Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Petipuheita

Tässä podcastissa puhutaan asioista, joita kuiskataan pimeässä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 13.12.2019.

Me ei olla vain parhaiden puoliemme summa

Julkaistu 5.5.2020

Omien huonojen puolien kohtaaminen, tunnistaminen ja myöntäminen on vaikeaa, mutta olennainen osa aikuistumista ja ihmisenä kehittymistä. Tekeekö ikä ihmisestä automaattisesti hyvän ja viisaan? Miten kohdata omat puutteensa? Mitä aikuiseksi kasvaminen tarkoittaa? Miten päästä yli vanhempien aiheuttamista ongelmista? Tällä viikolla Noora ja Jutta keskustelee tästä kaikesta ja omista hyvistä ja huonoista puolistaan. Petipuheita on podcast, jossa puhutaan asioista joita kuiskataan pimeässä. Petipuheita voit seurata Instagramissa @petipuheitapodcast. Kiitos että kuuntelet!

On kaikki täällä yhteydessä kaikkeen

Julkaistu 20.4.2020

Tällä viikolla Noora on taas yksin studiossa! Tai siis makuuhuoneen peittomajassa. Tässä jaksossa puhutaan siitä, miten kaikki tässä maailmassa on yhteydessä kaikkeen. Fiilikset koronakriisiä helpottamaan järjestetystä hyväntekeväisyyskonsertista yhdistyy ajatukseen maalaamisesta, runojen kirjoittamisesta ja vegaanisesta ruokavaliosta. Mutta miten? Se selviää vain kuuntelemalla. Petipuheita on podcast, jossa puhutaan asioista joita kuiskataan pimeässä. Seuraa instagramissa @petipuheitapodcast ja @noorakulta. Kiitos kun kuuntelet!

Eristyselämää, kipukohtia ja etäskumppaa koronan aikaan

Julkaistu 12.4.2020

Miltä koronaeristyksessä eläminen näyttää kahden eri ihmisen näkökulmasta? Tässä jaksossa Noora ja Jutta vertailevat omia kokemuksiaan poikkeusajan fiiliksistä. Miltä muista ihmisistä etäisyyden ottaminen tuntuu vahvasti sosiaaliselle Jutalle? Miten pakko-oireiden kanssa elävä Noora selviää, kun sairaus on jatkuvasti otsikoissa? Miltä näyttää halaus koronan aikaan? Petipuheita on podcast, jossa puhutaan asioita joita kuiskataan pimeässä. Seuraa Instagramissa @petipuheitapodcast ja Juttaa @senseijudie.

Fyysistä etäisyyttä, henkistä läheisyyttä (COVID-19)

Julkaistu 28.3.2020

Me eletään outoa aikaa. Koronavirus SARS-CoV-2 aiheuttama COVID-19 -tauti on laittanut koko maailman poikkeustilaan, saanut ihmiset vetäytymään kotiensa turvaan ja ajattelemaan elämästä ehkä ihan täysin uudella tavalla. Tällä viikolla keskustellaan siitä, mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella. Vieraana aivan ihana Jutta Jokinen, @senseijudie.

Ei kuolemaa, ei pelkoa

Julkaistu 10.1.2020

Onko millään mitään merkitystä, kun joka tapauksessa kaikki loppuu? Vai onko kaikella merkitys juuri sen takia? 17-vuotiaana yksi painajainen muutti kaiken, ja aloin pelätä kuolemaa niin paljon, että kuvittelin satelliittien putoavan niskaan kun kävelin ulkona. Silloin sitä helpotti, outoa kyllä, Late Night with Conan O'Brien -ohjelma, jota katsoessa tuntui, että okei, Conan elää, minä elän, kaikki ei vaan kuole koko ajan. Vuosia myöhemmin tämän saman pelon aktivoi uudet asiat, läheisen ihmisen parhaan ystävän ja, jälleen outoa kyllä, Anthony Bourdainin, kuolemat. Tällä kertaa tuntui kuitenkin, että mikään ei auta. Eikä mikään auttanutkaan pitkään aikaan, kunnes koko ajatusmaailma kuolemaa kohtaan muuttui. Osallistu keskusteluun osoitteessa noorakulta.com tai Instagramissa @petipuheitapodcast. Uusi jakso ilmestyy joka toinen perjantai. Kiitos että kuuntelit!

Loppuelämäni ensimmäinen päivä & kaikista tärkein uusi alku

Julkaistu 27.12.2019

Isot muutokset luo uusia alkuja, mutta mitä jos muutos pelottaa? Tässä jaksossa mietitään näitä teemoja vuosikymmenen vaihteen tunnelmissa. Voiko ihminen muuttua tai aloittaa elämän alusta? Mitä Noora toivoo uudelta vuosikymmeneltä? Osallistu keskusteluun osoitteessa noorakulta.com tai Instagramissa @petipuheitapodcast. Uusi jakso ilmestyy joka toinen perjantai. Kiitos että kuuntelit!

Kun numeroilla on värit ja sanat maistuu hunajalta

Julkaistu 13.12.2019

Tässä Petipuheita-podcastin jaksossa puhutaan mielikuvista, synestesiasta ja siitä, miltä tuntuu kokea maailmaa havaintojen kautta, joita muut eivät näe. Mitä jos tunnen yhtäkkiä olevani Al Pacino? Miksi numero 3 on punainen ja numero 7 vihreä? Mitä jos kahden ihmisen intiimin hetken keskelle putoaa kutsumaton mielikuva? Voiko tästä kaikesta olla jotain hyötyä, vai vaikuttaako se ainoastaan negatiivisesti? Osallistu keskusteluun osoitteessa noorakulta.com tai Instagramissa @petipuheitapodcast. Uusi jakso ilmestyy joka toinen perjantai. Kiitos että kuuntelit! linktr.ee/petipuheita instagram.com/petipuheita http://instagram.com/noorakulta http://noorakulta.com

Takaisin podcastien listaan