Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Uutisraportti podcast

Uutisraportti podcastissa ajankohtaisista aiheista puhutaan niin kuin toimittajat puhuvat niistä töiden jälkeen drinksuilla: mielenkiintoisesti ja turhia jännittämättä. Julkaisijana Helsingin Sanomat.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 6 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 11.10.2018.

15.11.2018: Brexit, vaihtoehtobudjetit ja Italian Viiden tähden liikkeen budjetti

Julkaistu 15.11.2018

Tämän viikon jaksossa Marko Junkkari, Anna-Sofia Berner ja Tuomas Peltomäki keskustelevat uunituoreesta brexit-sopimuksesta ja sen vaikutuksesta pääministeri Theresa Mayn tulevaisuuteen ja mahdolliseen läpimenoon Britanniassa ja EU:ssa. Lisäksi aiheina puolueiden tällä viikolla viimeistään jättämien vaihtoehtobudjettien mielekkyys ja sisällöt sekä Italian Viiden tähden liikkeen vetämän hallituksen ja Euroopan komission kiista budjetin alijäämäisyydestä.

8.11.2018: Jordan Peterson, Jeff Sessionsin erottaminen, USA:n vaalit

Julkaistu 8.11.2018

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Ivan Puopolo ja Jussi Sippola keskustelevat Suomeen vieraillee saapuneesta Jordan Petersonista, Yhdysvaltain välivaaleista ja sen merkityksestä Trumpin hallinnolle ja niistä shokkiaalloista, jotka seurasivat Trumpin päätöstä antaa oikeusministeri Jeff Sessionsille potkut.

30.10.2018: Vihreiden puheenjohtajavaalin täys kaaos, keskusta, Angela Merkel

Julkaistu 31.10.2018

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja toimittaja Tommi Nieminen arvioivat puheenjohtajaehdokkaiden luovuttamisen vaikutusta vihreiden puheenjohtajavalintaan, keskustan tilannetta vaaleihin mentäessä pääministeri Juha Sipilän periaatteessa hoidettuaan työnsä hyvin mutta kansaa jakaen, ja Saksan ja Euroopan tilanteesta Angela Merkelin astuessa sivuun.

25.10.2018: Touko Aallon ero pj-paikalta, Sipilän ja ay-liikkeen taisto, Jamal Khashoggi

Julkaistu 25.10.2018

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki, Anna-Sofia Berner ja Marko Junkkari keskustelevat vihreiden Touko Aallon päätöksestä erota puheenjohtajan paikalta ja mahdollisista seuraavista puheenjohtajista, pääministeri Juha Sipilän hallituksen ja ay-liikkeen aivan mielipuolisiksi yltyneestä riidasta ja Sixten Korkmanin ja Bengt Holmströmin täysin eriävistä kannoista siihen, ja Washington Postin kolumnisti Jamal Khashoggin murhasta ja siitä miten saudeilla on yhtäkkiä näin paljon pokkaa.

18.10.2018: Miniraportti podcast - mistä tällä viikolla olisi keskusteltu

Julkaistu 18.10.2018

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäki on yksin ja parkana kotisohvallaan, koska podcastin nauhoitus epäonnistui katastrofaalisesti. Hän kuitenkin kertoo, mistä tällä viikolla olisi keskusteltu, jos näin olisi tapahtunut, ja antaa hyvät keskustelunaiheet afterworkeille.

11.10.2018: Sipilän ja ay-liikkeen showdown, IPCC:n ilmastomuutosraportti ja Brasilian vaalit.

Julkaistu 11.10.2018

Tämän viikon jaksossa Anna-Sofia Berner, Marko Junkkari ja Tuomas Peltomäki keskustelevat pääministeri Juha Sipilän huimasta politikoinnista riidassa hallituksen ja ay-liikkeen kanssa, IPCC:n ilmastonmuutosraportista, jossa sanottiin että 1,5 astetta on kaikki mitä maapallo kestää tai tuho tulee – ja siitä, miten suomalaispoliitikot reagoivat raporttiin, ja Brasilian vaaleista, joissa hämmentävää kyllä näkyy karmivalla tavalla sama oikeistopopulismin nousu kuin kaikkialla muuallakin maailmassa.

Takaisin podcastien listaan