Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Perho & Pääskysaari

Hittikirjoja kirjoittaneet ja monilla eri kanavilla nähdyt ja kuullut media-ammattilaiset Anna Perho ja Jenni Pääskysaari käsittelevät podcast-sarjassaan isoja teemoja kuten häpeää, perfektionismia, rahaa ja ystävyyttä porautuen jokaisessa jaksossa yhteen aiheeseen. Perhon ja Pääskysaaren erilaiset näkökulmat törmäävät usein, joten intensiivinen keskustelu sinkoilee pinnallisen ja syvällisen, kipinöinnin ja konsensuksen, hauskan ja vakavan välillä - kuten parhaat pöytäkeskustelut aina.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 21 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 23.5.2018.

Ihmiset, joita ajattelemme öisin

Julkaistu 6.12.2018

Kenen juliste sinulla oli teininä seinällä? Entä kenen juliste siellä olisi nyt, jos sellaisen vielä kehtaisi ripustaa? Perho & Pääskysaari käsittelee tällä kertaa esikuvia ja idoleita. Mihin niitä tarvitaan? Pitääkö esikuvan olla pyhimys? Gene Simmons ja Jim Morrison mainittu, sekä mummot.

Ilmiöt ja buumit

Julkaistu 29.11.2018

Tällä viikolla Perho & Pääskysaari ovat suurten kysymysten äärellä, kun he miettivät, mikä merkitys ilmiöillä ja buumeilla on meille ja maapallolle. Jaksossa mainitaan ainakin karppaus, zumba, konmaritus, crossfit, lihaton lokakuu ja suuret voi-sodat sekä kuullaan samalla tunnustuksia vaatteista ja tavaroista. Annalla on ollut KoMaKo, johon liittyi suolan ripottelua lattialle. Jenni puolestaan kertoo lihattomasta lokakuustaan.

Hengellisyys

Julkaistu 22.11.2018

Jo 9-vuotiaana Jeesuksen morsian -vaiheen kokenut Perho ja pakana-Pääskysaari hiljentyvät hengellisyyden pohtimiseen. Annalle usko on henkilökohtainen, ei kirkon sanelema juttu, joka tuo toivoa eksistentiaaliseen kriiseilyyn. Jenni saa allergista oireilua uskonnollisista rituaaleista ja, jos joku laulaa poppibiisissä "Luojasta". Luvassa ei kuitenkaan ole uskonsota eikä ristiriitaretki, vaan enkeleitä ja piruja vilisevä spirituaalinen tunti. Opetuslapset, skeptikot ja kaikki tähtimerkit kuulolle!

Sukupuoli

Julkaistu 15.11.2018

Perho ja Pääskysaari väittävät kitarisat lepattaen, että sukupuolella ei ole arjessa juuri mitään merkitystä. Miten helkkarissa ne siitä huolimatta saavat aiheesta keuhkottua yli tunnin?! Molemmat käyttävät itsestään F-sanaa, mutta emansipaation kaari on ollut TYTTÖSILLÄ aika erilainen. Unohdetaan yliakateeminen sukupuolikeskustelu ja puhutaan siitä, miksi naisten kuntosalilla ei ole raskaita painoja ja miksi "minä rakastan naisia!" on sovinismia.

Anteeksianto

Julkaistu 8.11.2018

Tällä viikolla käsittelyssä kepeä ja helppo teema - anteeksianto. Perhon mielestä on olemassa niin pahoja tekoja, ettei niitä voi eikä tarvitse antaa anteeksi. Pääskysaari jeesustelee, että kaikki pitää ja kannattaa antaa anteeksi. Toisen takki kuitenkin heiluu tuulessa ja saattaa jopa kääntyä, mutta kumman? Mukana myös selkeät ohjeet, miten ei pyydetä julkisesti anteeksi ja mitä anteeksiantaminen käytännössä tarkoittaa. Kiitos ja anteeksi.

Huijarisyndrooma

Julkaistu 1.11.2018

"Me ollaan huijareita kaikki, kun oikein silmin katsotaan, me ollaan huijareita (työ)elämän, ihan jokainen..." ollaanko? Suomen pätevin valetoimittaja Pääskysaari ja paljastumista hetkenä minä hyvänsä pelkäävä valmentelija Perho pohtivat ja potevat huijarisyndroomaa. Perho väittää, että huijarisyndrooman kanssa voi oppia elämään. Pääskysaari taas tietää, ettei syndrooma ole kouluttamattomien nuorten naisten yksinoikeus, siihen kykenevät myös P&P - kouluttamattomat ei-enää-niin-nuoret naiset.

Vastaranta - siellä se on

Julkaistu 25.10.2018

Kun kesäloma päättyi, Anna ajautui vuosittaiseen kriisiin: tässäkö tämä elämä nyt oli, näin lyhyt? Jennin mielestä kesää on kuitenkin jäljellä, vaikka millä mitalla, vaikka vastarannan olemassaolo jo alkaakin hitaasti hahmottua. Puhumme siis muina viikatenaisina kuolemasta ja tohdimme jopa hieman naurahtaa sille!

Suuri erotiikkajakso! K-8

Julkaistu 18.10.2018

Mitä tapahtuu, kun kaksi keski-ikäistä saa käsiinsä lukulaitteen? Storytelin sponsoroimassa erikoisjaksossa hommat riistäytyvät käsistä, kun Jenni huomaa, että laitteelta löytyy mittava eroottisten kertomusten kirjasto. Fifty Shades of Gray pääsee käsittelyyn, ja Annan alitajunnan tiskin alta löytyy kuuma lukumuisto.

Selfhelp

Julkaistu 11.10.2018

Auringonlasku ja carpe diem, niilläkö elämä paremmaksi? Anna on itseapunarkkari, Jenni taas löytää vertaistukea kaunokirjallisuudesta. Perho & Pääskysaari -sarjan tässä jaksossa laitetaan lopussa voimalauseet järjestykseen ja mietitään, mitä se tartu hetkeen edes muka tarkoittaa.

Kuningatar alkoholi

Julkaistu 4.10.2018

Anna ottaa, Jenni ei. Arvaa kumpi joutuu selittämään suhdettaan alkoholiin enemmän? Niinpä. Perho & Pääskysaari -jaksossa pohditaan viinan kiroja ja iloja, ja sitä miksi kaverin juominen on tabu. Anna kärsii morkkiksista, Jenni pohtii, onko kolme kuohuviiniä kesässä liikaa. Skool!

Kirjat - Storytel-special

Julkaistu 26.7.2018

Storytelin tarjomassa ekstrajaksossa puhutaan Perho&Pääskysaaren lempiharrastuksesta, kirjoista. Käsittelyssä ovat erityisesti tietokirjat, joista Depressiopäiväkirjat ja Miten olla piittaamatta paskaakaan -hittikirjat pohdituttavat. Ohjelma sisältää paljastuksia: kummankin lukulistalla roikkuu kirjoja, jotka "jokaisen pitäisi lukea", mutta kun ei pysty. Entä kumpaa viehättää kartanoromantiikka, ja kumpaa natsien historia? Kuunteleminen kannattaa aina!

Stressi

Julkaistu 19.7.2018

Aihe, josta Perho&Pääskysaari ovat tehneet muistiinpanoja koko elämän! Annan mielestä stressi on ystävä. Jenni pohtii, kuuluuko "ystävän" aiheuttaa muistikatkoksia ja uniongelmia. Annalle stressi on myös käyttövoima, eikä välteltävä kryptoniitti. Jenni taas pyrkii stressittömään elämään, vaikka ei olekaan parhaimmillaan lahnatessaan sohvalla. Mikä on sopiva määrä stressiä? Mitkä merkit kertovat, että "ystävä" on muuttumassa viholliseksi? Entä jos pudottaisi koko stressin sanavarastostaan?

Raha

Julkaistu 12.7.2018

Melkein kaikesta voidaan nykyaikana puhua - paitsi rahasta. Aihe kiusaannuttaa ja sitä vältellään, ja päälle väitetään, ettei se raha edes niin tärkeää ole. On se, sanovat finanssinerot Perho & Pääskysaari. Jennin rahankäytön korkeakoulu oli ensimmäinen työpaikka, Anna taas muuttui tuhlarista tiukkikseksi vältettyään henkilökohtaisen konkurssin. Jennin mielestä oman työn hinnoittelu ei ole ahneutta, vaan ammattitaitoa. Anna ajattelee, että vain omaa rahaa tienaava voi olla aidosti itsenäinen.

Luovuus

Julkaistu 5.7.2018

Let's karsitaan luovuudesta kaikki mystisyys! Jos luovuus ei ole yhtä kuin batiikkivärjätyssä mekossa vapautuneesti tanssiva ilmaisutaidonopettaja, niin mitä se on? Ongelmanratkaisua, tekemistä ja opeteltu elämänasenne, väittävät Anna ja Jenni. Perho&Pääskysaari ovat myös liikuttavan yksimielisiä siitä, ettei luovuus ole vain myöhästelevien ja mölyävien nerojen yksinoikeus, ovathan nämäkin hillityt ja säntilliset henkilöt saaneet tehdä luovaa työtä jo yli 20 vuotta.

Perfektionismi

Julkaistu 28.6.2018

Suuri perfektionismijakso käsittelee kysymystä siitä, mikä on riittävän hyvä. Ja miten se määritellään? Annan mielestä ihmisiltä pitää vaatia onnistumisia, Jenni taas on sitä mieltä, että kukaan ei voi sanella rajoja toisen puolesta. Annaa häiritsee, jos kotona on sekaista, Jenni kouluttaa itseään sietämään sotkua tärkeämpien asioiden kustannuksella. Syvä yhteisymmärrys syntyy kuitenkin siitä näkemyksestä, että seiska puoli on monissa asioissa jo enemmän kuin hyvä.

Ulkonäkö

Julkaistu 21.6.2018

Ulkonäkö - mitä siitä vielä voisi sanoa? Jennin mielestä ei kannattaisi sanoa yhtään mitään, koska ihmisessä kiinnostavaa on about kaikki muu kuin se, miltä hän näyttää (mutta ohjelmasta tuli silti sarjan pisin jakso). Anna taas tarkastelee ulkonäköä viihteenä: jotkut harrastavat musiikkia, toiset ripsienpidennyksiä, eikä siinä ole mitään pahaa. Jenni on juontanut kokonaisen tv-sarjan ilman meikkiä, kun taas Anna meikkaa kaiken varalta radioonkin.

Empatia - Make empathy great again!

Julkaistu 14.6.2018

Tuhoaako vai pelastaako empatia ihmiskunnan tulevaisuuden? Voiko liikaan empaattisuuteen sairastua? Jenni väittää, että voi, vaikka samaan aikaan maailmassa kärsitään empatiavajeesta. Anna puolestaan harjoittelee aktiivisesti muiden tunteista irrottautumista silloin, kun suusta on pakko saada kakistettua "EI". Monesti se on mennyt ihan hyvin, mutta edelleen Anna pelkää, että universumi kostaa kiittämättömyyden sinkoamalla tulipallon hänen päähänsä hetkenä minä hyvänsä.

Häpeä

Julkaistu 7.6.2018

Häpeä, ainainen ystävämme, saa Annan vetäytymään navetan ylisille ja hautautumaan olkien alle. Valitettavasti vain kuvainnollisesti. Jenniä hävettää joskus niin paljon, että hän linnoittautuu kotiinsa suljettujen sälekaihtimien taakse. Mokaaminen ei ole maailmanloppu, vain pieni välikuolema, josta tokenee, kun tajuaa, ettei ketään oikeasti kiinnosta. Jenni: "On ollut hämmentävää tajuta, että on ihmisiä, joita hävettää kaikki ja koko ajan." Anna: "Noh, mä olen oikeastaan sellainen ihminen."

Ystävyys

Julkaistu 31.5.2018

Pyhä ystävyys - sen ideaali on ankara, väittävät Jenni ja Anna. Kirjoissa ystävyys on ikuista, mutta voiko ystävästä erota ja pysyä, noh, ystävinä? Annan mielestä ystävyyden antiteesi on velvollisuudentunto: jos toisen kanssa ollaan vain kiitollisuudenvelasta, jokin on pielessä. Jenniä taas mietityttää onko ystävyyssuhteen pituudella itseisarvoa, ja miksi ystävyyden jännitteet ovat tabu. Ja jos ystäviä ei ole, ihmisiä voi kohteliaasti pakottaa sellaisiksi, väittää Anna - todistusaineiston kera.

Unelmat

Julkaistu 23.5.2018

Nykyään pitäisi unelmoida rohkeasti, tavoitella unelmiaan kuin huomista ei olisi ja pyrkiä elämään unelmaansa. Entä jos ei osaa unelmoida? Annan mielestä unelmat ovat viihdettä, Jennin mielestä tekemistä. Mikä ero on unelmalla, haaveella ja tavoitteella? Aivan sama, Jenni on niissä kaikissa aivan paska. Vaikka Annan mukaan unelmat paljastavat ihmisen arvot, niihin kannattaa suhtautua kuin Barbababaan.

FoMO

Julkaistu 23.5.2018

Valuuko elämä ohi, kun metsästämme aina vaan parempia bileitä? Ainakin Annalla, jota Fear of Missing Out piinaa jatkuvasti. Jenni taas on autuaan tietämätön, mitä kaikkea missaa, sillä hän on sienessä, kun muut ovat somessa. Miksi vertaamme itseämme ja elämäämme muihin, vaikka vertailu tekee ihmisen onnettomaksi. Ja jotenkin tähän kaikkeen liittyvät JVG ja väljähtänyt Pepsi.

Takaisin podcastien listaan