Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Bisnespöytä - podcast

Visma Solutionsin Bisnespöytä-podcast tarjoaa näkökulmia yrittäjälle tärkeisiin asioihin. Miten voit kehittää bisnestäsi? Mitkä ovat parhaat käytännöt esimerkiksi taloushallinnossa, laskutuksessa ja toiminnanohjauksessa? Miten selviät parhaiten yrittäjänä kohtaamistasi haasteista? Aiheen mukaan vaihtuvien asiantuntijoiden keskustelua luotsaa Bisnespöydässä Ani Malmi. Julkaisemme uusia jaksoja noin joka toinen viikko.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 26.1.2018.

Bisnespöytä - Rekrytointi

Julkaistu 9.3.2018

Rekrytoiminen on haastavaa niillekin, jotka tekevät sitä säännöllisesti. Erityisen haastavaa se on ensikertalaiselle. Tällä kertaa Bisnespöydässä käymme läpi rekrytointiprosessin ja annamme vinkkejä, miten välttää pahimmat karikot. Asiantuntijoina Visma Solutionsin henkilöstöjohtaja Jenni Toropainen ja persoonallisuus- ja kykytestejä tekevän cut-e Finlandin toimitusjohtaja Matti Jaakkola

Bisnespöytä 03 - Laskuta oikein, minimoi perintä

Julkaistu 22.2.2018

Laskujen laatimisessa kannattaa olla tarkka. Varmista, ettei maksamatta jättäminen ole ainakaan sinun syysi. Jos joudut turvautumaan perintään, aloita se mahdollisimman nopeasti. Mm tällaisia vinkkejä antavat perinnän ammattilaiset Visma Dueton Mikko Ruoho ja Intrumin Max Puumalainen. Toimittajana on Ani Malmi.

Bisnespöytä 02 - Miten rahoittaja lukee tilinpäätöstäsi?

Julkaistu 8.2.2018

Kun yritys etsii rahoittajaa, on tärkeää, että sen paperit ovat kunnossa. Yksi tärkeimmistä papereista on tilinpäätös. Mitä asioita rahoittaja/sijoittaja katsoo tilinpäätöksestä? Siitä Bisnespöydässä puhumassa Juuri Partnersin toimitusjohtaja Samuli Sipilä ja Nexit Venturesin General Partner Artturi Tarjanne. Toimittajana on Ani Malmi.

Bisnespöytä 01 - Mitä tilinpäätöksestä voi oppia?

Julkaistu 26.1.2018

Mitä yrittäjä voi oppia lukemalla tilinpäätöstään? Mitä liikevaihto, katetaso, myyntikate, liikevoitto, tulos ja muut tilinpäätöksen luvut kertovat yrityksen tilasta ja sen tulevaisuudesta? Aiheesta keskustelemassa taloushallinnon asiantuntijat Marja-Liisa Lohtander Visma Solutionsilta ja Pasi Varis Linnavuoren Yrityspalveluista. Toimittajana Ani Malmi.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 13. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Menestys on monen asian summa. Näinhän se loppujen lopuksi on. Pelkästään rohkeudella tai hyvillä rekrytoinneilla tai verkostoitumalla tai asiakasta kuuntelemalla ei voi menestyä. Siihen tarvitaan monia kykyjä ja taitoja.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 12. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Perinteisillä arvoilla. Menestystä voi tavoitella myös perinteisillä arvoilla, kuten rehellisyys, ahkeruus, laatu ja ne yrityksen arvot.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 11. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Ajattelu on yrittäjän tärkein työ. Yrittäjällä pitää olla aikaa miettiä ja suunnitella asioita. Mitä selkeämpi kuva hänellä on yrityksen toiminnasta, sen helpompi hänen on myydä tuotteitaan ja kehittää yritystään.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 10. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Markkina-alueena koko maailma. Suomalaisyrittäjien on tärkeää huomata, että kansainvälistyminen on väistämätöntä. Vaikka et itse toimisikaan ulkomailla, on sinulla melko varmasti ulkomaisia kilpailijoita.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 9. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Sillä on väliä, mitä kerrot. Yrityksen viestintä ja markkinointi eivät saa olla pakollinen paha, vaan niihin kannattaa panostaa. Ilman markkinointia ei ole myyntiä.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 8. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Erotu eduksesi. Voit toimia hyvinkin konservatiivisella toimialalla, mutta erottua eduksesi tekemällä jotain hyvin eritavoin kuin muut. Tommi Tervasen mukaan kilpailuetu syntyy, kun yritys erilaistuu.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 7. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Anna teknologian auttaa. Vähän sama kuin, yksin ei tarvitse yrittää. Ota käyttöösi kaikki mahdolliset järjestelmät, jotka tukevat toimintaasi. Siten säästät aikaa ja myös rahaa.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 6. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Maailma muuttuu, ole valmis. Sanotaan, että ainoa pysyvä asia on muutos. Sani Leinon mukaan, tulevaisuudessa yrittäjän pitää osata oppia pois vanhoista tavoista ja haluta uudistusta.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 5. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Pidä joukoistasi huolta. Henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara. Kuuntele, miten henkilöstöstään hyvin huolehtivat yritysjohtajat sen tekevät.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 4. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Asiakkaasta se kaikki lähtee. Asiakasta pitäisi kuunnella jo ennenkuin ensimmäistäkään tuotetta on myyty. Minna Ruusuvuoren tuoreen tutkimuksen mukaan B2B-liiketoiminnassa asiakaskokemuksessa olisi paljonkin parantamisen varaa.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 3. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Yksin ei tarvitse yrittää. Yrittäjän kannattaa verkostoitua ja kysyä neuvoa viisaammiltaan. Tarjolla on monenlaista tukea yhteistyökumppaneista, hallitusammattilaisiin ja erilaisiin maksullisiin palveluihin.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 2. Osa

Julkaistu 26.1.2018

Yrittäjä on yrityksensä sydän. Yrittäjän täytyy huolehtia itsestään, jotta voi johtaa yrityksensä menestykseen. Yrittäjän pitää muistaa rentoutua välillä, mutta myös kehittää itseään voidakseen kehittää yritystään.

100 suomalaista tarinaa: Näin onnistut yrittäjänä -podcastin 1. osa

Julkaistu 26.1.2018

Kunnianhimoa ja rohkeutta. Mikael Pentikäisen sanoin, pitää olla rohkea ryhtyäkseen yrittäjäksi, mutta yrittäjänä toimiessa pitää myös uskaltaa tehdä rohkeita päätöksiä.

Takaisin podcastien listaan