Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Terveys Edellä

Iloista ja huumorilla höystettyä kahden, terveys edellä elämäänsä elävän naisen elämästä ja vähän sen vierestä. Terveys Edellä -podcastia juontaa ja tuottaa Sanna Mämmi aisaparinaan psykologi Outi Pikkuoksa. Molemmat ovat elämänhallinnan mestareita sekä mindfulness- sekä joogaohjaajia. He tietävät mistä puhuvat, koska toimivat hektisessä työelämässä ja tasapainoilevat itsekin välillä elämänhallinnan kanssa. Molemmat ovat kirjoittaneet myös useita kirjoja.


Ohjelma katsoo naisen terveyttä kokonaisvaltaisesti, johon kuuluu fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin lisäksi elämänhallinta. Vuorovaikutustaidot, tunteet, rakkaus, talouden hallinta ja mielekäs työ ovat kaikki osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. (1.tuotantokauden jaksoissa (13) on vieraina eri alojen asiantuntijoita sekä erilaisia ihmisiä, jotka etsivät hyvinvointia omalla tavallaan.)See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 42 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 13.9.2017.

Mitä kaikkea luovuus oikein on

Julkaistu 14.12.2020

Me käsitämme luovuuden taiteelliseksi suoritukseksi tai luovaksi työksi. Mutta luovuus on paljon muutakin. Luovuutta tarvitaan uuden elämän rakentamiseksi, asioiden ratkaisemiseksi ja ylipäätään elämiseen. Ruoanlaitto ja leipominen on luovaa, käsityöt on luovuutta ja jopa siivoamisesta voi tehdä luovaa. Luovuus on meissä jokaisessa itsessämme, riippuu siis itsestä miten sitä vaalii.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Ulkoisesti vai sisäisesti kaunis?

Julkaistu 21.11.2020

"Sisäinen kauneus on tärkeintä". Näin meille opetetaan. Mutta me unohdamme, että osana jokaisen hyvinvointia, on nähdä itsensä myös ulkoisesti kauniina. Se on tarve, joka on normaalia, eikä siihen riitä vain sisäinen kauneus. Sisäinen kauneus on upeaa hehkua, mutta hehkuva voi huolehtia itsestään myös ulkoisesti. Toiset tekevät sitä enemmän kuin toiset. Sanna ja Outi puhuvat omista kauneusrutiineistaan, kauneuskirurgiasta ja erilaisista hoidoista - ja siitä, milloin voimakkaampia hoitoihin voi siirtyä.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Mitä on tyhjyys?

Julkaistu 21.11.2020

Me kaikki törmäämme siihen aika ajoin. Tyhjyys on tila, joka tulee erilaisten muutosten jälkeen. Mitä sille tulisi tehdä? Miten sitä voisi käsitellä? Jos jättäytyy erilaisten ulkoisten toimintojen varaan, eikä kehitä itseään tarpeeksi sisäisesti, elämään voi astua tyhjyys. Toki elämä on oikeastaan täynnä tyhjyyttä. Se vain tulee hyväksyä.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Mitäs jos puhuttaisiin hieman alkoholista

Julkaistu 2.11.2020

Onko alkoholi edes viisasten juoma? Nykyisin on tiedossa tutkitusti, että jo 1-2 lasia viiniä ei tee meille hyvää. Alkoholi on myrkky, joka vaikuttaa elimistöön. Jatkuvalla alkoholinkäytöllä on meihin voimakkaita vaikutuksia. Niin ikävää kuin se onkin, me kaikki tunnemme joitain ihmisiä, joilla alkoholinkäyttö ei ole hallussa. Asiaa peitellään ja se aiheuttaa häpeää. Sanna ja Outi ovat molemmat jättäneet alkoholin lähes kokonaan. Mitä Outille ja Sannalle on tapahtunut sen jälkeen? Miten maailmankatsomus on muuttunut?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Ollako vai eikö olla estynyt?

Julkaistu 24.10.2020

Mitäs me tässä yritämme olla estyneitä? Paitsi, että Outi ja Sanna eivät koe elävänsä estyneinä. Molemmat ovat jollakin tavalla kokeneet estyneisyyttä aiemmin, Outi enemmän kuin Sanna. Mitä mieltä naiset ovat estyneisyydestä? Millä tavalla estyneisyys voi haitata normaalia elämää? Miksi olisi tärkeää antaa ilon virrata ja hassuttelun kuulua jokapäiväiseen elämään? Millä tavalla estyneisyys voi rajoittaa elämää? Tästä puhutaan estottomasti tässä jaksossa.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Pelkkä seksisuhde rikkoo naisen

Julkaistu 12.10.2020

Digitaalinen deittailu on tätä päivää ja jo selkeästi tulevaisuuden tapa tavata uusia kumppaneita. Yksi suosituimmista palveluista on Tinder, jota sekä Sanna että Outi ovat käyttäneet. Mutta mikä tekee Tinderistä niin ikävän? Se, että moni rikkoo sydämensä Tinderissä, kun on vaikea osata pelata oikeaa peliä. Seksissä naisen aivot toimivat eri tavalla kuin miesten. Kun miehen aivot keskittyvät seksiin, naisten aivoissa syttyy samalla myös hoivavietti. Erityisesti, jos hän pitää miehestä. Jos mies haluaa vain seksisuhteen, pelin henki on naisen kohdalla ikävää. Nainen rikkoo sydämensä.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Mitä on olla normaali?

Julkaistu 4.10.2020

Sanna ja Outi kertovat ensimmäisessä jaksossaan mitä he ovat tuotantotauolla tehneet ja minkälaisia asioita he ovat käyneet läpi. Mutta jakso keskittyy miettimään normaaliutta ja onko sitä. Miten normaalius määritellään? Onko olemassa jonkinlaiset säännöt siihen, miten ihmisen tai erityisesti naisen tulisi käyttäytyä? Olemmeko tulleet tienristeykseen, jossa vanhat myytit naiseudesta ovat täysin purkautumassa ja on vihdoinkin aika olla villisti nainen?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Itsevarmuus kehittyy itseensä tutustumalla

Julkaistu 25.5.2020

Epävarmuus omasta itsestä on eri ikäkausina erilaista. Totta on se, että nuorempana epävarmuuden kanssa joutuu kasvotusten. Ainoa oikea keino tulla sinuiksi epävarmuuden kanssa, on tutustua itseensä syvemmin. Tämä ei onnistu pelkkiä kirjoja lukemalla, vaan elämällä elämää. Toki matkalle tarvitaan itsetutkiskelua, kirjoja, ehkä kursseja tai vaikkapa meditoimista ja joogaa. Itsetutkiskelua voi harjoittaa hiljentymällä tai ystävien seurassa höpöttelemällä. Kunhan mieli on avoin ja oppivainen, oppii eniten itsestään. Olet itsesi koekaniini. Koskaan emme ole kuitenkaan valmiita, vaan aina on jotain uutta opittavaa ja pohdittavaa. 2.tuotantokauden viimeinen jakso.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Elämänmuutos voi johtaa unelmien jahtaamiseen

Julkaistu 16.5.2020

Elämme isojen muutosten aikaa. Elämänmuutosten aikana ja kriiseissä ihminen on altis erilaiselle johdatukselle. Siksi tässä jaksossa puhutaan unelmakuplasta. Eli siitä, että moni meistä saattaa luoda itselleen jonkinlaisen uskomattoman tavoitteen tai unelman, jota kohti menee hinnalla millä hyvänsä. Unelmista on jopa tullut hieman pakkomielteisen omainen teema viime vuosina. On ollut trendikästä mennä unelmiensa perässä. Unelmia pitää olla, koska ne pitävät yllä toivoa ja motivaatiota elämässä, mutta niiden eteen on tehtävä paljon töitä. Se, että jatkuvasti keikkuu ajatuksissaan ja kaikessa tekemisessään unelmansa perässä, voi aiheuttaa suurta hallaa meille henkisesti ja taloudellisesti. Ja lopulta jopa niin, että koko elämä voi mennä täysin sekaisin.

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Puhuminen auttaa monin eri tavoin

Julkaistu 9.5.2020

Puhuminen on terapeuttista. Koronan aikana moni on puhunut paljon enemmän videopuheluita tai puheluita kuin aiemmin. On ollut pakko kiinnittää huomio omaan ulosantiin enemmän kuin normaalisti, jotta oman viestinsä saa selkeästi perille ja se vastaanotetaan hyvillä mielin. Puheesta paljastuu myös valheet ja sen kautta kuulee myös onko joku tosissaan vai ei. Outilla on historia oikeuspsykologian puolelta ja Sanna on tehnyt puhetyötä yli 20 vuotta, joten molemmat ymmärtävät paljon puheesta ja viesteistä. Lisäksi hyvällä puheella voi vaikuttaa. Jos haluaa saada elämässään toiveensa eteenpäin, vaikuttavalla puheella on tällöin suuri merkitys. Silloin kannattaa kiinnittää huomio miten puhuu, millä keinoin puheestaan voisi saada vaikuttavaa.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Parisuhde kriisissä - uskalla tehdä muutos

Julkaistu 2.5.2020

Mikä on parisuhteen määritelmä? Me elämme osittain edelleen aika vanhanaikaisesti ja pidetään kiinni mallista, jonka mukaan meidän tulee asua yhdessä ja hankkia lapsia heteroina. Tämän eräänlaisen instituutiomaisen parisuhdemallin mukaan eläminen voi aiheuttaa stressiä ja haasteita. Parisuhde ei välttämättä kaikille edes sovi, eikä avioliitto ole se ainutkertainen onni. Erityisesti parisuhteet voivat olla suuressa kriisissä lomalla, tai nyt korona-aikaan, kun ollaan paljon kotona ja yhdessä. Tai sitten parisuhde voi ainoastaan hyvin lomalla, mutta muulloin voidaan pahoin. Mitä tehdä, kun parisuhteessa voidaan huonosti?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Miehet - nuo stressin aiheuttajat

Julkaistu 26.4.2020

Meillä on monella mielessä visio unelmien miehestä. Tämä visio muodostuu usein lapsuudessa koetun miehen mallin sekä mahdollisesti ensirakkauden kautta. Elämässä kohdattujen miesten myötä hahmottaa omaa näkemystään miehistä ja tällä tavoin rakentaa mielikuvansa. Se voi olla joko hyvin positiivinen tai negatiivinen. Ehkä tärkeintä on suhtautua pohtimaan omia kokemuksiaan miehistä hyvin avoimesti liikaa tuomitsematta, ainakaan itseään. On hyvä ymmärtää, minkälaisia vaikutuksia näillä kokemuksilla voi olla. Sanna ja Outi hyppäävät podcastin lopussa myös Tinder-kulttuuriin lyhyesti. Opit myös tässä jaksossa mikä on tiikerimies ja mikä on vauvamies. Tämän jakson voi kuunnella vaikkapa kahdessa eri osassa, koska miehet ovat puheenaiheena ehtymätön kaivo.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Miten käsitellä yksinäisyyden kokemusta?

Julkaistu 19.4.2020

Yksinäisyyttä voi kokea monin eri tavoin. Voi olla joko ihan täysin yksin, tai sitten voi kokea yksinäisyyttä perhepiirissä, parisuhteessa tai opiskeluaikana. Voi kokea joukkoon kuulumattomuutta, joka tekee yksinäiseksi. Lapsettomanakin voi kokea yksinäisyyttä ulkopuolisena. Tai voi yksinkertaisesti vaan kokea olevansa niin erilainen ihminen, että on vaikea kohdata ketään. Ihminen voi kokea ettei saa tunnekontaktia toisiin ihmisiin ja on siksi yksinäinen. Sanna ja Outi kertovat omasta lapsuudesta aina aikuisuuden kokemuksiin yksinäisyydestä, samalla pohtien sitä mitä yksinäisyydestä voisi ajatella.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Korona - sairastanko koronaa vai pahaa flunssaa?

Julkaistu 11.4.2020

Kuka tahansa voi sairastua koronaan tai olla tietämättään sairas. Jokaisella on edelleen vastuu pitää turvavälejä ja huomioida, ettei sairastuta vahingossakaan ketään. Kun kokee olevansa sairas, on jäätävä kotiin. Outilla on vahvat koronaoireet, vaikka testitulos oli negatiivinen. Sairaus menee kuitenkin aaltoliikkeenä ylä- ja alamäkeä. Yhtenä hetkenä olo on hyvä, mutta kohta mennään rytinällä alaspäin. Sairastaessa on pakko olla kotona erityksissä, joten pysähdys on ollut aikamoinen, vaikka itsellä on keinot hallita mieltä. Minkälaisia ajatuksia yhtäkkinen sairastuminen on herättänyt? Miten Outi kannattelee itseään sairastaessaan? #korona #koronavirus #mielenterveys


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Mitä Sannan ja Outin ruokavaliosta löytyy?

Julkaistu 5.4.2020

Se mitä jokainen syö on hyvin yksilöllistä, ja siksi hyvin mielenkiintoista. Minkälaisia asioita Sannan ja Outin ruokalautaselta oikeasti löytyy? 2.jakso liittyen ruokaan ja omaan tapaan syödä. Jokainen meistä määrittelee itselleen sopivan terveellisen tavan syödä, jota mahdollisesti noudattaa aktiivisesti. Mitä kaksi terveellistä elämää viettävää naista syövät arkiruokinaan? Minkälaisia asioita he ostavat HEVI-osastolta? Mistä koostuu oman ruokalautasen pohja? Löytyykö Sannan ja Outin ruokavaliosta itselle sopivia vinkkejä? Vai joko syöt hyvin terveellisesti ja voit samaistua keskusteluun?


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Korona – miten pelkoon voisi suhtautua?

Julkaistu 27.3.2020

Jokainen meistä on jossain määrin huolissaan tulevaisuudesta. Taloustilanne maissa, joihin korona iskee rajuimmin, on vaakalaudalla. Moni pelkää menettävänsä työpaikan tai oman yrityksen. Oma henkilökohtainen talous ahdistaa, ja pelottaa että koko elämä menee kaikilta osin uusiksi. Monella nousee pintaan epätoivo, joka valtaa ajatukset. Mielessä pyörivät asiat nousevat myös uniin. Toki on keinoja, miten oman tilanteensa voisi kohdata ja miten tulevaisuuden pelkoja voisi hetkellisesti helpottaa. Tässä jaksossa puhutaan avoimesti pelosta sekä ahdistuksesta, jota myös Sanna sekä Outi kohtaavat. Miten he käsittelevät pelkoa? Miltä se heistä tuntuu? #korona #ahdistus #tulevaisuus #hyvinvointi #terveysedelläpodcast


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Läsnäolevassa hetkessä eläminen on kaikkein terveellisintä aivoille – miksi?

Julkaistu 23.3.2020

Miksi koko ajan tekee mieli jotain? Oletko koskaan miettinyt sitä? Meissä ihmisissä on ihmeellinen vimma haluta jatkuvasti jotain. Teknologia ja älylaitteet ovat mahdollistaneet sen, että on helppo tilata ja shopata verkon kautta mielitekojen mukaisesti jatkuvasti. Lisäksi syömme enemmän kuin koskaan. Herkkuja, suklaata ja muuta ruokaa. Selailemme uusia matkoja maailmalle, ostamme helposti lentoliput viettämään viikonloppua jonnekin kauas, ettei olisi niin tylsää. Ruokimme aivojamme jatkuvasti uusilla herkuilla, annamme aivojen palkitsemisjärjestelmälle kaikkea nopeasti, tässä ja nyt. Tästä syntyy aivoille dopamiiniryöppy, joka haluaa vaan jatkuvasti lisää. Vieraana aivotutkija Jaakko Kopra. #aivot #hyvinvointi #aivotutkimus #terveysedellä #dopamiini #hyväelämä #liikunta #stressi #stressinhallinta #palkitsemisjärjestelmä


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Kiitollisuudesta toivoa vaikeaan tilanteeseen – miten?

Julkaistu 20.3.2020

Miten kiitollisuusharjoittelu vois tuoda toivoa vaikeaan elämäntilanteeseen? Monelle kiitollisuus liittyy hyviin hetkiin, mutta oikeastaan kiitollisuuden harjoittelu selkiyttää vaikeaa elämäntilannetta tai puhdistaa ahdistavia sekä stressaavia ajatuksia. On täysin ymmärrettävää, että vaikeassa tilanteessa keskittyminen johonkin muuhun kuin olemassa olevien asioiden käsittelyyn, voi olla hankalaa. Kuitenkin pieni hetki kiitollisia ajatuksia, pohtien niitä asioita, jotka elämässä ovat hyvin juuri nyt tai mitkä ovat lähes itsestäänselvyyksiä, avaa silmät usein näkemään maailman ja oman elämän ihan uudesta perspektiivistä. Tällä tavalla on mahdollista luoda itselleen toivoa tulevaisuudesta. #mielenterveys #hyvinvointi #psykologia #kiitollisuus #hyväolo #työelämä #hyvinvointi #korona #elämäntaito #elämänhallinta


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Korona – miksi elämää on ajateltava uudestaan?

Julkaistu 19.3.2020

Elämää on elettävä terveys edellä. Se on päivänselvää. Korona on herättänyt meidät miettimään asioita jo monelta uudelta näkökantilta, mutta olemmeko sittenkään ihan ymmärtäneet miten. Itsekkyys on heitettävä romukoppaan ja huolehdittava, ettei tartuta ketään vahingossa. Minkälaisin keinoin voisi hoitaa itseään, jos joutuu olemaan pitkään etätöissä? Minkälaisia asioita tulemme mahdollisesti käymään läpi omassa elämässä lähitulevaisuudessa? Paljon pohdittavaa ja keskustelua koronasta, asioita ja teemoja, jota moni varmasti omassa päässään itsekin miettii. #korona #psykologia #elämäntaito #hyvinvointi #hyväelämä #vastuullisuus #ympäristö


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Stressaavatko terveelliset ruokatottumukset? Mitä tehdä?

Julkaistu 19.3.2020

Moni saattaa kinastella keskenään siitä, mitä on oikeasti terveellinen syöminen? Joku on sitä mieltä, että vain vegaanius on oikea tapa syödä, kun vastuullisuus on meille kaikille tärkeä teema. Toinen huutaa maidottomuuden perään ja kolmas ei suuhunsa gluteenia laita. Tiedämme sen, että terveys lähtee liikkeelle suolistosta, joka vaikuttaa myös korvien väliin. Mutta miten meidän tulisi suhtautua omaan syömiseemme? Kuulija-Emmi pyysi Sannaa ja Outia pohtimaan, mitä terveellinen ruoka heille merkitsee.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Miksi naisten tulee oppia arvostamaan itseään?

Julkaistu 19.3.2020

Elämme naisten aikaa, vaikka YK:n tutkimuksen mukaan naisten arvostus on edelleen molempien sukupuolien puolesta alhaalla. Naiseus on ihanaa, vaativaa ja rankkaa. Naisilla on erilaisia ikäkriisejä ja ulkonäköpaineita. Naisten elämää on katsottu aina eri tavoin kuin miesten ja uskomukset naiseuden roolista on kytketty niin syvälle meihin, ettemme välttämättä edes tajua vähättelevämme itseämme tai ylipäätään naiseutta. Naiseutta tarvitaan tässä maailmassa yhä enemmän.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Mitä joogan avulla voi löytää elämäänsä?

Julkaistu 25.2.2020

Jooga nousi hitiksi ympäri maailmaa noin vajaa kymmenen vuotta sitten. Suuremman koko kansan suosion se on saavuttanut Suomessa noin 5 vuotta sitten. Jotkut rakastavat joogaa, toiset käyvät kokeilemassa kerran ja lopettavat siihen paikkaan. Sanna ja Outi kertovat oman joogapolkunsa alkutaipaleesta tähän päivään ja siitä mikä merkitys joogalla on heidän elämässään. Jooga muuttaa harjoittajan tapaa suhtautua elämään ja ympäristöönsä kokonaisvaltaisesti ja siksi siitä tulee monelle harrastajalle elämäntapa. Joogit ovat lempeitä, rakastavia ja totuuden mukaisia, jotka suhtautuvat itseensä ja ympäristöönsä ilman aggressioita. Joogin keho ja mieli herkistyy maailmalle. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

7.2. Miten ennustukset ja persoonallisuustestit voivat vaikuttaa elämään?

Julkaistu 12.2.2020

Meistä suurin osa on tehnyt jonkinlaisen soveltuvuusarvioinnin tai persoonallisuustestin työpaikalla tai sen ulkopuolella. Lisäksi hyvin moni on käynyt joskus ennustajalla. Millä tavalla ennustajan antama tulevaisuuden ennustus on jäänyt mieleen? Miten se on vaikuttanut pitkällä aikavälillä elämään? Entä millä tavalla soveltuvuus- tai persoonallisuustesti on jäänyt mieleen? Onko siitä ollut huonoja vai hyviä kokemuksia? Entä millä tavalla ne ovat vaikuttaneet omaan elämään pitkällä aikavälillä? Sanna ja Outi keskustelevat siitä, miten sekä ennustaminen että persoonallisuustestien tulokset voivat vaikuttaa elämään. Ennustuksilla voi olla jopa vaaralliset vaikutukset, jos ne pelottavat pahasti. For information regarding your data privacy, visit

acast.com/privacySee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

6.2. Työuupumus vai rajat röyhkeälle työelämälle?

Julkaistu 10.2.2020

Työelämä kummastuttaa tällä hetkellä lähes kaikkia. Tahti on kova. Tulosta tehdään lähes hinnalla millä hyvänsä ja ihmisten tekemistä lasketaan excel-taulukossa numeraalisesti, vaikka työn varsinainen tekeminen vaatiikin tällä hetkellä erityisesti luovaa ajattelua sekä hyvää ongelmanratkaisukykyä. Digitaalisuus tuo jatkuvasti uusia ohjelmistoja ja sovelluksia, joita tulisi oppia kädenkäänteessä ja lähes jatkuvasti jossain on YT:t. Mielenterveydelliset ongelmat ovat kasvussa ja yhä useampi jää masennuksen vuoksi pois töistä. Sanna ja Outi keskustelevat yhdessä omien rajojen vetämisestä työelämässä. Kiltteys ja tunnollisuus ovat huono yhdistelmä, jos kävellään liian usein yli. Millä tavalla pääsisi käsiksi siihen, milloin tulee oppia vetämään omat rajat? Miten uskaltaa vastustaa työnantajaa? Työelämästä tulee röyhkeää, ellei itse opi vastaamaan takaisin. For information regarding your data privacy, visit

acast.com/privacySee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

5.2. Miten etätyöt ulkomailla voisivat lisätä onnellisuutta?

Julkaistu 30.1.2020

Etätyö on nykyisin paljon helpompaa, kun töitä ei tarvitse tehdä jatkuvasti kasvotusten toimistossa. Se helpottaisi monien kaamosoireita talvella, jos työnantajan kanssa voi sopia pidemmästä ajasta ulkomailla tai vaikkapa vaihtaa osan kesälomasta talvella vietettäväksi. Etenkin talvi auringossa houkuttelee monia suomalaisia. Talvi on pitkä ja kaamos rasittaa, jolloin moni toivoo pääsevänsä jonnekin. Sanna haastatteli matkabloggaaja Gia Forsman-Härköstä, joka sai omalta työnantajaltaan mahdollisuuden lähteä Espanjaan etätöihin. Mitä kaikkea etätöihin lähteminen vaatii nelihenkiseltä perheeltä ennen lähtöä? Miten etätyö tulee vaikuttamaan omaan hyvinvointiin? Minkälaisia odotuksia Gialla on etätyöstä? For information regarding your data privacy, visit

acast.com/privacySee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

4.2. Miten hassuttelurooleilla voi kehittää vuorovaikutustaitoja?

Julkaistu 29.1.2020

Sanna ja Outi heittivät omat hassutteluroolinsa esiin jo ensimmäisessä jaksossa. Sanna kulkee nimellä Svetlana ja Outi on Ljudmila. Ne saattavat tuntua jostain ärsyttävältä, mutta niillä on ystävyyden kannalta kuitenkin aika iso merkitys. Näyttämötaiteissa improvisaatiossa heittäydytään erilaisiin rooleihin ja löydetään tätä kautta itsestä erilaisia mielenkiintoisia, jopa hyvin uskaliaita puolia. Miten näillä rooleilla voisi löytää vahvuutta kohdata vaikeita elämäntilanteita? Entä mitä roolien kautta voisi löytää itsestään? Jaksossa puhutaan vuorovaikutustaitojen hallinnasta hassutteluroolin tai voimaroolin kautta. Lisäksi Sanna ja Outi vievät keskustelua kohti suurempaa näkemystä siihen, minkälainen merkitys improvisaatioharjoittelulla voisi olla naisten hyvinvoinnille ja tätä kautta koko yhteiskunnalle. For information regarding your data privacy, visit

acast.com/privacySee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

3.2. Miksi työyhteisön onnellisuus on yksilön kannalta tärkeää?

Julkaistu 25.1.2020

Mitä empatia ja ystävällisyys tarkoittavat työyhteisössä? Työhyvinvoinnista on tullut yhä merkittävämpi osa yksilön terveyttä. Koska työssä vietetään suurin osa ajasta, on tärkeää, että työyhteisö voi hyvin ja ihmiset kokevat olevansa siellä onnellisia. Työn henkinen kuormittavuus on kasvanut entisestään, kun lähes kaikilla aloilla on jatkuva tulospaine ja kiire. Mielenterveydelliset ongelmat ovat kasvussa ja työssäuupuminen yleistä. Työpaikkaa ei voi aina heti vaihtaa, eikä hyvän työpaikan löytäminen ole kovin helppoa. Mitä siis kuuluu onnelliseen työyhteisöön? Sanna ja Outi keskustelevat työyhteisön onnellisuuteen liittyvistä tekijöistä. For information regarding your data privacy, visit

acast.com/privacySee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2.2. Mikä merkitys arvoilla on oman terveyden kannalta?

Julkaistu 25.1.2020

Sanna ja Outi juttelevat arvojen vaikutuksesta omaan hyvinvointiin ja tätä kautta terveyteen. Jos huomaa voivansa huonosti työyhteisössä, kyseessä ei välttämättä ole huono työpaikka vaan vääränlainen arvomaailma, joka ei kohtaa oman arvomaailman kanssa. Arvot vaikuttavat myös vahvasti erilaisiin elämän valintoihin. Jos jättää omat arvonsa jatkuvasti huomioimatta, saattaa uupua ja väsyä jatkuvaan taisteluun elämää vastaan. Arvoja on eri tasoisia: pinnallisemmat sekä ydinarvot. Mielenkiintoista keskustelua siitä, miten arvojen pohdiskelua tulisi miettiä oman elämän suunnan etsimisessä, jotta elää mahdollisimman terveellistä elämää. For information regarding your data privacy, visit

acast.com/privacySee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1.2. Miksi hyvinvointi kiinnostaa? Sannan & Outin esittelyjakso.

Julkaistu 24.1.2020

2.tuotantokauteen on saapunut Sannan seuraksi psykologi Outi Pikkuoksa. Ensimmäisessä jaksossa Sanna ja Outi juttelevat siitä, miksi he haluavat viedä eteenpäin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin sanomaa ja miksi he päättivät lähteä tekemään podcastia yhteisesti. Sanna kertoo omasta historiastaan lisää ja Outi valaisee omaa polkuaan psykologiksi. Sannan ja Outin ystävyys kuuluu podcastista, koska naurua piisaa. For information regarding your data privacy, visit

acast.com/privacySee acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

13. Hyvää oloa auttamisesta?

Julkaistu 9.2.2018

Sannan vieraana on tässä jaksossa toimittaja Anu Virnes-Karjalainen, joka hoitaa omaa hyvinvointiaan auttamalla muita. Anu löysi auttamisen pariin ensin vanhusten kautta, sittemmin hän siirtyi leipäjonoon ja lopulta vastaanottokeskukseen. Jaksossa Anu kertoo tuntemuksiaan auttamistyöhön. Sanna ja Anu puhuvat ennakko-oletuksista sekä peloista, jota hyväntekemisessä voi kohdata. Minkälaisia asioita Anu on oppinut vanhuksilta? Mitä maahanmuuttajat ovat hänen elämäänsä tuoneet? Nykyisin Anu on mukana syyrialaisperheen arjessa. Minkälaisia asioita Anu heidän kanssaan tekee? Mistä he juttelevat? Lopulta keskustelu etenee siihen, mitä Anu itse saa hyvän tekemisestä. Jos haluaa auttajaksi, miten aiheeseen pääsee mukaan? Toistaiseksi viimeinen Terveys Edellä Radio -jakso. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

12. Laihduttiko onnellisempi elämä?

Julkaistu 4.1.2018

Sanna pohtii vieraansa kanssa tässä jaksossa elämänvaikeuksien tuomia uusia näkökulmia ja konkreettisia elämänmuutoksia. Jenny Belitz-Henriksson on kirjakustantaja, joka kirjoittaa suosittua blogia nimeltä Vastaisku Ankeudelle. Jennyllä on takanaan kymmenen vuotta vaikeaa elämänaikaa. Ero, talousvaikeudet ja unettomat yöt. Nämä kerryttivät itseinhoa ja toivottomuutta. Eräänä päivänä Jenny päätti valita uhriutumisen sijasta hyvinvoinnin ja nappasi käteensä elämänhallinnan kirjan, joka oli pölyttynyt kirjahyllyssä. Siitä alkoi muutosten matka. Pikkuhiljaa elämässä alkoi tapahtua hyviä asioita. Kun vaikeat ajat olivat ohi, oli helpompaa myös keskittyä laihduttamiseen ja Jenny pudotti 16kg. Minkälaisen henkisen matkan Jenny on kulkenut ja mitä hän on matkan varrella oppinut? Voiko vaikeita aikoja muistella hyvällä? For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

11. Henkistä elämää

Julkaistu 23.11.2017

Muuttuuko ihminen pysyvästi, kun hän käy loputtoman paljon erilaisia henkiseen kasvuun liittyviä seminaareja ja henkisiä kursseja? Eikö kursseihin kyllästy jossain vaiheessa? Tuleeko hänestä spiritualisti, vai mitä hänelle tapahtuu? Sannan vieraana on monia henkisen kasvun kursseja käynyt Susanna Toropainen, joka on LCF LifeCoach ja NLP-ohjaaja. Minkälaisen matkan Susanna on itse käynyt, että hän on päätynyt henkisen kasvun valmentajaksi? For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

10. Liian kovaa treeniä

Julkaistu 16.11.2017

Moni meistä treenaa aivan liian kovaa. Halutaan näyttää hyvältä ja vaikuttaa sporttisilta. Minkälaisia vääristyneitä käsityksiä liittyy kovaan treenaamiseen ja mitä liian kovasta treenaamisesta voi seurata? Miltä oikeanlaisen treenin tulisi tuntua? Minkälaisia keinoja oman kehopositiivisuuden ymmärtämiseen on olemassa? Sannan vieraana on ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, personal trainer ja liikunnan ohjaaja Tiina Ranin, jolla on 30v. asiantuntijuus aiheesta. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

9. Mindfulness muuttaa elämää

Julkaistu 9.11.2017

Mindfulness-kursseja tarjotaan joka puolella tänä päivänä. Mindfulness yhdistetään moneen erilaiseen asiaan. Mitä mindfulness oikein on? Ja mitä se ei ole? Sannan haastattelussa on Suomen mindfulness-pioneeri Leena Pennanen, joka kertoo miten mindfulness tulisi käsittää. Leena oikaisee meditaatioon liitettyjä vääriä käsityksiä auvoisesta onnesta ja avaa ymmärryksen miksi mindfulness muuttaa monen harjoittajan elämän. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

8. Stressijoogaa ahdistukseen

Julkaistu 2.11.2017

S For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

7. Kehitä tunteiden tietoista havainnointia

Julkaistu 26.10.2017

Miten erilaiset tunnetilat tuntuvat kehossa? Millä tavalla keho reagoi ajatteluun? Sannan vieraana on kehopsykoterapeutti Jan Pesonen, joka kertoo miten omiin erilaisiin tunnelukkoihin voi päästä käsiksi omaa kehoa kuuntelemalla. Jan puhuu tietoisuuden lisäämisestä ja sen ymmärtämisestä. Samalla hän kertoo 7:stä eri vyöhykkeestä kehon alueella, jotka vastaavat joogassa käytettyjä chakran alueita. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

6. Tiesitkö tämän nenäsi hyvinvoinnista?

Julkaistu 18.10.2017

Oletko tietoinen siitä millä tavalla nenää tulisi hoitaa eri vuodenaikoina? Miten erottaa flunssavuoto allergisesta vuodosta? Entä mikä nenässä viittaa kuivan nenän oireisiin? Nenä istuu mainiosti keskellä naamaa niin kauan kunnes se oireilee, mutta usein me hoidamme sitä väärin. Sanna haastattelee allergologi ja keuhkolääkäri Klaus Tammista nenän hoidosta. Klaus kertoo myös avaavien sekä hoitavien tuotteiden käyttötarkoituksesta tarkemmin. Jakso on tehty yhteistyössä A-VitaPlussan kanssa. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

5. Tulevaisuuden työ, empatia vai tekoäly?

Julkaistu 12.10.2017

Sanna tapasi aivotutkija Katri Saarikiven, joka tutkii empatiaa ja ihmisten tunnetaitoja. Digitalisaatio tulee muuttamaan työelämää ja ihmisten rooli muuttuu. Mihin ihmisiä enää tarvitaan tulevaisuudessa? Mihin työelämässä tulisi panostaa nyt, jotta työpaikoilla säilyisi hyvinvointi koneiden vallatessa alaa? For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

4. Istumatyöläisen selän kunto

Julkaistu 5.10.2017

Sanna haastattelee osteopaatti Jutta Aalto tämän hetken yhdestä pahimmasta ongelmasta: istumatyöstä. Me istumme pitkiä aikoja koneen edessä ja selän kunto rappeutuu. Millä tavalla selkää tulisi hoitaa työajalla ja sen ulkopuolella? Mitkä ovat pahimmat paikat selässä? Onko jooga hyväksi kaikille? For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

3. Irti kiihtyneistä ajatuksista

Julkaistu 28.9.2017

Sanna puhuu negatiivisten tunteiden vaikutuksista terveyteen ja käyttäytymiseen. Hän käyttää ohjelman taustatukena Buddhan Aivot -kirjaa, jonka ovat kirjoittaneet neuropsykologi ja meditaatio-opettaja Richard Hanson sekä neurologi ja mediaatio-opettaja Richard Mendius. Sekä kirjasta että Sannan oman mindfulness-koulutuksen kautta avautuu vinkkejä miten kiihtyneitä ajatuksiaan voi hillitä oivaltavin keinoin. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

2. Syömishimot kuriin

Julkaistu 21.9.2017

Sanna selvittää psykologi Outi Rinteen kanssa mitä eroja on tunnesyömisellä, lohtusyömisellä sekä syömishimoilla. Outi kertoo mitä syömishimo voi kertoa omasta kehosta ja samalla antaa vinkkejä tunnesyömisen tunnistamiseen. Ohjelmassa sukelletaan syvälle tunnesyömisen alkulähteille. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1. Mikä ihmeen Terveys Edellä –podcast?

Julkaistu 13.9.2017

Podcast-sarjan ensimmäinen jakso ja tausta aiheeseen. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Takaisin podcastien listaan