Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


We Speak Gay – suoraa puhetta homoudesta

Seksuaalinen tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat yllättäen vuoden puheenaiheita. Radio Aallon iltapäiväjuontaja Jenni Alexandrova ja itse kaapista 46-vuotiaana ulos tullut, kolmen lapsen isä Hannu Medina selvittävät, miltä tuntuu perustella joka päivä omaa identiteettiään. Samalla tutustutaan leikkisästi seksuaalisuuden iloihin.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 3 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 27.6.2019.

Jakso 3: Mitä on sateenkaarikulttuuri?

Julkaistu 11.7.2019

Jenni Alexandrova ja Hannu Medina purkavat sateenkaarikulttuurin stereotypioita: värikäs alakulttuuri on enemmän kuin Pride-juhlia, neitimäisiä miehiä ja homobileitä. Antti Eho on pitkän linjan gay-kulttuurin edistäjä, dj, promoottori ja tuottaja. Kristiina Puukko on taiteilija ja palkittu yhteisöllisten tapahtumien tuottaja. Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen kertoo, miten yhdenvertaisuus ja moninaisuus huomioidaan isossa työyhteisössä ja miten työkulttuuria muutetaan.

Jakso 2: Sukupuolineutraali yhteiskunta ja työelämä - joko nyt?

Julkaistu 4.7.2019

Moni vanhempi homoseksuaali olisi itse halunnut elää lapsuutensa sukupuolineutraalissa yhteiskunnassa. Mitä muuta sukupuolineutraalisuus kuin pelkkää termistön muuttumista? Hotelli Helkan johtaja Jukka Räisänen tuli ulos kaapista työyhteisönsä edessä. Tiia Kovanen on sukupuolenkorjauksen läpikäynyt transskupuolinen, ennen kaikkea nainen. Varman viestintä-, vastuullisuus- ja HR-johtaja Katri Viippola kertoo, miten jotkut työelämän johtopaikoilla olevat johtajat ovat fiksun oloisia, mutta arvoiltaan vieläkin kaapissa.

Jakso 1: Perheenisä tulee ulos kaapista

Julkaistu 27.6.2019

Tästä alkaa vuoden puhutuin podcast We Speak Gay. Ensimmäisessä jaksossa podcastin toinen juontaja Hannu Medina kertoo koskettavan tarinansa Jenni Alexandrovalle. Tapaamme myös Taksi Helsingin heteron kuljettajan, joka ajaa sateenkaaritarroilla varustetussa autossa. RFSU:n seksuaaliterveyden asiantuntija Susanna Ruuhilahti antaa liukuvoiteiden käyttövinkkejä niin homoille kuin heteroille.

Takaisin podcastien listaan