Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ennakointikupla

Podcast tulevaisuuksientutkimuksesta tulevaisuuksientutkijoille

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 19.3.2017.

Jakso 7: Ennakointi ekosysteemeissä

Julkaistu 14.6.2017

Mikä ihmeen ekosysteemi ja miten ennakoida toimijarakenteen ja toimintatapojen muutoksia? Mikä on ennakoijan vastuu? Mm. nämä aiheet nousevat esiin, kun Totti Könnölä ja Mikko Dufva keskustelevat ennakoinnista ekosysteemeissä. Totti Könnölä työskentelee innovaatioiden ja ennakoinnin parissa konsulttina ja tutkijana. Hän on Insight Foresight Instituten johtaja ja perustaja. Hän on tehnyt useita ennakointiprojekteja niin Euroopassa kuin Amerikoissa … Jatka lukemista "Jakso 7: Ennakointi ekosysteemeissä"

Jakso 6: Ennakointi käytännössä

Julkaistu 31.5.2017

Ennakointikuplassa Mikko Dufvan vieraana Jaana Tapanainen-Thiess ja aiheena ennakoinnin käytännöt ja ennakointi käytännössä. Mitkä ovat ennakoinnin hyvät käytännöt ja todellisuus yksityisellä ja julkisella sektorilla? Jaana Tapanainen-Thiess on strategisen ennakoinnin ammattilainen. Hänellä on kattava kokemus ylimmän johdon ennakointiprojektien konseptoinnista ja toteutuksesta niin yrityksille kuin julkisille toimijoille. Hän on vetänyt strategia- ja ennakointihankkeita useilla sektoreilla ja useissa … Jatka lukemista "Jakso 6: Ennakointi käytännössä"

Jakso 5: Ennakointi ja yhteiskunnan kehityssuunnan muovaaminen

Julkaistu 17.5.2017

Ennakointikuplassa Mikko Dufvan vieraana Paula Laine ja aiheena ennakoinnin rooli yhteiskunnan kehityssuunnan hahmottamisessa ja muovaamisessa. Kenelle tulevaisuuspöytä on katettu ja miten pärjätä monimutkaisuuden ja keskinäisriippuvaisuuden kanssa? Paula Laine vastaa Sitran ennakointi- ja strategiatoiminnoista. Hän on työskennellyt sekä megatrendien ja yhteiskunnallisten visioiden, että Sitran oman strategian ja vaikutusten arvioinnin parissa. Hän on loputtoman kiinnostunut tulevaisuudesta ja … Jatka lukemista "Jakso 5: Ennakointi ja yhteiskunnan kehityssuunnan muovaaminen"

Jakso 4: Yrityksille tehtävä ennakointi ja ennakointi ammattina

Julkaistu 3.5.2017

Ennakointikuplassa Mikko Dufvan vieraana Pauli Komonen ja aiheena yrityksille tehtävä ennakointi ja ennakointi ammattina. Millaista on tehdä ennakointia työkseen ja millaisia tarpeita yrityksillä on ennakoinnin suhteen? Pauli Komonen on tutkija ja konsultti, joka auttaa suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä ymmärtämään tulevaisuutta. Hän on Senior Insight Manager ja Trend Specialist Kopla Helsingissä ja toinen Futures Specialists Helsingin … Jatka lukemista "Jakso 4: Yrityksille tehtävä ennakointi ja ennakointi ammattina"

Jakso 3: Tulevaisuutta koskeva tieto

Julkaistu 19.4.2017

Ennakointikuplassa Mikko Dufvan vieraana Osmo Kuusi ja aiheena tulevaisuutta koskeva tieto. Mitä se on ja miten tulevaisuudesta voi tietää? Keskustelussa myös tulevaisuuskartta ja ennakoinnin fokusointi. Osmo Kuusi on tulevaisuudentutkimuksen dosentti, tulevaisuuden tutkimuksen seuran puheenjohtaja ja pitkän linjan tulevaisuuksien tutkija. Jaksossa mainitut artikkelit: Kuusi, O., Cuhls, K. & Steinmüller, K. 2015. The futures Map and its quality … Jatka lukemista "Jakso 3: Tulevaisuutta koskeva tieto"

Jakso 2: Poliittinen päätöksenteko ja kansallinen ennakointi

Julkaistu 5.4.2017

Ennakointikuplassa Mikko Dufvan vieraana Kaisa Oksanen ja aiheena poliittinen päätöksenteko ja Suomen kansallinen ennakointi. Mikä on tulevaisuusvaliokunta tai ennakointiluotsi? Onko ennakoinnilla vaikutusta ja miten ärsyttää tulevaisuudentutkijaa? Kaisa Oksanen toimii erityisasiantuntijana valtioneuvoston kanslian politiikka-analyysiyksikössä. Hän vastaa mm. tulevaisuusselonteosta ja kansallisesta ennakointiverkostosta. Hän on innovaatiotutkija, yhteiskuntatieteilijä ja tulevaisuudentutkija, ja on aiemmin työskennellyt VTT:llä, Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa ja Jyväskylän … Jatka lukemista "Jakso 2: Poliittinen päätöksenteko ja kansallinen ennakointi"

Jakso 1: Ennakointi postnormaalissa ajassa

Julkaistu 19.3.2017

Ennakointikuplassa Mikko Dufvan vieraana Johannes Koponen ja aiheena ennakointi postmodernissa ja totuudenjälkeisessä ajassa. Toimivatko vanhat mallit, mitä tulisi ajatella toisin ennakoinnissa ja kuka oikeastaan päättää tulevaisuudesta?   Johannes Koponen johtaa ennakointia Demos Helsingissä. Hänen osaamisensa on erityisesti strategisessa tulevaisuudentutkimuksessa ja hän on vetänyt lukuisia skenaario- ja muita tulevaisuusprosesseja. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri, joka tietää tietointensiivisestä liiketoiminnasta, … Jatka lukemista "Jakso 1: Ennakointi postnormaalissa ajassa"

Takaisin podcastien listaan