Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Future Proof by Workday Designers

Joidenkin arvioiden mukaan 85% vuoden 2030 työpaikoista ei ole vielä syntynytkään. Mutta mitä tämä tarkoittaa ihan tavallisen työtä tekevän suomalaisen kannalta? Future Proof on podcast tulevaisuuden työstä. Sarjassa työpäivämuotoilijat Paula Helle ja Aku Varamäki tutkivat miten työ muuttuu, mitä uutta työtä syntyy ja miten itse kukin voisi valmistautua tulevaisuuden työelämään.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 18.9.2018.

Johtamisen kriisi

Julkaistu 29.1.2019

Johtamisen kriisi näyttäytyy työelämässä tehottomana sykkimisenä. Vanhat johtamisen mallit eivät enää motivoi työntekijöitä, eikä byrokraattinen organisaatio pysy nopeissa muutoksissa mukana. Johtamisen on uudistuttava työn muutoksen mukana, mutta miten? Millaista on johtajuus itseohjautuvuuden aikana?

Aivot tikkiin!

Julkaistu 8.1.2019

Työtä tehdään yhä useammin aivoilla, mutta työtapamme ja elämäntyylimme ei aina tue aivojen hyvinvointia. Omasta jaksamisesta täytyy opetella pitämään huolta, sillä työ on usein läsnä myös vapaa-ajalla. Jaksossa työpäivämuotoilijat Aku Varamäki ja Paula Helle tutkivat, miten digiajassa selviää järjissään.

Yrittäjän vapaus vetää puoleensa

Julkaistu 18.12.2018

Työ muuttuu itsenäisemmäksi ja verkostomaisemmaksi ja kenen tahansa on yhä helpompi ryhtyä yrittäjäksi. Yrittäjyys houkuttaa erityisesti nuoria, mutta myös moni pitkän, kansainvälisen uran tehnyt kokenut johtaja ryhtyy nyt yrittäjäksi. Yrittäjyyteen on liittynyt Suomessa paljon asenteita ja ennakkoluuloja. Mutta ovatko asenteet nyt muuttumassa? Tuleeko meistä kaikista tulevaisuudessa yrittäjiä? Entä millaisia taitoja yrittäjämäisemmässä ympäristössä toimiminen meiltä edellyttää?

Nuoret ja rohkeat

Julkaistu 27.11.2018

Sukupolvet Y ja Z tulevat työelämään. Kännykkä kädessä syntyneeltä sukupolvelta odotetaan paljon ja toisaalta heitä pidetään hemmoteltuina. Onko vaatimus työn merkityksellisyydestä liikaa? Miten näitä nuoria pitäisi johtaa? Miten he itse sanoittavat toiveitaan ja ajatuksiaan työelämästä? Kuuntele, niin tiedät! Aihetta tutkivat työpäivämuotoilijat Aku Varamäki ja Paula Helle. Jakson tarjoaa Microsoft.

Tekoäly antaa supersankarin voimat

Julkaistu 13.11.2018

Älykäs sovellus tuo pizzan kotiin ja löytää treffikumppanin. Mutta voisimmeko käyttää teknologiaa vieläkin isompien ongelmien ratkaisemiseen? Tässä jaksossa työpäivämuotoilijat Paula Helle ja Aku Varamäki tutkivat rauhanteknologiaa ja sitä, pelastaako tekoäly pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan. Tämän jakson tarjoaa Tieto.

Kuka kehittää tulevaisuuden teknologiat?

Julkaistu 30.10.2018

Teknologia on osa meidän kaikkien elämää. Naiset ovat kuitenkin aliedustettuina teknologian kehittämisessä. Miksi naiset eivät hakeudu teknologia-alalle ja miksi heidän ylipäänsä pitäisi olla kiinnostuneita teknologiasta? Millaisia vinoumia syntyy, jos teknologioita kehittävät pääasiassa miehet? Mitä maailma menettää, jos naisten näkökulmia ei saada kuuluviin?

Hei hei, tylsät rutiinit!

Julkaistu 16.10.2018

Tekoälysovellukset kehittyvät nopeasti. Mitä tylsempi rutiini, sitä todennäköisemmin voimme pian antaa tehtävän älykkään sovelluksen hoidettavaksi. Kohta meillä kaikilla on käytössämme henkilökohtainen virtuaaliassistentti, joka valmistelee raportit ja tekee laskelmat puolestamme, kun me voimme keskittyä muihin töihin. Mitä taitoja tekoälyn ajassa tarvitaan ja mitä pitää tapahtua organisaatioissa, jotta niissä kyetään hyödyntämään tekoälyn mahdollisuuksia? Työpäivämuotoilijat Paula Helle ja Aku Varamäki sukeltavat tässä jaksossa ohjelmistorobotiikan mahdollisuuksiin. Haastateltavana on mm. Telian AI lead Kia Tahvanainen. Tämän jakson tarjoaa Telia. Jos kiinnostuit siitä, miten ohjelmistorobotiikka voisi auttaa yritystäsi ja työntekijöitäsi, niin jätä yhteydenottopyyntö sivulla telia.fi/ohjelmistorobotiikka.

Kaupan tulevaisuus odottaa tekijöitään

Julkaistu 2.10.2018

Globaali kilpailu sekä helppoutta ja elämyksiä vaativat asiakkaat haastavat kaupan alan. Maailmalla tehdään kokeiluita kassattomista ruokakaupoista kuljetusdroneihin, mutta onko kaupan tulevaisuus niissä? Mitä töitä katoaa ja mitä uutta työtä syntyy? Jakson tarjoaa Tieto.

Toimistovaeltajia ja robottiavatareita

Julkaistu 18.9.2018

Työn piti irrota paikasta, mutta niin ei olekaan käynyt. Onko tämä muuttumassa? Onko toimistoilla tulevaisuutta? Voiko töitä tehdä sängystä? Miten käy työmatkoille, jos tulevaisuudessa työn suorittaa robottiavatar? Tässä jaksossa tutustutaan työtilojen tulevaisuuteen ja keskustellaan siitä, miten työn tekemisen paikka pitäisi valikoitua. Asiantuntijana kuullaan MOWin kapteenia Elmeri Kaukoa ja keskustelua vievät eteenpäin työpäivämuotoilijat Aku Varamäki ja Paula Helle. Tämän jakson tarjoaa MOW, Mothership of Work. Psst! MoW tarjoaa podcastin kuulijoille -50% alennusta kuukausimaksusta kahdelta ensimmäiseltä kuukaudelta. Etu koskee kaikkia kuukausijäsenyyksiä. Lisäksi kuulijat saavat 10 x Day Passin hintaan 150eur (+alv). Ale Ei koske Day Passejä eikä neukkareita. Tarjous on voimassa 31.5.2019 asti. Edun saat käyttöösi koodilla lausumalla tiskillä ääneen salasanan “Future Proof”.

Kiihtyvää ja kiihkeää oppimista hautaan asti

Julkaistu 18.9.2018

Future proof -podcast-sarjan ensimmäisessä jaksossa käsitellään oppimista. Kun maailma muuttuu koko ajan nopeammin, meidän pitäisi olla jatkuvasti oppimassa uutta. Mutta miten oppia uutta, kun jo nyt on koko ajan niin kiire? Miten oppimisesta tehdään osa työtä ja löytyykö ratkaisu oppimisappseista? Aihepiiriä ovat tutkimassa Workday Designersin työpäivämuotoijat Paula Helle ja Aku Varamäki. Jakson asiantuntijana kuullaan Akavan Ida Mielityistä ja tämän jakson tarjoaa Akava.

Takaisin podcastien listaan