Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Avokatsomon podcastit – Avokaudio

Avokatsomon podcast eli tilattava tai ladattava äänitallenne verkossa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 29.8.2005.

Studio Korso: Oikeutta alamaailmassa

Julkaistu 21.9.2015

Studio Korson kolmannessa jaksossa keskustelimme Jani Hangan kanssa siitä, millaista on viheltää salibandya siellä kirkkaimpien valojen ulkopuolella, ala- ja juniorisarjoissa. Siellä, missä erotuomarit eivät saavu tummissa puvuissa kaksi tuntia ennen peliä isolle areenalle verryttelemään vaan ilmestyvät pimeässä talviaamussa vanhalle teollisuushallille viheltämään pitkää päivää. Onko alasarjoissa samat säännöt kuin liigassa? Missä hengessä siellä pelataan? Mitkä säännöt tuntuvat tarpeettomilta? Entä kun maalivahti yhtäkkiä saalistaa tai tapahtuu jotain muuta odottamatonta? Miten tuomariksi pääsee ja millainen koulutus on? Mitkä virheet jokainen tuomari aluksi tekee? Onko tuomari yksin vai löytyykö taustalta tukea? Montako kertaa ottelussa voi myöntää viheltäneensä tilanteen väärin? Kuka antaa erotuomarille palautteen? Haluavatko alasarjatuomarit nousta ylemmäs? Viheltävätkö tuomarit rahan takia? Ovatko palkkiot kohdallaan? Miten tuomari tekee pelistä itselleen vaikean?  Entä helpon?Tuleeko shittiä? Miksi naisten pelit ovat vaikeampia kuin miesten? Entä mikä junnupeleissä ihmetyttää? Kiinnostaako erotuomariksi ryhtyminen? Lue lisää ajankohtaisista koulutuksista! Kuuntele alta tai lataa itsellesi 17 minuutin siivu:

Puhetta Superfinaalista

Julkaistu 15.9.2015

Salibandyliigan ensimmäinen Superfinaali pelataan 16.4.2016 Hartwall Arenalla Helsingissä. Istuimme Jani Hangan kanssa pitkästä aikaa alas Korson studioille, ja puheenaiheena oli juurikin yksittäisen finaalin lanseeraus. Ensimmäisessä Studio Korsossa jauhoimme Hangan kanssa ottelutapahtumia. Viime kerralla Rusalla keskustelimme Mia Alénin kanssa naissalibandyn tilasta. Miksauspöydällä oleva pian ulos tuleva setti taas käsittelee erotuomarin työtä siellä, missä kumi osuu asvalttiin eli ala- ja juniorisarjoissa. Edelliskertaiset 50 minuutin podcastit olivat joidenkin mielestä pitkiä kuunneltavaksi, joten miksemme kokeilisi jakaa keskusteluja lyhyempiin annoksiin. Alla vartin verran puhetta, kuuntele tästä tai lataa itsellesi.

Studio Rusa: Missä menet, naissalibandy?

Julkaistu 10.2.2015

Studio Korsosta on jo aikaa ja uuden keskustelun vuoro. Istuin alas ex-huippupelaajan, nykyisen valmentajan ja salibandytoimittajan Mia Alénin kanssa pohtimaan,  missä naisten huippusalibandy tänään on menossa. Kuka voittaa naisten mestaruuden? Miksi Classic, SB-Pro ja NST ovat liigan kärjessä? Millaista on huippupelaajan treeniarki? Pääseekö liigapelaajaksi liian helposti? Pitäisikö sarjasysteemiä muuttaa? Voiko asioihin vaikuttaa? Maksetaanko naispelaajille palkkaa? Mikä on maajoukkueemme tila? Minkä tasoista naisten huippusalibandy on verrattuna miehiin? Miksi? Onko sillä väliä? Mistä lisää tyttöpelaajia? Toimivatko tyttösäbäprojektit? Miten junnutytöt treenaavat? Onko valmentajia tarpeeksi? Onko naisvalmentajia tarpeeksi? Entä naispuolisia urheilujohtajia? Miksi? Miksi junniorien valmentaminen on erilaista kuin huippujen? Onko salibandyssa lasikatto? Minkä verran naissalibandy saa mediahuomiota? Onko se jopa vähentynyt? Miksi? Miten naiset näkyvät Pääkallossa ja miksi? Mistä lumipalloilmiö? Mitä naispelaajat ja asiasta innostuneet voisivat itse tehdä? Paljonko naissalibandylla pitäisi olla näkyvyyttä? Onko Ruotsissa paremmin? Miksi NST huomataan Lappeenrannassa niin hyvin? Minkä mukaan näkyvyyden pitäisi määräytyä? Missä naisten maajoukkueen Espanjan-leirit? Mitä ja kenen pitäisi toimia näkyvyyden eteen? Nostammeko hiljaa kaulukset pystyyn ja painamme kohti räntämyrskyä? Riittäisikö oma aktiivisuus läpimurtoon perinteisessä mediassa? Tarvitaanko sellaista? Mitä voisi oppia Happeen miehiltä? Kooveen ylivoimainen sisällöntuotto. Mitä sellainen vaatii? Millainen on naissalibandyn imago ja millainen sen pitäisi olla? Mikä on Tampereen kotikisojen potentiaali naissalibandyn nostamisessa? Keille huippusalibandyn markkinointi pitäisi suunnata ja miten se menisi perille? Salibandy-lehtikin mainittu. Oliko tässä kaikki vai vasta alku? Miten jatketaan? Lataa keskustelu omaan laitteeseesi tai kuuntele alta.  Jos 48 minuuttia tuntuu liian pitkältä, jatka myöhemmin tai kuuntele vain osa.

Äänessä Backman ja Penttilä

Julkaistu 29.9.2006

Volyymit kaakkoon --- Avokatsomossa ollaan pitkästä aikaa ääninäytteiden äärellä. Kävimme Turun Salibandyareenalla, missä AFC Campuksen päävalmentaja Jani Penttilä ja Turun Palloseuran päävalmentaja Ray Backman jutustelivat nauhurillemme menneestä ja tulevasta. Avokaudio:Backmanin ja Penttilän keskusteluhetkimp3-tiedoston koko 27,8 megatavuakesto noin 40 minuuttia Viime kaudella Avokaudio jäi kahteen lähetykseen, mutta tällä kaudella kaiken on kaavailtu olevan toisin. Avokaudion voi myös tilata suoraan kotiin podcastinä Avokatsomon RSS-syötteestä.

Avokaudion podcast-syötteestä lyhyesti

Julkaistu 28.9.2005

Avokaudio-lähetykset jatkuvat

Julkaistu 27.9.2005

Avokaudio on täällä taas! Avokatsomon äänitallenneohjelman toisen osan aluksi kerrataan Salibandyliigan ensimmäisten kierrosten tapahtumia ja tavataan "toisen erän syndroomasta" kärsineen HIFK:n valmentaja Joonas Naava ja kapteeni Jarkko Lappalainen. HIFK:sta ohjelmassa on mukana myös toiminnanjohtaja Jouni Ritari, joka kertoo meille, minkälainen menekki on ollut HIFK:n 20 euron kausikorteilla. Ritarin lisäksi lippujen hinnoista meille juttelevat SSV:n naisten joukkueen valmentaja Jere Kaistinen sekä TPS:n toiminnanjohtaja Timo Tuominen. Ota tästä ja kopioi kotikoneelle: Avokaudio, osa 2. Kesto: 14 minuuttia 41 sekuntia. Tiedoston koko: 13,5 megatavua. Joitakin saattaa kiinnostaa, että Avokaudio on nyt virallisesti myös podcast eli saatavissa suoraan esimerkiksi kotikoneen iTunes-ohjelmaan. Avokaudio-podcastin voi tilata osoitteesta http://avokatsomo.com/feed/. (Lisäys myöhemmin: Itse asiassa Avokaudio-syöte osoitteessa http://avokatsomo.com/aihe/avokaudio/feed/ on parempi kuin edellinen, koska siinä tulee mukana vain Avokaudio-aiheiset kirjoitukset ja lähetykset.) Nice to know: Avokaudion tunnarina kuullaan jälleen Dieneciaa. Metallibändin laulaja on Avokatsomossa aikanaan jääkiekkokirjoittajana esiintynyt Tommi. Dienecia ja Tommi ovat äänessä tänään Radio Helsingissäkin, Työnimi mättöä! -ohjelmassa kello 21 alkaen. Lähetystä voi kuunnella netin kautta muuallakin kuin vain pääkaupunkiseudun radiotaajuudella 95,2 megahertsiä.

Milloin tulee lisää Avokaudiota?

Julkaistu 2.9.2005

TTT ja ensimmäinen Avokaudio

Julkaistu 29.8.2005

Takaisin podcastien listaan