Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


PuhujainKulma

viikottainen paneelikeskustelupodcast

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 19.6.2016.

#381: Tämän takia lopetamme PuhujainKulman

Julkaistu 21.12.2016

Pörni, Pii ja Erkka kokoontuvat laskemaan vuoden takaisten ennusteiden pisteet. Kukaan ei kuitenkaan arvannut, että tämän vuoden viimeinen Puhku on myös viimeinen Puhku.

#380: Piilogin Kosto

Julkaistu 1.11.2016

Erkka on Norjassa ja Pörni läppärivamaminen, joten ihmisten on tyytyminen pelkkään Piihin ja läjään kirkuvia mukuloita.

#379: Markkinoiden kuumin luuri

Julkaistu 19.10.2016

Erkkalla on uusi kello ja Pörni saa tehtäväkseen 360-kuvata taidetta. Lisäksi viikon puheenaiheina: Epic fail. Korvaavat luuri syttyvät edelleen tuleen, joten Galaxy Note 7:n taru on ohi ja varovaisetkin arviot tappioista ovat huimia. Kohti tulevaisuutta. Nokia ja Sonera testaavat virtapihejä 4G-yhteyksiä IoT-laitteille. Paska tiedote, paska, paska. Uusi ITU-standardi läppärilatureille, mutta mitä se tarkoittaa? Btw. Samaa toitotettiin kolme vuotta sitten IEC:n toimesta…  Hyviä päivityksiä. Google Photos oppi uusia temppuja. Google julkaisi kaikenlaista rautaa, uudet Pixelit keräävät kehuja. Vuotojen mukaan myös omia älykelloja putkessa.

#378: Pii = 1 + 3

Julkaistu 2.10.2016

Jälleen oli PuhujainKulman aika ja tällä kertaa myös Liveily onnistui.. Mukana menossa tällä kertaa Pörni ja Pii joista Pii oli uusinut suhteen saunalahden kanssa ja tästä merkkinä oli uusi puhelin. Lopulta miltei Google aiheisiin keskitetty jakso piti sisällään mm. Google yhdistää Androidin ja Chrome OS:n Andromedaksi …ja uudelleenbrändää työappsit G Suiteksi ..mutta android wear 2.0 julkaisu siirtyy ensi vuodelle Tiistaina tulossa myös Chromecast Ultra. Kuulokeliitännän katoamista vauhdittamaan myös USB3 Samaan aikaan: jengi porailee kuulokereikiä iPhone 7:n Ja johan tämä oli selvää.. Mutta nyt varmaa.. Microsoft vetäytyy kuluttajamobiilimarkkinoilta Applen sovelluskauppaan tulee myös mainokset

#377: Arastelua

Julkaistu 26.9.2016

Pörni ja Erkka kokoontuvat kulmille kertomaan teknokuulumisia kuluneelta ja vähän aiemmiltakin viikoilta. Viikon hyypiöpalvelu: Megacam etsii (NSFW / SFW) antamasi kuvan kaltaisia camgirlejä: “You can upload a picture of someone you want to see nude. Megacams will scan your image and match it with all our live sex models in our database. This way it feels like you are having live sex with the person in your picture.” Potkitaan kuollutta hevosta. Google tappoi viimein modulaarisen Ara-älypuhelinkonseptinsa. Mutta mitä ”oikeanlainen” modulaarisuus mobiililaitteissa oikein on? Langattomia tai langallisia lisälaitteita vai puhtaasti softaratkaisuja? Keskustelussa käsiteltyä: Applen epähifi adapteri-DAC ja softapohjainen linssisimulaattori sekä Snap(chat)in Spectacular-arskakamera. Microsoft lopettaa viimein Windows 10:n pakkotuputuksen… …joten on Apple aika aloittaa macOS Sierran tyrkytys. Uudistuksista saa perusteellisen käsityksen lukemalla Ars Technican piiitkäään arvostelun, mutta mainittakoot, että useamman Macin työpöytien synkkaus voi aiheuttaa ensin sydämentykytyksiä ja uusi tilaoptimointi ei välttämättä ole vielä paras ratkaisu kaikille: “Here’s what happened: I was editing a podcast in Apple’s Logic Pro X, and my project was stored on the Desktop. All of a sudden, the voice of one of my podcast panelists simply vanished from the mix. I quit and re-launched Logic, only to be told that the file in question was missing. Sure enough, a visit to Finder revealed that Sierra had “optimized” my storage and removed that file from my local drive. I’ll grant you, the file was a couple of weeks old, and very large as most audio files are. But I was also actively using it within a Logic project. Apparently that didn’t count for anything?” Alloota, onko NSA? Google pakittaa lupauksiaan ja Allo-viestit sittenkin louhitaan tekoälyn ja viranomaisten saataville. Vaikka kukaan kaveri ei Alloa käyttäisikään, niin Googlen assistanttibotti on kokeilemisen arvoinen. Sivujuonne: päivitetty iMessages. Haudanryöstö: Yahoolta pöllittiin 500 miljoonan (kaikkien?) käyttäjien tiedot vuonna 2014. Miksei käyttäjille ilmoiteta? Kokeiltua / suositeltua: Glimpse (iOS – 1,99 €) – Päivittyviä verkkosivuleikkeitä iOS:n widgettinäkymään, näppärä tapa tarkistaa nopeasti pysäkkiaikatauluja tai ruokalistoja. Footpath (iOS – 0-4,99 €) – Erittäin näppärä tapa mitata ja suunnitella kävelyreittejä. S-ryhmän digikuitti – Jee! Ei enää paperikuitteja!  

#376: Älyjääkaapin paluu

Julkaistu 12.9.2016

Kulmille saapuvat Erkka sekä Pörni, joka on hankkinut söpön kameran. Vuosipäiviä: 9/11 15 vuotta ja bugi 69 vuotta – Samsung juhli ilotulittein. IFA-poimintoja: LG:n vuoro työntää tietokone jääkaappiin (aihetta sivuten: Sonyn happanevat älytelkkarit) Intel julkaisi viimein Kaby Laket ja lupaa helpotusta 4K-vääntöön (joko Macit päivittyisivät?) Lenovo esitteli Courie… eiku Yoga bookin, joka ihastutti monia toimittajia, mutta puhkulaiset eivät ole vielä ihan vakuuttuneita. Sonyn valikoiva noise cancelling vaikuttaa mielenkiintoiselta. Montblancin ökykynä on öky ja turha, mutta hieno. Samsungin Gear S3 on valtava ja tukee myös LTE:tä – samaan aikaan toisaalla Nokian Withings julkaisi uusia aktiivisuuskelloja. iPhone 7: Applen video, liveseuranta Hessun kahvila -podcastissa (mukana myös Erkka)

#375: Ruma muki!

Julkaistu 22.8.2016

Pörni ja Erkka pohtivat IoT-mukien merkitystä ja muita viikon teknologiauutisia. Viikon kiehtovin turhake: Pauligin näytöllinen Muki tuli myyntiin Sota päättyi: Intel alkaa valmistaa ARM-prossuja <1%: Windows-luurien markkinaosuus tippuu ja tippuu Win 10 -päivitys: rikkoi webcamit ja asensi poistettuja softia takaisin Google ottaa: Hangouts on Airin ja Chrome Appsit (Win/Mac/Linux) Google antaa: Videopuheluapalvelu Duo ja WebGL -katunäkymät Nokia halpuuttaa: Ozo-kamera enää vain 40.000 euroa (mutta onko se VR- vai 360-kamera?) “Saikkua!” GoPro Hero 5 tottelee äänikomentoja Zuckerberg julkaisi palvelun minne Zuckerbergillä ei ole asiaa Twitter antoi antoi kakkafiltterit kaikkien käyttöön Hupsistakeikkaa: NSA vuotaa häkkäyskaluja   Kokeiltua ja suositeltua: Withingsin Body Cardio -puntari & verenpainemittari – Erkan kuntokuurin apuvälineet  

#374: Mamman marjapiirakka

Julkaistu 8.8.2016

Panelistit palailevat kesälaitumilta kertailemaan kesän teknologialiitännäisiä uutisia. Ihmetystä herättää myös KOK:n niuhotus. Kisat 2016: Palvelunestohyökkäys olympialajiksi Kesäkohut 2016: Nordea kerää pennosia automaattinostoista (ja poistaa paperiset tunnuslukukortit) Kesän kaukaahaetuin tietoturvaongelma -palkinto menee tälle älykellotutkimukselle. Sattumaako? Erkka osti Nikonin monsterizoomin, samaan aikaan Nokia rekrysi takaisin oman hirviökamerasuunnittelijansa. Kesähitti 2016: Pokémon Go Kesä-Musk: Tesla fuusioituu aurinkoenergiayhtiön kanssa Suomi mainittu: Kotimainen HyperLoop-hype kävi kuumana ja noteerattiin maailmallakin Back to school: Instagram esitteli parempia häiriköinninestotyökaluja Terrorismifiltteri. YouTube kiristi ISIS-videoiden siivousta – mutta pitäisikö ne kuitenkin arkistoida jonnekin tutkimusta varten? Silmä on uusi musta. Galaxy 7 tuo iris-skannauksen sormenjälkitunnistuksen rinnalle, silmälasit ja piilolinssit eivät kuitenkaan toimi Uutta muistikorttistandardia: Samsung UFS (530 Mbps read, 170 Mbps write) Samaan aikaan toisaalla: Viikon tulevaisuuden lupaus on flashia 100.000 kertaa nopeampi magneettinen RAM. Arrr. Jälleen yksi torrent hakemisto sulkeutunut.

#373: Hyvää kesää

Julkaistu 3.7.2016

Kesälämpö hellii PodStudiota joten ei kameraa päällä tällä kertaa. Mutta Pörni ja Pii kurkkaavat kuitenkin muutaman jutun taakse joita olivat Pakolliset Apple-vitsit? Tesla ajoi kolarin, kuski kuoli – syy auton vai ihmisen? Aktia pankki osti Elisa Lompakon Andoidin uusimman version nimeksi tuli nougat Applen patentti kameran käytön estäjästä jakaa mielipiteitä Floridalainen mies haastamassa Applea oikeuteen. Apple varasti ideani iPhoneen!

#372: WWDC-maraton 2016

Julkaistu 19.6.2016

On se aika vuodesta jälleen, joten Erkka ja Pörni läpikäyvät WWDC:n annin. Maratonin välietappina kuuluu Kalatalous-Jussi! Muut mainitut: Mongolien suosima koordinaattikorvike. Upouusi Xbox One S on pieni! Mutta LinkedIn-lasku on iso!

Takaisin podcastien listaan