämällä Typescriptin. Antti päätyi käyttämään omassa sivuprojektissaan Ansiblea ja Dokkua. Loman virkistämä Tommi päätyi pohtimaan monoliitin ja mikropalvelun käyttöä ja ennenaikaista optimointia.

131. Koodari huutaa pilville

Julkaistu 12.6.2022

Onko logien lukeminen webbisovelluksista ylipäätään mahdollista Azuressa? Miten käy selainkehitykselle, jos Apple joutuu sallimaan WebKitin lisäksi muita selainmoottoreita iOS:lle? Kuinka syvä on Tommin tuska TypeScript-polulla? Miksi tässä on vain kysymyksiä?

130. Webbikomponenttidevaus!

Julkaistu 11.5.2022

Onko The Year of Web Components vihdoin täällä?! Ovatko varjo-DOM ja kaverit lupaus uudesta ja mahtavasta vai onko lisävauhdin tarve edelleen läsnä? Mitä ovat HTML-nokat? Vieraana mahtava Matias Huhta Suomen Turusta.

129. Fronttimaailman ajatuksia ja etäältä työskentelyä

Julkaistu 18.4.2022

CSS on kohta valmis! Tommi linkkihaavista löytyi pari kiinnostavaa twiittiä; tämän vuoden aikana Chromeen tulevat uudet CSS-ominaisuudet ja Steven Pembertonin kannanotto !importantin käytöstä. Jakson React-osiossa vilkaistiin, mitä React 18 tuo mukanaan. Lisäksi vinkataan VS Coden käyttäjille Koodiklinikan kuratoitu laajennuslista. Loppupuolella keskustellaan etätyöskentelystä ja aikavyöhykkeiden yli työskentelystä.

128. Monorepolaiset ja HTML like it's 1999

Julkaistu 19.3.2022

Tommi jakaa viimeaikaisia sähköpostin tyylittelyyn ja dark modeen liittyviä kokemuksia. Palataan hetkeksi jaksoon 110 muistelemaan FLoCia, kun Google on palannut piirrustuspöydälle idean kanssa. Antti kertoo miten helppoa ts-koodin jakaminen on monorepossa, ja lopuksi mietitään rikkooko Firefoxin ja Chromen 100-versiot internetin (ja kuinka pahasti).

127. JavaScriptin tila 2021

Julkaistu 27.2.2022

Antilla on tarve tallennella kaikenlaista mediaa verkkolevylle ja Tommi kertoo omasta mediaserveristään. Lisäksi Antti pääsee opiskelemaan uusia PostgreSQL-asioita nykyisen projektinsa myötä. Jakson pääaiheena pureuduttiin State of JavaScriptin vastauksiin ja vedettiin niistä hieman johtopäätöksiä.

126. Tommi vastaan TypeScript

Julkaistu 6.2.2022

Tommi päätti sukeltaa TypeScriptin maailmaan pari kuukautta takaperin. Mihin haasteisiin hän törmäsi, mitkä ovat fiilikset ja kuinka syvään päätyyn tuli sukellettua? Tuliko Tommista TypeScript-käännytetty? Vai aiheuttavatko tyypitykset liikaa kohinaa koodiin?

125. Hotti, hotimpi, Hotwire

Julkaistu 13.1.2022

Mitä kuuluu Ruby on Railsille? Jakson vieraana Tuomas Jomppanen kertomassa Rails-kuulumisia. Samalla päästiin kuulemaan, mistä Hotwiressa on kyse. Jakson sponsorina Flockler! Katso lisää osoitteessa flockler.com/webbidevaus.

124. Svelteä edistyneelle

Julkaistu 3.1.2022

Edellisessä jaksossa tutustuttiin Svelteen mutta asiaa oli enemmän kuin jaksoon mahtui! Toisen jakson aiheet sukeltavat tilanhallintaan, reititykseen ja Svelte Kit -frameworkiin.

123. Svelte - solakampi JS-kirjasto

Julkaistu 14.12.2021

Tommi on käyttänyt Svelteä pidemmän aikaa, myös ihan oikeassa työssä. Jakson aikana tutustutaan tähän "blazing fast" UI-kirjastoon. Tommi kertoo Svelten historiasta ja miksi Rich Harris (ei Rich Hickey) alun perin alkoi rakentaa Svelteä. Lisäksi jutellaan muun muassa komponenttikehityksestä Sveltessä, 2-way data bindauksesta, Svelten reaktiivisuudesta, animaatoista ja transitioista, sekä Svelten ympärillä olevasta komponenttiekosysteemistä. Kaikkea ei edes yritetty mahduttaa yhteen jaksoon, joten toinen jakso Sveltestä on tulossa.

122. CSS '22

Julkaistu 1.12.2021

Edellinen bäkkärijakso aktivoi palautekanavia, joten Tommi päätyi tarkentamaan kommenttia PHP:sta ja sen muutoksista. Tämän lisäksi aikaisemmassa jaksossa mainittu Remix julkaistiin ja Antti kokeili, miten se toimii. Jakson pääaiheena on CSS, erityisesti sen mahdolliset uudet ominaisuudet. Suurinta keskustelua webbipuolella on viimeaikoina aiheuttanut Container Queryt. Tähän aiheeseen pureudutaan syvemmin. Hieman lyhyemmin käydään läpi nesting CSS preprosessoreista tuttu nesting, CSS Cascade Layers, @when-sääntö, sekä @scope-sääntö.

121. Bäkkidevaus.fi

Julkaistu 14.11.2021

Palautelaatikkoon oli tullut backend-aiheisia kysymyksiä, joista napattiin tähän jaksoon PHP- ja Python-aiheisia kysymyksiä. Mikä olisi WordPressiä tekevälle backend-devaajalle sopivaa haastetta kehittymisen kannalta? Entä onko PHP jälleen cool, kun Laravel tarjoaa avaimet käteen -ratkaisun?

120. Koodia ja hygieniaa

Julkaistu 3.11.2021

Koodin siistinä pitäminen on haastavaa. Onneksi näihin löytyy lisää koodia, joilla oman koodin saa pysymään siistinä. Antti ja Tommi käyvät läpi kattavan listan eri tavoista ja työkaluista, joiden avulla koodin siistimiseen ei tarvitse kiinnittää huomiota. Ja keskustellaanpa sitä vähän gitin käytöstäkin.

119. TKMV - Työergonomia

Julkaistu 17.10.2021

Antti ja Tommi pohdiskelevat, mitä 80% työaika voisi tarkoittaa. Lisäksi he kertovat millaiset koodaussetupit heiltä löytyy kotoa, ja kuinka he ehkäisevät omia selän ja hartiaseudun vaivoja. Puhetta oli sen verran että jaksoon vastattavaksi otetut arkkitehtuurikysymykset oli mahdollista kätevästi siirtää toiseen jaksoon.

118. Työhaastattelu

Julkaistu 3.10.2021

Webbidevauksen tauko jäi lyhyeksi, kun postilaatikkoon tupsahti työhakemus juontajan pestiin. Niinpä työhaastattelu oli luontevaa tehdä jakson muodossa. Jakson aikana tutustutaan hakemuksen jättäneen Tommin taustoihin. Millainen kaveri on kyseessä? Miksi hän haluaa Webbidevaukseen mukaan? Mitkä ovat ajatukset Reactista ja TypeScriptistä?

117. Näkemiin, ei hyvästi 👋

Julkaistu 12.9.2021

Tässä jaksossa katsaus sovellusten rakentamiseen Elixirillä ja Phoenix Frameworkillä. Miten Erlangin virtuaalikone eroaa Node.js - sovelluksesta ja mitä ovat LiveViewit? Tämän jakson jälkeen webbidevaus.fi jää tauolle määrittelemättömän pituiseksi ajaksi. Haluamme kiittää kuuntelijoitamme ja sponsoreitamme viimeisestä kolmesta vuodesta podcastin parissa 🙏

116. Astro, tietorakenteet ja kesä 🍦

Julkaistu 19.7.2021

Tässä jaksossa pikakatsaus staattisien sivujen generointiin Astrolla. Lisäksi vastataan kysymyksiin tietorakenteiden tärkeydestä webbikehityksessä, riittävistä taidoista ensimmäistä työpaikkaa hakiessa ja tärkeimmistä asioista etätyössä. Rentouttavaa kesää kaikille! ☀️

115. Github Copilot, eli tämä ei ole pimeää vaan kuplivaa 🌈

Julkaistu 5.7.2021

Tässä jaksossa Antti ja Riku juttelevat droneista, 5G:stä, sekä Github Copilotin mahdollisuuksista osana koodarin työkalupakkia. Lisäksi vastaillaan kysymyksiin freelance-projektien hankkimisesta, sopivien kirjastojen valinnasta projekteihin, SEO:sta ja monesta muusta. Jakson nimi tietysti OpenAI:n generoima!

114. TypeScript-koodihajuja ja metakuvien generointia

Julkaistu 20.6.2021

Katsaus React 18 Alphaan ja Tailwind versioon 2.2. Onko any:n tai as-castauksen käyttö TypeScriptissä aina koodihaju? Puhutaan myös SVG-kuvista ja kuvien generoinnista Node.js:llä. Tätä jaksoa sponsoroi Futurice.

113. Manuaalinen muistinhallinta nyt myös webissä!

Julkaistu 6.6.2021

Antti näkee Objective C:tä JS:ssä, Riku kutsuu Postgresiä suoraan frontista, Google kannustaa RSS:n käyttöön. Oikeasti? Oikeasti!

112. Stackblitz, eli Node.js pyörimään selaimessa 🤯

Julkaistu 23.5.2021

Nyt alkaa olla liikaa kerroksia Matrixissa. Tässä jaksossa katsaus alan uusimpiin käänteisiin. Palataan myös hetkeksi viime jakson Vue.js keskusteluun. Riku esittelee myös juuri julkaisemaansa Typehole-työkalua. Mikä on AMP ja miten Google kohtelee AMP ja ei-AMP sivuja jatkossa? Kannattaa myös kuunnella tämä jakso jos koet ZSH:si olevan hidas! Tätä jaksoa sponsoroi Futurice!

111. Miksi emme vaihtaisi Reactista Vueen?

Julkaistu 2.5.2021

Framework vai kirjasto? JSX vai templatet? Mitkä ovat ratkaisevat erot Vuen ja Reactin välillä, ja mikä saisi vaihtamaan toiseen? Safariin on saapunut uusia ominaisuuksia aina flexbox gapista Sirin varassa pyörivään Speech recognition rajapintaan.

110. Onko sut jo FLoCattu?

Julkaistu 18.4.2021

Mikä on Googlen tällä hetkellä käyttäjillään testaama pahamaineinen seurantatyökalu FLoc? Koodimysteerejä selvitellään myös aina TypeScriptin AST:stä VSCode lisäosien koodaamiseen, kun Riku on aloittanut taas varsin kokeellisen harrasteprojektin 🧪. PS. Mikäli oman podcastin aloittaminen kiinnostaa, kannattaa kuunnella tämä jakso! Jakson sponsorina Futurice.

109. Onko codebaseen tutustumisessa oikotietä onneen?

Julkaistu 4.4.2021

Vauhdista liikkuvaan projektijunaan hyppääminen ei koskaan ole helppoa. Millä mielellä hommaan kannattaa lähteä ja mitä ottaa huomioon? Voiko vauhtiin pääsyä nopeuttaa? Mitä mieltä olemme open sourcesta? Web pyörii ilmaisen koodin varassa, mutta ovatko Github-tähdet lopulta riittävä korvaus open source - kehittäjille? Onko tähän havaittavissa muutosta? Kuuntele niin tiedät!

108. Pikalataus frontin uusimpia käänteitä 🔋⚡️

Julkaistu 21.3.2021

Onko Tailwind JIT nyt sitten 5/5 vai 0/5? Mikä tekee Vitestä Webpackia nopeamman? Tuleeko Harmaja viimein popularisoimaan funktionaalisen reaktiivisen ohjelmoinnin webissä? Pikalataa annos fronttikehityksen uusia tuulia tästä!

107. Onko koulua järkeä käydä loppuun, jos pääsee heti töihin?

Julkaistu 7.3.2021

Rahaa tulee jo ovista ja ikkunoista, eikä koulun penkillä istuminen enää innosta? How to proceed? Te kysytte, me vastaamme! Entä mitä mieltä Riku ja Antti ovat progressiivisten web-sovellusten tulevaisuudesta ja nykytilasta? Miten aloittaa uuden ohjelmointikielen opiskelu? Meiltä mielipiteet jokaiseen vaivaan!

106. Mitä tekemistä akatemialla on webbidevauksen kanssa?

Julkaistu 21.2.2021

Koneoppimista ja tietoturvaa tutkitaan paljon yliopistoissa, mutta miten on webbidevauksen laita? Tähän kysymykseen on vastaamassa Inteliltä W3C-konsortiossa toimiva Anssi Kostiainen ja web-teknologioista väitellyt Mikko Pohja, yksi Bytecraftin perustajaosakkaista. Vierailevana juontajana tässä jaksossa väitöskirjatutkijana Aalto-yliopistossa toimiva Giacomo Mariani.

105. Täytyykö lomat käyttää koodaamiseen ollakseen God-tier devaaja?

Julkaistu 7.2.2021

Antti on ottanut Redux-toolkitin käyttöön. Mitä etuja se antaa pelkkään Reduxiin nähden? Entä tulevatko react-query ja vastaavat korvaamaan koko perinteisen datan lataamisen? Jakson sponsorina Futurice.

104. TKMV - Miten harjaantua CSS:ssä?

Julkaistu 24.1.2021

Kysymysjakso, eli tarroja taas jaossa! Miten harjaantua CSS:ssä? Mitä mieltä olemme Denosta? Kannattaako koodia kirjoittaa huonommin kuin osaisi?

103. React Server Components

Julkaistu 10.1.2021

Vuoden 2020 lopussa Reactiin esiteltiin uusi jännittävä kokeellinen ominaisuus - Zero-Bundle-Size Server Components. Komponentteja voidaan siis suorittaa osin palvelimen puolella, mutta miten tämä eroaa SSR:stä, SSG:stä ja muista kryptisistä akronyymeistä? Antti on ottanut käyttöönsä VSCodeVIM:in, ja tämän jakson kuunneltuasi otat sinäkin!

102. Neljännesvuosisata JavaScriptiä, osa 2/2

Julkaistu 27.12.2020

JavaScript täytti 25 vuotta! Neljännesvuosisadan kunniaksi Antti ja Riku muistelevat mitä kaikkea noihin vuosiin on kuulunutkaan, ja peilaavat tapahtumia omiin kokemuksiinsa. Tällä kertaa vuorossa vähän nykyhistoriaa aina vuodesta 2011 tähän päivään. Hyppää kyytiin!

101. Neljännesvuosisata JavaScriptiä, osa 1/2

Julkaistu 13.12.2020

JavaScript täytti 25 vuotta! Neljännesvuosisadan kunniaksi Antti ja Riku muistelevat mitä kaikkea noihin vuosiin on kuulunutkaan, ja peilaavat tapahtumia omiin kokemuksiinsa. Down the memory lane!

100. ✨ Uusia alkuja

Julkaistu 29.11.2020

Tähän on tultu! 100 jaksoa ja 100k latauskertaa webbidevausta takana (Valtava kiitos tästä kuuluu teille 🙏❤️), Antti on vaihtanut työnantajaa ja molemmat ovat innostuneet opettelemaan uusia ohjelmointikieliä. Tässä jaksossa puhetta muun muassa seuraavista aiheista: Webbidevaus.fi Next.js rewrite ja uudet ominaisuudet 🎁, Rikun fiilikset ensikosketuksesta F# kieleen, Applen uudet M1 Macbookit ja web-sovelluksien hostaaminen itse, PaaS-palveluissa ja serverless-ratkaisuilla.

99. Rakennetaan Telegram-botti 🤖

Julkaistu 15.11.2020

Miten Telegram-botit toimii, miten sellaisen voi itse luoda ja mitä kaikkea niillä voisikaan tehdä? Tässä jaksossa sukellus syvälle bottien sielunelämään. Lisäksi muutama kuuntelijoiden kysymys muun muassa siitä mikä on tämän hetken kuumin Node.js - framework.

98. Lisää currya! Funktionaalisen ohjelmoinnin perusteet

Julkaistu 1.11.2020

Mitä on funktionaalinen ohjelmointi, ja millä tavalla sitä voisi hyödyntää webbisovelluksissa? Antti on lähtenyt testaamaan asiaa Webbidevauksen uuden webbisivun kanssa. Mitä mieltä Riku ja Antti ovat funktionaalisen lähestymisen hyödyllisyydestä webbimaailmassa?

97. TKMV - Hyvästi Gatsby, hyvästi Yarn 🌊🤧

Julkaistu 18.10.2020

Onko Gatsby jo aikansa elänyt? Antti koittaa tuskaisesti portata webbidevauksen sivuja Next.js:n päälle eikä kyyneliltä vältytä tälläkään kertaa. Mitä uutta npm v7.0 tarjoaa?

96. TKMV - Django 🚀📈 vai 🧟💀?

Julkaistu 4.10.2020

Palvelimelta saatu vastaus ei kuulu sovelluksen tilaan!? Katsaus MobX:n versioon 6 ja puhetta SWR:stä ja React Querystä tilan jaottelussa palvelin- ja käyttöliittymätilaan. Tässä jaksossa vastataan myös isoon kasaan kuuntelijoiden lähettämiä kysymyksiä muun muassa Djangosta, koodaushaasteista ja parhaista Git-käyttöliittymäsovelluksista.

95. Koodia tyypeistä, tyyppejä koodista!?

Julkaistu 27.9.2020

Riku ja Antti käyvät läpi viime viikkojen uudet löydökset ja kokemuksia jaetaan mm. Vue 3:sta, Chakra UI:sta ja Reactin formikirjastoista. Käsittelyssä myös tyyppien vs. koodin generointi -muna-kana-ongelma.

94. Level Up! TypeScript 4.0 ✨

Julkaistu 14.9.2020

TypeScriptistä on jälleen saapunut uusi versio, mutta mitä uutta se varsinaisesti tarjoaa? Tässä jaksossa käydään läpi uuden version ominaisuudet, ja kurkataan nopeasti myös TypeScriptin tulevaisuuteen.

93. TKMV - Kuinka paljon Gittiä on tarpeeksi?

Julkaistu 30.8.2020

Jälleen kerran rakkaiden kuuntelijoidemme kysymysten parissa! Millainen on ohjelmoijan CV, onko Gitin osaaminen ihan välttämätöntä, entä mitä tehdä jos englannin puhuminen tiimissä pistää hävettämään? Vastaukset näihin ja muihin ohjelmoijan elämänhallintaa koskeviin kysymyksiin tästä jaksosta. Kiitos kysymyksistä Salvador Dali, Sudo apt remove git ja Joona!

92. TKMV - Mitä muuta osaatte kuin webbikehitystä? 😱

Julkaistu 16.8.2020

Postilaatikkoomme on saapunut henkilökohtaisia kysymyksiä 📮Ketä me ollaan, ja mitä osataan? Mistä nämä opit on peräisin, minkä takia meidät on päästetty töihin ja miten sinne ylipäätään pääsee? Olet sitten aloitteleva devaaja, ensimmäistä työpaikkaa etsivä opiskelija tai tykkäät vaan kuunnella kasuaalia höpinää, niin tää jakso on just sulle!

91. 10 uutta kuumaa!

Julkaistu 9.8.2020

Mitä uutta webbikehityksen maailmassa on tapahtunut viime aikoina? Tässä jaksossa nopea katsaus niin kehitystyökaluihin kuin uusiin JavaScript ja CSS ominaisuuksiin.

90. 👔 React Enterprise Edition – mitä ottaa huomioon kun SPA kasvaa?

Julkaistu 26.7.2020

Yksi komponentti projektihakemiston juuressa voi riittää yllättävän pitkälle. Mutta mitä sitten kun projektissa on 20 näkymää ja 5 hengen tiimi? Tässä jaksossa paljastetaan Webbidevauksen tarkoin varjellut reseptit suurten React-sovellusten kehittämiseen aina hakemistorakenteesta modularisointiin 🗃

89. TKMV - Onko webbikehitys palaamassa vuoteen 1999? 📠

Julkaistu 12.7.2020

Webbikehitys monimutkaistuu vuosi vuodelta, mutta samaa aikaa myös vanhat työskentelytavat palaavat aina vain uudelleen pintaan. Onko nykyinen SPA-malli jo pohjimmiltaan vioittunut ajatusmalli sovellusten rakentamiseen?

88. TKMV - WWDC & Elektroniikkaretriitti

Julkaistu 28.6.2020

Kannattaako aloittelevana devaajana perehtyä moneen teknologiaan samanaikaisesti? Miten kaikille koodareille riittää töitä? Tässä jaksossa vastataan pitkästä aikaa teidän kysymyksiinne! Katsaus myös tämän vuoden Applen WWDC-tapahtumaan.

87. Tila haltuun Recoililla ja ilman

Julkaistu 14.6.2020

Nyt ollaan 🌊🏄‍♀️ aallon harjalla! Jo hetken vakaana pysynyt tilanhallintascene on saanut uuden tulokkaan. Mikä on Facebookin pari viikkoa sitten julkaisema Recoil, ja meneekö fronttipakka taas sekaisin?

86. Testaaminen ei ole helppoa. Ei edes Cypressillä 😿

Julkaistu 31.5.2020

End-to-end testaus Cypressillä on kivaa aina niin kauan kun asiat menevät putkeen. Mutta aina (koskaan) näin ei ole. Tässä jaksossa sekoittuu sopivassa suhteessa Antin CD-kokoelmien nostalgisointi ja armottoman tiukka tekkianalyysi. Onko Snowpack 2.0 seuraava Create React App, ja onko buildityökalulla / devausympäristöllä enää mitään merkitystä? Onko jo aika jollekin uudelle?

85. Next.js:llä levelillä

Julkaistu 18.5.2020

Pojat jutustelevat sivuprojekteistaan, jotka ovat erilaisuudestaan huolimatta yllättävän samanlaisia.

84. Tauon paikka

Julkaistu 26.4.2020

Webbidevaus jää hetkiseksi tauolle. Pojat esittävät kootut selitykset ja pyytävät teitä, arvon kuulijat, kommentoimaan ja osallistumaan!

83. Oho! Olavi Haapala paljastaa salatun suhteensa Ilta-Sanomiin

Julkaistu 19.4.2020

Millaista tekkiä eräät Suomen suosituimmista nettisivuista, is.fi ja hs.fi, pitävät sisällään? Jakson vieraana webbiperfin asiantuntijanakin tunnettu Olavi Haapala, joka on ollut mukana koodaamassa sivujen uutta versiota.

82. TKMV – ReasonML-bilevalot ja vaikeimmat koodaamiseen liittyvät asiat

Julkaistu 12.4.2020

Mikä on vaikein ohjelmointiin liittyvä tekninen asia, jonka olette joutuneet opettelemaan? Kasuaalia rupattelua Rikun Sonos + Spotify + Ikea Trådfri - projektista, Elmistä, isoihin koodiprojekteihin perehtymisestä ja japanilaisista limuista.

81. Edistynyt React, osa 1 - Hookit ⚓️

Julkaistu 29.3.2020

Hookit mullistavat tapaa, jolla React-komponentteja kirjoitetaan. Edistynyt React -sarjan ensimmäisessä jaksossa käydään läpi mitä hookit ovat, mitä uutta ne tuovat pöytään ja miten ne toimivat. Heitä HoC:it, render propit ja varsinkin mixinit romukoppaan ja ota hookit haltuun tästä 🎧

80. 🏡 Etänä töissä

Julkaistu 22.3.2020

Pitkästä aikaa myös webbidevaus.fi nauhoitetaan etänä 🛋! Jakson aiheena etätyö; miten tehdä hommia tehokkaasti kotoa ergonomiaa ja mielenterveyttä unohtamatta!

79. TKMV - Sori, mä oon vaan töissä täällä 🧟

Julkaistu 15.3.2020

Kuuntele jakso ja testaa oletko luova näpertelijä, ongelmanratkaisija, vain töissä täällä vai koodi connoisseur 🍷Miksi devaajat suosii Applen koneita ja mitä muita koneita Antti ja Riku ovat aikojen saatossa käyttäneet?

78. 🧪🥽 Nolla testiä ja kaikki tulessa 🔥?

Julkaistu 8.3.2020

Ei hätää! Hyvin kirjoitettu koodi testaa itse itseään, vai? Kaikki ovat varmasti samaa mieltä siitä, että testaaminen on tärkeä osa ohjelmistokehitystä. Mutta kuka sitä oikeasti tekee ja miten? Tässä jaksossa perehdytään JavaScript-sovellusten testaamiseen, eri tapoihin testata ja kuumimpiin testaustyökaluihin. Testaustaidot ovat olennainen osa jokaisen ohjelmistokehittäjän työkalupakkia. Hyvin testattu koodi varmistaa nopean kehitystahdin ja hyvät yöunet koko tiimille nyt ja tulevaisuudessa.

77. 🧠 Level Up! Selaimen devaustyökalut seuraavalle levelille!

Julkaistu 1.3.2020

Pelottaako Chrome DevToolsin miljoona painiketta ja ikonia? Ei hätää, tässä jaksossa käydään läpi mitä ainakin osalla niistä pystyy tekemään. Riku ja Antti listasivat itselleen hyödyllisimmät ominaisuudet ja muutaman molemmille kokonaan uuden tuttavuuden. Kurkataan Chromen lisäksi myös Firefoxiin ja ominaisuuksiin, joita vain siltä puolelta löytyy!

76. Webbifonttien historia & tulevaisuus 🚀

Julkaistu 23.2.2020

Mitä kaikkea on hyvä tietää webbifonteista vuonna 2020? Tässä jaksossa rautainen annos webbifonttien historiaa ja katsaus tulevaisuuteen. Mitä ovat variable fontsit, voiko niitä jo käyttää ja mitä hyötyä niistä on? Miten FOUT, FOIT ja font-display vaikuttavat sivun käyttökokemukseen?

75. Janne Kallunki: Bätäng 💥 Tätä et tiennyt animaatioista webissä!

Julkaistu 16.2.2020

Webissä on liian vähän animaatioita! Miten niitä tehdään, miksi ne ovat tärkeitä ja mitä niiden käyttämisessä tulisi muistaa? Tässä jaksossa vieraana alan ekspertti Janne Kallunki.

74. TKMV - 11X Sankarikoodarien 🦹🏽‍♀️ unohtumattomimmat one-linerit

Julkaistu 9.2.2020

Jos koodia ei saa tiivistettyä elegantiksi yhden rivin sinfoniaksi on se vääjäämättä ala-arvoista. Vai onko? Tässä jaksossa pitkästä aikaa rakkaiden kuuntelijoidemme kysymyksiä aina sankarikoodareista lipeäkielisiin työhaastatteluissa selittelijöihin.

73. Petri Partio: 10 asiaa, jotka jokaisen devaajan tulisi tietää designista

Julkaistu 2.2.2020

Miksi omat harrasteprojektini näyttää aina niin kököiltä? Mitä jos ei ole visuaalinen ihminen tai lahjakas design-asioissa? Vieraana Petri Partio Flocklerilta purkamassa webbisivujen designia palasiin ja kertomassa mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon omaa sivua tai äppiä suunnitellessa.

72. AP Koponen – SPA & SEO, SSR, Next.js

Julkaistu 19.1.2020

Lyhenteitä, lyhenteitä kaikkialla! Vieraana AP Koponen jakamassa viisautta aiheesta SPA:den hakukoneoptimointi, server-side -rendaus ja Next.js.

71. Hei Me Koodataan 1 - Lomakoodailuja 2020

Julkaistu 12.1.2020

Loma on kiistatta ihmisen parasta koodausaikaa. Tässä jaksossa Riku ja Antti höpöttävät loman koodausprojekteista. Aiheina mm. FeathersJS, XState, React Spring, Tailwind ja Next.js.

70. Kimmo Brunfeldt & Alvar Carton tarina

Julkaistu 22.12.2019

Joulujaksossa vieraana Alvar Carton koodarivelho Kimmo Brunfeldt. Miten ohjelmistokehittäjästä tuli sisustustaulukauppias? Kuinka haastavaa on hostata koko maailman karttoja yhdellä palvelimella? Tässä aiheitamme! Jakson sponsorina huutokaupat.com.

69. Kickstart: TypeScript, 2/2

Julkaistu 15.12.2019

Jatkoa suositulle Kickstart-sarjalle! Harkitsetko TypeScriptiä seuraavaan projektiinne? TypeScript-sarjan toisessa osassa aiheena virheilmoitukset, projektikäytännöt ja Rikun Top-7 Pro Tipsit TypeScriptin kanssa toimimiseen. Jakson sponsorina Huutokaupat.com.

68. Tailwind.css 💨

Julkaistu 8.12.2019

Muuttaako tuulta purjeisiinsa saanut Tailwind.css ja utility-first lähestyminen paradigman webin tyylittelyssä? Miksen kirjoittaisi tyylejä suoraan html-tageihin? How about my separation of concerns? Mukana myös liuta rakkaiden kuuntelijoidemme suosittelemia terminaali- ja macOS-työkaluja 😍 Jakson sponsorina [huutokaupat.com](https://huutokaupat.com/avoimet-tyopaikat)!

67. 🧠 Level Up! 4 – macOS kuntoon

Julkaistu 1.12.2019

Viime jakso ei riittänyt alkuunkaan parhaiden työkalujen läpikäyntiin ja siksi jatkammekin sitä nyt 💪 Aiheena parhaat macOS-aputyökalut oman workflown tehostamiseen, näppäimistön tuunaamiseen ja moneen muuhun. Jakson sponsorina huutokaupat.com!

66. 🧠 Level Up! 3 – Komentorivi kuntoon

Julkaistu 24.11.2019

Näyttääkö shellisi lähikaupan mustavalkoiselta kassaruudulta 📟? Tässä jaksossa Antti ja Riku perkaavat omia shellityökalujaan, ja onnistuvat samassa päivittämään Rikun shellin vuoteen 2020. Lisäksi asiaa muun muassa jousianimaatioista Reactille, ja PostgreSQL:ista GraphQL API:n leipovasta Hasurasta. Jakson sponsorina Zure.

65. Ronja Pahaoja: SPA-saavutettavuus ja kuulijoiden Q&A

Julkaistu 17.11.2019

Jakson vieraana saavutettavuus- (eli s12s?) asiantuntija, huippu-urheilija ja luutunsoittaja Ronja Pahaoja! Ronja lainaa arvokasta näkemystään ja kokemustaan saavutettavuusongelmista ja niiden selättämisestä. Erityistarkastelun alla single page appit. Jakson sponsorina Zure.

64. Timi Wahalahti – WordPressiä vuonna 2019

Julkaistu 10.11.2019

Jos harkitset WordPressiä tuleviin webbiprojekteihin tai ajattelet sen vieläkin olevan vain PHP-purkkaa, niin nyt 👂 hörölleen. Aiheen asiantuntija Timi Wahalahti saapui studioomme kertomaan käytännön devaustyöstä WordPressilllä, siitä millaisiin projekteihin WP sopii ja miten sen kanssa kannattaisi lähteä liikkeelle. Jakson sponsorina Zure.

63. TKMV - Karmaisevia asiakkaita ja 🕷🕸 koodissa

Julkaistu 3.11.2019

Mitä tehdä kun asiakas vaatii rahojaan takaisin huonojen teknisten ratkaisujen takia vaikka osasyynä on asiakkaan jatkuvasti muuttuvat vaatimukset? Mistä löytyy Tampereen paras kebab 🌯? Jakson sponsorina Zure.

62. Tuukka Ojala - Koodia kuulon varassa ⌨️🎧

Julkaistu 27.10.2019

Vieraana Tuukka, Vincitillä työskentelevä sokea ohjelmistokehittäjä, joka osaa kirjoittaa koodia ilman näyttöä ja hiirtä. Rikulla ja Antilla on miljoona kysymystä. Mukana ripaus ihanaa internet-nostalgiaa vieraskirjoista kävijälaskureihin 😍. Tämä jakso ei jätä kylmäksi saavutettavuudesta kiinnostuneita! Jakson sponsorina Futurice.

61. Mikko Pohja: Zen ja ohjelmistoprojektin kunnossapito

Julkaistu 21.10.2019

Riku on reissussa, joten tällä viikolla Mikko Pohja ja Antti suorittavat tutkimusmatkan laadun maailmaan. Toisinsanoen: miten minimoida fukuppaamisen vaara. Sponsorina Futurice. Tätä jaksoa sponsoroi Futurice.

60. Kickstart: TypeScriptin perusteet, 1/2

Julkaistu 13.10.2019

Kiinnostaako TypeScript, mutta alkuun pääseminen tuntuu nihkeältä? Uudessa Kickstart - sarjassamme lähdemme käytännön vinkkien avulla ottamaan TypeScriptiä käyttöön niin uudessa kuin jo olemassa olevassakin projektissa. Tätä jaksoa sponsoroi Futurice.

59. 🌟 Vlada Laukkonen: Alanvaihto koodariksi?

Julkaistu 6.10.2019

Ohjelmistoala ei takuulla ole yksi helpoiten lähestyttävistä aloista. Millaisia hankaluuksia ajanvaihtaja voi alalle siirtyessään kohdata? Mistä löytää turvaverkko, ja apua omaan oppimiseen? Vieraana Ompeluseura LevelUP Koodareiden perustaja, IT-vaikuttaja, alanvaihtaja ja tulevan Kaikki koodaa -kirjan kirjoittaja Vlada Laukkonen. Jakson sponsorina Futurice.

58. TKMV - Yksi asia, joka tekee webbidevauksesta huomattavasti helpompaa

Julkaistu 29.9.2019

Kovan vierasputken välissä pysähdyimme vastaamaan taas teidän, rakkaiden kuuntelijoidemme, lähettämiin kysymyksiin 😍 Asiaa muun muassa tietokantamigraatioista, rekursiosta, ja mobiiliapplikaation rakentamisesta silloin kun osaaminen keskittyy lähinnä webiin. Tätä jaksoa sponsoroi talented.fi.

57. Sami Suo-Heikki: The Year of Desktop Web Components?

Julkaistu 22.9.2019

Tämän jakson sponsoroi talented.fi. Ovatko Web Componentsit vaihtoehto Reactille ja Vuelle? Missä on Polymer ja kaikki se hype aihepiirin ympäriltä? Kysyimme tätä WC-asiantuntija Sami Suo-Heikiltä.

56. Juha-Matti Santala: Twitch-koodailua 💻 ja protipsit commit-viesteihin

Julkaistu 15.9.2019

Tämän jakson sponsoroi talented.fi. git commit -m considered harmful! Jaksossa sukelletaan projektien dokumentointiin koodaamisen lomassa. Vieraana Juha-Matti "Juhis" Santala.

55. Voiko koodin laatua ylläpitää automaattisesti? Tavallaan 🤷‍♀️

Julkaistu 8.9.2019

Vähän videopelijuttuja ja käytännön vinkkejä koodin laadun ylläpitämiseen. Luvassa myös katsaus muutamaan automaattisesti koodia katselmoivaan työkaluun. AUTOMAATTISESTI?! Jeeep. Tämän jakson sponsoroi talented.fi.

54. Kaikki rakastavat lomakkeita 📝

Julkaistu 1.9.2019

...mutta kuinka sellainen pitäisi rakentaa? Tässä jaksossa Antti ja Riku avaavat sanaisen aarrearkkunsa käyden läpi parhaat nugetit niin validointiin, käytettävyyteen kuin käytännön työkaluihinkin liittyen. Check it out 🎧

53. TKMV - Sotatarinoita & Antin nerokas häck

Julkaistu 25.8.2019

Koodausvuosia on takana jo lukemattomia, mutta mitä jää kertoman jälkipolville? Löytävätkö pojat tässäkään jaksossa vastausta miksi aina React eikä Vue? Kuuntele niin tiedät mistä kylillä puhutaan.

52. Timo Laak: Ulkomaille koodaamaan?

Julkaistu 18.8.2019

Millaista olisi työskennellä Lontoossa 🇬🇧 tai Berliinissä 🇩🇪 expattina? Kuinka sinne edes pääsee? Vieraana kohta viisi vuotta ulkomailla asunut maailmanmatkaaja Timo Laak.

51. TKMV - Onko teknologiavalinnoilla mitään väliä?

Julkaistu 11.8.2019

Toimiiko vasara ruuvimeisselinä? Onko projektin onnistumisen kannalta merkitystä valitseeko JavaScriptin vai Pythonin? Onko loppujen lopuksi kyse vain mielipiteistä? Te Kysyitte, Me Vastasimme! Avasimme jälleen katsojien lähettämiä kysymyksiä sisältävän arkun, ja arvoimme sieltä kourallisen tiukkoja kysymyksiä vastattavaksi.

50. Nollan euron startup

Julkaistu 4.8.2019

Voiko webbisovelluksen tuotantoympäristön saada aikaiseksi nollalla eurolla (spoiler: voi!)? Kaikki ilmaisista palveluista täällä tänään!

49. Level Up! 2 - Webbihostaus on ratkaistu ongelma

Julkaistu 28.7.2019

30 sekuntia editorista internetissä pyöriväksi palveluksi? How do I even? Riku ja Antti käyvät läpi parhaita hostausvaihtoehtoja niin perinteisille nettisivuille kuin monimutkaisemmille palveluillekin.

48. Onko oma komponenttikirjasto wörtti?

Julkaistu 30.6.2019

Onko maailma 10 vuoden päästä täynnä hylättyjä komponenttikirjastoja? Luultavasti. Tiukkaa tykitystä käytännön kokemuksista kirjastojen toteutukseen liittyen. Mukana myös kauan odotettu Fanta Peach -arvostelu!

47. React Finland 5: TypeScript & kaverit

Julkaistu 17.6.2019

Viimeinen React Finland jakso on täällä! Murheita ja iloa Azuren kanssa, asiaa TypeScriptistä ja muuta asiaankuulumatonta höpinää.

46. React Finland 4: React Native + Expo, Styleguidist ja muuta mukavaa

Julkaistu 9.6.2019

Rikun synttärispecial! Antti ja Riku puhuvat uusimmista vapaa-ajan projekteistaan. Myöskään React Finland materiaali ei vaikuttaisi loppuvan koskaan. Tässä jaksossa haastattelussa Nik Graf, Ville Immonen, Artem Sapegin ja Artem Zakharchenko.

45. React Finland 3: Saavutattavuus, animaatiot ja omat vs muiden komponentit

Julkaistu 2.6.2019

React Finland -haastattelukatiskan tyhjennys jatkuu! Tässä jaksossa vieraana Manuel Matuzović, Glenn Reyes ja Bruno Lourenço.

44. React Finland 2: Designkirjastot & testaaminen

Julkaistu 26.5.2019

React Finland -konffan antia, osa 2. Tässä jaksossa vieraina Andrey Okonetchnikov, Varya Stepanova, Juha Linnanen sekä Maaret Pyhäjärvi. Aiheina designkirjastot, React Native CI, testaus ja paljon muuta!

43. React Finland 1: State Management

Julkaistu 19.5.2019

Antti ja Riku pääsivät React Finlandiin kyselemään puhujien mietteitä tilanhallinnasta ja tilakoneista. Vieraina jaksossa MobX:n ja immer:in kehittäjä Michel Weststrate, xstaten kehittäjä David Khourshid, sekä Luca Matteis ja Farzad Yz. Kovaa kamaa siis luvassa 🎧

42. TKMV

Julkaistu 12.5.2019

Te Kysytte, Me Vastaamme! Avasimme jälleen katsojien lähettämiä kysymyksiä sisältävän arkun, ja arvoimme sieltä kourallisen tiukkoja kysymyksiä vastattavaksi.

41. TKMV

Julkaistu 21.4.2019

Te Kysytte, Me Vastaamme! Avasimme jälleen katsojien lähettämiä kysymyksiä sisältävän arkun, ja arvoimme sieltä kourallisen tiukkoja kysymyksiä vastattavaksi.

40. Level Up! 1

Julkaistu 14.4.2019

Kaikkien aikojen ensimmäinen Level Up! -jakso! Aiheina mm. datalist, Houdini, CSS grid, Bundlephobia ja paljon muuta.

39. Timo Erkkilä & Miikka Ermes - Data science, data engineering ja glorifioidut excel-taulukot

Julkaistu 7.4.2019

Vieraana kaksi alan kovinta konkaria Timo Erkkilä ja Miikka Ermes, vastaamassa sekä Rikun että teidän esittämiin kysymyksiin datatieteestä ja koneoppimisesta in the wild!

38. TKMV

Julkaistu 27.3.2019

Toimistollemme on saapunut jälleen kasa tiukkoja kysymyksiä, joihin vastaamme parhaamme mukaan! Aiheina mm. hipsterikielet, mutatointi ja E2E-testit.

37. Elisa Heikura, Koodarikuiskaaja!

Julkaistu 17.3.2019

Jakson vieraana koodarikuiskaaja [Elisa Heikura](https://twitter.com/elisaliisa)! Tällä kertaa sukelletaan astetta hankalampien asioiden pariin, nimittäin kommunikaatiotaitoihin ja muiden ihmisten kanssa toimeen tulemiseen.

36. Olavi Haapala: Harrasteprojektit

Julkaistu 3.3.2019

Vieraana Olavi Haapala, webbikehittäjä, harrasteprojekti- ja suorituskykyintoilija Futuricen Helsingin toimistolta.

35. TKMV

Julkaistu 24.2.2019

Riku palasi Japaniasta ja tällä viikolla palataan taas arvon kuulijoidemme lähettämiin hyviin kysymyksiin!

34. Kimmo Brunfeldt & Open Source

Julkaistu 17.2.2019

Riku on reissussa, mutta Antti sai houkuteltua open source -velho Kimmo Brunfeldtin vieraaksi juttelemaan siitä, mitä on hyvä open source ja miten sitä tehdään.

33. Samuli Hakoniemi & Juho Vepsäläinen: React Finland

Julkaistu 10.2.2019

Kevät tulee väistämättä, ja kevään mukana React Finland! Jakson vieraina kaksi tapahtuman järjestäjistä, Samuli Hakoniemi ja Juho Vepsäläinen, keskustelua itse tapahtumasta ja konferenssien järjestämisestä ylipäätään. Ja ruskeasta kastikkeesta.

32. Ilkka Poutanen & Phoenix Framework

Julkaistu 3.2.2019

Vieraana Ilkka Poutanen. Aiheena viikon esoteerisin niche-serverframework Phoenix Framework!

31. TKMV

Julkaistu 27.1.2019

Viikon jaksossa Riku ja Antti vastailevat teidän, rakkaat kuulijamme, lähettämiin erinomaisiin kysymyksiin!

30. Webbidevaus.fi!

Julkaistu 20.1.2019

Meillä on uudet nettisivut! Jakson aiheena luova ja tekninen puoli tästä projektista.

29. Puhtaat valkeat funktiot

Julkaistu 13.1.2019

Aluksi puidaan joulukoodaukset (ja ei-koodaukset), josta järjettömän hieno aasinsilta jakson aiheeseen: kevyt ja leppoisa tutustuminen Elm-ohjelmointikieleen!

28. 28';-- DROP TABLE 2018; --

Julkaistu 30.12.2018

Toissajakson perusteella huomattiin, että Antti ja Riku eivät tiedä tietoturvasta ihan hirveästi. Korjausliikkeenä tässä jaksossa vieraana tietoturva-aficionado Mikael Viitaniemi!

27. 2018, over & out

Julkaistu 23.12.2018

2018 paketoitu, 2019 oven takana. Mitä jäi käteen?

26. TKMV

Julkaistu 16.12.2018

Suositun Te Kysytte, Me Vastaamme -sarjan jakso numero XVII! Aiheina mm. fetch-API, mobiilidevaus, tietoturva ja palvelin- sekä selainkoodin yhdistäminen.

25. Palvelimettomuus

Julkaistu 9.12.2018

Vieraana Cihan Bebek, aiheena "functions as a service" ja Serverless Framework.

24. PWA-sovellus-applikaatiot

Julkaistu 3.12.2018

Viikon piparintuoksuisessa 🍪ekstraspesiaalissa pureudutaan PWA-sovellus-applikaatioiden mielenkiintoiseen maailmaan!

23. Se jossa Riku lähtee freelanceriksi

Julkaistu 25.11.2018

Toimistoomme on saapunut kysymys: "Miksi kaikki puhuvat GraphQL:stä nykyään? Miksi minun pitäisi välittää?"

22. Kesäduuni- ja opiskelujakso

Julkaistu 11.11.2018

Kauan odotettu kesäduuni- ja opiskelujakso! Vieraana Iiro Mäkelä.

21. TKMV: Miksi kaikki kysymykset ovat niin React-keskeisiä?

Julkaistu 4.11.2018

Web-kehityksestä kertovan huumoripodcastin tämän viikon jaksossa käydään läpi aivan käsittämätön määrä teidän, rakkaiden kuuntelijoidemme, lähettämiä kysymyksiä!

20. Ookkonä Oulusta, pelekääkkönnää legacya?

Julkaistu 28.10.2018

Viikon erikoisjaksossa vieraana mies, joka toi web-kehityspodcastit Suomenmaahan: Tommi Pääkkö Frontend Fridaysta! Aiheena legacykoodi, mistä se tulee ja miksi se on pelottavaa.

19. Tomi "TC39" Turtiainen

Julkaistu 22.10.2018

Vieraana Tomi Turtiainen. Aiheena JavaScriptin uudet ominaisuudet – mistä ne tulevat, miten ne kehittyvät ja mitä uutta on tulossa?

18. create-react-app eli... CRAppi?

Julkaistu 14.10.2018

Viikon huumoripainotteisen jakson aiheena create-react-appin kanssa eläminen ja kuoleminen. Antti ja Riku vastaavat myös yhteen (1) yleisökysymykseen. Juontajien pitäisi opetella tehokkaampaa ajankäyttöä. T: Shownotesien kirjoittaja. Eihän näitä ees lue kukaan. Pitäisköhän sitä kouluttautua uudestaan vaikkapa merisiilien kouluttajaksi.

17. IaaSsit ja PaaSsit ja mitänäitänyo

Julkaistu 7.10.2018

Vieraana Yrjö Kari-Koskinen, aiheena eri pilvipalvelutarjoajien käyttökokemukset.

16. TÄ

Julkaistu 29.9.2018

Tekoälyjaksossa vieraana Mikko Pohja ja Joose Fjällström.

15. Full-stack -stressinhallinta

Julkaistu 8.9.2018

Erikoisjaksossa Erikoisvieraana Erikois-Cihan! Puhutaan stressinhallinnasta, refaktoroinnista, full-stack -devauksesta ja zen modesta.

14. TKMV, osa 3

Julkaistu 29.8.2018

Suositun Te Kysytte, Me Vastaamme -sarjan kolmas osa! Riku ja Antti vastaavat kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin.

13. TypeScriptin alkeet

Julkaistu 20.8.2018

Miksi TypeScript tulee nykyään joka mutkassa vastaan? Miksi siitä pitäisi välittää, mitä hyötyä siitä on? Onko elämä TypeScriptin kanssa aina pelkkää ruusuilla tanssimista? Riku ja Antti ottivat selvää.

12. TKMV, osa 2

Julkaistu 17.5.2018

Te kysytte, me vastaamme - osa 2! Olette lähettäneet niin hyviä kysymyksiä, että päätimme tehdä heti putkeen toisen jakson kysymyksiinne vastaten.

11. Te kysytte, me vastaamme!

Julkaistu 7.5.2018

Toisen tuotantokauden avausjaksossa Riku ja Antti vastaavat teidän, rakkaiden kuulijoidemme lähettämiin kysymyksiin.

10. Redux, Redux everywhere!

Julkaistu 2.5.2018

Kaikki rakastaa Reduxia, kaikki vihaa Reduxia! Mitä enemmän tai vähemmän pro-tippejä podcastin pojilla on kertoa?

9. Devopsin ABC

Julkaistu 16.4.2018

Erikoisjaksossa erikoisvieraana erikois-Ilkka! Mitä teknisiä ei-applikaatiokoodaamistaitoja kaikkien olisi hyvä hallita (tai edes tiedostaa olemassaolo)?

8. CSS:n perusteet: Flexbox

Julkaistu 10.4.2018

Riku ja Antti juttelevat flexboxin tarjoamista mahdollisuuksista ja siitä, miten flexbox-sulka voidaan laitttaa myös sinun hattuusi!

7. reactWillChange - Reactin uudet tuulet

Julkaistu 3.4.2018

React 16.3 tuo monia uusia async-rendauksesta johtuvia muutoksia. Mitä ja miten ne vaikuttavat mihinkään? Kuuntele, niin saat tietää!

6. Nykypäivän React-coodarit huomisen Javajääriä?

Julkaistu 28.3.2018

Ei saa jäädä tuleen makaamaan! Jatkuva kehittyminen on elinehto tällä alalla. Riku ja Antti keskustelevat tietojen ja taitojen ajan tasalla pitämisestä ja uuden oppimisesta.

5. Editorit ja idetorit

Julkaistu 19.3.2018

Vim vai emacs? VS Code vai Sublime Text? Työkaluista on aina hauska jauhaa.

4. Oman kuplan ulkopuolella kaikki tekit on paskaa

Julkaistu 14.3.2018

Jätkät on turhautuneita kun internetistä löytyi vääriä mielipiteitä. Varoitus: jakson sisältö saattaa herättää ajatuksia.

3. CSS-in-JS

Julkaistu 7.3.2018

Antti ja Riku keskustelevat viime vuosina mielipiteitä rankasti jakaneesta asiasta: onko soveliasta sotkea tyylit ja JavaScript?

2. Express, Hapi vai joku-muu-mikä?

Julkaistu 26.2.2018

Riku ja Antti jakavat kokemuksiaan bäkkäreiden rakentelusta Expressillä, Hapilla ja vähän muillakin frameworkeilla.

1. CSS-frameworkit, puolesta ja vastaan

Julkaistu 18.2.2018

Ensimmäisessä jaksossa Riku ja Antti keskustelevat CSS-frameworkien, kuten Bootstrap ja kumppanit, hyveistä ja paheista.

Takaisin podcastien listaan