Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Metti & Hanna

Muotibloggaajat Metti Forssell ja Hanna Väyrynen pohtivat miten selvitä tyylillä ja hengissä ruuhkavuosista. Molempia yhdistää työ, pienet lapset ja rakkaus kauniisiin korkokenkiin, minkä yli arki usein talloo tennareilla.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 50 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 18.2.2018.

50. Tulevaisuuden pelko

Julkaistu 11.3.2019

Tässä jaksossa käsitellään Metin ja Hannan tulevaisuuden pelkoja sekä huolia. Ovatko tulevaisuuden muutokset heille uhkia vai mahdollisuuksia ja miten heidän prioriteetit ovat muuttuneet vuosien varrella?

49. Rahajakso - Mihin meillä menee eniten rahaa?

Julkaistu 4.3.2019

Tässä jaksossa Metti ja Hanna paljastavat heidän suurimman kulueränsä sekä asioita, joista he eivät tingi ja joissa he kitsastelevat. Jaksossa selviää myös, kaduttaako naisia heidän suurin ostoksensa.

48. Näkymättömiä kotitöitä ja arjen valmiiksi ajattelua

Julkaistu 25.2.2019

Tällä kertaa Metti ja Hanna puhuvat meta- eli ajattelutyöstä. Jaksossa käydään läpi erilaisia näkymättömiä kotitöitä synttärijuhlien järkkäämisestä lomamatkojen valmisteluun, minkä takana saattaa olla useita tunteja ajatustyötä. Jaksossa myös selviää, kumpi, Metti vai Hanna, stressaa helposti ja kumpi taas on piilometatyöntekijä!

47. Haasteet lasten harrastuksissa

Julkaistu 18.2.2019

Tässä jaksossa Metti ja Hanna keskustelevat sekä omista että lastensa harrastuksista, niiden tärkeydestä ja monipuolisuudesta. Kumpi heistä oli balettitanssija ja kumpi pelasi tennistä? Kumpi ei voinut sietää hiihtoa koulun liikuntatunneilla ja kumpi taas jopa hiihti kouluun? Lasten harrastuksia miettiessä, pitäisikö keskittyä yhteen lajiin vai tarjota lapselle monia eri vaihtoehtoja? Mistä tietää, mikä on lapselle oikea ikä aloittaa harrastus? Jakson lopussa Metti ja Hanna jakavat vielä ensimmäiset parenting hack -vinkkinsä, joita tullaan kertomaan seuraavissakin jaksoissa. Näiden todettujen vinkkien avulla heidän lapsiperheen arki on helpottunut.

46. Raskauden aiheuttamat pysyvät muutokset kehossa

Julkaistu 11.2.2019

Millaisia pysyviä fyysisiä muutoksia raskaus voi aiheuttaa? Tässä jaksossa Metti ja Hanna käyvät läpi yleisiä vaivoja sekä jakavat omia kokemuksiaan.

45. Äiti-tytär-suhde

Julkaistu 4.2.2019

Metti ja Hanna keskustelevat tällä kertaa äiti-tytär-suhteistaan.

44. Stressaako ryppyyntyminen ja puolison ärsyttävin piirre - nyt on Q&A.n aika!

Julkaistu 28.1.2019

Tällä kertaa Metti ja Hanna vastailevat kuuntelijoiden esittämiin kysymyksiin. Mikä on villeintä mitä naiset ovat tehneet yhdessä? Mikä on lempilaukku? Mitkä ovat kaupunkiasumisen hyvät ja huonot puolet? Stressaako ryppyyntyminen? Mikä on puolison paras ja huonoin puoli? Muun muassa näihin kuulet vastaukset jaksosta!

43. Työhistoriaa

Julkaistu 21.1.2019

Tässä jaksossa Metti ja Hanna muistelevat työkokemuksiaan nuoruudesta nykyhetkeen.

42. Seksi ja ruuhkavuodet

Julkaistu 14.1.2019

Tässä jaksossa Metti ja Hanna pohtivat miten ruuhkavuodet vaikuttavat seksielämään parisuhteessa. Kuinka pitää liekki yllä kiireen keskellä?

41. Uusi vuosi, uudet kujeet

Julkaistu 8.1.2019

-

40. Madafakin darra

Julkaistu 31.12.2018

-

39. Joulujakso

Julkaistu 24.12.2018

-

38. Ehkäisy

Julkaistu 17.12.2018

37. Lahjavinkkejä laidasta laitaan

Julkaistu 10.12.2018

36. Arjen apurit

Julkaistu 3.12.2018

35. Akkujen latailu

Julkaistu 26.11.2018

34. November rain

Julkaistu 19.11.2018

Lasten kanssa liikkuminen säässä kuin säässä. Tässä jaksossa Metti ja Hanna keskustelevat lasten liikkumisen tärkeydestä. Miten liikkua lasten kanssa ja kuinka usein? Minkälaiset ulkoiluvarusteet pitää olla? Vieraana Reiman markkinointijohtaja Topi Lintukangas. Kaupallisessa yhteistyössä Reiman kanssa.

33. Vauvavuodesta selviytyminen

Julkaistu 12.11.2018

32. Ihan turhat juhlat?

Julkaistu 5.11.2018

Teemajuhlat - kaupallistettu turhake vai erinomainen tilaisuus? Loppuvuosi on täynnä juhlia ja tässä jaksossa Metti ja Hanna antavat vinkkinsä niiden valmisteluun.

31. Avioero

Julkaistu 29.10.2018

Tämän viikkoisessa jaksossa sukelletaan pintaa syvemmälle kun puheeksi otetaan avioerot. Sekä Metin että Hannan vanhemmat ovat eronneet naisten ollessa lapsia. Miltä asia tuolloin tuntui ja miten elämä jatkui avioeron jälkeen?

30. Älä vaan hanki näitä vauvallesi

Julkaistu 22.10.2018

Mitkä oli ne käytännöllisimmät ja parhaat ostokset vauva-aikana? Entä mitkä olivat täysiä turhakkeita, mitä ilman olisi selvinnyt mainiosti? Tässä jaksossa Metti ja Hanna listaavat omia suosikkejaan ja hutiostoksiaan.

29. Elämäni pisin suhde - sisarussuhteet

Julkaistu 15.10.2018

Tässä jaksossa Metti ja Hanna kertovat omista sisarussuhteistaan. Miten esimerkiksi sisarusten syntymäjärjestys, ikäero tai sukupuoli vaikuttavat sisarusten välisiin suhteisiin? Millaisia muistoja Metillä on lapsuudesta kahden veljen kanssa? Entäpä Hannan muistot kolmen tytön perheessä? Miten naiset ovat kokeneet omien sisarusssuhteiden muuttuneen aikuistumisen myötä?

28. Bodyshaming - Saako koosta puhua?

Julkaistu 8.10.2018

Toisten vartaloihin kohdistuvat negatiiviset kommentit ovat ikäviä ja aina väärin, mutta miksi silti body shaming on valitettavan yleistä? Monesti harmittomaltakin kuulostavat lauseet ja sanavalinnat toisten ulkonäöstä kätkevät sisäänsä loukkaavan viestin. Tässä jaksossa Metti ja Hanna keskustelevat avoimesti body shamemaamisesta sekä jakavat omia kokemuksiaan aiheesta.

27. Yksityisyys ja muita harhaluuloja

Julkaistu 1.10.2018

Missä menee yksityisyyden raja? Miten lapset näkyvät somessa? Mitä asioita tuntuu luontevalta jakaa somessa ja mitä ei? Tässä jaksossa naiset ottavat käsittelyyn niin omat kuin yleisetkin yksityisyydenrajat.

26. Tissi vs. pullo

Julkaistu 24.9.2018

Imetyksestä Imetys on aihe, joka saattaa helposti jakaa naiset kahteen leiriin. Onko sitä huono äiti jos ei imetä? Mitä tehdä jos imetys ei onnistu? Entä onko julkisella paikalla sopivaa imettää? Tässä jaksossa naiset perehtyvät imetyksen moniin haasteisiin.

25. Asiaa menkoista

Julkaistu 17.9.2018

Tässä jaksossa keskustellaan kuukautisista. Metti ja Hanna jakavat omia kuukautiskertomuksiaan aina menkkojen alkamisesta niihin kaikista noloimpiin muistoihin. Jaksossa naiset myös pääsevät yhteistyössä Planin kanssa pohtimaan miten heidän elämänsä olisi ollut erilaista jos olisivat joutuneet olemaan poissa koulusta aina yhden viikon kuukaudesta kuukautisten vuoksi?

24. Syystrendejä Stockmannilla

Julkaistu 9.9.2018

Mitkä on syyskauden suurimmat trendit? Mikä trendiväri on Metin suosikki? Tai mikä trendivaate on Hannan inhokki? Tässä livenä Stockmannilla nauhoitetussa jaksossa Hanna ja Metti käyvät läpi syksyn suosikkejaan, haastattelevat Stockmannin naisten muodin sisäänostajaa Julia Koskilahtea sekä jakavat lempikappaleensa Stockmannin hetken valikoimasta.

23. Raskauden ja synnytyksen tabuja

Julkaistu 3.9.2018

Tässä jaksossa Metti ja Hanna nostavat esille raskauteen ja synnytykseen liittyviä tabuja. Mistä hankalista ja ikävistä asioista yleensä vaietaan? Mitä tabumaisia asioiat naiset ovat omien raskauksien ja synnytysten aikana kokeneet? Mistä tabuaiheista he olisivat halunneet tietää etukäteen?

22. Riitely parisuhteessa

Julkaistu 27.8.2018

Tässä jaksossa Metti ja Hanna perehtyvät parisuhteen yleisimpiin riitoihin. Mistä väännetään useimmiten? Kuka pyytää anteeksi? Mitä on vihasiivous?

21. Outoja tapoja

Julkaistu 20.8.2018

Tässä toivepodi-jaksossa Metti ja Hanna paljastavat oudoimpia tapojaan. Kumpi kuorii metwurstin reunat? Entä kumpi laittaa korvatulpat korviin kynsilakkaa poistaessa?

20. Täydellisen loman resepti

Julkaistu 13.8.2018

Metti & Hanna -podcast palaa kesätauolta! Miten heidän kesälomansa sujuivat? Mitkä olivat heidän lomansa parhaat hetket? Mikä merkittävä muutos Metin elämässä tapahtui? Kuukauden kesäloman jälkeen Metti ja Hanna ovat taas back!

19. Ihanat kamalat lapset

Julkaistu 25.6.2018

Milloin meni viimeksi omien lasten kanssa hermo? Mitä ärsyttäviä tapoja heidän lapsilla on? Mitä haastavia vaiheita nyt käydään läpi? Mitkä ovat Hannan ja Metin vanhemmuuden ”tähti”hetkiä? Kuka lapsista päästi kirosanan? Tämän viikon jaksossa Metti ja Hanna pohtivat lapsiarjen väsyttävyyttä. Kuinka maailman rakkaimmat tyypit voivatkin samalla olla myös maailman ärsyttävimpiä.

18. Valinnan vaikeus - isot tissit vai hyvä iho?

Julkaistu 18.6.2018

Menisitkö mielummin tulevaisuuteen vai menneisyyteen? Voiteletko Näkkärin tasaisen vai kolollisen puolen? Olisitko mielummin jokapuolelta täysin karvainen vai kalju? Tässä jaksossa Metti ja Hanna kysyvät toisiltaan erikoisiakin ”Kumpi mielummin” -kysymyksiä.

17. Kultainen hana ja marmoria, kiitos!

Julkaistu 11.6.2018

Toivepodissa Metti ja Hanna puhuvat omista sisustustyyleistään. Jaksossa naiset kertovat mm. mitä sisustushankintoja ovat viime aikoina tehneet ja mistä puolestaan vielä haaveilevat. Jaksossa selviää myös mitkä ovat asioista sisustuksessa, josta Metti ja Hanna eivät tykkää.

16. Teinivuodet

Julkaistu 4.6.2018

Minkä ikäisenä kokeilit alkoholia ensimmäisen kerran? Mikä on käty? Kuka karkasi yöllä ikkunasta? Tässä jaksossa Metti ja Hanna muistelevat teinivuosiaan ja nuoruuden hölmöyksiä.

15. Mustasukkaisuus

Julkaistu 28.5.2018

Onko Hanna tai Metti mustasukkaisia? Entä ovatko omat puolisot? Miten se ilmenee? Onko terve mustasukkaisuus hyvästä? Tässä jaksossa Hanna ja Metti keskustelevat mustasukkaisuuden tunteesta ja siitä millaista roolia se on näytellyt heidän elämissään.

14. Häät

Julkaistu 21.5.2018

Tässä jaksossa Metti ja Hanna fiilistelevät kesän upeimpia juhlia, häitä. Molemmat kertovat omista häistään sekä niiden kohokohdista. Mitä he tekisivät toisin nyt? Mitkä hetket jääneet erityisesti mieleen? Mikä tilanne jännitti eniten? Mitä yllätyksiä sattui hääpäivänä? Jaksossa naiset jakavat myös muutamia vinkkejä häiden järjestelyyn!

13. Lempipaikat Helsingissä - missä vietin hääyöni?

Julkaistu 14.5.2018

Minne kannattaa mennä Helsingissä aamiaiselle tai illalliselle? Missä yöpyä? Entäpä minne suunnata yhdessä lasten kanssa hauskanpitoon? Tässä jaksossa Metti ja Hanna listaavat erilaisia suosikkipaikkojaan Helsingissä.

12. Ulkosuomalaisuus

Julkaistu 7.5.2018

Missä maissa Metti ja Hanna ovat asuneet? Mitkä ovat olleet huomattavimpia kulttuurieroja asuinmaittemme välillä? Mitä asioita ikävöi Suomesta ulkomailla asuessa? Tässä jaksossa pureudutaan ulkomailla elämisen haasteisiin suomalaisena.

11. Ystäväkirja

Julkaistu 2.5.2018

Isona minusta piti tulla? Bravuurini keittiössä? Noloin seuraamani tv-ohjelma? Yhdestoista jakso saa Hannan ja Metin muistelemaan kouluaikojen ystäväkirjoja ja täyttämään uuden.

10. Rakkaus ja parisuhde

Julkaistu 23.4.2018

Miten Metti ja Hanna ovat tutustuneet puolisoihinsa? Mikä on hyvinvoivan parisuhteen ydin? Mistä tavallisimmat riidat syntyvät? Miten huoltaa parisuhdetta arjessa? Tässä toivejaksossa pohditaan rakkautta ja parisuhteita.

9. Synnytys

Julkaistu 16.4.2018

Millaiset synnytystarinat Metillä ja Hannalla on? Mitä typerää oma mies on synnytyksessä heittänyt? Miten synnytyspelkoisen kannattaisi valmistautua tulevaan? Tässä avoimessa jaksossa Metti ja Hanna keskustelevat synnytyksestä.

8. Raskaus

Julkaistu 9.4.2018

Tunteita herättävässä kahdeksannessa jaksossa puhutaan raskaudesta. Miten Metin ja Hannan raskaudet erosivat toisistaan? Mikä yllätti? Mitä mielitekoja molemmilla oli poikaa odottaessa? Millaisia pelkoja raskauteen liittyy? Tämän lisäksi Hanna ja Metti molemmat listaavat odotusaikansa toimivimmat vaatekappaleet.

7. Liikunta- ja ruokailutottumuksiin

Julkaistu 2.4.2018

Mikä on Metin ja Hannan suhde liikuntaan? Millaisesta treenaamisesta Hanna ja Metti eivät välitä? Mitä ja miten lapsiperheen arjessa syödään? Seitsemäs jakso on paljon toivottu jakso, joka paneutuu Metin ja Hannan liikunta ja ruokailutottumuksiin.

6. Itsevarmuus

Julkaistu 26.3.2018

Mitä on itsevarmuus? Kuinka sitä voi kehittää? Horjuttaako anonyymien ilkeä kommentointi omaa itsevarmuutta? Tässä jaksossa Metti ja Hanna pohtivat miten itsevarmuus, itsetunto ja itseluottamus kehittyvät ja miten ne toisistaan eroavat.

5. Kuinka monta bloggaajaa tarvitaan ja mikä on oikeaa työtä?

Julkaistu 19.3.2018

Miten blogilla ansaitsee? Mikä on bloggaajan työssä parasta? Mikä haastavinta? Millainen ilmapiiri blogimaailmassa vallitsee? Viikon jaksossa Metti ja Hanna valaisevat hiottujen blogikuvien toista puolta.

4. Tyylitellen

Julkaistu 12.3.2018

Miten Metti kuvailisi Hannan tyyliä? Mitkä ovat hetken inhokkitrendit? Entä suosikkitrendit? Ja miten niitä käyttää? Neljännessä jaksossa keskustellaan tyylistä ja hetken kuumimmista trendeistä.

3. Ystävyys

Julkaistu 5.3.2018

Mitä asioita arvostaa eniten ystävyyssuhteissa? Milloin ystävä on tuottanut pettymyksen? Voiko kylmennyt ystävyyssuhde lämmetä uudestaan? Kolmannessa jaksossa Metti ja Hanna puhuvat avoimesti ystävyydestä ja pohtivat miten ystävyyssuhteet ovat muuttuneet iän sekä vanhemmuuden myötä.

2. Lasten kanssa matkustaminen

Julkaistu 28.2.2018

Lasten kanssa lomailua, vai lastenhoitoa lomalla? Miten varautua lentomatkaan lasten kanssa? Mikä om ollut katastrofaalisin loma?Milloin meni hermo kanssamatkustajaan? Hanna ja Metti pohtivat matkustuksen realiteetteja lasten kanssa ja ilman.

1. Intro

Julkaistu 18.2.2018

Ensimmäisessä jaksossa kerromme lyhyesti keitä olemme ja mitä aiheita tulemme podcasteissa käsittelemään. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan!

Takaisin podcastien listaan