Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Musikaalimatkassa

Musikaalimatkassa on podcast ihmisille, jotka pitävät musikaaleista, teatterista tai fandomista. Uudet jaksot noin joka toinen tiistai!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 43 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.8.2017.

Tukka takana, elämä edessä – Hair, Jyväskylän kaupunginteatteri

Julkaistu 20.11.2018

Mitä 50-vuotiaalla nostalgiamusikaalilla on enää sanottavaa nykypäivässä? Käymme katsomassa Hair-musikaalin Jyväskylän kaupunginteatterissa ja juttelemme ohjaaja Sini Pesosen kanssa siitä, miten klassikkoteos tuodaan nykypäivään. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Sini Pesonen. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: Tässä jaksossa lainataan Kevin MacLeodin kappaletta Suave Standpipe (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ Jakson tarjoaa Helsingin Kaupunginteatteri.

Ulkomailla opintiellä – haastattelussa Petra Pääkkönen ja Miiko Toiviainen

Julkaistu 6.11.2018

Millaista on lähteä ulkomaille opiskelemaan musiikkiteatteria? Mitä sellaista muualla voi oppia, jota suomalaisissa kouluissa ei vielä opeteta? Näyttelijät Petra Pääkkönen ja Miiko Toiviainen kertovat jaksossa kokemuksiaan musiikkiteatteriopinnoista Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Petra Pääkkönen ja Miiko Toiviainen. Spiikki: Niina Markkanen. Jakson tarjoaa Helsingin Kaupunginteatteri.

Kenelle kellot soivat? – Notre Damen kellonsoittaja, Tampereen Teatteri

Julkaistu 2.11.2018

Arvuuttelimme elokuussa, ketkä esittävät päärooleja Tampereen Teatterissa syksyllä 2019 ensi-iltansa saavassa Notre Damen kellonsoittaja -musikaalissa. Tässä minijaksossa käymme lehdistötilaisuudessa kuulemassa, menikö yksikään arvauksista oikein! Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Josefin Silén, Lari Halme, Ilkka Hämäläinen ja Petrus Kähkönen. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: musiikkia Notre Damen kellonsoittaja -musikaalista. Solisteina Josefin Silén ja Petrus Kähkönen, pianistina Martin Segerstråle.

Hamilton täl pual jokke – Varissuo, Turun Kaupunginteatteri

Julkaistu 23.10.2018

Miten suomiräppi sopii musikaaliin, onko turkulaisesta lähiömusikaalista Suomen omaksi Hamiltoniksi? Jututamme Turun Kaupunginteatterin dramaturgia Satu Rasilaa siitä, miten 2010-luvun suurin musikaali-ilmiö on vaikuttanut kotimaisen Varissuo-musikaalin syntyyn. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Satu Rasila. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: Tuomo Prättälän biittejä Varissuo-musikaalista. Jakson tarjoaa Helsingin Kaupunginteatteri.

Varalla – Raili Raitala, Jonas Saari ja understudy-roolit

Julkaistu 9.10.2018

Millaista on työskennellä understudyna eli toisen näyttelijän varahenkilönä? Miltä tuntuu hypätä (ensi)illaksi päähenkilön saappaisiin? Entä harmittaako, jos vaivalla treenaamaansa roolia ei pääse ollenkaan esittämään? Näyttelijät Raili Raitala ja Jonas Saari paljastavat kaikki understudyn työn salat. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Raili Raitala ja Jonas Saari. Spiikki: Niina Markkanen. Jakson tarjoaa Helsingin Kaupunginteatteri.

Korkojen kera – Kinky Boots, Helsingin Kaupunginteatteri

Julkaistu 25.9.2018

Drag ja musikaalit, täydellinen yhdistelmä? Viemme tutkija Anna-Elena Pääkkölän katsomaan Helsingin Kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaalia ja puhumme siitä, mitä drag on ja millainen yhteinen historia sillä on musikaalien kanssa. Lisäksi näyttelijä Lauri Mikkola kertoo, millaista on vetää drag-kuningatar Lolan korkkarit jalkaan. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Vieraana Anna-Elena Pääkkölä. Haastattelussa Lauri Mikkola. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: Tässä jaksossa lainataan Kevin MacLeodin kappaletta Disco Medusae (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ Jakson tarjoaa Musiikkiteatteri NYT.

Rajoja ja rakkautta – Chess, Svenska Teatern

Julkaistu 11.9.2018

Mitä ihmettä musikaalimaakari saa väännettyä kuivasta kahden pelaajan strategiapelistä? Paljonkin. Juttelemme Svenska Teaternin uuden Chess på svenska -musikaalin työryhmän kanssa musikaalin teemoista ja tyylistä ja osallistumme juhlalliseen ensi-iltaan. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Silva Lillrank, Maria Ylipää, Carl Knif, Teemu Muurimäki ja Maria Sid. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: otteita Svenska Teaternin Chess på svenska -musikaalin lehdistötilaisuuksissa esitetyistä kappaleista. Jakson tarjoaa Helsingin Kaupunginteatteri.

Syyskatsaus 2018 2/2

Julkaistu 28.8.2018

Edellisessä jaksossa aloittamamme syyskatsaus jatkuu. Käymme läpi kotimaisten teatterien 2018 musikaalisyksyn ja arvostelemme teokset kätevästi ennakolta. Tämän kuunneltuasi tiedät, mitä syksyllä kannattaa nähdä – ja mikä kiertää kaukaa. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikki: Niina Markkanen. Jakson tarjoaa Turun Kesäteatteri.

Syyskatsaus 2018 1/2

Julkaistu 21.8.2018

Kahteen jaksoon jaetussa syyskatsauksessa käymme läpi suomalaisten teatterien syksyn 2018 musikaaliohjelmiston. Emme valikoi kohokohtia, vaan esittelemme ihan kaiken – ja toki arvostelemme teokset näkemättä ja ennakolta! Tuplajakso jatkuu ensi viikolla. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikki: Niina Markkanen. Jakson tarjoaa Turun Kesäteatteri.

Musikaalimatkassa spekuloi: Notre Damen kellonsoittaja, Tampereen Teatteri

Julkaistu 7.8.2018

Syksyllä 2019 Disneyn Notre Damen kellonsoittaja -musikaali saa Suomen-ensi-iltansa Tampereen Teatterissa. Emme tiedä tulevasta tuotannosta vielä mitään – mutta se ei pysäytä meitä ennustamasta sen roolijakoa! Kuuntele, keitä näemme kristallipallossamme tulevan musikaalin rooleissa. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikki: Niina Markkanen. Jakson tarjoaa Turun Kesäteatteri.

Musikaalimatkassa käy elokuvissa – Mamma Mia! Here We Go Again

Julkaistu 24.7.2018

Mamma Mia, taas mennään! Käymme tuoreeltaan katsomassa Mamma Mia! -musikaalielokuvan jatko-osan. Millaisia ajatuksia ja tunteita ABBA-musikaalin kakkososa herätti ja onko se lopulta mistään kotoisin? Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: Tässä jaksossa lainataan Kevin MacLeodin kappaletta Ether Disco (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ Jakson tarjoaa Turun Kesäteatteri.

Musikaalifandomien kymmenen kärjessä – Musikaalimatkassa Live! Popcult Dayssa

Julkaistu 3.7.2018

Musikaalimatkassa goes live! Podcast tekee livedebyyttinsä Popcult Day -tapahtumassa ja sukeltaa musikaalifandomien maailmaan. Mitkä kymmenen musikaalifandomia ovat tehneet suurimman vaikutuksen katsojiin – ja tekijöihin? Listaamme fanien yhteisöjä, jotka ovat jättäneet syvimmät jäljet teatterimaailmaan sekä meillä että muualla. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikki: Niina Markkanen. Jakson ensiesitys Popcult Day -tapahtumassa 12.5.2018. Jakson tarjoaa Turun Kesäteatteri.

Musikaalien pikaperuskurssi – Musikaalimatkassa Live! Radiodiodissa

Julkaistu 12.6.2018

Musikaalimatkassa goes radio! Vierailimme huhtikuussa Radiodiodissa kurssittamassa vappuradion kuuntelijoita musikaalien historiasta ja nykypäivästä. Podcastin radiodebyytin kuunneltuasi olet valmis vaikka paikkaamaan pääroolia ja teet missä tahansa kulturellissa seurassa vaikutuksen laajalla musikaaliasiantuntemuksellasi! Kuuntele jakson soittolista Spotifysta: https://open.spotify.com/user/1140641729/playlist/5ONCEloub7v5V0ef1jQWVz?si=Rxw0ZgKDRG-3TLBgQFH2zQ Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikki: Niina Markkanen. Jakson ensiesitys Radiodiodissa 16.4.2018. Jakson tarjoaa Turun Kesäteatteri.

Musiikkiteatteri NYT – haastattelussa Linda Hämäläinen, Anni Kajos ja Panu Kangas

Julkaistu 29.5.2018

Jututamme Musiikkiteatteri NYT -ryhmän jäseniä uuden suomalaisen musiikkiteatterin tekemisestä. Miten uusi musiikkiteatteriryhmä syntyi, kuinka toimii ryhmälähtöinen työskentely? Puhumme myös nuoriin katsojiin kolahtavan teatterin luomisesta – ja nuoren yleisön tavoittamisen vaikeudesta. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Linda Hämäläinen, Anni Kajos ja Panu Kangas. Spiikki: Niina Markkanen. Jakson tarjoaa Linnateatteri.

Liukuhihnalta lavalle? – Mamma Mia!, Messukeskus Amfi

Julkaistu 15.5.2018

Perehdymme replikamusikaaleihin eli musikaalituotantoihin, jotka toisintavat teoksen alkuperäistä ohjausta, vaikka esityspaikka ja esiintyjät vaihtuvat. Mitkä ovat replikoiden hyvät ja huonot puolet? Käymme Messukeskuksessa katsomassa aitoa replikaa ja kysymme näyttelijä Tuukka Raitalalta, millaista kopiossa on esiintyä. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Tuukka Raitala. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: Tässä jaksossa lainataan Kevin MacLeodin kappaletta Stringed Disco (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ Jakson tarjoaa Tampereen Työväen Teatteri.

Eläviä kuvia – Vampyyrien tanssi, Housut pois ja Legally Blonde

Julkaistu 1.5.2018

Tuleeko hyvistä elokuvista hyviä musikaaleja – ja huonoista huonoja? Pidämme leffamaratonin ja katsomme kolme elokuvaa, joiden musikaaliversiot ovat menestyneet meillä ja maailmalla. Selvitämme, miten elokuvat vertautuvat musikaaleihinsa ja mitä tarvitaan, että elokuva muuttuu toimivaksi musiikkiteatteriksi. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikki: Niina Markkanen. Jakson tarjoaa Tampereen Työväen Teatteri.

Maailmanensi-ilta – The Prince of Egypt, Fredericia Teater

Julkaistu 17.4.2018

Tässä jaksossa ollaan kirjaimellisesti musikaalimatkassa. Matkustamme Tanskan sydänmailla sijaitsevaan Frederician kaupunkiin katsomaan Egyptin prinssi -musikaalin maailmanensi-iltaa. Miten Dreamworksin animaatioon perustuva kantaesitys on saatu tanskalaiseen maaseutupitäjään, entä onko musikaaliversio elokuvan veroinen? Musikaalimatkassa selvittää. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Vieraana Viljatuuli Ylikoski. Haastattelussa Søren Møller. Spiikit: Niina Markkanen. Välikemusiikki: Tässä jaksossa lainataan Kevin MacLeodin kappaletta Desert city (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ Jakson tarjoaa Tampereen Työväen Teatteri.

Interview: Søren Møller on The Prince of Egypt the musical (from episode “Maailmanensi-ilta”)

Julkaistu 17.4.2018

Fredericia Teater’s creative producer Søren Møller discusses producing the world premiere production of the musical adaptation of Dreamworks’ The Prince of Egypt the musical to Denmark. This interview is a part of an episode sponsored by Tampereen Työväen Teatteri.

Jeesustelua – Godspell ja Jesus Christ Superstar

Julkaistu 3.4.2018

Pääsiäisen jälkimainingeissa puhumme siitä, miten musikaalit puhuvat Jeesuksesta. Millaisena hahmona messias musikaaleissa näyttäytyy, voiko häntä esittää kuka tahansa? Mitä Jeesus-musikaaleilla on antaa muille kuin kovan linjan uskovaisille? Emme jää yksin asian kanssa, vaan haastattelussa kysymme mielipiteitä peräti kahdelta Jeesukselta. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Vieraana Viljatuuli Ylikoski. Haastattelussa Sonja Pajunoja ja Alexander Lycke. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: Tässä jaksossa lainataan kappaleita Prepare Ye ja We Beseech Thee musikaalista Godspell (The New Broadway Cast Recording), Ghostlight, 2012. Gethsemane musikaalista Jesus Christ Superstar, esittäjänä Alexander Lycke, äänitetty Svenska Teaternin kevätkauden 2018 avajaistapahtumassa 10.1.2018. Hallelujah Chorus Georg Friedrich Händelin oratoriosta Messiah, HWV 56 Part 2, No. 44 Chorus, esittäjänä The English Concert & Choir. Jakson tarjoaa Linnateatteri.

Interview: Sonja Pajunoja and Alexander Lycke on playing Jesus (from episode “Jeesustelua”)

Julkaistu 3.4.2018

Musical actors Sonja Pajunoja (Finland) and Alexander Lycke (Sweden) discuss playing Jesus in Godspell and Jesus Christ Superstar. What is it like, playing the world’s most famous man – and do you have to be a believer to believe in these musicals? This interview is a part of an episode sponsored by Linnateatteri.

Saaran kanssa Jyväskylässä – haastattelussa Saara Jokiaho

Julkaistu 20.3.2018

Valloitamme uuden musikaalikaupungin ja pääsemme näyttelijä Saara Jokiahon juttusille! Saara kertoo meille, millainen on kaupunginteatterin näyttelijän arkipäivä ja miten motivaatio pysyy yllä, kun työn alla voi olla yhtä aikaa neljäkin teosta. Pohdimme kiinnityksellä työskentelemisen hyviä puolia – ja sitä, onko laitosteatterien ankeassa maineessa jotakin perää. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Saara Jokiaho. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: Piano game theme loop by Daniel Noronha https://freesound.org/people/Mrthenoronha/sounds/377309/ Jakson tarjoaa Tampereen Työväen Teatteri.

Tytöt ja tukit – Tytöt 1918 ja Tukkijoella

Julkaistu 6.3.2018

Tässä jaksossa Musikaalimatkassa kotimaanmatkailee urakalla! Käymme Tampereella eläytymässä Suomen sisällissodan tapahtumiin ja matkustamme Poriin kokemaan myyttistä suomifilminostalgiaa. Vertaamme kotimaista uutta musikaalia ja vanhaa musiikkinäytelmää toisiinsa ja mietimme sitä, keille Tytöt 1918 ja Tukkijoella lopulta on tarkoitettu – meille vai muille? Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: Tässä jaksossa lainataan Kevin McLeodin kappaleita Dangerous ja Four beers (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ Jakson tarjoaa Linnateatteri.

Oopperaa ääliöille – Veljeni vartija, Tampere-talo

Julkaistu 20.2.2018

Tässä jaksossa lähdemme oopperaan! Emme anna oman olemattoman oopperatietämyksemme pysäyttää meitä, vaan pyydämme rohkeasti asiantuntija-apua – teatterin ja draaman tutkimuksen professori Hanna Suutela ja ohjaaja-libretisti Tuomas Parkkinen pikakurssittavat meitä siitä, mitä ooppera on ja miten sitä katsotaan. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Vieraina Hanna Suutela ja Tuomas Parkkinen. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: Ghost dance. Tässä jaksossa lainataan Kevin MacLeodin kappaletta Ghost dance (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ Jakson tarjoaa Helsingin Barokkiorkesteri.

Elvistelyä – Love Me Tender, Lahden Kaupunginteatteri

Julkaistu 6.2.2018

Jukebox-musikaalit: oma, kunnianarvoisa taiteenlajinsa vai musiikkiteatterin elinvoiman tuhoava kasvain? Tässä jaksossa tutustumme aikaisemmin julkaistun musiikin ympärille rakennettujen musikaalien historiaan ja nykypäivään. Pohdimme omaa suhdettamme genreen, jututamme kapellimestaria jukeboxien tekemisestä ja käymme katsomassa, miten Elvis svengaa musikaalina. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Antti Vauramo. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: Tässä jaksossa lainataan Kevin MacLeodin kappaletta Matt’s Blues (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ Jakson tarjoaa Tampereen Työväen Teatteri.

Musikaalimatkassa käy elokuvissa – The Greatest Showman

Julkaistu 30.1.2018

Musikaalimatkassa ryhtyy elokuvapodcastiksi! Käymme katsomassa The Greatest Showman -musikaalielokuvan. Selvitämme, miten hyvin leffa seuraa todellisen P. T. Barnumin elämäntarinaa, pohdimme Pasekin ja Paulin musiikkia – ja ihastumme Hugh Jackmanin mittavaan musikaaliosaamiseen. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: Dvorak Polka. Tässä jaksossa lainataan Kevin McLeodin kappaletta Dvorak Polka (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/

Shippisirkus saapuu kaupunkiin – rakkaus musikaaleissa

Julkaistu 23.1.2018

Tässä jaksossa shipataan! Musikaalihahmojen välinen rakkaus on faneille sydämen asia – mutta onko fiktiivisenä Amorina toimiminen pelkästään fandomin harrastus? Kerromme, mitä shippaaminen tarkoittaa, ja selvitämme fani- ja ammattilaisvoimin, millaisia romansseja musikaalituotantojen rivien väliin voi kätkeytyä. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Vieraana Viljatuuli Ylikoski. Haastattelussa Riikka Kiviaho, Andreas Hoff, Lasse Vermeli, Tuomas Parkkinen ja Severi Saarinen. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: otteita Konstantin Nemovin sävellyksestä Nomen Alterum. Jakson tarjoaa Tampereen Työväen Teatteri.

Interview: Andreas Hoff, Lasse Vermeli & Enjolras/Grantaire (from “Shippisirkus saapuu kaupunkiin”)

Julkaistu 23.1.2018

Enjolras <3 Grantaire! Norwegian musical actors Andreas Hoff and Lasse Vermeli discuss playing the roles of Enjolras and Grantaire in Folketeateret’s production of Les Misérables and the relationship in between their characters. If the barricade didn’t fall, would Enjolras and Grantaire have a future together? This interview is a part of an episode sponsored by Tampereen Työväen Teatteri. Music: "Nomen Alterum" by Konstantin Nemov.

Legendaarinen, kauan odotettu fandom-jakso – musikaalit ja niiden faniyhteisöt

Julkaistu 16.1.2018

Uuden vuoden ensimmäinen jakso vie tutustumismatkalle musikaalifandomiin. Tapaamme cosplay-harrastajia ja eturivin superfaneja, lyömme pöytään omat parhaat fandom-muistomme ja otamme selvää siitä, mitä kaikkea musikaalien fanittaminen voi olla. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Oliver Parrilla, Kris Mäki, Karoliina Kiviaho, Riikka Kiviaho ja Meri Tuuli Taskinen. Spiikki: Niina Markkanen. Välikemusiikki: otteita Konstantin Nemovin sävellyksestä Nomen Alterum. Jakson tarjoaa Tampereen Työväen Teatteri.

Naisasiaa Annan kanssa – vieraana Anna Victoria Eriksson

Julkaistu 19.12.2017

Puhumme naisasiaa näyttelijä Anna Victoria Erikssonin kanssa. Vieraamme kertoo, millaista on puhaltaa henki stereotyyppisiin naishahmoihin ja miltä tuntuu, kun miespuoliset kollegat saavat esittää ne kiinnostavammat roolit. Mietimme myös sitä, miksi naishahmot ovat usein niin yksiulotteisia – ja sitä, onko tilanteelle tehtävissä jotakin. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Vieraana Anna Victoria Eriksson. Tunnarispiikki: Niina Markkanen. Jakson tarjoaa Linnateatteri.

Kiintiönaisdilemma – The Book of Mormon, China Teatern

Julkaistu 12.12.2017

Onko keskivertomusikaalissa tilaa useammalle kuin yhdelle naishahmolle? Mietimme naishahmojen paikkaa musikaaleissa ja sitä, millaisia rooleja naiset saavat musikaaleissa esittää. Kanssamme kiintiönaisdilemmaa ratkoo myös Tukholman The Book of Mormonin naispääosan esittäjä. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Vieraana Viljatuuli Ylikoski. Haastattelussa Samantha Gurah. Spiikki: Niina Markkanen. Tässä jaksossa kuullaan lainauksia kappaleista Two by Two (levyltä The Book of Mormon Original Broadway Cast Recording, 2011, Sh-K-Boom & Ghostlight Records) ja Un homme et une femme (säv. Francis Lai). Jakson tarjoaa Linnateatteri.

Interview: Samantha Gurah on women in musicals (from episode “Kiintiönaisdilemma”)

Julkaistu 12.12.2017

Musical actor Samantha Gurah talks about her role as Nabulungi Hatimbi in the Swedish production of The Book of Mormon, the roles women play in musicals and the gender imbalance in musical theatre. This interview is a part of an episode sponsored by Linnateatteri.

Interview: Alexander Lycke on Les Misérables (from episode “Ei kurjuutta kummempaa”)

Julkaistu 12.12.2017

Musical actor Alexander Lycke talks about playing Jean Valjean in Smålands Musik & Teater’s production of Les Misérables and answers an important question: what makes Les Mis such a good musical?

Kurjuuden markkinoilla – Les Misérables, Teater Vanemuine

Julkaistu 5.12.2017

Mitä sinä sitä taas menet katsomaan, etkö sinä ole nähnyt sen jo? Tässä jaksossa mietimme, miksi jotkut musikaalituotannot on nähtävä useammin kuin kerran. Kuulemme myös, millaista on maata barrikadilla kuolleena yli 70 tuntia, ja käymme Tartossa katsomassa, olisiko Pohjois-Euroopan uusimmasta Les Misistä uudeksi suosikiksi. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Samuel Harjanne. Teatteriseurana Niina Markkanen ja Elina Sivonen. Spiikit: Niina Markkanen.

One Night in Vaasa – Ingvar!, Wasa Teater

Julkaistu 21.11.2017

Jaksossa katsotaan suomenruotsalaista teatteria ulkopuolisin – suomalaisin, ruotsalaisin ja norjalaisin – silmin. Millaista ulkomaalaisen näyttelijän on tehdä töitä suomalaisessa teatterissa? Eroaako suomalainen teatteriyleisö jotenkin ruotsalaisesta? Riittääkö kouluruotsi kielimuurin ylitykseen? Matkustamme Vaasaan ottamaan selvää. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Anna-Maria Hallgarn ja Erik-André Hvidsten. Spiikit: Niina Markkanen.

Interview: Anna-Maria Hallgarn and Erik-André Hvidsten (from episode “One Night in Vaasa”)

Julkaistu 21.11.2017

Actors Anna-Maria Hallgarn (Sweden) and Erik-André Hvidsten (Norway) discuss working in Finland, culture shocks, language barriers and playing furniture in Wasa Teater’s Ingvar! the IKEA musical.

Menninkäisten ja peikkojen maassa, osa II – Les Misérables, Folketeateret

Julkaistu 14.11.2017

Onko tuotannolla väliä? Pohdimme sitä, miten sama musikaali voi eri teattereissa nähtynä olla kuin täysin eri teos – tai toisinaan yllättävän samanlainen. Edellisessä jaksossa alkanut Oslon-matka jatkuu kurjissa tunnelmissa, kun katsomme, mitä uutta ja erilaista norjalaiset ovat Les Misérablesiin keksineet. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikit: Niina Markkanen.

Menninkäisten ja peikkojen maassa, osa I – The Book of Mormon, Det Norske Teatret

Julkaistu 7.11.2017

Onko Suomessa mikä tahansa mahdollista – vai onko olemassa musikaaleja, joita meillä yksinkertaisesti ei voi esittää? Millaiset teokset sopivat meille erityisen hyvin, entä mitkä olisi parempi jättää tekemättä? Etsimme vastauksia Oslosta käsin ja vierailemme myös Helsingin Kaupunginteatterissa. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Kari Arffman. Spiikit: Niina Markkanen. Tässä jaksossa kuullaan lainauksia kappaleista Hello! ja Two by Two levyltä The Book of Mormon Original Broadway Cast Recording (2011, Sh-K-Boom & Ghostlight Records).

Murha, murha, painajainen – Jekyll & Hyde, Salon Teatteri

Julkaistu 24.10.2017

Puhumme siitä, miten musikaaleista puhutaan! Musikaaleihin liitetään monenlaisia ennakkoluuloja ja -olettamuksia, mutta onko luuloissa perää? Voiko musikaali puhua asiaa, vai vesittävätkö laulu ja tanssi vakavat teemat? Selvitämme asiaa katsomalla ahdistavan kauhumusikaalin ja juttelemalla sen tähden kanssa. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Peter Nyberg. Spiikit: Niina Markkanen.

Maunoway to Heaven – Mauno Peppone Extended, Tampereen Työväen Teatteri

Julkaistu 10.10.2017

Miten näyttelijöitä fanitetaan? Mitä musikaalifani saa irti näyttelijän ihailemisesta, voiko Suomessakin fanittaa, entä mitä kaikkea fani tekee fanitettavansa eteen? Katsomme Tampereen Työväen Teatterin Mauno Peppone Extended -esityksen ja kysymme mielipiteitä niin fanina kuin fanitettavana olemisen asiantuntijoilta. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Haastattelussa Jari Ahola, Katja Hirvonen, Peppi Ponsimaa ja Heidi Pärnänen. Spiikit: Niina Markkanen.

Heinäkuun helvetintuli – Klokkeren fra Notre Dame, Fredericia Teater

Julkaistu 26.9.2017

Palaamme heinäkuun helteisiin ja kesäiseen Kööpenhaminaan katsomaan Notre Damen kellonsoittaja -musikaalia. Matkalla mietimme musikaalimatkailun syvintä olemusta. Miksi matkalle kannattaa lähteä, onko kielimuuri este, mitä järkeä koko tässä touhussa on? Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikit: Niina Markkanen. Jaksossa kuullaan otteita Fredericia Teaterin Klokkeren fra Notre Dame -musikaalin kappaleesta “Prolog: Klokkerne i Notre Dame”. Äänitiedosto musikaalin lehdistömateriaalipaketista.

Ei kurjuutta kummempaa – Les Misérables, Smålands Musik & Teater

Julkaistu 19.9.2017

Kuulemme Ruotsista vallankumouksellista laulua ja lähdemme musikaalimatkalle Vätternin rannalle. Matkan varrella otamme selvää siitä, onko 70 miljoonan ihmisen näkemä ja rakastama Les Misérables oikeasti hyvä musikaali. Huom. Tämä jakso sopii myös Les Mis -allergikoille! Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Vieraana Viljatuuli Ylikoski. Haastattelussa Alexander Lycke. Spiikit: Niina Markkanen.

Viulunsoittaja Tampereella

Julkaistu 12.9.2017

Kumpi voittaa: laaja kokoelma ennakkoluuloja vai Tampereen Työväen Teatterin tuotanto musikaalista Viulunsoittaja katolla? Maistiaisjaksossa käymme taisteluun omia olettamuksiamme vastaan ja otamme selvää siitä, onko Viulunsoittaja todella maailman väsynein musikaali. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikit: Niina Markkanen. Välikemusiikki: "Dingo 1" by Marcus Dellicompagni, www.PoundSound.co.uk

Helou, me ollaan Siiri ja Laura!

Julkaistu 25.8.2017

Rakas kuulija: sinulla on varmasti nyt monia kysymyksiä. Mikä tämä podcast on? Kuka siellä puhuu? Miksi juuri musikaaleista, miksi juuri matka? Miksi te teette tätä?! Tässä esittelyjaksossa yritämme vastata näihin polttaviin kysymyksiin. Juontajina Laura Haajanen ja Siiri Liitiä. Spiikit: Niina Markkanen.

Takaisin podcastien listaan