Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Runner's High Podcast

Runner's High Podcastissa keskustellaan juoksusta ja juoksuun liittyvistä ilmiöistä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 20 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 1.2.2019.

Jakso 18: Puolikas takana - mitä seuraavaksi?

Julkaistu 18.6.2019

Runner's High Podcastissa pohditaan elämän jatkumista puolimaratonin jälkeen. Lisäksi raati valitsee Helsinki Half Marathonin rähjäisimmät kengät ja puhuu saunomisesta. Äänessä jälleen Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 17: Katsaus kisakesään 2019

Julkaistu 28.5.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan kisakesästä 2019 erityisesti kansallisten huippujuoksijoidemme näkökulmasta. Jaksossa soitellaan kuulumiset väkevästi kauden avanneilta Eero Salevalta ja Hannu Granbergilta sekä Dohan MM-kisoihin tähtäävältä Sara Kuivistolta. Jaksossa käsitellään myös miesflunssan vaikutusta superkompensaatioon. Studioisännät Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg avaavat myös loppuvuoden kisakalenteriaan sekä pidemmän tähtäimen tavoitteitaan muun muassa keihäänheitossa.

Jakso 16: Juoksijan lihashuolto - vieraana urheiluhieroja Aki Rissanen

Julkaistu 21.5.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan juoksijan lihashuollosta ja sen eri osa-alueista. Asiantuntijavieraana urheiluhieroja ja entinen kilpajuoksija Aki Rissanen. Studioisäntinä Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 15: Viimeistely puolimaratonille

Julkaistu 14.5.2019

Runner's High Podcastin jaksossa käsitellään viimeistelyä puolimaratonille, ja vähän muillekin matkoille. Miten viimeisten päivien aikana kannattaa treenata? Miten tankkaat eri matkoille? Voiko edellisenä iltana käydä lenkillä tai ottaa oluen? Missä varusteissa kannattaa lähteä liikkeelle ja millä vauhdilla? Näihin kaikkiin kysymyksiin saat ehkä suorat ja selkeät vastauksen kuuntelemalla Aki Nummelaa, Tuomo Salosta ja Tero Forsbergia.

Jakso 14: Kisatuloksen ennustaminen treenien avulla

Julkaistu 7.5.2019

Runner's High Podcastin jaksossa käydään läpi erilaisia harjoitteita, joilla yritetään ennustaa kilpailutuloksia. Lisäksi mukana katsaus SM-maastojuoksujen tapahtumiin ja pohdintaa seuraavasta yrityksestä rikkoa kahden tunnin maratonraja. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 13: Juoksijan voimaharjoittelu - vieraana LitT Daniela Eklund

Julkaistu 30.4.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan juoksijan voimaharjoittelusta. Miten kestävyysharjoittelu ja voimaharjoittelu kannattaa rytmittää, ja millaista voimaharjoittelua juoksijan kannattaa tehdä. Vieraana väitöskirjan voima- ja kestävyysharjoittelun yhdistämisestä tehnyt liikuntatieteiden tohtori Daniela Eklund. Studioisäntinä Tuomo Salonen, Tero Forsberg ja ylävartalotreeniin tulevaisuudessa entistä enemmän keskittyvä lastenvaunujuoksijalupaus Aki Nummela.

Jakso 12: Juoksukenkämutinoita

Julkaistu 16.4.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan juoksukengistä. Milloin kannattaa valita piikkarit, ja milloin painellaan ääritohveleilla? Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 11: Kevään kisaennakot: Boston, SM-puolimaraton ja Lontoo

Julkaistu 9.4.2019

Runner's High Podcastin jaksossa puidaan kevään 2019 Bostonin ja Lontoon maratoneja, sekä puolimaratonin SM-kilpailua. Asiantuntijavieraana Joonas Lehtinen. Jaksossa vastaillaan myös muutamaan visaiseen lukijakysymykseen ja asetetaan Akille tavoite Helsinki10:lle. Studioisäntinä Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 10: Q&A kohti puolimaratonia

Julkaistu 2.4.2019

Runner's High Podcastin jaksossa vastaillaan puolimaratoniin valmistautumiseen liittyviin kuulijakysymyksiin. Studiossa tuttuun tapaan Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 9: Vieraana hallikauden komeetta Hannu Granberg

Julkaistu 26.3.2019

Runner's High Podcastissa vieraana erittäin kovan hallikauden juossut Hannu Granberg. Studioisäntinä tuttu kolmikko Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 8: Juoksutapahtumien järjestäminen

Julkaistu 19.3.2019

Runner's High Podcastin jaksossa vieraana Runner's High:n tapahtumapäällikkö Tapani Virtanen. Mitä kaikkea suuren kaupunki(puoli)maratonin järjestäminen vaatii? Studioisännät Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg keskustelevat Tapanin kanssa juoksutapahtumien ja vähän muidenkin tapahtumien järjestämisestä, sekä muistelevat sitä Tukholman reissua, jolla vintti pimeni.

Jakso 7: Kuinka pääsen kympin kuntoon?

Julkaistu 12.3.2019

Runner's High Podcastissa keskustellaan treenamisesta kympille. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 6: Kevätjuoksu

Julkaistu 7.3.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan juoksemisesta keväällä. Mihin juoksijan kannattaa kiinnittää huomiota, kun lumet sulavat ja into lenkkipoluille suuntaamiseen on kovimmillaan. Jaksossa soitellaan myös paljon allergioista uransa aikana kärsineelle Minna Lammiselle, jolta saadaan vinkit treenaamiseen allergian painaessa päälle. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 5: Tavoitteiden asettaminen

Julkaistu 26.2.2019

Runner's High Podcastin jaksossa keskustellaan tavoitteista ja niiden asettamisesta. Studioisäntien eli Aki Nummelan, Tuomo Salosen ja Tero Forsbergin lisäksi jaksossa mukana Suomen parhaan naismaratoonarin Anne-Mari Hyryläisen valmentaja Simo Wannas sekä jalkapalloseura SAPAn edustusjoukkueen valmentaja Samuli Jokinen.

Jakso 4: Matkalla Saksassa - ISPO-messut

Julkaistu 19.2.2019

Runner's High Podcast matkalla Saksassa. Aki Nummela ja Tero Forsberg vierailivat maailman suurimmilla liikunta-alan messuilla ISPO:ssa Münchenissä, sekä kävivät juoksemassa Johannesbad Thermen-Marathonilla puolikkaan ja kympin.

Jakso 3: Karo Hämäläinen ja Miksi juoksen?

Julkaistu 12.2.2019

Runner's High Podcastin vieraana kirjailija Karo Hämäläinen. Jaksossa keskustellaan Karon suhtautumisesta juoksemiseen hänä uutuuskirjansa "Miksi juoksen" hengessä. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 2: Alle kahden tunnin maraton

Julkaistu 5.2.2019

Runner's High Podcastin jaksossa pohditaan maratonin kahden tunnin haamurajaa. Kuka sen alittaa, milloin, ja mitä siihen vaaditaan? Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg. Asiantuntijavieraana maratonriippuvainen Tuomas Zacheus.

Jakso 1: Selviääkö juoksija talvesta?

Julkaistu 5.2.2019

Runner's High Podcastin jaksossa numero 1 keskustellaan talvijuoksusta. Selviääkö juoksija hengissä talvesta, ja mitä tulee huomioida harjoittelussa? Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jakso 0: Runner's High Podcast

Julkaistu 5.2.2019

Runner's High Podcastin aiheena on juoksu ja juoksuun liittyvät ilmiöt. Podcastin nollajaksossa studioisännät Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg muun muassa esittelevät itsensä ja toisensa, sekä kertovat miksi tällainen podcast ylipäänsä tarvitaan.

Runner's High Podcast - Teaser

Julkaistu 1.2.2019

Runner's High Podcast aloittaa 5.2.2019. Podcastin aiheena on juoksu ja juoksuun liittyvät ilmiöt. Studioisäntinä Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Takaisin podcastien listaan