Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ratin takana

Ratin takana -podcastissa äänessä ovat ihmiset, joilla on tonneja takana ja rautaa alla.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 4 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 5.3.2019.

Mitä hiihtojoukkueen kuljettaja kirjoittaa ajopäiväkirjaan?

Julkaistu 10.5.2019

Milloin pitää huoltaa autoa, milloin suksia, milloin sairastunutta hiihtäjää. Arto Nieminen ajaa Suomen hiihtomaajoukkueen kuorma-autoa ja kuljettaa talven joukkueen varusteita hiihtokilpailuista toiseen. Se on tarkoittanut tuhansia kilometrejä, erikoisia kohtaamisia ja lyhyitä piipahduksia kotona. Scanian Ratian takana -podcastin toimittaa Jose Riikonen.

Millaista on autosuunnittelijan työ maailmalla?

Julkaistu 15.4.2019

Pasi Mäkelä on autosuunnittelija, jonka työnä on veistellä muovailuvahasta autojen fyysisiä muotoja. Hän on työskennellyt monissa maissa, muun muassa Ruotsin Södertäljessä Scanialla suunnittelemassa uuden sukupolven kuorma-autoja. Ratin takana -podcastissa Mäkelä kertoo kuorma-autojen suunnittelusta ja suunnittelijan työstä eri maissa. Scanian podcastissa kuullaan kiinnostavia ihmisiä kuljetusalalta ja ratin takaa. Podcastin toimittaa Jose Riikonen.

Mikä autojen kustomoinnissa innostaa?

Julkaistu 29.3.2019

Pariskunta Jani Paukku ja Tiina Karhula kustomoivat kuorma-autoja Karhuline Truck Customs -yrityksessään. Tässä jaksossa he kertovat, miten kustoimoinnista tuli heidän intohimonsa ja miten he rakensivat siitä itselleen uran. Mutta keitä oikein ovat Mörkö ja Pikkumisu? Scanian Ratin takana -podcastin toimittaa Jose Riikonen.

Kuinka tullaan Euroopan parhaaksi kuljettajaksi?

Julkaistu 5.3.2019

Miten tullaan Suomen ja Euroopan yhdeksi parhaaksi kuljettajaksi? Jukka Haanpää on kisannut menestyksellä Scania Driver Competitions -kuljettajakilpailuissa. Pienestä ja osin myös paikallisesta kisasta on noin 15 vuodessa kehittynyt globaali ilmiö. Haapajärveläinen yrittäjä kertoo kisaamisesta ja urastaan sa siitä, mikä vetää kilpailemaan vuosi vuoden perään. Scanian Ratin takana -podcastin toimittaa Jose Riikonen.

Takaisin podcastien listaan