Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Impulssi-podcast

Liikenne- ja viestintäministeriön podcast käsittelee suuria digitaalisia mullistuksia Suomen ja suomalaisten näkökulmasta.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 3 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 22.11.2017.

Impulssi-podcast: Tulevaisuudessa jokaisella on oikeus omaan dataan

Julkaistu 11.12.2017

Impulssi-podcastin kolmannessa jaksossa keskitytään tietoon eli dataan. Miten tulevaisuuden palveluita räätälöidään datan perusteella? Minkälaisia muita mahdollisuuksia yksityiskohtainen data tuo kuluttajille, yrityksille ja julkiselle sektorille? Mitä on omadata? Miten dataan liittyvästä tietoturvasta huolehditaan? Tiedämmekö, missä kaikkialla meistä on dataa?

Datan yhteiskunnallisesta ja liiketoiminnallisesta merkityksestä keskustelemassa Keskon Chief Digital Officer Anni Ronkainen sekä Liikenne- ja viestintäministeriön tieto-osaston osastopäällikkö Laura Vilkkonen. Keskustelua johdattelee ministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaara.

Abstraktien ja vaikeiden asioiden sekä nopean muutoksen keskellä on hyvä hengähtää hetken. Keskustelun osallistujat kertoivat kukin ajattoman vinkin, joka soveltuu yhtä hyvin tähän päivään kuin huomiseen.

Anni Ronkaisen vinkki: Maailman muutos on väistämätöntä ja voit itse valita, miten siihen suhtaudut. Itse suhtaudun muutokseen mahdollisuutena.

Laura Vilkkosen vinkki: Ihmisellä on kaipuu toisen ihmisen luokse ja sosiaalisuus on elinehtomme. Sosiaalisessa mediassakin on pohjimmiltaan kyse siitä, että ihminen kaipaa toisia ihmiskontakteja. Tämä tulee tuskin muuttumaan.

Impulssi-podcast: Liikenteen automaatio muuttaa liikennettä turvallisemmaksi

Julkaistu 4.12.2017

Impulssi-podcastin toisessa jaksossa pohditaan, mitä liikenteen kehittyminen tarkoittaa liikenneturvallisuudelle. Miten liikenteen automatisaatio vaikuttaa liikennekulttuuriin? Tekevätkö autojen jakamispalvelut liikenteestä turvallisemman? Miten julkiset toimijat ja yritykset saadaan jakamaan liikenneturvallisuutta lisäävää dataa toisilleen?

Keskustelemassa työelämäprofessori, entinen Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri sekä Liikenne- ja viestintäministeriön viestintäneuvos Timo Kievari. Keskustelua johdattelee ministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaara.

Impulssi-podcast: Automaattiselle liikenteelle tarvitaan älykäs infra

Julkaistu 22.11.2017

Impulssi-podcastin ensimmäisessä jaksossa tarkastellaan älykästä infrastruktuuria. Mitä tarkoitetaan teiden älykkyydellä? Miten tietoliikenneyhteyksiä tulisi kehittää eteenpäin? Missä asioissa Suomi on edelläkävijä - entä missä on kirittävää?

Takaisin podcastien listaan