Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Mystistä

Mystistä podcast käsittelee tositapahtumiin perustuvia paranormaaleja ilmiöitä. Käsittelemme jaksossa todelliset tapahtumat, usein rikokset ja niitä seuranneet yliluonnolliset tarinat. Uusi jakso ilmestyy aina perjantaisin!


Seuraa podia instagramissa/facebookissa @mystistapodcast


Viestiä voi laittaa myös sähköpostilla [email protected]






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 31 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 6.10.2023.

31. Näen totuuden

Julkaistu 3.5.2024

Monet paranormaalit ilmiöt jakavat vahvasti mielipiteitä ja yksi kiistellyimmistä lienee meediot sekä selvännäkijät. Silti poliisitkin ovat käyttäneet heidän apuaan rikosten ratkomisessa. Varsinkin silloin, kun tutkinta on syystä tai toisesta umpikujassa. Tällainen umpikuja oli Yhdysvalloissa vuonna 1964, kun raaka sarjamurhaaja riehui ympäri Bostonia. Poliiseilla ei ollut johtolankoja, joten viimeisenä vaihtoehtonaan he päättivät soittaa apuun Peter Hurkosin, jonka kyvyt olivat vertaansa vailla.






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

30. Kirottu saari

Julkaistu 26.4.2024

Guernseyn dramaattisen kaunis saari sijaitsee Ranskan Normandian rannikolla ja se on osa Kanaalisaaria. Siellä sijaitsee lukuisia kivistä rakennettuja muinaisia hautoja, niin sanottuja dolmeneja. Vuonna 1912 tehtiin jälleen uusi dolmenlöytö. Hauta avattiin, vaikka monet pelkäsivät, mitä siitä seuraisi. Eivätkä epäilyt olleet turhia, sillä vaikutti siltä, että jokin ikiaikainen voima heräsi tämän teon seurauksena ja alkoi kylvää kauhua ympäri saarta.


Sisältövaroitus: Tarinassa kerrotaan juuri syntyneen vauvan raa`asta tappamisesta.






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

29. Lento 401

Julkaistu 19.4.2024

Lentokoneessa lentäminen on monien mielestä jännttävää ja ehkä hieman pelolttavaakin. Kauhun tunnetta saattaa joskus lisätä myös aavemaiset kanssamatkustajat. 1970-luvun Yhdysvalloissa näitä havaintoja tehtiin erityisen paljon, etenkin sen jälkeen, mitä tapahtui Eastern Air Linesin lennolle 401.

Tervetuloa jännittävälle matkalle pilvien yläpuolelle!






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

28. Myrskyn jälkeen

Julkaistu 12.4.2024

Monet kummitustalot muistuttavat meitä kaukaisista menneisyyden tapahtumista. On siis melko poikkeuksellista törmätä tapaukseen, joka herättää niin tuoreita muistoja kuin eräs pikkuruinen talo New Orleansissa. Zackin ja Addien rakkaus leimahti liekkiin suuren luonnonkatastrofin keskellä, mutta romanssi oli tuomittu palamaan loppuun nopeasti. Suhde päättyi mitä traagisimmalla tavalla, mutta spekulointi käy kuumana oliko todellinen syyllinen tragediaan Rampart Streetin vanha talo?






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

27. Talo hautausmaan varjossa

Julkaistu 5.4.2024

1980-luvulla useat pariskunnat ostivat talon Newportin kaupunkiseudulta Texasista. Näin tekivät esimerkiksi Williamsit sekä Haneyt. Viimeksi mainitut päättivät pian lisätä myös uima-altaan takapihalleen. Ei menisi kauaakaan, kun tämä päätös paljastaisi jotain odottamatonta ja voisi kenties selittää, miksi naapurustoa piinasi monet oudot tapahtumat.






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

26. Outo musta pilvi

Julkaistu 29.3.2024

Ympäri maailman tunnetaan monia niin kutsuttuja poltergeist kummittelutapauksia. Niiden pohjalta on tehty useita suosittuja elokuvia ja niitä on käytetty inspiraationa muihin tarinoihin. Eräs vähemmän tunnettu, mutta hyvin dokumentoitu tapaus sattui pian toisen maailmansodan jälkeen Iso-Britanniassa. Runcornin olennoksi nimetty tapahtumasarja sai alkunsa eräänä iltana, kun lipastosta kuului kummallinen ääni.





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

25. Tsernobylin aaveet

Julkaistu 22.3.2024

Vuoden 1986 huhtikuussa, vuorokauden juuri vaihtuessa toiseen, ulkona oli mukavan lämmintä. Sellainen on keväinen Ukrainan yö parhaimmillaan.

Tämä yö kuitenkin muuttaisi maailmaa, kun tsernobylin ydinvoimalan nelosreaktori räjähti. Onnettomuuden seuraukset olivat mittavat ja voimalan tuntumaan rakennettu Prypjatin kaupunki jouduttiin hylkäämään. Nykyään se onkin kirjaimellisesti aaveiden kaupunki, sillä se on laajan paranormaalin toiminnan keskus.






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

24. Cocktail tuonelaan

Julkaistu 15.3.2024

Kuullessasi nimen Bobby Mackey's Music World, se tuskin herättää suuriakaan tunteita. Kuviakin katsellessa, se näyttää hiljaiselta ja aivan tavalliselta kapakalta. Joskus kuitenkin ulkonäkö voi pettää pahemman kerran, näin on esimerkiksi tämän paikan laita. Sillä tontti, jolla Bobby Mackey's yökerho tätä nykyä sijaitsee, on nähnyt vuosien varrella lukuisia tragedioita ja monet pahat henget ovat ottaneet sen kodikseen.






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

23. Villin lännen Tombstone

Julkaistu 8.3.2024

On olemassa paikkoja, joita ajan virta ei tunnu koskettavan. Yksi tällainen on Tombstonen kaupunki Arizonassa Yhdysvalloissa. Villin lännen sielu elää siellä edelleen, vahvempana kuin missään muualla. Näillä samoilla pölyisillä teillä on aikanaan kävellyt esimerkiksi sellaiset legendat kuin Wyatt Earp ja Doc Holliday. Nykyään monet paikalliset tykkäävät pukeutua villin lännen tyylin mukaan, mutta alueella nähdään usein myös vilahduksia aidoista menneiden aikojen cowboysta ja sheriffeistä.






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

22. Sotiemme aaveet

Julkaistu 1.3.2024

Lähes kaikkiin sotiin liittyy paljon myös yliluonnollisia kokemuksia. Näin on myös Suomen sodissa. Henget varoittivat taisteluiden tiimellyksessä, toivat lohtua ja antoivat joskus myös kotona odottaville omaisille mahdollisuuden hyvästellä kaatuneen rakkaan. Tässä jaksossa tutustutaan näihin koskettaviin tarinoihin.






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

21. Piinattu Annelise

Julkaistu 23.2.2024

Pienessä kylässä Saksassa koettiin 70-luvulla jotain todella poikkeuksellista. Tällöin erään nuoren naisen piina kasvoi mittaamattoman suureksi ja tapahtumat johtaisivat hänen kuolemaansa. Kuka oli Annelise Michel ja miksi hänen elämänsä sekä kuolemansa ovat nousseet lähes legendaksi?





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

20. Lake Shawnee huvipuisto

Julkaistu 16.2.2024

Paikassa, joka on ollut ennen täynnä naurua ja iloa, mutta joka nyt seisoo hiljaa sekä autiona, on jotain erityisen karmivaa. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi hylätyt huvipuistot, kuten Lake Shawnee Yhdysvaltojen Länsi-Virginiassa. Sen ruostunut maailmanpyörä ja muut laitteet seisovat osana aluskasvillisuutta, kuin kuolleet puut. Mutta kenties puisto ei olekaan täysin hylätty, sillä yhä sen huvituksista nauttii joukko henkiä, joilla jokaisella on sinulle tarina kerrottavanaan.

Uskallatko lähteä mukaan tälle aavemaiselle huvittelukierrokselle vaikkapa keinukarusellin kyydissä?


Jakson sisällössä kuvaillaan lapsen tappamista, joten jos koet aiheen liian ahdistavana niin kuuntele ihmeessä joku toinen Mystistä-jakso.






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

19. Pelottavat metsät

Julkaistu 9.2.2024

Metsä on monille mitä rakkain paikka rentoutua ja samalla irtaantua kaupungin vilinästä. Kaikki eivät ehkä silti ole tulleet ajatelleeksi, että jokaisella metsällä on oma uniikki tarinansa kerrottavanaan. Tässä jaksossa tutustumme kolmeen pelottavaan kummitusmetsään, joita yhdistää se, kuinka luonnollinen ja yliluonnollinen ovat kietoutuneet yhteen murhan, pelon ja traagisten kohtaloiden kautta.






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

18. Henkien hotelli

Julkaistu 2.2.2024

Korkealla vuoren huipulla valtakuntaansa vartioi upea Crescent hotelli. Se on kiistattomasti koko Arkansaan ja Ozark-vuoriston kruununjalokivi. Mutta sen hohtavien marmorilattioiden sekä upeiden ruokasalien loisteeseen kätkeytyy myös surullinen tarina ahneudesta, julmuudesta ja häikäilemättömyydestä. Monet tämän kauniin rakennuksen entisistä asukkaista viihtyvät paikalla edelleen ja paikkaa onkin tituleerattu yhdeksi Yhdysvaltojen kummitelluimmista hotelleista.






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

17. Hyytävä haint blue

Julkaistu 26.1.2024

Haint blue on nimitys sellaisille, rakennuksissa käytetyille vaalean sinivihreän sävyille, joiden on uskottu karkottavan hyönteisiä. Värillä on kuitenkin ollut alun perin varsin erilainen tarkoitus. Vuonna 2012 tuo tarkoitus paljastui Hunter ja Jenny Scottille, heidän muuttaessaan uuteen taloon Rockfordissa Alabamassa. Yksinkertainen päätös maalata talon toinen kerros johtaisi outoihin ja pelottaviin tapahtumiin, jotka toisivat päivänvaloon myös kuolemien sarjan 70-luvulta.





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

16. Merirosvot

Julkaistu 19.1.2024

Merirosvot ovat kylväneet kauhua maailman merillä kautta historian, mutta kuuluisimmat heistä elivät 1700-1800 luvuilla. Ja mikä mielenkiintoisinta, on käynyt ilmi, että monet heistä eivät ole koskaan täysin poistuneetkaan meidän maailmastamme, vaan elävät keskuudessamme henkinä. Tänään tutustumme tarkemmin heistä kolmeen ihan oikeasti eläneeseen ryöväriin, sekä näiden vahvojen persoonien jälkeensä jättämiin kaikuihin.





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

15. Salaperäinen Netta Fornario

Julkaistu 12.1.2024

Skotlannin kauniista Herbidien saarista se kaikkein lumoavin lienee Iona. Ne jotka kuulevat tämän saaren kutsun, eivät voi vastustaa sitä, sillä tämän Atlantin valtameren syleilyssä sijaitsevan maapalan valon sanotaan olevan taianomaista ja uskotaankin, että juuri Ionalla verho fyysisen ja henkimaailman välillä on ohuimmillaan. Vuonna 1929 omaan kutsuunsa vastasi nuori lontoolainen nainen, salaperäinen Netta Fornario. Se mitä hänelle tuolla saarella tapahtui, on edelleen suuren spekulaation kohde.






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

14. Dragsholmin linna

Julkaistu 5.1.2024

Tanskassa Sjællandin saarella sijaitseva keskiaikainen Dragsholmin linna on nähnyt paljon traagisia kohtaloita, mutta myös upeita, yltäkylläisiä aateliston juhlia.

Se on aikanaan toiminut vankilana ja nähnyt monien sotien raivoavan ympärillään. Kyseessä lienee Tanskan kummitelluin paikka, eikä se ole ihme kun ottaa huomioon rakennuksen yli 800 vuotisen historian ja lukuisat värikkäät henkilöt sekä ajanjaksot, joita se on saanut todistaa.

Linnassa ja sen kauniissa puutarhassa voi vielä tänä päivänäkin törmätä vaikkapa avuliaaseen henkeen, joka tunnetaan nimellä iloinen kummitus.

Tässä jaksossa tutustumme ihmiskohtaloihin tämän mahtavan linnan vankkojen muurien varjoissa.






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

13. Katastrofi vuorilla

Julkaistu 29.12.2023

Kuiskauksia metsässä, näkymättömät kädet tarttuvat pahaa aavistamattomien patikoijien hartioihin ja junan ääniä osittain sortuneesta vanhasta tunnelista. Tämä kaikki on menneisyyden kaikuja Wellingtonin katastrofista, joka tapahtui vuonna 1910 Kaskadi vuorilla. Kyseessä on Yhdysvaltojen tuhoisin lumivyöry. Onnettomuus jätti alueelle niin paljon kaikkea yliluonnollista, että monet paikalla käyneet skeptikotkin ovat joutuneet muuttamaan maailmankatsomustaan ja paranormaalit ilmiöt jatkuvat yhä tällä retkeilijöiden suosimalla reitillä.





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

12. Lawsonin perhetragedia

Julkaistu 22.12.2023

Pienten lasten askeleita, naurua ja kikatusta kantautuu eräästä Pohjois-Carolinalaisesta kaupasta, mutta nämä äänet aikaansaavat lapset eivät ole eläviä. He ovat vain osa niistä rauhattomista hengistä, jotka jäivät vaeltamaan useampaan kuin yhteen paikkaan joulupäivänä sattuneen Lawsonien perhesurman jälkeen.

Eikä se ole mikään ihme, sillä tapaus oli suuri tragedia ja yksi aikansa suurimpia mediatapauksia.


Sisältövaroitus: Jaksossa kuvataan perhesurmaa ja uhreina on myös pieniä lapsia, joten jos koet tämän ahdistavaksi Mystistä podcast suosittelee kuuntelemaan jonkun toisen sarjan jaksoista.





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

11. Australialainen kiusanhenki

Julkaistu 15.12.2023

Tällä kertaa suuntaamme kohti Australiaa, jossa viiden yhdessä asuvan kaveruksen illanvietto vuonna 1998 saa erittäin oudon käänteen. Tapahtumien mielenkiintoa lisää se, että tätä tapausta on dokumentoitu laajasti muun muassa tv-yhtiön toimesta ja materiaalia löytyy internetistä edelleen.


Jakson yhteydessä on koodilause, jonka ratkaisemalla osallistut hienojen Mystistä podcast kahvikuppien arvontaan. Vastaukset voi lähettää joko s-postilla [email protected], tai yksityisviestillä Mystistä podcastin instagramissa/facebookissa (@mystistapodcast).

Liitä vastaukseesi nimi tai nimimerkki, jota voidaan käyttää julkisessa arvonnassa, joka suoritetaan perjantaina 22.12. 2023. Kaikille kolmelle voittajalle ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

10. Villiscan kirvesmurhat

Julkaistu 8.12.2023

On kesäkuinen yö vuonna 1912 Villiscan kaupungissa Iowassa. Erään aivan tavallisen talon väki on vetäytynyt yöpuulle pitkän päivän jälkeen. Kaikkien nukkuessa taloon hiipii murhaaja kirves kädessään. Seuraavana aamuna koko kuusihenkinen Mooren perhe, sekä heidän kaksi vierastaan löydetään kuolleena. Tekijän henkilöllisyydestä ei ole tietoa, mutta hän on jättänyt useita kummallisia johtolankoja. Tämä kaikki oli kuitenkin vasta alkua, sillä tämä kaamea teko jätti pysyvästi jälkeensä rauhattomia sieluja, joiden olemassaolosta on saatu todisteita muun muassa kuva- ja äänimateriaalin muodossa aina viimeaikoihin asti.

Sisältövaroitus: Jakso sisältää lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa.





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

9. Leap linna

Julkaistu 1.12.2023

Jakso yhdeksän vie meidät matkalle Irlannin usvaisille nummille, jossa sijaitsee todellinen kummituslinna. Edelleen jatkuva paranormaali toiminta linnassa ei olekaan ihme, sillä sen historia on erittäin traaginen kaikkine klaanikiistoineen ja juonitteluineen.





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

8. Watsekan ihme

Julkaistu 24.11.2023

Vuonna 1877 pienessä Yhdysvaltalaisessa kaupungissa nimeltä Watseka päästiin seuraamaan omituisia tapahtumia, jotka ylittävät ihmisen ymmärryskyvyn. Sen keskiössä oli kaksi tyttöä, Mary Roff ja Lurancy Vennum. Mutta mikä heidän yhteytensä oli, sillä toinen heistä oli kuollut jo 12 vuotta aiemmin.





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

7. Tiedemannin talo

Julkaistu 17.11.2023

Tässä jaksossa tutustumme Suomessa hämmästyttävän tuntemattomaksi jääneeseen Tiedemann taloon, jota pidetään Ohion kummitelluimpana rakennuksena. Se on saanut nimensä Hannes Tiedemannin mukaan, joka aikanaan osti ja remontoi sen perheelleen. Elämä siellä ei kuitenkaan ollut kovinkaan onnellista, sillä synkkä varjo leijui talon päällä, kietoen sen tiukasti otteeseensa ja jättäen jälkeensä silkkaa kuolemaa.





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

6. Hoosac tunneli

Julkaistu 10.11.2023

Tämänkertaisessa jaksossa sukelletaan syvälle maan sisään, sillä aiheena on tarunhohtoinen Hoosac tunneli.

Tunnelin rakentaminen oli aikoinaan suuri ponnistus ja vaati paljon lujaa tahtoa sekä ihmishenkiä. Osa näistä hengistä on jäänyt kummittelemaan vuoren sisään ja niitä voi tavata siellä vielä tänä päivänäkin, mikäli olet tarpeeksi rohkea astuaksesi sisään tähän pelottavaan ja pimeään onkaloon, joka tunnetaan myös nimellä "the Bloody Pit".





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

5. Kuoleman Talo

Julkaistu 3.11.2023

New Yorkissa sijaitseva talo, joka tunnetaan nimellä The House of Death eli kuoleman talo kätkee sisälleen monia mystisiä ilmiöitä ja yleisesti ajatellaankin, että pahuus asuu tässä talossa.


Sisältövaroitus: Jaksossa kuvaillaan lapseen sekä aikuiseen kohdistuvaa väkivaltaa.





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

4. Old City Jail

Julkaistu 27.10.2023

Charlestonissa Etelä-Carolinassa sijaitsee Old City Jail -nimellä tunnettu entinen vankila. Se on majoittanut monia rikollisia. vuosien varrella ja tämän synkän menneisyyden kauhut kummittelevat siellä yhä edelleen. Tutustumme muun muassa erääseen sarjamurhaajaan sekä melko epätyypilliseen merirosvoon. Jaksossa vilahtelee melko paljon eri nimiä, mutta henkilöt on jaoteltu omiin osioihinsa siten, että seuraaminen olisi mahdollisimman helppoa.

Lisäksi sisältövaroituksena: tässä jaksossa kuvaillaan esimerkiksi hirttämistä melko yksityiskohtaisesti.





Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

3. Suomen Kansallisteatteri

Julkaistu 20.10.2023

Suomen Kansallisteatteri on rakastettu ja kaunis rakennus, mutta sen kivisten seinien sisäpuolelle on jäänyt harhailemaan monia traagisia hahmoja vielä kuolemansa jälkeenkin. Lukuisilla julkisuudestakin tutuilla henkilöillä on outoja kokemuksia liittyen jo edesmenneisiin kollegoihinsa, jotka edelleen halajavat näyttämön valoihin.







.



Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

2. Resurrection Mary

Julkaistu 13.10.2023

Resurrecton Mary on kiehtova tarina mystisestä, valkoiseen asuun pukeutuneesta liftarista. Erityisen tästä liftaritarinasta tekee se, että hänestä on olemassa niin paljon ensikädentietoa. Kuka tämä Archer Avenuella kulkeva nainen on ja miksi hänet on tavattu niin usein juuri kello 01:30 jälkeen, joka oli ennen tavallinen tanssisalien sulkemisaika?






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

1. Lizzie Borden

Julkaistu 6.10.2023

Lizzie Borden on monelle paranormaaleista asioista kiinnostuneelle tuttu nimi, mutta mitä todella tapahtui tässä Second Street 92:ssa sijainneessa talossa, joka tunnetaan yhä tänäkin päivänä yhtenä maailman kummitelluinpana talona?






Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Takaisin podcastien listaan