Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Uusimaa urheilutoimituksen podcastit

www.uusimaa.fi

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 121 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 15.3.2018.

Sami Ryhäsen ajatuksia viikonlopun peleissä

Julkaistu 17.3.2019

Hunters lähetti Kiekko-Espoon kesälomalle. Päävalmentaja Sami Ryhäsellä oli tunteet pinnassa ottelun jälkeen. – Aika sanattomaksi vetää. Loistava joukkue tänään. Huntersin pelit jatkuvat vielä siis Mestiskarsinoilla, joista ensimmäinen pelataan 26.3. Forssan Palloseura (FPS) voitti Hokin sunnuntaina 3–1 (1–0, 0–0, 2–1). Näin ollen tämän otteluparin paremmuus ratkaistaan viidennessä ottelussa Kajaanissa tiistaina. Jos FPS voittaa Hokin, on Hunters tämän vuoden Suomi-sarjan mestari. Jos Hokki kuitenkin voittaa lopulta forssalaiset, on se mestari.

Kim Sandberg Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 17.3.2019

Porvoon uimahalli on varattu poikkeuksellisesti koko päivän pienten ja hiukan isompienkin voimankoitoksiin uima-altaissa. Porvoon Uimarit (BS-PU) toimivat isäntänä jo perinteeksi muodostuneessa uimakisassaan, jossa pääpaino oli pienemmissä polskijoissa. Mukaan oli ilmoittautunut 230 kilpailijaa ja startteja oli reilu 650. Kotiseurasta kisaan osallistui 58 kilpailijaa, joilla oli yhteensä 160 starttia. Porvoon Uimareiden päävalmentaja Kim Sandberg oli tyytyväinen saldoon kotikisoista. – Seuralle tuli 50 mitalia, ja noin 70 prosenttia lähdöistä päättyi uimarin omaan uuteen ennätykseen.

Saga Jatkola Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 17.3.2019

Porvoon uimahalli on varattu poikkeuksellisesti koko päivän pienten ja hiukan isompienkin voimankoitoksiin uima-altaissa. Porvoon Uimarit (BS-PU) toimivat isäntänä jo perinteeksi muodostuneessa uimakisassaan, jossa pääpaino oli pienemmissä polskijoissa. Mukaan oli ilmoittautunut 230 kilpailijaa ja startteja oli reilu 650. Kotiseurasta kisaan osallistui 58 kilpailijaa, joilla oli yhteensä 160 starttia. Porvoon Uimareiden 14-vuotias Saga Jatkola osallistui lauantaina 100 metrin perhosuintiin, 200 metrin sekauintiin ja 800 metrin vapaauintiin. Uimarilahjakkuus nappasi jo viime vuoden joulukuussa 100 ja 200 metrin perhosuinneissa uusilla ennätysajoillaan Ikäkausimestaruusuintien SM-pronssia. Nyt tuli hattutemppu, kun Jatkola ui kaikilla matkoillaan voittoon. – 200 metrin sekarissa tuli kahden sekunnin parannus omaan ennätykseeni. Uinti tuntui kokonaisuudessaan tosi hyvältä, Jatkola riemuitsi.

Niilo Olander ja Saga Jatkola Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 12.3.2019

Porvoon Uimarit järjestää Suomen Uimaliiton luvalla tulevana lauantaina kansalliset lapsille ja nuorille suunnatut uintikilpailut. Porvoon Uimareiden 14-vuotias Saga Jatkola ja 18-vuotias Niilo Olander lähtevät rennosti kotikisoihinsa, vaikka kaksikon varsinaiset tavoitteet ovat hiukan isommissa altaissa.

Karre Anttonen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 12.3.2019

Porvoon Nyrkkeilyseuran (PoNS) kilparyhmän Arslan Khataev on aloittanut loistavasti tämän vuoden nyrkkeilynsä. Helmikuussa meriittilistalle tuli historiallinen Bundesliigan voitto BC Traktor Schwerin riveissä. Viikonloppuna porvoolaisiskijä nappasi vuorostaan voiton perinteisestä ja arvostetusta GeeBee-turnauksesta. Porvoon Nyrkkeilyseuran päävalmentaja Karre Anttonen oli suojattinsa otteista kehässä tyytyväinen. – Tämän vuoden turnaus oli erittäin kovatasoinen lähestyvien European Gamesien, MM-kisojen ja olympialaisten vuoksi. – Tämä oli erittäin merkittävä turnausvoitto. Tämä vuosi on meidän olympiaprojektin kannalta äärimmäisen tärkeä. Olemme hyvin aikataulussa, jonka nyt saavutettu voitto osoittaa.

Arslan Khataev Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 12.3.2019

Porvoon Nyrkkeilyseuran (PoNS) kilparyhmän Arslan Khataev on aloittanut loistavasti tämän vuoden nyrkkeilynsä. Helmikuussa meriittilistalle tuli historiallinen Bundesliigan voitto BC Traktor Schwerin riveissä. Viikonloppuna porvoolaisiskijä nappasi vuorostaan voiton perinteisestä ja arvostetusta GeeBee-turnauksesta. Viimeisin miessuomalaisvoittaja GeeBee-turnauksessa on 81-kilon sarjavoittaja Lahden Kalevan nyrkkeilijä Ville Hukkanen vuodelta 2012. Khataev arvostaakin voittonsa kovatasoisessa turnauksessa korkealle. – Voitolla oli itselleni tosi iso merkitys, varsinkin kun edellisestä suomalaisvoitosta on aika kauan aikaa, Khataev sanoo.

Tommy Ekblom ja Kasperi Kauhanen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 21.2.2019

Uusien akatemiaurheilijoiden hakuprosessi lukuvuodelle 2019–2020 käynnistyi. Jos mielii mukaan akatemiaan, niin hakemus täytyy jättää viimeistään 17.3. mennessä. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat oppilaitokset ovat Linnankosken lukio, Borgå Gymnasium, Careeria, Prakticum, Inveon, Askolan lukio ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. – Urheiluakatemiatoimintaa on ympäri Suomen ja sen piirissä harjoittelee noin 12 000 nuorta urheilijaa, Itä-Uudenmaan Urheiluakatemian Koordinaattori Tommy Ekblom kertoo. Porvoon Weikkojen 16-vuotias Kasperi Kauhanen opiskelee Linnankosken lukiossa. Painijalahjakkuus on erittäin tyytyväinen akatemiaan. – Akatemia tukee tavoitteellista harjoitteluani painissa tarjoamalla ilmaisia hieronta kertoja, ja ilmaisen pääsyn aamuisin uimahalliin, Kauhanen sanoo.

Tommy Ekblom ja Kasperi Kauhanen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 21.2.2019

Uusien akatemiaurheilijoiden hakuprosessi lukuvuodelle 2019–2020 käynnistyi. Jos mielii mukaan akatemiaan, niin hakemus täytyy jättää viimeistään 17.3. mennessä. Tällä hetkellä toiminnassa mukana olevat oppilaitokset ovat Linnankosken lukio, Borgå Gymnasium, Careeria, Prakticum, Inveon, Askolan lukio ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. – Urheiluakatemiatoimintaa on ympäri Suomen ja sen piirissä harjoittelee noin 12 000 nuorta urheilijaa, Itä-Uudenmaan Urheiluakatemian Koordinaattori Tommy Ekblom kertoo. Porvoon Weikkojen 16-vuotias Kasperi Kauhanen opiskelee Linnankosken lukiossa. Painijalahjakkuus on erittäin tyytyväinen akatemiaan. – Akatemia tukee tavoitteellista harjoitteluani painissa tarjoamalla ilmaisia hieronta kertoja, ja ilmaisen pääsyn aamuisin uimahalliin, Kauhanen sanoo.

Porvoon Thaiboxing Clubin Mika, Kari, Gia Ja Onni Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.2.2019

Porvoon Thaiboxing Clubin ottelijat olivat erinomaisessa vedossa, kun Lahden Messukeskuksessa iskettiin thainyrkkeilyn Suomen mestaruuksista viikonlopun aikana. Porvoosta mukana oli neljä ottelijaa, joista kaikki selvittivät hienosti tiensä sunnuntaina käytyihin finaaliotteluihin. Viinikaisella oli viime vuonna ongelmia terveyden kanssa, ja useimmat tärkeät arvokisat jäivät väliin. SM-finaalissa hän kohtasi viime vuotiseen tapaan Helsinki Thaiboxing Clubin Lassi Järvisen. Viime kerralla mestaruus tuli aika helpolla, mutta tällä kertaa porvoolainen joutui tekemään kunnon päivätyön. Gia Winberg kohtasi SM-finaalissa Jyväskylä Muay Thain Petra Pirttimäen. 34-vuotias Winberg on yksi kokeneimpia ja menestyneimpiä naisthainyrkkeilijöitä Suomessa, eikä jyväskyläläisestä ollut lopulta hirveästi vastusta sipoolaiselle. Yksi finaaliotteluiden tiukoin taistelu käytiin Porvoon Thaiboxing Clubin Onni Haapalan ja Lahti Thaiboxing Clubin Timo Venäläisen välillä. Haapala vei ottelun kaksi ensimmäistä erää hajatuomariäänin, mutta kolmannessa erässä puhti loppui. Hassan Ghadri osallistui ensimmäisiin SM-kisoihinsa, eikä hänellä ennen viikonloppua muutenkaan ollut takanaan vasta kuin kaksi virallista thainyrkkeilyottelua. Ghadri selvitti tiensä kuitenkin finaaliin, jossa vastaan asteli kokenut kehäkettu, Combat Academy of Finlandin Abdifatah Khalif. Finaalivastustaja oli tällä kertaa liian kova, ja valmentaja Mika Pietilä joutui heittämään pyyhkeen kehään ottelun toisessa erässä. Porvoon Thaiboxing Clubin päävalmentajan Mika Pietilä oli suojatteihinsa SM-kisoissa tyytyväinen. – Täytyy olla tosi tyytyväinen, kun kaikki pääsivät finaaleihin. Minun äänikin pääsi finaaliin, kun huusin niin kovaa tuolla kehän laidalla, Pietilä naureskelee.

Jukka Kouvalainen Uusimaa ruheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 17.2.2019

Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkue pääsi kymmenen vuoden tauon jälkeen nostamaan jälleen salibandyn Suomen Cupin mestaruuspokaalin Tampere Areenalla kattoon, kun se kaatoi finaalissa Helsingin EräViikingit 2–6 (0–2, 1–2, 1–2) lukemin. Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen oli finaalin jälkeen herkällä fiiliksellä. – Olen tosi ylpeä kaikista pelaajista. He tekivät valtavasti töitä tänään pelissä, Kouvalainen sanoi.

Inka Lampinen, Arla Salo Ja Fanni Holmberg Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 17.2.2019

Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkue pääsi kymmenen vuoden tauon jälkeen nostamaan jälleen salibandyn Suomen Cupin mestaruuspokaalin Tampere Areenalla kattoon, kun se kaatoi finaalissa Helsingin EräViikingit 2–6 (0–2, 1–2, 1–2) lukemin. PSS:n naisten edustusjoukkueen kapteeni, 28-vuotias Inka Lampinen hehkuttikin ottelun jälkeen omiensa joukkuehenkeä. – Ihan huikea fiilis, vaikka matka on vielä toki kesken. Tämä oli vain välietappi, Lampinen toteaa. Porvoolaisten maalivahdin Arla Salon torjuntaprosentti naisten Salibandyliigassa on tällä hetkellä 84.27. 25-vuotias maalivahti on pelannut kaikki joukkueensa ottelut, ja on ollut itse varmuus maalilla. Suomen Cupin voitosta voi antaa oman osansa myös nuorten vuoden 2012 maailmanmestarille. – Puolustimme tänään hyvin, ja onnistuimme maaleissa. Oma peli meni ihan ok, mutta kun kaksi meni taakse, niin ei voi olla täysin tyytyväinen, vaatimaton Salo kommentoi ottelun jälkeen. 21-vuotias Fanny Holmberg varmisti omilla maaleillaan Cupin mestaruuden omilleen. – Ihan kohtuullisesti meni, mutta toki aina voisi mennä vielä paremminkin, Holmberg naureskeli kultamitali kaulassaan.

Rainer Vilén Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.2.2019

Akilles Bandy kutsui kaikki kynnelle kykenevät entiset edustusjoukkueen pelaajat ja taustajoukot katsomaan Akilleen ja WP 35:n ottelua. Vuonna -85 Rainer Vilén ratkaisi Akilleen toisen mestaruuden.

Jari Kettunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.2.2019

Akilles Bandy kutsui kaikki kynnelle kykenevät entiset edustusjoukkueen pelaajat ja taustajoukot katsomaan Akilleen ja WP 35:n ottelua. – Ajatus virisi Akilleen jääpallojaoston hallituksessa ja toteuttamista lähti suunnittelemaan työryhmä, jossa olivat mukana Ann-Marie Hänninen, Pia Laakkonen ja Magnus Smeds, Akilles Bandyn puheenjohtaja Jari Kettunen kertoo.

Erik Holmström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.2.2019

Akilles Bandy kutsui kaikki kynnelle kykenevät entiset edustusjoukkueen pelaajat ja taustajoukot katsomaan Akilleen ja WP 35:n ottelua. Illan suurin legenda oli tapahtumaan osallistunut helmikuun alussa 99 vuotta täyttänyt Erik "Pimppu" Holmström. Hän aloitti jääpallon Akilleessa vuonna 1934 14-vuotiaana, jossa hän oli edustuksen paidassa toistakymmentä vuotta. Myöhemmin laji vaihtui kaukalopalloksi, jota Holmström pelasi aina 60-vuotiaaksi saakka. – Tosi hauska nähdä vanhoja pelaajia tällä tavalla, Holmström kertoo.

Borealis jakoi perinteiseen tapaansa taas tukea porvoolaisille seuroille

Julkaistu 4.2.2019

Borealis Polymers Oy jakoi jälleen perinteiseen tapaansa tukea paikallisille urheiluseuroille. Porvoolaisyritys on myöntänyt tukea sen syntyvuodesta 1994 saakka. – Paikallisten seurojen tukeminen on yrityksellemme tärkeää. Tosin tuen saajan pitää olla tiukasti Porvoolainen, Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja ja toimipaikkapäällikkö Salla Roni-Poranen kertoo. Slalom 66 on järjestämässä maaliskuussa omaa isoa laskettelukilpailua, jossa huomioidaan erityisesti nuoret. Tätä varten seura haki tukea, ja sitä myös sai. – Järjestämme nyt ensimmäistä kertaa Kokonniemen hiihtokeskuksessa Etelä-Suomen Alppijuniori osakilpailu ES Cupin, Slalom 66:n hallituksen jäsen Laura Lydecken kertoo. Akilleen Pyöräily on myös saanut Borealikselta tukea jo reilut kymmenisen vuotta. – Tuntuu tosi hyvältä, kun paikalliset yritykset haluavat tukea meidän toimintaa, Akilleen Pyöräilyn varapuheenjohtaja Jussi Kuha kommentoi.

Esa Mäki-Tulokas Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.2.2019

Porvoon Tarmolla oli sunnuntai-iltana Kokonhallissa tärkeä kotiottelu koripallon miesten A divarissa. Tampereelta Porvooseen tullut Pyrintö Akatemia olisi pitänyt voittaa, jotta joukkueella olisi ollut paremmat mahdollisuudet sarjapaikkansa säilyttämiseen. Voitto karkasi kuitenkin Tampereelle, kun Pyrintö Akatemia nappasi täydet sarjapisteet 68–88 (40–40) lukemin. Tarmon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas ei peitellyt pettymystään hävityn ottelun jälkeen. – Siinä vaiheessa kun piti voittaa peli, niin hävisimme kaikki levypallot, Mäki-Tulokas manasi ottelun jälkeen.

Sami Ryhänen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.2.2019

Suomi-sarjan ylempi loppusarja jatkui lauantaina Huntersin osalta kotihallissa Porvoossa, kun se toimi isäntänä Junkkarit Hockey Teamia (JHT) vastaan. Porvoolaiset olivat hakeneet edellisenä päivänä hienon vierasvoiton Nokialta, jossa se kaatoi Pyryn 3–6 (1–1, 0–3, 2–2). Kotiottelussa joukkueen luistin ei kulkenut enää yhtä vauhdikkaasti. Kalajokelaiset nappasi voiton 2–6 (0–0, 1–5, 1–1) lukemin. Huntersin miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Sami Ryhänen oli ottelun jälkeen silmin nähden pettynyt. – Kauden heikoin esitys meiltä. En tiedä johtuiko eilisestä kun oli aika raskas vieraspeli alla, Ryhänen harmitteli.

Rolf Haikkola Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 29.1.2019

Myrkyläläislähtöinen Rolf Haikkola nimettiin Valmentajien Kunniagalleriaan. Haikkola oli Lasse Virénin valmentaja tämän menestysvuosina. Haikkola oli valinnastaan Valmentajien Kunniagalleriaan iloissaan. – Hienoa on se, että nimenomaan valmentajat tekivät ratkaisun, Haikkola iloitsi. Valmentajien Kunniagalleria on yksi konkreettinen toimi ’Valmentajalla on väliä’ -kampanjassa, jota valmentajayhdistykset Suomen Valmentajat ja Suomen Ammattivalmentajat SAVAL tekevät yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa.

Jukka Kouvolainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 28.1.2019

Vaikka naisten Salibandyliiga on vielä pahasti kesken, ja porvoolaistenkin keskittyminen on täysin tämän kauden peleissä, niin samaan aikaan myös ensi kauden kuviot ovat selvillä. Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueen perusrunko on tässä vaiheessa jo selvillä, eikä kenenkään tarvitse kevään aikana miettiä miten homma jatkuu ensi kaudella. Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen aloittaa ensi syksynä jo viidennen kauden joukkueen käskyttäjänä. Myös Kouvalainen viihtyy Porvoossa erinomaisesti. – Ihan samat syyt minullakin on täällä pysymiseen kuin pelaajillakin. Täällä saa keskittyä valmentamiseen ja taustat on hoidettu viimeisen päälle, Kouvalainen toteaa.

Ella Sundström Ja Linda Törnqvist Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 28.1.2019

Vaikka naisten Salibandyliiga on vielä pahasti kesken, ja porvoolaistenkin keskittyminen on täysin tämän kauden peleissä, niin samaan aikaan myös ensi kauden kuviot ovat selvillä. Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkueen perusrunko on tässä vaiheessa jo selvillä, eikä kenenkään tarvitse kevään aikana miettiä miten homma jatkuu ensi kaudella. – PSS:ssä tehdään laadukasta työtä ja täällä on hyvä olla. Kun peli kulkee, niin ei ole mitään syytä vaihtaa seuraa, hyökkääjä Ella Sundström kommentoi. – Täällä saa keskittyä ainoastaan säbän pelaamiseen. Joukkueen taustajoukot on niin hyvät, että he hoitavat kaiken muun meidän pelaajien puolesta. Jos pelaan Suomessa, niin PSS on itselleni ainoa vaihtoehto, puolustaja Linda Törnqvist painottaa.

Jouko Lindqvist, Timo Lavikainen Ja Rami Syrjä Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 15.1.2019

Jos askolalaiset ovat mielineet päästä harjoittelemaan kamppailulajeja, niin lähimmät harrastusmahdollisuudet ovat olleet Porvoossa, Sipoossa ja Keravalla. Nyt ei tarvitse kuitenkaan enää lähteä merta pidemmälle kalaan, kun paikkakunnalle perustettiin ensimmäinen kamppailulajiseura, Budoseura Sankukai. Budoseura Sankukaissa harjoitellaan sankukai karate-jutsu tyylisuuntaa, jonka perustekniikoihin kuuluvat tekniikat karatesta, jujutsusta, judosta, aikidosta ja kobudosta (asetekniikoista). Treenit pyörivät kaksi kertaa viikossa Askola Areenalla junioreille ja aikuisille. – Aluksi toimimme Keravalla Combat Club Sankukain nimellä. Erilaisten vaiheiden jälkeen päädyimme perustamaan oman seuran Askolaan, Budoseura Sankukain puheenjohtaja Rami Syrjä kertoo.

Leena Rantanen-Kolehmainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 11.1.2019

Toni Niukka luovutti FC Futuran puheenjohtajuuden Leena Rantanen-Kolehmaiselle. Tuore puheenjohtaja asunut Porvoossa jo yli kolmekymmentä vuotta. Rantanen-Kolehmainen työskentelee Kilpilahdessa Nesteen Tutkimuskeskuksessa Tutkimus- ja Kehitysyksikössä polttoaineiden asiantuntija- ja tuotekehitystehtävissä. Hän on FC Futuran entisen pelaajan ja nykyisen edustusjoukkueen joukkueenjohtajan Juha Kolehmaisen puoliso. Perheessä on aina harrastettu jalkapalloa. Rantanen-Kolehmainen on ollut siten aktiivisesti mukana futiksessa jo pidemmän aikaa. Leena Rantanen-Kolehmainen tuumasi uuden pestin vastaanottamista vain hetken. – Olen seurannut porvoolaista jalkapalloa 1990-luvun alusta eli FC Futuran perustamisesta lähtien, Rantanen-Kolehmainen kertoo.

Johan Lönnqvist Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 11.1.2019

FC Futuran miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Johan Lönnqvist on saanut valmennustiiminsä kanssa hyvän rungon tulevan kauden joukkueeksi. Sopimus on tehty nyt seitsemän pelaajan kanssa. Suullisesti ensi kaudesta on sovittu kymmenen pelaajan kesken. – Olen erittäin tyytyväinen joukkueen kokoonpanoon tässä vaiheessa, Lönnqvist kommentoi.

Sean Bergenheim Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.1.2019

Uusimaa 49:s Korttelikiekko pelattiin sunnuntaina Porvoon jäähallilla. Sean Bergenheim kävi turnauksessa korttelikiekkoilijoiden riemuksi heittämässä yläfemmaa ja jakamassa nimikirjoituksia. 34-vuotiaan entisen NHL-kiekkoilijan ajatukset kiinnostivat jonoksi saakka lapsia. Bergenheim asuu perheineen Helsingissä, mutta suvulla on ollut vapaa-ajan asunto Porvoossa kiekkoilijan koko elämän ajan. Bergenheim seurasi innostuneena polvenkorkuisten kiekkoilijoiden taitoja Porvoon jäähallilla. – Vietän paljon aikaa Porvoossa, mutta vähemmän täällä jäähallilla, Bergenheim kertoo. – Tosi kiva seurata toimintaa täällä. Porvoon junnutoiminta on hyvällä mallilla.

Teemu Karppinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.1.2019

Uusimaa 49:s Korttelikiekko pelattiin sunnuntaina Porvoon jäähallilla. Kiekkoturnauksen voitti Ässät, jonka joukkue oli koottu Kevätkummun ja Tarmolan lapsista. Ässät kaatoi finaalissa Tapparan (Askola/Hinthaara/Kerkkoo) vakuuttavasti 4–10. – Kaikilla on ollut tosi hauskaa ja joka joukkueessa oli kova tsemppi päällä, Huntersin junioreiden valmennuspäällikkö Teemu Karppinen toteaa.

Juha Aaltonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.1.2019

Uusimaa 49:s Korttelikiekko pelattiin sunnuntaina Porvoon jäähallilla. Kiekkoturnauksen voitti Ässät, jonka joukkue oli koottu Kevätkummun ja Tarmolan lapsista. Ässät kaatoi finaalissa Tapparan (Askola/Hinthaara/Kerkkoo) vakuuttavasti 4–10. Huntersin junioreiden puheenjohtaja Juha Aaltonen piti tapahtumaa onnistuneena.

Liam ja Ilkka Järvinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 8.1.2019

Uusimaa 49:s Korttelikiekko pelattiin sunnuntaina Porvoon jäähallilla. Kiekkoturnauksen voitti Ässät, jonka joukkue oli koottu Kevätkummun ja Tarmolan lapsista. Ässät kaatoi finaalissa Tapparan (Askola/Hinthaara/Kerkkoo) vakuuttavasti 4–10. Yksi joukkueen tehopelaaja oli jo kolmatta kertaa turnaukseen osallistunut kuusivuotias Liam Järvinen. – En laskenut maaleja, mutta taisi niitä tulla ainakin kaksikymmentä. Jääkiekko on tosi hauskaa, kun saa tehdä maaleja, vaatimaton Järvinen kommentoi finaalin jälkeen. Ässien valmentajana toimi Liamin isä Ilkka Järvinen. Mies oli tyytyväinen joukkueensa suorituksiin tämän vuoden turnauksessa. – Pakko olla tyytyväinen, kun tuli mestaruus, isä Järvinen naureskeli.

Casper Hänninen, Ville-Veikko Angeria Ja Antti Parviainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 6.1.2019

Porvoon Akilles oli hyvä vedossa Bandyliigan kotiottelussaan Helsingin Botniaa vastaan Porvoon pallokentällä. Isännät veivät vakuuttavasti täydet sarjapisteet 10–4 (7–0) numeroin. Edellispäivänä joukkue oli vastaavasti voittanut Suomen Cupin mestaruuden. Casper Hänninen teki Bandyliigan kotiottelussa maalin ja syötti kolme. Hänet valittiinkin ansaitusti Akilleen parhaaksi pelaajaksi. – Saimme ottelussa pallon paremmin liikkeelle. Miehiä oli enemmän mukana hyökkäyksissä, ja sitä kautta tuli onnistumisia, Hänninen kommentoi pelin jälkeen. Kapteeni Ville-Veikko Angeria oli illan peliin ja omiinsa tyytyväinen. – Tänään oli tosi hieno peli joukkueena. Tuli laajalla rintamalla onnistumia. Nuoret pääsivät myös hyvin mukaan illan otteluun, Angeria iloitsi. Päävalmentaja Antti Parviainen on pelaajien puolesta erittäin iloinen Suomen Cupin voitosta. – Meillä oli ihan selvä siltaote Veiterästä toisella puoliajalla. Se oli ihan selvästi meidän, ja maalipaikkoja oli paljon enempäänkin, Parviainen sanoo.

Mia Grönstrand Ja Anne Lahnajärvi kertovat ajatuksiaan podcasteista

Julkaistu 2.1.2019

Uusimaan urheilutoimitus on julkaissut maaliskuusta 2018 lähtien säännöllisesti podcasteja verkkojuttujen yhteydessä. Nyt myös muu uutistoimitus on seurannut perässä. Podcast-koulutukseen osallistunut kulttuuritoimittaja Mia Grönstrand on pienen alkuepäröinnin jälkeen pohtinut uusien tekniikoiden avaamia mahdollisuuksia myös kulttuuriuutisoinnissa. – Olen perinteisen printtimedian kannattaja, ja täytyy myöntää, että aluksi suhtauduin varauksella näihin uusiin tuuliin, Uusimaa-sanomalehden kulttuuritoimittaja Mia Grönstrand kertoo. – Koulutuksen jälkeen innostuin kuitenkin podcasteista. Mietin, miten voisin hyödyntää niitä omassa työssäni kulttuuritoimittajana. Uusimaa-sanomalehden päätoimittaja Anne Lahnajärvi uskoo, että menestyminen media-alalla vaatii tulevaisuudessa avarakatseisuutta ja rohkeutta kokeilla uutta. – Kun lukee ja kuuntelee alan edelläkävijöitä ja median tulevaisuudesta tietäviä, niin kaikki yksimielisesti sanovat, että medianmurros jatkuu ja kiihtyy entisestään, Lahnajärvi toteaa.

Jonna Ahti Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 2.1.2019

Roller Derbyssä riittää lajin harrastajille haasteita ja katsojille vauhdikasta seurattavaa. Laji rantautui Suomeen Yhdysvalloista vuonna 2009, kun ensimmäinen seura Helsinki Roller Derby perustettiin. Porvoossa lajia alettiin harrastamaan kolme vuotta myöhemmin vuonna 2012. – Porvoosta muutama innokas kävi Helsinki Roller Derbyn pitämän alkeiskurssin, Porvoo Roller Derbyn pelaajavalmentaja Jonna Ahti kertoo. – Pienen pohdinnan jälkeen Porvooseen päätettiin perustaa oma seura.

Mikko Nieminen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 26.12.2018

Suomen Yleisurheiluarkisto on julkaissut tässä vaiheessa 23 teosta, joissa on ISBN-numero. Tuorein teos pureutuu yleisurheilun käänteentekeviin 1857–1864 murrosvuosiin. Yleisurheiluarkistolla on ainutlaatuinen 1800-luvun tutkimusohjelma, jota vetää Ari Törmä. Yleisurheiluarkisto on yhdistysmuotoinen, jonka tarkoituksena on pelastaa materiaalia mitä yleisurheilun historiasta on vielä jäljellä. – Keräämme esimerkiksi kilpailupöytäkirjoja, joille ei ole mitään lakisääteistä talletusvelvollisuutta, Suomen Yleisurheiluarkiston puheenjohtaja Mikko Nieminen kertoo.

Akilleen Käsipallon Marko Niemi ja Thomas Åkermarck Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 9.12.2018

Akilleen käsipallomiehet antoivat ÅIFK Akkupojille oppitunnin käsipallosta. Vaikka kotiottelusta tulikin selvä voitto, ei Akilleen käsipallon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Marko Niemi ollut täysin tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen kentällä. – Vieläkin jäi oma peli puuttumaan. Ajoittain oli hyvää tekemistä, mutta silti ei uskallettu teurastaa ihan tosissaan vastustajaa, Niemi toteaa. Akilleen Thomas Åkermarck oli joukkueensa tehokkain pelaaja yhdeksällä maalillaan. Mies oli tyytyväinen voitokkaan kotiottelun jälkeen. – Ihan ok peli oli ja rutiinisuoritus. Odotin kyllä ennakkoon kovempaa vastusta turkulaisista. Siellä on kuitenkin muutamia vanhoja kokeneita pelaajia, Åkermarck sanoo.

Esa Mäki-Tulokas Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 9.12.2018

Porvoon Tarmo hävisi Torpan Pojille vieraissa – ottelu oli silti peli-ilmeeltään yksi kauden parhaista. Joukkueen päävalmentajan Esa Mäki-Tulokkaan analyysin mukaan Tarmon peli on kulkenut hyvään suuntaan. – Ensimmäistä kertaa kauden aikana peli näytti koripallolta, eikä tulostaulu kerro koko totuutta pelistä, Mäki-Tulokas kommentoi.

Huntersin Teemu Mielonen Ja Sami Ryhänen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 9.12.2018

Porvoolaiset kohtasivat kotikaukalossaan lauantaina Karhu HT:n ja sunnuntaina Junkkarit Hockey Teamin. Molemmat joukkueet kaatuivat komeasti, ja varsinkin sunnuntaina Hunters pelasi päävalmentaja Sami Ryhäsen mukaan kauden parhaan pelinsä.

Kasperi Kauhanen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 9.12.2018

Porvoon Weikkojen Kasperi Kauhanen paini kadettien vapaapainin Suomenmestariksi viikonloppuna kotikisoissa. Nyt tuli jo vuoden kolmas SM-kulta, ja Kauhasella oli finaaliottelun jälkeen hymy herkässä. – Tosi hyvät fiilikset. Ainahan voittaminen tuntuu tosi hyvältä, Kauhanen riemuitsi finaalin jälkeen.

Mika Vuori Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 9.12.2018

Porvoon Weikkojen Kasperi Kauhanen paini kadettien vapaapainin Suomenmestariksi kotikisoissa viikonloppuna. Porvoon Weikot järjesti toista kertaa peräkkäin kadettien vapaapainin suomenmestaruuskilpailut Porvoossa. Talkoolaisia tarvitaan mukaan paljon. – Vapaaehtoisia oli noin kolmisenkymmentä. Jos otetaan lapset laskuun mukaan, niin meitä oli enemmänkin, Porvoon Weikkojen kunniapuheenjohtaja Mika Vuori naureskelee.

Esa Mäki-Tulokas Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 29.11.2018

Tarmo sai kylmää kyytiä Lahdessa. Lahti Basketball vei voiton divarin runkosarjanottelusta selvin numeroin. Porvoolaisten lähtökohdat kohtaamiseen olivat hankalat kun peräti neljä takamiestä loisti poissaolollaan. Tarmon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas myöntää, että joukkue jäi pahasti lahtelaisten jalkoihin. – Vaikeaa pärjätä kun näin monta pelaajaa puuttuu tärkeältä pelipaikalta, Mäki-Tulokas harmittelee. Tulevana sunnuntaina Mäki-Tulokas toimii Tarmon valmentajana divarin kotimatsissa, mutta myös pelaajana Räppäkäpälien Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa. Molemmat ottelut pelataan sunnuntaina Kokonhallissa.

Antti Parviainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 25.11.2018

Akilles Bandy oli voitokas kotiavauksessa ja vei vakuuttavasti Bandyliigan sarjapisteet lauantaina Porvoon pallokentällä. Ottelua oli tullut katsomaan 644 lajin ystävää ja joukkueen kannustusjoukko ”Trömpperit” pitivät tuttuun tapaan tunnelman korkealla. – Tänään oli loisto keli ja loistava yleisö. Hieno tapahtuma kun oli näin paljon porukkaa hyvällä fiiliksellä, Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Antti Parviainen iloitsi pelin jälkeen. – Trömpperit olivat tosi hyvässä iskussa tänään.

Jarno Nissinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 23.11.2018

Porvoolainen Fustra personal trainer Jarno Nissinen on ottanut työhönsä mukaan TE3:n älykepin. Entinen ammattikoripalloilija ja kuusi vuotta yksilövalmentajana toiminut Jarno Nissinen on älykepistä innoissaan. – Älykepillä voi testata asteen kymmenyksen tarkkuudella liikkuvuuksia ja liikkeen kiihtyvyyttä esimerkiksi ponnistuksessa, ja ohjata vartaloa oikeaan liikerataan tärinän avulla, Nissinen toteaa.

Per Högström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 13.11.2018

Jos Kokonniemeen halutaan tulevaisuudessa monitoimihalli, se täytyy huomioida alueen kaavoituksessa. Kokonniemen alueella rakennusoikeutta on tällä hetkellä noin 10 000 neliötä Uusimaa Areenan vieressä sekä toinen mokoma Tennishallin tontilla. Neliöt eivät kuitenkaan riitä, jos uusi monitoimihalli päätetään rakentaa. – Kun huomioidaan, että Kokonniemen alueelle on ollut kiinnostusta muun muassa keilahalliin, tennishalliin ja isoon monitoimihalliin, niin meidän tulee löytää uusia mahdollisuuksia rakentaa, Porvoon kaupungin liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström kommentoi.

Kjell Carlström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 7.11.2018

Porvoolainen Kjell Carlström on yksi menestyneimpiä suomalaisia maantiepyöräilijöitämme. Hän osallistui Ranskan ympäriajoon vuosina 2005, 2006 ja 2007. Hänen paras sijoituksensa Ranskan ympäriajossa on 8. etapin toinen sija vuodelta 2006. Maantieajon Suomen mestaruuden Carlström voitti 2000, 2004, 2009 ja 2011. Carlström työskentelee tällä hetkellä Israel Cycling Academyn urheilupäällikkönä. Akilleen Pyöräily, josta kaikki sai alkunsa, on edelleen Carlströmille rakas. Hän uskoo, että seurasta nousee huippuja lähivuosina.

Kalle Sormunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.11.2018

Teemu Pukin pelaaja-agenttina toimiva porvoolainen Kalle Sormunen on huolissaan Suomi-jalkapallon nykytilasta. Kansojen liigassa valkopaidat ovat voittaneet jo kolme otteluaan, viimeksi kaatui kovatasoinen Kreikka. Vaikka fanit, jalkapalloasiantuntijat ja osa mediasta on hehkuttanut suorituksia, Sormunen toppuuttelee suurinta intoa. – Kolme viimeistä peliä on sujunut hyvin. Mutta jos katsotaan yhtään taaksepäin, niin en itse pysty kehumaan kehitystä, Sormunen kommentoi.

Mathias Hannus Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 30.10.2018

Akilleen Pyöräily otti lauantaina rennosti ja pyöräilytrikoot oli heitetty hetkeksi vaatekaappiin. Seura juhli hyvin onnistunutta pyöräilykauttaan ja palkitsi samalla parhaiten onnistuneet pyöräilijänsä. Ole Wackströmin muistoajosta ja 90:stä Porvoon Ajosta muodostuva pyöräilyn superviikonloppu oli pyöräilykauden maantieajon kovin kilpailuviikonloppu Suomessa. Kansainväliset joukkueet ja Suomen parhaimmisto tekivät viikonlopusta huippukuuman. Porvoon Ajojen kilpailun johtaja Mathias Hannus on tyytyväinen tapahtumaan.

Otto Mielikäinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 30.10.2018

Akilleen Pyöräily otti lauantaina rennosti ja pyöräilytrikoot oli heitetty hetkeksi vaatekaappiin. Seura juhli hyvin onnistunutta pyöräilykauttaan ja palkitsi samalla parhaiten onnistuneet pyöräilijänsä. Akilleen Pyöräilyn vuoden parhaana pyöräilijänä palkittiin Otto Mielikäinen. 18-vuotias pyöräilylahjakkuus oli myös Porvoon ajoissa seuran paras juniori. Hän sijoittui miesten Elite-sarjassa 29:nneksi. Kauden aikana Mielikäinen voitti alle 18-vuotiaiden maantiepyöräilyn aika-ajon Suomen mestaruuden. Hän ajoi lupaavasti myös kansainvälisiä juniorikilpailuja kesän aikana.

Karre Anttonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.10.2018

Porvoon Nyrkkeilyseuran Arslan Khataev lähtee voitto mielessä tämän vuoden Tammer Turnaukseen. Porvoon Nyrkkeilyseuran päävalmentaja Karre Anttonen uskoo suojattiinsa Tammer Turnauksen nyrkkeilykehässä. – Arslan on todella kovassa kunnossa ja alla ei ole loukkaantumisia. Voittoa lähdetään todellakin hakemaan, Anttonen toteaa.

Arslan Khataev Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.10.2018

Porvoon Nyrkkeilyseuran Arslan Khataev lähtee voitto mielessä tämän vuoden Tammer Turnaukseen. Khataev nyrkkeili vuosi sitten Tammer Turnauksesta pronssia. Khataev nyrkkeilee Tammer Turnauksessa alle 60-kiloisten sarjassa, jossa vastustajat ovat entuudestaan tuttuja. Finaalissa hän uskoo Suomi-Ruotsi maaotteluun. – Ruotsin Ali Youssefi voi hyvinkin selvittää tiensä finaaliin, Khataev pohtii.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 15.10.2018

Perinteinen Kotojärven ympärijuoksu juostiin sunnuntaina jo 37. kerran. Mukaan oli ilmoittautunut 106 kilpailijaa. Kovinta vauhtia piti Porvoon Akilleen 26-vuotias keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto, joka pinkoi 6,8 kilometrin matkan aikaan 24,51. Kuivisto on syksyn aikana osallistunut harjoitusmielessä eri juoksutapahtumiin.

Miika Tuominen uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 15.10.2018

Perinteinen Kotojärven ympärijuoksu juostiin sunnuntaina jo 37. kerran. Tapahtuman järjestelyistä vastannut Laukkosken Taimi oli osanottajamäärään tyytyväinen. – Tänä vuonna oli hiukan enemmän juoksijoita kuin viime kerralla, Laukkosken Taimenen Miika Tuominen kertoo.

Esa Mäki-Tulokkaan kommentit kotipelin jälkeen

Julkaistu 14.10.2018

Porvoon Tarmon miesten edustusjoukkueen kauden ensimmäinen kotipeli sunnuntai-iltana ei sujunut niin kuin Strömsössä. Tosin kotijoukkueen lähtökohdat otteluun oli haastavat. Osa pelaajista joutui poistumaan kesken ottelun armeijan palvelukseen. Lisäksi joukkueen ykköstykki Oscar Storgård loukkasi polvensa edellisessä ottelussa Kouvolan Korikouvoa vastaan, ja oli poissa pelikentältä. Vaikka Kristika Turku vei voiton lopulta selvänumeroisesti 56–97 (27–54), oli Tarmon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas tyytyväinen pelaajien asenteeseen kentällä.

Mikko Sumusalo Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 9.10.2018

Porvoolainen 28-vuotias Mikko Sumusalo pääsi harvinaiseen joukkoon. Ansiolistalla on nyt kuusi Suomen mestaruutta jalkapallon pääsarjasta. Sumusalo nostaa tuoreen mestaruuden korkealle omalla jalkapallouralla. – Tosi hyvältä tuntuu, vaikka mestaruuksia onkin tullut jo aika paljon. – Jos voittamiseen kyllästyy, niin sitten pitää vaihtaa toiseen ammattiin.

Christian Heljanko Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 8.10.2018

Christian Heljanko on noussut kovan työn kautta SM-liigajoukkue Tapparan maalivahdiksi. Määrätietoinen maalivahti on tehnyt junioriajoistaan saakka töitä haaveidensa eteen. – Tavoitteenani on ollut päästä ykkösmaalivahdin rooliin SM-liigassa, Heljako kertoo.

Sami Laakkonen Uusimaa Urheilun haastattelussa

Julkaistu 4.10.2018

Varkaudessa syntynyt 44-vuotias Sami Laakkonen lukeutuu Suomen parhaimpiin jääpalloilijoihin. Mies on viilettänyt Akilles Bandyn riveissä vuodesta 2014 lähtien. Jääpallon ystävien riemuksi urheilija jatkaa ansiokasta uraansa myös ensi talvena. – Halu kentälle on edelleen kova. Motivaatiota pelaamiseen riittää vielä paljon, Laakkonen sanoo.

Mika Pietilä kommentoi uutta harjoitussalia

Julkaistu 3.10.2018

Porvoo Thaiboxing Club on pitänyt päämajaansa elokuusta lähtien Suistohallin sijasta Porvoon Urheiluhallilla. Sali on saanut aivan uuden ilmeen pääopettaja Pietilän kautta. Yhdellä seinällä muun muassa on iso valokuva suomalaisesta metsämaisemasta. Vaikka legendaarisesta Suistohallista muuttaminen oli aluksi haikeaa Mika Pietilälle, on uudet tilat innostaneet myös hänet. – Enää en kaipaa takaisin Suistohallille. Meillä on erinomaiset puitteet täällä.

Gia Winberg ja Kari Viinikainen Uusimaa Urheilun haastattelussa

Julkaistu 3.10.2018

Battle of Porvoo goes La Fiesta vol.3. otellaan lauantaina La Fiesta -ravintolassa kolmatta kertaa. Porvoo Thaiboxing Clubin Kari Viinikainen on hakenut kuntoa muun muassa seurakaverin Gia Winbergin kanssa. Winbergin otteleminen on vielä epävarmaa lauantaina. Illan pääottelussa Porvoon Kari Viinikainen ottaa mittaa Ruotsin Filiph Waldtista. Panoksena ottelussa on thaiboxingin ammattilaisten pohjoismaiden mestaruusvyö.

Marko Niemi Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 30.9.2018

Akilles pelasi kauden ensimmäisen kotipelinsä Porvoon urheiluhallilla. Tiukkaakin tiukempi ottelu päättyi SIF Academyn 28–29 (16–14) voittoon. Akilleen käsipallon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Marko Niemi harmittelee voiton karkaamista niukasti SIF Academylle. – Emme saaneet joukkuepeliämme toimimaan, Niemi kommentoi.

Tero Väisänen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 26.9.2018

Porvoon Korkealiito järjestää sunnuntaina 30.9. Kokonniemen hiihtokeskuksessa kaikille avoimen Pop-up Frisbeegolfkilpailun. Idea tapahtumasta syntyi kevättalvella 2018 ja nyt se konkretisoituu. – Opiskelen Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa matkailualaa, ja opinnäytetyö oli ajankohtainen, Korkealiidon kilpailuvastaava Tero Väisänen kertoo. – Perinteisen tutkimuksen sijaan tapahtuman järjestäminen tuntui paremmalta vaihtoehdolta.

Mikko Kärnä Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.9.2018

Porvoon Shirokawassa talvikausi pyörähti täyteen vauhtiin elokuun puolivälissä, kun alkeiskurssit ja muut eri ryhmät aloittivat harjoittelun. – Tatameilla on todella iloista meininkiä ja hyvää pöhinää. Harrastajamäärät ovat hiukan parempia kuin aiempina vuosina, Porvoon Shirokawanin puheenjohtaja ja lasten jatkokurssin valmentaja Mikko Kärnä (1.dan) iloitsee.

Timi Lindroos Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.9.2018

Porvoon Salibandyn miesten edustusjoukkueesta huokuu itsevarmuus joukkueen harjoituksissa. Alkavan kauden joukkue on kasassa ja sen iskukykyä on hiottu kesästä lähtien. Joukkueesta noin 90 prosenttia on sama kuin viime kaudella, mutta mukaan on saatu hyviä vahvistuksia. Timi Lindroos on hankintojen kovimmasta päästä. Mies on PSS:n oma kasvatti, mutta on pelannut kaksi viimeistä kautta ensin TORissa ja viimeksi Sipoon ÅIF:ssä divaria. – Porvooseen oli kiva palata, koska täällä on tutut pelikaverit ja sarjauudistus takaa kovemmat pelit II divisioonaan, Lindroos sanoo.

Risto Lall Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.9.2018

Porvoon Salibandyn miesten edustusjoukkueesta huokuu itsevarmuus joukkueen harjoituksissa. Alkavan kauden joukkue on kasassa ja sen iskukykyä on hiottu kesästä lähtien. Joukkueesta noin 90 prosenttia on sama kuin viime kaudella, mutta mukaan on saatu hyviä vahvistuksia. PSS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Risto Lall on joukkueeseen tyytyväinen. – Sanoisin, että meillä on tasollisesti parempi joukkue kuin viime kaudella, Lall toteaa.

Toni Nyström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Porvoon Jump In täytti Uusimaa Areenan. Mukana oli 40 eri urheiluseuraa esittelemässä toimintaansa. Sen lisäksi, että siitä toivotaan yhtä Uudenmaan vetovoimaisinta urheiluteemaan liittyvää tapahtumaa, Jump In korkkasi virallisesti Uusimaa Areenan käyttöön. Areenan toimitusjohtaja Toni Nyström oli tyytyväinen sunnuntain saldoon. – En osannut odottaa etukäteen, että tapahtumasta tulisi näin onnistunut, Nyström riemuitsi. – Koko päivän on käynyt paljon ihmisiä, ja aamusta iltapäivään on ollut mielenkiintoista ohjelmaa.

Srba Lukic Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuma sopi koko perheelle, koska jännää tekemistä, katsomista ja kuulemista löytyi saman katon alta niin taaperoille, nuorille, aikuisille kuin ikäihmisillekin. Areenalla oli mahdollisuus kokeilla 35:tä eri lajia. Mukana oli 40 eri urheiluseuraa esittelemässä toimintaansa. Järjestelyistä vastaavalla Srba Lukicilla on visio jo ensi vuoden tapahtumasta. – Monet nyt mukana olleista tulivat sanomaan, että tätä on pakko jatkaa myös vuoden päästä, Lukic kommentoi. – Uskon, että ensi vuonna mukana on vieläkin enemmän seuroja ja yleisöä.

Petri Hänninen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Paneelikeskustelujen puheenjohtajana toimi Ylen urheilutoimittaja Petri Hänninen. – Yleisöltä tuli positiivista palautetta ja porukka tykkäsi keskusteluista, Hänninen kertoo. – Tapahtuma itsessään on loistava idea. Täällä lapsilla on mahdollisuus kokeille eri lajeja ja saada kipinä urheilemiseen.

Hanno Möttölä Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Kolmannessa paneelissa Tapio Korjus (keihäänheittäjä ja Kuortaneen urheiluopiston rehtori), Hanno Möttölä (koripalloilija ja valmentaja), Ari Suhonen (juoksija ja valmentaja) ja Jukka Erätuli (lumilautailija) keskustelivat menestyksen reseptistä.

Ari Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Kolmannessa paneelissa Tapio Korjus (keihäänheittäjä ja Kuortaneen urheiluopiston rehtori), Hanno Möttölä (koripalloilija ja valmentaja), Ari Suhonen (juoksija ja valmentaja) ja Jukka Erätuli (lumilautailija) keskustelivat menestyksen reseptistä. – Meillä oli kivaa keskustelua. Olimme samanhenkisiä ja samoilla linjoilla, Suhonen sanoo. – Menestyminen huipputasolla on kokonaisvaltaista, ja siinä on monta tekijää. Kaikki lähtee jo lapsuudesta liikkeelle.

Amanda Kotaja Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Toisessa paneelikeskustelussa Harri Aalto (SUL-toimitusjohtaja), Samuli Vasala (Suomen Olympiakomitean liiketoimintayksikön toimitusjohtaja), Amanda Kotaja (pyörätuolikelaaja), Kristiina Mäkelä (kolmiloikkaaja) ja Mikko Vanni (toimitusjohtaja) pohtivat urheilun rahoitusta. – Raha on vaikea aihe, mutta keskustelussa tuli esille hyviä pointteja, Kotaja toteaa. – Kaikille on selvää, että urheilu tarvitsee lisää rahoitusta, jotta voidaan menestyä huipulla.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Ensimmäisessä paneelissa keskustelijoina olivat Sara Kuivisto (juoksija), Kari-Pekka Kyrö (valmentaja), Mikko Sumusalo (jalkapalloilija) ja Tommy Ekblom (Itä-Uudenmaan Urheilu Akatemian koordinaattori). – Meillä oli todella mielenkiintoinen ja tärkeä aihe, Kuivisto painottaa. – Lapset eivät nykyään liiku tarpeeksi, ja sitä pitäisi pystyä muuttamaan.

Tero Nurme Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.9.2018

Porvoon Kokonhallissa oli tunnelma katossa, kun sekä salibandyn U19-tytöt että Suomen naismaajoukkue kohtasivat lauantaina kovatasoisen Ruotsin maaottelussa. Suomen salibandynaiset taipuivat Ruotsille 3–4 (0–3, 2–1, 1–0). Järjestelyistä vastasi Porvoon Salibandyseura. Ottelu myytiin loppuun noin 12 minuutissa. Maajoukkuesalibandya nähtiin nyt ensimmäistä kertaa Porvoossa, mutta ei välttämättä viimeistä. – Otteluun tuli paljon porukkaa, ja onnistuimme selkeästi luomaan onnistuneen tapahtuman, PSS:n naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Tero Nurme kommentoi.

Markus Huhtimo Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.9.2018

Porvoon Kokonhallissa oli tunnelma katossa, kun sekä salibandyn U19-tytöt että Suomen naismaajoukkue kohtasivat lauantaina kovatasoisen Ruotsin maaottelussa. Suomen salibandynaiset taipuivat Ruotsille 3–4 (0–3, 2–1, 1–0). Naisten maajoukkueen kakkosvalmentaja Markus Huhtimo oli joukkueen esityksiin tyytyväinen.

Jasmiina Järvinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.9.2018

Porvoon Kokonhallissa oli tunnelma katossa, kun sekä salibandyn U19-tytöt että Suomen naismaajoukkue kohtasivat lauantaina kovatasoisen Ruotsin maaottelussa. Suomen salibandynaiset taipuivat Ruotsille 3–4 (0–3, 2–1, 1–0). Alle 19-vuotiaiden taistossa ottelu päättyi varsinaisella peliajalla tasan 3–3. Joukkueen riveissä viilettivät Porvoon Salibandyseuran Jasmiina Järvinen ja Veera Nousiainen. Järvinen nappasi ottelusta yhden syöttöpisteen ja pelasi kelpo matsin. Porvoolainen valittiin ottelun parhaaksi suomalaispelaajaksi.

Mia Karjalainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 2.9.2018

Porvoon Kokonhallissa oli tunnelma katossa, kun sekä salibandyn U19-tytöt että Suomen naismaajoukkue kohtasivat lauantaina kovatasoisen Ruotsin maaottelussa. Suomen salibandynaiset taipuivat Ruotsille 3–4 (0–3, 2–1, 1–0). Suomen naismaajoukkueen kapteeni Mia Karjalainen oli iloinen päästessään pelaamaan maaottelua Porvooseen. – Ihan mieletöntä olla täällä Porvoossa. Katsomossa oli tosi hyvä tunnelma, Karjalainen iloitsi.

Toni Nyström ja Srba Lukic Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 28.8.2018

Tulevana sunnuntaina Uusimaa Areena täyttyy urheilusta ja siitä kiinnostuneista ihmistä. Jump In on kaikenikäisille suunnattu vapaa-ajan tapahtuma, joka kutsuu kokeilemaan ja tutustumaan eri liikuntalajeihin. Uudella Uusimaa Areenalla liikutaan, kisaillaan ja ollaan yhdessä. Mukana on laaja kattaus itäisen Uudenmaan urheiluseuroja sekä urheilu-, liikunta- ja hyvinvointialan yrityksiä. Paikan päältä voi bongata myös tuttuja urheilulegendoja, joista osa on mukana mielenkiintoisissa paneelikeskusteluissa. Kolmessa eri paneelissa pureudutaan niin huippu-urheilun, harrastusliikunnan kuin terveyden teemoihin. – Ensimmäisessä paneelikeskustelussa aiheena on urheilu ja nuoret, toisessa rahoitus ja kolmannessa menestyksen resepti, Uusimaa Areenan toimitusjohtaja Toni Nyström kertoo. – Kaikki paneelit ovat mielenkiintoisia, mutta rahoitusta koskettava paneeli on erityisen tärkeä, Jump In -tapahtuman järjestelyistä vastaava Srba Lukic kommentoi.

Johan Graeffe Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 19.8.2018

Borgå Segelsällskap järjesti viikonloppuna optimistijollien SM-kilpailut ja kadettisarjan kilpailun Porvoossa. Kilpailuiden johtaja Johan Graeffe antaa kiitosta kaikille vapaaehtoisille, joita mukana oli reilu 50. Borgå Segelsällskapin kommodori ja junioripäällikkönä toimiva Johan Graeffe on myös seuran junioritilanteeseen tyytyväinen.

Silja Oikkonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 19.8.2018

Borgå Segelsällskap järjesti viikonloppuna optimistijollien SM-kilpailut ja kadettisarjan kilpailun Porvoossa. Borgå Segelsällskap -seurasta parhaat tuulet SM-kisoissa löysi 13-vuotias Silja Oikkonen, joka sijoittui SM-tuloksissa toiseksi ja tytöissä ykköseksi. Lajin hän aloitti peruskoulun ensimmäisellä luokalla, ja nyt on menossa jo seitsemäs vuosi. Nuori purjehtija nauttii kilpailemisesta.

Esa Huttunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 15.8.2018

Lapinjärveläinen Esa Huttunen hikoili Pyhän Tunturimaratonilla kolmanneksi. Pisin matka kilpailuissa oli noin 43 kilometriä (Tunturimaraton, BUFF Trail Tour Finland -osakilpailu). Esa Huttunen solmi heinäkuun lopussa tallisopimuksen italialaisen La Sportiva -urheilubrändin kanssa. Tallisopimuksen myötä Huttunen osallistuu kaikkiin tärkeimpiin polkujuoksukilpailuihin Suomessa. Yhteystyökumppaniltaan hän saa laadukkaat varusteet tulevia koitoksia varten.

Uusimaan päätoimittaja Anne Lahnajärvi haastattelee urheilutoimittaja Toni Degerlundia

Julkaistu 13.8.2018

Uusimaan urheilutoimitus on tehnyt maaliskuusta 2018 lähtien myös podcasteja. Urheilutoimittaja Toni Degerlund kertoo mitä lisäarvoa podcastit voivat tuoda juttuun, ja millainen on hyvä podcast.

Esa Mäki-Tulokas Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 10.8.2018

Porvoon Tarmon miesten edustusjoukkueen sopimuspaperit ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta valmiit. Joukkue on viime kauden tapaan jälleen kerran erittäin nuori, mutta päävalmentaja Esa Mäki-Tulokkaan mukaan nuoruus on myös vahvuus.

Oscar Storgård Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 10.8.2018

Tarmon oma kasvatti, 17-vuotias Oscar Storgård, pelasi viime kaudella hyvin ja pääsee tulevallakin kaudella joukkueessa isoon rooliin. Porvoolainen teki myös debyytin koripallon Sudenpennuissa, kun hän oli Suomen maajoukkueessa 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Storgård onnistui hienosti, tehden pisteitä joka ottelussa. Kaikkiaan hän teki 44 pistettä, joista suuri osa oli kolmosia.

Jyri Lohikoski Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa.

Julkaistu 10.8.2018

Tarmon oma kasvatti, 17-vuotias Oscar Storgård, pelasi viime kaudella hyvin ja pääsee tulevallakin kaudella joukkueessa isoon rooliin. Porvoolainen teki myös debyytin koripallon Sudenpennuissa, kun hän oli Suomen maajoukkueessa 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Storgård onnistui hienosti, tehden pisteitä joka ottelussa. Kaikkiaan hän teki 44 pistettä, joista suuri osa oli kolmosia. Päävalmentaja Jyri Lohikoski oli vakuuttunut nuoren pelaajan taidoista.

Ari Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 8.8.2018

Porvoon Akilleen 26-vuotias keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto teki tiistaina debyyttinsä arvokisoissa, kun hän juoksi 800 metrin alkuerissä Berliinin EM-kilpailuissa. Kuiviston henkilökohtainen valmentaja Ari Suhonen oli suojattinsa menoon tyytyväinen. Seuraavana on tavoitteena päästä 1500 metrin finaaliin.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 8.8.2018

Porvoon Akilleen 26-vuotias keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto teki tiistaina debyyttinsä arvokisoissa, kun hän juoksi 800 metrin alkuerissä Berliinin EM-kilpailuissa. Seuraavaksi porvoolaisen tavoitteena on päästä 1500 metrillä finaaliin EM-kisoissa.

Jukka "Kode" Kouvalainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2018

Porvoon Salibandyseura julkisti naisten edustusjoukkueensa lauantaina Aurorahallilla. Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka ”Kode” Kouvalainen on tyytyväinen tulevan kauden joukkueeseen. Nuoresta joukosta löytyy nälkää, jonka Kouvalainen uskoo siivittävän porvoolaiset pitkälle naisten salibandyliigassa. Puolustuksemme oli viime kaudella liigan paras. Uskaltaisin väittää, että meillä on jälleen yksi liigan parhaista puolustuksista Kouvalainen toteaa.

Inka Lampinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2018

Porvoon Salibandyseura julkisti naisten edustusjoukkueensa lauantaina Aurorahallilla. Kapteenin saappaisiin hyppää ensi kaudeksi puolustaja Inka Lampinen, jolla on pitkä kokemus salibandystä. Hän on myös vakiinnuttanut paikkansa naisten maajoukkueessa. Pyrin pitämään joukkueessa yllä hyvää tekemisen meininkiä oman esimerkkini kautta Lampinen kertoo.

Esa Huttunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2018

Mustijoella nähtiin lauantai iltapäivällä väsyneitä mutta iloisia polkujuoksijoita. Kaikki olivat päässeet onnellisesti maaliin - kukaan ei eksynyt metsään. Kilpamielessä aikaa, toisia tai itseä vastaan juoksi 87 lajin harrastajaa. Kuntoilijoita juoksutapahtumaan osallistui noin kolmisenkymmentä. Tapahtuma oli kerännyt paljon muitakin uteliaita Mustijoen metsään. Järjestelyistä vastannut Esa Huttunen oli tyytyväinen mies. Tapahtuma keräsi hyvin porukkaa. Moni tuli pelkästään kuntoilemaan, mikä on hienoa Huttunen iloitsi.

Tero Miettinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2018

Riihimäen Kiista-Veikkojen Tero Miettinen oli valinnut Hercules Trail Runissa urakakseen pisimmän 21 kilometrin matkan. Mies kipitti selvään voittoon miesten sarjassa, vaikka kaatuikin viimeisellä kierroksella pahannäköisesti. Miettisen varsinainen laji on maastohiihto, mutta polkujuoksutapahtumat ovat kesäisin tulleet tutuiksi.

Robert Helenius Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa.

Julkaistu 26.7.2018

Robert "Nordic Nightmare" Helenius kohtaa 11. elokuuta uudestaan valkovenäläisen Juri Byhautsun. Viime matsi Byhautsun kanssa meni niin tiukoilla loukkaantumiseni vuoksi Helenius kertoo. Sen vuoksi haluan näyttää kaikille, että pystyn häntä vastaan parempaan.

Wilhelm Stenbacka Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 25.7.2018

Polkujuoksu kiinnostaa liikunnan harrastajia tällä hetkellä paljon. Erilaisia tapahtumia järjestetään enenevässä määrin eteläisestä Suomesta aina Lappiin saakka, ja ne keräävät paljon osallistujia. Polkujuoksun harrastajat eivät sinänsä ole uusia liikunnanharrastajia Suomen Ladun polkujuoksun lajivastaava Wilhelm Stenbacka toteaa.

Esa Huttunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 25.7.2018

Kolmas Hercules Trail Run järjestetään elokuun 4. päivä Porvoon Mustijoella. Ilahduttavaa ennakkoon ilmoittautumisissa on se, että prosentuaalisesti joukossa on enemmän paikkakuntalaisia kuin edellisenä vuonna tapahtuman järjestelyistä vastaava Esa Huttunen iloitsee.

Ari Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa.

Julkaistu 22.7.2018

Porvoon Akilleen 26-vuotiaan keskimatkojen juoksijan Sara Kuiviston tärkein tavoite Kalevan Kisoissa oli puolustaa viime kesän 800 ja 1500 metrin suomenmestaruuksia. Juoksu sujui Jyväskylässä erinomaisesti, ja porvoolainen palasi kotiin kaksi kultamitalia kaulassaan. Kuiviston valmentaja Ari Suhonen oli enemmän kuin tyytyväinen suojattinsa suorituksiin Jyväskylässä.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa.

Julkaistu 22.7.2018

Porvoon Akilleen 26-vuotiaan keskimatkojen juoksijan Sara Kuiviston tärkein tavoite Kalevan Kisoissa oli puolustaa viime kesän 800 ja 1500 metrin suomenmestaruuksia. Juoksu sujui Jyväskylässä erinomaisesti, ja porvoolainen palasi kotiin kaksi kultamitalia kaulassaan.

Huntersin päävalmentaja Sami Ryhänen Uusimaa urheilun haastattelussa.

Julkaistu 17.7.2018

Porvoo Hunters lähtee jääkiekko Suomi-sarjan kauteensa nuoruuden innolla. Miesten edustusjoukkueen runko on selvillä, ja nimet ovat paperilla. Uusi päävalmentaja Sami Ryhänen kertoo ajatuksiaan uudesta joukkueestaan.

Huntersin puheenjohtaja Markku Välimäki Uusimaa urheilun haastattelussa.

Julkaistu 17.7.2018

Kiekko-Espoo sai Jääkiekkoliiton liittohallitukselta villin kortin Suomi-sarjaan, ja näin espoolaiset pääsivät kuin varkain mukaan. Tämä ei porvoon Hunterssia ilahduttanut. Seuran puheenjohtaja Markku Välimäki kertoo näkemyksiään asiasta, sekä siitä kuinka espoolaiset yrittävät haalia porvoolaiset pelaajat omaan joukkueeseensa.

Nakke Uutinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 13.7.2018

Loviisan tämän kauden 4:siin raveihin oli saapunut 1316 katsojaa. Loviisan ravirataa ylläpitää ja raveja järjestää vuonna 1926 perustettu Itä-Uudenmaan Oriyhdistys. Ravirata valmistui vuonna 1950 aivan keskustan tuntumaan, vain 700 metrin päähän Loviisan torilta. Ravien yhteistyökumppaneista vastaava Nakke Uutinen kertoo Loviisan Ravien värikkäästä historiasta.

Toni Nyström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 11.7.2018

Kokonniemen Palloiluhallin toimitusjohtaja Toni Nyström on tyytyväinen, että hallin rakennusprojekti on vihdoinkin saatu maaliin. Halli avaa ovensa 20.7.

Sampo Viinamäki Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 10.7.2018

Porvoo Butchersin U19-joukkue päätti Amerikkalaisen jalkapallokautensa SM-hopeaan. Amerikkalaisen jalkapallon U19-sarjan suomenmestaruutta juhli tänä(kin) vuonna Roosters, mutta myös porvoolaiset onnistuivat kauden aikana. Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Sampo Viinamäki.

Seppo Paju Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 2.7.2018

Euroopan suurin frisbeegolfkilpailu Latitude 64° Tyyni päättyi lauantaina Sipoon Sibben frisbeegolfradalla. Turun 7k-frisbeegolfseuran 23-vuotias Seppo Paju sijoittui miesten pro-luokassa kolmanneksi.

Juha Kytö Uusimaa urheilutoimituksen haastettalussa.

Julkaistu 2.7.2018

Euroopan suurin frisbeegolfkilpailu Latitude 64° Tyyni onnistui hyvin. Turnaus oli järjestyksessään viides, ja alusta saakka järjestelyistä on vastannut vapaa-aikakeskus Sibben toimintaa pyörittävä Juha Kytö.

Kari Viinikainen ja Gia Winberg Uusimaa urheilun haastattelussa.

Julkaistu 27.6.2018

Porvoon Thaiboxing Clubin Gia Winberg hakee Suistohallilla iskukuntoa 2018 EM-kilpailuihin. Sparrauskaverina toimii pitkän linjan thaiboxaaja Kari Viinikainen. Thaiboxingin EM-kilpailut isketään Prahassa 29.6.–8.7.2018. Uusimaan urheilutoimitus kävi seuraamassa kaksikon treenejä.

Antti Parviainen Ja Rasmus Lindqvist Uusimaa urheilun haastattelussa.

Julkaistu 26.6.2018

Antti Parviainen palaa Akilles Bandyn päävalmentajaksi kolmen vuoden tauon jälkeen. Parviainen teki jatkosopimuksen myös Suomen Jääpalloliiton kanssa miesten jääpallomaajoukkueen päävalmentajan pestistä. Rasmus Lindqvist teki vastaavasti jatkosopimuksen joukkueen riveissä. 38-vuotias Lindqvist on seuran oma kasvatti, ja hän on pelannut pelaajista eniten otteluita Akilleen riveissä.

Esa Mäki-Tulokas Uusimaa urheilun haastattelussa kesätreenien lomassa.

Julkaistu 20.6.2018

Porvoon Tarmon miesten edustusjoukkue aloitti kesätreenit toukokuun puolivälissä. Päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas toimii liikunnanopettajana Porvoon ammattiopistolla, missä harjoituksetkin pidetään. Perinteisen lenkkeilyn ja koripallon lisäksi harjoitteluohjelmaan sisältyy myös tavallisesta poikkeavaa tekemistä.

Tommi Hölsö Etelä-Suomen Median haastattelussa.

Julkaistu 15.6.2018

Neljän vuoden odottelu päättyi, kun jalkapallon MM-kilpailut potkaistiin käyntiin Venäjällä. Sporttibaareille MM-turnaus on yksi tärkeimmistä tapahtumista. Vantaalaisessa Old Storyssa kisoja voi seurata yhdeksästä televisiosta terassilla, seitsemästä sisätiloissa ja sen lisäksi isommalta screeniltä. Etelä-Suomen Media kävi haastattelemassa ravintolapäällikkö Tommi Hölsöä.

Juho Kytö Uusimaa urheilutoimiksen haastattelussa.

Julkaistu 4.6.2018

Sipoolainen Juha Kytö on harrastanut frisbeegolfia vuodesta 2011 lähtien. Hän kilpailee myös kansallisella tasolla Sipoon Discstroyersissa ja on mukana Suomen Frisbeegolfliiton hallituksessa. Itäisen Uudenmaan kenttäkapasiteettiin hän toivoisi parannusta.

Riku Mikkonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 1.6.2018

Porvoo Thaiboxing Clubin Riku Mikkonen kohtaa 9.6. ruotsalaisen supertähden Filiph Waldtin. Kuuntele mitä Mikkonen on tulevasta ottelustaan mieltä.

Huhtisten koulun rehtori Minna Sumusalo haastattelussa.

Julkaistu 23.5.2018

Para School Daytä havitteli omaan oppilaitokseensa noin 200 eri koulua, mutta vain kymmenen koulua valittiin mukaan. Huhtisten koulun rehtori Minna Sumusalo oli erittäin tyytyväinen, kun onni potkaisi omaa koulua.

Para School Day -kiertueen koordinaattori Reeta Lindeman haastattelussa.

Julkaistu 23.5.2018

Para School Day -kiertueen koordinaattori Reeta Lindeman kertoo näkemyksiään paraurheilun arvostuksesta ja kiertueen tärkeydestä. Kiertua on supersuosittu, eikä kaikki halukkaan koulut pääse mukaan. Sen vuoksi konseptia ollaankin muuttamassa ensi vuonna. Myös tästä Reeta kertoo enemmän.

Porvoon Miekkailijoiden Sari Kojo Ja Anssi Alanen Uusimaan urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 20.5.2018

Porvoossa ratkottiin Suomen taitavimmat miekkailijat kalvassa ja säilässä Porvoon urheiluhallilla. Porvoon Miekkailijoiden Sari Kojo eteni pisimmälle SM-kilpailussa. Kuuntele mitä Sari ja Porvoon Miekkailijoiden päävalmentaja Anssi Alanen olivat viikonlopun kisoista mieltä.

Annika Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 2.5.2018

Porvoolainen Annika Suhonen voitti koripallon A-tyttöjen Suomen mestaruuden Helsingin NMKY:ssa. Kesän jälkeen alkavat opiskelut Yhdysvalloissa Queens University of Charlotessa. Kuuntele mitä unelmia Annikalla on vielä koripallon suhteen.

Mika Pietilä elää thaiboxingia omien valmennettavien kautta.

Julkaistu 24.4.2018

Porvoo Thaiboxing Clubin päävalmentaja Mika Pietilä on yksi lajin legendoista. Mies aloitti lajin 14-vuotiaana vuonna -85. Nyt omat otteluhanskat on ripustettu naulakkoon, mutta samaa tunnetta mies elää uudestaan omien valmennettavien kautta. Kuuntele Mikan ajatuksia ja muistelmia matkan varrelta.

Petteri Saario kertoo kuinka hän toi thaiboxin Porvooseen.

Julkaistu 24.4.2018

Petteri Saario aloitti thaiboxingin Porvoossa vuonna 1984. Seuraavana vuonna alkoi ensimmäinen alkeiskurssi, jolle myös silloin 14-vuotias Mika Pietilä ilmoittautui. Kuuntele millainen Petterin ja Mikan ensitapaaminen oli ja millaisia ajatuksia Petterillä ylipäänsä on lajista.

Räppäkäpälien Turo Sonkajärven kommentit SM-finaalin jälkeen.

Julkaistu 20.4.2018

Uusimaan urheilutoimitus kyseli Porvoon Tarmon Räppäkäpälien Turo Sonkajärveltä oliko mies tyytyväinen omaan peliinsä 40-vuotiaiden SM-finaalin jälkeen. Sonkajärvi oli joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja.

Räppäkäpälien pelaajavalmentajan Kari Venäläisen kommentit SM-finaalin jälkeen.

Julkaistu 20.4.2018

Porvoon Tarmon Räppäkäpälät voitti torstaina näytöstyyliin 40-vuotiaiden miesten Suomen mestaruuden. Kuuntele mitä ajatuksia joukkueen pelaajavalmentajalla ja kapteenilla Kari Venäläisellä oli mielessä kun kultamitali oli ripustettu kaulaan.

Mia Karjalainen kertoo tunteistaan hävityn pronssiottelun jälkeen.

Julkaistu 15.4.2018

Kuuntele mitä Porvoon Salibandyn naisjoukkueen kapteeni Mia Karjalainen ajatteli kun pronssi karkasi kotiareenalla lauantaina.

PSS:n naisten päävalmentaja Jukka Kouvalainen oli pettynyt mies lauantaisen pronssiottelun jälkeen.

Julkaistu 15.4.2018

Porvoon Salibandyseuran naiset eivät onnistunut nappaamaan pronssia lauantaina kotikentällään. Kuuntele mitä ajatuksia joukkueen päävalmentajalla Jukka Kouvalaisella oli päällimmäisenä mielessä heti ottelun jälkeen.

Kim Sandberg Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa Porvoon uimahallilla.

Julkaistu 12.4.2018

30-vuotias Kim Sandberg aloitti helmikuun alussa Porvoon Uimareiden uutena päävalmentajana. Tarkoitus on tehdä uimaseuran nuorista lahjakkuuksista tulevaisuuden tähtiä. Kuuntele kuinka mies itse on uintiin tullut mukaan ja mitkä ovat miehen omat parhaat muistot lajista.

Filip Roms kävi Porvoossa ja Uusimaan urheilu haastatteli miestä ennen F1-venekauden alkua.

Julkaistu 10.4.2018

Porvoon Moottorivenekerhon Filip Roms lähtee tavoitteellisena uuteen F1-venekauteen. Toiveena sijoitus kuuden parhaan joukkoon MM-kokonaispisteissä. Kuuntele kuinka vauhtihirmu löysi lajin ja millaiselta tuntuu lentää veden päällä yli 200 kilometrin tuntivauhtia.

Uusimaan urheilutoimitus haastatteli Suomessa pyörähtänyttä ammattigolffaaja Oliver Lindelliä.

Julkaistu 5.4.2018

Porvoolainen ammattigolffari Oliver Lindell tavoittelee pääsyä Challenge Tourin 15 parhaan joukkoon. Tällä sijoituksella avautuisi paikka European Tourille. Kuuntele mitä nuorimies pitää parhaimpina saavutuksinaan ja miten golfista tuli ammatti.

Marianne Saarhelo kommentoi suorituksiaan EM-kisoissa Uusimaan urheilutoimitukselle.

Julkaistu 2.4.2018

Porvoo Heraklesin Marianne Saarhelo sijoittui painonnoston EM-kisoissa kahdeksanneksi. Vaikka oma ennätys ei rikkoutunut, oli porvoolainen tyytyväinen suoritukseensa. Kuuntele Saarhelon ajatukset kilpailuista ja jatkotavoitteistaan.

Marko Paju kommentoi divarin finaalisarjaa Uusimaan urheilutoimitukselle.

Julkaistu 2.4.2018

Loviisa Tor ei onnistunut hyvästä yrityksestä huolimatta kaatamaan Porin Karhuja divarin finaalisarjassa. Kuuntele mitä päävalmentaja Marko Paju otteluista tuumasi ja mitä hän toisaalta ajattelee lähestyvästä karsintasarjasta Steelersiä vastaan.

Jukka Kouvalainen analysoi tulevaa välierävastustajaa, Oulun Rankkoja Ankkoja.

Julkaistu 23.3.2018

Porvoon Salibandyseuran naisten päävalmentaja Jukka Kouvalainen on joukkueensa kanssa ensimmäistä kertaa menossa puolivälieriin ennakkosuosikkina.

Mia Karjalainen sai salibandytaitonsa jo äidinmaidossa.

Julkaistu 23.3.2018

PSS:n naisten edustusjoukkueen kapteeni Mia Karjalainen on liiga- ja maajoukkuepelaaja jo toisessa sukupolvessa. Itse hän aloitti lajin seitsemönvuotiaana ja rakastaa edelleen kilpailemista. Viikko sitten täyteen tuli 200. runkosarjan ottelu naisten SM-liigassa.

Jonas Hällström luottaa Torin mahdollisuuksiin Karhuja vastaan

Julkaistu 22.3.2018

Loviisalainen Tor nappasi finaalipaikan Helsingin M-Teamin nenän edestä jatkoaikavoitolla 4–5 JA (1–0, 1–2, 2–2, 0–1). Joukkueen kapteeni Jonas Hällfors taitaa maalinteon salibandykentällä, ja hauskasti sattumalta myös ammatikseen. Miesten I divisioonassa maalitohtori ja kapteeni Hällförs oli runkosarjan 11:nneksi paras maalintekijä ja joukkueensa tehokkain pelaaja pistein 21+11. Pudotuspeleissä Hällfors on ollut tässä vaiheessa yhdeksänneksi tehokkain pelaaja kaikista joukkueista pistein 4+1.

Mika Pietilä ja Suistohalli.

Julkaistu 15.3.2018

Porvoon Thaiboxingin kotiluola on ollut viimeiset 33 vuotta Suistohalli. Nyt seura on muuttamassa haikein mielin uusiin tiloihin. Vanhaan treenisaliin jää osa suomalaista ja porvoolaista thaiboxing historiaa.

Takaisin podcastien listaan