Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Paluu tulevaisuuteen

Paluu Tulevaisuuteen on Heurekan podcast tieteestä ja tulevaisuudesta – siis tutkimusmatka tieteen ja tulevaisuuden kiehtovimpiin aiheisiin!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 5 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 22.1.2018.

5. Liikkuminen, liikenne ja tulevaisuus - Heikki Liimatainen, Mikko Möttönen

Julkaistu 16.2.2018

Millaisia muutoksia liikenteessä ja sen suunnittelussa tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa? Miksi sen optimointi on tärkeää? Vieraana uudistuvan liikenteen apulaisprofessori ja kvanttifyysikko Heikki Liimatainen (TTY) sekä dosentti Mikko Möttönen(Aalto-yliopisto).  Studiossa Klaus Elfving, Tuuti Piippo ja Kira Elfving.

4. Asumisen ja kaupunkien tulevaisuus – Susanna Pirttikangas, Panu Lehtovuori, Heli Ponto

Julkaistu 9.2.2018

Perehdymme asumisen tulevaisuudennäkymiin, rakentamiseen ja kaupunki- ja yhdyskuntasuunnitteluun. Haastattelussa Susanna Pirttikangas (Oulun yliopisto), Panu Lehtovuori (TTY) ja Heli Ponto (TEM). Studiossa Klaus Elfving, Tuuti Piippo ja Kira Elfving. Studiovieraana tällä viikolla arkkitehti, muotoilija Emmi Jääskeläinen.

3. Terveydenhuollon tulevaisuus – Jaakko Sahimaa, Hannes Lohi, Emmi Helle

Julkaistu 2.2.2018

Kolmannessa jaksossa seikkailemme terveysteemoissa unen mittaamisesta huippugeenitutkimukseen ja biopankkeihin. Haastattelussa työterveyspsykologi Jaakko Sahimaa Heltti-palvelusta, koiria tutkiva eläinlääketieteellisen molekyyligenetiikan professori Hannes Lohi sekä Stanfordissa työskennellyt geenitutkija ja lastenlääkäri Emmi Helle. Studiossa Klaus Elfving, Tuuti Piippo, Kira Elfving ja lääketieteen lisensiaatti Tuomo Noppari.

2. Keinoäly ja robotiikka – Timo Honkela

Julkaistu 26.1.2018

Toisessa jaksossa kysymme, mitä eroa on keinoälyllä ja tekoälyllä, ovatko uhkakuvat siitä tieteisfiktiota vai todellisuutta, ja voiko se pelastaa maailman. Haastattelussa Rauhankone-kirjan kirjoittanut tekoälytutkija, professori Timo Honkela. Uutisotsikoissa neurotiedettä ja terveysteknologiaa, joka ennustaa potilaiden hengenvaaraa. Studiossa Klaus Elfving, Tuuti Piippo ja Kira Elfving.

1. Tieteellinen ajattelu – Esa Saarinen

Julkaistu 22.1.2018

Ensimmäisessä jaksossa puhutaan tieteellisestä ja kriittisestä ajattelusta, johon johdattelee haastattelun kautta filosofi, professori Esa Saarinen. Uutisaiheissa käsitellään saunomisen terveysvaikutuksia, suomalaisia minisatelliitteja, masennuksen hoitoa taikasienten avulla ja prebioottien vaikutusta oppimiseen ja muistiin. Studiossa Klaus Elfving, Tuuti Piippo ja Kira Elfving.

Takaisin podcastien listaan