Yleinen

Haluatko Jakson podcastaajaksi?

25.5.2017 · Olli Sulopuisto

Jakson podcast-yhteisö koostuu sarjoista, joiden tekijöitä yhdistää yksi asia – halu tehdä koko ajan parempaa podcastia. Aiheet ja tekijät vaihtelevat laidasta laitaan.

Haluaisitko mukaan? Lue nämä ohjeet ja täytä alla oleva lomake, niin olemme yhteydessä.
Työnjako on seuraava: Me tarjoamme jakelualustan sekä tarjoamme äänitys- ja editointilaitteet, autamme tuotannossa, konseptin kehittelyssä ja jaksojen levittämisessä. Podcastaajien tehtävänä on jaksojen suunnitteleminen, äänittäminen, leikkaaminen, jälkikäsittely ja markkinointi.

On syytä painottaa erikseen, että Jakso ei maksa podcastaajille ohjelmien tekemisestä. Me tarjoamme välineet, mutta emme voi valitettavasti rahoittaa tuotantoja. (Jos sinulla on niin hyvä idea, että uskot saavasi sille ulkopuolisen rahoittajan, ota yhteyttä Jaksomediaan, joka on tuotantoyhtiö tämän kaiken taustalla.)

Millainen podcast sopii Jakson verkostoon? Määritelmä on lavea, mutta seuraavat kolme pointtia on hyvä pitää mielessä:

  1. podcast ei kuulosta samalta kuin muut podcastit tai radioshow’t; se saa ja sen pitää kuulostaa tekijöiltään
  2. ohjelma on kuitenkin tehty niin, että se ottaa kuulijat huomioon – toisin sanottuna pitkät ja leikkaamattomat Skype-keskustelut epämääräisistä aiheista eivät kuulu Jakson pirtaan
  3. se on teknisesti riittävän hyvälaatuinen, jotta ohjelman kuunteleminen on sujuvaa – ja tässä asiassa me jeesaamme

Jos sinulla on jo demo ohjelmastasi tai kokemusta äänen kanssa puljeeraamisesta, hyvä. Se ei kuitenkaan ole välttämättömyys (kuten sanottua, me autamme kyllä), mutta suosittelemme siinä tapauksessa perustelemaan, miksi ja miten olisit oikea tyyppi.

Eikä sitten muuta kuin purista idea seuraavasta Jakson podcastista tekstiksi. Monisanainen ei tarvitse olla eikä kaikkien puolien loppuun asti mietittyjä, kunhan vastauksesta näkee, että olet ajatellut asiaa.