Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Uutisraportti podcast

Uutisraportti podcastissa ajankohtaisista aiheista puhutaan niin kuin toimittajat puhuvat niistä töiden jälkeen drinksuilla: mielenkiintoisesti ja turhia jännittämättä. Julkaisijana Helsingin Sanomat.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 4 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 29.11.2018.

Extra: Kuukausiliite 1/2019: Rohkea toimittaja, hullu keksijä

Julkaistu 5.1.2019

Kuuntelijalahjana tässä teille kuunneltavaksi juttu HS:n Kuukausiliitteen uudesta podcastista. Kim Wall oli rohkea toimittaja ja Peter Madsen hullu keksijä. Elokuussa 2017 heidän tiensä kohtasivat. Ruotsalainen Kim Wall opiskeli parhaissa yliopistoissa ja tavoitteli kansainvälistä uraa vapaana kirjoittajana. Tanskalainen Peter Madsen jätti kaikki opintonsa kesken ja ryhtyi rakentamaan sukellusveneitä. Kirjoittanut ja lukenut Anu Nousiainen.

13.12.2018: Pikkujoulut ja live: Brexit, vaalit 2019, vieraana Esa Suominen ja Taru Tujunen

Julkaistu 13.12.2018

Vuoden viimeisessä jaksossa Tuomas Peltomäki, Marko Junkkari ja Anna-Sofia Berner ja sata muuta ihmistä (!) viettäät pikkujouluiltamaa Ravintola Panemassa Helsingissä. Aiheina keskustelussa ovat brexit ja tuleva vaalikausi. Paikalla vierailevina puhujina kuullaan Esa Suomista ja Taru Tujusta, jotka molemmat ovat pitkän linjan poliittisia taustavaikuttajia ja siten heidän analyysinsa vaalitilanteesta on suorastaan häkellyttävän hyvää.

5.12.2018: Oulun kuvottavat teot ja politiikka siinä ympärillä, Ranskan mellakat, Suomi 101v

Julkaistu 5.12.2018

Tällä viikolla Tuomas Peltomäen, Marko Junkkarin ja Anna-Sofia Bernerin aiheina ovat Oulun kammottavat kolme lapsiin kohdistunutta raiskausta ja seksuaalista hyväksikäyttöä, ja niiden ympärillä käyty poliitinen taistelu, puhe ja osittain hiljaisuus; Ranskan mellakat ja niiden syyt ja merkitys ilmastonmuutoksen vastaiselle taistelulle; Suomen itsenäisyyspäivä ja sen vietto.

29.11.2018: Atsovanmeren tilanne, Sipilän puhe, raiskaustapaus mediassa

Julkaistu 29.11.2018

Tämän viikon jaksossa Tuomas Peltomäen, Marko Junkkarin ja Anna-Sofia Bernerin aiheina ovat Venäjän ja Ukrainan kiristyneet välit, pääministeri Juha Sipilän vaalikampanjan avajaispuhe ja toimittajayhteisön reaktiot Journalisti-lehden juttuun, jossa kerrottiin sarjaraiskaajasta.

Takaisin podcastien listaan