Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Isälokero

Isälokero on podcast isistä ja isyydestä. Siinä ihmisiä lokeroimaan ja arvioimaan tottuneet opettajaisät Otto Kallioranta ja Antti Kanto lokeroivat isiä eri näkökulmista, mutta eivät säästele myöskään itseään; jokaisessa jaksossa kuullaan myös kriittinen itsearvio ja omien lasten tuomio. Kenen ei pitäisi alkaa isäksi ollenkaan? Millainen on riittävän hyvä isä, entä kiitettävä? Lähetä palautetta, kommentteja ja kysymyksiä osoitteeseen isalokero@gmail.com.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 11 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 11.1.2019.

Riittämättömyys ja itsensä kehittäminen

Julkaistu 21.8.2019

Isälokero palaa tauolta ja pohtii sitä, millaista jatkuvaa tavoitteiden asettelua, riittämättömyyden kokemista ja itsensä kehittämistä elämämme on. Aina joku jossain menestyy paremmin, näyttää paremmalta ja on läsnäolevampi vanhempi. Voisiko osaansa joskus vain tyytyä, vai onko aina pakko kehittyä?

Isä matkanjohtajana: Kulkuriveli vai Karavaanari?

Julkaistu 22.5.2019

Moni viihtyy reissussa ja tien päällä, mutta toisten olisi parempi pysyä kotona. Millaista lasten kanssa matkustaminen on ja miten matkoihin kannattaa valmistautua? Oppivatko matkailuautoon syntyneet lapset sitkeiksi reissaajiksi? Näitä pohditaan Isälokeron 10. jaksossa. Puhelinhaastattelussa SF Caravan Ry:n liittohallituksen varapuheenjohtaja Timo Tarvainen. Lähetä palautetta, kommentteja ja kysymyksiä osoitteeseen isalokero@gmail.com.

Moka on lahja

Julkaistu 8.5.2019

Isälokerossa keskustellaan mokista ja virheistä, joita kaikki tekevät - niin aikuiset kuin lapsetkin. Jokainen sählää ja hölmöilee omalla tavallaan, eikä elämän pikkumokiin kannattaisi suhtautua vakavasti. Mutta mikä on mokan ja virheen ero? Kannattaako virheisiin suhtautua yhtä kevyesti kuin arkipäivän pikkumokiin?

Ulkonäkö

Julkaistu 17.4.2019

Lyhyet jalat, pitkä selkä, iso pää ja kyömynenä. Omaa ulkonäköään pohtivat myös miehet, ja monilla on komplekseja kehonkuvaansa liittyen. Miten kasvattaa lapsensa rakastamaan itseään nykyisessä selfiekulttuurissa, jos itsekin toisinaan kipuilee omien ulkonäkökompleksiensa kanssa? Milloin isä näyttää nololta, milloin coolilta? Muun muassa näistä teemoista keskustellaan Isälokeron ulkonäköjaksossa.

Sottapytty vai siivousneurootikko?

Julkaistu 3.4.2019

Parisuhteissa tulee hirveästi riitaa siivouksesta. Isälokerossa pohditaan, kuka kotona päättää siisteystason, kannattaako lapsille maksaa siivouksesta ja mitä hyötyä kodin siivoamisesta ylipäätään on. Jaksossa naureskellaan siivousneurooseille ja kuullaan maan vaikutusvaltaisimman siivousauktoriteetin, Marttojen, ajatuksia muun muassa siivouskasvatuksesta. Lähetä palautetta, kommentteja ja kysymyksiä osoitteeseen isalokero@gmail.com.

Osaako isä rakentaa?

Julkaistu 20.3.2019

Mies voi olla poropeukalo, apupoika tai talonrakentaja. Miltä tuntuu, kun tuntee itsensä ulkopuoliseksi rakentamisesta puhuvien äijien seurassa? Isälokerossa puhutaan rakentamisesta, hyvistä nauloista ja itsensä kuuntelusta. Haastattelussa Haagan kirkkoherra Heikki Nenonen, joka rakensi perheelleen talon, vaikka ei oikeasti olisi halunnut. Lähetä palautetta, kommentteja ja kysymyksiä osoitteeseen isalokero@gmail.com.

Isyyden stressitesti - kun perheeseen tulee lapsi

Julkaistu 6.3.2019

Miten isät reagoivat, kun perheeseen tulee uusi lapsi? Millaisia toimintamalleja isillä on synnytyslaitoksella, entä kotona? Isälokerossa puhutaan miesimettämisestä ja kantoliinoista, mutta myös poissaolevista uraisistä.

Isä automekaanikkona ja konekasvattajana

Julkaistu 20.2.2019

On miehiä, joilla ei mene sormi koskaan suuhun koneiden teknisten ongelmien edessä. He näkevät hajonneessa autonromussa positiivisen haasteen. Toiset miehet taas ovat merkkihuoltoliikkeiden ja leasing-firmojen vakioasiakkaita. Jotkut ovat liikenteessä vaarallisia toheloita ja kasvattavat lapsistaankin samanlaisia muiden tielläliikkujien harmiksi. Isälokerossa keskustellaan isistä, miehistä, koneista ja öljystä. Haastattelussa isä, evp. rekkakuski, opettaja ja konemieshumanisti Matti Tokola.

Isä urheilukasvattajana

Julkaistu 6.2.2019

Miksi jotkut isät pelaavat, luistelevat, hiihtävät, laskettelevat ja painivat jatkuvasti lastensa kanssa ja lasten nukkuessa vielä itsekseenkin, toiset taas liikkuvat lähinnä sohvan ja jääkaapin väliä, jos sitäkään? Kolmannessa Isälokerossa ruoditaan isiä urheilukasvattajina ja liikkuvan ihmisen malleina sekä kysellään, onko ylisporttisuus edes tavoittelemisen arvoista.

Isä ruokakasvattajana

Julkaistu 23.1.2019

Jotkut miehet eivät osallistu perheiden ruokahuoltoon millään tavalla ja polttavat teevedenkin pohjaan. Millaisia nämä syöttiläsisät ovat ja miksi heistä on sellaisia tullut? Millainen ruuhkavuosien viikonloppukokki, entä viiden tähden kotikokki, täydellinen ruokakasvattaja? Isälokeron toisessa jaksossa puhutaan isistä ruokakasvattajina ja kotikokkeina.

Isyyden perusvaatimukset - käytös ja huolellisuus

Julkaistu 11.1.2019

Lasten käytöstä ja huolellisuutta arvioidaan jatkuvasti koulussa, ja heiltä odotetaan vähintään välttävää suoriutumista ihmisyyden perustaidoissa. Isäksi voi alkaa kuitenkin kuka hyvänsä. Pitäisikö vanhemmuuteenkin olla ajokortti? Kenen ei pitäisi alkaa isäksi ollenkaan? Millainen on ihmisyyden perustaidoiltaan välttävä isä, entä kiitettävä? Näitä pohtivat Isälokeron ensimmäisessä jaksossa Otto ja Antti.

Takaisin podcastien listaan