Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kylmiä Väreitä

Kylmiä väreitä -podcast tarjoaa viikoittain vaihtuvia true crime -tapauksia. Tapausehdotuksia, palautetta tai muita kommentteja instagramissa KylmiaVareita tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 16 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 31.5.2019.

16: LACI PETERSON (osa 2)

Julkaistu 16.10.2019

Viimeisillään oleva Laci Peterson katoaa jouluaattona vuonna 2002. Samaan aikaan kun Lacin etsinnät jatkuvat, alkavat hänen aviomiehensä kulissit sortua yksi kerrallaan. Email: [email protected] Instagram: Kylmiavareita

15: LACI PETERSON (osa 1)

Julkaistu 20.9.2019

Jouluaattona vuonna 2002, Laci Peterson on onnellisesti naimisissa ja viimeisillään raskaana, kun hän yllättäen katoaa erittäin erikoisissa olosuhteissa. Instagram: Kylmiavareita Email: [email protected]

14: MADELEINE MCCANN

Julkaistu 5.9.2019

3. Päivänä Toukokuuta vuonna 2007, 3-vuotias Madeleine McCann katoaa lomamatkallaan Portugalissa. Madeleinen katoamista on kuvailtu Britannian historian tunnetuimmaksi kadonneen henkilön tapaukseksi sekä vuosikymmenen uutisoiduimmaksi katoamistapaukseksi.

13: JOANA CIPRIANO

Julkaistu 22.8.2019

Syyskuussa vuonna 2004, 8-vuotias Joana Cipriano lähtee ruokakauppaan tekemään perheelleen ostoksia. Kauppareissun jälkeen Joana katoaa ja yhä tänäkin päivänä Joanan kohtalo on epäselvä.

12: BRITTANEE DREXEL

Julkaistu 15.8.2019

Vuonna 2009, 17-vuotias Brittanee Drexel lähtee salaa vanhemmiltaan viettämään Spring Breakia Myrtlee Beachille. Kevätloman viimeisenä päivänä Brittanee katoaa, eikä hänestä ole vielä tähänkään päivään mennessä tehty minkäänlaisia havaintoja.

11: BRIAN SHAFFER

Julkaistu 8.8.2019

Maaliskuun 31. Päivänä vuonna 2006, juuri ennen ”Spring Breakin” alkamista, 27-vuotias lääketieteen opiskelija Brian Shaffer päättää lähteä juhlistamaan loman alkua baarikierrokselle yhdessä ystäviensä kanssa. Brianista tehdään viimeinen valvontakameran havainto Ugly Tuna Saloona –nimisen ravintolan edessä kello 1:55 aamuyöllä, jonka jälkeen Brianista ei ole nähty jälkeäkään.

10: JERRY MICHAEL WILLIAMS

Julkaistu 1.8.2019

Varhain eräänä joulukuisena aamuna, Mike Williams lähtee sorsastamaan läheiselle järvelle. Kun Miken vaimo ei kuule hänestä mitään iltapäivään mennessä, hän soittaa kaikille tutuilleen kysyäkseen, olisiko kukaan kuullut Mikestä mitään. Valtaisat etsinnät aloitetaan Miken löytämiseksi ja seuraavan 17 vuoden ajan, Miken uskotaan kuolleen onnettomuuden seurauksena.

 

Instagram: Kylmiavareita

Email: [email protected]

9: JODI HUISENTRUIT

Julkaistu 25.7.2019

Vuonna 1995 Jodi Huisentruit on ihmisten rakastama, uransa nousukiidossa oleva toimittaja, joka on jo useamman vuoden ajan menestyksekkäästi KIMT-TV:n aamu- sekä iltapäiväohjelmaa. Kesäkuun 27. Päivänä Jodi nukkuu pommiin, mutta sanoo hänet herättäneelle työkaverilleen puhelimessa olevansa työpaikalla kuitenkin ajoissa juontaakseen vielä aamuohjelmansa. Näin ei kuitenkaan tapahdu, sillä Jodi ei koskaan saavu työpaikalleen.

8: DANIEL MORCOMBE

Julkaistu 18.7.2019

7. Päivänä joulukuuta vuonna 2003, 13-vuotias Daniel Morcombe päättää lähteä läheiseen Sunshine Plaza -nimiseen ostoskeskukseen ostamaan joululahjoja perheelleen. Samalla reissulla Danielilla on myös aikomuksena käydä leikkaamassa hiuksensa. Myöhässä oleva linja-auto ajaa Danielin kuitenkin ohitse, mutta kuski kuitenkin viittoo Danielille, että seuraava linja-auto olisi tulossa vain hetkeä myöhemmin. Muutamia minuutteja myöhemmin, seuraavan linja-auton saapuessa, 13-vuotias Daniel Morcombe on kuitenkin jo poissa.

Australian poliisi tekee todella määrätietoista, vuosia kestänyttä tutkimustyötä tapauksen selvittämiseksi.

https://danielmorcombefoundation.com.au

Instagram: Kylmiavareita

Email: [email protected]

7: DOROTHY SCOTT

Julkaistu 10.7.2019

Tiistana, Toukokuun 28 .päivänä vuonna 1980, 32-vuotias yksinhuoltajaäiti Dorothy Scott vie 4-vuotiaan poikansa Shawnin vanhempiensa luokse hoitoon Anaheimiin, Californiaan mennäkseen työpaikkansa tapaamiseen noin kello 21 aikaa illalla.

Tässä tapaamisessa hänen työkaverinsa Conrad Bostron valittaa kovia kipuja, ja hänen käsivarressaan on valtaisia tulehtunut juomu, joka näytti siltä, että se olisi tulehtumassa. Näin ollen Dorothy tarjoutuu ajamaan Conradin sairaalaan yhdessä toisen työkaverinsa, Pam Headin kanssa.

Noin kello 23 aikaa illalla Conrad saa reseptin, jonka jälkeen hän suuntaa apteekkiin yhdessa Pamin kanssa. Tässä vaiheessa Dorothy ilmoittaa kaksikolle menevänsä siirtämään auton lähemmäksi sairaalan etuovea, ettei Conradin tarvitse rasittaa itseään enempää kävellessään autolle.

Tältä auton hakureissulta Dorothy Scott ei kuitenkaan koskaan palaa.

 

Kommentteja, palautetta ja tapausehdotuksia...

Instagram: KylmiaVareita

Email: [email protected]

6: JUNKO FURUTA

Julkaistu 4.7.2019

25. Päivä Marraskuuta vuonna 1988, Junko Furuta on pyöräilemässä kotiinsa työpaikaltaan, kun hänet siepataan luokkakaverinsa toimesta. Tästä alkavat Junkon elämän järkyttävät 44 päivää neljän nuoren miehen panttivankina.

 

Linkki Junkoon kohdistuneisiin kidutusmenetelmiin: https://ripeace.wordpress.com/2012/09/14/the-murder-of-junko-furuta-44-days-of-hell/

 

Instagram: Kylmiavareita

Email: [email protected]

 

5: WILLIAM TYRRELL

Julkaistu 26.6.2019

Happy 8th Birthay William,

 

  1. Päivä syyskuuta 2014 on kuin mikä tahansa muukin syyskyinen aamu rauhallisessa alle tuhannen asukkaan Kendallin kaupungissa. William Tyrrell ja hänen perheensä ovat saapuneet viettämään syyspäivää isoäitinsä luokse. Lapset leikkivät iloisina ulkona, kunnes kello 10:30 aamupäivällä Williamin äiti huomaa Williamin kadonneen. Tästä alkaa tapaus, joka rikkoo niin Williamin perheen, kuin Kendallin kaupungin rauhaisan tunnelman vuosiksi.

4: JONBENÉT RAMSEY

Julkaistu 20.6.2019

Tapaninpäivänä vuonna 1996, Patricia Ramsey herää keittämään itselleen kahvia, mutta löytää keittiön portaikosta kaksi ja puolisivuisen lunnasvaatimuskirjeen koskien hänen 6-vuotiasta tytärtään. Kirjeessä sanotaan, että heidän tyttärensä on kidnapattu ja hänen palauttamisekseen tekijä vaatisi 118 000 dollarin lunnaan. Tämä lapsimissi Jonbenet Ramseyn tapaus järkytti ihmisiä ympäri maailmaa, eikä se vielä tänäkään päivänä ole saanut toivottua päätöstä.

 

Tapausehdotuksia, palautetta, kysymyksiä

Instagram: kylmiavareita

Email: [email protected]

 

3: PERHE CAMM

Julkaistu 13.6.2019

Syyskuun 28. Päivänä vuonna 2000, David Camm saapuu kotiinsa koripalloharjoituksista noin kello 21:26 illalla. Hänen ajaessaan talonsa pihaan hän huomaa heti, että jokin on vialla. Hän näkee, että autotallin ovi on auki ja maassa on selvästi hahmo yltä päältä veressä. David löytää vaimonsa ja kaksi lastaan ammuttuina. Tästä alkaa David Cammin maanpäällinen helvetti ja vuosikymmeniä kestänyt oikeustaistelu.

Palautteet, toiveet, kommentit

Instagram: Kylmiavareita

Email: [email protected]

 

2: MAURA MURRAY (osa 2)

Julkaistu 6.6.2019

Maura Murray katosi helmikuun 9. päivänä vuonna 2004 ajettuaan autollaan lumipenkkaan syrjäisellä pikkutiellä. Vielä näin 15 vuodenkin jälkeen tapaus herättää paljon keskusteluja ja sen ympärillä pyörii useita teorioita siitä, mitä Mauralle olisi voinut tuon kolarin jälkeen tapahtua. 

Tapauksen toisessa osassa paneudutaan Mauran menneisyyteen, puhutaan Mauran perhesuhteista sekä käsitellään eri teorioita siitä, mitä Mauralle olisi voinut tapahtua näiden seitsemän minuutin aikana, jotka hän tiedettävästi oli yksin.

112Dirtbag "HAPPY ANNIVERSARY": https://www.youtube.com/watch?v=Z3x9B4AexEA

Palautetta, kysymyksiä, tapausehdotuksia...

Instagram: KylmiaVareita

Email: [email protected]

 

1: MAURA MURRAY (osa 1)

Julkaistu 31.5.2019

Helmikuun 9. Päivänä vuonna 2004 Maura Murray lähettää yliopistonsa professorille valheellisen viestin, jossa hän kertoo perheessään tapahtuneesta kuolemantapauksesta. Tämän tapauksen vuoksi Maura joutuisi olemaan poissa sekä opinnoistaan että työstään seuraavan viikon ajan.

Tämän jälkeen Maura ajaa läheiselle pankkiautomaatille ja nostaa tililtään 280 dollaria. Seuraavaksi Maura suuntaa läheiseen kauppaan ja ostaa suuren määrän alkoholia jonka jälkeen hän suuntaa autollaan pohjoiseen.

Kello 7:27 hätäkeskus vastaanottaa puhelun Faith Westmanilta, joka kertoo naisen ajaneen lumipenkkaan talonsa edustalla.

Poliisi saapuu paikalle kello 7:46 ja tässä vaiheessa 21-vuotiaasta Maura Murraysta ei enää näy jälkeäkään.

Mauran tapaus on vielä tänäkin päivänä selvittämättä ja vailla vastauksia lukuisiin kysymyksiin.

Tapausehdotuksia, kommentteja, kysymyksiä, palautettaInstagram: KylmiavareitaEmail: [email protected]

Takaisin podcastien listaan