Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kevytyrittäjyys podcast

Kevytyrittäjyys-podcast on UKKO.fi:n podcast-sarja, jossa käsitellään kevytyrittäjille tärkeitä asioita, kuten markkinointia, myyntiä jne. Podcastissa vierailee mielenkiintoisia asiantuntijoita eri aloilta.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 24 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.4.2017.

#24 - Mikko Ojanen - Otatko opiksesi?

Julkaistu 9.11.2018

Kevytyrittäjyys-podcastin uudessa jaksossa Ollilla on vieraana yrittäjäkouluttaja sekä arvostettu kirjailija, Mikko "OJ" Ojanen. Ojasella on myynnin ja johtamisen valmennusyritys Kaswu Oy, jonka perusidea on tuplawarmistaa sovittujen tavoitteiden toteutuminen arjessa yhdessä asiakkaiden kanssa. Viimeisimpänä hän on kirjoittanut Ota opiksesi -nimsien, josta pääsemme myös kuulemaan hiukan podcastissa. "Kun valmennus loppuu, todellinen valmennus vasta alkaa" Podcastin juontaja Olli Kopakkala ja vieras Mikko Ojanen keskustelevat tuplawarmistuksesta tehokkaana oppimisen varmistajana ja pohtivat sitä, haluavatko ihmiset ylipäänsä oppia. "Maksimoi oppiminen, minimoi unohtaminen" Kuuntele Kevytyrittäjyys-podcastin uusin jakso saadaksesi vastauksen ainakin seuraaviin kysymyksiin: Mitä tuplawarmistus tarkoittaa? Mitä yritysvalmentaja oikein tekee? Mitkä tekijät tukevat oppimista? Miksi Mikko käyttää aina henkseleitä koulutuksessa? Mitkä ovat Mikko Ojasen vinkit uusille yrittäjille?

#23 - Aku Varamäki - Mitä on työpäiväsuunnittelu?

Julkaistu 25.10.2018

Kevytyrittäjyys-podcastin uudessa jaksossa vieraana on yrittäjä ja yksi Suomen parhaista työpäiväsuunnittelijoista, Aku Varamäki. Akulla ja hänen kollegallaan, Paula Helteellä on yritys nimeltä Workday Designers. Heidän työtään on käyttää muotoilun työkaluja ja suunnitella työpäivät työntekijöiden tarpeita vastaaviksi. Heillä on myös oma podcast, Future Proof, jonka jaksoissa pohditaan työelämän murrosta ja jututetaan asiantuntijoita. ”Omat unelmat pitää toteuttaa; se on helppoa Suomessa, jossa meillä on perusturva. Ulkopuolisten toiveiden täytyy olla linjassa sisäisten toiveiden kanssa.” Podcastin juontaja Olli Kopakkala ja vieras Aku Varamäki keskustelevat työpäivien ja -urien yksilöllistämisestä, omien unelmien toteuttamisesta ja työn murroksesta. Kuuntele Kevytyrittäjyys-podcastin uusin jakso saadaksesi vastauksen ainakin seuraaviin kysymyksiin: Mitä on työpäivämuotoilu? Mitä on uramuotoilu? Mitä tavoitteita työpäivämuotoilulla on? Onko työn murrosta havaittavissa? Onko työntekijöillä varaa nykyään sanella omia ehtojaan? Keitä ovat sulauttajat ja keitä eriyttäjät? Mitkä ovat Aku Varamäen vinkit uusille yrittäjille?

#22 - Petri Rajaniemi - Miten kuulijat vakuutetaan?

Julkaistu 1.10.2018

Kevytyrittäjyys-podcastin uudessa jaksossa vieraana on yrittäjä ja puhuja Petri Rajaniemi. Petri on tunnettu puhuja ja yrittäjänä hän on toiminut viisi vuotta. Petrillä on oma Ponder Nobs -niminen yritys. ”Työkseni autan muita ihmisiä. Vahvuuteni on ollut lapsesta asti havainnoida tilannetta ulkopuolelta.” Podcastin juontaja Olli Kopakkala ja Petri Rajaniemi keskustelevat puheiden pitämisestä, hyvän puheen rakenteesta sekä puhumisen kulttuurista Suomessa. Kuuntele Kevytyrittäjyys-podcastin uusin jakso saadaksesi vastauksen ainakin seuraaviin kysymyksiin: Miten ihmiset vakuutetaan? Miksi Suomessa on niin vähän vakuuttavia puhujia? Kuinka Petri liittyy tuoreeseen Valmentaja-elokuvaan? Mitä puhuja voi oppia Alf Rehniltä, Björn Wahlroosilta tai Olli Rehniltä? Mikä tekee Petristä huonon yrittäjän?

#21 Juho Toivola - Linkedinistä tuttu työelämäpsykologi

Julkaistu 23.8.2018

Työelämäpsykologi Juo Toivola kertoo miten työelämässä menestytään. Miten omaa uraa kannattaa suunnitella ja kuinka paljon raha lisää onnellisuutta. Minne suomalainen työelämä on menossa? Voiko esimiestyötä tehdä hyvin etänä? Miten työelämässä menestytään? Onko vakituinen työ ihmisen mittari? Millainen on hyvä bonusjärjestelmä? Mihin asti raha lisää onnellisuutta? Kevytyrittäjyyspodcastin juontaa Olli Kopakkala.

#20 Aatu Itkonen - Nuori esiintyjä ja kevytyrittäjä

Julkaistu 19.6.2018

Taikuri Aatu Itkonen on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut esiintyjä. Kevytyrittäjyys-podcastissa Aatu kertoo miten nuorena voi pyörittää menestyvää liiketoimintaa ja opiskella samaan aikaan. Keskustelemme myös valinnoista joita työn ja vapaa-ajan välillä tulee tehdä.

#19 - Andrei Koivumäki - Kiinteistönvälityksen uudistaja

Julkaistu 1.6.2018

Kevytyrittäjyys-podcastin uudessa jaksossa vieraana on kiinteistönvälityksen sometähti ja menestynyt helsinkiläinen kiinteistönvälittäjä Andrei Koivumäki. Andrei päätyi alalle hieman sattumalta.  Hän kuitenkin huomasi pian, että juuri kukaan ei Suomessa myy kiinteistöjä näyttävän henkilöbrändin avulla itsestään ääntä pitäen. Tätä piti nuoren miehen toki päästä kokeilemaan, sillä väylä huipulle oli kuin pedattu Andreille. Kuuntele uunituore jaksomme Kevytyrittäjyys-podcastia saadaksesi vastaukset ainakin näihin kysymyksiin: - Miten Andrei päätyi kiinteistönvälitysalalle? - Voiko kenestä tahansa välittäjästä tehdä kiinteistöalan superstaran? - Mitä huipulle pääseminen vaatii? - Mitä myyjän ei kannata jakaa somessa? - Andrei on saavuttanut jo miltei kaiken kiinteistönvälittäjänä. Mikä häntä vielä vie eteenpäin?

#18 - Kasper Strömman - Suomen suosituin Kevytyrittäjyyspodcast

Julkaistu 9.5.2018

Kevytyrittäjyyspodcastin vappuspeciaalissa on vieraana merkkihenkilö, vuoden graafiikko Kasper Strömman. Olli ja Kasper keskustelevat henkilöbrändäyksestä, luovien alojen yrittäjyydestä, freelancerina toimimisesta, taiteen arvosta ja lukemattomista muista aiheista. Kuuntele Kevytyrittäjyyspodcastin uusin jakso jo tänään!

#17 - Sallamaari Muhonen - Somekohut ja mainekriisit

Julkaistu 26.4.2018

Voiko yritys itse luoda tarkoituksella somekohun? Miten kevytyrittäjä voi varautua kritiikkiin ja mainekriiseihin? Näistä asioista on tänään keskustelemassa Somekohut ja mainekriisit-kirjan kirjoittanut viestintäkonsultti Sallamaari Muhonen. Ensimmäistä kertaa kevytyrittäjyyspodcastin historiassa, mukana Kevytyrittäjyysuutiset! https://sallamaari.fi/ https://netprofile.fi/ https://www.mainostajat.fi/kauppa/kirja/somekohut-ja-mainekriisit-kirja/

#16 - Aniko Lehtinen - Tänään juodaan olutta!

Julkaistu 6.4.2018

Kevytyrittäjyys-podcastissa tällä kertaa vieraana Anikó Lehtinen. Anikón tittelilista on niin pitkä, että hengästyttää; hän on muun muassa olutasiantuntija, toimittaja, kirjailija, bloggaaja, radiotoimittaja ja opettaja. Kuuntele uunituore Kevytyrittäjyys-podcastin jakso, niin saat vastauksen näihin kysymyksiin: - Miten oluen harrastaminen eroaa viinin harrastamisesta? - Mikä kumma on lentoemäntien viinidieetti? - Ilahtuiko olutasiantuntija alkoholilain muutoksesta? - Miten IPA-olut keksittiin ja miten siitä tuli suosittua? - Millaisia oluttrendejä Suomessa on nyt?

#15 - Joonas Konstig - Miten herrasmies selviää pakkasessa?

Julkaistu 16.3.2018

Miten yhteen ihmiseen mahtuu vihainen ja ironinen vegaanipunkkari sekä espoolainen herrasmiesperheenisä? Joonas Konstig on kirjoittanut "Vuosi Herrasmiehenä"- kirjan, jossa hän tutustuu herrasmiesihanteeseen vuoden ajan. Kevytyrittäjyys-podcastissa keskustelemme herrasmies-aiheen lisäksi myös siitä, miten taiteilijat ja kirjailijat ovat yrittäjiä. Ja miten luovien alojen tekijöiden tulisi markkinoida itseään. Kuva: Veikko Somerpuro (WSOY)

#14 Leena-Mari Laukkanen - Matkabloggaaja ja diginomadi

Julkaistu 7.3.2018

Millaista on asua luksushotellissa ja juoda kookosdrinkkejä päivästä toiseen? Varmaan aika mukavaa. Leena-Mari kertoo, mitä muut matkabloggaajan arkeen kuuluu. Kevytyrittäjyys-podcastimme uudessa jaksossa Olli Kopakkalan vieraana on Saksassa asuva matkabloggaaja, yrittäjä ja diginomadi Leena-Mari Laukkanen. Miten bloggaamisesta ja somesta tuli Leena-Marille työ? Entä kuinka onnistuu yrittäminen ulkomailla?

#13 Joni Kautto - Yrityshautomo Teneriffan auringossa

Julkaistu 22.2.2018

Miten Lapin mies päätyy Kouvolaan tai Teneriffalle? Ja mitä yrityshautomossa haudotaan? Miten sinä pääset Lifestyle-yrittäjäksi etelän lämpöön? Näihin kysymyksiin vastaa Accolade Partnersin Joni Kautto. Kuuntele jakso nyt!

#12 - Martti Malmi - Haastattelussa bitcoinin kehittäjä

Julkaistu 9.2.2018

Bitcoin on ollut ihmisten huulilla viimeisten kuukausien ajan. Miten ihmeessä nörttien keksimästä virtuaalivaluutasta tuli koko kansan spekulaatiokohde? Mitä hyötyä on rahasta, jonka arvo heittelehtii kymmeniä prosentteja päivästä toiseen? Näihin kysymyksiin vastaamaan on saapunut mies joka oli mukana kehittämässä bitcoinia aivan alusta lähtien. Martti Malmi kertoo mitä bitcoinille tulevaisuudessa tapahtuu. Kuuntele podcast nyt!

#11 - Pirjo Airaksinen - Kasvua spesialistimallista

Julkaistu 6.2.2018

Nyt puhutaan verkostomallista ja alustataloudesta! Vieraana huikeaa vauhtia kasvavan markkinointiviestintätoimisto Supersonin Head of Culture Pirjo Airaksinen. Mitä tekee sisältöjohtaja? Mitä vaaditaan hyvältä spesialistilta? Miten Supersonin malli eroaa alustataloudesta? Entä lääkäriasemasta? Osaavatko suomalaiset markkinoida?

#10 Merja Turpeinen - Yrittäjien työhyvinvointi

Julkaistu 25.1.2018

Kevytyrittäjyys-podcast on päässyt jo kymmenenteen jaksoonsa! Uusimmassa jaksossa puhutaan työhyvinvoinnista. Miten yrittäjät jaksavat kaiken kiireen keskellä? Mistä huomaa, että pitäisi rauhoittua? Vieraana Työterveyslaitoksen erikoistutkija Merja Turpeinen

#9 Topi Kairenius - Ötökkämies panee olutta ja kuvaa lego-palikoita

Julkaistu 4.1.2018

Topi Kairenius on mies jolla on missio. Topi on ollut mukana edesauttamassa hyönteisten hyväksyntää elintarvikkeiksi, hän pyörittää omaa pienpanimoa ja tekee lego-palikoista taidetta. Miten oman intohimon siirtäminen työksi oikein onnistuu? Millaista on aloittaa kevytyrittäjyys? Kuuntele podcastimme ja saat vastaukset kaikkiin kysymyksiisi!

Jakso 8 - Riikka Rajaviita - Sivutuloista säästämällä miljonääriksi

Julkaistu 20.12.2017

Onko nyt hyvä aika laittaa koko omaisuus bitcoiniin? Mitä ovat ICO:t? Voiko sijoittamalla saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden? Miten itsensä voi huijata säästämään rahaa? Kevytyrittäjyys podcastissa on tänään vieraana Taalerin tutkimusmatkailija Riikka Rajaviita. Riikan kanssa puhumme siitä, miten kevytyrittäjä tai yrittäjä voi säästää rahaa pienempiä tai suurempia unelmia varten. Kuuntele nyt!

Jakso 7 - Martin Linnankoski - Miten musiikista voi tehdä ammatin?

Julkaistu 13.11.2017

Miten musiikista voi tehdä itselleen ammatin? Kuinka paljon hilloa managerin taskuun menee? Miksi niin harvasta artistista tulee tähti? Kumpi on kovempi PMMP vai Popeda? Miten bändi saa keikkoja ja levytyssopimuksen? Näihin ja moniin muihin musiikkibisneksen salaisuuksiin vastailee Vild Music-yrityksen perustaja Martin Linnankoski. http://www.vildmusic.com/

Jakso 6 - Eetu Karppanen - Digimarkkinointi ja liiketoiminta verkossa

Julkaistu 13.9.2017

Haastattelussa verkkomarkkinoinnin guru, verkkokauppias ja konsultti Eetu Karppanen. Olli ja Eetu pohtivat tässä podcastissa kannattaako verkkokauppaa perustaa ja mitä markkinointikanavia sinun tulisi käyttä. Eetu Karppanen on toiminut usean vuoden ajan verkkomarkkinoinnin kentällä niin yrittäjänä, digimarkkinoinnin tekijänä, konsulttina ja verkkokauppiaana. Tällä hetkellä hän toimii verkkokauppakonsulttina Arvo Partnersilla ja verkkokauppiaana aurinko- ja rusketustuotteisiin erikoistuneessa Tanstoressa.

Jakso 5 - Karla Nieminen - Ihmissuhdetaidot ja verkostoituminen

Julkaistu 15.8.2017

Tämänkertaisessa jaksossa haastattelussa on ihmissuhdetaitokouluttaja Karla Nieminen. Podcastissa kerrotaan miten voit tutustua uusiin ihmisiin, miten Tinder toimii ja mitä hyötyä näistä taidoista on työelämässä. Ihmissuhdetaitokouluttaja & DI Karla Nieminen tietää, miten kehittyä, koska on itse ollut niin huono. Karlan Jäänmurtajat-blogista käytännön vinkkejä on luettu yli 400 000 sivulatauksen verran. Tammikuussa Otavalta ilmestyi kirja “Olet hyvä tyyppi - Opas sujuviin ihmissuhteisiin”. Innostavia vinkkejä ihmissuhdetaidoista löydät myös Nelosen Suplasta Jäänmurtajat-podcasteina. Kukaan ei ole näissä taidoissa liian hyvä. Jäänmurtajat Oy ihmissuhdetaitokoulutus on perustettu 2011. http://www.jaanmurtajat.fi

Jakso 4 - Frank Martela - Itseohjautuvuus

Julkaistu 2.8.2017

Kevytyrittäjyyspodcastissa vieraana kirjailija, tutkija ja filosofi Frank Martela. Frank on julkaissut uuden kirjan yhdessä Karolina Jarenkon kanssa. Keskustelemme itseohjautuvuus-kirjasta, itsensä ja muiden johtamisesta sekä organisaatioista työelämässä.

Jakso 3 - Gregory Pellechi - Freelancing in Finland

Julkaistu 30.6.2017

Tämänkertaisessa jaksossa vieraanamme on Freelancer Gregory Pellechi. Keskustelemme Gregoryn kanssa siitä, millaista on toimia maahanmuuttaja-freelancerina suomessa. Greg on kirjoittanut UKKO.fi:lle oppaan Freelancer Guide for Immigrants: www.ukko.fi/wp-content/uploads/…migrants_UKKOfi.pdf

Jakso 2 - Timo Hyväri - UKKO.fi

Julkaistu 2.6.2017

Kevytyrittäjyyspodcastin toisessa osassa vieraana on Valmentaja-akatemian Timo Hyväri, keskustelemme valmentajabisneksen kehittymisestä, sekä yleisesti liiketoiminnasta Internetissä. Juontajana toimii Olli Kopakkala. Odotamme innolla palautetta podcastista, jotta osaamme ensi kerralla tehdä paremman. Palautetta voit laittaa esimerkiksi sähköpostitse olli.kopakkala@ukko.fi tai twitterissä @Ukko_fi

Kevytyrittäjyys podcast - jakso 1 - UKKO.fi

Julkaistu 25.4.2017

Historian ensimmäinen Kevytyrittäjyys podcast on julkaistu. Itseoikeutetusti vieraana on UKKO.fi-kevytyrittäjyyspalvelun toimitusjohtaja Ukko Kumpulainen. Jaksossa pohditaan mm. sitä onko Ukko narsisti ja miten pojat ja ukko.fi liittyvät toisiinsa. Juontajana toimii Olli Kopakkala. Odotamme innolla palautetta podcastista, jotta osaamme ensi kerralla tehdä paremman. Palautetta voit laittaa esimerkiksi sähköpostitse olli.kopakkala@ukko.fi tai twitterissä @Ukko_fi

Takaisin podcastien listaan