Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


#futucast

#futucast on keskustelusarja, podcast, joka tuo Suomen kovimmat päättäjät keskustelemaan tulevaisuudesta. Joka jaksossa käsitellään tulevaisuutta päättäjän näkökulmasta. #futucast luo ennennäkemättömän keskusteluympäristön ja tuo vieraiden ajatuksia esille eri tavalla kuin valtamedia. Jos haluat ymmärtää tulevaisuuden isoja kysymyksiä ja kuulla siitä, mitä asioille tehdään niin olet oikeassa paikassa! Julkaisemme uusia jaksoja joka toinen viikko. Jaksot ovat kuunneltavissa iTunesissa, Soundcloudissa ja Kiekussa. Olemme tällä hetkellä tauolla, uusia jaksoja tulossa syksyllä!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 13 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 30.6.2017.

Mikko Hyppönen - tietoturvan tulevaisuus

Julkaistu 26.12.2017

Vieraana F-securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen. Keskustelua teknologiasta, tietoturvan tulevaisuudesta, bitcoinista ja ihmisten mahdollisuuksista vaikuttaa omaan tietoturvaansa.

Ilkka Herlin- Ilmastonmuutos ja Itämeri, missä mennään?

Julkaistu 11.12.2017

Vieraana Cargotecin ja Baltic Sea Action Groupin hallituksen puheenjohtaja, Ilkka Herlin. Mikä on Itämeren tilanne, voiko ilmastonmuutoksen ratkaista, mitä yksittäinen kansalainen voi tehdä? #futucast selvittää asiat, jotka kaikkien pitäisi tietää.

Suomen Arkkipiispa Kari Mäkinen - Uskonnon merkitys ja tulevaisuus

Julkaistu 27.11.2017

Vieraana Suomen Arkkipiispa. Keskustelua arkkipiispan työstä, sekularisaatiosta, uskonnon tulevaisuudesta, terrorismista sekä Suomen kirkon isoimmista tulevista haasteista.

Björn Wahlroos - Miten Suomi tulisi uudistaa?

Julkaistu 13.11.2017

Vieraana Sampo Groupin, Nordean ja UPM:n hallituksen puheenjohtaja, Björn Wahlroos. Miksi Nalle oli nuorena vasemmistolainen, miksi Ruotsilla menee Suomea paremmin, miten Suomea ja verotusta tulisi uudistaa ja miten perustulo voitaisiin saada toimimaan?

CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie - Konfliktien ja rauhan tulevaisuus

Julkaistu 31.10.2017

Inspiroiva keskustelu konflikteista, ihmispiirteistä, maailman sosiaalisesta vastuusta sekä uudesta rauhanliikkeestä. Tuija Talvitie on konfliktinratkaisujärjestö CMI:n toiminnanjohtaja.

Professori Esko Valtaoja - Maailman pitkän aikavälin tulevaisuus

Julkaistu 31.10.2017

Vieraana professori Esko Valtaoja. Aiheina muun muassa maailman pitkän aikavälin tulevaisuus, simulaatioteoria, maailman tieteen isot kysymykset ja ikuisesti eläminen.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson - Tasa-arvo ja pakolaiset

Julkaistu 31.10.2017

Vieraana Li Andersson. Keskustelua pakolaisista, humanitaarisesta avusta, poliittisesta korrektiudesta sekä tasa-arvosta.

Verohallinnon pääjohtaja Pekka Ruuhonen - Verotuksen tulevaisuus

Julkaistu 31.10.2017

Keskustelua verotuksen tulevaisuudesta yhdessä Verohallinnon pääjohtajan kanssa. Kestääkö verotuspohja, miten verotusta innovoidaan, miksi veroja maksetaan ja voiko verohallinnon korvata tekoälyllä?

Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen - Työmarkkinoiden tulevaisuus ja perustulo

Julkaistu 31.10.2017

Keskustelua Kelan, työmarkkinoiden ja tukien tulevaisuudesta sekä oikeusjärjestelmän ja perustulokokeilun tutkimista yhdessä Kelan pääjohtajan Elli Aaltosen kanssa.

Terveysministeri Pirkko Mattila - Terveydenhuollon tulevaisuus ja SoTe

Julkaistu 31.10.2017

Vieraana Pirkko Mattila. Keskustelua SoTesta, kansalaisen vastuusta terveysasioissa, digitalisaatiosta ja tulevaisuuden terveydenhuollosta terveysministeri Mattilan kanssa.

VTT toimitusjohtaja Antti Vasara - Teknologian ja ihmisen tulevaisuus

Julkaistu 31.10.2017

Kolmannen jakson vieraana VTT:n toimitusjohtaja, Antti Vasara. Keskustelua maailmaa muovaavista teknologioista, tekoälystä ja sen eettisistä näkökulmista sekä energiasta. Lisäksi vapaata spekulaatiota ihmisen tulevaisuudesta monesta näkökulmasta.

Talousguru Sixten Korkman - Suomen talouden tulevaisuus

Julkaistu 31.10.2017

Toisen #futucast-jakson vieraana Sixten Korkman. Keskustelua Suomen taloudesta, EU:sta, maahanmuutosta, Pohjoismaisesta federaatiosta ja nuorista.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori - Helsingin ja kaupunkien tulevaisuus

Julkaistu 30.6.2017

Ensimmäinen #futucast jakso. Vieraana Jan Vapaavuori. Keskustelua Helsingin tulevaisuudesta. Miten joukkoliikennettä innovoidaan, miltä kaupungit näyttävät tulevaisuudessa ja mikä on Suomen isoin ongelma?

Takaisin podcastien listaan