Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Unelmien Teatteri - UTFR!

Unelmien teatteri -podcastin juontajat Marlo Takamäki ja Jere Virtanen käsittelevät milloin mitäkin Manchester Unitediin tai brittifutikseen liittyvää aihetta. Koko ikänsä Unitedia kannattanut kaksikko paneutuu podcasteissaan Unitedin historiaan, henkilöihin seurassa ja sen ympärillä, fanittamiseen, fanikulttuuriin ja tietenkin päivän polttaviin aiheisiin.United on miehille uskonto, joka ajaa yhä uudestaan matkustamaan Manchesteriin katsomaan pelejä livenä, tapaamaan faneja eri puolilta maailmaa ja käyttämään sen kaiken kuuluisan vapaa-ajan monenlaisissa seuraan liittyvissä hankkeissa.Podcastit nauhoitetaan legendaarisella Helsinki Red Room -museolla.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 21 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.4.2020.

Maailman vanhimman Manchester Unitedin kannattajayhdistyksen tarina - MUSC MALTA

Julkaistu 2.10.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 21. jakso on omistettu maailman vanhimmalle Manchester Unitedin kannattajayhdistykselle, sen puheenjohtaja Joseph Tedescolle ja kaikille uskomattomille tarinoille pienellä piskuisella välimeren saarella. Maltan kannattajayhdistys syntyi Sir Matt Bysbyn suotuisalla avustuksella vain vuosi Münchenin lento-onnettomuuden jälkeen. Tedesco läpikäy Jere Virtasen haastattelussa yhdistyksen eri vaiheet, kertoo kuinka kaikki eri Unitedin voittamat pokaalit ovat käyneet saarella, ja valaisee muun muassa sitä, miksi Manchester Unitedilla ja sen faneilla on niin erityinen suhde saareen. The interview with Joseph Tedesco is in English so enjoy :)Kaikki kuunteluformaatit löydät osoitteesta www.united1878.com. 

Eurooppa Cup 22.9.1965 HJK - Manchester United - 55 vuotta historiallisesta ottelusta Helsingissä

Julkaistu 22.9.2020

Unelmien Teatteri -podcast kasvaa ulos teini-iästä, kun Marlo Takamäki ja Jere Virtanen luotsaavat jakson numero 20. Ja mikäpä sen komeampi aihe kuin HJK:n ja Manchester Unitedin kohtaaminen tasan 55. vuotta sitten Helsingissä!Jaksossa avataan tapahtumia ja tunnelmia tuon ainoan virallisen Manchester Unitedin Suomessa pelaaman ottelun ympäriltä. Marlolla ja Jerellä oli kunnia saada vieraakseen kaksi ottelussa pelannutta HJK:n pelaajaa: Markku Peltoniemi ja Jaakko Murtovaara.Mitä ajattelu Peltoniemi, kun hän lähti kirjaimellisesti suoraan koulunpenkiltä otteluun? Entä mikä tapahtuma Old Traffordilla on painanut Murtovaaran mieltä kaikki nämä vuodet? Kuuntele tämä jakso ja sukella 55. vuotta sitten tapahtuneisiin tapahtumiin!Tämä ja muut jaksot kaikissa formaateissaan osoitteesta www.united1878.com !

Angelo ja Redstar - Fanin ja myymälän lyhyt oppimäärä

Julkaistu 21.9.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 19. jakso saa vieraakseen Manchester Unitedin superfanin, joka on pitänyt Old Traffordin nurkalla seuran yksityistä fanimyymälää kohta 30. vuotta.Marlo Takamäen ja Jere Virtasen vieraana on siis legendaarinen Angelo, joka jakaa poikkeuksellisen avoimesti tarinoita seurasta, sen faneista ja jalkapallon nykymenosta. Tämä podcast on jokaisen Punasten Pahoilaisten fanin kuunneltava, sillä näitä tarinoita ette muualta kuule!Miten Angelo päätyi pitämään omaa fanimyymälää aivan stadionin vieressä? Mitä mieltä hän on vuosikymmenten aikana muuttuneesta kannattajakulttuurista? Minkälaista oli meno menneillä vuosikymmenillä? Tämän podcastin kaikki kuunteluformaatit löydät osoitteesta www.united1878.com. 

Sir Matt Busbyn viimeinen jalokivi - Alex Stepney

Julkaistu 14.9.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 18. jakso sai vieraakseen Manchester Unitedin yhden kaikkien aikojen kovimmista maalivahdeista ja seuralegendoista. Marlo Takamäen ja Jere Virtasen seuraan liittyi Unitedissa eniten pelejä pelannut maalivahti Alex Stepney!539 ottelua seurassa pelannut, 175 kertaa maalinsa puhtaana pitänyt, ja '68 Eurooppa Cupin voittanut legenda oli viimeinen pelaaja, joka pelasi seurassa Sir Matt Busbyn joukkueesta.Miten Unitedissa kaiken nähnyt Stepney koki eri aikakaudet? Mitä oikein tapahtui, kun kakkosdivisioona-kaudella maalivahtilegendan leuka lähti sijoiltaan hänen huutaessa omille puolustajille? Entä minkälaisia muistoja Stepneyllä on Sir Matt Busbystä ja George Bestistä. Kaikki tämä ja paljon muuta tässä huikeassa jaksossa, jonka kaikki kuunteluformaatit löydät osoitteesta www.united1878.com!

Kausiennakko 2020/21 - Kuka vie ja kuka vikisee?

Julkaistu 11.9.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 17. jakso paneutuu huomenna alkavan Valioliigan kauden voimasuhteisiin. Marlo Takamäki ja Jere Virtanen spekuloivat kärkijoukkueiden osalta missä mennään. Tässä jaksossa vieraita riittää niin kotimaasta kuin Manchesteristakin, joten näkökulmia löytyy useita. Kuuntele jakso ja käy antamassa omat kommenttisi @United1878com Facebook, Instagram tai Twitter tilillä.

Manchester Unitedin nykytila, siirtomarkkinat ja sosiaalinen media

Julkaistu 7.9.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 16. jakso palauttaa studiossa normaalin päiväjärjestyksen, kun Marlo Takamäki palaa hostaamaan Jere Virtasen kanssa.Tässä jaksossa Marlo ja Jere pohtivat Unitedin nykytilaa näin uuden kauden kynnyksellä, analysoivat miltä näyttää siirtomarkkina ja lopulta paneutuvat sosiaalisen median merkitykseen nyky-jalkapallossa.Miltä näyttää meidän puolustus? Riittäkö leveys? Mitä kertoi Manchester Unitedin seuran henkivartija Jerelle yön pikkutunteina? Kaikki jaksot löytyvät osoitteesta www.united1878.com !

Manchester United fani, josta tuli kaikkien arvostama fanilippujen valmistaja - Charles Barlow The Flag Maker

Julkaistu 1.9.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 15. jakso on monella tapaa erilainen. Poikkeuksellisesti jakson juontaa Jere Virtanen soolona, ja vieraskin otettiin langoille hyvin perinteisellä tavalla eli puhelimitse (ei sentään lankapuhelimella).Tämä jakso vie kuulijan tutustumaan fanilippujen maailmaan. Siis niiden, joita nähdään roikkuvan stadioneilla. Niiden, joita fanit raahaavat mukanaan ympäri maailmaa. Oletko koskaan miettinyt mistä ne kaikista legendaarisimmat tulevat?Haastateltava Barmy Flagsin perustaja Charles Barlow on kenties se koko maailman arvostetuin fanilippujen valmistaja. Käsityönä valmistettavat pienet ja suuret liput päätyvät eritoten Manchester Unitedin fanien käsiin eri puolille maailmaa.Miksi lähes jokainen lippu on uniikki? Miksi ammattimaisen lipuntekijän tulee ymmärtää jalkapallon politiikkaa? Mikä on maailman pohjoisin kolkka, josta Charles on saanut lipputilauksen? Kuuntele uusin jakso ja uppoudu fanilippujen maailmaan! Charles ei urallaan juuri haastatteluita ole antanut, joten nautitaan tästä etuoikeutetusta asemasta saada mies kertomaan tarinoitaan!Englannin ajoittain heikkojen puhelinverkkojen takia haastateltavan äänenlaatu on normaalia heikompi - pahoittelumme siitä.And to our English speaking listeners: the interview with Charles Barlow is in English (of course). From 2min 45sec on you can enjoy Charlie's stories without need to understand a word of Finnish! 

Timo Walden - Suomalainen jalkapallon kummisetä

Julkaistu 24.8.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 14. jakso pureutuu seurojen kulissien taakse, kun suomalainen jalkapallon kummisetä Timo "Tippis" Walden saapuu vieraaksi. Todella pitkän uran suomalaisen jalkapallon kulisseissa tehnyt Walden on ollut vaikuttamassa niin maajoukkueen kuin kotimaisen seurajalkapallon taustalla.Kansainvälistä osaamista ja kontakteja Walden on kerryttänyt mielettömän määrän yli 20 vuoden aikana UEFA:n eri työtehtävissä. Marlo Takamäki ja Jere Virtanen jututtavat Waldenia niin pelaajista, seuroista, mediasuhteista kuin Sir Alexin pressikäytöksestäkin.Kuka oli kaikista ammattimaisin lehdistön edessä? Saatiinko Ronaldoa tai Messiä käskytettyä? Mitä teki Ruud van Niistelroy, kun antoikin yllättäen haastattelun medialle? Nämä ja kymmenet muut tarinat kuulet vain tässä jaksossa!Jakso nauhoitettiin kesällä, kun kautta oli vielä jäljellä, joten älkää antako Norwichin putoamiskamppailupohdinnan hämmentää. Pohdinta Teemu Pukin jatkosta päätyi silti oikeille urille jo tuolloin.Tämän ja muiden jaksojen kaikki eri kuuntelualustat löydät osoitteesta www.united1878.com

Jason Leach - Mies ja tarinat Manchester Unitedin ytimestä

Julkaistu 17.8.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 13. jakso nauhoitettiin jo aikaisemmin kesällä, kun Marlo Takamäki ja Jere Virtanen pitivät nauhoitusmaratonit Naantalissa. Vieraaksi saapui mies aivan Manchester Unitedin ytimestä. Jason Leach työskentelee seuralle useassa eri roolissa. Hän on yksi virallisen museon ylläpitävistä voimista, ja omaa valtavat tietomäärät seuran historiasta.Jason myös matkustaa ympäri maailmaa seuran vanhojen pelaajien kanssa juontaen fanitapahtumia. Täten hänestä on tullut vuosikymmenten aikana hyvä ystävä monelle seuran suurimmista tähdistä.And as usual, the interview part is in English so enjoy :)

Antti Niemi - Oulusta jalkapallomaailman huipulle

Julkaistu 29.6.2020

Unelmien Teatteri -podcast saa tusinan täyteen, kun Marlon syntympäivä-erikoisjaksoon saadaan vieraaksi kaikkien aikojen suomalaismaalivahti Antti Niemi.Marlo ja Jere selvittävät haastattelussa miten Niemi lopulta päätyi Valioliigaan, kuinka lähellä siirto Manchester Unitediin oli, ketkä pelaajavat olivat ne kaikista vaikeimmat maalivahdille ja paljon muuta!Tämän ja muiden jaksojen kaikki eri kuuntelualustat löydät osoitteesta www.united1878.com 

John Gubba - mies Manchester Unitedin tarinoiden keskiössä

Julkaistu 22.6.2020

Unelmien Teatteri -podcastin 11. jakso on erinomaisesti juhannuksen jälkeiseen arkeen sopiva spesiaali! Marlo Takamäen ja Jere Virtasen haastatteluun saapuu maailmankuulu dokumentaristi John Gubba, joka on tehnyt dokumentteja muun muassa Denis Lawsta, Nanista, Old Traffordista ja skeittaavasta pesukarhusta. Tämä erittäin lennokas ja mielenkiintoinen jakso läpikäy Johnin uraa Manchester Unitedin ja jalkapallon parissa. Tarinat tosin rönsyilevät tuttuun tapaan hieman. Jakso nauhoitettiin mökillä Naantalin auringon alla ja keveä tunnelma välittyy varmasti kuuntelijalle.Tässä jaksossa John ilmoittaa tekevänsä suomalaisesta Manchester Unitedin fanitoiminnasta kokonaan oman dokumentin, joka tullaan näkemään ympäri maailmaa!

Valioliiga jatkuu - mihin kenenkin rahkeet riittävät?

Julkaistu 17.6.2020

Unelmien Teatteri -podcastin kymmenes jakso rönsyilee mukavasti tänään illalla jatkuvan Valioliigan loppukauden tunnelmissa. Marlo Takamäki ja Jere Virtanen pohtivat sarjataulukon molempien päiden lopullista järjestystä, Manchester Unitedin maalivahtitilannetta ja tietenkin loppukauden ohjelmaa.Podcastin muut jaksot löytyvät helposti osoitteesta www.united1878.com!

Manchester Unitedin kaikkien aikojen XI

Julkaistu 15.6.2020

Unelmien Teatteri -podcastin yhdeksäs jakso vaatii kuuntelijalta kovaa kisakuntoa. Lähes kolmetuntiseksi venähtänyt spekulointi Manchester Unitedin kaikkien aikojen parhaasta avauskokoonpanosta nostaa vanhimmankin kannattajan muistot pintaan, kun Marlo Takamäki ja Jere Virtanen käyvät omia suosikkejaan läpi.Miten arvottaa pelaajat eri aikakausilta? Millä perusteella toinen on toista parempi? Voiko tässä olla edes väärässä, kun katsoo seuran historiaa?

Alan Keegan - the Voice of Old Trafford

Julkaistu 8.6.2020

Unelmien Teatteri -podcastin kahdeksas jakso keskittyy vain ja ainoastaan siihen Manchester Unitedin legendaarisimpaan ääneen. Marlo Takamäen ja Jere Virtasen vieraana on seuran virallisena kuuluttajana jo 20. vuotta toiminut Alan Keegan.Miten Alan päätyi Old Traffordin viralliseksi ääneksi? Entä Fifa-peliin? Miksi Ronaldon nimi kuulutettiin kaikista viimeisimpänä, kun hän palasi ensimmäistä kertaa Manchesteriin? Vastaukset näihin kysymyksiin ja kymmenittäin upeita tarinoita kuulet, kun kuuntelet tämän uskomattoman miehen haastattelun tässä Unelmien Teatterin uudessa jaksossa.For second time straight you can listen the interview part without understanding a word of Finnish (2tarting from 2:30)! Kaikki jaksot ja kuuntelualustat löydät www.united1878.com -osoitteesta.

Ben Thornley - Class of '92 -superlahjakkuudesta pohjille ja takaisin ylös

Julkaistu 1.6.2020

Unelmien Teatteri -podcastin seitsemäs jakso on todellinen erikoisjakso, kun Marlo Takamäen ja Jere Virtasen vieraana on Manchester Unitedin legendaarisen Class of '92 -ikäpolven ehkä se kaikista lahjakkain pelaaja, jonka ura oli katketa kokonaan jo ennen kuin se kunnolla alkoikaan. "Hän oli kaikista lähimpänä George Bestiä niistä pelaajista, joita olen urani aikana seurassa nähnyt", kuvaili United legenda Nobby Stiles. Vieraan on siis tietenkin entinen pelaaja ja nykyinen MUTV:n kasvo Ben Thornley!Tässä Jeren syntymäpäiväspesiaalissa kuullaan tarinoita Benin uran varrelta. Millainen persoona oli Paul Scholes nuorena? Mitä Ben, David Beckham ja kumppanit tekivät harjoituksien jälkeen nuorena? Miksi vuoristorata on oikea sana kuvaamaan Benin uraa ja elämää tähän asti?  Jakson haastattelu on tehty englanniksi, joten virittäkää itsenne ensi kertaa kaksikieliseen jaksoon! For the first time you can listen the interview part in English. 

Eero Laurila - tarinoita Brittein saarilta

Julkaistu 25.5.2020

Unelmien Teatteri -podcastin kuudennessa jaksossa Marlo Takamäen ja Jere Virtasen vieraaksi saapuu entinen jalkapallokirjeenvaihtaja ja nykyinen valmentaja Eero Laurila. Eero vietti viisi vuotta Englannissa jakapallojournalismin keskiössä, kun hän raportoi suomalaisille muun muassa Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien kautta. Mitä tarinoita hänelle tarttui tuolta ajalta mukaan ja onko hänellä jotain henkilökohtaista Manhcester Unitedia vastaan? Miksi Englannissa kohistiin, että Laurila vakoili Marcelo Bielsan harjoituksia? Miksi Mixu Paatelainen heitti hänet ulos lehdistötilaisuudesta kymmenen sekunin jälkeen? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaukset saat kuuntelemalla koko jakson!Kaikki jaksot ja eri kuuntelualustat löydät osoitteesta www.united1878.com 

Eppu Salminen - Urheiluhullun näyttelijän punaiset tarinat

Julkaistu 18.5.2020

Unelmien Teatteri -podcastin viidennessä jaksossa Marlo Takamäki ja Jere Virtanen saavat vieraakseen näyttelijänä ja juontajana tunnetuksi tulleen Eppu Salmisen. Jo lähes 50. vuotta Manchester Unitedia kannattanut Salminen sukeltaa uskomattomien tarinoiden kautta oman fanittamisensa ytimeen. Mitä tapahtui 2016 FA Cupin finaalin jälkeisessä juhlinnassa? Entäpä miten Eppu selvisi vuorokauden varoajalla Moskovaan vuonna 2008? Minkälainen Unitediin liityvä jouluperine Salmisen perheellä on? Nämä ja monet muut tarinat aukeavat Epun käydessä läpi omaa punaista historiaansa.Kaikki jaksot ja eri kuuntelualustat löydät osoitteesta www.united1878.com

Kallion kaduilta brittilehdistön Finnish Mad Maniksi

Julkaistu 11.5.2020

Unelmien Teatteri -podcastin neljännessä jaksossa Marlo Takamäki ja Jere Virtanen haastattelevat Ville "Manu" Leppästä. Legendaarinen suomalaisfani kertoo muun muassa miksi Kallion kasvatista tuli hetkessä koko brittilehdistön rakastama "Finnish Mad Man", mitä uskomatonta tapahtui vuoden 1999 Mestarien Liigan finaalireissulla ja nähdäänkö Helsinki Red Roomilla kasvamassa vanhaa Old Traffordin nurmea samalla, kun mies ottaa uutta Manchester United tatuointia vieressä. Kyllä, juurikin näihin asioihin haastattelussa päädytään.Tätä jaksoa et halua missata - sen takaamme! Podcastin lopussa suunnitellaan jo omaa Manchester-kommuunia suomalaisfaneille... 

Fanittaminen

Julkaistu 4.5.2020

Kolmannessa Unelmien Teatteri -podcastissa Marlo Takamäki ja Jere Virtanen käsittelevät Manchester Unitedin fanittamista. Mistä kaikki lähti? Mitkä asiat ovat vaikuttaneet fanittamiseen? Mitä se on tuonut elämään? Fanittaminen on hyvin henkilökohtainen asia, joten tässä jaksossa sukelletaan astetta syvemmälle miesten sielunamisemaan. 

Liverpool F.C. - Mistä vihasuhde on syntynyt?

Julkaistu 28.4.2020

Unelmien Teatteri -podcastin toinen jakso on heti erikoisjakso, kun 30. vuotta ilman pääsarjamestaruutta vaeltanut Liverpool F.C. otetaan käsittelyyn. Podcastin isännät Marlo Takamäki ja Jere Virtanen taustoittavat mistä viha kumpuaa Manchester Unitedin ja Liverpoolin välillä.Mistä kaikki alkoi? Kumpi veti pitemmän korren teollisena aikana? Mikä ihmeen Manchesterin kanaali? Kumpi on niskan päällä ja kumpi vikisee? Mitkä ovat ikimuistoisimpia hetkiä joukkueiden kohtaamisissa?Kuuntele Unelmien Teatteri -podcastin erikoisjakso, joka julkaistaan tasan päivälleen 30. vuotta sen jälkeen, kun Liverpool varmisti 2-1 voitollaan QPR:sta viimeisimmän mestaruutensa.Lisää podcasteja ja fanishoppi löytyy osoitteesta www.united1878.com!

Manchester ja pelimatkat

Julkaistu 25.4.2020

Historian ensimmäisessä Unelmien teatteri -podcastissa Marlo Takamäki ja Jere Virtanen käyvät läpi Manchesteria matkakohteena sekä ennen kaikkea jakavat tietoa Manchester Unitedin pelireissuista. Missä kannattaa yöpyä? Entä syödä? Mistä peliliput? Mitkä pubit ovat must-see-kohteita? Soitetaanpa podcastin aikana myös Manchesteriin! Lisää tietoa podcasteista ja muusta: www.united1878.com

Takaisin podcastien listaan