Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Polkuporinat

Polkuporinat -podcastsarjassa pääset kuuntelemaan kestävyysurheilun parissa olevien henkilöiden haastatteluja ja pureutumaan aiheeseen juuri heidän näkökulmasta. Haastateltavana on monipuolinen joukko suomalaisia urheilijoita ja alansa asiantuntijoita.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 20 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 7.8.2018.

Heljä Ora – Mindfulness

Julkaistu 16.11.2018

Mindfulness-guru Heljä Ora MacMentorilta aukaisee oven tietoisuus- ja läsnäolotaitoihin. Miksi jumpata vain lihaksia, kun iso osa suoritusta tapahtuu mielen tasolla. Ymmärtämällä paremmin mieltäsi voit harjoittaa itsesi parempiin suorituksiin niin työelämässä kuin pitkissä urheilusuorituksissa. Nappaa Heljän vinkit omaan mielenjumppaasi (9.10.2018 Siikajärvi).

Väliporina 3

Julkaistu 11.11.2018

Kolmannessa Polkuporinoissa käymme taas läpi menneitä ja tulevia jaksoja. Lisäksi vähän omia kuulumisia treeneistä ja alkaneesta treenikaudesta.

Terho Lahtinen

Julkaistu 9.11.2018

Haluaisitko tietää miten Nuuksio Classic ja Bodom Trail saivat alkunsa? Terho Lahtinen on visioinut ja toteuttanut kaikille polkujuoksijoille rakkaita tapahtumia, joissa suunnittelun lähtökohtana on ollut ainutlaatuisen tapahtuman luominen sekä pysyvän polkuriippuvuuden ja luonnossa liikkumisen aikaansaaminen. Sulje silmäsi ja anna Terhon tarinan viedä mennessään (30.9.2018 Nuuksio).

Annele Aarni-Wiklund – NLP

Julkaistu 2.11.2018

Valmentaja ja NLP Coach Annele Aarni-Wiklund avaa meidät ajattelemaan sitä, miten kannattaa ajatella. Oletko pohtinut miksi reagoit tietyissä tilanteissa tietyllä tavalla? NLP auttaa sinua löytämään ja ymmärtämään voimavarasi ja vahvuutesi sekä tunnistamaan motivaatiotekijöitäsi niin kisatilanteessa kuin työympäristössä. Annelen mottona on ”Itseensä voi ja kannattaa tutustua” (15.10.2018 Kerava).

Arto Ahola

Julkaistu 26.10.2018

Ultrajuoksuseura Endurancen puheenjohtaja Arto Ahola käy läpi Polkuporinoiden kanssa seuran 12-vuotista historiaa. Endurance on vienyt eteenpäin suomalaista ultrajuoksua enemmän kuin mikään muu juoksuseura. Kerromme, mistä kaikki alkoi ja miten Endurance on vuosien aikana kehittynyt. Kuulemme myös Arton mietteitä ultrajuoksijoita yhdistävästä liitosta (20.9.2018 Espoo).

Kai Langel

Julkaistu 18.10.2018

Kai Langel on aina nauttinut luonnossa liikkumisesta monin eri tavoin. Hänen matkansa on kulkenut useilla mantereilla ja monissa erilaisissa olosuhteissa niin vuoristoissa kuin veden syvyyksissä. Tässä jaksossa Kai kertoo meille espanjalaisesta polkujuoksukulttuurista, josta hän on päässyt nauttimaan muutettuaan 2009 Katalonian vuoristoon. Hyppää espanjalaiseen polkutanssiin. (29.8.2018 Chamonix).

Mammuttimarssi – jälkiporinat

Julkaistu 14.10.2018

Mammuttimarssin jälkiporinoissa käydään vielä läpi vähän tulevaa ja vanhaa (4.10.2018 Siikajärvi).

Mammuttimarssi

Julkaistu 12.10.2018

Mammuttimarssi on reipashenkinen seikkailukilpailu, joka on jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen kestävyyslajien kenttään. Täysin uniikkina tapahtumana se on onnistunut tuomaan paljon iloa, mutta myös raunioittanut kisaajat ajamalla heidät henkisen romahduksen partaalle. Kuuntele tapahtuman henkisen isän, Mäkkylän Mammutin, tarinointia tapahtuman taustasta sekä Korven Keijun paljastukset tämän vuotisesta tapahtumasta. Mammuttimarssin jatkoporinat julkaistaan parin päivän sisällä (4.10.2018 Siikajärvi).

Väliporina 2

Julkaistu 7.10.2018

Toisessa väliporinassa käydään lyhyesti läpi tulevia porinoita (7.10.2018 Siikajärvi)

Tero Hyppölä

Julkaistu 5.10.2018

Tero Hyppölä, tuo Imatralta ponnistanut kainuulainen kestävyyslajien taitaja. Vesien ja hankien kesyttäjä. Pitkien ja loputtomien teiden polkija. Kisojen podiumeille usein päätyvä. Itsestään kaiken irti loihtiva. Teron tarinoihin nyt sukella. (3.8.2018 Siikajärvi).

Henri Ansio – Jälkiporinat

Julkaistu 30.9.2018

Henri Ansion jälkiporinoissa tuli katettua vielä muutama mielenkiintoinen aihe. Kuuntele vielä toinen osa Henrin tarinasta (18.9.2018 Espoo).

Henri Ansio

Julkaistu 28.9.2018

Henri Ansio on Suomen kaikkien aikojen menestynein ultrajuoksija. Henri on viimeiset vuodet hallinnut kotimaan polkukisoja ja nyt menestystä on tullut myös kovatasoisissa polku- ja vuorikisoissa ulkomailla. Soita Henrin tarinasta ensimmäinen osa (18.9.2018 Espoo).

Noora Pinola

Julkaistu 21.9.2018

Salomon Suunto polkutiimin jäsen Noora Pinola on suurten seikkailujen sankaritar. Monipäiväiset seikkailukisat vaativissa olosuhteissa ovat Nooralle tuttuja lähes parin vuosikymmenen ajalta. Lajivalikoima ei rajoitus pelkästään seikkailukisoihin vaan mukaan mahtuu myös mm. kiipeilyä, hiihtoa ja vuorijuoksua. Lähde mukaan kuuntelemaan Nooran kiehtovaa tarinaa (17.8.2018 Siikajärvi).

Jukka Viljanen

Julkaistu 14.9.2018

Seikkailujuoksija Jukka Viljanen on äärimmäisten olosuhteiden mies. Seikkailuillaan Jukka on päässyt tuntemaan niin Saharan polttavan auringon ja hiekan kuin myös napajäätiköiden äärimmäisen pakkasen ja tuulen. Näissä olosuhteissa myös herkkä luonto ja ympäristössä tapahtuvat muutokset ovat jättäneet jäljen Jukan sydämeen. Hautaudu Jukan ja Polkuporinoiden seuraavaan seikkailuun (31.7.2018 Solvalla).

VäliPorina 1

Julkaistu 10.9.2018

Tässä ensimmäisessä VäliPorinassa kerromme vähän menneestä ja tulevasta. Käymme läpi saamaamme palautetta sekä kerromme mistä asioista toivoisimme edelleen palautetta. Käy kuuntelemassa ja kommentoimassa (9.9.2018 Siikajärvi).

Tomi Savolainen

Julkaistu 9.9.2018

Juoksija-lehden päätoimittaja Tomi Savolainen hengittää täysipäiväisesti liikunnallista elämäntapaa sekä omalla vapaa-ajallaan että työssään. Polkuporinoissa Tomi avaa myös omia ajatuksiaan ja tavoitteitaan Juoksija-lehden kehittämiselle ja viemiseksi eteenpäin. Avaa seuraava episodi Tomin ja Polkuporinoiden kanssa (15.7.2018 Ylläs).

Maija Oravamäki

Julkaistu 7.9.2018

Maija Oravamäki on ehtinyt tehdä kestävyysurheilu-urallaan hengästyttävän paljon asioita. Jo kotoa opittu aktiivinen elämäntapa on ilmentynyt ammattimaisena juoksu-urana sekä osallistumisena lukuisiin muihin kestävyyslajeihin. Viimeisimpänä aluevaltauksena on polku- ja vuorijuoksuissa saavutettu maailmanluokan menestyminen. Tässä Polkuporinat-jaksossa Maija valottaa meille omaa taustaansa sekä harjoittelua ja motivaation lähteitä (30.8.2018, Chamonix).

Janne Marin – vuorijuoksu

Julkaistu 27.8.2018

Janne Marin on varmasti tuttu monille vuori- ja polkujuoksijoille niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tässä Polkuporinat-jaksossa Janne kertoo oman tarinansa, joka on kantanut pikkupojan pihaseikkailuista haastaviin monipäiväisiin vuorikisoihin. Jannen sanoin: ” Run like a kid. Be Free. Enjoy.” (20.7.2018 Sysikallio).

Tarja Virolainen

Julkaistu 25.8.2018

Leijonaloikan elämässään tehnyt Tarja Virolainen kertoo meille oman tarinansa, jossa hän on toteuttanut unelmaansa ympäri maailman. Tarja on kirjoittanut kirja "Juoksijan Sielu" ja juossut kaikki World Marathon Majors maratonit. Tarja on myös kokenut Kenian juoksukehdon hengen, jossa juoksu on osa ihmistä. Loikkaa Tarjan tarinaan (4.7.2018 Siikajärvi).

Polkuporinat Intro

Julkaistu 7.8.2018

Tässä ensimmäisessä jaksossa kerromme tulevan podcast-sarjamme taustasta ja tavoitteista. Toivottavasti nautit siitä ja samalla innostut kuuntelemaan varsinaiset haastattelumme eri henkilöiden kanssa.

Takaisin podcastien listaan