Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Selviytyjät − Tarinoita elämästä

Monen suomalaisen elämän seisauttaa uutinen, joka muuttaa kaiken, ja jonka jälkeen mikään ei palaa ennalleen. Teemu ”Pastori” Potapoffin juontama Selviytyjät – Tarinoita elämästä -haastattelusarja kertoo vastoinkäymisistä, joita tavalliset suomalaiset ovat kohdanneet. Vastoinkäymisistä, jotka tuntuvat ylitsepääsemättömiltä, ja keinoista, joiden avulla elämää voi jatkaa, vaikka kaikki muuttui pysyvästi. Uusi jakso keskiviikkoisin.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 26.2.2018.

Huoltajuuskiista

Julkaistu 2.5.2018

Sanotaan, että lapsella on oikeus molempiin vanhempiinsa. Parisuhdeongelmien nostaessa rumaa päätään saattaa olla, että tämä oikeus ei toteudu. Mikan ja hänen kumppaninsa ero alkoi sopuisasti, mutta päättyi vuosien käräjäkierteeseen, jonka aikana Mikalta vietiin oikeus nähdä lapsiaan. Mitä tapahtuu, kun äiti vieraannuttaa lapsia isästään?

Talous

Julkaistu 18.4.2018

Jaakko Rytsölä aloitti työskentelyn yrittäjänä 14-vuotiaana. Nuori yrittäjänalku haistoi bisneksen, joka 2000-luvun alussa nosti hänet suomalaisen internetajan symboliksi, kunnes IT-kupla puhkesi ja kaikki muuttui. Pysyvästi. Mitä konkurssit ja rahavaikeudet ovat opettaneet Rytsölälle? Minkälainen muutos hänessä tapahtui? Ja ennen kaikkea: kuinka kaikki rakennetaan uudestaan?

HIV

Julkaistu 11.4.2018

"HOMORUTTO!", lehdet huusivat ensimmäisten hiv-tapausten tullessa julki. Kenelläkään ei ollut tietoa, mikä hiv on. Varmaa oli, että siihen kuoli. Vuosikymmeniä kaapissa elänyt Risto ei voinut paljastaa kenellekään olevansa homo kunnes hän 90-luvun alussa astui ulos kaapista. Muutama vuosi sen jälkeen hän sai kuulla sairastuneensa hiviin.

Syömishäiriö

Julkaistu 4.4.2018

Syömishäiriö on sairaus, joka koskee monia nuoria yhteiskuntakerrokseen katsomatta. Pinja sairastui 16-vuotiaana anoreksiaan ja samoihin aikoihin hänen todettiin sairastavan masennusta. Alkoi vuosia kestänyt sairaalakierre, jonka aikana Pinjalle todettiin, ettei hän tule koskaan paranemaan, vaan kuolemaan sairauteensa.

Asunnottomuus

Julkaistu 28.3.2018

Se tavallinen suomalainen tarina: nainen ilmoittaa, että suhde on ohi. "Millään ei ole enää mitään väliä", mies ajattelee. Hän tarttuu pulloon, jonka tuloksena lähtee asunto ja työpaikka. Alkaa loppumattomalta tuntuva kierre kavereiden sohvien ja toinen toistaan pahempien asuntoloiden vakiokasvona.

Kätkytkuolema

Julkaistu 21.3.2018

Reilu kymmenen vuotta sitten Tara Terävä, kahden lapsen äiti, koki jotain, mitä jokainen vanhempi pelkää kuollakseen. Illalla nukkumaan peitelty lapsi ei aamulla enää herännytkään. Mitä tapahtui? Olisinko voinut tehdä jotain toisin? Onko tämä minun vikani? Muun muassa näitä kysymyksiä Tara kysyi itseltään. Kuinka Tara selviytyi ja pääsi takaisin elämän syrjään kiinni, vaikka häntä oli kokenut suunnaton menetys?

Sukupuolenkorjaus

Julkaistu 14.3.2018

"Mun pitää pitää kaikki kaapissa. Perheen vuoksi." Näin ajatteli Timo Kovanen yli 10 vuoden ajan. Timo oli jo lapsena kiinnostunut äitinsä vaatteista, mutta häpesi tuntemuksiaan. Ne vaivasivat Timoa, joka teki itsestään äärimiehen kumotakseen tuntemuksensa, kunnes eräs pieni teko aloitti lumivyöryn, jonka tuloksena Timo on nyt Tiia.

Päihteet

Julkaistu 7.3.2018

Isä joi ja sääti lääkkeiden kanssa. Äiti teki töitä ja yritti pitää perheen jotenkin kasassa. Poika, joka oli nuoren elämänsä aikana nähnyt elämän ruman puolen, joi itsensä humalaan ensimmäisen kerran alle 10-vuotiaana. Siitä alkoi J-P Pääskysaaren vuosia kestänyt väkivallan ryydittämä päihdehelvetti, jonka aikana vedettiin kaikki aasta ööhön.

Parisuhdeväkivalta

Julkaistu 26.2.2018

Nainen tapaa miehen, joka on charmantti, huumorintajuinen ja huikea seuramies. Kuherruskuukautta seuraa aika, jolloin itsetunto revitään kappaleiksi aina siihen pisteeseen, että mielessä on itsemurha. Silläkin uhalla, että lapset joutuisivat äidittömiksi. Milja kertoo, kuinka hän selvisi vuosia kestäneestä lähisuhdeväkivaltahelvetistä.

Peliriippuvuus

Julkaistu 26.2.2018

Vuosittain peliongelmaisten joukkoon liittyy kymmeniä ihmisiä. Yksi peliongelmaisista on Riku Forsell, joka nuoren elämänsä aikana on pelannut kesätyörahansa, palkkansa ja opintolainansa kunnes ulosottoon kertyneitä velkoja oli jo yli 60 000 euroa. Miten ongelmapelaamisen kanssa pitää toimia?

Takaisin podcastien listaan