Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Uusimaa urheilutoimituksen podcastit

www.uusimaa.fi

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 82 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 15.3.2018.

Per Högström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 13.11.2018

Jos Kokonniemeen halutaan tulevaisuudessa monitoimihalli, se täytyy huomioida alueen kaavoituksessa. Kokonniemen alueella rakennusoikeutta on tällä hetkellä noin 10 000 neliötä Uusimaa Areenan vieressä sekä toinen mokoma Tennishallin tontilla. Neliöt eivät kuitenkaan riitä, jos uusi monitoimihalli päätetään rakentaa. – Kun huomioidaan, että Kokonniemen alueelle on ollut kiinnostusta muun muassa keilahalliin, tennishalliin ja isoon monitoimihalliin, niin meidän tulee löytää uusia mahdollisuuksia rakentaa, Porvoon kaupungin liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström kommentoi.

Kjell Carlström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 7.11.2018

Porvoolainen Kjell Carlström on yksi menestyneimpiä suomalaisia maantiepyöräilijöitämme. Hän osallistui Ranskan ympäriajoon vuosina 2005, 2006 ja 2007. Hänen paras sijoituksensa Ranskan ympäriajossa on 8. etapin toinen sija vuodelta 2006. Maantieajon Suomen mestaruuden Carlström voitti 2000, 2004, 2009 ja 2011. Carlström työskentelee tällä hetkellä Israel Cycling Academyn urheilupäällikkönä. Akilleen Pyöräily, josta kaikki sai alkunsa, on edelleen Carlströmille rakas. Hän uskoo, että seurasta nousee huippuja lähivuosina.

Kalle Sormunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.11.2018

Teemu Pukin pelaaja-agenttina toimiva porvoolainen Kalle Sormunen on huolissaan Suomi-jalkapallon nykytilasta. Kansojen liigassa valkopaidat ovat voittaneet jo kolme otteluaan, viimeksi kaatui kovatasoinen Kreikka. Vaikka fanit, jalkapalloasiantuntijat ja osa mediasta on hehkuttanut suorituksia, Sormunen toppuuttelee suurinta intoa. – Kolme viimeistä peliä on sujunut hyvin. Mutta jos katsotaan yhtään taaksepäin, niin en itse pysty kehumaan kehitystä, Sormunen kommentoi.

Mathias Hannus Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 30.10.2018

Akilleen Pyöräily otti lauantaina rennosti ja pyöräilytrikoot oli heitetty hetkeksi vaatekaappiin. Seura juhli hyvin onnistunutta pyöräilykauttaan ja palkitsi samalla parhaiten onnistuneet pyöräilijänsä. Ole Wackströmin muistoajosta ja 90:stä Porvoon Ajosta muodostuva pyöräilyn superviikonloppu oli pyöräilykauden maantieajon kovin kilpailuviikonloppu Suomessa. Kansainväliset joukkueet ja Suomen parhaimmisto tekivät viikonlopusta huippukuuman. Porvoon Ajojen kilpailun johtaja Mathias Hannus on tyytyväinen tapahtumaan.

Otto Mielikäinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 30.10.2018

Akilleen Pyöräily otti lauantaina rennosti ja pyöräilytrikoot oli heitetty hetkeksi vaatekaappiin. Seura juhli hyvin onnistunutta pyöräilykauttaan ja palkitsi samalla parhaiten onnistuneet pyöräilijänsä. Akilleen Pyöräilyn vuoden parhaana pyöräilijänä palkittiin Otto Mielikäinen. 18-vuotias pyöräilylahjakkuus oli myös Porvoon ajoissa seuran paras juniori. Hän sijoittui miesten Elite-sarjassa 29:nneksi. Kauden aikana Mielikäinen voitti alle 18-vuotiaiden maantiepyöräilyn aika-ajon Suomen mestaruuden. Hän ajoi lupaavasti myös kansainvälisiä juniorikilpailuja kesän aikana.

Karre Anttonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.10.2018

Porvoon Nyrkkeilyseuran Arslan Khataev lähtee voitto mielessä tämän vuoden Tammer Turnaukseen. Porvoon Nyrkkeilyseuran päävalmentaja Karre Anttonen uskoo suojattiinsa Tammer Turnauksen nyrkkeilykehässä. – Arslan on todella kovassa kunnossa ja alla ei ole loukkaantumisia. Voittoa lähdetään todellakin hakemaan, Anttonen toteaa.

Arslan Khataev Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.10.2018

Porvoon Nyrkkeilyseuran Arslan Khataev lähtee voitto mielessä tämän vuoden Tammer Turnaukseen. Khataev nyrkkeili vuosi sitten Tammer Turnauksesta pronssia. Khataev nyrkkeilee Tammer Turnauksessa alle 60-kiloisten sarjassa, jossa vastustajat ovat entuudestaan tuttuja. Finaalissa hän uskoo Suomi-Ruotsi maaotteluun. – Ruotsin Ali Youssefi voi hyvinkin selvittää tiensä finaaliin, Khataev pohtii.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 15.10.2018

Perinteinen Kotojärven ympärijuoksu juostiin sunnuntaina jo 37. kerran. Mukaan oli ilmoittautunut 106 kilpailijaa. Kovinta vauhtia piti Porvoon Akilleen 26-vuotias keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto, joka pinkoi 6,8 kilometrin matkan aikaan 24,51. Kuivisto on syksyn aikana osallistunut harjoitusmielessä eri juoksutapahtumiin.

Miika Tuominen uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 15.10.2018

Perinteinen Kotojärven ympärijuoksu juostiin sunnuntaina jo 37. kerran. Tapahtuman järjestelyistä vastannut Laukkosken Taimi oli osanottajamäärään tyytyväinen. – Tänä vuonna oli hiukan enemmän juoksijoita kuin viime kerralla, Laukkosken Taimenen Miika Tuominen kertoo.

Esa Mäki-Tulokkaan kommentit kotipelin jälkeen

Julkaistu 14.10.2018

Porvoon Tarmon miesten edustusjoukkueen kauden ensimmäinen kotipeli sunnuntai-iltana ei sujunut niin kuin Strömsössä. Tosin kotijoukkueen lähtökohdat otteluun oli haastavat. Osa pelaajista joutui poistumaan kesken ottelun armeijan palvelukseen. Lisäksi joukkueen ykköstykki Oscar Storgård loukkasi polvensa edellisessä ottelussa Kouvolan Korikouvoa vastaan, ja oli poissa pelikentältä. Vaikka Kristika Turku vei voiton lopulta selvänumeroisesti 56–97 (27–54), oli Tarmon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas tyytyväinen pelaajien asenteeseen kentällä.

Mikko Sumusalo Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 9.10.2018

Porvoolainen 28-vuotias Mikko Sumusalo pääsi harvinaiseen joukkoon. Ansiolistalla on nyt kuusi Suomen mestaruutta jalkapallon pääsarjasta. Sumusalo nostaa tuoreen mestaruuden korkealle omalla jalkapallouralla. – Tosi hyvältä tuntuu, vaikka mestaruuksia onkin tullut jo aika paljon. – Jos voittamiseen kyllästyy, niin sitten pitää vaihtaa toiseen ammattiin.

Christian Heljanko Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 8.10.2018

Christian Heljanko on noussut kovan työn kautta SM-liigajoukkue Tapparan maalivahdiksi. Määrätietoinen maalivahti on tehnyt junioriajoistaan saakka töitä haaveidensa eteen. – Tavoitteenani on ollut päästä ykkösmaalivahdin rooliin SM-liigassa, Heljako kertoo.

Sami Laakkonen Uusimaa Urheilun haastattelussa

Julkaistu 4.10.2018

Varkaudessa syntynyt 44-vuotias Sami Laakkonen lukeutuu Suomen parhaimpiin jääpalloilijoihin. Mies on viilettänyt Akilles Bandyn riveissä vuodesta 2014 lähtien. Jääpallon ystävien riemuksi urheilija jatkaa ansiokasta uraansa myös ensi talvena. – Halu kentälle on edelleen kova. Motivaatiota pelaamiseen riittää vielä paljon, Laakkonen sanoo.

Mika Pietilä kommentoi uutta harjoitussalia

Julkaistu 3.10.2018

Porvoo Thaiboxing Club on pitänyt päämajaansa elokuusta lähtien Suistohallin sijasta Porvoon Urheiluhallilla. Sali on saanut aivan uuden ilmeen pääopettaja Pietilän kautta. Yhdellä seinällä muun muassa on iso valokuva suomalaisesta metsämaisemasta. Vaikka legendaarisesta Suistohallista muuttaminen oli aluksi haikeaa Mika Pietilälle, on uudet tilat innostaneet myös hänet. – Enää en kaipaa takaisin Suistohallille. Meillä on erinomaiset puitteet täällä.

Gia Winberg ja Kari Viinikainen Uusimaa Urheilun haastattelussa

Julkaistu 3.10.2018

Battle of Porvoo goes La Fiesta vol.3. otellaan lauantaina La Fiesta -ravintolassa kolmatta kertaa. Porvoo Thaiboxing Clubin Kari Viinikainen on hakenut kuntoa muun muassa seurakaverin Gia Winbergin kanssa. Winbergin otteleminen on vielä epävarmaa lauantaina. Illan pääottelussa Porvoon Kari Viinikainen ottaa mittaa Ruotsin Filiph Waldtista. Panoksena ottelussa on thaiboxingin ammattilaisten pohjoismaiden mestaruusvyö.

Marko Niemi Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 30.9.2018

Akilles pelasi kauden ensimmäisen kotipelinsä Porvoon urheiluhallilla. Tiukkaakin tiukempi ottelu päättyi SIF Academyn 28–29 (16–14) voittoon. Akilleen käsipallon miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Marko Niemi harmittelee voiton karkaamista niukasti SIF Academylle. – Emme saaneet joukkuepeliämme toimimaan, Niemi kommentoi.

Tero Väisänen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 26.9.2018

Porvoon Korkealiito järjestää sunnuntaina 30.9. Kokonniemen hiihtokeskuksessa kaikille avoimen Pop-up Frisbeegolfkilpailun. Idea tapahtumasta syntyi kevättalvella 2018 ja nyt se konkretisoituu. – Opiskelen Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa matkailualaa, ja opinnäytetyö oli ajankohtainen, Korkealiidon kilpailuvastaava Tero Väisänen kertoo. – Perinteisen tutkimuksen sijaan tapahtuman järjestäminen tuntui paremmalta vaihtoehdolta.

Mikko Kärnä Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 18.9.2018

Porvoon Shirokawassa talvikausi pyörähti täyteen vauhtiin elokuun puolivälissä, kun alkeiskurssit ja muut eri ryhmät aloittivat harjoittelun. – Tatameilla on todella iloista meininkiä ja hyvää pöhinää. Harrastajamäärät ovat hiukan parempia kuin aiempina vuosina, Porvoon Shirokawanin puheenjohtaja ja lasten jatkokurssin valmentaja Mikko Kärnä (1.dan) iloitsee.

Timi Lindroos Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.9.2018

Porvoon Salibandyn miesten edustusjoukkueesta huokuu itsevarmuus joukkueen harjoituksissa. Alkavan kauden joukkue on kasassa ja sen iskukykyä on hiottu kesästä lähtien. Joukkueesta noin 90 prosenttia on sama kuin viime kaudella, mutta mukaan on saatu hyviä vahvistuksia. Timi Lindroos on hankintojen kovimmasta päästä. Mies on PSS:n oma kasvatti, mutta on pelannut kaksi viimeistä kautta ensin TORissa ja viimeksi Sipoon ÅIF:ssä divaria. – Porvooseen oli kiva palata, koska täällä on tutut pelikaverit ja sarjauudistus takaa kovemmat pelit II divisioonaan, Lindroos sanoo.

Risto Lall Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.9.2018

Porvoon Salibandyn miesten edustusjoukkueesta huokuu itsevarmuus joukkueen harjoituksissa. Alkavan kauden joukkue on kasassa ja sen iskukykyä on hiottu kesästä lähtien. Joukkueesta noin 90 prosenttia on sama kuin viime kaudella, mutta mukaan on saatu hyviä vahvistuksia. PSS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Risto Lall on joukkueeseen tyytyväinen. – Sanoisin, että meillä on tasollisesti parempi joukkue kuin viime kaudella, Lall toteaa.

Toni Nyström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Porvoon Jump In täytti Uusimaa Areenan. Mukana oli 40 eri urheiluseuraa esittelemässä toimintaansa. Sen lisäksi, että siitä toivotaan yhtä Uudenmaan vetovoimaisinta urheiluteemaan liittyvää tapahtumaa, Jump In korkkasi virallisesti Uusimaa Areenan käyttöön. Areenan toimitusjohtaja Toni Nyström oli tyytyväinen sunnuntain saldoon. – En osannut odottaa etukäteen, että tapahtumasta tulisi näin onnistunut, Nyström riemuitsi. – Koko päivän on käynyt paljon ihmisiä, ja aamusta iltapäivään on ollut mielenkiintoista ohjelmaa.

Srba Lukic Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuma sopi koko perheelle, koska jännää tekemistä, katsomista ja kuulemista löytyi saman katon alta niin taaperoille, nuorille, aikuisille kuin ikäihmisillekin. Areenalla oli mahdollisuus kokeilla 35:tä eri lajia. Mukana oli 40 eri urheiluseuraa esittelemässä toimintaansa. Järjestelyistä vastaavalla Srba Lukicilla on visio jo ensi vuoden tapahtumasta. – Monet nyt mukana olleista tulivat sanomaan, että tätä on pakko jatkaa myös vuoden päästä, Lukic kommentoi. – Uskon, että ensi vuonna mukana on vieläkin enemmän seuroja ja yleisöä.

Petri Hänninen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Paneelikeskustelujen puheenjohtajana toimi Ylen urheilutoimittaja Petri Hänninen. – Yleisöltä tuli positiivista palautetta ja porukka tykkäsi keskusteluista, Hänninen kertoo. – Tapahtuma itsessään on loistava idea. Täällä lapsilla on mahdollisuus kokeille eri lajeja ja saada kipinä urheilemiseen.

Hanno Möttölä Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Kolmannessa paneelissa Tapio Korjus (keihäänheittäjä ja Kuortaneen urheiluopiston rehtori), Hanno Möttölä (koripalloilija ja valmentaja), Ari Suhonen (juoksija ja valmentaja) ja Jukka Erätuli (lumilautailija) keskustelivat menestyksen reseptistä.

Ari Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Kolmannessa paneelissa Tapio Korjus (keihäänheittäjä ja Kuortaneen urheiluopiston rehtori), Hanno Möttölä (koripalloilija ja valmentaja), Ari Suhonen (juoksija ja valmentaja) ja Jukka Erätuli (lumilautailija) keskustelivat menestyksen reseptistä. – Meillä oli kivaa keskustelua. Olimme samanhenkisiä ja samoilla linjoilla, Suhonen sanoo. – Menestyminen huipputasolla on kokonaisvaltaista, ja siinä on monta tekijää. Kaikki lähtee jo lapsuudesta liikkeelle.

Amanda Kotaja Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 3.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Toisessa paneelikeskustelussa Harri Aalto (SUL-toimitusjohtaja), Samuli Vasala (Suomen Olympiakomitean liiketoimintayksikön toimitusjohtaja), Amanda Kotaja (pyörätuolikelaaja), Kristiina Mäkelä (kolmiloikkaaja) ja Mikko Vanni (toimitusjohtaja) pohtivat urheilun rahoitusta. – Raha on vaikea aihe, mutta keskustelussa tuli esille hyviä pointteja, Kotaja toteaa. – Kaikille on selvää, että urheilu tarvitsee lisää rahoitusta, jotta voidaan menestyä huipulla.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.9.2018

Jump In -tapahtuman aikana käytiin kolme mielenkiintoista paneelikeskustelua, joissa urheilusta tutut ihmiset pohtivat liikuntateemoja eri näkökulmista. Ensimmäisessä paneelissa keskustelijoina olivat Sara Kuivisto (juoksija), Kari-Pekka Kyrö (valmentaja), Mikko Sumusalo (jalkapalloilija) ja Tommy Ekblom (Itä-Uudenmaan Urheilu Akatemian koordinaattori). – Meillä oli todella mielenkiintoinen ja tärkeä aihe, Kuivisto painottaa. – Lapset eivät nykyään liiku tarpeeksi, ja sitä pitäisi pystyä muuttamaan.

Tero Nurme Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.9.2018

Porvoon Kokonhallissa oli tunnelma katossa, kun sekä salibandyn U19-tytöt että Suomen naismaajoukkue kohtasivat lauantaina kovatasoisen Ruotsin maaottelussa. Suomen salibandynaiset taipuivat Ruotsille 3–4 (0–3, 2–1, 1–0). Järjestelyistä vastasi Porvoon Salibandyseura. Ottelu myytiin loppuun noin 12 minuutissa. Maajoukkuesalibandya nähtiin nyt ensimmäistä kertaa Porvoossa, mutta ei välttämättä viimeistä. – Otteluun tuli paljon porukkaa, ja onnistuimme selkeästi luomaan onnistuneen tapahtuman, PSS:n naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Tero Nurme kommentoi.

Markus Huhtimo Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.9.2018

Porvoon Kokonhallissa oli tunnelma katossa, kun sekä salibandyn U19-tytöt että Suomen naismaajoukkue kohtasivat lauantaina kovatasoisen Ruotsin maaottelussa. Suomen salibandynaiset taipuivat Ruotsille 3–4 (0–3, 2–1, 1–0). Naisten maajoukkueen kakkosvalmentaja Markus Huhtimo oli joukkueen esityksiin tyytyväinen.

Jasmiina Järvinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 2.9.2018

Porvoon Kokonhallissa oli tunnelma katossa, kun sekä salibandyn U19-tytöt että Suomen naismaajoukkue kohtasivat lauantaina kovatasoisen Ruotsin maaottelussa. Suomen salibandynaiset taipuivat Ruotsille 3–4 (0–3, 2–1, 1–0). Alle 19-vuotiaiden taistossa ottelu päättyi varsinaisella peliajalla tasan 3–3. Joukkueen riveissä viilettivät Porvoon Salibandyseuran Jasmiina Järvinen ja Veera Nousiainen. Järvinen nappasi ottelusta yhden syöttöpisteen ja pelasi kelpo matsin. Porvoolainen valittiin ottelun parhaaksi suomalaispelaajaksi.

Mia Karjalainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 2.9.2018

Porvoon Kokonhallissa oli tunnelma katossa, kun sekä salibandyn U19-tytöt että Suomen naismaajoukkue kohtasivat lauantaina kovatasoisen Ruotsin maaottelussa. Suomen salibandynaiset taipuivat Ruotsille 3–4 (0–3, 2–1, 1–0). Suomen naismaajoukkueen kapteeni Mia Karjalainen oli iloinen päästessään pelaamaan maaottelua Porvooseen. – Ihan mieletöntä olla täällä Porvoossa. Katsomossa oli tosi hyvä tunnelma, Karjalainen iloitsi.

Toni Nyström ja Srba Lukic Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 28.8.2018

Tulevana sunnuntaina Uusimaa Areena täyttyy urheilusta ja siitä kiinnostuneista ihmistä. Jump In on kaikenikäisille suunnattu vapaa-ajan tapahtuma, joka kutsuu kokeilemaan ja tutustumaan eri liikuntalajeihin. Uudella Uusimaa Areenalla liikutaan, kisaillaan ja ollaan yhdessä. Mukana on laaja kattaus itäisen Uudenmaan urheiluseuroja sekä urheilu-, liikunta- ja hyvinvointialan yrityksiä. Paikan päältä voi bongata myös tuttuja urheilulegendoja, joista osa on mukana mielenkiintoisissa paneelikeskusteluissa. Kolmessa eri paneelissa pureudutaan niin huippu-urheilun, harrastusliikunnan kuin terveyden teemoihin. – Ensimmäisessä paneelikeskustelussa aiheena on urheilu ja nuoret, toisessa rahoitus ja kolmannessa menestyksen resepti, Uusimaa Areenan toimitusjohtaja Toni Nyström kertoo. – Kaikki paneelit ovat mielenkiintoisia, mutta rahoitusta koskettava paneeli on erityisen tärkeä, Jump In -tapahtuman järjestelyistä vastaava Srba Lukic kommentoi.

Johan Graeffe Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 19.8.2018

Borgå Segelsällskap järjesti viikonloppuna optimistijollien SM-kilpailut ja kadettisarjan kilpailun Porvoossa. Kilpailuiden johtaja Johan Graeffe antaa kiitosta kaikille vapaaehtoisille, joita mukana oli reilu 50. Borgå Segelsällskapin kommodori ja junioripäällikkönä toimiva Johan Graeffe on myös seuran junioritilanteeseen tyytyväinen.

Silja Oikkonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 19.8.2018

Borgå Segelsällskap järjesti viikonloppuna optimistijollien SM-kilpailut ja kadettisarjan kilpailun Porvoossa. Borgå Segelsällskap -seurasta parhaat tuulet SM-kisoissa löysi 13-vuotias Silja Oikkonen, joka sijoittui SM-tuloksissa toiseksi ja tytöissä ykköseksi. Lajin hän aloitti peruskoulun ensimmäisellä luokalla, ja nyt on menossa jo seitsemäs vuosi. Nuori purjehtija nauttii kilpailemisesta.

Esa Huttunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 15.8.2018

Lapinjärveläinen Esa Huttunen hikoili Pyhän Tunturimaratonilla kolmanneksi. Pisin matka kilpailuissa oli noin 43 kilometriä (Tunturimaraton, BUFF Trail Tour Finland -osakilpailu). Esa Huttunen solmi heinäkuun lopussa tallisopimuksen italialaisen La Sportiva -urheilubrändin kanssa. Tallisopimuksen myötä Huttunen osallistuu kaikkiin tärkeimpiin polkujuoksukilpailuihin Suomessa. Yhteystyökumppaniltaan hän saa laadukkaat varusteet tulevia koitoksia varten.

Uusimaan päätoimittaja Anne Lahnajärvi haastattelee urheilutoimittaja Toni Degerlundia

Julkaistu 13.8.2018

Uusimaan urheilutoimitus on tehnyt maaliskuusta 2018 lähtien myös podcasteja. Urheilutoimittaja Toni Degerlund kertoo mitä lisäarvoa podcastit voivat tuoda juttuun, ja millainen on hyvä podcast.

Esa Mäki-Tulokas Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 10.8.2018

Porvoon Tarmon miesten edustusjoukkueen sopimuspaperit ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta valmiit. Joukkue on viime kauden tapaan jälleen kerran erittäin nuori, mutta päävalmentaja Esa Mäki-Tulokkaan mukaan nuoruus on myös vahvuus.

Oscar Storgård Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 10.8.2018

Tarmon oma kasvatti, 17-vuotias Oscar Storgård, pelasi viime kaudella hyvin ja pääsee tulevallakin kaudella joukkueessa isoon rooliin. Porvoolainen teki myös debyytin koripallon Sudenpennuissa, kun hän oli Suomen maajoukkueessa 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Storgård onnistui hienosti, tehden pisteitä joka ottelussa. Kaikkiaan hän teki 44 pistettä, joista suuri osa oli kolmosia.

Jyri Lohikoski Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa.

Julkaistu 10.8.2018

Tarmon oma kasvatti, 17-vuotias Oscar Storgård, pelasi viime kaudella hyvin ja pääsee tulevallakin kaudella joukkueessa isoon rooliin. Porvoolainen teki myös debyytin koripallon Sudenpennuissa, kun hän oli Suomen maajoukkueessa 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Storgård onnistui hienosti, tehden pisteitä joka ottelussa. Kaikkiaan hän teki 44 pistettä, joista suuri osa oli kolmosia. Päävalmentaja Jyri Lohikoski oli vakuuttunut nuoren pelaajan taidoista.

Ari Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 8.8.2018

Porvoon Akilleen 26-vuotias keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto teki tiistaina debyyttinsä arvokisoissa, kun hän juoksi 800 metrin alkuerissä Berliinin EM-kilpailuissa. Kuiviston henkilökohtainen valmentaja Ari Suhonen oli suojattinsa menoon tyytyväinen. Seuraavana on tavoitteena päästä 1500 metrin finaaliin.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa

Julkaistu 8.8.2018

Porvoon Akilleen 26-vuotias keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto teki tiistaina debyyttinsä arvokisoissa, kun hän juoksi 800 metrin alkuerissä Berliinin EM-kilpailuissa. Seuraavaksi porvoolaisen tavoitteena on päästä 1500 metrillä finaaliin EM-kisoissa.

Jukka "Kode" Kouvalainen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2018

Porvoon Salibandyseura julkisti naisten edustusjoukkueensa lauantaina Aurorahallilla. Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka ”Kode” Kouvalainen on tyytyväinen tulevan kauden joukkueeseen. Nuoresta joukosta löytyy nälkää, jonka Kouvalainen uskoo siivittävän porvoolaiset pitkälle naisten salibandyliigassa. Puolustuksemme oli viime kaudella liigan paras. Uskaltaisin väittää, että meillä on jälleen yksi liigan parhaista puolustuksista Kouvalainen toteaa.

Inka Lampinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2018

Porvoon Salibandyseura julkisti naisten edustusjoukkueensa lauantaina Aurorahallilla. Kapteenin saappaisiin hyppää ensi kaudeksi puolustaja Inka Lampinen, jolla on pitkä kokemus salibandystä. Hän on myös vakiinnuttanut paikkansa naisten maajoukkueessa. Pyrin pitämään joukkueessa yllä hyvää tekemisen meininkiä oman esimerkkini kautta Lampinen kertoo.

Esa Huttunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2018

Mustijoella nähtiin lauantai iltapäivällä väsyneitä mutta iloisia polkujuoksijoita. Kaikki olivat päässeet onnellisesti maaliin - kukaan ei eksynyt metsään. Kilpamielessä aikaa, toisia tai itseä vastaan juoksi 87 lajin harrastajaa. Kuntoilijoita juoksutapahtumaan osallistui noin kolmisenkymmentä. Tapahtuma oli kerännyt paljon muitakin uteliaita Mustijoen metsään. Järjestelyistä vastannut Esa Huttunen oli tyytyväinen mies. Tapahtuma keräsi hyvin porukkaa. Moni tuli pelkästään kuntoilemaan, mikä on hienoa Huttunen iloitsi.

Tero Miettinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 5.8.2018

Riihimäen Kiista-Veikkojen Tero Miettinen oli valinnut Hercules Trail Runissa urakakseen pisimmän 21 kilometrin matkan. Mies kipitti selvään voittoon miesten sarjassa, vaikka kaatuikin viimeisellä kierroksella pahannäköisesti. Miettisen varsinainen laji on maastohiihto, mutta polkujuoksutapahtumat ovat kesäisin tulleet tutuiksi.

Robert Helenius Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa.

Julkaistu 26.7.2018

Robert "Nordic Nightmare" Helenius kohtaa 11. elokuuta uudestaan valkovenäläisen Juri Byhautsun. Viime matsi Byhautsun kanssa meni niin tiukoilla loukkaantumiseni vuoksi Helenius kertoo. Sen vuoksi haluan näyttää kaikille, että pystyn häntä vastaan parempaan.

Wilhelm Stenbacka Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 25.7.2018

Polkujuoksu kiinnostaa liikunnan harrastajia tällä hetkellä paljon. Erilaisia tapahtumia järjestetään enenevässä määrin eteläisestä Suomesta aina Lappiin saakka, ja ne keräävät paljon osallistujia. Polkujuoksun harrastajat eivät sinänsä ole uusia liikunnanharrastajia Suomen Ladun polkujuoksun lajivastaava Wilhelm Stenbacka toteaa.

Esa Huttunen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 25.7.2018

Kolmas Hercules Trail Run järjestetään elokuun 4. päivä Porvoon Mustijoella. Ilahduttavaa ennakkoon ilmoittautumisissa on se, että prosentuaalisesti joukossa on enemmän paikkakuntalaisia kuin edellisenä vuonna tapahtuman järjestelyistä vastaava Esa Huttunen iloitsee.

Ari Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa.

Julkaistu 22.7.2018

Porvoon Akilleen 26-vuotiaan keskimatkojen juoksijan Sara Kuiviston tärkein tavoite Kalevan Kisoissa oli puolustaa viime kesän 800 ja 1500 metrin suomenmestaruuksia. Juoksu sujui Jyväskylässä erinomaisesti, ja porvoolainen palasi kotiin kaksi kultamitalia kaulassaan. Kuiviston valmentaja Ari Suhonen oli enemmän kuin tyytyväinen suojattinsa suorituksiin Jyväskylässä.

Sara Kuivisto Uusimaa urheilutoimituksen puhelinhaastattelussa.

Julkaistu 22.7.2018

Porvoon Akilleen 26-vuotiaan keskimatkojen juoksijan Sara Kuiviston tärkein tavoite Kalevan Kisoissa oli puolustaa viime kesän 800 ja 1500 metrin suomenmestaruuksia. Juoksu sujui Jyväskylässä erinomaisesti, ja porvoolainen palasi kotiin kaksi kultamitalia kaulassaan.

Huntersin päävalmentaja Sami Ryhänen Uusimaa urheilun haastattelussa.

Julkaistu 17.7.2018

Porvoo Hunters lähtee jääkiekko Suomi-sarjan kauteensa nuoruuden innolla. Miesten edustusjoukkueen runko on selvillä, ja nimet ovat paperilla. Uusi päävalmentaja Sami Ryhänen kertoo ajatuksiaan uudesta joukkueestaan.

Huntersin puheenjohtaja Markku Välimäki Uusimaa urheilun haastattelussa.

Julkaistu 17.7.2018

Kiekko-Espoo sai Jääkiekkoliiton liittohallitukselta villin kortin Suomi-sarjaan, ja näin espoolaiset pääsivät kuin varkain mukaan. Tämä ei porvoon Hunterssia ilahduttanut. Seuran puheenjohtaja Markku Välimäki kertoo näkemyksiään asiasta, sekä siitä kuinka espoolaiset yrittävät haalia porvoolaiset pelaajat omaan joukkueeseensa.

Nakke Uutinen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 13.7.2018

Loviisan tämän kauden 4:siin raveihin oli saapunut 1316 katsojaa. Loviisan ravirataa ylläpitää ja raveja järjestää vuonna 1926 perustettu Itä-Uudenmaan Oriyhdistys. Ravirata valmistui vuonna 1950 aivan keskustan tuntumaan, vain 700 metrin päähän Loviisan torilta. Ravien yhteistyökumppaneista vastaava Nakke Uutinen kertoo Loviisan Ravien värikkäästä historiasta.

Toni Nyström Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 11.7.2018

Kokonniemen Palloiluhallin toimitusjohtaja Toni Nyström on tyytyväinen, että hallin rakennusprojekti on vihdoinkin saatu maaliin. Halli avaa ovensa 20.7.

Sampo Viinamäki Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 10.7.2018

Porvoo Butchersin U19-joukkue päätti Amerikkalaisen jalkapallokautensa SM-hopeaan. Amerikkalaisen jalkapallon U19-sarjan suomenmestaruutta juhli tänä(kin) vuonna Roosters, mutta myös porvoolaiset onnistuivat kauden aikana. Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Sampo Viinamäki.

Seppo Paju Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 2.7.2018

Euroopan suurin frisbeegolfkilpailu Latitude 64° Tyyni päättyi lauantaina Sipoon Sibben frisbeegolfradalla. Turun 7k-frisbeegolfseuran 23-vuotias Seppo Paju sijoittui miesten pro-luokassa kolmanneksi.

Juha Kytö Uusimaa urheilutoimituksen haastettalussa.

Julkaistu 2.7.2018

Euroopan suurin frisbeegolfkilpailu Latitude 64° Tyyni onnistui hyvin. Turnaus oli järjestyksessään viides, ja alusta saakka järjestelyistä on vastannut vapaa-aikakeskus Sibben toimintaa pyörittävä Juha Kytö.

Kari Viinikainen ja Gia Winberg Uusimaa urheilun haastattelussa.

Julkaistu 27.6.2018

Porvoon Thaiboxing Clubin Gia Winberg hakee Suistohallilla iskukuntoa 2018 EM-kilpailuihin. Sparrauskaverina toimii pitkän linjan thaiboxaaja Kari Viinikainen. Thaiboxingin EM-kilpailut isketään Prahassa 29.6.–8.7.2018. Uusimaan urheilutoimitus kävi seuraamassa kaksikon treenejä.

Antti Parviainen Ja Rasmus Lindqvist Uusimaa urheilun haastattelussa.

Julkaistu 26.6.2018

Antti Parviainen palaa Akilles Bandyn päävalmentajaksi kolmen vuoden tauon jälkeen. Parviainen teki jatkosopimuksen myös Suomen Jääpalloliiton kanssa miesten jääpallomaajoukkueen päävalmentajan pestistä. Rasmus Lindqvist teki vastaavasti jatkosopimuksen joukkueen riveissä. 38-vuotias Lindqvist on seuran oma kasvatti, ja hän on pelannut pelaajista eniten otteluita Akilleen riveissä.

Esa Mäki-Tulokas Uusimaa urheilun haastattelussa kesätreenien lomassa.

Julkaistu 20.6.2018

Porvoon Tarmon miesten edustusjoukkue aloitti kesätreenit toukokuun puolivälissä. Päävalmentaja Esa Mäki-Tulokas toimii liikunnanopettajana Porvoon ammattiopistolla, missä harjoituksetkin pidetään. Perinteisen lenkkeilyn ja koripallon lisäksi harjoitteluohjelmaan sisältyy myös tavallisesta poikkeavaa tekemistä.

Tommi Hölsö Etelä-Suomen Median haastattelussa.

Julkaistu 15.6.2018

Neljän vuoden odottelu päättyi, kun jalkapallon MM-kilpailut potkaistiin käyntiin Venäjällä. Sporttibaareille MM-turnaus on yksi tärkeimmistä tapahtumista. Vantaalaisessa Old Storyssa kisoja voi seurata yhdeksästä televisiosta terassilla, seitsemästä sisätiloissa ja sen lisäksi isommalta screeniltä. Etelä-Suomen Media kävi haastattelemassa ravintolapäällikkö Tommi Hölsöä.

Juho Kytö Uusimaa urheilutoimiksen haastattelussa.

Julkaistu 4.6.2018

Sipoolainen Juha Kytö on harrastanut frisbeegolfia vuodesta 2011 lähtien. Hän kilpailee myös kansallisella tasolla Sipoon Discstroyersissa ja on mukana Suomen Frisbeegolfliiton hallituksessa. Itäisen Uudenmaan kenttäkapasiteettiin hän toivoisi parannusta.

Riku Mikkonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa

Julkaistu 1.6.2018

Porvoo Thaiboxing Clubin Riku Mikkonen kohtaa 9.6. ruotsalaisen supertähden Filiph Waldtin. Kuuntele mitä Mikkonen on tulevasta ottelustaan mieltä.

Huhtisten koulun rehtori Minna Sumusalo haastattelussa.

Julkaistu 23.5.2018

Para School Daytä havitteli omaan oppilaitokseensa noin 200 eri koulua, mutta vain kymmenen koulua valittiin mukaan. Huhtisten koulun rehtori Minna Sumusalo oli erittäin tyytyväinen, kun onni potkaisi omaa koulua.

Para School Day -kiertueen koordinaattori Reeta Lindeman haastattelussa.

Julkaistu 23.5.2018

Para School Day -kiertueen koordinaattori Reeta Lindeman kertoo näkemyksiään paraurheilun arvostuksesta ja kiertueen tärkeydestä. Kiertua on supersuosittu, eikä kaikki halukkaan koulut pääse mukaan. Sen vuoksi konseptia ollaankin muuttamassa ensi vuonna. Myös tästä Reeta kertoo enemmän.

Porvoon Miekkailijoiden Sari Kojo Ja Anssi Alanen Uusimaan urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 20.5.2018

Porvoossa ratkottiin Suomen taitavimmat miekkailijat kalvassa ja säilässä Porvoon urheiluhallilla. Porvoon Miekkailijoiden Sari Kojo eteni pisimmälle SM-kilpailussa. Kuuntele mitä Sari ja Porvoon Miekkailijoiden päävalmentaja Anssi Alanen olivat viikonlopun kisoista mieltä.

Annika Suhonen Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa.

Julkaistu 2.5.2018

Porvoolainen Annika Suhonen voitti koripallon A-tyttöjen Suomen mestaruuden Helsingin NMKY:ssa. Kesän jälkeen alkavat opiskelut Yhdysvalloissa Queens University of Charlotessa. Kuuntele mitä unelmia Annikalla on vielä koripallon suhteen.

Mika Pietilä elää thaiboxingia omien valmennettavien kautta.

Julkaistu 24.4.2018

Porvoo Thaiboxing Clubin päävalmentaja Mika Pietilä on yksi lajin legendoista. Mies aloitti lajin 14-vuotiaana vuonna -85. Nyt omat otteluhanskat on ripustettu naulakkoon, mutta samaa tunnetta mies elää uudestaan omien valmennettavien kautta. Kuuntele Mikan ajatuksia ja muistelmia matkan varrelta.

Petteri Saario kertoo kuinka hän toi thaiboxin Porvooseen.

Julkaistu 24.4.2018

Petteri Saario aloitti thaiboxingin Porvoossa vuonna 1984. Seuraavana vuonna alkoi ensimmäinen alkeiskurssi, jolle myös silloin 14-vuotias Mika Pietilä ilmoittautui. Kuuntele millainen Petterin ja Mikan ensitapaaminen oli ja millaisia ajatuksia Petterillä ylipäänsä on lajista.

Räppäkäpälien Turo Sonkajärven kommentit SM-finaalin jälkeen.

Julkaistu 20.4.2018

Uusimaan urheilutoimitus kyseli Porvoon Tarmon Räppäkäpälien Turo Sonkajärveltä oliko mies tyytyväinen omaan peliinsä 40-vuotiaiden SM-finaalin jälkeen. Sonkajärvi oli joukkueensa toiseksi tehokkain pelaaja.

Räppäkäpälien pelaajavalmentajan Kari Venäläisen kommentit SM-finaalin jälkeen.

Julkaistu 20.4.2018

Porvoon Tarmon Räppäkäpälät voitti torstaina näytöstyyliin 40-vuotiaiden miesten Suomen mestaruuden. Kuuntele mitä ajatuksia joukkueen pelaajavalmentajalla ja kapteenilla Kari Venäläisellä oli mielessä kun kultamitali oli ripustettu kaulaan.

Mia Karjalainen kertoo tunteistaan hävityn pronssiottelun jälkeen.

Julkaistu 15.4.2018

Kuuntele mitä Porvoon Salibandyn naisjoukkueen kapteeni Mia Karjalainen ajatteli kun pronssi karkasi kotiareenalla lauantaina.

PSS:n naisten päävalmentaja Jukka Kouvalainen oli pettynyt mies lauantaisen pronssiottelun jälkeen.

Julkaistu 15.4.2018

Porvoon Salibandyseuran naiset eivät onnistunut nappaamaan pronssia lauantaina kotikentällään. Kuuntele mitä ajatuksia joukkueen päävalmentajalla Jukka Kouvalaisella oli päällimmäisenä mielessä heti ottelun jälkeen.

Kim Sandberg Uusimaa urheilutoimituksen haastattelussa Porvoon uimahallilla.

Julkaistu 12.4.2018

30-vuotias Kim Sandberg aloitti helmikuun alussa Porvoon Uimareiden uutena päävalmentajana. Tarkoitus on tehdä uimaseuran nuorista lahjakkuuksista tulevaisuuden tähtiä. Kuuntele kuinka mies itse on uintiin tullut mukaan ja mitkä ovat miehen omat parhaat muistot lajista.

Filip Roms kävi Porvoossa ja Uusimaan urheilu haastatteli miestä ennen F1-venekauden alkua.

Julkaistu 10.4.2018

Porvoon Moottorivenekerhon Filip Roms lähtee tavoitteellisena uuteen F1-venekauteen. Toiveena sijoitus kuuden parhaan joukkoon MM-kokonaispisteissä. Kuuntele kuinka vauhtihirmu löysi lajin ja millaiselta tuntuu lentää veden päällä yli 200 kilometrin tuntivauhtia.

Uusimaan urheilutoimitus haastatteli Suomessa pyörähtänyttä ammattigolffaaja Oliver Lindelliä.

Julkaistu 5.4.2018

Porvoolainen ammattigolffari Oliver Lindell tavoittelee pääsyä Challenge Tourin 15 parhaan joukkoon. Tällä sijoituksella avautuisi paikka European Tourille. Kuuntele mitä nuorimies pitää parhaimpina saavutuksinaan ja miten golfista tuli ammatti.

Marianne Saarhelo kommentoi suorituksiaan EM-kisoissa Uusimaan urheilutoimitukselle.

Julkaistu 2.4.2018

Porvoo Heraklesin Marianne Saarhelo sijoittui painonnoston EM-kisoissa kahdeksanneksi. Vaikka oma ennätys ei rikkoutunut, oli porvoolainen tyytyväinen suoritukseensa. Kuuntele Saarhelon ajatukset kilpailuista ja jatkotavoitteistaan.

Marko Paju kommentoi divarin finaalisarjaa Uusimaan urheilutoimitukselle.

Julkaistu 2.4.2018

Loviisa Tor ei onnistunut hyvästä yrityksestä huolimatta kaatamaan Porin Karhuja divarin finaalisarjassa. Kuuntele mitä päävalmentaja Marko Paju otteluista tuumasi ja mitä hän toisaalta ajattelee lähestyvästä karsintasarjasta Steelersiä vastaan.

Jukka Kouvalainen analysoi tulevaa välierävastustajaa, Oulun Rankkoja Ankkoja.

Julkaistu 23.3.2018

Porvoon Salibandyseuran naisten päävalmentaja Jukka Kouvalainen on joukkueensa kanssa ensimmäistä kertaa menossa puolivälieriin ennakkosuosikkina.

Mia Karjalainen sai salibandytaitonsa jo äidinmaidossa.

Julkaistu 23.3.2018

PSS:n naisten edustusjoukkueen kapteeni Mia Karjalainen on liiga- ja maajoukkuepelaaja jo toisessa sukupolvessa. Itse hän aloitti lajin seitsemönvuotiaana ja rakastaa edelleen kilpailemista. Viikko sitten täyteen tuli 200. runkosarjan ottelu naisten SM-liigassa.

Jonas Hällström luottaa Torin mahdollisuuksiin Karhuja vastaan

Julkaistu 22.3.2018

Loviisalainen Tor nappasi finaalipaikan Helsingin M-Teamin nenän edestä jatkoaikavoitolla 4–5 JA (1–0, 1–2, 2–2, 0–1). Joukkueen kapteeni Jonas Hällfors taitaa maalinteon salibandykentällä, ja hauskasti sattumalta myös ammatikseen. Miesten I divisioonassa maalitohtori ja kapteeni Hällförs oli runkosarjan 11:nneksi paras maalintekijä ja joukkueensa tehokkain pelaaja pistein 21+11. Pudotuspeleissä Hällfors on ollut tässä vaiheessa yhdeksänneksi tehokkain pelaaja kaikista joukkueista pistein 4+1.

Mika Pietilä ja Suistohalli.

Julkaistu 15.3.2018

Porvoon Thaiboxingin kotiluola on ollut viimeiset 33 vuotta Suistohalli. Nyt seura on muuttamassa haikein mielin uusiin tiloihin. Vanhaan treenisaliin jää osa suomalaista ja porvoolaista thaiboxing historiaa.

Takaisin podcastien listaan