Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Cafe Lanzarote

Lauri Saarilehto ja henkilökuvia toisella tavalla fak.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 105 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 12.1.2016.

#103 Hannu-Pekka Björkman

Julkaistu 16.5.2019

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman kertoo jaksossa miksei tee mainoksia, mitä eroa on taiteella ja viihteellä, ja että ehkä taiteen olisi aika alkaa antaa vastauksia kysymysten esittämisen sijaan. Haastatteluun saapuessaan Björkman kertoo joutuneensa vastaamaan M/S Romantic -sarjan roolin takia vastaantulijan kysymykseen onko hän lähdössä risteilylle.

#102 Simo Silmu

Julkaistu 2.5.2019

Muusikko Simo Silmu taustoittaa minkä takia hän ei alkanut soittaa aikanaan monien muiden ikäistensä tavoin rokkia tai metallia, vaan haitaria. Hän puhuu siitä, mihin suuntaan pyrkii bändinsä kanssa ja miksi Yölintu on aikeissa tähytä pienemmille lavoille. Simo Silmu kertoo jaksossa myös rumpalin olevan se henkilö, joka saa hänen käsivartensa kananlihalle. Jakson tarjoaa Robert's Coffee Jugend.

#101 Meeri Koutaniemi

Julkaistu 18.4.2019

Kuvajournalisti Meeri Koutaniemi ei usko, että tarina voi tiivistyä kaikessa laajuudessaan ja monimuotoisuudessaan pelkäksi kuvaksi. Hän kertoo mikä tärkeä tehtävä tanssilla on hänen työnsä kannalta, ja sanoo, että ajatteleminen, ettei pysytyisi johonkin, on ennakkoluulo.

#100 Jörn Donner

Julkaistu 4.4.2019

Jörn Donner kertoo Cafe Lanzaroten juhlajaksossa pitävänsä periaatteessa elämästä - nauttivansa näistä päivistä joita elää, vaikka onnenhetket ovatkin enemmän harvassa. Hän pitää harhaluulona uskoa, että kirjoilla voisi vaikuttaa ja sanoo, ettei hänellä ole ollut tippaakaan todelista valtaa. Olof Palmen murhaajaasta ei Donnerin mielestä ole olemassa minkäänlaista epäselvyyttä.

#99 Henriikka Roo

Julkaistu 21.3.2019

Tankotanssija Henriikka Roo katseli Tampereen Pakkahuoneella kierreportaiden tukitolppaa ja päätti mennä sopivan hetken tullessa siihen roikkumaan. Balettitaustaista tanssijaa viehätti se ulottuvuus, että tangolla tanssi siirtyi ikään kuin 3d-muotoon. Ensimmäistä omaa tankoaan Henriikka googlasi sanalla strippitanko, mutta nykyään kun lapsetkin harrastavat lajia, voi tankotanssista puhua kahvipöytäkeskusteluissakin vapautuneemmin.

#98 Pekka Haavisto

Julkaistu 7.3.2019

Pekka Haavisto kertoo mikä rooli Timo Soinilla on siinä, että hän tulee niin hyvin ihmisten kanssa toimeen. Hän kertoo myös tapauksesta, jossa YK jätti hänet panttivankien vapautuksen kanssa oman onnensa nojaan, miten small talk on syntynyt ja kuinka pitkään ruohonleikkuri saa pöristä naapurin pihalla yksinään, ennen kuin hän menee katsomaan onko kaikki hyvin. Jakson tarjoaa VR.

#97 Pyhimys

Julkaistu 21.2.2019

Rap-artisti Pyhimys kertoo mihin hänen artistinimensä perustuu, miksi palasi jo lopettamalleen soolouralle ja että haluaa tehdä sellaisia juttuja, joita hän ei edes itse osaa purkaa. Pyhimys myös perustelee miksi kokee negaatioiden ja rajoitteiden lisäävän luovuutta. Jakson tarjoaa Robert's Coffee Jugend.

#96 Iina Kuustonen

Julkaistu 7.2.2019

Näyttelijä Iina Kuustonen sanoo hyvän esityksen ytimen olevan siinä, että fokus siirtyy omasta onnistumisesta siihen mitä pystyy yleisölle antamaan. Hän kertoo olevansa jopa hieman nörtti sen suhteen, että haluaa tehdä mahdollisimman uskottavaa jälkeä, ja että näyttelijänä hänen on löydettävä ymmärrys omaa hahmoaan kohtaan ja oltava sen puolella, vaikka hahmon arvomaailma olisi eri kuin hänen omansa.

#95 Pexi Olkkonen (Stam1na)

Julkaistu 24.1.2019

Kitaristi Pekka Olkkonen kertoo kävelyn olevan jatkuva metronomi, jonka takia hän kokee koiralenkillä saamiensa ideoiden menevän jossain raamissa aina samassa tempossa. Hän sanoo innostumisen olevan yhden elämän hienoimmista ja tärkeimmistä asioista, ja että Stam1nan kanssa he pyrkivät tekemään niin hyvää ja mielenkiintoista musiikkia, kuin he vain itse itselleen kykenevät tekemään.

#94 Riku Rantala

Julkaistu 10.1.2019

Toimittaja ja matkailija Riku Rantala sanoo jaksossa ruton olleen eräänlainen vallankumous. Hän kertoo minkä takia Britanniasta tuli teollinen edelläkävijä ja että hänen tärkein saamansa oppi on, ettei se meidän tapa ole aina se ainoa oikea. Rantala pohtii myös, ettei voi tietää mille puolelle hän olisi 30-luvun Saksassa sattunut.

#93 Mikko Nousiainen

Julkaistu 27.12.2018

Näyttelijä Mikko Nousiainen esitti Tampereella 17-vuotiasta homokuningasta ja tajusi kuinka etuoikeutetussa ammatissa on. Hän haluaisi tehdä sota- tai väkivaltavastaisen elokuvan, ja olla sekä koko kansan Mikko, että taiteilija-Mikko. Hän kokee, että polte pitää välillä kadottaa, jotta sen voi löytää uudelleen.

#92 Sami Yaffa

Julkaistu 13.12.2018

Pari muusikkoa on oivaltanut sen, mitä Sami Yaffa on New Yorkin ajoista eteenpäin ajanut soittaessaan takaa. Jaksossa puhutaan "täydellisen taskun" lisäksi siitä, että moni missasi Hanoi Rocksista sen keskeisen pointin, ja että Sami Yaffalla oli aikoinaan "kaveri", joka erehtyi luulemaan häntä aamu toisensa jälkeen ohjaajaksi, jonka halusi saattaa hengiltä.

#91 Jani Sievinen

Julkaistu 29.11.2018

Uinnin maailmanmestari, Euroopan mestari ja olympiamitalisti Jani Sievinen sanoo voittojen opettaneen sen, etteivät ne käytännössä juuri mitään opeta. Hän kertoo myös milloin tajusi kultamitalitaistelunsa uiduiksi, ja ettei veden fiilis ole aito, jos se tuntuu pehmeältä.

#90 Arttu Wiskari

Julkaistu 15.11.2018

Muusikko Arttu Wiskari kertoo jaksossa mitä taiteilijanimeä hänelle alun perin suunniteltiin ja että hänen seuraava tavoitteensa artistina on vähentää keikkailua huomattavasti. Arttu kertoo myös miltä tuntuu saada kiitosta kappaleesta, joka on "mankelin" läpi tultuaan muuttunut sellaiseksi, ettei muusikko itse pysty kokemaan sitä enää omakseen.

#89 Vappu Pimiä

Julkaistu 1.11.2018

Vappu Pimiä konkretisoi jaksossa omaa päämäärätietoisuuttaan, poltteensa kohteita, miltä pohjalta hän päätöksiään tekee ja milloin on aika siirtyä eteenpäin. Hän kertoo myös jaksossa rahasäkin kanssa karanneesta tuottajasta ja että pitää itseään hiukan foliohattuna.

#88 Marko Saaresto

Julkaistu 18.10.2018

Poets of the Fallin Marko Saaresto kertoo onnistuneen laulusuorituksen tuntuvan hiukan samalta kuin laittaisi moottoritiellä kätensä ulos auton ikkunasta ja antaisi kämmenensä surffata tuulessa. Hän puhuu jaksossa myös siitä kuinka kappaleisiin syntyy useampia tasoja ja että vaikka hän tekee työkseen musiikkia, ei se kuitenkaan määritä sitä kuka hän on.

#87 Minttu Mustakallio

Julkaistu 4.10.2018

Näyttelijä Minttu Mustakallio kertoo sanojen unohtamisen olevan kauhea paikka, mutta että se voi olla myös vapauttavaa. Hän puhuu jaksossa kesken esityksen tippuvista irtoviiksistä sekä siitä, ettei näyttelijäporukan yhteinen repeäminen väärässä paikassa ole lähtökohtaisesti paha asia, koska se kertoo porukan olevan jonkin rajoilla.

#86 Elias Gould

Julkaistu 20.9.2018

Muusikko ja näyttelijä Elias Gould kertoo minkä reaktion oman biisin kuuleminen Stockmannilla synnytti. Hän sanoo jaksossa myös tehneensä parempia kappaleita kostona moitteista ja että lavalla esiintymisessä on hiukan samaa fiilistä kuin yläasteen liikuntatunnilla, jos tulee valituksi jalkapallossa kapteeniksi.

#85 Antti Reini

Julkaistu 6.9.2018

Näyttelijä, kirjailija, muusikko ja maalari Antti Reini yrittää olla suorittamatta yhtään mitään. Hän tuntee olevansa jonkinlainen filtteri, joka suodattaa asian johonkin muotoon ja kertoo oikean suunnan löytämisen pilanneen tietyllä tavalla hänen elämänsä, koska sen myötä katosi tunne vapaudesta. Reini puhuu jaksossa myös yhteiselostaan fasaanin kanssa.

#84 Päivi Räsänen

Julkaistu 23.8.2018

Kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo jaksossa lähteneensä aikoinaan sisäministerin tehtävään Jumalan armon varassa ja että ihmisarvo on kaiken poliittisen vaikuttamisen perusta. Hän kertoo myös missä kysymyksessä olisi valmis kansalaistottelemattomuuteen, ja että oli menettää joskus kävelykykynsä.

#83 Johanna Pakonen

Julkaistu 9.8.2018

Iskelmälaulaja Johanna Pakonen perustelee jaksossa miksei usko pitkään puheissa olleeseen lavatanssien kuolemaan. Hän myös toteaa uransa kulkeneen sellaiseen pisteeseen, että tarvitsisi nyt uuden alun.

#82 Sasu Salin

Julkaistu 26.7.2018

Koripalloilija Sasu Salin kertoo jaksossa seura- ja maajoukkueiden tunnelmallisten erojen taustaa ja mitä hän toivoisi jättävänsä joskus jälkeensä. Hän pohtii myös mistä hänen pelaamisessaan on pohjimmiltaan kyse. Jakson tarjoaa Robert's Coffee.

#81 Yona

Julkaistu 12.7.2018

Uutta albumia valmisteleva Yona tuli Suomenlinnan studiosta ulos auringonpaisteeseen, istahti alas ja veti luurit päähänsä. Hän kertoo jaksossa muun muassa pyrkivänsä kyseenalaistamaan kaiken, että nauttii tietyllä tavalla musiikin tekemiseen liittyvistä vaikeuksista, ja kuinka hänen mielestään inspiraatiota pystyy säilyttämään muuttumattomana.

#80 Ria Kataja

Julkaistu 28.6.2018

"Mikä sen parempi paikka ihmiselle, joka ei löydä sanoja, kuin teatteri" - taustoittaa Ria Kataja omaa ammattivalintaansa. Tehtäväkseen Kaksi puuta -musiikkikomediassa esiintyvä näyttelijä kokee tuottaa vaihtoehtoja. Hän myös kertoo miten pitäisi toimia jos orava ilmestyy lavalle kesken esityksen.

#79 Aki Tykki

Julkaistu 14.6.2018

Aki Tykki kertoo Happoradion menestysbiisien kuiskivan ajoittain hänen korvaansa kuinka kappaleita kannattaisi tehdä. Hän kertoo myös mikä merkitys Neljällä Ruusulla ja Aviciilla on heidän musiikkiinsa, ja että tähtää laulajana siihen, että häntä olisi helppo uskoa. Jakson tarjoaa Robert's Coffee Jugend.

#78 Pekka Strang

Julkaistu 31.5.2018

Näyttelijä Pekka Strang kertoo ettei vaativan roolihenkilön hahmoon vain mennä ja tulla sitten päivän päätteeksi pois. Esimerkin hän antaa tapauksesta, jossa hahmon keskeisenä piirteenä oli kateus. Hän myös pohdiskelee mitä tapahtuisi, jos näyttelijä vain yksinkertaisesti kieltäytyisi näyttelemästä ja sanoo, että poliitikoilla on tapana luontevoittaa omaa puhettaan.

#77 Kari Aalto

Julkaistu 17.5.2018

Pertti Kurikan Nimipäivien jälkeen Kari Aalto on saanut pystyyn Hot Eggs -nimisen duon, joka soittaa 50-luvun rockabillyä. Aalto kertoo jaksossa, että hänen mielestään vammaisille pitäisi maksaa samasta työstä sama palkka kuin muillekin, ja että hän kokee velvollisuudekseen yrittää muuttaa yhteiskuntaa oman musiikkinsa avulla. Aalto kertoo myös, ettei olisi koskaan uskonut olevansa vielä jonain päivänä samanlainen kingi kuin Remu Aaltonen, joka pääsee ulkomaille asti esiintymään. Jakson tarjoaa Robert's Coffee Jugend.

#76 Matti Esko

Julkaistu 3.5.2018

Vuonna 1986 Matti Esko julkaisi alkujaan mainoslauluksi tehdyn kappaleen Rekkamies. Sen menestys aukaisi sellaisia portteja että nyt, reilu kolmekymmentä vuotta myöhemmin hän pääsi toteuttamaan koko uran mukana kulkeneen haaveensa. Vastikään Emman voittanut Matti Esko kertoo myös kuinka jyvät erottuvat akanoista kun käteen lyödään nokkahuilu.

#75 Anu Sinisalo

Julkaistu 19.4.2018

Näyttelijä Anu Sinisalo kertoo halunneensa alun perin sirkustaiteilijaksi, mutta saavansa myös lavalla tai kameran edessä sen, mitä hän olisi aikanaan sirkuksesta hamunnut. Hän kertoo jaksossa myös mielikuvituspelkokavereistaan, kylmän sodan muistijäljestä ja siitä, ettei se ei ole hän, vaan hänen vastanäyttelijänsä, joka näyttelee hänen pahuutensa.

#74 Juha Tapio

Julkaistu 5.4.2018

Kuka Näkee Sut -albumin valmiiksi saanut Juha Tapio kertoo, että muusikkous on paljon leikinomaisempaa sisältäpäin kuin ulkoa katsottuna, ja ettei hänellä saa olla biisintekijänä mitään asiaa. Juha myös konkretisoi sen, miksei dynamiikka juuri muutu, esiityipä hän sitten jäähallin lavalla tai kuuden hengen yleisölle. Kahvit ja jäätelöt saatiin pöytään Robert's Coffee Jugendilta.

#73 Manuela Bosco

Julkaistu 22.3.2018

Manuela Bosco kertoo onko urheilulla ja taiteen tekemisellä lopulta eroa, ja että menee joskus työskennellessään sellaisiin tiloihin, ettei hänen tarvitse välttämättä edes syödä tai juoda. Manuela myös vertaa maalaamista tanssiin ja sanoo, että jos alkaa miettiä miten tanssii, saattaa sen tanssin menettää.

#72 Kasmir

Julkaistu 8.3.2018

Valmis-albumin julkaissut muusikko Kasmir kertoo Vadelmaveneen synnyttämästä "huijarisyndroomasta", ja että haluaisi yhä vyön alle kansainvälisiä biisejä. Hän myös kertoo kokevansa, että jos haluaisi muuttaa koko maailmaa, pitäisi olla vähän kantaaottavampaa tekstiä. Kasmirin jakson tarjoaa Robert's Coffee Jugend.

#71 Arto Tuunela

Julkaistu 22.2.2018

Pariisin Kevään Arto Tuunela pitää tyytymättömyyttä hyvänä polttoaineena ja luovuuden kannalta hyvänä asettaa itsensä sellaiseen tilaan, jossa on tosi tylsää. Hän myös kertoo paradoksaalisesta tasapainottelusta sen suhteen, kuinka olla yrittämättä tavoitella biiseille menestystä sillä, ettei tavoittele niille menestystä, koska monesti juuri menestyksen tavoittelemattomuus tuo biiseille menestyksen. Jaksossa puhutaan lisäksi sisäisen taiteilijan luonteenpiirteistä.

#70 Jari Sillanpää

Julkaistu 8.2.2018

Laulaja Jari Sillanpää pohtii onkiiko hän hyväksyntää koko loppuikänsä ja sanoo siihen liittyvän jotain surullista. Hän kertoo myös Vihtiin nousevasta jouluravintolastaan sekä siitä, miltä itseä koskeva uutisointi hänestä tuntuu. Jakson tarjoaa Kirkon Keskusteluapu.

#69 Aku Louhimies

Julkaistu 25.1.2018

Ohjaaja Aku Louhimies sanoo, että Rokan roolin Tuntemattomassa sotilaassa olisi voinut näytellä ihan hyvin Krista Kosonenkin. Hän myös kertoo miksi rikollispomo ei aja oranssilla autolla, sekä pariskunnasta, joka päätyi eroon hänen elokuvansa myötävaikutuksesta. Robert's Coffee Jugend tarjoaa jakson.

#68 Olli Herman

Julkaistu 11.1.2018

Reckless Loven Olli Herman kertoo, että pelkää elämässä eniten alkavansa jarruttaa, ja että yhden biisin kirjoittamalla voi päästä suuren surun yli. Hänelle on myös yhdentekevää nauraako yleisö hänelle vai hänen kanssaan. Jakson tarjoaa Robert's Coffee Jugend.

#67 Maria Guzenina

Julkaistu 28.12.2017

Maria Guzenina ei olisi kuvitellut vielä MTV:llä ollessaan päätyvänsä jonain päivänä kansanedustajaksi, tai että joskus koittaisi aika, jolloin olisi vain koko ajan hyvä olla. Maria kertoo myös tarinan lapsudesta, joka määrittää hänen suhtautumistaan lastensuojeluun, sekä pohtii kuinka määrittyy se, onko hän hyvä ihminen.

#66 ClzrLive2 - Eva (+Manu)

Julkaistu 14.12.2017

Robert's Coffee Jugendissa järjestetyssä ClzrLive2:ssa oli esiintymässä Eva + Manu. Ennen konserttia järjestetyssä haastattelussa Eva pohti muun muassa kuinka tärkeä ystävä yleisö on ja mistä heidän musiikistaan huokuva koskettavuus syntyy.

#65 Mikko von Hertzen

Julkaistu 29.11.2017

Muusikko Mikko von Hertzen kertoo kuinka he laittoivat kaiken peliin Von Hertzen Brothersin edellisen New Day Rising -levyn kanssa, kuinka se ei vienytkään heitä sinne, minne he uskoivat sen heidät vievän ja kuinka tämän jälkeen päästiin pisteeseen, jossa yhtye on julkaissut jälleen uuden albumin, josta se on ylpeä. Mikko vastaa myös mikä on hänestä yleisesti ottaen oleellista.

#64 Santeri Kinnunen

Julkaistu 16.11.2017

80-luvulla uransa aloittanut näyttelijä Santeri Kinnunen kertoo mikä vaikutus perheellä ja lapsuudella on ollut hänen uravalintaansa, ja millä tavoin Katariina Kaitue on vaikuttanut siihen missä pisteessä hän on nyt. Teatterilyleisöstä hän kokee, että pari-kolme hyvää esinaurajaa riittää nappaamaan muun yleisön mukaansa. Lippujen hintoja voisi hänen mukaansa laskea surutta 15:llä eurolla.

#63 Suvi Teräsniska

Julkaistu 2.11.2017

Suvi Teräsniska ei haluaisi ajatella Hartwall Arenan konserttia statusasiana, mutta uskoo sillä olevan silti vaikutusta hänen katu-uskottavuuteensa. Hän kertoo myös laulujensa aikana päässä näkyvistä mielikuvista, sekä siitä kuinka ulkomaita kiertävä yhtye haaveili, että saisi esiintyä Suvin tavoin joskus Lapissa ja ruotsinlaivoilla. Jakson tarjoaa Elämysaitiot.

#62 Timo Lassy

Julkaistu 19.10.2017

Muusikko Timo Lassy kulkeutui jazzin maailmaan soittimensa ja rokin tai räpin sijaan jazzia fiilistelleen kouluyhteisönsä kautta. Hän sanoo tulkinnan olevan jazzissa maksimaalista ja tenorisaksofonin puhuttelevan ihmisiä humaaniutensa takia.

#61 Krista Kosonen

Julkaistu 5.10.2017

Krista Kosonen haluaisi päätyä näyttelijänä siihen pisteeseen, jossa päästään eroon omasta itsestä ja luonnollisesta näyttelemisestä. Näyttelijänä hän myös kokee pakolliseksi ylläpitää hyvää itsetuntoa vaikka valheellisesti. Vanhuuden päivinä Krista mielisi istua divaanilla, juoda päivät pitkät sherryä ja muistella kuinka Lauri Tilkanen oli aikansa Tauno Palo.

#60 Jarkko Nieminen

Julkaistu 21.9.2017

Tenniksen ATP-listan sijalla 13 parhaimmillaan ollut Jarkko Nieminen puhuu siitä, miksei hänellä ollut koskaan pakottavaa tarvetta nousta maailmanlistan ykköseksi. Hän kertoo myös kuinka toimi huomatessaan turhautuvansa kentällä ja miten asetelmat muuttuivat koulun "kovisten" kanssa, kun liikuntatunti alkoi.

#59 Eino Grön

Julkaistu 7.9.2017

Eino Grönin aloittaessa uraansa, edellytettiin levylaulajiksi haluavilta, että he pääsivät esiintymään muuallekin kuin vain omaan kotikaupunkiinsa. Tuolloin matka Ikaalisiin oli suunnilleen saman kokoluokan juttu, kuin tänä päivänä on matka Yhdysvaltoihin. Merimiesvalsseja Eino Grönin on nykyään nostalgisuuteen liittyen jopa hieman vaikea esittää.

#58 Mikko Leppilampi

Julkaistu 24.8.2017

Keskustelu näyttelijä Mikko Leppilammen kanssa kulkeutuu hiukan vahingossa Härmä-elokuvaan, jonka Leppilampi kertoo lopulta vaikuttaneen jopa hänen identiteettiinsä. Hän kertoo myös miten luontodokumenttien katsominen liittyi hänen suoritukseensa ja miksi hän tekee niin paljon kaikkea.

#57 Hank Solo

Julkaistu 10.8.2017

Tuottaja-muusikko Hank Solo kertoo mikä hänen tehtävänsä on tuottajana ja miksi hänen on hyvä olla perillä artistinsa elämästä. Hän pohtii myös mitä menestys ulkomailla vaatisi ja mikä vaikutus taannoisella kohulla on hänen työjälkeensä.

#56 Armi Toivanen

Julkaistu 27.7.2017

Armi Toivanen sanoo näyttelijyyden olevan ihan helvetin iso osa hänen identiteettiään, ja että saadakseen katsojille kyyneleet silmiin ei tarvitse huutaa tai itkeä. Siihen, millä hän saa taas kyyneleet omiin silmiinsä, ei liity mitään surullisia tai satuttavia mielikuvia, vaan avaruus. Jakossa ääneen pääsee myös Armin koira Varpu.

#55 Hans Välimäki

Julkaistu 13.7.2017

Kokki Hans Välimäki kertoo jaksossa halunneensa joskus lääkäriksi, mikä rooli on ravintolan pöydillä kävelevillä muurahaisilla ja mitä ruokakorin sisältö paljastaa ihmisestä. Hans ottaa myös kantaa Linnan juhlien kahvitarjoiluun.

#54 Mikko Kuustonen

Julkaistu 29.6.2017

Muusikko Mikko Kuustonen kertoo jaksossa syyn lopulta kymmenen vuotta kestäneelle tauolleen, ja että ehti tuon tauon aikana pohtia moneen otteeseen, että onkohan hänellä enää paluuta. Lisäksi Kuustonen aprikoi ostaisiko omia levyjään jos hän ei olisi hän.

#53 Isac Elliot

Julkaistu 15.6.2017

Isac Elliot kertoo miksi hänen musiikkinsa on liikkunut klubimaisempaan suuntaan ja minkä takia äänenmurroksen läpi pitäisi laulaa. Hän myös kertoo miksei 100000:n ihmisen yleisö jännitä häntä niin paljon.

#52 Arno Kotro

Julkaistu 1.6.2017

Elämän A ja Ö -kirjan yhdessä Jenni Pääskysaaren kanssa julkaissut Arno Kotro kertoo proosan kirjoittamisen olevan huomattavasti biisien kirjoittamista helpompaa, ja että huomaa kehittyvänsä saman kaavan mukaan niin kirjoittajana kuin rumpalinakin. Jaksossa puhutaan myös illanvietosta, jossa naapuripöytä ei enää sietänyt kuulla Kotron ja hänen kaverinsa käymää oikeinkirjoituspohdintaa.

#51 Mira Luoti

Julkaistu 18.5.2017

Muusikko Mira Luoti kertoo kuinka lähellä hänen musiikkiuransa päätös oli PMMP:n lopettamisen ja toinen toistaan seuranneiden murheiden jälkeen, ja minkä asioiden seurauksena suunta kääntyi sellaiseksi, että nyt hän julkaisee uutta, itsevarmuutta uhkuvaa musiikkia.

#50 Jarkko Ruutu

Julkaistu 4.5.2017

Jääkiekkoilija Jarkko Ruutu kokee, että itseluottamus syntyy siitä tiedosta ja tuntumasta kuinka hyvin on harjoitellut, ja että hänen roolinsa hämmentäjänä oli matkan varrella edustetuille joukkueille suuressa kuvassa enemmän eduksi kuin haitaksi. Ruutu kertoo myös mitä todellista hyötyä on kaukalossa tapahtuvista tappeluista.

#49 Anna Puu

Julkaistu 20.4.2017

Anna Puu laulaa kotona aarioita ilman mitään estoja ja hänen tapansa mennä eteenpäin on ostaa tosi paljon uusia hienoja soittimia. Hän myös kokee, että jos tekee jotain muuta kuin sitä mistä saa fiiliksiä, niin hän ei saa fiiliksiä.

#48 Kaisa Hela

Julkaistu 6.4.2017

Näyttelijä Kaisa Helalle mikään työ ei ole ollut samanlaista kuin Putous, johon liittyvät niin epävarmuuden kuin itsekeskeisyydenkin tunteet. Hän myös kertoo mikä muuttui kun tajusi, että hänen pitää alkaa työskennellä itsensä kanssa ja lakata syyllistämästä muita.

#47 Lauri Tähkä

Julkaistu 23.3.2017

Lauri Tähkä kokee, ettei hänellä ole esiintyessään ikää tai sukupuolta, ja että heikkouden äärelle meneminen lisää rohkeutta. Hän on myös onnellinen suosionsa toisesta aallosta, koska osaa nauttia siitä nyt eri tavalla kuin ensimmäisellä kerralla.

#46 Aake Kalliala

Julkaistu 9.3.2017

Näyttelijälegenda Aake Kalliala kertoo minkä takia repeiltyjä Pulttibois-sketsejä ei kuvattu uudelleen, vaan naurua yritettiin peittää tökeröillä tavoilla. Lisäksi hän kertoo miltä tuntuu, kun joku osoittaa aseella.

#45 Mikael Gabriel

Julkaistu 23.2.2017

Mikael Gabriel haluaisi tehdä musiikkia englanniksi, koska pitää mahdollisena koko maailman haltuunottoa. Samaan aikaan hän kuitenkin kokee asioiden vaikeutuneen, kun ei ole enää ketään, ketä vastaan taistella ja jonka väheksynnästä voisi ammentaa itselleen lisää näyttämisen halua. Vuosikymmen sitten Mikael Gabriel istui vielä äitinsä Nissan Micrassa ja haaveili olevansa yksi Backstreet Boyseista.

#44 Mert Otsamo

Julkaistu 9.2.2017

Muodin Huipulle -ohjelmasta nousukiitoon lähtenyt vaatesuunnittelija Mert Otsamo näkee, että jotkut haluavat kertoa vaatteilla tarinaa, toiset peitellä. Joillekin vaatteet ovat aseita, joillekin haarniska. Hän kertoo jaksossa myös muuttaneensa omaa suuntaansa, kun huomasi lakanneensa näkemästä unia ja haavailemasta.

#43 Erin

Julkaistu 26.1.2017

Valokuvaa katsomalla voi saada sen saman tunteen, jota Erin koki, kun kuuli ensimmäistä kertaa uuden valmiin kappaleensa. Erin puhuu jaksossa lisäksi leivontataidon merkityksestä, mistä Ei Taida Tietää Tyttö sai alkunsa ja mikä muuttui, kun hän muutti Nylon Beat -vuosien jälkeen Irlantiin, jossa kukaan ei ollut hänestä lähtökohtaisesti kiinnostunut.

#42 Rainer Nygård

Julkaistu 19.1.2017

Diablon laulaja-kitaristi Rainer Nygård arvioi Paperi-T:n, Mikko Alatalon ja uskonnon vaikutusta yhtyeensä musiikkiin. Hän puhuu jaksossa myös loppusoinnittomasta laulamisesta, itse synnytetystä euforiasta, kuvituksen ja musiikin vuorovaikutuksesta, kapinasta ja merestä. Lisäksi hän antaa vinkin vakuutusyhtiöön soittamista varten.

#41 Ulla Tapaninen

Julkaistu 12.1.2017

Ulla Tapaninen arvelee näyttelevänsä hiukan samasta syystä, kuin juuri kävelemään oppinut lapsi kulkee ympäri asuntoa ja huutaa "kattokaa, kattokaa, kattokaa". Hän tekee jaksossa myös harvinaisen esiintymisen Muumimammana ja käskee kaikkien ottaa vaapukkamehua,

#40 Tuomas Kauhanen

Julkaistu 5.1.2017

Rap-artisti Tuomas Kauhanen alkoi tehdä musiikkia, koska halusi vuorostaan kertoa olleensa samassa tilanteessa, ja että kyseisestä tilanteesta voi päästä pois. Enkeli-kappaleen jälkeen hän koki aina Berliiniin asti, ettei yksikään idea ole tarpeeksi hyvä.

#39 Siru

Julkaistu 22.12.2016

Vuoden 2014 The Voice of Finlandin voittanut Siru Airistola julkaisi uuden, henkilökohtaisen Läpikulkumatkalla-kappaleen. Sen sisään sukelletaan yleisön edessä, ensimmäisessä CLZR LIVESSÄ. Jaksossa puhutaan myös teatterimuusikon tutkinnon vaikutuksesta Sirun tapaan ajatella, kokea ja tehdä musiikkia.

#38 Tuure Kilpeläinen

Julkaistu 15.12.2016

Tuure Kilpeläinen kertoo läpsivänsä itseään olkapäille saatuaan biisin valmiiksi, mutta rohkeuden pettävän, kun tajuaa sen tulevan kaikkien kuultavaksi. Kaihon Karavaanin ainoan alkuasenteen hän kertoo olleen, ettei sitä asennetta ole.

#37 Marco Bjurström

Julkaistu 8.12.2016

Tanssinopettaja, koreografi ja kouluttaja Marco Bjurström ei noussut koskaan barrikadeille mitään vastaan, vaan itsenään olemisen puolesta. Hän kertoo kuinka uskoo ilmiön syntyvän ja minkä näkökulman hän pelkää uudistuvasta Bumtsi Bumissa unohtuvan.

#36 VilleGalle

Julkaistu 1.12.2016

VilleGalle puhuu jaksossa harvinaisen ymmärrettävästi ja konkreettisesti niin musiikin luomiseen, suosion räjähtämiseen kuin esillä olemiseenkin liittyvistä tuntemuksista. Hän kertoo miksi haluaa varjella slangia JVG:n kappaleissa ja etteivät he Jaren kanssa tienneet vielä suosionsa kynnyksellä mitä kertosäe tarkoittaa.

#35 Antti Ketonen

Julkaistu 24.11.2016

Neljänsuoran Antti Ketonen kertoo miltä tuntuu kulkea kohti takahuonetta ja kuulla samalla kuinka muu bändi soittaa yleisön edessä vielä viimeisiä sointuja. Antti puhuu myös Tähdet Tähdet -ohjelmasta, joka opetti häntä liikkumaan lavalla.

#34 Riku Nieminen

Julkaistu 17.11.2016

Näyttelijä Riku Nieminen puntaroi onko tärkeämpää, että katsoja näkee näyttelijän osoittaman kuun taivaalla, vai että katsoja näkee kuinka näyttelijä sitä osoittaa. Uravalinta Niemisellä alkoi hahmottua jo lapsena ja ensimmäisen palkkansa hän sai näyttelemisestä 11-vuotiaana.

#33 Neumann

Julkaistu 10.11.2016

Neumann lähti Porista merille 15-vuotiaana, osti kitaran Kanadasta ja sai miehistöltä luvan soittaa "luuttuaan" messissä. Muutamaa vuotta myöhemmin fanaattinen yleisö työntää Dingolta lavan alta ja ensiapuryhmät järkyttyvät hysterian laadusta. Nyt Neumann kertoo, että vastoin olettamusta, odotukset itseä kohtaan kasvavat iän ja kokemuksen myötä.

#32 Nopsajalka

Julkaistu 3.11.2016

Muusikko ja tuottaja Nopsajalka haluaa miettiä jokaisen fraasin ja sanan sävyn todella tarkkaan, koska ei pidä itseään hirvittävän hyvänä laulajana. Musiikin luomisessa Nopsajalan perusajatuksena on, ettei ideoita pitäisi tuomita liian aikaisin.

#31 Linda Lampenius

Julkaistu 27.10.2016

"Muista tyttö, ne voivat ottaa sun rahat, mutta sun lahjakkuutta ne eivät voi ikinä ottaa pois", sanoi viulisti Linda Lampeniuksen isä tyttärelleen ennen oikeudenkäynnin alkua. Ehkä "niiden" ja "rahojen" tilalla voisi olla mitä tahansa, ja ottamisenkin voisi korvata antamisella, mutta viulua Linda ei baywtchien, playboyden, ortoreksioiden, siidereiden tai minkään muunkaan jälkeen lakannut soittamasta.

#30 Amin Asikainen

Julkaistu 20.10.2016

Valmentajaksi ryhtynyt Amin Asikainen kertoo tajunneensa vasta parikymppisenä olevansa hyvä nyrkkeilijä. Hän kertoo myös mikä kärsityssä EM-tappiossa oli kaikkein pahinta ja minkälaisia kuvia tyrmäyksen yhteydessä voi silmissään nähdä.

#29 Janna

Julkaistu 13.10.2016

Muusikko Janna Hurmerinta kertoo minkälainen filosofia hänellä on korukuvioiden kanssa ja kuinka hän on muuttunut laulajana parin viimeisen vuoden aikana. Jaksossa käy myös ilmi, ettei Janna eksy.

#28 Mikko Harju

Julkaistu 6.10.2016

Muusikko Mikko Harjulla ei ole pakkomiellettä runnoa biisiä valmiiksi jos hänestä tuntuu, ettei se ei ole lähteäkseen. Lapsena Harjun kotona laulettiin koko ajan.

#27 Miika Nousiainen

Julkaistu 22.9.2016

Kirjailija Miika Nousiainen kertoo pyrkivänsä kirjoittaessaan kahteen asiaan: olemaan koskettava ja olemaan hauska. Miika kertoo myös mistä menestyskirja Vadelmavenepakolainen sai alunperin kimmokkeensa.

#26 Pete Parkkonen

Julkaistu 8.9.2016

Haaveiliko Pete Parkkonen Idolsiin ilmoittautuessaan tästä pisteestä, missä hän juuri nyt on, ja nostaako hän lavalla nyrkin ilmaan, jotta tunnelma nousisi. Pete Parkkonen puhuu jaksossa myös cooliudesta ja siitä, mitä on oppinut Robbie Williamsilta.

#25 Teri Niitti

Julkaistu 25.8.2016

Stylisti Teri Niitti kertoo jaksossa ristimänimensä, ja että Remu Aaltonen on hänen mielestään yksi Suomen tyylikkäimmistä ihmisistä. Teri kertoo myös kokevansa, että yksi stylistin tärkeimmistä ominaisuuksista on kyllästyminen.

#24 Tuomo Prättälä

Julkaistu 11.8.2016

Muusikko Tuomo Prättälä kertoo kivan kuuloisen huoneen ja inspiroivien soittimien lietsovan hänet vauhtiin. Jaksossa perhdytään siihen, kuinka musiikki Tuomossa syntyy.

#23 Irina Björklund

Julkaistu 28.7.2016

Näyttelijä-muusikko Irina Björklund taustoittaa muuttoa Ranskaan ja kertoo mitä tekisi uransa kanssa, jos realismi ei olisi asettamassa rajoja.

#22 Krista Siegfrids

Julkaistu 14.7.2016

Krista Siegfrids kertoo miltä kohu tuntuu, ja että lavalla seisominen tuntui Euroviisujen finaalissa pitkälti juuri siltä, miltä sen saattoi tv-kuvan perusteella kuvitellakin tuntuvan.

#21 Esko Roine

Julkaistu 30.6.2016

Näyttelijä Esko Roine näkee, että tänä päivänä poliisisarja Reinikaisen olisi väistämättä käsiteltävä muun muassa sellaisia teemoja kuin perheväkivalta ja huumeet.

#20 Benjamin Peltonen

Julkaistu 16.6.2016

Laulaja Benjamin Peltonen kertoo jaksossa kuinka hyvin kokee hahmottavansa sen kaiken, minkä keskellä hän parhaillaan elää.

#19 Henri Alén

Julkaistu 2.6.2016

Sillä, minkälaisesta kupista kahvi tarjoillaan, on kokki Henri Alénille todella suuri merkitys.

Kesä Lanzarote ja 19 nimeä

Julkaistu 1.6.2016

Cafe Lanzarote on kesän ajan Kesä Lanzarote. Rantatuolit on avattu. Halusin myös sanoa parista piirteestä, jotka liittyvät niihin vieraisiin, jotka Cafe Lanzarotessa kevätkauden aikana kävivät.

#18 Antti Tuisku

Julkaistu 26.5.2016

Antti Tuisku saa työhön liittyvän rauhan jäsentelemällä, ja hänen henkinen hyvinvointinsa kulkee käsi kädessä kotona vietetyn ajan kanssa.

#17 Jesse Kaikuranta

Julkaistu 19.5.2016

Jesse Kaikuranta kertoo kokisiko hän täyttäneensä elämäntehtävänsä, jos häneltä ei ilmestyisi enää ainuttakaan kappaletta.

#16 Jenni Pääskysaari

Julkaistu 12.5.2016

Kirjailija, juontaja ja käsikirjoittaja Jenni Pääskysaari analysoi KissFM:n Aamutiimin menestystekijöitä, sekä kertoo missä kulkee raja, jolloin hänen kirjoittamansa kirja on täyttänyt tehtävänsä.

#15 Tarja Turunen

Julkaistu 5.5.2016

"Mulla on kaikki valta ja voima ja kaikki", sanoo muusikko Tarja Turunen lavalle nousemiseen liittyvästä tunteesta, joka tekee hänestä eri ihmisen kuin siviilissä.

#14 Gerald Lee Jr.

Julkaistu 27.4.2016

"Susijengin" avainpelaajiin kuuluva Gerald Lee Junior uskoo olevansa erilainen pelaaja, kun on saanut taas polvensa pelikuntoon.

#13 Anssi Kela

Julkaistu 21.4.2016

Anssi Kela kertoo kuinka yksi korjattu sana hänen romaaninsa käsikirjoituksessa muutti häntä pysyvästi kirjoittajana. Jaksossa käydään myös läpi biisien evoluutiota sekä sanojen muistamisen vaikeutta.

#12 Anne Kukkohovi

Julkaistu 14.4.2016

Yrittäjä, juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Koskenkorva-pullon etiketissä olevasta virheestä, Vaasan vankilan pihalta löytyneestä neliapilasta, sekä siitä, minne uskoo elämän hänet kuljettavan.

#11 Toni Nieminen

Julkaistu 7.4.2016

Mäkihypyn olympiakultaa 16-vuotiaana voittanut Toni Nieminen kertoo kärsineensä valtavasta korkeanpaikankammosta.

#10 Mikki Kauste

Julkaistu 31.3.2016

Egotripin Mikki Kauste puhuu jaksossa muun muassa keskittymisestä mikrofonin ääressä, kun samaan aikaan pitäisi suitsia äänen luontaista vibraa ja antaa tulkinnalle mahdollisimman vapaa väylä.

#9 Minka Kuustonen

Julkaistu 24.3.2016

Ohjaako mielentila Minkan esittämän roolihahmon teknistä tekemistä, vai luoko tekninen tekeminen oikeanlaisen mielentilan..

#8 Olli Lindholm

Julkaistu 17.3.2016

Yö-yhtyeen Olli Lindholm kertoo mikä on se yksittäinen hetki, johon kiteytyy syy tehdä hommaa vuosikymmenestä toiseen.

#7 Laura Lepistö

Julkaistu 10.3.2016

Entinen taitoluistelija puhuu muun muassa itsensä "robotisoinnista" ja siitä, kuinka meinasi laittaa luistimensa naulaan ennen arvokisamitalien voittamista.

#6 Reino Nordin

Julkaistu 3.3.2016

Reino Nordin kertoo mihin perustuu hänen luonteva kykynsä vaihdella musiikillista tyyliä..

#5 Miia Nuutila

Julkaistu 25.2.2016

Näyttelijä kertoo roolihahmon luomisesta ja siitä, kuinka sai riistetyn voiman takaisin itselleen.

#4 Katri Niskanen

Julkaistu 18.2.2016

Suomen ensimmäisen Muodin huipulle -ohjelman voittanut Katri Niskanen on luonut itselleen upean uran vaatesuunnittelijana. Katri purkaa jaksossa omaa tekemistään ja yrittää konkretisoida sitä, kuinka inspiraatio muuntuu valmiiksi vaatteeksi.

#3 Aste

Julkaistu 10.2.2016

Rap-artisti Aste taustoittaa tekemistään niin musiikissa kuin jiu-jitsussakin.

#2 Reijo Mäki

Julkaistu 4.2.2016

Kirjailija Reijo Mäki kertoo Lauri Saarilehdolle kuinka hänen kirjansa syntyvät.

#1 Pirjo Heikkilä

Julkaistu 28.1.2016

Esittelyjakso

Julkaistu 12.1.2016

Näin Cafe Lanzarote syntyi.

Takaisin podcastien listaan