Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Cafe Lanzarote

Lauri Saarilehto ja henkilökuvia toisella tavalla fak.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 175 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 12.1.2016.

#172 Mariska

Julkaistu 21.3.2024

Muusikko ja kirjoittaja Mariska sanoo kadottaneensa sellaisen ylenpalttisen tarpeen provokaatioon, ja pitäneensä muinoin "tarinaa" vain markkinamiesten hölynpölykeksintönä. Hän kertoo kokeneensa itsensä aiemmin puutteelliseksi ja rumaksi, ja ettei ole mikään laulaja, vaan henkilö, joka kirjoittaa biisejä ja lyriikoita ja esittää niitä. Nyt hän paljastaa mitä tapahtui, ettei enää koe niin. Mariska puhuu jaksossa myös punkista elämänsä suuntaviittana, sekä rumuuden estetiikasta, jonka hän sanoo kiehtovan itseään tosi paljon.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#171 Vesa Vierikko

Julkaistu 4.5.2023

Vesa Vierikko istuu kahvikuppi kädessä kotisohvallaan ja pohtii näyttelijän ammatin saattavan olla kaikista ammateista lähinnä Jumalaa. Hän kertoo minkä yksinkertaisen oivalluksen sai Heikki Kinnuselta, ja harjoittelevansa niin, että tietää ennen esitystä oman hengitysrytminsäkin. Vierikko kertoo myös miksi tekisi Vladimir Putinista aivan äärettömän mukavan ja antaisi tälle mäyräkoiran, mikäli pääsisi tätä esittämään.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#170 Anna-Maija Tuokko

Julkaistu 1.12.2022

Helsingin kaupunginteatterin Fanny ja Alexander -näytelmässä esiintyvä Anna-Maija Tuokko istahti kalliolaiseen keittiöön kertomaan mitä samoja, ja mitä eri asioita näyttelemisestä, laulamisesta ja tanssimisesta saa. Hän kertoo kuinka syvälle hän näytellessään itsensä vie, millä hän suojaa itseään kaikkein voimakkaimmilta tarinoilta, ja että pyrkii aina väittämään roolihenkilöillään jotain.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#169 Riikka Ala-Harja

Julkaistu 26.5.2022

Tämä ei ole tv-sarja -kirjan julkaissut Riikka Ala-Harja kertoo miltä kaikelta kirjoittaminen hänestä tuntuu, ja että eniten kirjoittamisessa on kyse siitä, miltä jokin lause maistuu, minkälainen saundi siinä on, tai millaisen maailman se kieli luo. Riikka puhuu jaksossa myös nimistä: hänen onnistuneimmasta roolihenkilön nimestä, päähenkilön nimestä, jota hän ei tiennyt vielä silloinkaan, kun kirja oli jo valmis, sekä omasta sukunimestään, josta keksityt muunnokset kehittyivät teatterikoulussa huomattavasti ala- ja yläkouluaikoja mielikuvituksellisemmiksi.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#168 Essi Hellén

Julkaistu 21.4.2022

Kultakala-sarjan tuottanut Essi Hellén kertoo miksi kokee, ettei näytteleminen sopinut välttämättä niin hyvin hänen persoonalleen, mutta tuottaminen sopii. Hän puhuu intohimosta, sen kohteista ja siitä, mikä keskeinen suunnanmuutos hänen tavoitteissaan tapahtui, kun hänestä tuli tuottaja. Häpeästä Hellén sanoo tykkäävänsä ja näkee jollain lailla lahjakkuuden olevan harjoittelun tulosta.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#164 Mikko Penttilä

Julkaistu 19.4.2022

Näyttelijä Mikko Penttilä toivoisi tekevänsä jonkin yhtä nerokkaan havainnon maailmasta, kuin mitä hänen omat sankarinsa ovat tehneet. Hän uskoo Shakespearen suosion perustuvan osittain hänen sanan säilänsä terävyyteen, ja että nauravan ihmisen kanssa on mahdollista sukeltaa syvemmälle, koska nauru vapauttaa ja kuljettaa turvalliseen paikkaan, jossa on helpompaa olla vastaanottavainen. Penttilä kertoo myös mistä hänen Taika-Pasi -hahmonsa on saanut vaikutteensa ja miksi hänellä on tapana miettiä seinän läpi hyppiviä ninjoja.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#167 Robin Packalen

Julkaistu 10.3.2022

Goddess-singlen julkaissut Robin Packalen kertoo miten ja miksi päätyi räppäämään, vaikkei ole tehnyt sitä koskaan aiemmin, ja että hänen tavoitteenaan on olla maailman suurin artisti. Hän sanoo lähtevänsä tekemään uusia biisejä sillä ajatuksella, miltä ne kuulostaisivat stadionilla, ja nousevansa yöllä sängystä saadessaan hyvän idean, koska se on hänen duuninsa. Robin myös laulaa pienen pätkän Frontside Ollien englanninkielistä versiota kertoessaan esiintymisestään Oslon Telenor-areenalla.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#166 Tomi Joutsen

Julkaistu 24.2.2022

Halo-albumin julkaisseen Amorphiksen laulaja Tomi Joutsen kokee pystyvänsä elämään hommansa kautta jonkinlaista kulkurin romanttista maailmaa, jota ei välttämättä ole enää edes olemassa. Hän sanoo olevansa visuaalinen ihminen, joka nauttii siitä miltä treenikämpässä näyttää, ja pitää omaa ääntään studio-olosuhteissa ystävänä, mutta monessa kohtaa myös vihollisena. Joutsen pitää tärkeänä sitä, että on antanut itselleen luvan myös epäonnistua, ja sanoo parhaiden keikkojen olevan sellaisia, joissa viha on läsnä ilman, että kukaan on vihainen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#165 Elena Leeve

Julkaistu 30.12.2021

Elena Leeve kertoo millä tavalla Maria Kallion rooli lähti rakentumaan, ja kuinka hän nautti Täydellinen Joulu -elokuvan Outin näyttelemisestä, koska tämä oli rasittava ja ärsyttävä tyyppi. Hän kertoo pyrkivänsä näytellessään eroon tietoisuudesta oman tekemisensä suhteen ja sanoo sen tuntuvan vapauttavalta ja kiehtovalta, kun pääsee oman roolihenkilönsä pään sisälle. Leeve kertoo jaksossa myös nolouden, häpeän, jännityksen ja jännittämisen olevan hänen työssään alati läsnä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#164 Mikko Penttilä

Julkaistu 18.11.2021

Näyttelijä Mikko Penttilä toivoisi tekevänsä jonkin yhtä nerokkaan havainnon maailmasta kuin mitä hänen omat sankarinsa ovat tehneet. Hän uskoo Shakespearen suosion perustuvan osittain tämän sanan säilän terävyyteen, ja että nauravan ihmisen kanssa on mahdollista sukeltaa syvemmälle, koska nauru vapauttaa ja kuljettaa turvalliseen paikkaan, jossa on helpompaa olla vastaanottavainen. Penttilä kertoo myös mistä Taika-Pasi on saanut vaikutteensa ja miksi hänellä on tapana miettiä seinän läpi hyppiviä ninjoja.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#163 Sami Helenius

Julkaistu 21.10.2021

Valmentaja ja entinen jääkiekkoilija Sami Helenius ei tiennyt vielä Yhdysvaltoihin lähtiessään, että hänestä olisi tulossa pelaaja, jonka yhtenä keskeisenä tehtävänä olisi puolustaa omia joukkuekavereitaan nyrkein, ja että tämä kyseinen rooli tulisi olemaan myös hyvin tärkeänä juonteena hänen NHL-taipaleellaan. Ensimmäisenä fiiliksenä ennen jokaista tappelua Helenius sanoo olleen pelon, joka sitten piti vain osata kanavoida oikein. Helenius myös kertoo mistä perustellusta syystä Hannu Jortikka saattoi toimia Jokerien valmentajana hetkittäin hieman "haastavan persoonan" tavoin, ja minkälaisia pohdintoja hänellä pyöri mielessä MM-kotikisoissa 2003, kun Ruotsi oli voittanut ottelun, jota Suomi kerkesi johtaa jo 5-1.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#162 Knipi

Julkaistu 30.9.2021

Sooloalbumia parhaillaan valmisteleva Knipi kertoo miksi kokee tarvetta julkaista musiikkia myös omalla nimellään, ja millä tavalla Egotripissä valikoituu se, kuka kappaleen laulaa. Hän sanoo musiikin tekemisen voivan kuljettaa hänet niin Berliiniin kuin takaisin viisitoistavuotiaaksikin, ja että monesti jonkin asian sanomatta jättäminen alkaakin merkitä paljon enemmän kuin asian sanominen. Knipi myös kertoo tietävänsä yleensä puolenpäivän maissa, syntyykö kyseisenä päivänä jotain, vai onko biisinkirjoittajan päivä pulkassa.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#161 Chike Ohanwe

Julkaistu 19.8.2021

West Side Story -musikaalissa esiintyvä Chike Ohanwe kokee, että teatterin lavalla on huomattavasti filminäyttelemistä enemmän vaikutusvaltaa siihen todellisuuteen, jonka katsoja siinä hetkessä näkee. Hän puhuu sen todellisuuden todellisuudesta, jonka hän näyttelijänä katsojalle luo ja kertoo kuinka soittimien soittaminen on helpompaa, jos on ensin opetellut näytelemään sen soittamista. Ohanwe myös kertoo minkälaista suurta hyötyä brexitistä on suomalaiselle elokuvalle.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#160 Tapio Korjus

Julkaistu 4.8.2021

Keihäänheiton olympiakultaa Soulissa vuonna 1988 voittanut Tapio Korjus kertoo miltä tuntui seistä korkeimmalla korokkeella ja kuunnella Maamme-laulua. Hän paljastaa luopuneensa haaveestaan kehittyä uudeksi Juha Miedoksi vasta parikymppisenä, kun hän oli voittanut keihäänheiton Suomen mestaruuden ja kukistanut piirinmestaruuskisoissa oman idolinsa. Korjus tunnustaa olleensa aktiiviuransa aikana harjoittelukaverina melko hankalakin persoona, ja kertoo urheilijan flow-tilan saaneen joskus jopa sellaisia piirteitä, että epäili voivansa vetää halutessaan vaikka taivaalla loistaneen kuun omaan autoonsa.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#159 Laura Malmivaara

Julkaistu 22.7.2021

Laura Malmivaara puhuu jaksossa tahdonvoimasta. Siitä, mitä kaikea hän on saanut elämässään tahdonvoimalla. Siitä, ettei ilman tahtoa jää jäljelle mitään, ja kuinka hän on iän myötä yrittänyt päästää irti sellaisesta jatkuvasta tsempistä ja oppia ymmärtämään paremmin joutilaisuutta. Hän kertoo, ettei voi jäädä koskaan eläkkeelle, ja ettei näyttelijän identiteetti ole ollut hänelle koskaan se kaikkein määrittävin. Hollannin jalkapallomaajoukkuetta Laura Malmivaara sanoo kannattavansa Jari Litmasen takia.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#158 Jyrki 69

Julkaistu 8.7.2021

Steve Stevensin kanssa White Rabbit -kappaleen julkaissut Jyrki 69 kertoo homman lähteneen liikkeelle siitä, että Stevens kelpuutti hänet, jonka jälkeen Jyrki piti keskeneräisen yhteistyön salassa jopa bändikavereiltaan. Hän kertoo parasta rokkia olevan sen, joka tulee ihmisestä ulos ensimmäisenä, ja että kirjoittaa musiikkia itselleen, jonka kautta hän on myös lopulta ikään kuin itse oma faninsa. Jyrki 69 niin ikään paljastaa kirjoittavansa elokuvakäsikirjoitusta ja pitävänsä tärkeänä saada nähdä sekä kurkien kevät- että syysmuutot.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#157 Nicke Lignell

Julkaistu 24.6.2021

Rikinkeltaisessa taivaassa näyttelevä Nicke Lignell muistelee kuinka innostui näyttelemisestä, miten hänen enonsa asiaan suhtautui ja minkälaisessa kielikylvyssä Nicke oppi suomea. Hän sanoo olevansa lahjakkaampi innostumaan muiden ideoista, kuin luomaan niitä itse, ja näkevänsä hyväksi sen, että kriittisyyden rinnalle löytyisi myös lempeyttä. Lignell myös kertoo miksi pitää itseään maailman rikkaimpana miehenä ja miltä tuntuu hyväksyä se, että on kohta vanha.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#156 Vesku Jokinen

Julkaistu 10.6.2021

Vesku Jokinen kertoo vanhoista hc-bändeistään, joissa systeemi oli paska ja sota tappoi, muttei ei koe olevansa kovinkaan kapinallinen, vaan ennemminkin jääräpäisesti minuudestaan kiinni pitävä ikääntyvä ukko. Klamydian Jokinen sanoo perustuvan siihen, ettei tehdä mitään liian vaikeaa, vaikka kitaristi ajoittain soittaakin melko hurjia sooloja. Hän myös sanoo, ettei Klamydia tule lopettamaan koskaan, vaikka telakalle saattaisikin siirtyä. Mahdoton ajatus ei ole sekään, etteikö bändi voisi periytyä heidän lapsilleen, mikäli nämä sattuisivat asiasta jonain päivänä innostumaan.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#155 Samy Elbanna

Julkaistu 27.5.2021

Seitsenvuotiaana ensimmäisen bändinsä perustanut Samy Elbanna sanoo uusien kitaratekniikoiden tai laulujen oppimisen olevan niitä sellaisia pieniä voittoja, joista pitää olla aina ylpeä. Hän sanoo todellisen muusikkouden määrittyvän sillä, kuinka hyvin pääsee takaisin peliin sen jälkeen, kun on ensin mogannut hieman. Keikoista Elbanna sanoo pitävänsä sen takia, ettei koskaan tiedä mitä seuraavaksi voi tapahtua. Hän myös kertoo miksi juuri juokseminen on toiminut hyvänä korvikkeena keikkailulle tänä poikkeuksellisena aikana.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#154 Pirjo Lonka

Julkaistu 13.5.2021

Näyttelijä ja käsikirjoittaja Pirjo Lonka kertoo tekemisen vimmasta, jossa mennään sellaiseen horkkatärinään, että vieressä olevaa kaveriakaan saattaa olla vaikea nähdä, koska näyt ovat niin vahvoja. Hän sanoo tekemisen helpottuvan hirveästi yliyrittämisen loppumiseen, ja toteaa näyttelemisessä kyseen olevan lopulta enimmäkseen vain läsnäolosta ja toisen ihmisen kuuntelemisesta. Lonka puhuu jaksossa myös raivosta, joka saattaa syntyä, jos joku ei ole hauska.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#153 Jukka Poika

Julkaistu 29.4.2021

Paratiisilintu-kappaleen julkaissut Jukka Poika sanoo ihailevansa ihmisiä, joilla on yksi vakaa sisäinen ääni, joka on jyrähtäessään aina oikeassa. Oman musiikillisen kunnianhimonsa hän kertoo muuttuneen viimeisen kymmenen vuoden aikana ehkä vähän veltommaksi, ja asenteensa egoistisesta artistista enemmän palveluammatti-ihmiseksi. Jukka Poika pohtii myös kulttuurin ja pop-kuttuurin välistä rajaa, ja kertoo taannoisesta yrityksestään innostua puutarhuroinnista.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#152 Linnea Vihonen

Julkaistu 15.4.2021

Kokki Linnea Vihonen kannustaa nostamaan ruoat esiin kauniille astioille, vaikka söisi yksinkin. Hän kokee kokkaamisen olevan puoliksi rakkautta, puoliksi urheilusuoritusta, ja sanoo haluavansa haastaa itseään kaiketi siksi, ettei hän alun perin ole ollut hirveän hyvä haastamaan itseään. Vihonen myös muistuttaa, että kun koko ajan tekee, niin kehitystä tapahtuu, vaikkei se aina siltä tuntuisikaan.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#151 Teemu Ramstedt

Julkaistu 1.4.2021

Ammattilaisuransa keskellä jääpalloa pari peliä pelaamassa käynyt jääkiekkoilija, pelaajayhdistyksen puheenjohtaja ja IBD Cycling -pyöräilyseuran perustaja Teemu Ramstedt sanoo, ettei ole halunnut ihan tietoisestikaan lokeroitua pelkäksi urheilijaksi. Hän pohtii, kuinka paljon menestys mahdollistaa omaehtoista tekemistä - olisiko hän esimerkiksi itse voinut poiketa haluamallaan tavalla normikaavasta, mikäli olisi huonompi pelaaja. Ramstedt puhuu myös lahjakkuudesta, ja sanoo itse pitävänsä harjoittelun lahjaa lahjoista tärkeinpänä. Hän kertoo tunteista, joita on saanut uransa aikana kokea ja toteaa urheilun olevan myös turvallinen paikka pettyä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#150 Antti Hyyrynen

Julkaistu 18.3.2021

Stam1nan Antti "Hyrde" Hyyrynen kertoo miksi päätti, ettei edes artikuloi yhtyeen vastikään ilmestyneellä Novus Ordo Mundi -albumilla. Hän sanoo, että parhaimmillaan taiteen tekeminen on itsestään paljastamista ja oman syvän ytimensä nähtäville saattamista. Samaan aikaan hän kuitenkin toteaa, että huolimatta Stam1nan lähes 25:n vuoden mittaisesta taipaleesta, hävettää häntä edelleen ihan vitusti esitellä bändikavereilleen uusia sävellyksiään tai laulutekstejään. Hyyrynen puhuu jaksossa myös flyygelin äänestä, yksinäisyyden pelosta ja siitä, että ihmisen emotionaalisen elämän herkimmät asiat ovat kasvoissa ja puheäänessä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#149 Sanna Stellan

Julkaistu 4.3.2021

Näyttelijä, juontaja ja kirjoittaja Sanna Stellan kertoo, että näytellessään hänen täytyy aina voittaa häpeä ja epävarmuus siitä, osaako hän tai pystyykö hän, ja kuinka se tapahtuu. Hän puhuu yhteydentunteesta, joka syntyy toisen kanssa nauramisesta, ja kuinka väärältä tuntui aikoinaan vaihtaa Englannissa omaa nimeä. Stellan kertoo myös kalvavan yksinäisyydentunteen kulkeneen hänen mukanaan koko elämän ajan, mutta siitä huolimatta hän ei todellakaan haluaisi kuulua mihinkään porukkaan.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#148 Samuli Putro

Julkaistu 18.2.2021

Keskellä Kesää -albumin valmiiksi saanut Samuli Putro kokee, että jos ihmisiä pyrkii koskettamaan, vaatii se aina jonkinlaisen onnenpotkun. Hän sanoo kuulevansa omaa musiikkia kuunnellessaan vain kysymyksiä - toisten musiikkia kuunnellessaan taas vastauksia, ja ettei ole maailman helpointa olla rehellinen. Tällä hän ei tarkoita kuitenkaan valehtelua. Putro myös kertoo mikä on suurin asia minkä ihminen voi saada, ja mitä Suomen kokoisessa maassa kannattaa hänen näkemyksensä mukaan tavoitella.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#147 Jussi Hyyrynen

Julkaistu 4.2.2021

IV-albumin julkaisseen Wöyhin Jussi Hyyrynen sanoo työn alkavan tylsyydestä, ja valottaa millä tavalla tyhjä paperi alkaa hänen kohdallaan täyttyä. Hän uskoo, että yleensä kannattaisi mennä kohti vaaraa, ja kertoo millä periaatteella yhdistelee asioita kappaleissaan. Hyyrynen tunnustaa jaksossa myös, ettei pidä erityisemmin metsästä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#146 Stig

Julkaistu 21.1.2021

Stig kertoo haaveilevansa siitä, että voisi alkaa viedä showtaan hiljalleen hieman hillitympään suuntaan. Hän on alkanut viimeisen vuoden aikana löytää inspiraatiota klassisesta musiikiista ja uskoo, että artistit, jotka eivät masennu aallonpohjasta, pääsevät yleensä myös takaisin aallonharjalle. Stig kertoo jaksossa myös kiviportaista, joilla hän eräänä päivänä vapautui omaan persoonaan ja ulkonäköön liittyvästä herkkyydestään ja lakkasi korottamasta minuuttaan sillä tavalla pyhäksi asiaksi, etteikö sitä saisi tulkita ollenkaan väärin.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#145 Konsta Hietanen

Julkaistu 7.1.2021

Muusikko, näyttelijä ja entinen jalkapalloilija Konsta Hietanen sanoo, ettei pelkää kuolemaa niin paljon, kun onnistuu jättämään jälkiä maailmaan. Hän kertoo jaksossa miksi lopetti jalkapallon, mistä syystä hän tajuaa joitain aiemmin kirjoittamiaan englanninkielisiä tekstejä vasta nyt, ja että vaikka toisin voisi kuvitella, löytää hän luovuutensa hiljaista ympäristöä todennäköisemmin hässäkän keskellä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#144 Inka Kallén

Julkaistu 10.12.2020

Odotus-elokuvan käsikirjoittaja ja näyttelijä Inka Kallén kertoo mitkä Aku Louhimiehen vuosia sitten lausumat sanat olivat se siemen, josta on nyt versonut yhdessä kirjoitettu elokuva. Kallén puhuu myös luottamuksesta, uskosta, odotuksista, toiveista, pelosta, kuolemasta, sekä siitä, mikä on hänen olemassaolonsa peruste ja mikä häntä lopulta johdattaa.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#143 Erja Lyytinen

Julkaistu 26.11.2020

"Se tuli aika nopeesti, et vitsi tää on ihan sairaan siisti soitin" sanoo Erja Lyytinen kitarasta, ja kertoo kuinka hänen kitaralla ja pianolla säveltämänsä kappaleet poikkeavat toisistaan. Hän uskoo, että itseilmaisuun liittyvällä pelottomuudella on jotain tekemistä sen kanssa kuinka hyvin hän osaa soittaa. Maailman toiseksi parhaaksi kitaristiksi taannoin valittu Erja Lyytinen pohtii myös, kuinka pitkään pystyisi olemaan ilman soitintaan.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#142 Kape Aihinen

Julkaistu 12.11.2020

Kari Aihinen kertoo kuinka hänen lätkäuransa loppui ja kokkiura alkoi. Yhtäläisyyksiä näiden kahden maailman välillä on runsaasti, muun muassa Hannu Jortikan istuttama tapa olla olematta koskaan tyytyväinen ja jatkuva kovan työnteon toitottaminen. Mutta kummalle Aihisen sydän lopulta enemmän sykkii - ruualle vai kiekolle, ja millä tavalla Aihisen edesmennyt isä on nykyään poikansa tekemisissä läsnä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#141 Kristiina Halttu

Julkaistu 29.10.2020

Näyttelijä Kristiina Halttu kertoo jaksossa nuoruuden uhmakkuudesta, siitä kuinka hän kunnioitti näyttämöä niin hirveästi, ettei katsonut itsellään olevan oikeutta mennä sinne, ja kuinka hän opettelee parhaillaan hiukan huithapelimmaksi. Hän puhuu täydellisestä flowsta ja vertaa näyttelemistä hiekan pitämiseen kädessä. Mitä kovemmin hiekkaa puristaa, sitä enemmän sitä kädestä karkaa.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#140 Saara Aalto

Julkaistu 15.10.2020

Baga Chipzin kanssa When the Sun Goes Down -kappaleen julkaissut Saara Aalto pohtii mistä rohkeus alkaa ja paljastaa mekanismin, jolla erottaa sydämen äänen kaikista niistä muista neuvoja antavista äänistä. Hän kertoo minkä mieltää menestykseksi, miltä tuntuu nähdä itsensä lehden kannessa ja ettei pelkkä musiikki riitä hänelle enää.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#139 Antti Tuomas Heikkinen

Julkaistu 1.10.2020

Näyttelijä Antti Tuomas Heikkinen toteaa jutunkertojan altistavan itsensä sille vaaralle, ettei kukaan naurakaan hänen jutuilleen. Hän kertoo miksei uskoisi itsestään olevan stand-up -koomikoksi ja kuinka hänen Putous-sketsihahmonsa syntyi. Lisäksi Heikkinen puhuu jaksossa asioista, joiden kautta hänen kiinnostuksensa näyttelemistä kohtaan lapsena alkoi.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#138 Hanna Pakarinen

Julkaistu 17.9.2020

Hanna Pakarinen kertoo mistä syystä Don Johnson Big Bandin One MC, One Delay oli tuutulauluna hänen lapselleen, ja minkä uuden tason hän löysi itsestään äidiksi tulemisen myötä. Hän myös kertoo miksi koki Idols-tittelin itselleen vaikeaksi, miksi haluaa juhlia kolmen vuoden kuluttua isosti ja mikä tärkeä rooli jatsilla on hänen tulevaa albumiaan ajatellen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#137 Niina Lahtinen

Julkaistu 3.9.2020

Näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Niina Lahtinen kertoo kuinka sai juhlissa esiintymisjännityksensä katoamaan sillä, että hän laittoi itsensä syrjään ja kaivoi esiin esiintyjäpersoonan, joka nautti kaikesta tarjolla olleesta huomiosta. Samaan aikaan hän sanoo ihailevansa sellaisten ihmisten rohkeutta, jotka saavat konfliktinsa käsiteltyä. Lahtinen puhuu jaksossa myös pakenemisesta, kirjan kirjoittamisen haasteellisuudesta ja siitä, miten hän saa itsestään niin paljon irti.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#136 Noora Karma

Julkaistu 20.8.2020

Mentalisti ja taikuri Noora Karma kertoo, että tehdessään omia esityksiään hän uskoo niihin myös itse, vaikkeivät ne olekaan totta. Hän kertoo nauttivansa siitä, että pystyy luomaan ja esiintymään, muttei huomion keskipisteenä olemisesta tai siitä, kun häntä tuijotetaan. Karma kertoo myös minkälaista härkäpäisyyttä häneltä aikoinaan vaadittiin, että hän pääsi kunnolla mukaan Magic Circleen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#135 Tommi Läntinen

Julkaistu 6.8.2020

"Tommi tykkää olla Tommi Läntisen kuoressa" sanoo Meidän Murusia -kappaleen julkaissut Tommi Läntinen minuutensa artisti- ja siviilipuolen tasapainosta. Hän kertoo minkä kokee omaksi tehtäväkseen tässä maailmassa ja mitkä ovat keskeisimmät syyt siihen, että hän on ollut levyttävä artisti toistaiseksi 40 vuotta. Tommi kertoo jaksossa myös miksi meni Facebookiin.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#134 Irina Tundra

Julkaistu 23.7.2020

Strippari Irina Tundra kertoo miksi hänen esityksissään on aina tarina, vaikkei hän usko yleisön edes tajuavan sitä. Hän paljastaa minkälainen suhde hänellä on omiin roolihahmoihinsa ja kertoo mitä tapahtui nykyhetken ja kouluaikojen välissä, jolloin alastomuus oli hänestä vielä siinä määrin kiusallista, että hän kävi vaihtamassa vaatteensa liikuntatunnille koulun vessassa. Irina myös kertoo mitä eroa strippaamisella ja piirtämisellä on luovuusmielessä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#133 Marko Jantunen

Julkaistu 9.7.2020

Päihderiippuvuutensa kyydissä kovaa vauhtia kuolemaa lähestynyt jääkiekkoilija Marko Jantunen puhuu jaksossa kolmesta maailmasta. Siitä, jossa persoona ja kemiallinen persoona muuttuvat yhdeksi. Siitä, jossa pystyy näkemään kuinka defenssit tappavat monet riippuvaiset ja siitä, joka alkoi huumana ensimmäisestä luistelukerrasta kolmevuotiaana ja saa ikävöimään edelleen jäälle ihmisten eteen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#132 Saara Kotkaniemi

Julkaistu 25.6.2020

Näyttelijä Saara Kotkaniemi kertoo miltä tuntuu kun itsestä tulee tunteita tai ideoita, joita ei osannut ajatella itsestä löytyvän. Hän arvioi syytä poc-näyttelijöiden vähäiselle käytölle Suomessa ja paljastaa, miten liikuttuminen ei näytä tekniseltä. Kotkaniemi myös kertoo miten hän saattaa hiippailla leikkiaseen kanssa kotipihallaan, ilmestyä eri oviaukoista ja noitua muinaisnorjaksi.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#131 Mikko Alatalo

Julkaistu 11.6.2020

Mikko Alatalo arvioi, ettei ole ehkä enää aivan yhtä julistava kuin ennen, jolloin hän oli vielä vihainen nuorimies, joka ei tykännyt siitä, että ihmisillä menee huonosti. Hän puhuu rockpoliisien hampaisiin joutumisesta, hymynsä ärsyttävyydestä, ruotsalaisista ikkunaverhoista ja Puuhamaa-laulusta, josta useampikin mainostoimisto on toivonut saavansa oman versionsa. Alatalo vertailee jaksossa myös politiikan ja musiikin paremmuutta vaikutusväylänä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#130 Laura Närhi

Julkaistu 28.5.2020

Laura Närhi kertoo miksi hänen oli pakko saada vastikään julkaistuun Mä Elän -kappaleeseen jokin toivoa antava kulma. Hän avaa mistä syystä pystyy laulamaan korniuden rajamaille meneviä juttuja, muttei hassuttelemaan. Närhi myös pohtii kuinka on muuttunut muusikkona parinkymmenen vuoden aikana ja sanoo uskovansa olleen tärkeää, että heittäytyi uran alkuvaiheessa juttuun tosi täysillä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#129 Milana Misic

Julkaistu 14.5.2020

Koko levytysuransa kattavan kokoelmalevyn julkaissut Milana Misic sanoo kasvaneensa siten, että ymmärtää oman tietonsa, taitonsa ja myöskin taitamattomuutensa. Hän kertoo miten musiikkibisnes yksinkertaisti yleisöä vielä hänen uransa alussa, miksi lopetti laulamisen vuonna 1994 ja miksei hän levyttänyt äitinsä kappaleita. Isänsä kanssa Milana sanoo taas olevansa mielummin lavalla kuin niin, että hän itse on lavalla ja isä yleisössä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#128 Joonas Saartamo

Julkaistu 30.4.2020

Netflixin White lines -sarjassa mukana oleva Joonas Saartamo kertoo, ettei näyttelijä tiedä yleensä paljoakaan niistä rooleista, käsikirjoituksista tai tuotannoista, joita varten hän self tapeja maailmalle lähettää. Hän kertoo mihin hän itse self tapeja tehdessään pyrkii, siitä kuinka mogien läpi pitää selviytyä ja siitä, mikä on loppujen lopuksi tärkeää.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#127 Katri Ylander

Julkaistu 16.4.2020

Ilosta-kappaleen julkaissut Katri Ylander uskoo, että ilmaisu muovautuu kaikista niistä kokemuksista, mitä elämässään käy läpi. Hän kokee, että hänen tehtävänsä on laulaa ihmisille ja uskoo, että tuore julkaisu saattaa olla yksi askel hänen omassa luopumisprosessissaan. Jakso on tehty koronaviruksesta johtuvan poikkeustilan takia etänä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#126 Anni Harjunpää

Julkaistu 2.4.2020

Miss Suomi 2019 Anni Harjunpää pohtii yksityiskohtaisesti sitä, kuinka ja mistä syistä hänen ujoutensa kaikkosi missivuoden aikana. Hän puhuu jaksossa itseluottamuksesta, itsetunnosta ja siitä, miksei lähtenytkään kemistiksi johtavalle polulle. Hän myös uskoo, ettei olisi ryhtynyt yrittäjäksi vielä 23-vuotiaana ilman missikisoja.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#125 Jesse Markin

Julkaistu 19.3.2020

"Se voi olla pelkkä hengenveto sanan lopussa, joka imee sut vielä syvemmälle siihen juttuun" - sanoo Jesse Markin kappaleiden taiasta ja arvioi, että pelkkä cooliuskin voi tehdä huonosta kappaleesta paremman. Hän konkretisoi jaksossa omaa kirjoitustyötään ja toteaa, että olisi naiivia sanoa, etteikö kaikki osaksi tullut huomio, aikataulut ja palkinnot vaikuttaisi häneen. Se, että ihmiset maksavat rahaa hänen keikkojensa pääsylipuista tuntuu Markinista aivan käsittämättömältä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#124 Marko Anttila

Julkaistu 5.3.2020

Kun Marko Anttila alkoi saada maailmanmestaruuden jälkeen viestejä, että hänen maailmansa tulisi muuttumaan, hän ei silloin vielä uskonut sitä. Samaan aikaan hän sanoo, että on ollut henkisessä mielessä hyväksi ymmärtää kyseen olevan vain jääkiekosta - että on myös paljon muita asioita, joissa voi olla hyvä. Asioiden liian vakavasti ottaminen on hänen kokemuksensa mukaan uhaksi itseluottamukselle. Mörkö-lempinimen Anttila kertoo vaikuttaneen siihen, että lasten on ollut helpompi lähestyä häntä. Jakson tarjoaa Robert's Coffee Feel Vegas Tripla.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#123 Elsa Saisio

Julkaistu 20.2.2020

Näyttelijä Elsa Saisio sanoo pitävänsä teatterissa muun muassa siitä, että siellä voi olla niin kuka tai mikä vain, ja että kiinnostavuus on aina jossakin hallitsemattoman rajalla tapahtuvassa. Saisio myös pohtii, että jos ikävöi näyttelemistä niin, että on vaikea olla, niin mitä sitä silloin kaiken taustalla oikeastaan ikävöikään.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#122 Jorma Uotinen

Julkaistu 6.2.2020

Tanssija, koreografi ja laulaja Jorma Uotinen kuvailee miltä porilaispojasta tuntui seistä Pariisin oopperan lavalla ja katsoa Chagallin tekemiä kattomaalauuksia. Hän kertoo, mitä lausetta on kantanut mukanaan jo vuosikymmeniä, ja että hänen on täytynyt tanssia se, mitä ei ole voinut sanoa, kirjoittaa tai huutaa. Uotinen puhuu myös fyysiseen ja tanssilliseen ilmaisuun liittyvästä häpeästä. Robert's Coffee Jugend tarjoaa jakson.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#121 Jussu Pöyhönen

Julkaistu 23.1.2020

We will rock you -musikaalissa esiintyvä Jussu Pöyhönen kertoo mikä hänen mielestään on hyvän tulkinnan ydin ja että biisien teko on jollain tavoin osa hänen koko olemassaoloaan. Jussu puhuu oppiläksystä, jonka hän Suurlähettiläiden Tyhjä Taulu -kappaleen kautta oppi ja uskoo, ettei Kun Tänään Lähden -kappaleesta olisi tullut ilman torviriffejä alkuunkaan niin tunnettua.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#120 Kiti Kokkonen

Julkaistu 9.1.2020

Suomen Komediateatterin taiteellinen johtaja, näyttelijä Kiti Kokkonen sanoo aistineensa jo hyvin pienenä, että hän jostain syystä huvittaa ihmisiä. Hän kertoo kaiken ilmaisun olevan itselleen pohjimmiltaan intohimoasiaa ja että omaa roolihahmoakin kohtaan on mahdollista tuntea kateutta. Hän näkee, että me kaikki haluamme tulla kuulluiksi, nähdyksi ja rakastetuiksi, vaikka monesti teemmekin tarmokkaasti sen eteen töitä, ettemme näyttäisi keitä me olemme.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#119 Ellips / Elli Haloo

Julkaistu 26.12.2019

Elli Haloo puhuu jaksossa muureista, joiden yli hän on nyt Ellipsin myötä kiivennyt ja flow-tilasta, jossa maailma katoaa ympäriltä, eikä tunne nälkää tai janoa. Hän kertoo kaikkeen luovaan tekemiseen liittyvästä epävarmuudesta ja turvasta, johon hän pääsee alkaessaan laulaa. Elli kertoo myös häpeänhetkistä karaokessa ja kuinka hänen taikamattonsa toimii. Jakson tarjoaa Helsingin Katse.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#118 Ismo Leikola

Julkaistu 12.12.2019

Suomeen kiertueelle saapunut stand up -koomikko Ismo Leikola kertoo omanneensa käytännössä lapsesta asti kaikki ne keskeisimmät elementit, joita hän nykyisessä työssään tarvii. Hän sanoo lypsävänsä aiheensa niin, ettei yhtään kiveä jää kääntämättä, mutta samaan aikaan hän saattaa keksiä juttuja vaikka kesken esityksen. Ismo pohtii jaksossa mitä hän ajattelee kävellessään lavalle ja aikooko hän muuttaa enää takaisin Suomeen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#117 Ina MIkkola

Julkaistu 28.11.2019

Toimittaja-käsikirjoittaja Ina Mikkola sanoo, ettei kapinointi ole itseisarvoisesti tärkeää, mutta sen sijaan kapinointi paskaa vastaan on. Yksi hänen tärkeä sanomansa on, että ihmisten pitäisi saada olla vapaasti sitä mitä ovat, mutta nyt hän pohtii missä kulkee raja, koska esimerkiksi hirmuteoista haaveilevien ei olisi kuitenkaan hyvä toteuttaa itseään. Ina pohtii jaksossa myös miksi hänen rusettinsa ärsyttää ja kuinka ärsytyksen kanssa olisi hyvä toimia.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#116 Archie Cruz

Julkaistu 14.11.2019

Katharsis-albumin julkaisseen Santa Cruzin Archie Cruz kertoo äänittäneensä ensimmäisiä laulujaan suihkussa ja miettineensä, ettei hänestä tule ikinä mitään. Nyt hän on saanut äänensä kuulostamaan mielestään miellyttävältä ja haluaisi tehdä itsestään muistetun ja arvostetun artistin. Hän kuvailee jaksossa maanista tilaa, johon voi lavalla ollessaan päästä ja sanoo, ettei koe selvin päin esiintyessään riittävyytensä olevan riippuvainen mistään.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#115 Teemu Packalen

Julkaistu 31.10.2019

Vapaaottelija Teemu Packalen puhuu tyrmäystappioon päättyneestä ottelusta - siitä, kuinka hänellä oli etukäteen voittamaton olo, kuinka hän huomasi aamulla, ettei ruoka mene enää alas ja kuinka hän tappion jälkeen kokee jälleen olevansa menestynyt urheilija. Teemu puhuu jaksossa kuolemasta ja kammoista. Hän pohtii mistä syistä hänestä on tullut vapaaottelija - mikä lajissa vetoaa, ja minkälaisen lajiin liittyvän ilonhetken hänen äitinsä on hänelle antanut.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#114 Peter Nyman

Julkaistu 17.10.2019

Toimittaja Peter Nymanin mielestä täyttymys ei ole välttämättä yksi hetki, vaan ennemminkin jatkuvassa virrassa näkemistä, kokemista, tuntemista ja aistimista. Hän kertoo miksei ole poliitikkoainesta, miksi "kuka minä olen" on hyvä kysymys, ja että lopullisen sataprosenttisia totuuksia on ihan hirvittävän vähän. Kirjat Nyman sanoo lukevansa loppuun aina.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#113 Herra Ylppö

Julkaistu 3.10.2019

Herra Ylppö sanoo saavansa toivoa Tuomari Nurmiosta ja että taiteessa pitää olla vähän jostain suunnalta rikki. Laulujensa tekstejä hän ei kirjoita, koska pitää kirjoittamista työläänä ja ärsyttävänä. Ylppö kertoo jaksossa myös miltä hänestä tuntui, kun oli saavuttanut kaiken sen mistä oli haaveillut, ja missä kohtaa hän lakkasi uskomasta homman loppuvan ihan just.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#112 Alina Tomnikov

Julkaistu 19.9.2019

Näyttelijä Alina Tomnikov käsittää luovan tilan sellaisena maksimaalisena läsnäolona, jossa se itseä seuraava supertarkkailija on jossain muualla. Hän pystyy menemään sekunnissa omaan mielikuvitusmaailmaansa ja kokee, että asioihin täytyy uskaltaa saada kiintyä, mutta niistä täytyy pystyä päästämään myös irti.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#111 Martti Vainio

Julkaistu 5.9.2019

Martti Vainio kertoo hiihtäneensä alle kymmenvuotiaana yli tuhat kilometriä talvessa, mutta innostuneensa hiihdon sijaan juoksusta, koska hänen uudessa kotikaupungissaan Turussa ei ollut talvisin lunta. Hän kertoo uskotelleensa itselleen vielä 37-vuotiaana parhaiden juoksujen olevan yhä edessäpäin, ja että juokseminen on opettanut häntä enemmän elämään kuin eläminen juoksemaan. Martti Vainio kertoo jaksossa myös legendaarisen hikinauhan tarinan.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#110 Jarkko Tamminen

Julkaistu 22.8.2019

Suven viimeisessä Kesä Lanzarotessa imitaattori Jarkko Tamminen esittää vaihe vaiheelta kuinka Niilo Tarvajärvi rakentuu ja kertoo eri hahmojen olevan hänelle myös eräänlaisia muistilokeroita. Tamminen paljastaa mikä merkitys 90-luvun lamalla on ollut hänen uravalintaansa, ja että jos hän olisikin valinnut imitoinnin sijaan viulun, olisi hän saattanut edetä mahdollisesti kamariorkesteritasolle, muttei kuitenkaan kaupunginorkesteritasolle.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#109 Pauli Hanhiniemi

Julkaistu 8.8.2019

Muusikko Pauli Hanhiniemi pitää kieltä ehkä tärkeimpänä asiana mitä ihmiskunnalla on. Hän kertoo mitä kaikkea saattaa haluta sanoa kappaleissaan vain yhden sanan avulla ja tuumivansa, että jos hän selviää pankkiautomaatilta, niin pitäisi hänen sitten pystyä kappalekin sanoittamaan. Lindholmille Hanhiniemi kertoo kirjoittaneensa sellaista romantiikkaansa, jota hän ei itse kokenut osaavansa laulaa ja viedä tarjolle.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#108 Elina Gustafsson

Julkaistu 25.7.2019

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson pitää kunnioitettavana sitä, että vastustajalle ollaan hyväkäytöksisiä, vaikka kotvasen kuluttua aletaan lyödä toisia turpaan. Hän tykkää siitä kun mylly pistetään oikein kunnolla pyörimään ja tuntee itsensä vapautuneena arvoitukselliseksi ja yllätykselliseksi. Elina Gustafsson on päässyt voitolle taistelussa, jossa päämääränä on kukistaa tunne, joka kuiskaa tappioiden syövän hänen arvoaan ihmisenä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#107 Darude

Julkaistu 11.7.2019

Daruden tarkoituksena ei ole kopioida kenenkään saundeja tai melodioita, mutta hän haluaa saada talteen sen fiiliksen mistä kaikki lähtee. Hän kertoo kuinka tämä fiilis muuntuu musiikiksi ja miksi hän tähtää sadan prosentin sijaan 90:ään tai 95:ään prosenttiin. Sen kanssa Darude sanoo olevansa täysin sinut, ettei hänestä tullut NHL-kiekkoilijaa.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#106 Mimosa Willamo

Julkaistu 27.6.2019

Entiselle kotipihalleen palannut näyttelijä Mimosa Willamo kuvaa parhaillaan ruotsalaista rikosdraamaa Box 21. Sen myötä hänen haavensa näyttelijänä muuttuu, koska edellinen haave on nyt toteutunut. Mimosa kertoo tuulisella takapihalla miksi Auroraa oli niin erityistä näytellä ja mikä on hänen ammattitaitonsa suuri salaisuus.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#105 Jurek

Julkaistu 13.6.2019

Tuottaja Jurek Reunamäki kertoo pyrkivänsä siihen, että saisi synnytettyä kappaleisiin sekä suurta taiteellista arvoa, että suurta kaupallista arvoa. Hän kokee, ettei ruma ole rumaa jos sen siirtää oikeaan kontekstiin ja sanoo pyrkivänsä löytämään jotain yleisesti karsastettua, jotta voisi muuttaa sen yleisesti halutuksi. Lopulta kaikki tapaa kiteytyä pohdintaan siitä, mitä hän on tekemässä ja miksi hän on tekemässä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#104 Alina Voronkova

Julkaistu 30.5.2019

Miss Suomi 2018 Alina Voronkova pohtii minkälainen kaveri on kauneus, miksi jotkut eivät haluaisi hänen olevan olemassa ja miten elämän tärkeimmät elementit määrittävät hänen minäkuvaansa. Esiintymisestä Alina toteaa, ettei spontaani puhe ole välttämättä yhtä hyvä kuin spontaanin oloinen puhe. Robert's Coffee Jugend tarjoaa jakson.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#103 Hannu-Pekka Björkman

Julkaistu 16.5.2019

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman kertoo jaksossa miksei tee mainoksia, mitä eroa on taiteella ja viihteellä, ja että ehkä taiteen olisi aika alkaa antaa vastauksia kysymysten esittämisen sijaan. Haastatteluun saapuessaan Björkman kertoo joutuneensa vastaamaan M/S Romantic -sarjan roolin takia vastaantulijan kysymykseen onko hän lähdössä risteilylle.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#102 Simo Silmu

Julkaistu 2.5.2019

Muusikko Simo Silmu taustoittaa minkä takia hän ei alkanut soittaa aikanaan monien muiden ikäistensä tavoin rokkia tai metallia, vaan haitaria. Hän puhuu siitä, mihin suuntaan pyrkii bändinsä kanssa ja miksi Yölintu on aikeissa tähytä pienemmille lavoille. Simo Silmu kertoo jaksossa myös rumpalin olevan se henkilö, joka saa hänen käsivartensa kananlihalle. Jakson tarjoaa Robert's Coffee Jugend.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#101 Meeri Koutaniemi

Julkaistu 18.4.2019

Kuvajournalisti Meeri Koutaniemi ei usko, että tarina voi tiivistyä kaikessa laajuudessaan ja monimuotoisuudessaan pelkäksi kuvaksi. Hän kertoo mikä tärkeä tehtävä tanssilla on hänen työnsä kannalta, ja sanoo, että ajatteleminen, ettei pysytyisi johonkin, on ennakkoluulo.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#100 Jörn Donner

Julkaistu 4.4.2019

Jörn Donner kertoo Cafe Lanzaroten juhlajaksossa pitävänsä periaatteessa elämästä - nauttivansa näistä päivistä joita elää, vaikka onnenhetket ovatkin enemmän harvassa. Hän pitää harhaluulona uskoa, että kirjoilla voisi vaikuttaa ja sanoo, ettei hänellä ole ollut tippaakaan todelista valtaa. Olof Palmen murhaajaasta ei Donnerin mielestä ole olemassa minkäänlaista epäselvyyttä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#99 Henriikka Roo

Julkaistu 21.3.2019

Tankotanssija Henriikka Roo katseli Tampereen Pakkahuoneella kierreportaiden tukitolppaa ja päätti mennä sopivan hetken tullessa siihen roikkumaan. Balettitaustaista tanssijaa viehätti se ulottuvuus, että tangolla tanssi siirtyi ikään kuin 3d-muotoon. Ensimmäistä omaa tankoaan Henriikka googlasi sanalla strippitanko, mutta nykyään kun lapsetkin harrastavat lajia, voi tankotanssista puhua kahvipöytäkeskusteluissakin vapautuneemmin.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#98 Pekka Haavisto

Julkaistu 7.3.2019

Pekka Haavisto kertoo mikä rooli Timo Soinilla on siinä, että hän tulee niin hyvin ihmisten kanssa toimeen. Hän kertoo myös tapauksesta, jossa YK jätti hänet panttivankien vapautuksen kanssa oman onnensa nojaan, miten small talk on syntynyt ja kuinka pitkään ruohonleikkuri saa pöristä naapurin pihalla yksinään, ennen kuin hän menee katsomaan onko kaikki hyvin. Jakson tarjoaa VR.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#97 Pyhimys

Julkaistu 21.2.2019

Rap-artisti Pyhimys kertoo mihin hänen artistinimensä perustuu, miksi palasi jo lopettamalleen soolouralle ja että haluaa tehdä sellaisia juttuja, joita hän ei edes itse osaa purkaa. Pyhimys myös perustelee miksi kokee negaatioiden ja rajoitteiden lisäävän luovuutta. Jakson tarjoaa Robert's Coffee Jugend.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#96 Iina Kuustonen

Julkaistu 7.2.2019

Näyttelijä Iina Kuustonen sanoo hyvän esityksen ytimen olevan siinä, että fokus siirtyy omasta onnistumisesta siihen mitä pystyy yleisölle antamaan. Hän kertoo olevansa jopa hieman nörtti sen suhteen, että haluaa tehdä mahdollisimman uskottavaa jälkeä, ja että näyttelijänä hänen on löydettävä ymmärrys omaa hahmoaan kohtaan ja oltava sen puolella, vaikka hahmon arvomaailma olisi eri kuin hänen omansa.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#95 Pexi Olkkonen (Stam1na)

Julkaistu 24.1.2019

Kitaristi Pekka Olkkonen kertoo kävelyn olevan jatkuva metronomi, jonka takia hän kokee koiralenkillä saamiensa ideoiden menevän jossain raamissa aina samassa tempossa. Hän sanoo innostumisen olevan yhden elämän hienoimmista ja tärkeimmistä asioista, ja että Stam1nan kanssa he pyrkivät tekemään niin hyvää ja mielenkiintoista musiikkia, kuin he vain itse itselleen kykenevät tekemään.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#94 Riku Rantala

Julkaistu 10.1.2019

Toimittaja ja matkailija Riku Rantala sanoo jaksossa ruton olleen eräänlainen vallankumous. Hän kertoo minkä takia Britanniasta tuli teollinen edelläkävijä ja että hänen tärkein saamansa oppi on, ettei se meidän tapa ole aina se ainoa oikea. Rantala pohtii myös, ettei voi tietää mille puolelle hän olisi 30-luvun Saksassa sattunut.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#93 Mikko Nousiainen

Julkaistu 27.12.2018

Näyttelijä Mikko Nousiainen esitti Tampereella 17-vuotiasta homokuningasta ja tajusi kuinka etuoikeutetussa ammatissa on. Hän haluaisi tehdä sota- tai väkivaltavastaisen elokuvan, ja olla sekä koko kansan Mikko, että taiteilija-Mikko. Hän kokee, että polte pitää välillä kadottaa, jotta sen voi löytää uudelleen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#92 Sami Yaffa

Julkaistu 13.12.2018

Pari muusikkoa on oivaltanut sen, mitä Sami Yaffa on New Yorkin ajoista eteenpäin ajanut soittaessaan takaa. Jaksossa puhutaan "täydellisen taskun" lisäksi siitä, että moni missasi Hanoi Rocksista sen keskeisen pointin, ja että Sami Yaffalla oli aikoinaan "kaveri", joka erehtyi luulemaan häntä aamu toisensa jälkeen ohjaajaksi, jonka halusi saattaa hengiltä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#91 Jani Sievinen

Julkaistu 29.11.2018

Uinnin maailmanmestari, Euroopan mestari ja olympiamitalisti Jani Sievinen sanoo voittojen opettaneen sen, etteivät ne käytännössä juuri mitään opeta. Hän kertoo myös milloin tajusi kultamitalitaistelunsa uiduiksi, ja ettei veden fiilis ole aito, jos se tuntuu pehmeältä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#90 Arttu Wiskari

Julkaistu 15.11.2018

Muusikko Arttu Wiskari kertoo jaksossa mitä taiteilijanimeä hänelle alun perin suunniteltiin ja että hänen seuraava tavoitteensa artistina on vähentää keikkailua huomattavasti. Arttu kertoo myös miltä tuntuu saada kiitosta kappaleesta, joka on "mankelin" läpi tultuaan muuttunut sellaiseksi, ettei muusikko itse pysty kokemaan sitä enää omakseen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#89 Vappu Pimiä

Julkaistu 1.11.2018

Vappu Pimiä konkretisoi jaksossa omaa päämäärätietoisuuttaan, poltteensa kohteita, miltä pohjalta hän päätöksiään tekee ja milloin on aika siirtyä eteenpäin. Hän kertoo myös jaksossa rahasäkin kanssa karanneesta tuottajasta ja että pitää itseään hiukan foliohattuna.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#88 Marko Saaresto

Julkaistu 18.10.2018

Poets of the Fallin Marko Saaresto kertoo onnistuneen laulusuorituksen tuntuvan hiukan samalta kuin laittaisi moottoritiellä kätensä ulos auton ikkunasta ja antaisi kämmenensä surffata tuulessa. Hän puhuu jaksossa myös siitä kuinka kappaleisiin syntyy useampia tasoja ja että vaikka hän tekee työkseen musiikkia, ei se kuitenkaan määritä sitä kuka hän on.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#87 Minttu Mustakallio

Julkaistu 4.10.2018

Näyttelijä Minttu Mustakallio kertoo sanojen unohtamisen olevan kauhea paikka, mutta että se voi olla myös vapauttavaa. Hän puhuu jaksossa kesken esityksen tippuvista irtoviiksistä sekä siitä, ettei näyttelijäporukan yhteinen repeäminen väärässä paikassa ole lähtökohtaisesti paha asia, koska se kertoo porukan olevan jonkin rajoilla.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#86 Elias Gould

Julkaistu 20.9.2018

Muusikko ja näyttelijä Elias Gould kertoo minkä reaktion oman biisin kuuleminen Stockmannilla synnytti. Hän sanoo jaksossa myös tehneensä parempia kappaleita kostona moitteista ja että lavalla esiintymisessä on hiukan samaa fiilistä kuin yläasteen liikuntatunnilla, jos tulee valituksi jalkapallossa kapteeniksi.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#85 Antti Reini

Julkaistu 6.9.2018

Näyttelijä, kirjailija, muusikko ja maalari Antti Reini yrittää olla suorittamatta yhtään mitään. Hän tuntee olevansa jonkinlainen filtteri, joka suodattaa asian johonkin muotoon ja kertoo oikean suunnan löytämisen pilanneen tietyllä tavalla hänen elämänsä, koska sen myötä katosi tunne vapaudesta. Reini puhuu jaksossa myös yhteiselostaan fasaanin kanssa.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#84 Päivi Räsänen

Julkaistu 23.8.2018

Kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo jaksossa lähteneensä aikoinaan sisäministerin tehtävään Jumalan armon varassa ja että ihmisarvo on kaiken poliittisen vaikuttamisen perusta. Hän kertoo myös missä kysymyksessä olisi valmis kansalaistottelemattomuuteen, ja että oli menettää joskus kävelykykynsä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#83 Johanna Pakonen

Julkaistu 9.8.2018

Iskelmälaulaja Johanna Pakonen perustelee jaksossa miksei usko pitkään puheissa olleeseen lavatanssien kuolemaan. Hän myös toteaa uransa kulkeneen sellaiseen pisteeseen, että tarvitsisi nyt uuden alun.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#82 Sasu Salin

Julkaistu 26.7.2018

Koripalloilija Sasu Salin kertoo jaksossa seura- ja maajoukkueiden tunnelmallisten erojen taustaa ja mitä hän toivoisi jättävänsä joskus jälkeensä. Hän pohtii myös mistä hänen pelaamisessaan on pohjimmiltaan kyse. Jakson tarjoaa Robert's Coffee.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#81 Yona

Julkaistu 12.7.2018

Uutta albumia valmisteleva Yona tuli Suomenlinnan studiosta ulos auringonpaisteeseen, istahti alas ja veti luurit päähänsä. Hän kertoo jaksossa muun muassa pyrkivänsä kyseenalaistamaan kaiken, että nauttii tietyllä tavalla musiikin tekemiseen liittyvistä vaikeuksista, ja kuinka hänen mielestään inspiraatiota pystyy säilyttämään muuttumattomana.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#80 Ria Kataja

Julkaistu 28.6.2018

"Mikä sen parempi paikka ihmiselle, joka ei löydä sanoja, kuin teatteri" - taustoittaa Ria Kataja omaa ammattivalintaansa. Tehtäväkseen Kaksi puuta -musiikkikomediassa esiintyvä näyttelijä kokee tuottaa vaihtoehtoja. Hän myös kertoo miten pitäisi toimia jos orava ilmestyy lavalle kesken esityksen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#79 Aki Tykki

Julkaistu 14.6.2018

Aki Tykki kertoo Happoradion menestysbiisien kuiskivan ajoittain hänen korvaansa kuinka kappaleita kannattaisi tehdä. Hän kertoo myös mikä merkitys Neljällä Ruusulla ja Aviciilla on heidän musiikkiinsa, ja että tähtää laulajana siihen, että häntä olisi helppo uskoa. Jakson tarjoaa Robert's Coffee Jugend.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#78 Pekka Strang

Julkaistu 31.5.2018

Näyttelijä Pekka Strang kertoo ettei vaativan roolihenkilön hahmoon vain mennä ja tulla sitten päivän päätteeksi pois. Esimerkin hän antaa tapauksesta, jossa hahmon keskeisenä piirteenä oli kateus. Hän myös pohdiskelee mitä tapahtuisi, jos näyttelijä vain yksinkertaisesti kieltäytyisi näyttelemästä ja sanoo, että poliitikoilla on tapana luontevoittaa omaa puhettaan.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#77 Kari Aalto

Julkaistu 17.5.2018

Pertti Kurikan Nimipäivien jälkeen Kari Aalto on saanut pystyyn Hot Eggs -nimisen duon, joka soittaa 50-luvun rockabillyä. Aalto kertoo jaksossa, että hänen mielestään vammaisille pitäisi maksaa samasta työstä sama palkka kuin muillekin, ja että hän kokee velvollisuudekseen yrittää muuttaa yhteiskuntaa oman musiikkinsa avulla. Aalto kertoo myös, ettei olisi koskaan uskonut olevansa vielä jonain päivänä samanlainen kingi kuin Remu Aaltonen, joka pääsee ulkomaille asti esiintymään. Jakson tarjoaa Robert's Coffee Jugend.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#76 Matti Esko

Julkaistu 3.5.2018

Vuonna 1986 Matti Esko julkaisi alkujaan mainoslauluksi tehdyn kappaleen Rekkamies. Sen menestys aukaisi sellaisia portteja että nyt, reilu kolmekymmentä vuotta myöhemmin hän pääsi toteuttamaan koko uran mukana kulkeneen haaveensa. Vastikään Emman voittanut Matti Esko kertoo myös kuinka jyvät erottuvat akanoista kun käteen lyödään nokkahuilu.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#75 Anu Sinisalo

Julkaistu 19.4.2018

Näyttelijä Anu Sinisalo kertoo halunneensa alun perin sirkustaiteilijaksi, mutta saavansa myös lavalla tai kameran edessä sen, mitä hän olisi aikanaan sirkuksesta hamunnut. Hän kertoo jaksossa myös mielikuvituspelkokavereistaan, kylmän sodan muistijäljestä ja siitä, ettei se ei ole hän, vaan hänen vastanäyttelijänsä, joka näyttelee hänen pahuutensa.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#74 Juha Tapio

Julkaistu 5.4.2018

Kuka Näkee Sut -albumin valmiiksi saanut Juha Tapio kertoo, että muusikkous on paljon leikinomaisempaa sisältäpäin kuin ulkoa katsottuna, ja ettei hänellä saa olla biisintekijänä mitään asiaa. Juha myös konkretisoi sen, miksei dynamiikka juuri muutu, esiityipä hän sitten jäähallin lavalla tai kuuden hengen yleisölle. Kahvit ja jäätelöt saatiin pöytään Robert's Coffee Jugendilta.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#73 Manuela Bosco

Julkaistu 22.3.2018

Manuela Bosco kertoo onko urheilulla ja taiteen tekemisellä lopulta eroa, ja että menee joskus työskennellessään sellaisiin tiloihin, ettei hänen tarvitse välttämättä edes syödä tai juoda. Manuela myös vertaa maalaamista tanssiin ja sanoo, että jos alkaa miettiä miten tanssii, saattaa sen tanssin menettää.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#72 Kasmir

Julkaistu 8.3.2018

Valmis-albumin julkaissut muusikko Kasmir kertoo Vadelmaveneen synnyttämästä "huijarisyndroomasta", ja että haluaisi yhä vyön alle kansainvälisiä biisejä. Hän myös kertoo kokevansa, että jos haluaisi muuttaa koko maailmaa, pitäisi olla vähän kantaaottavampaa tekstiä. Kasmirin jakson tarjoaa Robert's Coffee Jugend.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#71 Arto Tuunela

Julkaistu 22.2.2018

Pariisin Kevään Arto Tuunela pitää tyytymättömyyttä hyvänä polttoaineena ja luovuuden kannalta hyvänä asettaa itsensä sellaiseen tilaan, jossa on tosi tylsää. Hän myös kertoo paradoksaalisesta tasapainottelusta sen suhteen, kuinka olla yrittämättä tavoitella biiseille menestystä sillä, ettei tavoittele niille menestystä, koska monesti juuri menestyksen tavoittelemattomuus tuo biiseille menestyksen. Jaksossa puhutaan lisäksi sisäisen taiteilijan luonteenpiirteistä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#70 Jari Sillanpää

Julkaistu 8.2.2018

Laulaja Jari Sillanpää pohtii onkiiko hän hyväksyntää koko loppuikänsä ja sanoo siihen liittyvän jotain surullista. Hän kertoo myös Vihtiin nousevasta jouluravintolastaan sekä siitä, miltä itseä koskeva uutisointi hänestä tuntuu. Jakson tarjoaa Kirkon Keskusteluapu.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#69 Aku Louhimies

Julkaistu 25.1.2018

Ohjaaja Aku Louhimies sanoo, että Rokan roolin Tuntemattomassa sotilaassa olisi voinut näytellä ihan hyvin Krista Kosonenkin. Hän myös kertoo miksi rikollispomo ei aja oranssilla autolla, sekä pariskunnasta, joka päätyi eroon hänen elokuvansa myötävaikutuksesta. Robert's Coffee Jugend tarjoaa jakson.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#68 Olli Herman

Julkaistu 11.1.2018

Reckless Loven Olli Herman kertoo, että pelkää elämässä eniten alkavansa jarruttaa, ja että yhden biisin kirjoittamalla voi päästä suuren surun yli. Hänelle on myös yhdentekevää nauraako yleisö hänelle vai hänen kanssaan. Jakson tarjoaa Robert's Coffee Jugend.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#67 Maria Guzenina

Julkaistu 28.12.2017

Maria Guzenina ei olisi kuvitellut vielä MTV:llä ollessaan päätyvänsä jonain päivänä kansanedustajaksi, tai että joskus koittaisi aika, jolloin olisi vain koko ajan hyvä olla. Maria kertoo myös tarinan lapsudesta, joka määrittää hänen suhtautumistaan lastensuojeluun, sekä pohtii kuinka määrittyy se, onko hän hyvä ihminen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#66 ClzrLive2 - Eva (+Manu)

Julkaistu 14.12.2017

Robert's Coffee Jugendissa järjestetyssä ClzrLive2:ssa oli esiintymässä Eva + Manu. Ennen konserttia järjestetyssä haastattelussa Eva pohti muun muassa kuinka tärkeä ystävä yleisö on ja mistä heidän musiikistaan huokuva koskettavuus syntyy.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#65 Mikko von Hertzen

Julkaistu 29.11.2017

Muusikko Mikko von Hertzen kertoo kuinka he laittoivat kaiken peliin Von Hertzen Brothersin edellisen New Day Rising -levyn kanssa, kuinka se ei vienytkään heitä sinne, minne he uskoivat sen heidät vievän ja kuinka tämän jälkeen päästiin pisteeseen, jossa yhtye on julkaissut jälleen uuden albumin, josta se on ylpeä. Mikko vastaa myös mikä on hänestä yleisesti ottaen oleellista.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#64 Santeri Kinnunen

Julkaistu 16.11.2017

80-luvulla uransa aloittanut näyttelijä Santeri Kinnunen kertoo mikä vaikutus perheellä ja lapsuudella on ollut hänen uravalintaansa, ja millä tavoin Katariina Kaitue on vaikuttanut siihen missä pisteessä hän on nyt. Teatterilyleisöstä hän kokee, että pari-kolme hyvää esinaurajaa riittää nappaamaan muun yleisön mukaansa. Lippujen hintoja voisi hänen mukaansa laskea surutta 15:llä eurolla.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#63 Suvi Teräsniska

Julkaistu 2.11.2017

Suvi Teräsniska ei haluaisi ajatella Hartwall Arenan konserttia statusasiana, mutta uskoo sillä olevan silti vaikutusta hänen katu-uskottavuuteensa. Hän kertoo myös laulujensa aikana päässä näkyvistä mielikuvista, sekä siitä kuinka ulkomaita kiertävä yhtye haaveili, että saisi esiintyä Suvin tavoin joskus Lapissa ja ruotsinlaivoilla. Jakson tarjoaa Elämysaitiot.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#62 Timo Lassy

Julkaistu 19.10.2017

Muusikko Timo Lassy kulkeutui jazzin maailmaan soittimensa ja rokin tai räpin sijaan jazzia fiilistelleen kouluyhteisönsä kautta. Hän sanoo tulkinnan olevan jazzissa maksimaalista ja tenorisaksofonin puhuttelevan ihmisiä humaaniutensa takia.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#61 Krista Kosonen

Julkaistu 5.10.2017

Krista Kosonen haluaisi päätyä näyttelijänä siihen pisteeseen, jossa päästään eroon omasta itsestä ja luonnollisesta näyttelemisestä. Näyttelijänä hän myös kokee pakolliseksi ylläpitää hyvää itsetuntoa vaikka valheellisesti. Vanhuuden päivinä Krista mielisi istua divaanilla, juoda päivät pitkät sherryä ja muistella kuinka Lauri Tilkanen oli aikansa Tauno Palo.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#60 Jarkko Nieminen

Julkaistu 21.9.2017

Tenniksen ATP-listan sijalla 13 parhaimmillaan ollut Jarkko Nieminen puhuu siitä, miksei hänellä ollut koskaan pakottavaa tarvetta nousta maailmanlistan ykköseksi. Hän kertoo myös kuinka toimi huomatessaan turhautuvansa kentällä ja miten asetelmat muuttuivat koulun "kovisten" kanssa, kun liikuntatunti alkoi.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#59 Eino Grön

Julkaistu 7.9.2017

Eino Grönin aloittaessa uraansa, edellytettiin levylaulajiksi haluavilta, että he pääsivät esiintymään muuallekin kuin vain omaan kotikaupunkiinsa. Tuolloin matka Ikaalisiin oli suunnilleen saman kokoluokan juttu, kuin tänä päivänä on matka Yhdysvaltoihin. Merimiesvalsseja Eino Grönin on nykyään nostalgisuuteen liittyen jopa hieman vaikea esittää.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#58 Mikko Leppilampi

Julkaistu 24.8.2017

Keskustelu näyttelijä Mikko Leppilammen kanssa kulkeutuu hiukan vahingossa Härmä-elokuvaan, jonka Leppilampi kertoo lopulta vaikuttaneen jopa hänen identiteettiinsä. Hän kertoo myös miten luontodokumenttien katsominen liittyi hänen suoritukseensa ja miksi hän tekee niin paljon kaikkea.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#57 Hank Solo

Julkaistu 10.8.2017

Tuottaja-muusikko Hank Solo kertoo mikä hänen tehtävänsä on tuottajana ja miksi hänen on hyvä olla perillä artistinsa elämästä. Hän pohtii myös mitä menestys ulkomailla vaatisi ja mikä vaikutus taannoisella kohulla on hänen työjälkeensä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#56 Armi Toivanen

Julkaistu 27.7.2017

Armi Toivanen sanoo näyttelijyyden olevan ihan helvetin iso osa hänen identiteettiään, ja että saadakseen katsojille kyyneleet silmiin ei tarvitse huutaa tai itkeä. Siihen, millä hän saa taas kyyneleet omiin silmiinsä, ei liity mitään surullisia tai satuttavia mielikuvia, vaan avaruus. Jakossa ääneen pääsee myös Armin koira Varpu.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#55 Hans Välimäki

Julkaistu 13.7.2017

Kokki Hans Välimäki kertoo jaksossa halunneensa joskus lääkäriksi, mikä rooli on ravintolan pöydillä kävelevillä muurahaisilla ja mitä ruokakorin sisältö paljastaa ihmisestä. Hans ottaa myös kantaa Linnan juhlien kahvitarjoiluun.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#54 Mikko Kuustonen

Julkaistu 29.6.2017

Muusikko Mikko Kuustonen kertoo jaksossa syyn lopulta kymmenen vuotta kestäneelle tauolleen, ja että ehti tuon tauon aikana pohtia moneen otteeseen, että onkohan hänellä enää paluuta. Lisäksi Kuustonen aprikoi ostaisiko omia levyjään jos hän ei olisi hän.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#53 Isac Elliot

Julkaistu 15.6.2017

Isac Elliot kertoo miksi hänen musiikkinsa on liikkunut klubimaisempaan suuntaan ja minkä takia äänenmurroksen läpi pitäisi laulaa. Hän myös kertoo miksei 100000:n ihmisen yleisö jännitä häntä niin paljon.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#52 Arno Kotro

Julkaistu 1.6.2017

Elämän A ja Ö -kirjan yhdessä Jenni Pääskysaaren kanssa julkaissut Arno Kotro kertoo proosan kirjoittamisen olevan huomattavasti biisien kirjoittamista helpompaa, ja että huomaa kehittyvänsä saman kaavan mukaan niin kirjoittajana kuin rumpalinakin. Jaksossa puhutaan myös illanvietosta, jossa naapuripöytä ei enää sietänyt kuulla Kotron ja hänen kaverinsa käymää oikeinkirjoituspohdintaa.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#51 Mira Luoti

Julkaistu 18.5.2017

Muusikko Mira Luoti kertoo kuinka lähellä hänen musiikkiuransa päätös oli PMMP:n lopettamisen ja toinen toistaan seuranneiden murheiden jälkeen, ja minkä asioiden seurauksena suunta kääntyi sellaiseksi, että nyt hän julkaisee uutta, itsevarmuutta uhkuvaa musiikkia.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#50 Jarkko Ruutu

Julkaistu 4.5.2017

Jääkiekkoilija Jarkko Ruutu kokee, että itseluottamus syntyy siitä tiedosta ja tuntumasta kuinka hyvin on harjoitellut, ja että hänen roolinsa hämmentäjänä oli matkan varrella edustetuille joukkueille suuressa kuvassa enemmän eduksi kuin haitaksi. Ruutu kertoo myös mitä todellista hyötyä on kaukalossa tapahtuvista tappeluista.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#49 Anna Puu

Julkaistu 20.4.2017

Anna Puu laulaa kotona aarioita ilman mitään estoja ja hänen tapansa mennä eteenpäin on ostaa tosi paljon uusia hienoja soittimia. Hän myös kokee, että jos tekee jotain muuta kuin sitä mistä saa fiiliksiä, niin hän ei saa fiiliksiä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#48 Kaisa Hela

Julkaistu 6.4.2017

Näyttelijä Kaisa Helalle mikään työ ei ole ollut samanlaista kuin Putous, johon liittyvät niin epävarmuuden kuin itsekeskeisyydenkin tunteet. Hän myös kertoo mikä muuttui kun tajusi, että hänen pitää alkaa työskennellä itsensä kanssa ja lakata syyllistämästä muita.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#47 Lauri Tähkä

Julkaistu 23.3.2017

Lauri Tähkä kokee, ettei hänellä ole esiintyessään ikää tai sukupuolta, ja että heikkouden äärelle meneminen lisää rohkeutta. Hän on myös onnellinen suosionsa toisesta aallosta, koska osaa nauttia siitä nyt eri tavalla kuin ensimmäisellä kerralla.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#46 Aake Kalliala

Julkaistu 9.3.2017

Näyttelijälegenda Aake Kalliala kertoo minkä takia repeiltyjä Pulttibois-sketsejä ei kuvattu uudelleen, vaan naurua yritettiin peittää tökeröillä tavoilla. Lisäksi hän kertoo miltä tuntuu, kun joku osoittaa aseella.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#45 Mikael Gabriel

Julkaistu 23.2.2017

Mikael Gabriel haluaisi tehdä musiikkia englanniksi, koska pitää mahdollisena koko maailman haltuunottoa. Samaan aikaan hän kuitenkin kokee asioiden vaikeutuneen, kun ei ole enää ketään, ketä vastaan taistella ja jonka väheksynnästä voisi ammentaa itselleen lisää näyttämisen halua. Vuosikymmen sitten Mikael Gabriel istui vielä äitinsä Nissan Micrassa ja haaveili olevansa yksi Backstreet Boyseista.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#44 Mert Otsamo

Julkaistu 9.2.2017

Muodin Huipulle -ohjelmasta nousukiitoon lähtenyt vaatesuunnittelija Mert Otsamo näkee, että jotkut haluavat kertoa vaatteilla tarinaa, toiset peitellä. Joillekin vaatteet ovat aseita, joillekin haarniska. Hän kertoo jaksossa myös muuttaneensa omaa suuntaansa, kun huomasi lakanneensa näkemästä unia ja haavailemasta.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#43 Erin

Julkaistu 26.1.2017

Valokuvaa katsomalla voi saada sen saman tunteen, jota Erin koki, kun kuuli ensimmäistä kertaa uuden valmiin kappaleensa. Erin puhuu jaksossa lisäksi leivontataidon merkityksestä, mistä Ei Taida Tietää Tyttö sai alkunsa ja mikä muuttui, kun hän muutti Nylon Beat -vuosien jälkeen Irlantiin, jossa kukaan ei ollut hänestä lähtökohtaisesti kiinnostunut.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#42 Rainer Nygård

Julkaistu 19.1.2017

Diablon laulaja-kitaristi Rainer Nygård arvioi Paperi-T:n, Mikko Alatalon ja uskonnon vaikutusta yhtyeensä musiikkiin. Hän puhuu jaksossa myös loppusoinnittomasta laulamisesta, itse synnytetystä euforiasta, kuvituksen ja musiikin vuorovaikutuksesta, kapinasta ja merestä. Lisäksi hän antaa vinkin vakuutusyhtiöön soittamista varten.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#41 Ulla Tapaninen

Julkaistu 12.1.2017

Ulla Tapaninen arvelee näyttelevänsä hiukan samasta syystä, kuin juuri kävelemään oppinut lapsi kulkee ympäri asuntoa ja huutaa "kattokaa, kattokaa, kattokaa". Hän tekee jaksossa myös harvinaisen esiintymisen Muumimammana ja käskee kaikkien ottaa vaapukkamehua,


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#40 Tuomas Kauhanen

Julkaistu 5.1.2017

Rap-artisti Tuomas Kauhanen alkoi tehdä musiikkia, koska halusi vuorostaan kertoa olleensa samassa tilanteessa, ja että kyseisestä tilanteesta voi päästä pois. Enkeli-kappaleen jälkeen hän koki aina Berliiniin asti, ettei yksikään idea ole tarpeeksi hyvä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#39 Siru

Julkaistu 22.12.2016

Vuoden 2014 The Voice of Finlandin voittanut Siru Airistola julkaisi uuden, henkilökohtaisen Läpikulkumatkalla-kappaleen. Sen sisään sukelletaan yleisön edessä, ensimmäisessä CLZR LIVESSÄ. Jaksossa puhutaan myös teatterimuusikon tutkinnon vaikutuksesta Sirun tapaan ajatella, kokea ja tehdä musiikkia.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#38 Tuure Kilpeläinen

Julkaistu 15.12.2016

Tuure Kilpeläinen kertoo läpsivänsä itseään olkapäille saatuaan biisin valmiiksi, mutta rohkeuden pettävän, kun tajuaa sen tulevan kaikkien kuultavaksi. Kaihon Karavaanin ainoan alkuasenteen hän kertoo olleen, ettei sitä asennetta ole.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#37 Marco Bjurström

Julkaistu 8.12.2016

Tanssinopettaja, koreografi ja kouluttaja Marco Bjurström ei noussut koskaan barrikadeille mitään vastaan, vaan itsenään olemisen puolesta. Hän kertoo kuinka uskoo ilmiön syntyvän ja minkä näkökulman hän pelkää uudistuvasta Bumtsi Bumissa unohtuvan.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#36 VilleGalle

Julkaistu 1.12.2016

VilleGalle puhuu jaksossa harvinaisen ymmärrettävästi ja konkreettisesti niin musiikin luomiseen, suosion räjähtämiseen kuin esillä olemiseenkin liittyvistä tuntemuksista. Hän kertoo miksi haluaa varjella slangia JVG:n kappaleissa ja etteivät he Jaren kanssa tienneet vielä suosionsa kynnyksellä mitä kertosäe tarkoittaa.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#35 Antti Ketonen

Julkaistu 24.11.2016

Neljänsuoran Antti Ketonen kertoo miltä tuntuu kulkea kohti takahuonetta ja kuulla samalla kuinka muu bändi soittaa yleisön edessä vielä viimeisiä sointuja. Antti puhuu myös Tähdet Tähdet -ohjelmasta, joka opetti häntä liikkumaan lavalla.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#34 Riku Nieminen

Julkaistu 17.11.2016

Näyttelijä Riku Nieminen puntaroi onko tärkeämpää, että katsoja näkee näyttelijän osoittaman kuun taivaalla, vai että katsoja näkee kuinka näyttelijä sitä osoittaa. Uravalinta Niemisellä alkoi hahmottua jo lapsena ja ensimmäisen palkkansa hän sai näyttelemisestä 11-vuotiaana.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#33 Neumann

Julkaistu 10.11.2016

Neumann lähti Porista merille 15-vuotiaana, osti kitaran Kanadasta ja sai miehistöltä luvan soittaa "luuttuaan" messissä. Muutamaa vuotta myöhemmin fanaattinen yleisö työntää Dingolta lavan alta ja ensiapuryhmät järkyttyvät hysterian laadusta. Nyt Neumann kertoo, että vastoin olettamusta, odotukset itseä kohtaan kasvavat iän ja kokemuksen myötä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#32 Nopsajalka

Julkaistu 3.11.2016

Muusikko ja tuottaja Nopsajalka haluaa miettiä jokaisen fraasin ja sanan sävyn todella tarkkaan, koska ei pidä itseään hirvittävän hyvänä laulajana. Musiikin luomisessa Nopsajalan perusajatuksena on, ettei ideoita pitäisi tuomita liian aikaisin.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#31 Linda Lampenius

Julkaistu 27.10.2016

"Muista tyttö, ne voivat ottaa sun rahat, mutta sun lahjakkuutta ne eivät voi ikinä ottaa pois", sanoi viulisti Linda Lampeniuksen isä tyttärelleen ennen oikeudenkäynnin alkua. Ehkä "niiden" ja "rahojen" tilalla voisi olla mitä tahansa, ja ottamisenkin voisi korvata antamisella, mutta viulua Linda ei baywtchien, playboyden, ortoreksioiden, siidereiden tai minkään muunkaan jälkeen lakannut soittamasta.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#30 Amin Asikainen

Julkaistu 20.10.2016

Valmentajaksi ryhtynyt Amin Asikainen kertoo tajunneensa vasta parikymppisenä olevansa hyvä nyrkkeilijä. Hän kertoo myös mikä kärsityssä EM-tappiossa oli kaikkein pahinta ja minkälaisia kuvia tyrmäyksen yhteydessä voi silmissään nähdä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#29 Janna

Julkaistu 13.10.2016

Muusikko Janna Hurmerinta kertoo minkälainen filosofia hänellä on korukuvioiden kanssa ja kuinka hän on muuttunut laulajana parin viimeisen vuoden aikana. Jaksossa käy myös ilmi, ettei Janna eksy.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#28 Mikko Harju

Julkaistu 6.10.2016

Muusikko Mikko Harjulla ei ole pakkomiellettä runnoa biisiä valmiiksi jos hänestä tuntuu, ettei se ei ole lähteäkseen. Lapsena Harjun kotona laulettiin koko ajan.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#27 Miika Nousiainen

Julkaistu 22.9.2016

Kirjailija Miika Nousiainen kertoo pyrkivänsä kirjoittaessaan kahteen asiaan: olemaan koskettava ja olemaan hauska. Miika kertoo myös mistä menestyskirja Vadelmavenepakolainen sai alunperin kimmokkeensa.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#26 Pete Parkkonen

Julkaistu 8.9.2016

Haaveiliko Pete Parkkonen Idolsiin ilmoittautuessaan tästä pisteestä, missä hän juuri nyt on, ja nostaako hän lavalla nyrkin ilmaan, jotta tunnelma nousisi. Pete Parkkonen puhuu jaksossa myös cooliudesta ja siitä, mitä on oppinut Robbie Williamsilta.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#25 Teri Niitti

Julkaistu 25.8.2016

Stylisti Teri Niitti kertoo jaksossa ristimänimensä, ja että Remu Aaltonen on hänen mielestään yksi Suomen tyylikkäimmistä ihmisistä. Teri kertoo myös kokevansa, että yksi stylistin tärkeimmistä ominaisuuksista on kyllästyminen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#24 Tuomo Prättälä

Julkaistu 11.8.2016

Muusikko Tuomo Prättälä kertoo kivan kuuloisen huoneen ja inspiroivien soittimien lietsovan hänet vauhtiin. Jaksossa perhdytään siihen, kuinka musiikki Tuomossa syntyy.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#23 Irina Björklund

Julkaistu 28.7.2016

Näyttelijä-muusikko Irina Björklund taustoittaa muuttoa Ranskaan ja kertoo mitä tekisi uransa kanssa, jos realismi ei olisi asettamassa rajoja.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#22 Krista Siegfrids

Julkaistu 14.7.2016

Krista Siegfrids kertoo miltä kohu tuntuu, ja että lavalla seisominen tuntui Euroviisujen finaalissa pitkälti juuri siltä, miltä sen saattoi tv-kuvan perusteella kuvitellakin tuntuvan.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#21 Esko Roine

Julkaistu 30.6.2016

Näyttelijä Esko Roine näkee, että tänä päivänä poliisisarja Reinikaisen olisi väistämättä käsiteltävä muun muassa sellaisia teemoja kuin perheväkivalta ja huumeet.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#20 Benjamin Peltonen

Julkaistu 16.6.2016

Laulaja Benjamin Peltonen kertoo jaksossa kuinka hyvin kokee hahmottavansa sen kaiken, minkä keskellä hän parhaillaan elää.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#19 Henri Alén

Julkaistu 2.6.2016

Sillä, minkälaisesta kupista kahvi tarjoillaan, on kokki Henri Alénille todella suuri merkitys.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Kesä Lanzarote ja 19 nimeä

Julkaistu 1.6.2016

Cafe Lanzarote on kesän ajan Kesä Lanzarote. Rantatuolit on avattu. Halusin myös sanoa parista piirteestä, jotka liittyvät niihin vieraisiin, jotka Cafe Lanzarotessa kevätkauden aikana kävivät.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#18 Antti Tuisku

Julkaistu 26.5.2016

Antti Tuisku saa työhön liittyvän rauhan jäsentelemällä, ja hänen henkinen hyvinvointinsa kulkee käsi kädessä kotona vietetyn ajan kanssa.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#17 Jesse Kaikuranta

Julkaistu 19.5.2016

Jesse Kaikuranta kertoo kokisiko hän täyttäneensä elämäntehtävänsä, jos häneltä ei ilmestyisi enää ainuttakaan kappaletta.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#16 Jenni Pääskysaari

Julkaistu 12.5.2016

Kirjailija, juontaja ja käsikirjoittaja Jenni Pääskysaari analysoi KissFM:n Aamutiimin menestystekijöitä, sekä kertoo missä kulkee raja, jolloin hänen kirjoittamansa kirja on täyttänyt tehtävänsä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#15 Tarja Turunen

Julkaistu 5.5.2016

"Mulla on kaikki valta ja voima ja kaikki", sanoo muusikko Tarja Turunen lavalle nousemiseen liittyvästä tunteesta, joka tekee hänestä eri ihmisen kuin siviilissä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#14 Gerald Lee Jr.

Julkaistu 27.4.2016

"Susijengin" avainpelaajiin kuuluva Gerald Lee Junior uskoo olevansa erilainen pelaaja, kun on saanut taas polvensa pelikuntoon.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#13 Anssi Kela

Julkaistu 21.4.2016

Anssi Kela kertoo kuinka yksi korjattu sana hänen romaaninsa käsikirjoituksessa muutti häntä pysyvästi kirjoittajana. Jaksossa käydään myös läpi biisien evoluutiota sekä sanojen muistamisen vaikeutta.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#12 Anne Kukkohovi

Julkaistu 14.4.2016

Yrittäjä, juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Koskenkorva-pullon etiketissä olevasta virheestä, Vaasan vankilan pihalta löytyneestä neliapilasta, sekä siitä, minne uskoo elämän hänet kuljettavan.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#11 Toni Nieminen

Julkaistu 7.4.2016

Mäkihypyn olympiakultaa 16-vuotiaana voittanut Toni Nieminen kertoo kärsineensä valtavasta korkeanpaikankammosta.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#10 Mikki Kauste

Julkaistu 31.3.2016

Egotripin Mikki Kauste puhuu jaksossa muun muassa keskittymisestä mikrofonin ääressä, kun samaan aikaan pitäisi suitsia äänen luontaista vibraa ja antaa tulkinnalle mahdollisimman vapaa väylä.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#9 Minka Kuustonen

Julkaistu 24.3.2016

Ohjaako mielentila Minkan esittämän roolihahmon teknistä tekemistä, vai luoko tekninen tekeminen oikeanlaisen mielentilan..


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#8 Olli Lindholm

Julkaistu 17.3.2016

Yö-yhtyeen Olli Lindholm kertoo mikä on se yksittäinen hetki, johon kiteytyy syy tehdä hommaa vuosikymmenestä toiseen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#7 Laura Lepistö

Julkaistu 10.3.2016

Entinen taitoluistelija puhuu muun muassa itsensä "robotisoinnista" ja siitä, kuinka meinasi laittaa luistimensa naulaan ennen arvokisamitalien voittamista.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#6 Reino Nordin

Julkaistu 3.3.2016

Reino Nordin kertoo mihin perustuu hänen luonteva kykynsä vaihdella musiikillista tyyliä..


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#5 Miia Nuutila

Julkaistu 25.2.2016

Näyttelijä kertoo roolihahmon luomisesta ja siitä, kuinka sai riistetyn voiman takaisin itselleen.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#4 Katri Niskanen

Julkaistu 18.2.2016

Suomen ensimmäisen Muodin huipulle -ohjelman voittanut Katri Niskanen on luonut itselleen upean uran vaatesuunnittelijana. Katri purkaa jaksossa omaa tekemistään ja yrittää konkretisoida sitä, kuinka inspiraatio muuntuu valmiiksi vaatteeksi.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#3 Aste

Julkaistu 10.2.2016

Rap-artisti Aste taustoittaa tekemistään niin musiikissa kuin jiu-jitsussakin.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#2 Reijo Mäki

Julkaistu 4.2.2016

Kirjailija Reijo Mäki kertoo Lauri Saarilehdolle kuinka hänen kirjansa syntyvät.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

#1 Pirjo Heikkilä

Julkaistu 28.1.2016

Pirjo Heikkilä


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Esittelyjakso

Julkaistu 12.1.2016

Näin Cafe Lanzarote syntyi.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Takaisin podcastien listaan