Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Talousgurut

Talousgurut-podcastia vetävät Vuoden 2018 Talousguru-kilpailun kärkikaksikko Tuukka Tuomikoski ja Väinö Tuovinen. Nämä nuoremmat Talousgurut keskustelevat ohjelmaan kutsuttujen talousmaailman raskassarjalaisten, vanhempien Talousgurujen, kanssa maailmaa ravistelevista ilmiöistä. Nuoret talousgurut tuovat pölyttyneeseen talouskeskusteluun tuoretta särmää ja syväluotaavaa analyysiä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 5 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 7.6.2018.

Ovatko monopolit tarpeen? Vieraana Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski

Julkaistu 28.10.2018

Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski saapui nuorten talousgurujen studioon puolustamaan rahapelien kansallista monopolia. Onko oikein, että valtio pyörittää uhkapelihaittoja tuottavaa rahapelimonopolia?

Mitä raha on? Voisiko Bill Gates perustaa oman valuutan?

Julkaistu 28.8.2018

Talousgurut palaavat syyskauden ensimmäisessä podcastissaan talouden perusasioiden ääreen ja sukeltavat rahan syvimpään olemukseen. Podcast-vieraana on Finanssiala ry:n pääekonomisti Veli-Matti Mattila, joka ei innostu kryptovaluutoista.

Talouskriisit ja taloustieteen epäonnistuminen - vieraana Olli Rehn

Julkaistu 2.7.2018

​”Ennustaminen jalkapallotulosten osalta on melkein yhtä vaikeaa kuin kansantalouden kehityksen ennustaminen”, avaa Olli Rehn suosikistaan jalkapallon MM-kisoissa. Talousgurut-podcastin kolmannessa jaksossa nuoret gurut ja tuleva Suomen Pankin pääjohtaja pohtivat talouskriisejä ja sitä, miksi taloustieteilijät eivät tieteellisistä malleistaan huolimatta kykene mairittelevaan ennustustarkkuuteen.

Aivovuoto ja Suomen korkeakoulujärjestelmä - vieraana Björn "Nalle" Wahlroos

Julkaistu 18.6.2018

Talousguru-voittajat Tuomikoski ja Tuovinen pakkasivat kamppeensa ja suuntasivat Tukholmaan haastattelemaan Björn Wahlroosia suomalaisesta korkeakoulutuksesta ja Suomea uhkaavasta aivovuodosta. Podcastissa nuoret gurut ja Wahlroos pohtivat, miksi Suomesta karataan muualle kouluttautumaan. Guruista toinen jää Suomeen, toinen lähtee Englantiin opiskelemaan.

Talouspopulismi - Miksi helpoilla ratkaisuilla ratsastetaan valtaan? ft. Piia-Noora Kauppi

Julkaistu 7.6.2018

”Talouspopulismi on ratsastamista helpoilla ratkaisuilla, jotka saavat vähäisillä perusteluilla kansan tuen”, arvioivat Talousgurut Tuukka Tuomikoski ja Väinö Tuovinen sekä Finanssiala ry:n toimitusjohtaja ja entinen europarlamentaarikko Piia-Noora Kauppi. Kolmikko keskustelee Talousgurut- podcastin ensimmäisessä jaksossa talouspopulismin taustoista, seurauksista ja mahdollisista ratkaisuista.

Takaisin podcastien listaan