Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Soraääniä - Epäsuoraa järkipuhetta

Epäsuoraa järkipuhetta tämän hetken ja tulevaisuuden tärkeimmistä ilmiöistä, politiikasta ja teknologiasta.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 34 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 24.9.2016.

Erilaiset persoonallisuudet

Julkaistu 30.11.2017


Tällä viikolla keskustellaan persoonallisuudesta ja miten sen avulla voi menestyä. Miten oman tyypin tunnistaminen auttaa torjumaan luontaisia heikkouksia? Miten persoonallisuutta voi tutkia ja kategorisoida?
Epäsuorasti puhutaan sinitiaisten sielunelämästä. Niin ja Jarkko pelastaa Tapanin kanssa jyväskyläläisiä ennätystahtiin

Tähtäimessä taloudellinen riippumattomuus

Julkaistu 23.11.2017

Tällä viikolla keskustellaan oman talouden hallinnasta.Millaisia fiksuja tapoja on laittaa oma talous tolpilleen? Järkipuhetta edustaa selonteko säästämisen keinoista. Miten säästää helposti arjessa ja milloin on hyvä aloittaa eläkesäästäminen? Epäsuorasti puhutaan niistä omista talouden kompastuskivistä sekä myös onnistumiskohdista. Saamme myös improvisaatio-osuudessa kuulla kuinka Kontio otti kiinni pitsavarkaan.

Elämä maailman syrjäisimmissä paikoissa

Julkaistu 6.11.2017

Tällä viikolla keskustellaan maailman syrjäisimmistä paikoista. Miten elämä kaukaisessa heimossa eroaa länsimaiden meiningeistä? Järkipuhetta edustaa selonteko heimojen oikeuksista. Kuinka eristäytynyt ihminen saa olla? Onko Euroopassa syrjäseutuja enää ollenkaan? Epäsuorasti puhutaan Neuvostoliiton rakennustaidon huipuista.

Ratkaisuna oman käden oikeus

Julkaistu 1.11.2017

Joskus sitä vaan tekisi mieli ottaa ohjat omiin käsiinsä ja sen takia tällä viikolla keskustellaan omankädenoikeudesta. Saako sääntöjä rikkoa jos ne ovat typeriä? Miten oikeudet ja auktoriteetti muotoutuvat ajan myötä? Miltä näyttää maailma jossa vallitsee korpilaki? Epäsuorasti kuulemme miksi lentävät liikennemerkit eivät kuulu tulevaisuudessa Suomen taivaalle.

Miten saat paremman muistin?

Julkaistu 19.10.2017

Tällä viikolla keskustellaan muistista. Hyvä muisti on menestyksen aa ja oo. Kerromme miten muisti oikeasti toimii ja miten sen toimintaa voisi optimoida melko yksinkertaisin toimenpitein. Toimivatko yleisesti suositut muistitekniikat vai ei? Onko olemassa ravintolisiä, jotka parantavat muistia?

Modernin ruokavalion vitsaus

Julkaistu 8.10.2017

Tällä viikolla keskustellaan modernin ruokavalion vaaroista. Tekeekö maito meistä sairaita? Onko nykyajan ruoka vain ravintoköyhää huttua? Olisiko sittenkin parempi vain jättää osa ruokailuista väliin? Puhumme myös maanviljelytekniikan vaikutuksista ruoan ravintopitoisuuteen suhteessa villinä kasvaneisiin vihanneksiin.

Elämäsi tärkeimmät kirjat

Julkaistu 1.10.2017

Mikä on tärkein kirja, joka on muuttanut elämääsi? Puhumme Carol Dweckin lahjakkuutta käsittelevästä Mindset kirjasta ja Heikki Salon Kahlekuningaslajista, joka kertoo lyriikan kirjoittamisesta. Syvän, henkilökohtaisen kasvukeskustelun lomassa kuullaan Soraäänien oman Taajama- yhtyeen ensimmäinen biisi “Haluan olla yksin”.

Hautautuuko maailma muoviin?

Julkaistu 17.9.2017

Tällä viikolla puhumme muovista ja erityisesti muovisaasteesta. Juhlistamme lähetyksen aikana myös podcastin yksivuotissynttäreitä! Järkipuhetta edustaa keskustelu muovin kierrätyksen mahdollisuuksista ja sokeista pisteistä - onko esimerkiksi muovikassien uusiokäyttö tarpeellista? Mistä saadaan suurimmat hyödyt taistelussa muovia vastaan? Epäsuorasti keskustelemme jäykän politiikan eduista ja kauhistelemme muovailuvahan vaaroja.

Ihmiskunta - teknologian uhri?

Julkaistu 14.9.2017

Tällä viikolla puhumme teknologian vaikutuksesta ihmiskunnan kehitykseen. Järkipuhetta edustaa jaottelu historian eri kausista ja niitä määrittäneistä teknologioista. Miten esimerkiksi pesukone muutti yhteiskuntaa? Kuulemme myös miten Soraäänien älypuhelinlakko sujui. Epäsuorasti keskustelemme viidakkoon vetäytymisestä ja kuinka saadaan fudut töistä teknologian uuvuttamana.

Suomalaisuus sadan vuoden kuluttua

Julkaistu 28.8.2017

Tällä viikolla puhutaan suomalaisuudesta. Onneksi olkoon satavuotias Suomi! Järkipuhetta edustaa laaja analyysi suomalaisen kulttuurin kulmakivistä ja niiden tulevaisuudesta. Korvaako englanti suomen kielen sadassa vuodessa? Yksityistetäänkö suomen järvet ylikansallisten yhtiöiden omaisuudeksi? Epäsuorasti keskustelemme synnytystalkoista ja uudesta tulevasta puolueesta Suomen poliittisella kartalla

Onko Suomessa enää turvallista?

Julkaistu 23.8.2017


Tällä viikolla puhutaan henkilökohtaisesta turvallisuudesta. Miten yksilön ja yhteiskunnan pitäisi toimia, että turvallisuus voidaan maksimoida? Miten tilanteisiin pitäisi reagoida?
Järkipuhetta edustaa selonteko erilaisista riskeistä ja turvallisuusuhista. Mitkä ovat oikeasti suurimmat riskit loukkaantumiselle?
Epäsuorasti puhutaan päivittäisestä palovaroittimen testauksesta

Millainen on hyvä työntekijä?

Julkaistu 9.8.2017


Tällä viikolla puhutaan hyvän työntekijän ominaisuuksista. Noudattaako hyvä työntekijä aina annettuja sääntöjä - vai onko varaa säätämiseen?
Järkipuhetta edustaa selonteko erilaisista tavoista saada potkut. Riittääkö fuduihin salaa kuvattu materiaali tai somessa jaettu sopimaton sisältö?
Epäsuorasti puhutaan pakurikäävän yllättävistä vaaroista ulkoisesti käytettynä.

SOS Hallitus

Julkaistu 21.6.2017


Tällä viikolla puhutaan Suomen hallituksen tilasta hallituskriisin jäljiltä. Onko hallituksen toiminnassa ylipäätään järkeä? Kenen agendaa hallitus ajaa?

Järkipuhetta edustaa selonteko Perussuomalaisten puoluekokouksesta. Mitä kokouksessa tapahtui? Miksi kohdistamme vastuuta median suuntaan?

Epäsuorasti puhutaan siitä miksi Gandhi, äiti Teresa ja Mannerheim ovat kaikki osa suurta salajuonta.
Kannen kuva: alkuperäinen kuva Santeri Viinamäki

Maahanmuutto - uhka vai mahdollisuus?

Julkaistu 11.6.2017

Tällä viikolla puhutaan maahanmuutosta. Onko maahanmuutto pitkällä aikavälillä uhka vai mahdollisuus? Järkipuhetta edustaa selonteko maahanmuuttoon liittyvistä taloudellisista resursseista, sekä maahanmuutta jiin kohdistuvista odotuksista. Pitäisikö suomen kieltä oppia? Tarvitseeko kaikkien ruveta saunomaan? Epäsuorasti puhutaan turisteista Venetsiassa ja Seppo Kääriäisestä.

Kotimme, aurinkokunta

Julkaistu 4.6.2017

Tällä viikolla puhutaan rakkaasta aurinkokunnastamme ja erityisesti Mars- planeetasta sekä myös hieman viimeisimmistä löydöksistä astetta kauempana. Järkipuhetta edustaa selonteko avaruusmatkailun riskeistä. Pääseekö Marsiin suomalaisella sisulla, vai surkastuuko reissumies painottomassa tilassa?Epäsuorasti puhutaan lentävästä autosta ja mahdollisesta yhdeksännestä planeetasta aurinkokunnan äärilaidalla.

Matkalla eläkkeelle

Julkaistu 29.5.2017

Tällä viikolla puhutaan eläkkeistä ja eläkkeelle jäämisestä. Tappaako eläköityminen vai saako RAY:n rahapeleistä riittävästi virtaa eteenpäin jatkamiseen? Järkipuhetta edustaa selonteko erilaisista eläkejärjestelmistä ja Suomen väestörakenteen tulevaisuudessa. Tuleeko eläkepommista sittenkin suutari? Epäsuorasti puhutaan Nurkkabaarissa siitä miten hallitusta voi järjenvastaisestikin syyttää lähes kaikesta.

Kiehtova arki

Julkaistu 17.5.2017


Tällä viikolla puhutaan jokapäiväisestä elämästä. Mitä se arki oikein on? Onko arki nykypäivänä erilaista kuin ennen ja miten se tulee muuttumaan lähitulevaisuudessa?
Järkipuhetta edustaa kattava selonteko rutiineista arjen rakennuspalikoina. Onko suomalaisten ykkösrutiini, kahvin lipittäminen, mahdollisesti vaarallista?
Epäsuorasti puhutaan vankien hyödyntämättömästä potentiaalista Suomen politiikan ongelmanratkaisijoina.
Aiheina mm:

Mitä arki on?
Hyvät ja huonot rutiinit
Arjen kokemus
Arjen historia
Vapaa-aika ja työaika ja yhteiskunnan ja politiikan vaikutus arkeen
Täydellinen päivä

Tulevaisuuden ruoka

Julkaistu 1.5.2017


Tällä viikolla puhutaan tulevaisuuden ruoasta. Saadaanko joulupöytään jatkossakin kinkkua ja rosollia - vai tyydymmekö geenimanipuloituun heinäsirkkaan mifun kera. Järkipuhetta edustaa kattava keskustelu keinotekoisesta lihasta. Miltä maistuu kantasoluburgeri? Epäsuorasti puhutaan kurkkutaskuista ja tippaleipäkarkotuksista.
Aiheina mm.

Keinotekoinen liha
Miten pitäisi säännellä laissa?
Munaton muna - Hampton Creek
Hyönteiset ja muut vaihtoehtoiset lajit
Lisäaineet
Geenimanipulointi
Turvallisuus
Biodiversiteetti
Ilmastonmuutos ja ruoka
Ruokaväärennökset
Voidaanko palata omavaraisuuteen tai luonnonmuonaan?

Mikä on paras tapa kehittää itseään?

Julkaistu 22.4.2017


Tällä viikolla keskustellaan itsensä kehittämisestä. Voiko missä tahansa kehittyä? Millainen on elämä ilman tavoitteita? Entä miksi Mozart ei ehkä ollut se suuri nero joksi häntä luullaan? Järkipuhetta edustaa podcastin kehittämispalaveri lähetyksen aikana. Epäsuorasti puhutaan kulttivuodesta uskonnolisessa lahkossa.
Aiheina mm.

Mitä itsensä kehittäminen on?
Vaara hukkua itsensä kehittämisen keskelle
Itsereflektio, itsetuntemus, itsekkyys
Suhde menestyksen tavoitteluun
Muutosvalmius
Mukavuusalue
Elämä ilman tavoitteita
Gurut
Mikä on ajan tuhlausta ja mikä kehitystä?
Huumeiden mikroannostelu

Tarvitaanko kauneusleikkauksia

Julkaistu 9.4.2017


Tällä viikolla keskustellaan kauneusleikkauksista.
Tarvitaanko kauneusleikkauksia? Milloin kauneusleikkaukset ovat hyväksyttäviä tai jopa tarpeellisia? Entä mikä on maailmalla kiivasti leviävä Nerium?

Kauneusleikkausten ormalisaatio
Terveysperusteiset leikkaukset
Perfektionismi
Botox yms. Nerium
Milloin ollut ensimmäisiä leikkauksia / parantelukeinoja, joita ei lasketa meikkaamisen alle?
Mitä hyvää leikkauksissa?
Ihmisbarbit ja jotka yrittävät näyttää toiselta ihmiseltä
Kauniilta näyttämisen tarpeellisuus, välttämättömyys, arvo yms..
Millainen on kaunis ihminen?
Parantaako leikkaus itsetuntoa?

Kybersodan kynnyksellä

Julkaistu 21.3.2017Tällä viikolla keskustellaan kybersodankäynnistä.
Miten vastata hyökkäykseen, jonka aloittajaa ei tunneta? Onko Suomen valtion varautunut kyberuhkiin vai olemmeko tuuliajolla? Mitkä ovat todennäköisiä kohteita kyberhyökkäyksille?
Asian vierestä keskustelu polveutuu siihen miten Suomen valtion pitäisi sijoittaa Gröönlantiin ja miten paremman puolison remontti-intoilun voi harhauttaa sopivalla valaistuksella.
Epäsuorasti viisastellaan Turginistanin valtion suurista suunnitelmista.
Aiheina mm.

Stuxnet ja hyökkäys Iranin ydinvoimaloihin
Ukrainassa sähköverkon lamauttaminen Sandwormilla
Mikä on mahdollista? Mikä on scifiä?
Kuinka todennäköinen uhka kybersota on Suomelle?
Vaikutukset ja taktiikat
Informaatiosodankäynti on vanha asia
Kybertaktiikan vaikutus verrattuna perinteiseen
Jos hakkerointi on helppoa; niin miksi hyökkäyksiä ei ole nähty useammin?
Miten ihmiset reagoisivat hyökkäykseen joka lamauttaisi maan infrastruktuurin?
Hyökkäys tulee mutta syyllisestä ei ole tietoa; miten toimitaan?
Miten kybersota vaikuttaa ihmisiin ja heidän käyttäytymiseen?
Yksityinen sektori jatkuvasti julkisen sektorin edellä
Miten säätää lakeja jotka säätelevät kybersodankäyntiä?
Innovaatiot, Iot  (Internet of Things) ja muut trendit lisäävät turvattomuutta. Pitäisikö kehitys kieltää joillakin aluilla turvallisuuden nimissä?

Näkökulmia yrittäjyyteen Hiski Hämäläisen kanssa

Julkaistu 14.3.2017


Tällä viikolla keskustellaan yrittäjyydestä.
Järkipuhetta edustaa selonteko mm. yrittäjyyteen liittyvistä harhaluuloista. Pelottaako yrittäjäksi ryhtyminen? Millä tavoin yrittäjän elämä vaikuttaa ihmissuhteisiin?
Viikon vieraana on Hiski Hämäläinen ja keskustelemme mm.

Sopiiko yrittäjyys kaikille? Oletko katunut yrittäjäksi ryhtymistä?
Onko yrittäjyys vaikuttanut ihmissuhteisiin? Puolison tai perheen kanssa?
Pitäisikö kaiken olla selvää ennen yrityksen perustamista?
Harhaluulot yrittäjyydestä?
Yrittäjämaailman vastaan AY-liike
Amerikassa kaikki ovat yrittäjiä
Onko Suomi hyvä maa yrittää?
Pitäisikö yrityksiä tukea rahalla? Saako ilmainen raha laiskaksi?
Miten yrityksen saa kasvamaan?
Pakko- näennäis- ja vahinkoyrittäjät
Kannattaako yritykselle antaa kaikkensa? Mihin vedetään raja?

Mitä kuuluu mielenterveys?

Julkaistu 5.3.2017


Tällä viikolla keskustellaan mielenterveydestä. Miksi hulluus naurattaa? Mikä on normaalia käytöstä? Entä onko psykologia tieteenä täyttää huuhaata?
Järkipuhetta edustaa selonteko vapaasta tahdosta; ovatko mielenterveyden ongelmat jonkun syytä vai onko kaikki alitajunnan hallinnassa?
Epäsuorasti viisastellaan stressivapaasta asunnon vaihdosta paremman puolison kanssa.
Aiheina mm.

Mielenterveyden kansalliset mittarit
Erot maittain ja maanosittain
Johtaako tietyt yhteiskuntamallit heikompaan mielenterveyteen?
Onko mielenterveyden ongelmien normalisointi mennyt liiankin pitkälle?
Miksi hulluus naurattaa?
Mielenterveyden rajat - normaali käytös, oikeudet velvollisuudet
Onko psykologia huuhaata? Minkälainen tutkimus on perusteltua?
Miten voi vaikuttaa omaan mielenterveteen?

Are freedom, equality, and brotherhood dead? (English Special)

Julkaistu 21.2.2017


This week we are talking about revolutions. Have we forgotten the values of freedom, equality and brotherhood?
Have things come to a point where we need a revolution? Would people have the time for a revolution, when there are so many nice cat videos to watch.
In an indirect way we will learn why cucumber slices on the eyelids is the best way to end your day.
Listener discression is adviced: revolutionary thoughts on the way.
Topics

How do events of the French revolution compare with modern events
Will there be a revolution? Do we need one?
Are people still capable of revolting

Valon loiste ja sen varjopuolet

Julkaistu 12.2.2017


Tällä viikolla keskustellaan valosta, valaistumisesta ja pimeydestä. Järkipuhetta edustaa selonteko mm. valon vaikutuksesta mielialaan ja terveyteen. Epäsuorasti viisastellaan erittäin paljon mm. buddhalaisuuden valaistumisesta ja kodin valaistuksesta. Kuulijoille tiedoksi, että tunnelin päässä ei tällä kertaa näy lainkaan valoa.
Lähetyksen aiheita

Valon vaikutus terveyteen
Kodin valaistus
Valo tunnelin päässä
Valaistuminen ja buddhalaisuus
Mitä valo on?

Linkkejä

National Geographic: Where are the stars? https://www.youtube.com/watch?v=0FXJUP6_O1w

Credits: Kaupan taustaäänet - Creative Commons lisenssi, käyttäjä cccooollliiinnn. Musiikki copyright Lassi Eronen.

Uskaltaako mitään enää sanoa? Puhetta sananvapaudesta.

Julkaistu 25.1.2017


Tällä viikolla keskustellaan sananvapaudesta.
Järkipuhetta edustaa selonteko mm. sananvapauden haasteista ja mahdollisuuksia, valeuutisista sekä viimeajan trendeistä missä kansan uskoa tietoon ja tieteeseen horjutetaan.
Tällä viikolla keskustelu oli niin tiivis, että onnistuimme pysymään aiheessa koko lähetyksen ajan. Epäsuoraa viisastelua ei siis tällä viikolla nähdä
Pohdimme tarkkaan, että uskaltaako tässä mitään enää sanoa?
Lähetyksen aiheina mm.

Holokaustin kieltäminen kiellettyä 16 maassa
Kansalaisoikeuksia puolustava ACLU puolustaa Klu Klux Klania
Mitä on sananvapaus?
Miten elämäsi olisi erilaista jos olisit syntynyt vaikka Kiinassa?
Sosiaalinen media ja sensuuri; Twitter ja Facebook poistavat käyttäjätilejä
Missä menee sananvapauden raja? Ovatko valeuutiset osa sananvapautta? Entä pilapiirrokset
Sananvapautta rajoittavat voimat
Media
Poliitikot
Tällä hetkellä horjutetaan ihmisten uskoa tietoon, tieteeseen ja mediaan oman aseman pönkittämiseksi

Maailma Donald Trumpin jälkeen

Julkaistu 18.12.2016


Tällä viikolla keskustellaan Donald Trumpin yllättävästä vaalivoitosta. Miten näin pääsi käymään?
Järkipuhetta edustaa selonteko mm. Trumpin kabinetin tulevista edustajista ja kattava määrä ennustuksia Amerikan ja maailman tulevaisuudesta. Miten käy Amerikan keskiluokalle? Entä mitä tapahtuu ympäristölle?
Epäsuorasti ajaudumme pohtimaan miksi Joulupukki vaihtaa tänä vuonna mustat hynttyyt ylleen.
Opimme myös miksi hätäkeskuksesta ei voi tilata apua kansalliseen kriisiin.

Vaihtoehtoiset todellisuudet

Julkaistu 5.12.2016


Tällä viikolla keskustellaan erilaisista tavoista nähdä ja kokea todellisuus. Onko olemassa rinnakkaistodellisuuksia, joisssa soraääniä podcastia on tehty jo vuosikausia? Onko unien maailma olemassa?
Järkipuhetta edustaa kattava selonteko mm. todellisuuden filosofiasta.
Epäsuorasti ajaudumme kertomaan miksi hotellihuoneen lattia on erinomainen paikka psykoosista toipumiseen.  
Aiheina mm.

Rinnakkaistodellisuudet
Mitä todellisuus on?
Kulttuurirelativismi
Todellisuus toisten silmin
Mikä on kielen rooli todellisuuden määrittämisessä?
Missä unien maailma on?
Mielenhallinta ja kultit
Heimot ja kulttuurien katoaminen

Erityiskiitokset: Musiikista vastaa IO//IO - tummaa elektronista musiikkia soittavan bändin kotisivut ja Soundcloud löytyvät linkkien takaa.

Pitäisikö kenenkään hankkia lapsia?

Julkaistu 5.11.2016


Keskustelemme mm. ensimmäisen lapsen hankinnasta, lasten geneettisestä muuntelusta, adoption haasteista, ja raskauden jälkeisestä masennuksesta.

Miksi uudet äidit eivät välttämättä koe rakkautta uutta vauvaa kohtaan?
Pitäisikö homopareille sallia adoptio?
Onko lasten geenimanipulaatio hyväksyttävää?
Missä vaiheessa lapsia kannattaa hankkia?
Pitäisikö väestönkasvua rajoittaa poliittisin keinoin?

Syttyykö kolmas maailmansota?

Julkaistu 28.10.2016


Soraäänissä käsitellään tällä viikolla haastavaa aihetta; maailman erilaisten jännitteiden kiristyessä on tärkeää olla kartalla kaikista vaihtoehdoista. Episodissa käymme läpi:Erilaiset skenaariot: mitkä tapahtumat voisivat johtaa seuraavaan suursotaan?
Eri pelurit: USA, Venäjä, Kiina, Intia, Pakistan, Lähi-itä, Eurooppa
Mikä on Suomen rooli? Miten yksittäinen kansalainen voi vaikuttaa?
Mikä on median rooli ulkopolitiikan ja sotien kehittymisessä?

Kevyemmällä vaihteella meille selviää mm. miten Putin ja Clinton voivat ymmärtää toisiaan hieman paremmin. Ja opimme mm. miksi maahanmuuttajia ei kannata sijoittaa Lappiin.


Virallinen sääkeskustelu

Julkaistu 14.10.2016


Säästä puhutaan silloin kun kaikki muut aiheet on koluttu loppuun. Taistelemme sään huonoa mainetta vastaan ja tuomme esiin kiinnostavia näkökulmia, tarinoita ja ennentuntematonta historiaa, jotka jäävät päivittäisessä sääkeskustelussa huomioimatta.Keskustelemme mm.

Miten sää vaikuttaa kulttuuriin, ihmisiin ja talouteen?
Kuulemme Laura Buxtonin uskomattoman tarinan, joka sivuaa säähistoriaa
Millainen on meteopaattinen ihminen?
Miten sään eri ilmiöitä voi hallita, ennustaa tai jopa käyttää hyödyksi sodankäynnissä?
Elämäsi kemikaalit

Julkaistu 6.10.2016

Jos saisit valita vain viisi kosmeettista tai kemiallista tuotetta, mitkä pitäisit? Jos pitäisit yhden päivän kirjaa kaikista kemikaaleista, joille altistut - miten pitkä listasta tulisi? Entä voitko edes uskottavasti tietää kaikista kemikaaleista joihin törmäät? Tässä jaksossa pohditaan kemikaalien vaikutusta ihmiskehoon ja ympäristöön, ja sivuraiteilla päädymme argumentoimaan hoitovirheiden hyödyllisyyden puolesta.

Tekeekö tekoäly ihmisistä tarpeettomia?

Julkaistu 28.9.2016

Lähetyksessä keskustellaan kattavasti tekoälyn ja robotiikan tuomista muutoksista ja mahdollisuuksista yhteiskuntaan. Yleisesti positiivissävytteinen keskustelu pureutuu myös robottien ihmisoikeuksiin ja ihmisten oikeuksiin robottien kontrolloimassa maailmassa. Bonusmateriaalina tarjotaan selityksiä sille miksi ihmisten ei tarvitse tehdä töitä ja ratkaistaan maailman lapsettomuusongelma.
Musiikki: Lassi Eronen & Pyry Seppinen

Onko demokratialla tulevaisuutta?

Julkaistu 24.9.2016

Soraääniä podcastin ensimmäisessä jaksossa käsittelemme demokratian menneisyyttä ja tulevaisuutta. Mitä esimerkiksi Amerikan presidentinvaalit kertovat demokratian nykytilasta? Mitä tarvitaan toimivaan demokratiaan?

Takaisin podcastien listaan