Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Cafe Lanzarote

Lauri Saarilehto ja henkilökuvia toisella tavalla fak.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 49 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 12.1.2016.

#47 Lauri Tähkä

Julkaistu 23.3.2017

Lauri Tähkä kokee, ettei hänellä ole esiintyessään ikää tai sukupuolta, ja että heikkouden äärelle meneminen lisää rohkeutta. Hän on myös onnellinen suosionsa toisesta aallosta, koska osaa nauttia siitä nyt eri tavalla kuin ensimmäisellä kerralla.

#46 Aake Kalliala

Julkaistu 9.3.2017

Näyttelijälegenda Aake Kalliala kertoo minkä takia repeiltyjä Pulttibois-sketsejä ei kuvattu uudelleen, vaan naurua yritettiin peittää tökeröillä tavoilla. Lisäksi hän kertoo miltä tuntuu, kun joku osoittaa aseella.

#45 Mikael Gabriel

Julkaistu 23.2.2017

Mikael Gabriel haluaisi tehdä musiikkia englanniksi, koska pitää mahdollisena koko maailman haltuunottoa. Samaan aikaan hän kuitenkin kokee asioiden vaikeutuneen, kun ei ole enää ketään, ketä vastaan taistella ja jonka väheksynnästä voisi ammentaa itselleen lisää näyttämisen halua. Vuosikymmen sitten Mikael Gabriel istui vielä äitinsä Nissan Micrassa ja haaveili olevansa yksi Backstreet Boyseista.

#44 Mert Otsamo

Julkaistu 9.2.2017

Muodin Huipulle -ohjelmasta nousukiitoon lähtenyt vaatesuunnittelija Mert Otsamo näkee, että jotkut haluavat kertoa vaatteilla tarinaa, toiset peitellä. Joillekin vaatteet ovat aseita, joillekin haarniska. Hän kertoo jaksossa myös muuttaneensa omaa suuntaansa, kun huomasi lakanneensa näkemästä unia ja haavailemasta.

#43 Erin

Julkaistu 26.1.2017

Valokuvaa katsomalla voi saada sen saman tunteen, jota Erin koki, kun kuuli ensimmäistä kertaa uuden valmiin kappaleensa. Erin puhuu jaksossa lisäksi leivontataidon merkityksestä, mistä Ei Taida Tietää Tyttö sai alkunsa ja mikä muuttui, kun hän muutti Nylon Beat -vuosien jälkeen Irlantiin, jossa kukaan ei ollut hänestä lähtökohtaisesti kiinnostunut.

#42 Rainer Nygård

Julkaistu 19.1.2017

Diablon laulaja-kitaristi Rainer Nygård arvioi Paperi-T:n, Mikko Alatalon ja uskonnon vaikutusta yhtyeensä musiikkiin. Hän puhuu jaksossa myös loppusoinnittomasta laulamisesta, itse synnytetystä euforiasta, kuvituksen ja musiikin vuorovaikutuksesta, kapinasta ja merestä. Lisäksi hän antaa vinkin vakuutusyhtiöön soittamista varten.

#41 Ulla Tapaninen

Julkaistu 12.1.2017

Ulla Tapaninen arvelee näyttelevänsä hiukan samasta syystä, kuin juuri kävelemään oppinut lapsi kulkee ympäri asuntoa ja huutaa "kattokaa, kattokaa, kattokaa". Hän tekee jaksossa myös harvinaisen esiintymisen Muumimammana ja käskee kaikkien ottaa vaapukkamehua,

#40 Tuomas Kauhanen

Julkaistu 5.1.2017

Rap-artisti Tuomas Kauhanen alkoi tehdä musiikkia, koska halusi vuorostaan kertoa olleensa samassa tilanteessa, ja että kyseisestä tilanteesta voi päästä pois. Enkeli-kappaleen jälkeen hän koki aina Berliiniin asti, ettei yksikään idea ole tarpeeksi hyvä.

#39 Siru

Julkaistu 22.12.2016

Vuoden 2014 The Voice of Finlandin voittanut Siru Airistola julkaisi uuden, henkilökohtaisen Läpikulkumatkalla-kappaleen. Sen sisään sukelletaan yleisön edessä, ensimmäisessä CLZR LIVESSÄ. Jaksossa puhutaan myös teatterimuusikon tutkinnon vaikutuksesta Sirun tapaan ajatella, kokea ja tehdä musiikkia.

#38 Tuure Kilpeläinen

Julkaistu 15.12.2016

Tuure Kilpeläinen kertoo läpsivänsä itseään olkapäille saatuaan biisin valmiiksi, mutta rohkeuden pettävän, kun tajuaa sen tulevan kaikkien kuultavaksi. Kaihon Karavaanin ainoan alkuasenteen hän kertoo olleen, ettei sitä asennetta ole.

#37 Marco Bjurström

Julkaistu 8.12.2016

Tanssinopettaja, koreografi ja kouluttaja Marco Bjurström ei noussut koskaan barrikadeille mitään vastaan, vaan itsenään olemisen puolesta. Hän kertoo kuinka uskoo ilmiön syntyvän ja minkä näkökulman hän pelkää uudistuvasta Bumtsi Bumissa unohtuvan.

#36 VilleGalle

Julkaistu 1.12.2016

VilleGalle puhuu jaksossa harvinaisen ymmärrettävästi ja konkreettisesti niin musiikin luomiseen, suosion räjähtämiseen kuin esillä olemiseenkin liittyvistä tuntemuksista. Hän kertoo miksi haluaa varjella slangia JVG:n kappaleissa ja etteivät he Jaren kanssa tienneet vielä suosionsa kynnyksellä mitä kertosäe tarkoittaa.

#35 Antti Ketonen

Julkaistu 24.11.2016

Neljänsuoran Antti Ketonen kertoo miltä tuntuu kulkea kohti takahuonetta ja kuulla samalla kuinka muu bändi soittaa yleisön edessä vielä viimeisiä sointuja. Antti puhuu myös Tähdet Tähdet -ohjelmasta, joka opetti häntä liikkumaan lavalla.

#34 Riku Nieminen

Julkaistu 17.11.2016

Näyttelijä Riku Nieminen puntaroi onko tärkeämpää, että katsoja näkee näyttelijän osoittaman kuun taivaalla, vai että katsoja näkee kuinka näyttelijä sitä osoittaa. Uravalinta Niemisellä alkoi hahmottua jo lapsena ja ensimmäisen palkkansa hän sai näyttelemisestä 11-vuotiaana.

#33 Neumann

Julkaistu 10.11.2016

Neumann lähti Porista merille 15-vuotiaana, osti kitaran Kanadasta ja sai miehistöltä luvan soittaa "luuttuaan" messissä. Muutamaa vuotta myöhemmin fanaattinen yleisö työntää Dingolta lavan alta ja ensiapuryhmät järkyttyvät hysterian laadusta. Nyt Neumann kertoo, että vastoin olettamusta, odotukset itseä kohtaan kasvavat iän ja kokemuksen myötä.

#32 Nopsajalka

Julkaistu 3.11.2016

Muusikko ja tuottaja Nopsajalka haluaa miettiä jokaisen fraasin ja sanan sävyn todella tarkkaan, koska ei pidä itseään hirvittävän hyvänä laulajana. Musiikin luomisessa Nopsajalan perusajatuksena on, ettei ideoita pitäisi tuomita liian aikaisin.

#31 Linda Lampenius

Julkaistu 27.10.2016

"Muista tyttö, ne voivat ottaa sun rahat, mutta sun lahjakkuutta ne eivät voi ikinä ottaa pois", sanoi viulisti Linda Lampeniuksen isä tyttärelleen ennen oikeudenkäynnin alkua. Ehkä "niiden" ja "rahojen" tilalla voisi olla mitä tahansa, ja ottamisenkin voisi korvata antamisella, mutta viulua Linda ei baywtchien, playboyden, ortoreksioiden, siidereiden tai minkään muunkaan jälkeen lakannut soittamasta.

#30 Amin Asikainen

Julkaistu 20.10.2016

Valmentajaksi ryhtynyt Amin Asikainen kertoo tajunneensa vasta parikymppisenä olevansa hyvä nyrkkeilijä. Hän kertoo myös mikä kärsityssä EM-tappiossa oli kaikkein pahinta ja minkälaisia kuvia tyrmäyksen yhteydessä voi silmissään nähdä.

#29 Janna

Julkaistu 13.10.2016

Muusikko Janna Hurmerinta kertoo minkälainen filosofia hänellä on korukuvioiden kanssa ja kuinka hän on muuttunut laulajana parin viimeisen vuoden aikana. Jaksossa käy myös ilmi, ettei Janna eksy.

#28 Mikko Harju

Julkaistu 6.10.2016

Muusikko Mikko Harjulla ei ole pakkomiellettä runnoa biisiä valmiiksi jos hänestä tuntuu, ettei se ei ole lähteäkseen. Lapsena Harjun kotona laulettiin koko ajan.

#27 Miika Nousiainen

Julkaistu 22.9.2016

Kirjailija Miika Nousiainen kertoo pyrkivänsä kirjoittaessaan kahteen asiaan: olemaan koskettava ja olemaan hauska. Miika kertoo myös mistä menestyskirja Vadelmavenepakolainen sai alunperin kimmokkeensa.

#26 Pete Parkkonen

Julkaistu 8.9.2016

Haaveiliko Pete Parkkonen Idolsiin ilmoittautuessaan tästä pisteestä, missä hän juuri nyt on, ja nostaako hän lavalla nyrkin ilmaan, jotta tunnelma nousisi. Pete Parkkonen puhuu jaksossa myös cooliudesta ja siitä, mitä on oppinut Robbie Williamsilta.

#25 Teri Niitti

Julkaistu 25.8.2016

Stylisti Teri Niitti kertoo jaksossa ristimänimensä, ja että Remu Aaltonen on hänen mielestään yksi Suomen tyylikkäimmistä ihmisistä. Teri kertoo myös kokevansa, että yksi stylistin tärkeimmistä ominaisuuksista on kyllästyminen.

#24 Tuomo Prättälä

Julkaistu 11.8.2016

Muusikko Tuomo Prättälä kertoo kivan kuuloisen huoneen ja inspiroivien soittimien lietsovan hänet vauhtiin. Jaksossa perhdytään siihen, kuinka musiikki Tuomossa syntyy.

#23 Irina Björklund

Julkaistu 28.7.2016

Näyttelijä-muusikko Irina Björklund taustoittaa muuttoa Ranskaan ja kertoo mitä tekisi uransa kanssa, jos realismi ei olisi asettamassa rajoja.

#22 Krista Siegfrids

Julkaistu 14.7.2016

Krista Siegfrids kertoo miltä kohu tuntuu, ja että lavalla seisominen tuntui Euroviisujen finaalissa pitkälti juuri siltä, miltä sen saattoi tv-kuvan perusteella kuvitellakin tuntuvan.

#21 Esko Roine

Julkaistu 30.6.2016

Näyttelijä Esko Roine näkee, että tänä päivänä poliisisarja Reinikaisen olisi väistämättä käsiteltävä muun muassa sellaisia teemoja kuin perheväkivalta ja huumeet.

#20 Benjamin Peltonen

Julkaistu 16.6.2016

Laulaja Benjamin Peltonen kertoo jaksossa kuinka hyvin kokee hahmottavansa sen kaiken, minkä keskellä hän parhaillaan elää.

#19 Henri Alén

Julkaistu 2.6.2016

Sillä, minkälaisesta kupista kahvi tarjoillaan, on kokki Henri Alénille todella suuri merkitys.

Kesä Lanzarote ja 19 nimeä

Julkaistu 1.6.2016

Cafe Lanzarote on kesän ajan Kesä Lanzarote. Rantatuolit on avattu. Halusin myös sanoa parista piirteestä, jotka liittyvät niihin vieraisiin, jotka Cafe Lanzarotessa kevätkauden aikana kävivät.

#18 Antti Tuisku

Julkaistu 26.5.2016

Antti Tuisku saa työhön liittyvän rauhan jäsentelemällä, ja hänen henkinen hyvinvointinsa kulkee käsi kädessä kotona vietetyn ajan kanssa.

#17 Jesse Kaikuranta

Julkaistu 19.5.2016

Jesse Kaikuranta kertoo kokisiko hän täyttäneensä elämäntehtävänsä, jos häneltä ei ilmestyisi enää ainuttakaan kappaletta.

#16 Jenni Pääskysaari

Julkaistu 12.5.2016

Kirjailija, juontaja ja käsikirjoittaja Jenni Pääskysaari analysoi KissFM:n Aamutiimin menestystekijöitä, sekä kertoo missä kulkee raja, jolloin hänen kirjoittamansa kirja on täyttänyt tehtävänsä.

#15 Tarja Turunen

Julkaistu 5.5.2016

"Mulla on kaikki valta ja voima ja kaikki", sanoo muusikko Tarja Turunen lavalle nousemiseen liittyvästä tunteesta, joka tekee hänestä eri ihmisen kuin siviilissä.

#14 Gerald Lee Jr.

Julkaistu 27.4.2016

"Susijengin" avainpelaajiin kuuluva Gerald Lee Junior uskoo olevansa erilainen pelaaja, kun on saanut taas polvensa pelikuntoon.

#13 Anssi Kela

Julkaistu 21.4.2016

Anssi Kela kertoo kuinka yksi korjattu sana hänen romaaninsa käsikirjoituksessa muutti häntä pysyvästi kirjoittajana. Jaksossa käydään myös läpi biisien evoluutiota sekä sanojen muistamisen vaikeutta.

#12 Anne Kukkohovi

Julkaistu 14.4.2016

Yrittäjä, juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Koskenkorva-pullon etiketissä olevasta virheestä, Vaasan vankilan pihalta löytyneestä neliapilasta, sekä siitä, minne uskoo elämän hänet kuljettavan.

#11 Toni Nieminen

Julkaistu 7.4.2016

Mäkihypyn olympiakultaa 16-vuotiaana voittanut Toni Nieminen kertoo kärsineensä valtavasta korkeanpaikankammosta.

#10 Mikki Kauste

Julkaistu 31.3.2016

Egotripin Mikki Kauste puhuu jaksossa muun muassa keskittymisestä mikrofonin ääressä, kun samaan aikaan pitäisi suitsia äänen luontaista vibraa ja antaa tulkinnalle mahdollisimman vapaa väylä.

#9 Minka Kuustonen

Julkaistu 24.3.2016

Ohjaako mielentila Minkan esittämän roolihahmon teknistä tekemistä, vai luoko tekninen tekeminen oikeanlaisen mielentilan..

#8 Olli Lindholm

Julkaistu 17.3.2016

Yö-yhtyeen Olli Lindholm kertoo mikä on se yksittäinen hetki, johon kiteytyy syy tehdä hommaa vuosikymmenestä toiseen.

#7 Laura Lepistö

Julkaistu 10.3.2016

Entinen taitoluistelija puhuu muun muassa itsensä "robotisoinnista" ja siitä, kuinka meinasi laittaa luistimensa naulaan ennen arvokisamitalien voittamista.

#6 Reino Nordin

Julkaistu 3.3.2016

Reino Nordin kertoo mihin perustuu hänen luonteva kykynsä vaihdella musiikillista tyyliä..

#5 Miia Nuutila

Julkaistu 25.2.2016

Näyttelijä kertoo roolihahmon luomisesta ja siitä, kuinka sai riistetyn voiman takaisin itselleen.

#4 Katri Niskanen

Julkaistu 18.2.2016

Suomen ensimmäisen Muodin huipulle -ohjelman voittanut Katri Niskanen on luonut itselleen upean uran vaatesuunnittelijana. Katri purkaa jaksossa omaa tekemistään ja yrittää konkretisoida sitä, kuinka inspiraatio muuntuu valmiiksi vaatteeksi.

#3 Aste

Julkaistu 10.2.2016

Rap-artisti Aste taustoittaa tekemistään niin musiikissa kuin jiu-jitsussakin.

#2 Reijo Mäki

Julkaistu 4.2.2016

Kirjailija Reijo Mäki kertoo Lauri Saarilehdolle kuinka hänen kirjansa syntyvät.

#1 Pirjo Heikkilä

Julkaistu 28.1.2016

Esittelyjakso

Julkaistu 12.1.2016

Näin Cafe Lanzarote syntyi.

Takaisin podcastien listaan