Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Open Omena

Kuinka voit, ope? Open Omena on pohdintaa työhyvinvoinnista ja työssä viihtymisestä. Kuinka vaalia omaa jaksamista, löytää työstä mielekkyys ja saada samalla kaikki tarvittava hoidettua? Ja kuinka moni asia tässä voikaan mennä pieleen. Asian äärellä peruskoulun kieltenopettaja Marja Pylkäs.

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 20 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 16.4.2021.

Suuri esimiesjakso

Julkaistu 30.12.2022

Millainen on esimiehen rooli ja vastuu työhyvinvointikysymyksissä, ja miksi työhyvinvointia kannattaa johtaa? Ennen vuodenvaihdetta Ope ehtii vastata vielä näihinkin kysymyksiin. 

Motivaatio

Julkaistu 25.11.2022

Mistä motivaatio syntyy ja mikä sen haastaa? Mitä yhteistä on kieltenopettajan omalla ja oppilaidensa motivaatiolla? Ja mikä on motivaation ja työhyvinvoinnin yhteys?

Mikä riittää?

Julkaistu 28.10.2022

Mikä on tarpeeksi, mistä kaikesta opettaja kantaa syyllisyyttä ja kuinka monen asian summa on huijarisyndrooma? Tänään Opea mietityttää riittämättömyyden tunne.  

Pidä tauko.

Julkaistu 30.9.2022

Miksi tauko on tärkeä ja milloin sellainen on hyvä pitää? Tänään ope on oivaltanut jotain.

Hyvää tätä vuotta!

Julkaistu 26.8.2022

Lukuvuoden ensimmäisessä jaksossa Ope tarttuu pastori Arto Köykän kahdeksaan kehitysehdotukseen nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi. Kuinka nuorten hyvinvointia voisi pienillä toimilla lisätä, ja kuinka hyvä lisää hyvää myös opettajain keskuudessa?

Lomaläksyt

Julkaistu 3.6.2022

Tänään Ope pistelee omenan poskeensa ja antaa jokaiselle lomalaiselle sopivat läksyt. Kuullaan taas elokuussa!

Palkkapäivä

Julkaistu 29.4.2022

Miksi opettaja lakkoilee ja on vihainen? Mikä on palkan vaikutus motivaatioon ja työssäjaksamiseen? Tänään ope ei lakkoile, vaikka mielessä ovatkin lakkoteemat.

Resilienssi

Julkaistu 25.3.2022

Mitä tämä trendisana tarkoittaa ja miten se liittyy työhyvinvointiin? Tämän kerran jaksossa Open kielen saa solmuun resilienssi.

Itseusko

Julkaistu 25.2.2022

Kuinka työnteko sujuu, kun usko omaan osaamiseen horjuu? Mikä on huijarisyndrooma ja miten se vaikuttaa työnhakuun ja työssä suoriutumiseen? Tänään Opea pohdituttaa usko itseen.

Inhimillinen epävarmuustekijä

Julkaistu 28.1.2022

Kuinka pitää pää kasassa, kun ympärillä velloo jatkuva muutos ja muuttuvat ohjeistukset? Tällä kertaa Open Omenassa puhuttaa vallalla oleva epävarmuus.

Yhteenveto 2021

Julkaistu 31.12.2021

On vuoden viimeinen päivä, ja on aika katsahtaa kuluneeseen vuoteen ja vetää lankoja yhteen. Uuden vuoden kunniaksi Open Omenassa tartutaan myös ukuleleen, jonka säestyksellä mikään ei kuulosta ankealta. Hyvää uutta vuotta!

Perustyö

Julkaistu 27.11.2021

Mitä seuraa siitä, kun opettajan työajan valtaavat hankkeet, uudistukset, oppilashuolto ja kaikenlainen sälä? Tänään Opella on perustyö hukassa.

Arvot

Julkaistu 29.10.2021

Mikä sai sinut lähtemään alalle, ja kuinka omat työtäsi koskevat ydinajatukset näkyvät arjessasi? Vai näkyvätkö? Tällä kertaa Open Omenassa puhuttavat arvot.

Kuormitus

Julkaistu 24.9.2021

Kutsumusta, vastuuta ja jatkuvaa esilläoloa - mitkä opettajan työn erityispiirteet tekevät siitä kuormittavaa?

Trendisairaus

Julkaistu 27.8.2021

Niin yleistä, tavallista ja väistämätöntä, että viitsiikö siitä edes puhua? Tällä kertaa Opea puhuttaa trendisairaus.

Loma

Julkaistu 11.6.2021

Mitä on lomastressi ja kuinka taata tehokas palautuminen? Opella on nyt loma.

Stressi

Julkaistu 28.5.2021

Miten paljon pystyt tai voit tehdä tänään, ja ovatko nuo kaksi asiaa ollenkaan yhteydessä toisiinsa? Open Omenan tämänkertaisessa jaksossa puhuttaa stressi.

Haahuilu

Julkaistu 14.5.2021

Onko työhyvinvoinnista puhuminen joutavaa haahuilua, ja mikä työelämässä kasvattaa rintakarvoja? Open Omenan tämänkertaisessa jaksossa paneudutaan siihen, miksi työhyvinvointikeskustelu on tärkeää.

Arki

Julkaistu 30.4.2021

Montako perjantaita on kesälomaan ja mistä kaikesta on varaa höllentää? Open Omenan toisen jakson aiheena on kestävä ja mielekäs arki.

Mokat

Julkaistu 16.4.2021

Kaikkihan niitä tekee, mutta miksi ne silti kaihertavat ja mitä niiden kanssa voisi tehdä? Open Omenan ensimmäisen jakson aiheena ovat sinnikkäät, inhottavat, ilostuttavat ja väistämättömät mokat.

Takaisin podcastien listaan