Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


OlympiaCast

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 16.8.2018.

Krista Pärmäkoski

Julkaistu 10.12.2018

Krista Pärmäkoski on yksi Suomi-urheilun keulakuvia tällä hetkellä. Pyongchangin olympialaisissa Krista voitti kolme olympiamitalia ja nosti viimeistään itsensä koko kansan tietoisuuteen. Mutta mistä tämä kaikki alkoi? Krista kasvoi maatilalla, tehden raskaita töitä vanhempien parissa. Yläasteella koulumatkaa kertyi 52km suuntaansa, mikä toi tottakai omia haasteita arkeen. Lukioon Krista muutti toiselle paikkakunnalle, ja näin ollen hoiti kotihommat yksin jo 15 vuotiaana.

Ari-Pekka Liukkonen

Julkaistu 3.12.2018

Ari-Pekka Liukkonen on Suomen nopein uimari, sekä maailman pisin arvokisauimari. Jyväskylässä asuva 208 senttinen uimari on kaksinkertainen EM-mitalisti ja olympiaurheilija. Mainitsemisen arvoista on myös 2015 vuoden esikuva palkinto urheilugaalassa, sekä Jyväskylän kaupunginvaltuustossa paikka 2017 lähtien politiikan puolella. AP:n ura on todella poikkeuksellinen, sekä treenimetodit herättävät puhetta monissa piireissä. Hän on myös kokenut oman osansa tiukoista tappioista.

Jani Kukkola

Julkaistu 26.11.2018

Salibandyn MM-kisat lähestyvät – OlympiaCastin vieraana Jani Kukkola OlympiaCastin tuoreimman jakson vieraana on lähestyvien salibandyn MM-kisojen kunniaksi Jani Kukkola. 32-vuotias Kukkola jahtaa Prahasta jo uransa neljättä maailmanmestaruutta. Jani Kukkola on kuulunut viimeisen vuosikymmenen ajan Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Maailman parhaisiin keskushyökkääjiin lukeutuva Kukkola on ollut voittamassa tähän mennessä jokaista Suomen miesten maailmanmestaruuksista.

Mari Eder

Julkaistu 19.11.2018

Mari Eder (os. Laukkanen) on Itävallassa asuva suomalainen ampumahiihtäjä, joka avioitui itävaltalaisen miehen (Benjamin Eder) kanssa kesällä 2018. Tässä jaksossa keskustelemme Marin kanssa pettymyksistä ja minäkuvasta. Mitä tapahtuu jos urheilijan koko identiteetti on urheilussa ja saavutuksissa. Mari paljastaa myös ensi kauden suunnitelmiaan panostaa hieman enemmän hiihdon puolelle.

Teemu Lemmettylä

Julkaistu 12.11.2018

OlympiaCastin tuoreimman jakson vieras Teemu Lemmettylä on suomalaisen urheilun tuntematon moniottelija, jonka merkitys muun muassa maastohiihdon 2010-luvun menestyksen taustavaikuttajana on iso. Teemu Lemmettylä on yksi maailman parhaista urheilijoista extreme-triathlonissa. Hän on myös paljon muuta; muun muassa korkeasti koulutettu tutkija, joka on juuri aloittanut tohtorin opinnot liikuntateknologian saralla.

Anni Vuohijoki

Julkaistu 5.11.2018

Anni Vuohijoki on poikkeuksellinen huippu-urheilija monella tapaa. Tänä kesänä EM pronssia voittanut painonnostaja on opiskellut itsensä urheilun ohessa mm. lääkäriksi. Annin ajatukset ovat teräviä ja syviä. Tässä jaksossa puhumme mm. identiteetistä, onnellisuudesta ja arvoista.

Jukka Jalonen

Julkaistu 29.10.2018

OlympiaCastin vieraana on alkavan maajoukkuejääkiekkokauden kunniaksi Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen – ainoa suomalainen, joka on päävalmentajana saavuttanut jääkiekon maailmanmestaruuden. - Iso tekijä oli se, että Suomessa on tällä hetkellä erittäin paljon nuoria nousevia ja jo nousseita kykyjä. Se on yksi tekijä, mikä minua kiehtoi. Kun pääsin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa tekemään vuoden verran töitä näiden kaverien kanssa, se antoi viimeisen ruiskeen tähän, Jal

Andreas Romar

Julkaistu 22.10.2018

Andreas "Andy" romar on Suomalainen vauhtilajien alppihiihtäjä. Harrastus alkoi "virallisemmin" kuuden vuoden iässä vain 45m korkealta nyppylältä. 2009 vuonna Andy voitti nuorten maailmanmestaruus pronssimitalin, joka oli Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen arvokisamitali syöksylaskusta. Usemman ison loukkaantumisen kokenut Andy onkin oppinut tavoitteen asettamisen tärkeyden juuri näiden haastavein hetkien kautta.

Pauliina Vilponen

Julkaistu 15.10.2018

OlympiaCastin vieraana Vilponen kertoo tarinansa; miten hän on järjestänyt itsensä asemaan, jossa hän sai valita kahden mahtavan vaihtoehdon – lentopallon ammattilaisuran ja juristin työn välillä. Valinta osui siviilityöhön, mutta sitä ennen Vilponen ehti johdattaa naisten maajoukkueen 30 vuoden tauon jälkeen EM-lopputurnaukseen.

Nuorten Olympialaiset - Buenos Aires

Julkaistu 8.10.2018

Nuorten Olympialaiset on käynnissä parhaillaan Argentiinan Buenos Airesissa. Suomen joukku koostuu reilusta kahdestakymmenestä urheilijasta, jotka ovat jahtaamassa mitaleja, sekä pistesijoja. Tässä jaksossa kuullaan Arttu Mattilan sekä Jessica Kähärän tarina lapsuudesta nuoreksi huippu-urheilijaksi. Yhtäläisyyksiä löytyi mm. eri lajijen harrastaminen lapsuudessa, sekä intohimo kehittyä parhaaksi mahdolliseksi urheilijaksi.

Kaisa Sali

Julkaistu 30.9.2018

OlympiaCastin vieraana Kaisa Sali – rautanainen, joka oli valmis myymään asuntonsakin urheilun vuoksi - Meillä on kaikki pelissä urheilun kanssa. Tuloja saamme juuri sen verran, että pystymme tätä hommaa tekemään, mutta säästöön tästä ei juurikaan jää. Taloudellisesti tämä on täysin hullua hommaa, mutta molemmat olemme sitä mieltä, että saamme tästä tosi paljon muuta arvoa kuin rahaa, Sali korostaa OlympiaCastin vieraana.

Jarkko Nieminen

Julkaistu 24.9.2018

Jarkko Nieminen on Suomen kaikkien aikojen tennistykki. Parhaimmillaan ATP-maailmanlistalla 13 sijoittunut Suomalainen pelasi huikean uran voittaen kaksi ATP-turnausta kaksinpelissä ja viisi nelinpelissä. Yksi ikimuistoisimmista hetkistä oli hänen jäähyväistapahtumansa Final Night, missä hän pelasi mm. Roger Federeriä vastaan. Jarkko jakaa innoissaan tietoaan ja taitoaan nuoremmille pelaajille mentorin roolissa. Hän toimii myö tenniksen Davis Cup kapteeninen.

Emmi Peltonen

Julkaistu 17.9.2018

Emmi Peltonen on kolmannen polven olympiaurheilija. Perheen urheilutausta on värikäs ja isä Ville Peltonen on entinen jääkiekkoilija. Taitoluistelun Yhdysvalloissa aloittanut Emmi on reissannut paljon ympäri maailmaa treenien ja kisojen perässä. Emmi teki yläasteen jälkeen päätöksen satsata kaikkensa urheiluun, ja saavutti jo lyhyessä ajassa yhden unelmansa, pääsyn olympialaisiin.

Titta Keinänen

Julkaistu 10.9.2018

OlympiaCastin neljännen jakson vieraana on hujauksessa kuumimpien suomalaisnimien joukkoon matkalla Tokion olympiakisoihin kohonnut karateka Titta Keinänen. Titta Keinänen voitti tuoreen olympialajin, karaten korkeimman kilpailusarjan – K1-kiertueen – perättäiset osakilpailut Rabatissa ja Istanbulissa. Tällä hetkellä Keinänen onkin yksi kuumimmista nimistä sarjassaan, yli 68-kiloisissa.

Liisa Lilja

Julkaistu 3.9.2018

Liisa Liljan upeasta elämänasenteesta on varmasti opittavaa meille kaikille. Miten hyväksyä haasteet ja vaikeudet, mutta olla välittämästä niistä liikaa? Rakkaus urheilua kohtaan loistaa todella vahvasti Liisan elämässä. Hän puhuu myös siitä miten hän ei tavoittele voittoja, mutta haluaa olla aina radan nopein.

Sanna Kämäräinen

Julkaistu 27.8.2018

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen on tunnettu positiivisuudestaan ja elämänilostaan. Kun kroppa ei kestä, kestääkö pää? Lähes 1000 päivää pois kilpakentiltä opetti Sannalle paljon urheilusta, mutta ehkä jopa enemmän elämästä. Tämä syvällinen keskustelu avaa hienosti urheilijan sielunmaisemaa sekä voittojen, että haasteiden keskellä.

Mika Lehtimäki

Julkaistu 16.8.2018

Millaista reittiä Mika Lehtimäki on Huippu-urheiluyksikön johtajaksi kulkenut? Mitä tähänastinen työura on opettanut vaativaa pestiä varten? Entä millaisin toimenpitein Huippu-urheiluyksikkö suomalaisen urheilumenestyksen kohentamiseen pyrkii?

Takaisin podcastien listaan