Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kyberykset

Kyberykset on Suomen ensimmäinen yksinomaan tieto- ja kyberturvaan keskittyvä podcast. Tässä podissa puhutaan päivänpolttavista kyberasioista selvällä suomen kielellä sekä tarkastellaan alan tapahtumia suomalaisesta näkökulmasta. Kyberykset-podcastia isännöivät tietoturvan ja riskienhallinnan erikoisasiantuntijat Marko Buuri ja Tuomo Makkonen.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 5 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 22.1.2018.

Jakso 5│Tietoturva ohjelmistokehityksessä, vieraana Antti Vähä-Sipilä

Julkaistu 15.5.2018

Aiheenamme on tällä kertaa ohjelmistokehityksen turvallisuus, DevSecOps. Vieraana studiossa on F-Securen monessa liemessä keitetty johtava tietoturvakonsultti Antti Vähä-Sipilä. Antilla on pitkä kokemus kehittäjien kanssa työskentelystä sekä poikkeuksellisen paljon näkemystä siihen, kuinka tietoturvavaatimuksia tulisi käsitellä ohjelmistokehitysprojekteissa.

Jakso 4│Lohkoketjut ja kryptovaluutat, vieraana Henry Brade

Julkaistu 11.4.2018

Kyberykset-podcastin neljännessä jaksossa on aiheena lohkoketjut ja kryptovaluutat. Vieraana studiossa on yksi alan tunneituimmista suomalaisista vaikuttajista, Henry Brade. Henry on Prasos Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja sekä Suomen ensimmäisen bitcoin-aiheisen uutissivuston, Bittiraha.fi:n perustaja. Lohkoketjujen ja kryptovaluuttojen lisäksi pureudumme tuttuun tapaan viime kuukausien ajankohtaisiin tietoturvatapauksiin.

Jakso 3│Tietoturvamyyttejä murtamassa, vieraina Tomi Tuominen ja Timo Hirvonen

Julkaistu 12.3.2018

Kyberykset-podcastin kolmannessa jaksossa puhutaan tietoturvamyyteistä sekä kyberturvaan liittyvistä uskomuksista ja käsitteistä, jotka ovat vuosien varrella muuttuneet. Vieraina myyttejä murtamassa ovat ansioituneina tietoturvatutkijoina ja -konsultteina tunnetut Tomi Tuominen ja Timo Hirvonen. Lisäksi kertaamme kryptovaluuttojen louhimiseen sekä Office365-haavoittuvuuksiin liittyviä uutisia sekä käymme läpi Viestintäviraston "Tietoturvan vuosi 2017" -julkaisun antia.

Jakso 2│Kohti tietosuoja-asetusta, vieraana Eija Warma

Julkaistu 13.2.2018

Kyberykset-podcastin toisessa jaksossa vieraanamme on Eija Warma, Castrén & Snellmanin IT- ja tietosuoja-asioihin perehtynyt asianajaja. Eija on yksi Suomen johtavista asiantuntijoista ja kansainvälisestikin tunnettu tietosuoja-alalla. Keskustelemme hänen kanssaan tietosuoja-asetuksen vaikutuksista ja haasteista. Miten hahmottaa lakipaketin ydin ja löytää sen merkitys omalle toiminnalle? Lisäksi pohdimme, miten rautatason haavoittuvuudet Meltdown ja Spectre vaikuttavat tietoturva-alueella.

Jakso 1│Asiaa bug bounty -ohjelmista, vieraana Leo Niemelä

Julkaistu 22.1.2018

Tästä se lähtee! Kyberykset-podcastin historiallisessa ensimmäisessä jaksossa puidaan vuoden 2017 tapahtumia kyberturvan näkökulmasta sekä käsitellään yritysten bug bounty -ohjelmia. Pureudumme muun muassa bug bounty -ohjelmien hyötyihin ja haasteisiin sekä keskustelemme siitä, mitä bug bounty -ohjelmaa rakentaessa kannattaa ottaa huomioon. Vieraana studiossa on LähiTapiolan tietoturvajohtaja, vuoden TiVi-vaikuttaja 2017 ja Tietoturva ry:n vuoden tietoturvapäällikkö 2016, Leo Niemelä.

Takaisin podcastien listaan